قرص زاناکس و قرص xanised برای چیست و ساخت کدام کشور است
قرص زاناکس
قرص زاناکس ؛ قرص xanised برای چیست و ساخت کدام کشور است همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد قرص زاناکس
قرص زاناکس با نام لاتین Xanax از داروهایی است که به منظور تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلال هراس تجویز میشود.♥ مصرف این دارو ممکن است ایجاد وابستگی در فرد کند. این دارو با نام دیگر آلپرازولام (Alprazolam) هم در داروخانهها به فروش میرسد. لرزش، حالت تهوع، تشنج، خوابآلودگی و تاری دید برخی از عوارض مصرف داروی زاناکس میباشد. اگر فکر میکنید خودتان یا کس دیگری مقدار زیادی از دارو را مصرف کرده است، با بخش مسمومیت های پزشکی تماس بگیرید. استعمال بیرویه این داروی آرامبخش میتواند کشنده باشد. علائم آن خواب آلودگی مفرط، گیجی، عدم تعادل، ریفلکس کند یا کما است.
قرص زاناکس چیست
قرص زاناکس همان قرص آلپرازولام است. قرص آلپرازولام یا زاناکس جز گروه دارویی بنزودیازپین از قبیل دیازپام، کلونازپام و لورازپام است و برای کنترل بیماری هایی از قبیل اضطراب، بی قراری، حملات هراس، بی خوابی و برخی دیگر از اختلالات روانی تجویز می گردد. نام های دیگر تجاری آلپرازولام، زاناکس(Xanax) و نیراوام(Niravam) می باشد. سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) در اکتبر سال ۱۹۸۲ اثر این دارو را تایید نمود، طبق گزارشی در سال ۲۰۱۲ آلپرازولام سیزدهمین داروی پر فروش در آمریکا بوده است. آلپرازولام در دوزهای ۰٫۲۵ میلیگرم، ۰٫۵، ۱ و ۲ میلیگرم تولید و عرضه می شود، در دوز یکسان، اثر آن تا ۱۰ برابر بیشتر از قرص والیوم(دیازپام) می باشد.
تاثیر قرص زاناکس در بدن
آلپرازولام فعالیت سیستم اعصاب مرکزی را سرکوب می کند بدین معنی که از فعالیت، تحریک پذیری و واکنش مغز می کاهد و اجازه می دهد مغز و سیستم اعصاب مرکزی زمان بیشتری برای استراحت داشته باشند، این امر موجب تعادل بین سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک می گردد، به عبارتی می توان گفت آلپرازولام اثر آرامبخش و کسل کننده دارد. آلپرازولام سرعت حرکت ناقل های شیمیایی در مغز که ممکن است نامتعادل باشند را کاهش می دهد و نتیجه آن کاستن از فعالیت های غیر طبیعی مغز، تنش های عصبی و اضطراب می باشد. آلپرازولام این عمل را با افزایش فعالیت گابا(GABA) انجام می دهد، گابا آمینو بوتیریک اسید(گابا) یک ماده شیمیایی طبیعی از خانواده اسیدهای آمینه است که در مغز تولید و به عنوان یک انتقال دهنده عصبی می باشد و موجب افزایش حس آرامش و استراحت پذیری می گردد.
استرس چیست
استرس از بیماریهایی است که با توجه به تاثیر زیادی که بر روی روح و جسم انسان میگذارد میتوان از آن به عنوان مادر بیماریها یاد کرد. استرس میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. از دلشورههای کوچک زندگی گرفته تا بحثها و تنشهایی که مربوط به روابط زناشویی یا محیط کار میشود همگی میتوانند زمینهساز بروز اضطراب باشند. دلشورههایی که دائمی هستند معمولا تبدیل به استرس حاد و به دنبال آن افسردگی میشوند که باید حتما تحت درمان قرار گیرند. همه ما در زندگی نگرانیهایی داریم اما نکته حائز اهمیت این است که یاد بگیریم این نگرانیها را کنترل کنیم تا دچار مشکلات جدیتری نشویم. تنش و اضطراب تقریبا در تمامی سنین زندگی یک فرد میتواند به وجود آید. حتی کودکان هم میتوانند به این عارضه مبتلا شوند. این وظیفه والدین است که بتوانند محیطی آرام و به دور از تنش برای فرزندان خود ایجاد کنند. اگر بخواهیم دلایل مهم ابتلا به استرس را به صورت موردی برشمریم میتوانیم موارد زیر را عنوان کنیم: مصرف برخی داروها صداهای بلند و آزار دهنده تغذیه نادرست احساس تنفر یا حسادت حساسیت نسبت به ظاهر و قیافه ترس از پذیرفته نشدن استرسهای محل کار رقابت رویدادهای گذشته قیافه و ظاهر روابط با دیگران.
