نشستن طولانی در بارداری و نحوه نشستن در دستشویی در دوران بارداری
نشستن طولانی در بارداری
نشستن طولانی در بارداری ؛ نحوه نشستن در دستشویی در دوران بارداری همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد نشستن طولانی در بارداری
نشستن طولانی در بارداری می تواند دغدغه خانم ها باشد.محققان دریافتند بین نشستن های طولانی مدت در دوران بارداری و ابتلا به افسردگی بعد از زایمان می تواند ارتباط وجود داشته باشد . طبق پژوهش های محققان دانشگاه وارویک، آن دسته از زنان بارداری که از علائم افسردگی رنج می برند به احتمال زیاد در دوره دوم بارداری ، مدت طولانی را در حالت نشسته سپری کرده اند. محققان دریافتند که این خود باعث، بالا رفتن وزن و خطر ابتلا به دیابت بارداری نیز می شود.
نشستن بر روی زمین در بارداری
برای نشستن بر روی زمین رعایت این نکته ضروری است که ستون فقرات حتما باید کاملاً صاف باشد و گودی کمر توسط بالش کوچک تحت حمایت قرار گیرد و در صورت نشستن طولانی مدت، پاها را کمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید .♥ برای بلند شدن از زمین باید روی دست ها و زانو ها برخیزید (به حالت چهار دست و پ ا ) به طوری که دست خود را بر روی یک زانو بفشارید و از دس ت مخالف برای حمایت استفاده کنید. سپس پاها را صاف کرده و بلند شوید.
عوارض نشستن طولانی در بارداری
دکتر «نیتیا سوکومار» از دانشگاه پزشکی وارویک، در این باره می گویند: «زنان باردار باید با اقدام به موقع و زودهنگام، از عواقب نشستن های طولانی بر سلامت ذهنی و فیزیکی، دوری کنند. دیابت بارداری، می تواند باعث افزایش خطر زایمان هم برای مادر وهم برای نوزاد شود. ما می توانیم این خطر را با کوتاه کردن زمان نشستن زنان باردار، به حداقل برسانیم.» قبلاً هم ارتباط میان نشستن های طولانی با دیابت، چاقی مفرط، بیماری های قلبی و عروقی و سلامت ذهنی مشخص شده بود. در این تحقیقات ارتباط میان نشستن های طولانی زنان باردار و دیابت بارداری و بالا رفتن وزن و ظاهر شدن علائم افسردگی، با تحت نظر گرفتن ۱۲۶۳ زن باردار، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. از افراد تت مطالعه خواسته شد تا میزان فعالیت های بدنی و سلامت عاطفی خود را در دوران بارداری و سپس در اواخر دوره اول بارداری، گزارش دهند. محققان دریافتند زنان بارداری که خود علائم افسردگی را گزارش داده اند، فارغ از فاکتور سن، وزن و موقعیت اجتماعی، بیشتر در حالت نشسته به سر می بردند. زنان بارداری که در دوره دوم حاملگی، زمان بیشتری را صرف نشستن کردند، فعالیت های فیزیکی متوسط و سنگین، کم و محدودی داشته اند و زنان بارداری که بیشتر در حالت نشسته بودند، مخصوصاً در دوران اولیه و ثانویه حاملگی، به صورت چشمگیری اضافه وزن پیدا کردند. نهایتاً محققان دریافتند که زنان بارداری که بیشتر می نشینند، گلوکز خون بالایی دارند و در طول ۲۸ هفته زمان بارداری، خطر ابتلا به دیابت بارداری در آنان، افزایش می یابد.
