قرص سلکوکسیب و قیمت و عوارض و طریقه مصرف قرص سلکوکسیب ۱۰۰
قرص سلکوکسیب
قرص سلکوکسیب ؛ قیمت و عوارض و طریقه مصرف قرص سلکوکسیب ۱۰۰ همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد قرص سلکوکسیب
کپسول سلکوکسیب با نام لاتین Celecoxib ، از داروهای ضد التهابی است که در درمان بیماریهایی مانند استئو آرتریت ، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره و نقرس تجویز میشود.♥ این روزها با گسترش علم پزشکی داروهایی که هر روزه روانه بازار میشوند تنوع و گستردگی بسیاری پیدا کردهاند. به همین منظور لازم است قبل از اقدام به مصرف هر دارویی درباره موارد مصرف و یا عوارض احتمالی آن که ممکن است بعد از مصرف برای فرد بیمار به وجود آید آشنا شویم. یکی از این داروها کپسول سلکوکسیب است . سلکوکسیب نوعی آنزیم به نام سیکلواکسیژناز Cyclo-oxygenase را در بدن مهار میکند. آنزیم سیکلواکسیژناز مسئول تهیه ماده شیمیایی به نام پروستاگلاندین است که موجب بروز التهاب و درد در بدن میشود. پس سلکوکسیب با مهار آنزیم سیکلواکسیژناز موجب میشود تا مقدار پروستاگلاندین بدن کم شده و درد و التهاب هم کاهش یابد. در بدن دو نوع سیکلواکسیژناز وجود دارد و سلکوکسیب فقط نوع دوم آنرا مهار میکند و بر روی تولید پروستاگلاندین هایی که موجب محافظت دیواره معده میشوند تأثیری ندارد. برای مطالعه بیشتر در مورد مکانیسم اثر سلکوکسیب به مقاله “داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی” مراجعه کنید. سلکوکسیب را در محل خشک و خنک و دور از دسترس کودکان قرار دهید اگر به مدت طولانی از سلکوکسیب استفاده میکنید باید هر چند وقت یکبار آزمایش خون بدهید. پس تحت نظر پزشک باشید اگر ساعتی را که لازم است کپسول سلکوکسیب را مصرف کنید فراموش کردید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید ولی اگر زمان به یاد آوری موقع مصرف دوز بعدی دارو بود فقط یک کپسول مصرف کنید و دوز مصرفی را دو برابر نکنید.
مشخصات قرص سلکوکسیب
سلکوکسیب (به انگلیسی: Celecoxib) رده درمانی: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از نوع کوکسیب اشکال دارویی: کپسول. سلکوکسیب بصورت کپسولهای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرمی در دسترس است. دفع این دارو از طریق ادرار و مدفوع است.
موارد مصرف قرص سلکوکسیب
این دارو در درمان بسیاری از بیماریها مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره، نقرس، سنگ صفرا ,آرتریتها، دردهای مختلف اندامها، تب و … به کار می رود .
کپسول و قرص سلکوکسیب چیست
کپسول سلکوکسیب (Celecoxib) داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است که در درمان بسیاری از بیماریها مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره، نقرس، آرتریتها، تب و … به کار میرود. از سلکوکسیب میتوان در دردهای ناشی از کشیدگی و کوبیدگی عضلات، رگ به رگ شدن و پیچیدن مفاصل، درد ناشی از التهاب و یا کشیدگی تاندون و لیگامانها و درد و تورم بورسیتها استفاده کرد.از این دارو میتوان برای کاهش دردهای استخوان و درد بعد از جراحی هم استفاده کرد. سلکوکسیب در درمان قاعدگیهای دردناک و در درمان پولیپهای متعدد روده بزرگ و رکتوم هم بکار برده میشود.
