قرص ضد اسهال و قرص ضد اسهال لوپرامید برای کودکان و داروهای رفع اسهال کودکان
قرص ضد اسهال
قرص ضد اسهال ؛ قرص ضد اسهال لوپرامید برای کودکان و داروهای رفع اسهال کودکان همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد قرص ضد اسهال
اسهال از مشکلات گوارشی معمول و قابل درمان است که هم درمان خانگی و هم درمان دارویی دارد.♥ قرص لوپرامید و قرص دیفنوکسیلات برخی از قرصهای ضداسهال هستند که به سرعت روند بهبودی این بیماری کمک میکنند.اسهال از مشکلات گوارشی بسیار شایع مخصوصا در میان کودکان میباشد. این عارضه میتواند در اثر تغذیه نادرست، عفونت، ویروس و یا مسافرت ایجاد شود. معمولا زمانی که با این مشکل مواجه میشویم به اولین گزینهای که فکر میکنیم داروهای رفع اسهال است که اکثرا به صورت قرص دردسترس هستند.
اسهال چیست
به طور علمی اسهال وضعیتی است که در آن فرد بیمار دست کم سه بار در روز دفع مدفوع روان یا مایع دارد. این حالت میتواند چند روز به طول بینجامد که درنهایت موجب کم آبی بدن میشود. عمدهترین دلیل اسهال را میتوان عفونت روده دانست که آن هم به نوبه خود به دلیل ورود آلودگی به بدن است. این آلودگیها میتوانند از طریق غذا یا آبی حاصل شوند که آلوده به مدفوع شدهاند یا مستقیماً از فردی منتقل شوند که به این بیماری آلوده شده است. به طور کلی انواع اسهال عبارتند از: اسهال آبکی کوتاه مدت اسهال خونی کوتاه مدت (کمتر از دوهفته) اسهال پایدار (بیشتر از دوهفته)
رژیم غذایی و قرص ضد اسهال
اگرچه تغییر در رژیم غذایی فرد اولین قدم در درمان اسهال است اما به منظور تسریع در روند بهبودی داروهای مختلفی به منظور درمان اسهال تولید شدهاند که از میان آنها میتوان به قرص ضد اسهال لوپرامید، قرص دیفوکسیلات، دی سیکلومین، قرص بیسموت ساب سیترات و… اشاره کرد
قرص ضد اسهال لوپرامید
قرص لوپرامید (Loperamide) یکی از داروهای ضد اسهال است که در صورت مصرف ممکن است عوارضی مثل سرگیجه، خوابآلودگی و تهوع به دنبال داشته باشد. توجه داشته باشید که این دارو برای اسهالهای ناشی از عفونت توصیه نمیشود زیرا دفع میکروبها را از روده به تأخیر میاندازد. اسهال مزمن اغلب ظرف ۱۰ روز به درمان با این دارو جواب میدهد چنانچه در طی این مدت بهبودی حاصل نشد بعید است ادامه درمان موثر باشد. در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید تا داروی دیگری تجویز کند. عوارض کلی قرص لوپرامید شامل خوابآلودگی، سرگیجه، خستگی، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، ناراحتی معده و یبوست، حساسیت، نفخ، درد شکم یا تب میباشد.
قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات
قرص دیفنوکسیلات (Diphenoxylate) دارویی برای درمان اسهال و بیماریهای التهاب روده است. تاری دید یا خشکی پوست از عوارض قرص دیفنوکسیلات است. این دارو با کاهش دادن حرکات روده زمان عبور غذا از رودهها و جذب آب اضافی را افزایش میدهد و در نتیجه سبب کاهش میزان اسهال میشود. توجه داشته باشید که دیفنوکسیلات دارویی است برای رفع علایم اسهال و به هیچ وجه علت زمینهای اسهال را درمان نمیکند. مصرف طولانی مدت دارو ممکن است موجب بروز تحمل و استفاده مقادیر زیاد آن موجب وابستگی به دارو شود. عوارض کلی قرص دیفنوکسیلات شامل تاری دید، مشکل در دفع ادرار، خشکی پوست، خشکی دهان، تب، سرگیجه، خوابآلودگی، گرگرفتگی، خارش، مشکلات تنفسی، تشنج، مشکلات عصبی، ناتوانی جنسی و التهاب لوزهالمعده میباشد.
قرص ضد اسهال دی سیکلومین
قرص دی سیکلومین (Dicyclomine) برای رفع مشکلات گوارشی مثل کولیت و سندروم روده تحریکپذیر تجویز میشود.تپش قلب و بیخوابی از عوارض این دارو اس. این دارو در برخی از موارد برای سرطان روده و یا درمان کمکی در اسهال و سندرم روده تحریک پذیر هم تجویز میشود. برای به حداقل رساندن عوارض جانبی و کنترل آنها در حد مطلوب ، پیشنهاد میشود بعد از مصرف دی سیکلومین حتما مایعات کافی را به بدن برسانید و در حد امکان آن را با غذا میل کنید. این دارو برای افراد سالخورده و همچنین افراد با سابقه تشنج منع مصرف دارد. عوارض کلی قرص دی سیکلومین شامل تپش قلب، بیخوابی، سرگیجه، خستگی، تاری دید، یبوست و اتساع شکم میباشد.