وضعیت خوابیدن در بارداری
خوابیدن: بعد از ماه چهارم بارداری وضعیت خوابیدن اهمیت بسیاری دارد به طوری که برای خونرسانی بهتر به جفت، از صاف دراز کشیدن به پشت (طاقباز) منع می شود. خوابیدن به پهلو بر روی یک تشک سفت مناسـب اسـت . پـای رویـی خمیده و بر روی یک بالش کوچک قرار بگیرد . استفاده از ملحفه تا شده زیـر شکم احساس راحتی ایجاد می کند. در صورت تمایل می توانید بازوی رویـی را خمیده و بر روی یک بالش کوچک قرار دهید . برای جابجـا شـدن از یـک پهلو به پهلوی دیگر ابتدا هر دو زانو ی خم شده را به هم نزدیـک کـرده و بـا چرخش همزمان زانوها با کل بدن به آهستگی تغییر وضعیت دهید (کف پاهـا در تماس با تشک است).دوش آب گرم و نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب را توصیه می کنیم. برای برخاستن از رختخواب در حالت خوابیده به پهلو، پاها را خمیده در کنار هم قرار داده و با تکیه بر روی دست و آرنج، . بنشینید سپس پاها را از کنـار تخت آویزان کرده و به آهستگی بایستید. ماندن در یک وضعیت ثابت به مدت طولانی (نشستن، ایستادن و …)توصیه نشده و بهتر است هر از چندگاهی تغییر وضعیت داده شود. در هر شرایط و تغییر وضعیتی که به شـکم فـشار وارد مـی شـود انقباض همزمان عضلات کف لگن و شکم همراه با بازدم را فرامـوش نکنید. تغییر وضعیت به آرامی صورت گیـرد و از حرکـات سـریع و ناگهانی (تغییر حالت خوابیده به نشسته یـا نشـسته بـه ایـستاده ) پرهیز نمایید.
نشستن طولانی در بارداری و خطر دیابت
کاهش مدت زمان نشستن میتواند باعث کاهش خطر دیابت بارداری در زنان باردار شود. زنان بارداری که خیلی زیاد مینشینند خطر آسیب به جنین داخل شکمشان وجود دارد. محققان دریافتهاند که بیش از شش ساعت نشستن در روز خصوصا در سه ماههی دوم بارداری منجر به اضافه وزن و انواع دیابت در بارداری شده که میتواند مشکلات زایمانی به همراه داشته باشد. برخی پزشکان در این باره میگویند: زنان باردار میتوانند با انجام یک سری اقدامات اولیه٬ سلامت جسمی و روانی خود را بهبود بخشیده و خطرهای مرتبط با حرکاتی را که توأم با نشستن طولانی است کاهش دهند. دیابت دوران بارداری میتواند خطر مشکلات زایمانی را هم در نوزاد و هم در مادر افزایش دهد٬ بنابراین باید تلاش کنید اگر باردار هستید این خطر را از طریق کاهش مدت زمان نشستن٬ کم کنید. طی این تحقیقات٬ از زنان دربارهی میزان فعالیت فیزیکی و تندرستی و سلامت احساسیشان در نخستین سه ماههی بارداری سؤالاتی شد و بعد در انتهای سه ماههی دوم هم همین سؤالات را مجددا پاسخ دادند. در کل٬ مشخص شد زنانی که اظهار کردند علائم افسردگی داشتهاند مدت زمان بیشتری مینشستند. آن دسته از زنانی که اکثر وقت خود را در سه ماههی دوم صرف نشستن کرده و تحرک و ورزش کمتری داشتند٬ بین سه ماههی اول و دوم اضافه وزن پیدا کردند. پزشکان میگویند: ما معتقدیم که کاهش زمان نشستن میتواند به کاهش خطر دیابت بارداری و عوامل خطرزای متابولیسمی نوزادان کمک کند.
طرز نشستن صحیح در بارداری
طرز نشستن صحیح زن باردار: برای نشستن باید کمر صاف و شانه ها عقب نگه داشته شود و باسن تکیه گاه صندلی را لمس کند. در حالت نشسته حتما یک حمایت کننده در قوس کمر قرار گیرد(مثل یک حوله لوله شده یا بالش حاملگی). وزن بدن روی هر دو لگن تقسیم شود. زاویه قرارگیری لگن و زانوها باید ۹۰ درجه باشد (می توان از زیر پایی نیز در صورت راحتی استفاده کرد). پا روی پای مقابل قرار نمی گیرد و کف پاها باید با زمین در تماس باشد. از نشستن بیش از ۳۰ دقیقه ممانعت بعمل آید. در محل کار باید ارتفاع صندلی خود را متناسب با بلند شدن خود تنظیم کنید تا فشار زیادی را متحمل نشوید. آرنجها را روی دسته صندلی یا میز استراحت دهید و شانه خود را شل (relax) کنید. اگر صندلی تان چرخان است برای چرخش نباید از ناحیه کمر بچرخید بلکه باید کل بدن چرخیده شود. وقتی می خواهید از صندلی بلند شوید به جلو صندلی بیایید و با راست کردن زانو ها بلند شوید نه با خم کردن کمر به جلو.پس از ایستادن حرکات ایمن کششی برای کمر در حاملگی را انجام دهید. اگر شما مبتلا به کمردرد هستید سعی کنید در حد امکان کمتر بنشینید(حد اکثر ۱۰ الی ۱۵ دقیقه).
نحوه نشستن در بارداری
بارداری یک دوره حساس برای تمامی بانوانی که آن را تجربه می کنند، می باشد که همه چیز در این دوره حتی نحوه نشستن در بارداری هم بسیار مهم است و مورد توجه قرار می گیرد. بارداری از ماه اول تا روز های آخر شامل مراحل مختلفی است که نحوه نشستن در بارداری و ایستادن و خوابیدن در آن برای حفظ سلامت جنین و خون رسانی مناسب به وی بسیار حائز اهمیت می باشد.
طرز نشستن و خوابیدن در بارداری
هنگامی که بارداری سراغتان بیاید، تغییرات زیادی را هم با خود می آورد، هم در زندگی شخصی و هم در سلامتی شما. یک شکم محدب، عدم تعادل هورمونی، سینه های بزرگ و خستگی مداوم، فقط چند تا از آنهاست. این تغییرات می تواند باعث ناراحتی هر خانم باردار شود. بسیاری از این افراد در هنگام شب برای خوابیدن و نحوه دراز کشیدن و بلند شدن مشکل دارند و خوابیدنشان ممکن است حتی بدون داشتن تحرک در بدن نیز دشوار باشد. یکی از دلایل این امر می تواند این باشد که برای زنان به طور کلی کارهای زیادی در خانه شان اهمیت دارد. حتی فعالیت های کوچک مانند راه رفتن، بلند شدن، استراحت روی صندلی و یا آشپزی در آشپزخانه، نیاز به انرژی زیادی دارند. در حالی که آشکار است که شما ممکن است نیاز به انجام کارهایی با سرعت بالا داشته باشید، هنگام بارداری، لازم است که از ایمنی و سلامت کودک خود اطمینان حاصل کنید. اولین قدمی که شما باید برای اطمینان از ایمنی کودک خود بردارید این است که خودتان سلامت و ایمن باشید. برای کمک به شما در این مورد، یک راهنمای گام به گام برای نحوه دراز کشیدن و بلند شدن در جهت هرچه راحت تر طی شدن بارداری تان، ارائه شده است. هنگام خوابیدن در بارداری باید موقعیتتان چگونه باشد؟ – تعدادی بالش را در رختخواب خود قرار دهید. – با کمک دست همسرتان و یا روی تکیه گاه مخصوص نشستن روی تخت، بنشینید. – بهتر است که تخت هر چه به شما نزدیکتر باشد. چگونه دراز بکشیم؟ – پس از نشستن، تا جایی که ممکن است به عقب بروید. بدن خود را با دستتان مراقبت کنید و از یک سمت بدن خود را پایین بیاورید. – در نهایت، کمی زانوهای خود را خم کنید و آنها را بر روی تخت بکشید. – برای تسکین ناراحتی، در حین دراز کشیدن، بالش نرم بین پاهایتان بگذارید. به کدام پهلو دراز بکشیم؟ به گفته کارشناسان، بهترین حالت، دراز کشیدن به پهلوی چپ، گردش خون شما را بهبود می بخشد. این باعث می شود که خون حاوی مواد مغذی، یک مسیر قابل دسترس تر برای جفت شما داشته باشد که غذای مورد نیاز را برای کودک شما فراهم می کند. در صورتی که به خوابیدن زیاد به یک سمت در طول ساعات شب عادت ندارید، می توانید جهتتان را عوض کنید. این کار اطمینان حاصل خواهد کرد که در طول زمان خواب، راحت باشید. مواردی که باید از آنها اجتناب کرد – طی یک حرکت انفجاری و سریع روی تخت ننشینید؛ این کار باعث ایجاد کشیدگی در بدن شما خواهد شد. – پس از سه ماهه اول، از به پشت دراز کشیدن صاف و طاقباز خوابیدن بپرهیزید، زیرا ممکن است منجر به حالت تهوع، سرگیجه و کمر درد شود. – دمر خوابیدن بر روی شکم نه تنها بر کودک تاثیر منفی می گذارد، بلکه باعث اختلال در شکل گیری و رشد شکم شما خواهد شد. – درست قبل از خواب، هیچ گونه مایع یا آب مصرف نکنید. این کار ممکن است باعث شود به جهت استفاده از سرویس بهداشتی، بارها شما را از تخت خواب به دستشویی بکشاند. – از آنجا که سوزش سر دل یک بیماری معمول در زنان باردار است؛ توصیه می شود که وعده های غذایی تان حداقل ۲ ساعت قبل از خواب باشد. در حین بلند شدن موقعیتتان باید چگونه باشد؟ – در صورتی که به پهلو نخوابیده اید، کار را با غلطیدن به پهلو آغاز کنید. – زانوهای خود را به آرامی به سمت لبه تخت بچرخانید. – با کمک دست های خود به آرامی بنشینید.
نحوه نشستن صحیح در بارداری
-در سه ماهه اول بارداری تا زمانی که هنوز رحم افزایش حجم پیدا نکرده است، به روی پهلو بخوابید. بهتر است خوابیدن رو به پهلوی چپ باشد تا جنین از تغذیه بهتری برخوردار گردد. -برای نشستن روی صندلی نیز کمر خود را صاف و شانه هایتان را عقب ببرید. در نحوه نشستن در بارداری باسن باید تکیه گاه صندلی را لمس کند و یک حمایت کننده مانند یک بالشت کوچک و یا حوله در قوس کمر شما جای بگیرد. وزن بدنتان را بر روی هر دو لگن تقسیم نمایید. پاهای خود را روی هم نیندازید و کف هر دو پا را بر روی زمین قرار دهید. -هرگز بیشتر از سی دقیقه ننشینید و اگر مشغول به کار هستید ارتفاع صندلی را برای بلند شدن خود تنظیم کنید تا فشار کمتری را متحمل شوید. آرنج های دست خود را بر روی میز و یا دسته صندلی قرار داده و شانه های خود را شل کنید. -اگر برای نشستن از صندلی چرخ دار استفاده می کنید برای چرخیدن تمام بدن خود را بچرخانید و هیچگاه چرخش را تنها به ناحیه کمر محدود نکنید. برای بلند شدن از روی صندلی ابتدا به جلو صندلی بیایید و با زانوهای خود بلند شوید و به کمرتان فشار فشار نیاورید. -بعد از بلند شدن و ایستادن حرکات کششی حاملگی برای کمر را انجام دهید و در صورتی که از درد کمر رنج می برید هرگز بیشتر از یک ربع ساعت ننشینید. -از خم شدن مخصوصا با کمر و بلند کردن اجسام سنگین از ماه ششم بارداری به بعد جددا و حتما خودداری کنید و اگر مجبور به خم شدن هستید، بیشتر زانوهایتان را خم کنید و کمر و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید. -برای بلند شدن از رختخواب نیز به کنار تخت خواب بیایید و به پهلو و بچرخید و با آویزان کردن پاها و منقبض کردن عضلات شکم سرپا شوید. -هنگامی که بلند می شوید سر را بالا و شانه ها را به عقب متمایل کنید و سینه ها را به سمت جلو بدهید. زانوهایتان را صاف نگه دارید. کف پاهایتان باید در یک امتداد باشد تا وزن بر روی هر دو پا به شکل مساوی تقسیم شود. -یک کفش نسبتا پاشنه کوتاه بپوشید تا با حمایت قوس پا از استرس ناحیه کمری کم کند. از ایستادن های طولانی مدت پرهیز کنید و اگر مجبورید مدت زمان زیادی را سرپا باشید، یک میز راحت و مناسب برای این کار انتخاب کنید و یک جعبه زیر میز قرار دهید تا هر ده الی پانزده دقیقه یک بار پاهایتان را یکی در میان روی آن بگذارید و استراحت کنید. -نحوه نشستن در بارداری و خوابیدن و ایستادن صحیح در این دوران برای مادر و جنین بسیار مهم می باشد و باید این اعمال در ماه های اول و روز های آخر به شدت رعایت شود. برای اطلاع از طرز خوابیدن در بارداری نیز به این مقاله در سایت آرگا سر بزنید.
طرز صحیح بلند شدن در بارداری
طرز صحیح بلند شدن – قبل از ایستادن، سعی کنید حداقل یک دقیقه در موقعیت نشستن روی تخت بمانید. بلافاصله بلند شدن می تواند موجب ایجاد سردرد در شما شود. – نفس عمیق بکشید و به آرامی بایستید. – در صورت نیاز، سعی کنید از کمک دیگران نیز استفاده کنید. در هر زمان که به مشکلی بر خوردید، نگران نباشید، شما تنها نیستید و هیچکس از شما انتظارات سابق را ندارد. همانطور که گفتیم، از این که کمک بخواهید، نترسید. سختی ای که در حال تحمل آن هستید، ارزشش را دارد و یک کوچولوی پر از شادی در راه است!
پوشش مناسب در بارداری
در طی دوران بارداری به علت ترشح هورمون ها و فشار رحم بـر روی سـایر اعضای بدن، تغییراتی در بدن ایجاد می شود که یک خانم باردار با آگـاهی از آنها و بکارگیری راهکارهای مناسب می تواند عـوارض ناشـی از شـل شـدن عضلات کف لگن و شکم را به حداقل برساند . شما باید بتوانید کارهای روزمره خود را بطور صحیح و درست انجام دهید. مجموعه زیر بدین منظور تهیه و خدمت شما ارائه می گردد. پوشش مناسب دوران بارداری: لباس های دوران بارداری باید آزاد و راحـت باشـد . پوشـیدن شـلوارها و جوراب های تنگ با کش سفت توصیه نمی شود و کفش های پاشنه بلنـد یـا بدون پاشنه مناسب نیستند. پاشنه کفش باید پهن باشد و کفش ترجیحاً مچ پا را حمایت کند. از سینه بندهای نرم با کش پهن و محکم و در اندازه مناسب استفاده شود.
وضعیت صحیح ایستادن در بارداری
وضعیت صحیح ایستادن: سرتان را صاف بگیرید و چانه خود را بصورت افقـی نگه دارید و بدن را در یک خط مستقیم قرار دهید . شانه ها به سـمت بـالا و عقب کشیده شود. عضلات باسن به سمت جلو کشیده شود تا پـشت صـاف شودهمانند حالتی که می خواهید شکم و باسن را به هم نزدیک کنیـد و وزن بدن بطور مساوی بین دوپا تقسیم شود.
نشستن بر روی صندلی در بارداری
نشستن بر روی صندلی: نزدیک صندلی قرار گرفته ، دست های خود را بر روی دسته صندلی قرار داده و روی صندلی بنشینید و به تدریج عقب رفته تا کاملاً به پشتی صندلی تکیه کنید . از یک ملحفه تا شده یا بالش کوچک (کوسن) برای پر کردن فضای خالی کمر استفاده نمایید . برای جلوگیری از آویزان ماندن پاها می توانید پاها را بر روی یک چهار پایه یا زیر پایی قرار دهید. از پا روی پا انداختن اجتناب کنید . برای بلند شدن از صندلی، دسته صندلی را گرفته و به آ رامی خود را به لبه صندلی رسانده و با منقبض کردن عضلات کف لگن و شکم همزمان با بازدم از روی صندلی بلند شوید . در صورتی که صندلی بدون دسته باشد با قرار دادن کف دست ها بر روی ران ها، روی صندلی بنشینید و یا بلند شوید.