سرماخوردگی در دوران شیردهی و لیست داروهای مجاز در شیردهی و مصرف قرص
سرماخوردگی در دوران شیردهی
سرماخوردگی در دوران شیردهی ؛ لیست داروهای مجاز در شیردهی و مصرف قرص همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
سرماخوردگی مادر شیرده
سرماخوردگی در دوران شیردهی هر مادر شیردهی را نارنحت می کند.اگر تجربه مادر شدن را داشته باشید می دانید که دوران شیردهی یک دوره خاص در زندگی هر مادری و نوزادی است. دورانی که تغذیه مادر و وضعیت روحی او همگی بر روی شیری که به نوزادش میدهد، موثر است. ممکن است طی این دوره شیرین و حساس مادران شیرده به بیماری سرماخوردگی مبتلا شوند. از آنجایی که بسیاری از داروها از طریق شیر از مادر به نوزاد منتقل میشوند، قبل از مصرف هر گونه دارو، بهتر است در این مورد با دکتر خود مشورت کنید و با آگاهی کامل نسبت به مصرف داروها اقدام کنید. با این کار از بروز عوارض ناخواسته در نوزاد پیشگیری می کنید. وقتی شما به سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا شده باشید، حتی اگر تب داشته باشید، باز هم میتوانید به کودک خود شیر بدهید. در واقع، احتمالاً از یک روز قبل از شروع علائم شما، کودک نیز در معرض آن بیماری قرار می گیرد و از آنجا که سیستم ایمنی بدن شما در حال ساختن آنتیبادیهای مبارزه با بیماری است، شما آن آنتیبادیها را از طریق شیردهی به کودکتان نیز انتقال میدهید که به محافظت از او نیز کمک خواهد کرد. اما در هر صورت برای درمان خود لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
درمان سرماخوردگی در دوران شیردهی
داروهای کمی هستند که در دوران یردهی بی ضرر هستند و بیشتر داروها به شیر مادر وارد می شوند.♥ مقدار دارویی که وارد شیر مادر میشود و چگونگی تاثیر آن در کودک به عواملی مثل نوع دارو، مقدار و طریقۀ مصرف آن مرتبط است. اسهال، استفراغ، بیاشتهایی، خوابآلودگی یا تحریکپذیری غیرمعمول در نوزادان، برخی از عوارض جانبی قرارگیری در معرض داروهاست. همچنین برخی داروها میتواند تولید شیر را کاهش دهد یا منجر به افزایش وزن نامتناسب در کودک شود؛ بنابراین قبل از مصرف هر نوع دارو لازم است با پزشک مشورت کنید.اصولا مصرف استامینوفنهای معمولی و ایبوپروفنها برای سرماخوردگی در دوران شیردهی ایراد ندارند. فراموش نکنید به هیچ عنوان از فرآوردههای حاوی کدئین استفاده نکنید. همچنین درصورت مصرف قرص ایبوپروفن از بابت نداشتن کدئین اطمینان حاصل کنید. (در برخی از ایبوپروفنها به دلیل قویتر کردن آن از کدئین استفاده میشود.)
خطرات مصرف کدئین برای درمان سرماخوردگی در شیردهی
طبق مطالعات اثر کدئین مصرف شده توسط مادر شیرده بر روی فرزندش ثابت شده است. این کودکان به تپش قلب ضعیف، بی اشتهایی، کمبود انرژی، خستگی و دچار مشکل در تنفس میشوند. فراموش نکنید بسیاری از داروهایی که برای درمان سرماخوردگی استفاده میشود، حاوی مخدر هستند. به همین دلیل بهترین کار این است که با پزشک خود مشورت کنید و خوددرمانی نکنید. بسیاری از قرصهای معروف سرماخوردگی، ترکیبی هستند. یعنی در ترکیبات آنها چندین ماده دارویی به کار رفته است که ممکن است یکی از آنها برایتان مضر باشد.به جز کدئین، از مصرف هر دارویی که در آن آسپرین وجود داشته باشد، خودداری کنید. آسپرین وارد شیر و سپس بدن نوزادتان میشود. ورود آسپرین به بدن نوزاد باعث ایجاد سندروم ری میشود (این سندروم سوخت و ساز بدن را نامنظم میکند). مصرف نکردن آسپرین بخصوص در ماههای اولیه تولد نوزاد اهمیت ویژهای دارد.
