قرص سیپروهپتادین و نازایی و برای چاقی به همراه طریقه مصرف

قرص سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین ؛ و نازایی و برای چاقی به همراه طریقه مصرف

قرص سیپروهپتادین ؛ و نازایی و برای چاقی به همراه طریقه مصرف همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد قرص سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین با نام علمی Cyproheptadin ، نوعی آنتی‌هیستامین است که برای چاقی تجویز و استفاده می‌شود.♥سرگیجه،خواب آلودگی و یبوست از عوارض قرص سیپروهپتادین است. همانطور که چاقی بیش از حد مورد علاقه افراد نیست لاغری بیش از اندازه هم خوشایند نبوده و چه بسا باعث مشکلات جسمی و روحی همچون عدم اعتماد به نفس و… در فرد گردد. از این رو درمان چاقی و لاغری هر دو به مراتب بااهمیت هستند. یکی از داروهایی که به عنوان داروی افزایش اشتها در رفع مشکلات لاغری تجویز می‌شود قرص سیپروهپتادین است اما سیپروهپتادین در اصل یک نوع آنتی هیستامین است.

مشخصات قرص سیپروهپتادین

سیپروهپتادین (به انگلیسی: CYPROHEPTADINE) گروه درمانی: ضد حساسیت، آرام بخش، محرک اشتهاچاق کننده و افزاینده سریع وزن اشکال دارویی: قرص

موارد مصرف قرص سیپروهپتادین

سیپروهپتادین اغلب در درمان بی اشتهایی مصرف می‌شود ولی برای درمان آلرژی ناشی از تب یونجه، کهیر و کهیرغول‌آسا، کابوس، میگرن و درمان عوارض داروهای ضدافسردگی (مانند اختلالات جنسی و تعریق زیاد) استفاده می‌شود.میتوان گفت مصرف ان برای کودکان زیر ۲ سال میتواند دردسر زا باشد.

قرص سیپروهپتادین چیست

‎سیپروهپتارین متعلق به دسته داروهای ضد حساسیت خواب آور و یا آنتی هیستامین ها می باشد. این دارو به عنوان تسکین دهنده ی علائم حساسیت ها از جمله تب یونجه و برخی حساسیت های پوستی کاربرد دارد. ‎مواجهه با موادی مانند گرده ی گیاهان، پر و خز حیوانات، گرد و خاک خانگی یا نیش حشرات در بدن برخی افراد منجر به تولید ماده ای شیمیایی به نام هیستامین می شود. حضور هیستامین در بدن منجر به ظهور علائم حساسیت از جمله لکه های قرمز و خارش دار پوستی، عطسه، آبریزش و گرفتگی بینی و… می شود. سیپروهپتارین با جلوگیری از تاثیر هیستامین به تسکین علائم حساسیت کمک می نماید. ‎اما امروز مصرف سیپروهپتارین بیشتر به عنوان محرک اشتها جهت افزایش وزن خصوصا در کودکان رایج می باشد. البته این کاربرد سیپروهپتارین بصورت آزمایشی می باشد و بطور کامل مورد تایید نیست. سایر داروهای آنتی هیستامین نیز دارای خاصیت افزایش اشتها هستند ولی سیپروهپتادین بطور شاخص برای افزایش اشتها کاربرد دارد. کلا یکی از عوارض آنتی هیستامین ها در دراز مدت افزایش وزن است که برای همه داروهای این دسته وجود دارد و سیپروهپتادین اثرات افزایش اشتهای بیشتری نسبت به سایر داروهای این گروه دارد. ‎مصرف این دارو در موارد دیگری از جمله سردرد های فصلی در کودکان و گرفتگی های ناشی از آسیب های نخاعی در حال مطالعه است.