قرص زاناکس و تشنج
زمانی که بیمار اضطراب، هراس و یا تشنج را تجربه می کند فعالیت مغز وی به شدت بالا بوده و در حالتی قرار دارد که به آن آماده باش گویند، در این حالت فرد قادر به کنترل فعالیت های ذهنی خود نمی باشد و به دنبال آن علائمی مانند افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس، تعریق و غیره را تجربه می کند، مصرف آلپرازولام در این بیماران موجب کاهش فعالیت مغز شده و نتیجه آن آرام شدن ذهن و جسم و به دنبال آن کاهش اضطراب، ضربان قلب و ایجاد آرامش می باشد.
آشنایی با قرص زاناکس
نحوه مصرف قرص زاناکس
توجه داشته باشید که دوز مصرفی این دارو به صورت دقیق باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول این دارو در موارد ضد اضطرابی در دوز بسیار پایین تجویز میشود و در صورتی که به منظور درمان بیخوابی تجویز شود گاهی تا نیم میلیگرم نیز تجویز میشود و حداکثر دوز تجویزی این دارو ۴ میلیگرم در روز در موارد بسیار شدید و در افراد با استرس حاد میباشد. توجه: این دارو برای افراد زیر ۱۸ سال مناسب نمیباشد.
نکاتی در مورد مصرف قرص زاناکس
هیچگاه دارو را بیشتر یا کمتر از مقدار تجویزشده مصرف نکنید. این دارو ممکن است موجب خوابآلودگی یا سرگیجه شود؛ بر همین اساس از انجام فعالیتهای مستلزم هوشیاری، تا مشخص شدن اثرات کامل دارو، خودداری کنید. مصرف این دارو نباید به طور ناگهانی قطع شود. اگر بیمار مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کند، بهمحض یادآوری باید آن را مصرف کند. اگر نزدیک نوبت بعدی باشد، باید نوبت فراموش شده را رها کرده و به برنامه دارویی معمول باز گردد. مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است. این دارو برای کسانی که سابقه اعتیاد به الکل و مواد مخدر دارند به هیچ وجه توصیه نمیشود. نباید آلپرازولام را به عنوان یک قرص خوابآور استفاده کرد. در صورتیکه قبلا سابقه بیماریهای صرع، تشنج، بیمایهای کلیوی و کبدی، آسم، افسردگی و یا اعتیاد داشتهاید قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک در این باره صحبت کنید. هرگز این دارو را خرد نکنید، نجوید و آن را به صورت کامل مصرف کنید. مصرف گریپ فروت و آب گریپ فروت ممکن است با داروی زاناکس تداخل داشته باشد و منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود.
قرص زاناکس و بی خوابی
در بسیاری از بیماران علت بی خوابی عدم کنترل افکار و فعالیت بیش از حد مغز می باشد، در این افراد هنگام شب بدن خسته اما ذهن فعال بوده و به طور غیر ارادی به موضوعات مختلف معطوف می شود و فرد توان کافی برای مهار این افکار را ندارد. مصرف آلپرازولام در این افراد باعث کاهش فعالیت مغز شده و به فکر پراکنی پایان می دهد و بستر را برای خواب و استراحت فراهم می آورد و با این مکانیزم به عنوان یک قرص خواب آور نیز شناخته می شود. اگر پزشکتان این دارو را برای درمان بی خوابی تجویز کرده است آنرا دیر هنگام در شب مصرف نکنید زیرا در روز بعد احساس خواب آلودگی و گیجی خواهید داشت. برنامه مصرف را طوری تنظیم نمایید که آغاز فعالیت روزانه شما حداقل ۱۰ ساعت بعد از مصرف این دارو باشد، به عنوان مثال اگر صبح ساعت ۸ از خواب بیدار می شوید قرص آلپرازولام را ساعت ۹ الی ۱۰ شب مصرف نمایید تا هم از خواب کافی بهره مند شوید و هم هنگام بیدار شدن تقریبا با پایان اثر دارو همزمان باشد. همچنین مواد فعال در این دارو از طریق ادرار دفع می شوند و در صبح با نوشیدن ۲ لیوان آب بصورت ناشتا می توانید کمک به پایان اثر آن نمایید.
سوء استعمال قرص زاناکس
زاناکس و دیگر داروهای خانواده بنزودیازپین ها جز دسته داروهایی هستند که بیش از بقیه مورد سوء استعمال قرار میگیرند. زاناکس اغلب به دلیل سرمستی آنی و آرامش بخشی که ایجاد میکند، مورد استفاده نابجا قرار میگیرد؛ حتی بدون تجویز پزشک. به گزارش موسسه ملی سوء استعمال دارو (NIDA)، بنزودیازپین هایی نظیر زاناکس، کاهش شدید فعالیت سیستم عصبی مرکزی، عامل اصلی بسیاری از بیماری های اورژانسی در سال ۲۰۰۹ بودهاند. به گزارش اتحادیه مبارزه با سوء استعمال دارو، استفاده مزمن و بیرویه زاناکس باعث افسردگی، روانپریشی ورفتارهای خشونت آمیز و تهاجمی میشود.
مصرف قرص زاناکس در بارداری و شیردهی
در دسته بندی بارداری FDA، زاناکس در رده D قرار دارد، یعنی بر طبق یافتههای علمی زاناکس میتواند به جنین در حال رشد آسیب برساند. اگر حامله هستید، پیش از مصرف زاناکس این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. داروهایی از این قبیل میتوانند سبب بروز نارساییهای تنفسی در کودک بشوند، به خصوص اگر در سه ماهه اول بارداری مورد استفاده قرار بگیرند؛ اگر هم بعد از این سه ماه مصرف شود تاثیرات مضر دیگری خواهد داشت. در زمان شیردهی هم زاناکس داروی بی خطری نیست.اگر بچه شیر میدهید، قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک خود صحبت کنید، زیرا مصرف دارو در دوران شیردهی میتواند اثرات جانبی منفی بر روی شیرخوار داشته باشد. کارایی و بیخطر بودن زاناکس بر افراد زیر ۱۸ سال هم هنوز به اثبات نرسیده است.
عوارض قرص زاناکس
با وجود اثرات مفید برای افراد مبتلا به برخی اختلالات روانی، بنزودیازپین ها از قبیل آلپرازولام اعتیاد آور بوده و به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک مصرف گردند. زاناکس نباید با سایر داروهای آرامبخش، نوشیدنی های الکی و مواد مخدر مصرف شود زیرا موجب خواب آلودگی بیش از حد و حتی بروز عوارض خطرناک می گردد. در کشور آمریکا در سال ۲۰۰۵ تعداد پذیرش در بخش اورژانس به دلیل مصرف ناصحیح و غیر پزشکی از قرص آلپرازولام ۵۷٫۴۱۹ نفر و در سال ۲۰۱۰، ۱۲۴٫۹۰۲ نفر و در سال ۲۰۱۱، ۱۲۳٫۷۴۴ نفر بوده است و بیشترین دلیل مراجعه مصرف الکل و مواد مخدر در دوره مصرف این دارو بوده است. مصرف همزمان الکل و مواد مخدر با این دارو به قدری خطرناک است که حتی نباید آنرا برای یکبار هم امتحان نمود. هر شخصی که از آلپرازولام برای مدت طولانی و بیش از چند ماه استفاده نماید به آن وابسته شده و به مرور باید دوز مصرف را افزایش دهد تا این دارو اثر اولیه را ایجاد نماید به همین دلیل مصرف طولانی مدت آن توصیه نمی شود. اعتیاد به بنزودیازپین ها زمانی آغار می شود که مغز اقدام به افزایش تولید دوپامین به جای گابا در واکنش به مصرف آن ها می کند. به مرور زمان با مصرف آلپرازولام مقدار زیادی دوپامین در مغز آزاد شده که ایجاد حس نشاط و خوشی در بیمار می کند، این امر موجب وابستگی به این حس خوب مصنوعی می شود و فرد تمایل به مصرف بیشتر و بیشتر این دارو خواهد داشت تا زمانی که دیگر بدون آن حس خوشی را تجربه نخواهد کرد و در این حالت کاملا به آن اعتیاد پیدا کرده است.