داروی سرماخوردگی در دوران شیردهی
داروهایی برای سرماخوردگی وجود دارد که مصرف آنها در دوران شیردهی بیخطر است. اما مراقب باشید، زیرا داروهای سرماخوردگی اغلب ترکیبی از چند داروی مختلف است که در یک مایع یا قرص گنجانده شده است. برای محدود کردن ورود داروها به بدن کودک، از داروهای چندمنظوره که با بیش از یک نشانۀ سرماخوردگی مبارزه میکند یا بیش از یک مادۀ مؤثره دارد، پرهیز کنید و بهطورکلی از مصرف داروهای مختلف بدون اجازۀ پزشکتان خودداری کنید. برخی از داروهای سرماخوردگی هنگام شیردهی شامل موارد زیر است :داروهای ضداحتقان : بیشتر داروهای ضداحتقان برای مصرف در حین شیردهی بیخطر است و فقط مقدار بسیار کمی از این داروها وارد شیر مادر میشود. در یک پژوهش، محققان دریافتند که این داروها ممکن است تولید شیر را کاهش دهد، اما این نظریه هنوز اثبات نشده است و وقتی شما چند ماه به کودک شیر دادهاید و میزان تولید شیر در بدن شما تثبیت شده، بعید است که این داروها بتواند آن را تغییر دهد. همچنین لازم است این داروها را پس از تجویز و تأیید پزشک مصرف کنید. آنتیهیستامینها: اگر آنتیهیستامینی که برای شما تجویز شده است برای درمان آلرژی نیز به کار میرود، معمولاً مشکلی وجود ندارد، زیرا این نوع آنتیهیستامینها بهطورکلی بیخطر است. اما به خاطر داشته باشید که آنتیهیستامینهای نسل اول مانند دیفنهیدرامین و کلرفنیرامین میتواند باعث خوابآلودگی نوزاد شود، درحالیکه آنتیهیستامینهای نسل دوم و سوم مانند لوراتادین و فکسوفنادین کمتر میتواند خوابآور باشد. پس در هر حال لازم است برای مصرف آنتیهیستامین در دوران شیردهی با پزشک کودک خود نیز مشورت کنید.
درمان خانگی سرماخوردگی در دوران شیردهی
سرماخوردگی دورهای دارد که باید بگذرد و چه بهتر که خوش بگذرد پس خودتان را به صرف سوپ مرغ دعوت کنید. هضم مواد موجود در سوپ مرغ برای بدن آسان است و بخاطر لعاب گرمش گلوی شخص سرماخورده را تسکین میدهد.نوشیدنی عسل و لیمو هم در این زمینه شهرت خوبی دارد. عسل را در آب ولرم (نه آب جوش) حل کنید تا خواصش حفظ شود و بعد به آن آبلیمو اضافه کنید.شستن دهان، بینی و گلو با آب نمک یک روش قدیمی، موثر و بیضرر است. خیلیها برای این کار از سرمهای موجود در داروخانهها کمک میگیرند (برای شستن بینی). به اینصورت که مقدار کمی از سرم را کف دست ریخته و با دم مقدار کمی از آنرا به داخل دماغ میکشند و سپس با بازدم دماغ را شستوشو میدهند. شما برای این کار میتوانید از اسپریهای مخصوص دماغ موجود در داروخانهها استفاده کنید (دکوسالین). برای شستوشوی گلو (قرقره کردن)، آب نمک باید شوری ملایمی داشته باشد؛ و اگر ولرم هم باشد چه بهتر.نوشیدن مایعات گرم مانند شیر نه تنها تا حد زیادی باعث تسکین شما میشود بلکه اگر در اثر مصرف آنتیبیوتیک (که اصولا آب بدن را کم میکنند) یا داروهای دیگر شیر شما کم شده، میزان تولید شیر را بیشتر میکند. مصرف مایعات در دوره بیماری شما باعث میشود بدنتان قویتر شده و حتی زودتر بهبود یابید.
توصیه هایی برای مادران شیرده
برای شیر دادن به کودکتان، قبل از شیر دادن حتما دستهای خود را بشویید. این کار از ابتلای کودکتان به سرماخوردگی تا حد زیادی جلوگیری میکند. استفاده از ماسک هم میتواند موثر باشد. بطور کل راه انتقال سرماخوردگی آب دهان، بینی و اشک چشم است. شما باید از تماس یا تنفس اینها توسط نوزادتان جلوگیری کنید. اما شیردهی را تا جایی که امکان دارد قطع نکنید. اجازه دهید او از آنتیبادیهایی که بدن شما برای مقابله با سرماخوردگی آزاد کرده است و در شیر شما هم موجود است بهرهمند گردد.میتوانید در دورۀ مصرف دارو، شیر خود را پمپ کنید و دور بریزید. دوشیدن و پمپ کردن شیر مادر باعث میشود سطح تولید شیر در بدن شما همچنان حفظ شود. در این فاصله نیز میتوانید به کودکتان شیر خشک بدهید، اما در هر صورت ابتدا نظر پزشک خود را در این مورد بپرسید و خودسرانه یا با نظر اطرافیانتان اقدام به قطع شیردهی نکنید.
درمان سرماخوردگی در شیردهی
بهتر است در هنگام سرما خوردگی مادران شیرده داروهای گیاهی و درمانهای طبیعی را جایگزین داروهای شیمیایی کنند و با نوشیدن آب به مقدار زیاد، خوردن سوپ داغ با پیاز، سیر و اندکی فلفل که مجاری تنفسی را باز میکند میتوانند در کاهش بیماری و جلوگیری از انتقال آن به نوزاد بسیار موثر باشد. ترکیب عسل، لیمو ترش و آب جوش حساسیت سینه را تسکین میدهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است. مصرف سبزی و میوه تازه به دلیل وجود ویتامینها و آنتی اکسیدانها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن مادران میشود. همچنین بخور دادن با اسطوخودوس و غرغره کردن با آب نمک برای باز شدن مجاری تنفسی بسیار کمک کننده است.