; پارگی پرده گوش و درمان پارگی گوش با داروهای گیاهی در طب اسلامی - فال و خواب
قرص امگا ۳ ؛ میزان مصرف و زمان مصرف قرص امگا ۳ برای پوست و چاقی صورت

قرص امگا ۳ ؛ میزان مصرف و زمان مصرف قرص امگا ۳ برای پوست و چاقی صورت

قرص امگا ۳ قرص امگا ۳ ؛ میزان مصرف و زمان مصرف قرص امگا ۳ برای پوست و چاقی صورت همگی در سایت فال و …

قرص گلی کلازید ؛ چاق کننده است و بهترین زمان برای مصرف قرص گلی کلازید

قرص گلی کلازید ؛ چاق کننده است و بهترین زمان برای مصرف قرص گلی کلازید

قرص گلی کلازید قرص گلی کلازید ؛ چاق کننده است و بهترین زمان برای مصرف قرص گلی کلازید همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم …

کپسول ژل رویال ؛ قیمت و طریقه مصرف کپسول ژل رویال آمریکایی و جینسینگ

کپسول ژل رویال ؛ قیمت و طریقه مصرف کپسول ژل رویال آمریکایی و جینسینگ

کپسول ژل رویال کپسول ژل رویال ؛ قیمت و طریقه مصرف کپسول ژل رویال آمریکایی و جینسینگ همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این …

پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش ؛ درمان پارگی گوش با داروهای گیاهی در طب اسلامی

پارگی پرده گوش ؛ درمان پارگی گوش با داروهای گیاهی در طب اسلامی همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد پارگی پرده گوش

شرح بیماری پارگی‌ پرده گوش عبارت‌ است‌ از پاره‌ شدن‌ پرده‌ نازک‌ گوش‌ که‌ قسمت‌های‌ داخلی‌تر گوش‌ را از گوش‌ خارجی‌ جدا می‌کند. گوش دارای سه بخش خارجی، میانی و داخلی است و عفونت در هر سه بخش به شکل های مختلفی بروز می کند.

علائم پارگی پرده گوش

علایم‌ شایع‌ درد ناگهانی‌ درگوش‌ ناشنوایی‌ نسبی‌ خونریزی‌ یا ترشح‌ از گوش‌. ترشح‌ گوش‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ ۴۸-۲۴ ساعت‌ پس‌ از پارگی‌، شبیه‌ چرک‌ شود. وزوز گوش‌ سرگیجه‌

عفونت در گوش خارجی

عفونت در گوش خارجی به علت دست کاری گوش، یا بروز دمل های چرکی که در ابتدای گوش ایجاد و تمام مجرای گوش را فرا می گیرد، به وجود می آید.عمده علائم عفونت گوش خارجی درد شدید، گرفتگی و سنگینی گوش است. البته این عفونت، آسیبی به پرده گوش نمی رساند.در فصل تابستان میزان شیوع این عفونت به دلیل افزایش استفاده از استخر و شنا بالا می رود و به همین دلیل به “عفونت گوش شناگران” معروف است.عفونت گوش خارجی نیز به صورت مزمن و قارچی شدن گوش بروز می کند که عمده علائم آن خارش گوش است و گوش روزانه چند ساعت دچار خارش می شود.عفونت قارچی گوش با معاینه گوش تشخیص داده می شود و راه درمان آن دور نگه داشتن گوش از آب به وسیله پنبه آغشته به وازلین یا استفاده از گوشی به خصوص در هنگام شنا و مصرف داروهای ضد قارچ و خارش است. عفونت های گوش در تابستان به علت استفاده از استخر و شنا شایع تر است.

عفونت گوش میانی

عفونت گوش میانی، پرده گوش و فضای میانی گوش را در بر می گیرد که با سرماخوردگی ایجاد می شود. این نوع عفونت معمولا در کودکی و شیرخوارگی بروز می کند. عفونت با جمع شدن در پشت پرده گوش، باعث افزایش فشار به آن می شود که در صورت انتشار و تکثیر چرک، منجر به پاره شدن می شود. از علائم این نوع عفونت، سرماخوردگی، گوش درد و سنگین شدن گوش است.در معاینه ی گوش، پرده گوش قبل از پارگی، کاملا قرمز است و با پاره شدن پرده گوش، چرک تمام گوش میانی و مجرای آن را فرا می گیرد.در صورت عدم درمان عفونت گوش و عدم مراجعه به متخصص، به دلیل مجاورت گوش در کنار مغز و اعصاب صورت، این عفونت منجر به فلج شدن صورت و در صورت سرایت عفونت به مغز، منجر به مننژیت شود.