تداخلات دارویی با قرص زاناکس
آلپرازولام ممکن است با بسیاری از داروها تداخل عمل داشته باشد در زیر اسامی برخی از آن ها نوشته شده است، بهتر است قبل از مصرف هر دارو و مکمل غذایی به دقت بروشور آنرا مطالعه کنید و یا از داروساز مشاوره بگیرید. کاوا(Kava)، سدیم اکسیبات(Sodium Oxybate)، داروهای ضد قارچ از قبیل ایتراکونازول، کتوکونازول، سایمتیدین، بسیاری از داروهای ضد افسردگی مانند فلوکستین، فلووکسامین، نفازودون، داروهای کنترل کننده اچ ای وی(HIV)، برخی از انواع آنتی بیوتیک از قبیل اریترومایسین، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین و فنی توئین. آلپرازولام نباید همراه با دارویی هایی که موجب خواب آلودگی می شوند مانند آنتی هیستامین ها، دیفن هیدرامین، دیازپام، زولپیدم، اکثر داروهای شل کننده عضلات، ضد دردها مانند کدئین، کلرپرومازین، ریسپریدون، امی تریپتیلین و ترازودون مصرف شود. بروشور سایر داروهای مصرفی خود را مطالعه نمایید و مطمئن شوید عوارض جانبی آن ها شامل خواب آلودگی نمی باشد. استعمال دخانیات نیز سطح آلپرازولام در سرم خون را کاهش می دهد، اگر سیگار می کشید و یا به تازگی آنرا ترک نموده اید پزشک خود را در جریان این موضوع قرار دهید.
عوارض عمومی و جدی قرص زاناکس
خواب آلودگی، سرگیجه، سبکی سر، افزایش بزاق دهان، تغییر در میزان تمایلات جنسی از عوارض عمومی مصرف آلپرازولام می باشند. توصیه می شود برای به حداقل رساندن سرگیجه به آرامی از حالت نشسته یا خوابیده بلند شوید. مصرف این دارو می تواند عوارض جانبی دیگری نیز به همراه داشته باشد که عبارتند از مشکلات گوارش، حالت تهوع، تغییر در خلق و خوی و تحریک پذیری. البته معمولا این عوارض زمانی پدید می آیند که بیش از حد تجویز شده آنرا مصرف نمایید. در هر صورت با مشاهده هر نوع عوارض جانبی مصرف دارو را قطع و با پزشک معالج خود مشورت نمایید. آلپرازولام هنگامی که به درستی و برای کوتاه مدت و طبق دستور پزشک مصرف گردد، یک داروی خواب آور و آرامبخش بی خطر و موثر است. بعد از پایان دوره درمان نباید مصرف دارو بطور ناگهانی قطع شود باید به مرور دوز مصرف کاهش و در نهایت قطع گردد. باید توجه داشته باشید که آلپرازولام نیز به مانند اکثر داروهای شیمیایی دارای عوارض جانبی می باشد و پزشک شما تشخیص داده منافع این دارو برای شما بیش از عوارض آن می باشد. عوارض جدی که با مشاهده آنها باید مصرف این دارو را قطع کنید عبارتند از: تغییرات روانی، توهم، افسردگی، افکار خودکشی، لکنت زبان و مشکل در تکلم، کاهش حافظه و توان فکری، عدم تعادل در راه رفتن. اگر شخص مصرف کننده هر یک از عوارض زیر را تجربه کرد سریعا با اورژانس تماس گرفته و یا وی را به مراکز درمانی انتقال دهید، زردی چشم و پوست، تشنج، آلرژی پوستی و یا خارش شدید، تورم گلو و زبان، سرگیجه و مشکلات تنفسی. قابل ذکر است این عوارض در درصد کمی از افراد مشاهده شده است و اکثر بیماران بدون مشکل می توانند این دارو را زیر نظر پزشک مصرف کنند.
مطالب جذاب از سراسر وب
- مدل لباس عروس قشنگ + خفن ترین مدل های لباس برای عروس خانم های باکلاس
- کپسول فارماژلیتان + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن
- درمان تیرگی دور چشم خیراندیش و علت و علائم و راههای پیشگیری
- تعبیر خواب بیماری پیسی برای زن متاهل و باردار و دختر مجرد از روانشناسی
- تعبیر خواب تبر زدن به درخت + برای زن متاهل و باردار و دختر مجرد و از دید مولف