قرص باکلوفن و آیا قرص باکلوفن چاق کننده است و مدت زمان اثر قرص باکلوفن ۱۰
قرص باکلوفن
قرص باکلوفن ؛ آیا قرص باکلوفن چاق کننده است و مدت زمان اثر قرص باکلوفن ۱۰ همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد قرص باکلوفن
قرص باکلوفن از دسته ی داروهای شل کننده ی عضلانی است که با اثر گذاشتن بر اعصاب نخاعی می تواند مقدار و شدت گرفتگی های عضلانی را در بیماران ام اسی و سایر بیماری های عصبی مربوط به نخاع کاهش دهد. این دارو همچنین می تواند گرفتگی ها و دردهای عضلانی را تسکین دهد و فعالیت ماهیچه ها را بهبود بخشد.مصرف همزمان باکلوفن با آنتی دیابتیکها و انسولین موجب افزایش سطح گلوکز خون شما میشود . باکلوفن بر روی سطح هوشیاری انسان و سرعت واکنش به محیط تاثیر میگذارد ، اگر از این دارو مصرف میشود باید در مورد رانندگی و یا کار با ابزارهایی که نیازمند دقت و مهارت است احتیاط کنید. این دارو را نباید بطور همزمان با الکل مصرف کرد. الکل موجب بیشتر شدن اثر گیجی و خواب آلودگی این دارو میشود. اگر مدت زیادی از باکلوفن استفاده شود قطع ناگهانی آن میتواند موجب بروز تشنج یا توهم خفیف یا شدید شود. پس در مواردی که نیاز است تا دارو قطع شود باید کم کم آنرا کنار بگذارید.
روش و نحوه مصرف قرص باکلوفن
این دارو بصورت قرص خوراکی ۱۰و ۲۵ میلی گرم موجود است که معمولا بهتر است برای کارایی بیشتر آن را سه بار در روز در فواصل مشخص مصرف کنید.♥این دارو در دردهای جدی عضلانی در بیماری های عصبی،باید چند هفته به صورت مداوم مصرف شود تا اثرات مطلوب آن مشاهده شود در نتیجه مصرف این دارو را بدون نظر پزشک تجویزکننده ی آن نباید قطع کرد.خصوصاً اگر دارو به مقدار زیاد و برای مدت طولانی تجویز شده باشد. دکتر جلیل سعیدلو رییس انجمن داروسازان تهران، با توجه به شایع شدن خبری به صورت پیامک مبنی بر خطرناک و سمی بودن قرض باکلوفن که همانند استامینوفن و سرماخوردگی است و تاکنون موجب مرگ چند تن شده است عنوان کرد: قرص باکلوفن به عنوان شل کننده عضلات در گرفتگی های عضلانی تجویز می شود که این دارو مدت بسیاری است که در فارماکوپه دارویی(فهرست داروهای موجود در بازار) کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد و توسط پزشکان تجویز می شود. وی افزود: تجویز این دارو در افراد مبتلا به سرماخوردگی تنها در صورت داشتن علایم گرفتگی عضلات ضورت می گیرد و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر مرگ آور بودن اعلام نشده است. به گفته سعیدلو، پزشکان داخلی، متخصصان ارتوپد و مغز و اعصاب می توانند این دارو را تجویز کنند. رییس انجمن داروسازان تهران در پایان خاطر نشان کرد: تجویز باکلوفن برای افرادی بدون علایم گرفتگی عضلانی می تواند همانند سایر داروها همراه با عوارض باشد اما مرگی در این خصوص صورت نگرفته است.