عفونت گوش داخلی

بروز سرگیجه از عمده علائم عفونت گوش داخلی است که دلیل بروز این عفونت، عفونت گوش میانی ناشی از پارگی پرده و یا رسیدن عفونت از طریق خون به داخل گوش است.

پرده گوش چیست

پرده گوش قسمتی از ساختار شنوایی ماست که گوش خارجی را از گوش میانی جدا می‌کند. این پرده در اصل بافت شفافی است که امکان حرکت دارد و می‌تواند صدا را تقویت کند و به گوش داخلی برساند تا بتوانیم آن را بشنویم. پارگی‌ پرده‌ گوش‌ عبارت‌ است‌ از پاره‌ شدن‌ پرده‌ نازک‌ گوش‌ که‌ قسمت‌های‌ داخلی‌تر گوش‌ را از گوش‌ خارجی‌ جدا می‌کند .

نشانه های پارگی پرده گوش

درد ناگهانی‌ در گوش،‌ ناشنوایی‌ نسبی،‌ وزوز گوش، سرگیجه و خونریزی‌ یا خروج ترشح‌ از گوش از علائم شایع پارگی پرده گوش است‌ که ترشح‌ گوش‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ یک تا دو روز‌ پس‌ از پارگی‌ به‌ چرک‌ تبدیل شود. پرده گوش می‌تواند‌ به‌ دنبال‌ وارد کردن‌ یک‌ شی‌ء مثل‌ گوش‌ پاک‌کن‌ یا گیره‌ کاغذ برای‌ تمیز کردن‌ یا رفع‌ خارش‌ گوش‌، وارد آمدن‌ فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ به‌ سمت‌ داخل‌، برای مثال سیلی خوردن‌،‌ شنا یا شیرجه‌، یا وقوع‌ انفجار در نزدیکی‌ فرد، وارد آمدن‌ فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ به‌ سمت‌ خارج‌، عفونت‌ شدید گوش‌ میانی‌ پاره شود.این متخصص گوش و حلق و بینی عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر را عفونت‌ گوش‌ میانی،‌ صدمه‌ به‌ سر دانست. برای پیشگیری باید از ورود هر شیئی به مجرای گوش، بروز ضربه به سر خودداری کرده و در صورت بروز عفونت در گوش میانی به سرعت آن را درمان کنیم.

مهم‌ترین عامل پارگی پرده گوش

مهم‌ترین عاملی که باعث پاره شدن پرده گوش می‌شود، ضربه‌های ناشی از تصادف یا برخورد با گوش است. این برخورد با پرده گوش می‌تواند مستقیم مثلا با فرو بردن جسم خارجی‌ای مثل سنجاق‌سر، خودکار یا حتی گوش‌پاک‌کن به داخل گوش و یک حرکت ناگهانی باشد. اما گاهی این آسیب ناشی از کار و آسیب بیرونی است که در جوشکار‌ها، غواص‌ها، چترباز‌ها و… اتفاق می‌افتد؛ چون هنگام انجام چنین کارهایی، فشاری از بیرون وارد گوش می‌شود که پرده آن را دچار آسیب می‌کند. حتی در نزاع‌های خیابانی، خوردن سیلی یا مشت به گوش و تصادف با اتومبیل، هر نوع ضربه به سر، سقوط از ارتفاع و حضور در مکانی که در آنجا انفجاری صورت گیرد مثلا در جنگ‌ها، می‌تواند باعث از بین رفتن پرده گوش شود. حتی انفجارهای چهارشنبه‌سوری هم می‌تواند علاوه بر خطرهای دیگری که دارد، باعث پاره شدن پرده گوش شود.در عین حال باید توجه داشت اگر شستشوی گوش هم به وسیله فرد ناواردی انجام شود یا آب با فشار داخل گوش شود، می‌تواند باعث از دست رفتن این عضو شود.