متابولیسم قرص سیپروهپتادین

دارو بخوبی از دستگاه‌گوارش جذب می‌گردد. اثر آن ۶۰–۱۵دقیقه پس از مصرف خوراکی ظاهر می‌گردد. دفع آن کلیوی و اغلب به‌صورت متابولیت طی ۲۴ ساعت صورت می‌گیرد…

مصرف قرص سیپروهپتادین در بارداری و شیردهی

‎-در صورت بارداری یا قصد بارداری و شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

مکانیسم اثر قرص سیپروهپتادین

این دارو آنتاگونیست گیرنده‌های s2سروتونینی می‌باشد. به دلیل خاصیت آنتی‌هیستامینی‌آن، اثر ضد آلرژی دارد.

نکاتی در مورد مصرف قرص سیپروهپتادین

‎-در صورت سابقه یا ابتلا به هرگونه اختلال کبدی یا کلیوی اختلال در دفع ادرار و مشکل پروستات، صرع و بیماری خونی پزشک خود را در جریان قرار دهید. ‎-در صورتی که مبتلا به بیماری چشمی گلوکوم (افزایش فشار چشمی) می باشید، پزشک خود را مطلع نمایید. ‎-در صورتی که سابقه ی زخم معده یا انسداد روده دارید پیش از شروع مصرف این دارو حتما به پزشک خود اطلاع دهید. ‎-لیست کاملی از دارو های معرف (حتی داروهای بدون نسخه و گیاهی) خود را در اختیار داروساز خود قرار دهید تا از بروز تداخلات نا خواسته ی دارویی جلوگیری نمایید. ‎-در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا سایر داروهای ضد حساسیت، به پزشک خود اطلاع دهید

عوارض شایع قرص سیپروهپتادین

عوارض شایع این دارو خشکی دهان، سر درد، خواب‌آلودگی، سفت شدن ترشحات دستگاه تنفس، تاری دید، شلی بدن، افزایش وزن، سرگیجه و یبوست و دل درد می‌باشند.

منع مصرف قرص سیپروهپتادین

در کودکان زیر ۲ سال نباید مصرف شود. احتمال اختلال تنفسی و سیستم اسکلتی

طریقه مصرف قرص سیپروهپتادین

‎-دارو را خصوصا برای کودکان طبق دستور توصیه شده توسط پزشک یا داروساز مصرف نمایید. برای کودکان معمولا یک قرص ۴ میلی گرم حداکثر تا ۳ مرتبه در روز توصیه می شود. ‎برای کودکان ۷ تا ۱۴ سال قرص ۴ میلی گرم ۲ تا ۳ بار در روز (هر ۸-۱۲ ساعت) و برای کودکان ۲ تا ۶ سال نصف قرص ۴ میلی گرم (۲ میلی گرم) ۲ تا ۳ بار در روز توصیه می شود. ‎برای افزایش اشتها در کودکان بالای ۱۳ سال با ۲ میلی گرم ۴ مرتبه در روز به مدت یک هفته آغاز و پس از آن می توان تا ۴ میلی گرم ۴ بار در روز افزایش داد. ‎با این حال نحوه ی صحیح مصرف را با توجه به شرایط و سن فرد، از داروساز یا پزشک خود بپرسید. ‎-این دارو با غذا تداخلی ندارد و می توانید آن را در هر زمانی با یک لیوان آب مصرف نمایید. ‎-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، نوبت فراموش شده را نیازی نیست مصرف کنید و نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف نمایید و از دو برابر کردن مقدار مصرف در یک نوبت بپرهیزید. ‎-می توانید مصرف دارو را زمانی که علائم حساسیت برطرف گردید، قطع نمایید.

