قرص فشار خون و عوارض نخوردن قرص فشار خون خون کاپتوپریل برای افراد دیابتی
قرص فشار خون
قرص فشار خون ؛ عوارض نخوردن قرص فشار خون خون کاپتوپریل برای افراد دیابتی همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد قرص فشار خون
فشار خون بالا، به نام هایپرتنشن نیز شناخته میشود. فشار خون بالا باعث میشود، فشار بیش از حدی به دیواره ی شریان ها در هنگام پمپ شدن خون، وارد شود. دو پارامتر سیستولی و دیاستولی نشان داده میشود، که به ترتیب حداکثر فشار شریان ها در حین انقباض قلب و کمترین فشار شریان ها بین دو انقباض میباشند. در بزرگسالان فشار خون در صورتی طبیعی قلمداد میشود که حداکثر مقدار آن بین ۹۰ و ۱۲۰ (فشار سیستولی) و حداقل مقدار آن بین ۶۰ تا ۸۰ باشد (فشار دیاستولی).اگر فشار خونتان با وجود مصرف حداقل سه نوع از قرص های فشار خون ( که یکی از آنها معمولا باید یک دیورتیک باشد ) سرسختانه بالا باقی بماند، ممکن است که به فشار خون مقاوم دچار باشید. افرادی که فشار خون بالای خود را کنترل می کنند و در حال مصرف چهار نوع داروی مختلف هم زمان هستند، مستعد فشار خون مقاوم می باشند. علت ایجاد فشار خون بالا پس از یک مشکل دیگر به طور کلی باید بررسی شود. فشار خون مقاوم به این معنا نیست فشار خونتان هرگز کمتر نخواهد شد. در واقع، اگر شما و پزشکتان بتوانید آنچه باعث فشار خون مزمن شما شده است را پیدا کنید، می توانید درمان موثر تری را شروع کنید. پزشکتان و یا متخصص فشار خون می توانند داروها و دوز آنها و موثر بودن آنها را ارزیابی کنند. اضافه کردن یک آنتاگونیست آلدوسترون مانند اسپیرونولاکتون (آلداکتون) اغلب به کنترل فشار خون مقاوم منجر می شود .دانشمندان در حال مطالعه بر روی برخی از درمان های تجربی مانند کاتتر مبتنی بر فرسایش بسامد رادیویی هستند که باعث تحریک اعصاب سمپاتیک کلیه و بارورسپتورها سینوس کاروتید می شوند. برخی از داروها، غذاها یا مکمل ها می توانند فشار خون بالا را بدتر کنند و یا جلوی اثر داروهای فشار خونتان را بگیرند. با پزشکتان صادقانه در مورد تمام داروها و یا مکمل هایی که مصرف می کنید صحبت کنید. اگر شما داروهای فشار خونتان را به موقع و طبق دستور پزشک استفاده نمی کنید، ممکن است باعث بالاتر رفتن فشار خونتان شوید. هرگز درمان خود را با استفاده از قرص های فشار خون بدون دستور پزشک تغییر ندهید.
انواع دارو و قرص فشار خون
داروهای کاهندهٔ فشارخون به داروهایی گفته میشود که برای درمان فشار خون بالا به کار میرود. با توجه به مکانیسمهای مختلفِ افزایش فشارخون، داروهای مقابله با افزایش فشارخون به چهار دستهٔ کلی تقسیم میشوند: ۱. انواع دیورتیکها، مانند تیازیدها، فورزماید و اسپیرونولاکتون ۲. بلوککنندههای سمپاتیک، مانند داروهای بلوککنندهٔ بتا (آتنولول) یا آلفابلوکرها (پرازوسین) ۳. شلکنندههای عروق، مانند بلوککنندهٔ کانال کلسیم (نیفدیپین) و نیتروپروساید سدیم ۴. مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین، مانند انالاپریل یا بلوککنندههای آنژیوتانسین، مانند لوزارتان.