نکاتی در مورد مصرف قرص باکلوفن
پیش از مصرف باکلوفن لیست کلیه ی داروهای مصرفی خود را (به ویژه داروهای شل کننده عضلانی، قرص های خواب آور و آرامبخش و ویتامین ها)در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید. در صورت سابقه ی بیماری های کلیوی، صرع، زخم گوارشی ،سکته،رماتیسم، پارکینسون و بیماری های روان به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت بارداری یا شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید. از آنجا که مصرف این دارو ایجاد خواب آلودگی یا گیجی می کند، تا ۲ ساعت پس از مصرف دارو از رانندگی و سایر فعالیتهایی که به تمرکز و هوشیاری کامل نیاز دارند خودداری کنید. مصرف همزمان این دارو با الکل سبب تشدید خواب آلودگی می شود که می تواند عوارض خطرناکی در پی داشته باشد. در بیماران مبتلا به صرع، احتمال افزایش حملات ناگهانی وجود دارد. افزایش غلظت گلوکز خون در بیماران دیابتی را باید در نظر داشت. در صورت عدم ظهور علائم بهبودی طی ۲-۱ ماه، مصرف دارو قطع شود. در آغاز درمان کاهش اسپاستیسی ناشی از دارو ممکن است باعث اشکال در توانایی ایستادن و راه رفتن بیمار گردد. در خلال درمان فشارخون، وزن، قندخون و تستهای عملکرد کبدی را کنترل نمایید. مصرف بیشتر از ۸۰ میلیگرم این دارو میتواند عوارض مسمومیت با آن را در برداشته باشد.
قرص باکلوفن چیست
قرص باکلوفن (Baclofen) نوعی داروی شل کننده عضلانی است که در درمان دردهای عضلانی تجویز میشود. خواب آلودگی و گیجی از عوارض قرص باکلوفن میباشد. قرص باکلوفن از جمله داروهایی است که به منظور درمان دردهای عضلانی و کمردرد توسط پزشک تجویز میشود . باکوفن به صورت قرص روکش دار ۱۰ میلیگرمی و ۲۵ میلیگرمی در دسترس است.باکلوفن بر روی اعصاب نخاعی عمل می کند و تعداد و شدت اسپاسم های عضلانی ناشی از بیماری ام اس یا بیماری های طناب نخاعی را کاهش می دهد. همچنین قرص باکلوفن باعث تسکین درد و بهبود حرکات عضلات می شود. این دارو باید به طور منظم و طبق نظر پزشک مصرف شود تا اثر بهتری در بهبود بیماری داشته باشد. این دارو ممکن است قدرت تفکر یا واکنش های فرد را مختل کند. به همین دلیل مصرف آن در مواردی از قبیل رانندگی که به هشیاری فرد نیاز دارد, توصیه نمی شود. مصرف هم زمان برخی مواد می تواند عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد. به همین دلیل در صورت تجویز این دارو توسط پزشک, توصیه می شود حتما قرص ها و مکمل هایی که قصد دارید هم زمان با این دارو استفاده کنید را با پزشک در میان بگذارید. قرص باکلوفن را زمانی که تن عضلانی برای اطمینان از تعادل ایمن و حرکت برای فعالیت های خاص مورد نیاز است, استفاده نکنید. چرا که در برخی از شرایط, این دارو ممکن است کاهش تن عضلانی, سلامت جسمی فرد را به خطر بیندازد. در صورت استفاده طولانی مدت از این قرص و سپس قطع مصرف آن, ممکن است فرد علائمی نظیر توهم و تشنج داشته باشد. به همین دلیل به افرادی که از این دارو استفاده می کنند توصیه می شود بدون نظر پزشک, مصرف این دارو را قطع نکنند. قطع ناگهانی این دارو ممکن است علایم بیماری را تشدید کند. چرا که ممکن است فرد ابتدا نیاز داشته باشد که دوز دارو کم و رفته رفته دارو قطع شود. استفاده از باکلوفن ممکن است خطر ابتلا به کیست تخمدان را افزایش دهد, به همین دلیل قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت نمایید.
مقدار مصرف قرص باکلوفن
میزان دوز تجویز شده برای این دارو برای هر فردی یکسان نبوده و به میزان پاسخدهی شما به آن و همچنین شدت بیماری شما دارد. به طور معمول باکلوفن را سه بار در روز با یا بدون غذا مصرف میکنند. مقدار مصرف دارو از مقدار کم شروع شده و به تدریج آن را اضافه میکنند. در سه روز اول هر بار ۵ میلیگرم از دارو مصرف میشود. سپس در سه روز یعدی هر بار ۱۰ میلیگرم، در سه روز بعد از آن هر بار ۱۵ میلیگرم و بعد از آن هر بار ۲۰ میلیگرم از دارو مصرف میشود. دوز نگهدارنده قرص باکلوفن معمولا روزی ۸۰-۴۰ میلیگرم است و ممکن است برای بدست آوردن حداکثر تاثیر دارو نیاز به ۲-۱ ماه مصرف آن باشد. توجه: این دارو میتواند برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی خطرساز باشد.