توصیه هایی در مورد مصرف قرص سیپروهپتادین

‎-در صورتی که از دارو های خواب آور یا آرام بخش استفاده می نمایید مصرف این دارو می تواند عوارض خواب آلودگی و گیجی را تشدید نماید. ‎-در صورتی مصرف دارو های ضد افسردگی مانند ایزوکربوکسازید، فنلزین یا ترانیل سیپرومین یا دارو های ضد پارکینسون مانند سلژیلین و راساژیلین در ۱۴ روز اخیر از مصرف سیپروهپتارین خودداری نمایید زیرا مصرف این دارو حداقل تا ۱۴ روز پس از قطع دارو های نام برده ممنوع می باشد و در صورت مصرف ممکن است فشار خون در حد خطرناکی افزایش یابد. ‎-در صورتی که تمایل دارید از این دارو جهت افزایش اشتها در کودکان استفاده کنید باید توجه داشته باشید که بد اشتهایی و کم وزنی در کودکان علل متفاوتی که باید توسط متخصص بررسی گردد. لذا مصرف خودسرانه ی این دارو برای این مورد توصیه نمی شود. همچنین در صورتی که رشد کودک از لحاظ قد و وزن بر روی منحنی های سنجش رشد که توسط پزشک بررسی می گردد در محدوده ی طبیعی باشد، نیاز به افزایش اشتها و وزن نمی باشد.

عواض جانبی قرص سیپروهپتادین

‎-احساس خستگی، خواب آلودگی و تاری دید پس از مصرف این دارو ایجاد می شود بنابراین تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و هوشیاری دارند، خودداری نمایید. ‎-مصرف همزمان این دارو همراه با فرآورده های الکلی، عوارض آرام بخشی و خواب آلودگی آن را تشدید می کند لذا در مدت درمان با این دارو مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری نمایید. ‎-سردرد می تواند از عوارض جانبی این دارو باشد. جهت برطرف کردن آن مایعات به مقدار کافی استفاده نمایید و از داروساز خود در رابطه با داروی ضد درد مناسب با شرایط تان مشاوره بگیرید. در صورتی که سردرد ادامه دار و شدید تر شد، به پزشک مراجعه نمایید. ‎-در صورت احساس ناراحتی در دفع ادرار، با پزشک خود صحبت کنید. ‎-در صورت خشکی دهان، می توانید از مصرف آبنبات یا آدامس های فاقد قند استفاده کنید. -افزایش اشتها جزء عوارض سیپروهپتادین است -کاهش حافظه در مصرف دراز مدت سیپروهپتادین گزارش شده است

آشنایی با قرص سیپروهپتادین

سیپروهپتادین (Cyproheptadin) به گروهی از داروها تعلق دارد که نسل اول آنتی‌هیستامین نامیده می‌شوند. این دارو مانع آزادسازی هیستامین می‌شود، هیستامین یک ماده شیمیایی در بدن است که واکنش‌های حساسیتی مثل آبریزش بینی، اشک چشم، عطسه و خارش را ایجاد می‌کند. این دارو برای تسکین علایم حساسیت مثل تب یونجه و برخی از حساسیت‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به خوبی از دستگاه‌ گوارش جذب می‌گردد. اثر آن ۶۰–۱۵ دقیقه پس از مصرف خوراکی ظاهر می‌گردد. دفع آن کلیوی و اغلب بصورت متابولیت طی ۲۴ ساعت صورت می‌گیرد.

قرص سیپروهپتادین و چاقی

مصرف قرص سیپروهپتادین برای افزایش وزن در حال زیاد شدن است و متاسفانه تعدادی از مردم بصورت خودسرانه مبادرت به مصرف آن می‌کنند اما باید بدانید اثرات داروی سیپروهپتادین موقت بوده و به محض قطع شدن وزن دریافت شده برمی‌گردد.