قرص ضد اسهال بیسموت ساب سیترات
قرص بیسموت ساب سیترات (Bismuth Subcitrate) برای مشکلات گوارشی نظیر عفونت یا زخم معده مصرف میشود.استفراغ از عوارض قرص بیسموت ساب سیترات است.این دارو برای درمان زخم معده و روده و نیز اسهال مسافرتی استفاده میشوند. مقدار مصرف این دارو برای هر بیمار باید طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور کلی برای بزرگسالان دو قرص دو بار در روز و یا یک قرص چهار بار در روز مصرف میشود. عوارض کلی قرص بیسموت ساب سیترات شامل سیاهی زبان، تیرگی مدفوع و حالت تهوع یا استفراغ میباشد.
آشنایی با خواص و عوارض قرص ضد اسهال لوپرامید
قرص لوپرامید (Loperamide) یک داروی ترکیبی بر پایه پیپریدین، و از انواع مخدر ضد اسهال میباشد که برای درمان علامتی اسهال حاد (به خصوص در گاستروآنتریت، بیماریهای التهابی روده و سندرم روده تحریکپذیر) بکار میرود. قرص لوپرامید فعالیت حرکتی روده را کند میسازد و لذا میزان دفع آب و نمکهای بدن را کاهش میدهد . از دیگر نامهای این دارو Lopex، Imodium، Dimor و Fortasec میباشد.
میزان مصرف قرص ضد اسهال لوپرامید
میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول مقدار مصرف لوپرامید برای بزرگسالان و کودکان به شرح زیر است: اسهال حاد کودکان بیشتر از ۱۲ سال و بزرگسالان: در ابتدای مصرف ۴ میلیگرم به صورت خوراکی مصرف میشود. به طور معمول دوز روزانه مصرفی در بزرگسالان ۴ بار است. کودکان ۲ تا ۱۲ سال: دوز مصرفی برای این کودکان ۲ بار در روز است. اسهال مزمن بزرگسالان: برای بهبود باید ۴ بار در روز و تا ۱۰ روز مصرف این دارو را قطع نمایید. کودکان: مصرف قرص لوپرامید برای درمان اسهال مزمن در کودکان ۲ تا ۳ بار روزانه بسته به نظر پزشک است. توجه: لوپرامید برای اسهالهای ناشی از عفونت توصیه نمیشود زیرا دفع میکروبها را از روده به تأخیر میاندازد. توجه: مصرف لوپرامید در کودکان کمتر ۶ سال حتما باید تحت نظر پزشک متخصص اطفال باشد.
قرص ضد اسهال بلادونا پی بی
قرص بلادونا پی بی (Belladonna PB) به منظور درمان مشکلات گوارشی تجویز میشود.یبوست،خواب آلودگی و خشکی دهان از عوارض قرص بلادونا پی بی میباشد. اسهال ویروسی و درد شکمی از مواردی است که برای درمان آن میتوان این دارو را مصرف کرد. توجه داشته باشید که این دارو ممکن است ایجاد اعتیاد کند. بنابراین، مصرف آن باید با احتیاط همراه باشد. عوارض کلی قرص بلادونا پی بی شامل یبوست، خوابآلودگی، تاری دید، خشکی دهان، علائم عصبی، مشکلات اداری، سردرد، تشنج، افت فشار خون، پرفشاری خون و تنفس تند میباشد.
قرص ضد اسهال هیوسین
قرص هیوسین (HYOSCINE) برای مواردی مثل گرفتگیهای روده و دردهای شکمی تجویز میشود. یبوست، خشکی دهان و حالت تهوع از عوارض مصرف قرص هیوسین است. این دارو انقباض و گرفتگیهای عضلات جداره روده را رفع میکند و مستقیما روی دستگاه گوارش تاثیر میگذارد. به علاوه یکی از روشهای کمکی درمان اسهال استفاده از داروی هیوسین میباشد. توجه داشته باشید که استفاده طولانی مدت از دارو به مقدار زیاد میتواند منجر به دیابت، شکنندگی استخوانها و نازک شدن پوست و تاخیر در رشد کودکان بشود. در صورت مصرف این دارو به صورت فرم خوراکی و به مدت طولانی کنترل فشار خون ضروری میباشد. لازم به ذکر است که اگر این دارو را مصرف میکنید باید نمک کمتر بخورید همچنین لازم است مکملهای پتاسیم مصرف شود. عوارض کلی قرص هیوسین شامل یبوست، خشکی دهان، اختلال در ادرار کردن، حالت تهوع، خارش، تورم دست یا پا، مشکلات تنفسی، افزایش نبض، سرگیجه، اسهال، مشکلات بینایی و چشم درد میباشد.