عوارض قرص سلکوکسیب
ناراحتیهای گوارشی مانند معده درد یا تجمع گاز در معده، افزایش فشار خون، سردردهای شدید، تورم دست و پاها، افزایش وزن ناگهانی، حساسیتهای پوستی (نادر)، تب شدید، خارش بدن، اختلال در تنفس، تورم لبها و دهان و همچنین تورم غدد لنفاوی
تداخل دارویی با قرص سلکوکسیب
کاپتوپریل و انالا پریل، قرص لازیکس، سیدوفوویر، لیتیوم، قرص لوزارتان و والسارتان
نحوه مصرف قرص سلکوکسیب
سلکوکسیب را دقیقا همانطور که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید. مقدار مجاز مصرف این دارو در طی روز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم است. یک ساعت پس از مصرف تاثیراتش ظاهر میشود و تا مدت ۸ ساعت در بدن میماند. اگر یک وعده مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید. البته اگر تا زمان مصرف بعدی مدت کمی مانده بود صبر کنید و مصرف آن را نیز دو برابر نکنید. توجه: قطع مصرف سلکوکسیب در مواردی که برای درمانهای کوتاه مدت مورد استفاده قرار گرفته بود بعد از بهبودی میتوان مصرف آن را قطع کرد اما در موارد استفاده طولانی مدت قطع مصرف باید با نظر و تشخیص پزشک صورت گیرد. توجه: افرادی که دچار خونریزی معده یا ناراحتیهای گوارشی هستند ممکن است بعد از مصرف این دارو دچار عوارض بیشتری شوند و مشکلات گوارشیشان تشدید شود. یکی از نشانهها برای تشخیص خونریزی دستگاه گوارش بعد از مصرف کپسول سلکوکسیب، سیاه شدن رنگ مدفوع است. در صورت مشاهده آن مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
منع مصرف قرص سلکوکسیب
افراد مبتلا به بیماریهای آسم و مشکلات تنفسی مبتلایان به بیماریهای قلبی، نارساییهای حاد قلبی، یا بیماری قلبی مادرزادی افراد مبتلا به بیماریهای دستگاه گوارش از جمله التهاب روده یا خونریزی معده
نکاتی در مورد مصرف قرص سلکوکسیب
همراه با سلکوکسیب دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را مصرف نکنید. سلکوکسیب را همراه با شیر یا بعد از غذا مصرف کنید تا احتمال عوارض گوارشی آن کم شود. اگر به مدت طولانی از سلکوکسیب استفاده میکنید باید هر چند وقت یکبار آزمایش خون بدهید. همراه با سلکوکسیب الکل مصرف نکنید. قبل از مصرف داروهای ضد درد، داروهای ضد آلرژی و داروهای ضد سرماخوردگی حتما با داروساز مشورت کنید. بعضی از این داروها حاوی انواعی از ترکیبات ضد التهابی غیر استروئیدی هستند که مصرف همزمان آنها با سلکوکسیب میتواند خطرناک باشد. سلکوکسیب پوست را به تابش نور آفتاب حساس میکند. پس از کلاه و لباس پوشیده و کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید. توصیه میشود که تا حد امکان از مصرف این دارو حین بارداری جلوگیری شود. تاکنون عوارضی از مصرف این دارو و تاثیر نا مطلوب آن بر جنین گزارش نشده است با ایحال توصیه میشود که در دوران شیردهی از مصرف آن اجتناب شود. مصرف این دارو باعث احساس سرگیجه یا خوابآلودگی می شود لذا در هنگام رانندگی یا فعالیتهایی که احتیاج به هوشیاری بالا دارند از مصرف داروی سلکوکسیب خودداری کنید. دوز مصرف این دارو در افراد میانسال باید کم باشد تا از بروز عوارض و حساسیتهای دارویی پیشگیری شود. قطع مصرف دارو باید به طور تدریجی صورت گیرد.
مکانیسم اثر قرص سلکوکسیب
سلکوکسیب از مهارکنندههای قوی آنزیم سیکلواکسیژناز است.آنزیم سیکلواکسیژناز باعث تبدیل اسید آراشیدونیک به پروستاگلاندینها میشود . حداقل دو ایزوفرم سیکلواکسیژناز وجود دارد: Cox-۱ و Cox-۲ . تفاوت سلکوکسیب با سایر مهارکننده های سیکلواکسیژناز در این است که سلکوکسیب به صورت اختصاصی Cox-۲ را که در سلولهای التهابی است مهار میکند و به Cox-۱ که در سایرسلولها مانند سلولهای معده است تاثیری ندارد. این دارو با مهار سیکلواکسیژناز تولید پروستاگلاندینها را کاهش میدهد و به این روش اثر ضد درد و التهاب خود را نشان میدهد. آنزیم کوکس۱ در تمام ارگانها مانند معده و کبد و غیره پاسخگوی نیاز ایمنی در برابر آسیبها بوده ولی آنزیم کوکس۲ تنها در محل بروز التهاب وجود دارد. ضد التهابهای کلاسیک مانند بروفن با بلوک کردن هردونوع آنزیم٬ در کنار مهار التهاب پیآمدهای ناخواسته چون آسیبهای گوارشی و غیره را نیز همراه دارند٬ حالآنکه داروهای کوکسیب بهخاطر شکل کوکس۲ با بلوک کردن آن باعث رفع التهاب میشوند ولی قادر به بلوک کردن کوکس۱ نیستند و بنابراین آثار تخریبی انسایدهای کلاسیک را دارند.