تداخل دارویی با قرص سیپروهپتادین

داروهای مهارکننده مونوآمینو اکسیداز، باربیتورات‌ها ، آرامبخش‌ها، داروهای خواب‌آور و یا داروهای ضداضطراب

مصرف قرص سیپروهپتادین

می‌توانید قرص سیپروهپتادین را قبل یا بعد از هر وعده غذایی میل کنید. برخی از افراد این قرص را همراه با مقدار زیادی آب میل مصرف می‌کنند. اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید، نگران نباشید دوز بعدی را در زمان مشخص خود بخورید و به برنامه عادی مصرف آن ادامه دهید. اگرچه برای اطلاع از مقدار مصرف دارو باید پزشک مشورت کنید اما به طور کلی پزشکان مقدار مصرف زیر را برای بزرگسالان و کودکان توصیه می‌کنند: بزرگسالان: در درمان آلرژی مقدار ۴ میلی‌گرم ۳ الی ۴ بار در روز و حداکثر ۳۲ میلی‌گرم در روز مصرف می‌شود. در میگرن ۴ میلی‌گرم تجویز که درصورت نیاز پس از نیم ساعت تکرار می‌شود. مقدار مصرف نگهدارنده آن ۴ میلی‌گرم هر ۴ تا ۶ ساعت است. کودکان: در کودکان ۲ تا ۶ سال، ۲ میلی‌گرم ۲ الی ۳ بار در روز و حداکثر ۱۲ میلی‌گرم مصرف می‌شود. توجه: اگر شما پس از مصرف این دارو دچار هر یک از عارضه‌های جدی همچون سردرگمی، توهم، افکار یا رفتار غیر معمول، تشنج، زنگ در گوش شما، ضربان یا تپش قلب سریع، کبودی یا خونریزی، ادرار کمتر از حد معمول، زردی یا کم رنگی پوست، ادرار تیره رنگ، تب یا ضعف غیر معمول شدید مصرف این دارو را متوقف نموده و سریعا با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید. با مصرف سیپروهپتادین احتمال افزایش وزن وجود دارد. در صورت بروز خواب‌آلودگی از انجام کارهایی که نیاز به تمرکز حواس دارند، خودداری کنید. بیماران سالخورده به اثرات تسکین‌بخش این دارو حساس‌تر هستند. این بیماران باید به آهستگی و به تدریج تغییر وضیت بدهند. همچنین بیماران سالخورده ممکن است با سهولت بیشتری از افراد جوان دچار سرگیجه یا کمی فشار خون شوند. انتظار نمی‌رود که آیا این دارو برای جنین شما مضر باشد اما اگر شما باردار هستید یا قصد بچه‌دار شدن دارید پزشک خود را در رابطه با مصرف این دارو در جریان بگذارید. ممکن است هر دارویی توسط سیپروهپتادین تحت تاثیر قرار گیرد. قبل از استفاده از این دارو، دکتر خود را در مورد تمام نسخه‌ها و داروهایی که استفاده می‌کنید در جریان بگذارید. اگر شما به برخی از داروها، غذاها یا سایر مواد آلرژی دارید درباره مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.قبل از استفاده از این دارو، بروشور اطلاعاتی چاپ شده توسط شرکت دارویی درون بسته را بخوانید. بروشور شرکت دارویی اطلاعات بیشتری در رابطه با قرص سیپروهپتادین به شما خواهد داد و لیست کاملی از عوارض جانبی که ممکن است در طول مصرف آن تجربه کنید را در اختیار شما قرار می دهد. سیپروهپتادین را دقیقا طبق تجویز پزشک خود استفاده کنید. دوزهای معمول مصرف این دارو عبارتند از: افراد بالغ: مصرف یک قرص سه بار در روز کودکان بین۷-۱۴ سال: یک قرص دو تا سه بار در روز . شما نباید از سیپروهپتادین استفاده کنید اگر: به سیپروهپتادین، هر نوع داروی مشابه دیگر و یا هر یک از مواد سازنده این دارو حساسیت دارید. در جایی زندگی می کنید که آب و هوا اکثر اوقات گرم است. در مقعد شما انسدادی وجود دارد. زنان شیرده اگر آب مروارید دارید. اگر زخم دارید. اگر سن شما ۶۵ سال یا بیشتر می باشد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص سیپروهپتادین صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

دسته بندی: پزشکی و سلامت
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 7 شهریور 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.