عوارض قرص باکلوفن
شایع ترین عارضه ی این دارو خواب آلودگی ،گیجی و ضعف می باشد.با این حال در صورت احساس مشکل در تنفس یا بروز تشنج حتما به پزشک خود مراجعه کنید.عوارض جانبی : در سلسله اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سردرد، سرگیجه، ضعف، خستگی، کنفوزیون، بی خوابی، عدم تعادل، افسردگی. باکلوفن ممکن است نیاز به خواب را در فرد افزایش دهد که این عارضه معمولاً در استفادهٔ کوتاه مدت ایجاد نمیشود. در قلب و عروق: طپش قلب، تنگی نفس، هیپوتانسیون، درد قفسه سینه، سنکوپ. در پوست: راش، خارش در چشم و گوش و حلق و بینی: تاری دید، میوز، نیستاگموس، استرابیسم، میدریاز، دوبینی، احتقان بینی، وزوز گوش در دستگاه گوارش: تهوع، یبوست، استفراغ، خشکی دهان، اسهال، بی اشتهایی، درد شکمی، مثبت شدن آزمایش خون منفی در مدفوع در دستگاه ادراری تناسلی: تکرر ادرار، احتباس ادرار، شب ادراری، سوزش ادرار، ناکچوری، هماچوری، ناتوانی در انزال، ناتوانی جنسی در دستگاه عضلانی اسکلتی: درد عضلانی، پاراستزی، ترمور، رژیدیتی، دیس تونی، آتاکسی در سایر دستگاهها: ادم آرنج، افزایش وزن بدون خیز . در صورت بروز عوارض جدی و خطرناک قرص باکلوفن, توصیه می شود سریعا به پزشک مراجعه شود. علائم و نشانه هایی این عوارض به شرح زیر می باشد. تشنج گیجی و توهم نامنظم شدن ضربان قلب عوارض کم خطر باکلوفن خواب آلودگی, سرگیجه, ضعف, احساس خستگی سردرد اختلالات خواب (بی خوابی) حالت تهوع ادرار کردن بیش از حد طبیعی یبوست قرص باکلوفن معمولا ابتدا سه بار در روز توسط دکتر تجویز می شود و ممکن است در طول درمان تعداد و دوز آن کاهش یابد. دوز این دارو براساس وضعیت جسمی و واکنش دارو در بدن توسط پزشک تعیین می شود. به افراد توصیه می شود به هیج وجه بدون نظر پزشک, دوز و تعداد مصرف این دارو را افزایش ندهند.
شرایط نگهداری قرص باکلوفن
دارو را در دمای اتاق در محیط خشک و خنک نگهداری کنید و از قرار دادن آن در دسترس اطفال جدا خودداری کنید. هنگام مصرف حتما به تاریخ انقضای محصول دقت نمایید.داروهای تاریخ مصرف گذشته می توانند اثرات و عوارض نامشخصی در بدن داشته باشند.