نکاتی در مورد مصرف قرص ضد اسهال لوپرامید
اگر اسهال ۴۸ ساعت پس از مصرف لوپرامید برطرف نشده باشد باید به پزشک اطلاع دهید. نباید دارو را بیش از دوز مجاز مصرف نمود. در صورت عدم بهبودی طی ۴۸ ساعت و بروز تب، پزشک را مطلع کنید. در صورت سیاه یا خونی شدن مدفوع پزشک را مطلع کنید. ترشح دارو در شیر مشخص نیست. باید با احتیاط مصرف شود. در صورت بروز اسهال شدید، وضعیت آب و الکترولیتهای بیمار را کنترل کنید. مصرف لوپرامید در بارداری باید با احتیاط و با تجویز پزشک مصرف شود. اسهال مزمن اغلب ظرف ۱۰ روز به درمان با این دارو جواب میدهد چنانچه در طی این مدت بهبودی حاصل نشد بعید است ادامه درمان موثر باشد.- در صورت بروز اسهال شدید، وضعیت آب و الکترولیتهای بیمار را کنترل کنید. – در صورت ابتلای بیمار به اختلال کبدی، بیمار را از نظر سمیت CNS کنترل کنید. – از بیمار بخواهید تا مشخص نشدن اثر دارو از رانندگی و کارهای نیازمند دقت پرهیز نماید. – به بیمار تذکر دهید در صورتی که پس از چند روز بهبودی حاصل نشد و یا در صورت بروز درد، اتساع شکم و یا تب به پزشک اطلاع دهد.
اعتیاد به قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات
قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate دارویی شبه مخدر برای درمان اسهال است و در داروخانه ها یافت می شود. متاسفانه به خاطرخاصیت مخدری آن گاهی اعتیاد به آن هم مشاهده شده و حتی در برخی موارد معتادین به سایر مواد مخدر اگر ماده مخدرشان را پیدا نکنند از آن استفاده میکنند. این را نگفتیم که کلا قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات بد است . منظورمان این است فقط در موارد ضروری از ان استفاده کنید و از مصرف زیاد ان خودداری کنید.
پیشگیری از اسهال
راههای پیشگیری شامل این موارد است: رعایت بهداشت، آب آشامیدنی پاک، و شستن دستها. شیردهی به مدت حداقل شش ماه نیز پیشنهاد میشود، چرا که به عنوان واکسیناسیون روتاویروس عمل میکند. محلول آب رسانی دهانی (ORS) که همان آب آشامیدنی به همراه مقدار متعادلی از نمک و شکر است نوعی درمان است که معمولاً در پیش گرفته میشود. قرصهای روی نیز پیشنهاد میشوند.برای جلوگیری از گسترش عفونت ویروسی یا باکتریایی که باعث اسهال میشود، همیشه باید استانداردهای بهداشتی در سطح مطلوب حفظ شود. با رعایت چند نکتهی سادهی رفتاری و رعایت بهداشت غذایی میتوان از عوامل بیماریزای محیطی اسهال در امان بود و از انتقال آن به دیگران جلوگیری کرد. این اقدامات عبارت است از: دستها با آب گرم و صابون پس از رفتن به توالت و قبل از خوردن غذا به دقت و منظم شسته شود؛ سرویس بهداشتی و شیرآلات و دستگیره درب با مواد ضد عفونی کننده بعد از هر بار دفع اسهال برای جلوگیری از پخش عفونت شستوشو شود؛ شخص مبتلا به اسهال حتماً از کارد و چنگال، لیوان، ظروف و حولهی شخصی استفاده کند. لباس آلوده به مدفوع و ملحفه به طور جداگانه از دیگر لباسها و با بالاترین درجه حرارت ممکن شسته شود؛ از رفتن به محل کار یا مدرسه حداقل تا ۴۸ ساعت پس از آخرین دفع اسهال خودداری شود؛ از رفتن به استخرهای شنا به مدت دو هفته پس از آخرین دفع اسهال خودداری شود؛ مواد غذایی خام و پخته با هم ذخیره نشوند؛ مواد غذایی دریایی، گوشت و مرغ قبل از مصرف به صورت کامل پخته شود؛ از خوردن غذای تاریخ مصرف گذشته اجتناب شود؛ واکسن روتاویروس در کودکان برای پیشگیری از ویروس روتا که یک عامل اسهال در کودکان است تجویز شود؛ در مسافرت از آب جوشیده یا آب آشامیدنی بطریای استفاده شود؛ از مصرف یخ یا بستنی باز در مسافرت خودداری شود؛ از مصرف غذاهایی که ممکن است حاوی تخممرغ خام باشد مانند سس مایونز باز دوری شود؛ در شستوشوی میوه و سبزی دقت شود.از همان روز اول شروع اسهال باید از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر خودداری شود. سوپها، برنج و به خصوص کته، پاستاها و سیبزمینی کاملا پخته شده و موز کاملا رسیده انتخابهای مناسبی است. در روز دوم میتوان از گوشتهای سفید، ماهی و تخممرغ استفاده کرد. ماست نیز گزینه خوبی است. محصولات لبنی به غیر از ماست، مواد غذایی چرب، مواد غذایی خیلی شیرین، مواد غذایی سرشار از فیبرهای غذایی مانند سبزیجات سبز خام، مواد غذایی پر ادویه و تند و آجیلها که باعث حساسیت رودهها میشوند و نباید خورده شوند.