آسیب به گوش میانی

مهم‌ترین عاملی که درون گوش میانی می‌تواند باعث آسیب پرده گوش شود، عفونت‌هاست و در کسی که از کودکی در معرض عفونت‌های گوش است، این اتفاق شایع است.عفونت‌های گوش دو علت دارد؛ یا ناشی از التهاب مخاطی گوش میانی است یا اختلال‌هایی که در شیپوراستاش ممکن است، وجود داشته باشد. شیپوراستاش مجرایی است که حلق را به گوش وصل می‌کند و باعث تنظیم فشار داخل گوش می‌شود، حالا اگر شیپوراستاش بسته شود، به اختلال شنوایی، افزایش فشار و درنهایت پارگی پرده گوش منجر خواهد شد؛ یعنی اول التهاب ایجاد می‌شود، بعد عفونت بروز می‌کند و عفونت هم التهاب و آسیب پرده گوش را به‌دنبال دارد. تا زمانی که عفونت وجود داشته باشد، متاسفانه ترمیم پرده گوش امکان‌پذیر نیست به همین دلیل قبل از جراحی، باید التهاب و عفونت گوش حتما برطرف شود. پاره شدن پرده گوش در کودکان نیز بیشتر ناشی از عفونت‌ها و در سنین بالاتر به دنبال تروما و ضربه‌ها ایجاد‌می‌شود.

ترمیم پارگی پرده گوش

اگر پرده‌ گوش‌ پاره‌ شده‌ عفونی‌ نشود، معمولاً خود به‌ خود در عرض‌ ۲ ماه‌ ترمیم‌ می‌شود اما در صورت عفونی شدن پرده عفونت درمان می‌شود و شنوایی‌ نیز معمولاً مشکل‌ دایمی‌ پیدا نمی‌کند؛ ولی اگر پارگی‌ خود به‌ خود ترمیم‌ نشود نیاز به‌ جراحی‌ وجود دارد. گوش و حلق و بینی عوارض‌ احتمالی‌ عفونت‌ گوش را تب‌، استفراغ‌ و اسهال، در موارد نادر‌ خونریزی‌ زیاد، عفونت‌ ماستوئید ناحیه‌ استخوانی‌ پشت‌ گوش و در موارد نادر امکان ناشنوایی وجود دارد. باید مجرای‌ گوش خشک نگاه داشته شود،‌ شنا صورت نگیرد، استحمام نکرد و در باران‌ بدون‌ چتر راه‌ نرفت.

درمان پارگی پرده گوش

اگر مشکل واقعا آسیب پرده گوش باشد، متخصص، ابتدا اندازه سوراخی که ایجاد شده بررسی می‌کند؛ زیرا در درمان بسیار تعیین‌کننده است. اگر سوراخ پرده گوش کوچک باشد، معمولا خودبه‌خود ترمیم شود؛ البته به شرط این‌که عفونت وجود نداشته باشد.اگر اندازه سوراخ پرده گوش بیشتر از یک چهارم سطح پرده باشد، معمولا به درمان جراحی نیاز است، اما پرده گوش ترمیم شده همیشه نازک‌تر از پرده گوش اولیه است. علت این اتفاق، این است که پرده گوش سه لایه دارد، ولی پس از این‌که آسیب می‌بیند، فقط دو لایه آن ترمیم می‌شود و به همین دلیل صدمه‌پذیرتر هم است. پس کسانی که دچار از بین رفتن پرده گوش شده‌‌اند، باید بیشتر مراقب باشند.

پرده گوش چیست

پرده گوش پرده صماخ نامیده می شود یک پوسته نازک در ساختار گوش می باشد بین گوش خارجی و میانی نهفته است. گوش کلا به سه بخش بیرونی , میانی و داخلی تقسیم می شود امواج صوتی وارد گوش خارجی شده و به پرده گوش ضربه می زنند و موجب ارتعاش ان می شوند. پشت پرده گوش ۳ استخوان کوچک وجود دارد که عبور و مرور ارتعاشات بر روی اسخوان های بخش میانی تاثیر می گذارد استخوان ها پس از ارتعاش امواج را به حلزون گوش داخلی انتقال می دهند که در انجا ارتعاشات به سیگنال هایی تبدیل شده که توسط یک سری فرستنده ها به مغز رفته و سبب مس شوند ما بشنویم. گوش میانی در پشت پرده گوش به طور طبیعی با هوا پر شده است و با پرده گوش در تماس است و در پشت بینی شیپور استاش قرار دارد و این اجازه را می دهد که هوا در داخل و خارج از گوش میانی در جریان باشد.

پارگی در پرده گوش

پارگی در پرده گوش می تواند انتشار یابد و زیاد شود و شنوایی را تحت تاثیر قرار دهد میزان از دست دادن شنوایی گوش متفاوت می باشد.برای مثال ایجاد یک سوراخ ریز می تواند موجب از دست رفتن کم شنوایی شود.سوراخ هر چه بزرگتر شود می تواند تاثیراتی بیشتری داشته باشد همچنین اگر علاوه بر ان سه استخوان کوچک متصل به پرده گوش هم اسیب ببیند سبب از دست دادن شنوایی شدیدتر می شود. همچنین با یک سوراخ در پرده شما در معرض یک خطر بزرگ عفونت گوش داخلی قرار می گیرید زیرا پرده صماخ به عنوان یک محافظ در برابر باکتری ها و میکروبهایی که به گوش میانی وارد می شوند عمل می کند .