کاهش فشار خون و گیاهان
اگر دنبال درمان گیاهی فشار خون هستید گیاهان زیر همه باعث کاهش فشار خون میشوند: عصاره سیر:عصاره سیر به دلیل داشتن اثرات شبه پروستاگلاندینی سبب کاهش مقاومت عروق، وازودیلاسیون عروق محیطی و در نتیجه کاهش فشار خون می شود. به نظر می رسد عصاره سیر با القای هایپرپلاریزاسیون، باز شدن کانال های پتاسیم و بسته شدن کانال های کلسیم سبب گشاد شدن عروق محیطی شده و نهایتاً فشار خون را کاهش می دهد. عصاره این گیاه با افزایش تولید نیتریک اکسید موجب گشاد شدن عروق و کاهش فشار خون می گردد.گروه های فنولی موجود در این عصاره مانند γ-Glutamylcysteine سبب مهار وابسته به دوز آنزیم Angiotensin Converting Enzyme) ACE) و کاهش فشار خون می شوند.توانایی سیر در کاهش فشار خون ممکن است به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی آدنوزینی یا توانایی آن در مهار آنزیم آدنوزین دآمیناز (آنزیم تخریب کننده آدنوزین به اینوزین) و در نتیجه تقویت اثرات آدنوزین بر قلب باشد. آدنوزین از مسیرهای متعددی از قبیل بهبود جریان بافتی و اثرات ضد التهابی موجب کاهش آسیب ایسکمی بر قلب می شود.قطره خوراکی لیموترش: ترکیبات ترپنی موجود در اسانس لیموترش از جمله لیمونن سبب کاهش فشار خون می شوند. لیمونن و متابولیتهای آن خاصیت گشاد کنندگی عروق داشته و از این طریق نیز سبب کاهش فشار خون می شوند. تغییرات اکسیداتیو “LDL” توسط رادیکال های آزاد رویداد مهم اولیه در پاتوژنز آترواسکلروز است. اسانس لیموترش با داشتن ترکیباتی مانند سیترال، لیمونن و لینالول فعالیت آنتی اکسیدانی داشته و از این رو با جلوگیری از اکسیداسیون “LDL” از تشکیل پلاک در دیواره عروق و در نتیجه از بروز بیماری های قلبی عروقی و فشار خون جلوگیری می نماید.عنّاب (jujube) گنه تلخه، برگ زیتون، شاهتوت، سرخ ولیک، دُم آلبالو و دم گیلاس: این دو بهعنوان دیورتیک و ادرارآور هم مطرح هستند. سیاهدانه چای ترش چای سبز
افزایش فشار خون و گیاهان
گیاهان زیر نیز باعث افزایش فشار خون میشوند: شیرینبیان: افزایشدهندهٔ فشارخون است. موادی دارد که خاصیت مینرالوکورتیکوئیدی دارند و نگهدارندهٔ آب و املاح در بدن هستند. در گذشته، پیش از مسافرتهای طولانی به شترها شیرینبیان میدادند تا آب و املاح در بدن آنها باقی بماند. از شیرینبیان در درمان زخم معده هم استفاده میشود، زیرا طبیعت گرم دارد. گل گاوزبان (Bourrache): با تحقیقات جدید صورت گرفته گل گاوزبان باعث افزایش فشار خون میشود و مصرف آن برای مبتلایان به فشار خون خطرناک است.
قرص فشار خون بتابلاکرها
این نوع قرص های فشار خون برون ده قلب را کاهش می دهند و رگ های خونی را باز می کنند که باعث می شود تا ضربان قلب آهسته تر شود. مسدود کننده های بتا شامل قرص های فشار خون اسباتول ( سکترال)، آتنولول (تنورمین) و غیره است. این دارو ها به تنهایی کار نمی کنند، به خصوص در افراد سیاه پوست و مسن تر. اما زمانی که همراه با دیگر داروهای فشار خون مصرف شوند موثر خواهند بود.
قرص فشار خون مهارکننده ACE
شامل قرص های فشار خون لیزینوپریل (زستریل)، بنازپریل (لوتنسین)، کاپتوپریل (کاپوتن) و غیره است. این دارو ها با جلوگیری از تشکیل پلاک ها به شل شدن رگ های خونی کمک می کنند. افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی از داشتن یک مهار کننده ACE به عنوان یکی از داروهای خود بهره مند می شوند.