مشخصات قرص باکلوفن
باکلوفن (به انگلیسی: Baclofen) نامهای تجارتی: Lioresal رده دارویی: مشتقات کلروفنیل رده درمانی: شل کننده عضلات اسکلتی اشکال دارویی: قرص روکش دار ۱۰ میلی گرمی و ۲۵ میلی گرمی
مکانیسم اثر قرص باکلوفن
باکلوفن اثر شل کنندهٔ عضلات اسکلتی خود را از طریق مهار انتقال رفلکسهای منوسیناپسی و پلی سیناپسی در سطح نخاع اعمال میکند. نکاتی از فارماکولوژی کاتزونگ: باکلوفن یک اسپاسمولیتیک مؤثر در سطح نخاع است که آگونیست GABA (گیرنده نوع b) به شمار میآید. باکلوفن جزو اسپاسمولیتیکهای مؤثر بر اسپاسم مزمن است. باکلوفن و نقش آن در رفلاکس معده-مری: ۱. ژورنال بالینی کلولند ( cleveland): نشان داده شده است که شل شدن گذرای اسفنکتر تحتانی مری ( LES) باعث ایجاد رفلاکس در افراد سالم و مبتلایان به GERD می شود. باکلوفن یک شل کننده عضلانی با ویژگیهای اگونیست انتخابی برای گیرنده کلاس B گاما آمینوبوتریک است که باعث کاهش ریلاکسیون گذرای اسفکتر تحتانی مری ( TLESR) و درنتیجه افزایش تونیسیته و فشار اسفنکتر تحتانی مری ( LES) می شود. بااین حال باکلوفن از سوی FDA بعنوان درمان رفلاکس تایید نشده است و استفاده از آن ممکن است به خاطر عوارض جانبی مثل خواب الودگی و سرگیجه محدود شود. Cleveland Clinic Journal of Medicine October 2015 ۲. نظر اپ تودیت: در بیماران با رفلاکس مقاوم که به تجویز دوباردرروز مهارکننده پمپ پروتون جواب ندادند، ما توصیه به درمان تجربی تجویز باکلوفن می کنیم ( توصیه درجه ۲c). ما معمولا با دوز شروع ۱۰ میلی گرم دوبار درروز درمان را آغاز میکنیم که این دوز می تواند به ۲۰ میلیگرم سه بار درروز افزایش پیدا کند. این دارو باعث کاهش رفلاکس ریلاکسیون گذارای تحتانی اسفکتر مری ( TLESR) تا میزان ۴۰ الی ۶۰ درصد می شود و همچنین باعث افزایش سرعت تخلیه معده شده است. این دارو از سد خونی مغزی عبور میکند پس این بیماران باید از لحاظ عوارض جانبی از قبیل؛ خواب الودگی، گیجی، سرگیجه، احساس سبکی در سر، ضعف و… به دقت مانتیور شوند و همین عوارض جانبی، مهم ترین دلیل و عامل محدود کننده تجویز روتین این دارو در درمان رفلاکس معده-مری هستند.
موارد مصرف قرص باکلوفن
درمان اسپاستیسیتی یا اسپاسم عضلانی در مولتیپل اسکلروزیس و سایر ضایعات نخاعی -باکلوفن در درمان نوعی از میگرن که با اسپاسم شدید سلولهای مغزی همراه است به کار میرود وصرف نظر از عوارض آن بسیار کارآمد است.باکلوفن همچنین در درمان سکسکه هم کاربرد دارد. مطالعات نشان داده اند که باکلوفن در درمان وابستگی به الکل (Alcohol dependence)و نشانگان ترک الکل (Alcohol withdrawal syndrome)با مهار نشانه های ترک و اشتیاق به مصرف الکل ،مؤثر است. مصرف باکلوفن برای رفع گرفتگی عضلات پس از ورزش غیر مؤثر است . عقیده همگانی براین است که این دارو میتواند در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروز دچار نورالژی تری ژمینال، مفید باشد. این بیماران اغلب از قبل در حال مصرف باکلوفن هستند و ممکن است بدون نیاز به اضافه کردن کاربامازپین به کنترل علائم دست یابند. باکلوفن با اثر آرام بخشی و از دست دادن تون عضلات بصورت گذرا همراه است و قطع ناگهانی آن ممکن است باعث تشنج و توهم شود؛ بنابراین، قطع این دارو باید به صورت تدریجی باشد.
موارد منع مصرف قرص باکلوفن
حساسیت مفرط نسبت به باکلوفن بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی لازم است با پزشک معالج خود مشورت نمایند. این دارو میتواند برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی خطرساز باشد.
مصرف قرص باکلوفن در اطفال و سالمندان
در مورد مصرف این دارو در اطفال مطالعه ای صورت نگرفته و اطلاعات کافی نمی باشد.همچنین در سالمندان احتمال وقوع عوارض خواب آلودگی، توهم و گیجی بیشتر است.
مسمومیت با قرص باکلوفن
مصرف بیشتر از ۸۰ میلی گرم این دارو می تواند عوارض مسمومیت با آن را در برداشته باشد.در صورت مصرف بیش از حد درمانی، امکان مشکلات تنفسی شدید وجود دارد لذا حتماً با مرکز مسمومیت دارویی و یا مرکز اورژانس تماس بگیرید.