علل پارگی پرده گوش

چه چیز سبب پاره شدن پرده گوش می شود؟ عوامل شامل: *عفونت گوش میانی می تواند سبب اسیب رساندن به پرده گوش شود که این وضعیت سبب می شود که ترشحات گوش به صورت چرک از گوش میانی خارج شود . *اسیب مستقیم به گوش(به عنوان مثال برخورد جسم سخت با گوش) *سروصدای بلند و ناگهانی به عنوان مثال ایجاد یک انفجار بزرگ در نزدیکی شما که در کل امواج ناگهانی سبب سوراخ شدن پرده گوش شما می شود که اغلب شدیترین نوع اسیب می تواند سبب کاهش شنوایی و وزوز گوش(زنگ زدن در گوش ) می شود. *همچنین پارگی پرده گوش می تواند زمانی رخ دهد که به طور ناگهانی فشار تغییر کند که این اختلاف شدید هوا درخارج از گوش و گوش میانی می تواند سبب پارگی پرده گوش شود.برای مثال هنگام سفر با هواپیما که ایجاد درد در هنگام فرود هواپیما و در طی تغییر ارتفاع بسیار شایع می باشد.با این حال به ندرت پارگی پرده گوش خطرناک می باشد. *وارد کردن اشیا به داخل گوش (مانند گوش پاک کن)که گاهی می تواند به پرده گوش اسیب برساند. *گرامت ها یک سری لوله های کوچک هستند که در پرده گوش تعبیه شده اند که توسط چسبی که دارند سبب می شود تمامی ترشحات مخاطی که در گوش میانی به دام افتاده است از گوش خارج شود.هنگامی که یکی از این لوله های کوچک از گوش بیرون می افتد یک سوراخ در پرده گوش ایجاد می شود که به زودی بهبود می یابد.

تشخیص پارگی پرده گوش

چگونه پرده گوشی که سوراخ می شود تشخیص داده می شود؟ پزشک به راحتی با نگاه کردن به داخل گوش می تواند پارگی پرده گوش را با دستگاه نورانی مخصوصی به نام اتوسکوپ تشخیص دهد با این حال گاهی مشاهده عفونت ,التهاب ودر پرده گوش دشوار می باشد.

پارگی پرده گوش و آنتی بیوتیک

گاهی اوقات پرده گوشی که اسیب دیده عفونت می کند که نیاز به انتی بیوتیک دارد گاهی قطره گوش می تواند صدمات بالقوه ای به گوش بزند که نباید ریسک کنید بگذارید پزشک خود نوع ان را تعیین کند و ان را برای شما تجویز کند یا به شما داروهایی می دهد که به صورت خوراکی مصرف می شود.

پارگی پرده گوش و عمل جراحی

گاهی اوقات عمل جراحی توصیه می شود: این یک گزینه ای جهت درمان پارگی گوش می باشد که تکنیک های مختلف دیگری جهت درمان پارگی گوش نیز وجود دارد مانند قرار دادن یک سری مواد شیمیایی در بخش پاره شده پرده گوش تا بهبود یابد و همچنین استفاده ازعمل جراحی به نام تیمپانوپلاستی می باشد که معمولا موجب رفع سوراخ و بهبود شنوایی می شود. با این حال بسیاری از افرادی که مبتلا به پارگی پرده گوش هستند نیازی به درمان ندارند بسیاری از مردم دچار پارگی گوش و ایجاد سوراخ در گوش می شوند که هیچ گونه علائمی نداشته و زود بهبود می یابد.درمان معمولا در مواردی توصیه می شود که منجر به کاهش یا از بین رفتن قدرت شنوایی شده باشد.همچنین در شناگران در صورتی که سوراخی در گوش موجود باشد و ترمیم شده باشد ممکن است در اثر برخورد اب با پرده گوش در بخش میانی سبب عفونت شود. اگر در گوش شما سوراخی پدید اید که به صورت خود به خود ترمیم نشود باید به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و او به شما توصیه می کند قبل از مراجعه و درمان خود جوانب مثبت و منفی درمان را بسنجید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.