فشار خون بالا
فشارخون بالا از علل قابل پیشگیری حمله های قلبی ، نارسایی قلبی و نارسایی کلیوی است. این بیماری به صورت خاموش و بی صدا در طول سالیان با آسیب عروقی باعث عوارض فوق می شود. بنابراین تشخیص سریع و کنترل آن از اهمیت خاص برخوردار است. در موارد خفیف ممکن است با تغییر شیوه زندگی به صورت ترک مصرف سیگار، کاهش وزن و فعالیت ورزشی منظم و رژیم غذایی سالم و بهداشتی فشار خون کنترل شود ولی در صورت عدم موفقیت و در موارد شدیدتر، درمان دارویی فشار خون بالا باید سریعاً شروع شود. گروه های مختلف دارویی در این رابطه مورد استفاده قرار می گیرند. شایع ترین داروهای مورد استفاده در زیر مورد اشاره قرار می گیرند. ده ها نوع دارو برای فشار خون بالا در بازار وجود دارد که هریک دارای منافع و مضار خاص خود می باشند. بر حسب میزان بالا بودن فشار ، پزشک یک یا چند دارو برای درمان فشار خون بالا تجویز می کند. برای فردی که دچار فشار خون بالا است یا در معرض گرفتار شدن به فشار خون بالا قرار دارد، تغییر در شیوه زندگی بهترین داروی فشار خون بالا است و به کنترل و درمان فشار خون بالا کمک خواهد کرد تا فشار خون کنترل شود. پیش از آغاز درمان فشار خون بالا در بارداری و در زمان های دیگر ، بهتر است تصوری از فرصت های موجود داشت
زمان مصرف قرص فشار خون
مصرف قرص های فشار خون در شب، بهتر از مصرف آن در صبح، بیماری را کنترل کرده و احتمال ابتلابه حملات قلبی و سکته را نیز کاهش می دهد. مطالعات گذشته حاکی از آن بود که تنظیم زمان و همچنین میزان مصرف داروها باتوجه به آهنگ تغییرات بیولوژیکی بدن، تاثیرگذاری دارو را بیشتر کرده و از اثرات جانبی آن کم می کند. این در حالی است که فشار خون زمان خواب، موثرترین فاکتوری است که احتمال مرگ به دلیل ابتلابه بیماری های قلبی – عروقی را مشخص می کند. میزان فشار خون افراد سالم در شب بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا می کند. از این رو افرادی که میزان فشار خون آنها در شب به اندازه کافی کاهش پیدا نمی کند، بیشتر در معرض ابتلابه بیماری های قلبی – عروقی مانند سکته و حملات قلبی قرار دارند. میزان فشار خون هنگام خواب در صورتی که داروهای فشار خون قبل از خواب مصرف شوند، بیشترین کاهش را خواهد داشت و از این روست که احتمال ابتلابه مشکلات قلبی نیز بشدت کم خواهد شد.
مهارکنندههای آلفا و کاهش فشار خون
استرس باعث بالا رفتن فشار نرمال خون میشود. مهارکنندههای آلفا از داروهای کاهش فشار خون محسوب میشود. این داروها از تنگشدن سرخرگها جلوگیری کرده و اثر هورمون استرس تحت عنوان اپینفرین (که موجب افزایش فشارخون میشود) را مهار میکنند. امروزه دیگر این داروها زیاد توصیه نمیشوند، البته گاهی تجویز میشوند. نمونههای این داروها شامل پرازوسین، ترازوسین و دوگزازوسین میباشند و داروی ضد فشار خون هستند. عارضه جانبی عمده سرگیجه است.
داروهای کاهش فشار خون
دیگر داروهایی که باعث کاهش فشار خون میشوند شامل باز کننده های عروقی، مسدود کننده های آلفا و آگونیست مرکزی هستند. اثرات جانبی احتمالی شامل سرگیجه، تپش قلب، سردرد، یا اسهال میشود. دکتر در صورتی که دیگر داروها کارساز نباشند و یا شرایطی خاص داشته باشید این موارد را تجویز میکند. این داروها بر روی مغز و دستگاه عصبی اثر میکنند تا تعداد ضربان قلب را کاهش داده و از تنگ شدن سرخرگها جلوگیری کنند. اما امروزه بندرت مصرف میشوند. نمونههای این داروها عبارتند از: کلونیدین، گوانفاسین و متیل دوپا. کلونیدین از این لحاظ منحصر بفرد است که به شکل خوراکی و برچسب پوستی که هفتهای یکبار استفاده میشود موجود میباشد. عوارض جانبی این داروها شامل آرامبخشی، سرگیجه، دهان خشک و خستگی میباشد.
