; شکلات و دیابت و خوردن شکلات باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت - فال و خواب
خواص گندم برشته برای چاقی ؛ فواید مصرف گندم برشته برای افزایش وزن

خواص گندم برشته برای چاقی ؛ فواید مصرف گندم برشته برای افزایش وزن

خواص گندم برشته برای چاقی خواص گندم برشته برای چاقی ؛ فواید مصرف گندم برشته برای افزایش وزن همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

زاج سفید چیست ؛ مضرات زاج سفید چیست + عوارض مصرف زاج سفید

زاج سفید چیست ؛ مضرات زاج سفید چیست + عوارض مصرف زاج سفید

زاج سفید چیست زاج سفید چیست ؛ مضرات زاج سفید چیست + عوارض مصرف زاج سفید همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

طبع عرق بومادران و طبیعت و خواص عرق بومادران برای بدن انسان

طبع عرق بومادران و طبیعت و خواص عرق بومادران برای بدن انسان

طبع عرق بومادران طبع عرق بومادران ؛ طبیعت و خواص عرق بومادران برای بدن انسان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

شکلات و دیابت

شکلات و دیابت ؛ خوردن شکلات باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت

شکلات و دیابت ؛ خوردن شکلات باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص بادام درختی و عسل ؛ تقویت سیستم دفاعی بدن با خوردن معجون بادام درختی و عسل

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

شکلات و دیابت

احتمالاً شما فکر می کنید که شکلات برای دیابتی ها بسیار شیرین است و یکی از خوراکی های ممنوعه آن ها است،

اما یک مطالعه نشان داد که دریافت میزان مناسب فلانوئید موجود در شکلات می تواند به متابولیسم بدن کمک کرده

و عملکرد انسولین را افزایش دهد. این، می تواند به نفع افراد مبتلا به دیابت باشد اما بایو مطالعات بیشتری انجام شود.

مسلما مصرف بیش از اندازهٔ شکلات برای قند خون خوب نیست، اما کاکائو چند اثر ضددیابتی هم دارد.

مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن هستند که فلاوانول‌های کاکائو می‌توانند هضم و جذب کربوهیدرات در روده را کُند کند،

ترشح انسولین را بهبود ببخشد، التهاب را کاهش بدهد و باعث جذب شکر از خون به عضلات شوند.

بعضی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیشتر فلاوانول‌ها، مانند آنچه در کاکائو وجود دارد، می‌تواند منجر به خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.

بررسی مطالعه روی انسان هم حاکی از آن است که خوردن شکلات تلخ یا کاکائوی سرشار از فلاوانول،

می‌تواند حساسیت انسولین را کاهش بدهد، قند خون را متعادل کند و التهاب در افراد مبتلا به دیابت و همین‌طور افراد سالم را کاهش دهد.

علی‌رغم این نتایج امیدبخش، تناقض‌هایی هم بین تحقیق و مطالعاتی وجود دارد

مبنی بر اینکه تأثیر بسیار محدودی روی دیابت داشته یا اصلا هیچ اثری ندارد.

با وجود این، این نتایج به همراه تأثیرات مثبت قطعی‌تر بر سلامت قلب،

نشان می‌دهند که پلی‌فنل‌های کاکائو می‌توانند اثر مثبتی بر جلوگیری یا کنترل دیابت داشته باشند، اما باید تحقیقات بیشتری انجام شوند.

آشنایی با دیگر خواص شکلات

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص شکلات آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با شکلات

شکلات ترکیبی از شکر و کاکائو است. کره کاکائو، شیر، عسل و… از دیگر ترکیبات برخی از انواع شکلات هاست.

در بین انواع شکلات‌های موجود در بازار، شکلات شیری (با حداقل ۳۰ درصد کاکائو)،

شکلات سیاه یا شکلات تلخ (با ۷۰ درصد کاکائو) از پرطرفدارترین‌ها هستند.

برخی معتقدند کاکائو نخستین بار در تمدن مایای آمریکای مرکزی استفاده شد.

بعد هم در قرن شانزدهم، فاتحان اسپانیایی آن را با خود به اروپا بردند و خواص کاکائو باعث شد خیلی زود جای خود را به‌عنوان دارویی مؤثر میان مردم باز کند.

حتما می‌دانید که دانه‌های کاکائو را خُرد می‌کنند تا پودر کاکائو به دست بیاید و چربی آن را هم برای کرهٔ کاکائو می‌گیرند.

امروزه کاکائو برای نقشی که در تولید شکلات دارد معروف است.

اما تحقیقات جدید نشان داده‌اند کاکائو حاوی ترکیب‌های مهمی هم است که برای سلامت انسان مفید هستند.

به‌طور کلی شکلات‌ها به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم می‌شوند:

شکلات‌های تلخ، شکلات‌های بدون شیرهستند. شکلات های تلخ بسته به درصدشان از درصد شکر کمتری

نسبت به شکلات‌های شیری و سفید برخوردار هستند. شکلات تلخ ۱۰۰% هیچ گونه شکری ندارد.

شکلات‌های شیری، شکلات‌های حاوی شیر و شکر هستند.

در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو (کره کاکائو) استفاده می‌شود.

این شکلات کاکائو ندارد و شکلات سفید یک شکلات واقعی و مفید محسوب نمی‌شود.

خواص شکلات برای مغز

همانطور که می دانیم، مسیرهای عصبی مغز وقتی به بیماری آلزایمر مبتلا می شویم،

آسیب می بیند و منجر به از دست رفتن شدید حافظه می شود.

مطالعه در مورد این که چگونه عصاره کاکائو می تواند در واقع

خسارت وارده به این مسیرهای حیاتی را کاهش دهد، بسیار جالب است.

وقتی در اوج هستید، ممکن است به خاطر هیجان، عشق و یا بعد از ورزش باشد.

این حس خوب به خاطر انتشار اندورفین است، که هورمون های مغزی میباشند.

مزیت بزرگ شکلات این است که فلانول ها می توانند به تولید اندورفین بدون نیاز به دویدن ماراتون نیز کمک کنند.

اندورفین نقش کلیدی در کمک به جلوگیری از افسردگی و اختلالات ذهنی نیز دارد.

شکلات برای سگ

شکلات برای سگ ها کشنده است.

یک ماده شیمیایی به نام تئوبرومین در شکلات وجود دارد که برای سگ ها سمی است.

هرچه شکلات تلخ تر،تیره تر و خالص تر باشد تئوبرومین بیشتری دارد،

اما این موضوع به آن معنا نیست که شما می توانید شکلات های دیگر را به سگ خود بدهید.

شکلات در پریودی

در طول دوران قاعدگی روزانه یک قطعه شکلات تلخ ( با مقدار کاکائو ۶۰ درصد یا بیشتر ) می تواند به کاهش هوس غذایی کمک کند.

بعلاوه شکلات تلخ آنتی اکسیدان های مفیدی دارد که به تقویت سروتونین کمک می کند. سروتونین خلق و خو را بهبود می دهد.

شکلات و کم خونی

ترکیبات فلاونوئیدی در درمان بیماران کم خون و همچنین افرادی که عادات رژیم غذایی ضعیفی و فقیری دارند، مفید است.

شکلات به خصوص شکلات تلخ به دلیل سرشار از آنتی اکسیدان؛ مس، آهن، منیزیم، منگنز بودن به درمان کم خونی کمک می کند.

شکلات و فشار خون

ممکن است ندانید، اما داشتن مقدار صحیح NO (اکسید نیتریک) در بدن شما می تواند به شریان ها کمک کند تا آرام شوند.

این کار به بهبود فشار ناشی از آن ها کمک خواهد کرد و نتیجه اش باعث کاهش شمارش BP است.

فقط یک مزیت دیگر از فلاونول های شکلات تیره وجود دارد، که به تولید این اکسید نیتریک حیاتی کمک می کند.

خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز می‌تواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.

کاکائو چه به‌صورت پودر و چه شکلات تلخ، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

تاریخچه شکلات

شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند.

اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال ۱۱۰۰ قبل از میلاد باز می‌گردد.

در ابتدا اقوامی مانند مایا ها و آزتک ها از شکلات نوشیدنی می‌ساختند که به آن نامی به معنای “آب تلخ” داده بودند.

دانه درخت کاکائو مزه بسیار تلخی دارد و حتما باید جوشانده شود تا طعمش تغییر کند.

کاکائو بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است و حداقل به مدت ۳ هزار سال در این منطقه کشت می‌شده‌است.

مدارک باستان‌شناسی حاکی از کشت و استفاده خوراکی از این ماده در هندوراس در حدود ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است.

شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائو هم به عنوان پول استفاده می‌کردند.

درگذشته شکلات بیشتر در نوشیدنی‌های شکلاتی کاربرد داشته‌است.

در سال ۱۵۲۹ نوشیدنی شکلات توسط هرناندو کورتز از امریکا به مردم اسپانیا عرضه شد.

والتر چارج من اولین کسی بود که در سال ۱۷۲۹ امتیاز ساختن شکلات را دریافت کرد.

اولین بار، فاتحان اسپانیایی کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آوردند؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید.

آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود.

تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروتمندان از آن استفاده می‌کردند.

در سال ۱۸۲۸ ، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می‌کردند.

از باقی مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند.

همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند.

از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد.

گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷، شکلات‌های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند.

همچنین جان کدبری آبنبات شکلاتی را در سال ۱۸۴۹ تولید کرد.

شکلات در آن زمان تلخ و شیرین بود و ریچارد کدبری اولین کسی بود که شکلات را بصورت جعبه آورد.

شیر شکلات قیمت این محصول را پایین آورد چون که کاکائو کمتری استفاده می‌کرد و به دلیل طعم کرم مانندش مشتریان آن را دوست داشتند و می خریدند.

در سال ۱۸۷۵ شکلات شیری اختراع شد و پس از چهار سال شکلاتی تهیه شد که هنگام تکه کردن می شکست و روی زبان ذوب می‌شد.

اواخر قرن ۱۸ این ایده مطرح شد که می توان از شکلات به عنوان شیرینی یا چاشنی دسرها استفاده نمود.

اروپایی‌ها (بریتانیایی‌ها) اولین کسانی بودند که این کار را ابداع کردند.

پس از آن شیرینی فروشی‌های سوییس و دانمارک و ایتالیا نیز از شکلات به عنوان شیرینی استفاده کردند.

در اوایل ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها شروع به مخلوط نمودن مواد دیگر در شکلات کردند

و در تنسی اولین نوع این مخلوط به نام گو گو کلاسترز مخلوطی از بادام زمینی و کارامل با رویه‌ای از میلک چاکلت به بازار عرضه شد.

در همان دوره ماشین آلات صنعتی برای تولید شکلات پیشرفت نمودند،

ماشینها قادر بودن شکلات را بسیار سریعتر از کارگران درون کاغذ بپیچند

و به همین دلیل قیمت شکلات بسیار ارزانتر شد و مردم معمولی توانایی خرید شکلات را پیدا کردند.

تاریخچه شکلاتبا این‌همه محبوبیت و فراوانی شکلات بعد از جنگ جهانی اول به دست آمد.

زیرا شکلات جیره اصلی و میان وعده سربازها در میادین جنگ شده بود.

وقتی سربازها به خانه برگشتند از شکلات تعریف می‌کردند و به این ترتیب در سال ۱۹۳۰ چهل هزار نوع شکلات تولید شد.

در جنگ جهانی دوم نیز شکلات برای نیروهای خارج از کشور فرستاده می‌شد تا به این ترتیب به جیره آنها کمکی شده باشد.

سال ۱۹۰۰ شکلات شیری هرشی به بازار آمد و در سال ۱۹۲۳ کره بادام زمینی برای اولین بار تولید شد.

تاریخچه شکلات در ایران

ایرانیان از قدیم، ترکیباتی از پودر کاکائو با سایر مواد را برای ساختن بعضی از شیرینیهای سنتی بکار می‌بردند.

اما تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه‌ای چندان طولانی ندارد.

اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد.

محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه‌ها بود.

این کارخانه و کارخانه‌های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند.

در دهه‌های اخیر این شرکتها بطرف تولید شکلات‌های تخته‌ای و لقمه‌ای در قالب مجلسی حرکت کرده‌اند.

بطوری که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات‌های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی‌های مناسب تولید می‌کنند.

از فن آوری پیشرفته در زمینه استفاده از دانه‌های روغنی کاکائو برخوردارند

و برخی از آنها در سالهای اخیر بعنوان واحد‌های تولید کننده یا صادر کنند نمونه انتخاب شده و جوایزی هم دریافت داشته‌اند.

انواع شکلات

شکلات تیره که شامل شیره اصلی شکلات، شکر، کره کاکائو، وانیل و لسیتین است.

شکلات تلخ و شیرین (bittersweet) : این شکلات حاوی حداقل ۳۵ درصد کاکائو خالص است.

شکلات نیمه شیرین : شکلات نیمه شیرین حاوی حداقل ۳۵ درصد کاکائوی خالص، و معمولا رنگ آن تیره‌تر از شکلات تیره شیرین (مورد بعدی) است.

شکلات تیره شیرین : یک نوع شکلات تیره است، به این معنی که شامل شیر نیست، اما درصد زیادی شکر دارد و نسبت به دیگر انواع شکلات تیره، شیرین‌تر است.

شکلات شیری : علاوه بر کره کاکائو و شیره اصلی شکلات، شکلات شیری حاوی مقداری شیر فشرده یا شیر خشک نیز هست.

شکلات سفید : نام شکلات سفید ریشه در کره کاکائویی که حاوی آن است، دارد. اما جالب است که شامل شیره شکلات یا هر نوع محصول کاکائویی دیگر نیست.

شکلات کوورچر (Couverture) : معمولا توسط حرفه‌های شیرینی پزی و کیک پزی و یا قنادی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شکلات جایندویا (Gianduja) : جایندویا یک شکلات اروپایی است که از شکلات و خمیر مغزیجات درست می‌شود.

شکلات روکش شیرینی (candy coating) : «روکش قنادی»، «روکش تابستان» و «روکش ترکیبی» نام‌های دیگر این شکلات هستند

که طعمی شبیه به شکلات شیری تیره دارد و در آن روغن گیاهی و یا پالم، جایگزین کره کاکائو شده است.

کشور شکلات

کشور بلژیک از سال ۱۶۳۵ با شکلات پیوند خورده است و به کشور شکلات معروف است.

روز جهانی شکلات

روز جهانی شکلات هفتم جولای یا شانزدهم تیر ماه می باشد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 1 خرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.