کوکسیب و قرص سلکوکسیب
کوکسیب(از سرنام COX-2 inhibitor) نسل نوین داروهای ضدالتهابغیراستروئید انتخابی(سلکتیو) هستند که بر خلاف انواع سنتی مانند آسپیرین و بروفن با بازداشتن انتخابی Cox-۲ و بدون بلوک کردن آنزیم اسیکلوکسیژناز نوع یک (COX-1) عوارض گوارشی کمتری ایجاد میکنند. این رده دارو هنوز بطور کامل مورد استفاده قرار نگرفته و گمان میرود که عوارض کاردیوپاتی(قلبی) و کلیوی حادتری از انواع قدیمی ضد التهابها داشته باشد. داروی روفیوکوکسیب به همین دلیل از سال ۲۰۰۴ از فهرست داروهای داروخانهها حذف شد.
عوارض کلیوی قرص سلکوکسیب
این دارو هرچند عوارض گوارشی کمتری از مهارکننده های غیراختصاصی سیکلواکسیژنار مانند دیکلوفناک و آسپرین دارد ولی عوارض کلیوی آنها مشابه مهارکنندههای غیراختصاصی Cox-۲ بوده و عوارض قلبی عروقی آن حتی ممکن است بیشتر باشد. واکنشهایآلرژیک .
تاثیر قرص سلکوکسیب در بدن
داروهای تسکین دهنده ی درد ضد التهاب مانند سلکوکسیب به ضد درد های NSAIDs معروف هستند .این دارو در تسکین دردهایی نظیر آرتریت (التهاب مفاصل)،دردهای رماتیسمی، دردهای ایتخوانی و عصبی کاربرد دارد. این دارو با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند. سلکوکسیب با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز،منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به نام پروستاگلاندین در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندین،درد و التهاب کاهش می یابد.
مصرف قرص سلکوکسیب در بارداری و شیردهی
-در صورت بارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید تا داروی ضدحساسیت مناسب شرایط شما را برایتان تجویز نماید.
توصیه هایی در مورد مصرف قرص سلکوکسیب
_در صورت سابقه ی آسم،حساسیت،زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)،بیماری قلبی یا عروقی،لوپوس،مشکلات کبدی،کلیوی ،بیماری پارکینسون ،صرع و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید. _در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و یا وجود لخته در عروق را دارید ،پزشک خود را مطلع نمایید. -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. _در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین ،ایندومتاسین،سلکوکسیب و پوبروفن و…)به پزشک خود اطلاع دهید. -در صورت سابقه ی قند یا کلسترول خون بالا به پزشک خود اطلاع دهید. -در افراد بالای ۶۵سال و زیر ١٨سال این دارو باید احتیاط بیشتر و تحت نظر پزشک مصرف شود. -در صورتی که سیگاری هستید،به پزشک خود اطلاع دهید. _ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما جهت کاهش احتمال بروز عوارض گوارشی،سلکوکسیب را با مقدار کم تجویز نماید.با این حال در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن،از دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد. _در صورت مصرف طولانی مدت،تحت نظر پزشک خود بمانید تا آزمایشات و معاینات دوره ای لازم ،انجام شود. -در صورتی که تا دوهفته پس از مصرف این دارو درد شما کاهش یا بهبود نیافت با پزشک خود مشورت نمایید تا داروی مناسب دیگری برایتان تجویز نماید. _در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید. - در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
مصرف قرص سلکوکسیب
_در صورت مصرف طولانی مدت ،مقدار و تعداد دفعات مصرف در روز را از پزشک خود بپرسید.نسبت به شرایط، یک تا دو قرص در روز نیاز داشته باشید. _بهتر است سلکوکسیب را همراه با یک لیوان آب یا پس از یک وعده غذای سبک مصرف نمایید تا عوارض گوارشی ناشی از آن کمتر شود. -در صورتی که با بلع کپسول مشکل دارید می توانید آن را باز کرده و محتویات را در غذای نرم،ماست،مارمالاد سیب،موز و…مخلوط کرده و میل کنید. -در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.
عوارض شایع و جدی قرص سلکوکسیب
-در صورت احساس سرگیجه، از رانندگی وانجام کارهایی که نیاز به احتیاط دارند خودداری نمایید. _علائم گوارشی مانند سوء هاضمه ،سوزش سردل،معده درد و… از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید. -جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود. – در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.در صورتیکه سردرد شما ادامه دار شد به پزشک مراجعه کنید. -در صورت افزایش فشارخون، ورم مچ پا،درد مفصلی و علایم شبیه به آنفولانزا و اختلال در خواب به پزشک خود مراجعه نمایید. _ در صورت مشکلات تنفسی،و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان)به پزشک خود مراجعه نمایید. _در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص سلکوکسیب صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.