قرص فشار خون دیورتیک
به قرص های فشار خون دیورتیک ها، ادرار آور نیز می گویند. این داروها بر روی کلیه ها اثر می گذارند تا بدن سدیم و آب اضافی را از بدن دفع کند و باعث کاهش حجم خون شوند. دیورتیک های تیازیدی، اغلب اولین داروی درمانی هستند، اما به تنهایی مصرف نمی شوند. دیورتیک های تیازیدی شامل هیدروکلروتیازید (میکروزید)، کلرتالیدون و غیره است. اگر از این قرص های فشار خون ادرار آور مصرف نمی کنید و فشار خونتان بالا است، با پزشک خود در مورد اضافه کردن داروی دیورتیک مشورت کنید. دیورتیک ها و مسدود کننده های کانال کلسیم در افراد سیاه پوست و مسن بهتر از مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده ی آنژیوتانسین عمل می کنند. یک عارضه ی جانبی شایع دیورتیک ها تکرر ادرار است.
قرص فشار خون مسدود کننده های کانال کلسیم
شامل قرص های فشار خون آمیلودیپین (نورواسک)، دیلتیازم ( کاردیزم ،تیازاک) و غیره است. این دارو ها به شل شدن عضلات عروق خونی کمک می کنند. برخی از آنها ضربان قلب را کاهش می دهند. مسدود کننده های کانال کلسیم ممکن است برای مردم سیاه پوست و سفید و مسن تر از مهارکننده های ACE بهتر عمل می کنند. مصرف آب گریپ فروت به همراه برخی از مسدود کننده های کانال کلسیم، باعث افزایش سطوح خونی می شود و شما را در معرض خطر بالاتری از عوارض جانبی قرار می دهد. پس حتما در مورد تداخلات دارویی داروهای فشار خون با پزشکتان صحبت کنید.
قرص فشار خون مهار کننده های رنین
آلیسکیرن (تکتورنا) تولید رنین را کند می کند. رنین آنزیمی است که توسط کلیه تولید می شود و شروع کننده ی زنجیره ای از مراحل شیمیایی است که فشار خون را افزایش می دهد. تکتورنا توانایی رنین برای آغاز این فرایند را کاهش می دهد. با توجه به احتمال بروز عوارض جدی، از جمله سکته مغزی، هرگز نباید آلیسکرین را همراه با مهار کننده های ACE یا ARBs مصرف کنید. گاهی اوقات از داروهای دیگری نیز برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود.
قرص فشار خون مسدود کننده های آلفا
این داروها تکانه های عصبی به رگ های خونی را کاهش می دهند و تشکیل پلاک در عروق خونی را محدود می کنند. مسدود کننده های آلفا شامل دوکسازوسین (کاردورا) و پرازوسین (مینیپرس) هستند.
قرص فشار خون بازکننده های عروق
این داروها از جمله هیدرالازین و مینوکسیدیل هستند که به طور مستقیم بر روی عضلات دیواره های شریان ها اثر می گذارند و از سفت و باریک شدن عضلات شریان ها جلوگیری می کنند.
قرص فشار خون آنتاگونیست های آلدوسترون
آنتاگونیست های آلدوسترون به عنوان نمونه اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و اپلرنون (اینسپرا) هستند. این داروها می توانند منجر به جذب نمک و احتباس مایعات شوند، که به افزایش فشار خون کمک می کند. برای کاهش دوزهای مصرفی روزانه ی قرص های فشار خون حتما باید با پزشکتان مشورت کنید. بهتر است از ترکیبی از چند دارو با دوز پایین به جای یک دارو با دوز بالا استفاده کرد. در واقع، مصرف دو یا چند عدد از قرص های فشار خون در اغلب موارد بیشتر از یک دارو موثر می باشد.
کنترل فشار خون
در کنار استفاده از داروها رعایت نکاتی سبب ایجاد بهبودی سریع تر و کنترل فشار خون شما خواهد شد. از جمله: # داشتن یک رژیم غذایی سالم با نمک کمتر ( رژیم غذایی برای توقف پرفشاری خون، یا DASH) # ورزش منظم # ترک سیگار # محدود کردن مقدار الکل مصرفی # حفظ وزن سالم و یا کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی