; خواص ژلاتین و خواص ورق و پودر ژلاتین برای سرفه و بدنسازی در طب سنتی - فال و خواب
دنبه در آبگوشت و خاصیت ریخن دنبه در ابگوشت برای طعم دهندگی

دنبه در آبگوشت و خاصیت ریخن دنبه در ابگوشت برای طعم دهندگی

دنبه در آبگوشت دنبه در آبگوشت ؛ خاصیت ریخن دنبه در ابگوشت برای طعم دهندگی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

مضرات آووکادو چیست و مصرف میوه آووکادو چه عوارضی برای بدن دارد

مضرات آووکادو چیست و مصرف میوه آووکادو چه عوارضی برای بدن دارد

مضرات آووکادو چیست مضرات آووکادو چیست ؛ مصرف میوه آووکادو چه عوارضی برای بدن دارد همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

پنیر در بدنسازی و خوردن پنیر بعد از تمرین بدنسازی + مصرف پنیر چدار در بدنسازی

پنیر در بدنسازی و خوردن پنیر بعد از تمرین بدنسازی + مصرف پنیر چدار در بدنسازی

  پنیر در بدنسازی پنیر در بدنسازی ؛ خوردن پنیر بعد از تمرین بدنسازی + مصرف پنیر چدار در بدنسازی همگی در سایت فال و …

خواص ژلاتین

خواص ژلاتین ؛ خواص ورق و پودر ژلاتین برای سرفه و بدنسازی در طب سنتی

خواص ژلاتین ؛ خواص ورق و پودر ژلاتین برای سرفه و بدنسازی در طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با ژلاتین

ژلاتین خالص به طور طبیعی وجود ندارد بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروف‌های بدن گاو به دست می‌آید.

ژلاتین دارای ۸۴% پروتئین ، ۱۴ % رطوبت و ۲% خاکستر است.

ژلاتین در دراز مدت رطوبت جذب می‌کند به همین دلیل باید در محل خشک و خنک نگهداری شود.

چنانچه رطوبت ژلاتین از ۱۶% بیشتر شود، قارچ و کپک بر روی آن رشد خواهد نمود و مصرف آن خالی از خطر نیست.

ژلاتین در آب سرد نامحلول است ولی در آب گرم حل می‌شود.

این ماده تا ده برابر حجم خود آب جذب کرده و در دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد تشکیل ژل می‌دهد.

قدرت تولید ژل، توسط درجه بلوم مشخص می‌شود.

ژلاتین تجاری معمولا از بلوم ۶۰ تا ۲۶۰ وجود دارد اما تا بلوم ۴۰۰ نیز در بازار موجود است.

تا سال ۱۸۸۹ که ژلاتین به صورت عمده تولید شد، مردمی که این ماده را در دسترس نداشتند ولی در مورد آن شنیده بودند فکر می‌کردند که وجود این ماده یک شایعه یا دروغ است.

مثلا دسرهای خاورمیانه و خاور دور بیشتر با نشاسته و مواد دیگر تهیه می‌شد و پس از سال ۱۸۸۹ که این ماده به تمام جهان صادر شد دسرهای اروپایی در تمام دنیا متداول شد.

ژلاتین ماده‌ای جامد نیمه شفاف، بی‌رنگ، ترد و کمابیش بی‌مزه است که از کلاژن درون پوست و استخوان جانوران به‌دست می‌آید.

این ماده معمولاً به‌عنوان عامل ژله‌ای‌ کننده در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی به‌کار می‌رود.

مواد حاوی ژلاتین یا چیزهایی با عملکرد مشابه این ماده، ژلاتینی نامیده می‌شوند.

ژلاتین یک گونه تغییرناپذیر هیدرولیز شده از کلاژن است و به‌عنوان یک ماده خوراکی طبقه‌بندی شده‌است.

ژلاتین در ساخت برخی آبنبات‌های چسبناک و نیز فراورده‌هایی مانند ژله، مارشمالو (marshmallow) و برخی ماستهای کم‌چرب به‌کار برده می‌شود.

خواص ژلاتین در طب سنتی

هر ۱۰۰ گرم ژلاتین حاوی ۲۶۶ کالری می باشد.

از نظر طب سنتی ژلاتین قدری به طبع سرد و تر تمایل دارد ولی در مجموع طبع نسبتا معتدلی برایش قائل هستند. ژلاتین طبیعی از این اعتدال بیشتر بهره مند است.

ژلاتین مواد پروتئینی دارد و برای کسانی که در مراحل رشد و استخوان سازی هستند یا دچار مشکلات مفصلی و استخوانی شده اند، مفید است.

ژلاتین می تواند باعث تنظیم سطح کلسترول مفید خون شود.

کلاژن و اسیدفولیک موجود در ژله سبب رشد و تقویت پوست و مو می شود.

با وجود ویتامین های B1 و B2 ژله می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

ژلاتین ممکن است به حفظ سلامت هاضمه کمک کند ؛

ژلاتین ممکن است به روش های مختلف به هضم کمک کند. به عنوان مثال، گلایسین در ژلاتین ممکن است پوششی سالم در معده ایجاد کند.

یکی از مزایای ژلاتین این است که تقریبا ۲ گرم پروتئین در نصف فنجان ژلاتین وجود دارد پروتئین ماده ی مغذی است که بدن به مقدار زیادی به آن نیاز دارد.

برخی منابع حیوانی پروتئین نیز حاوی مقادیر قابل توجهی چربی ناسالم هستند.

ژلاتین منبع پروتیینی است که حاوی چربی نیست.

از آنجا که ژلاتین منبعی بزرگ از کلاژن است، ممکن است یک روش طبیعی برای بهبود ظاهر پوست باشد.

کلاژن موجود در ژلاتین ممکن است درد مفاصل و التهاب را کاهش دهد.

ممکن است کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد.

ژلاتین ممکن است کیفیت خواب را در برخی از افراد به خاطر فراوانی گلایسین بهبود بخشد.

چند قاشق سوپ خوری ژلاتین می تواند حدود ۳ گرم از مشتقات گلایسین را تامین کند.

ژلاتین ممکن است بخاطر پروتئین و کالری پایین آن به کاهش وزن کمک کند و احساس سیری به فرد دهد .

ژلاتین ممکن است در کنترل هورمون ها مرتبط با گرسنگی نیز نقش داشته باشد.

خواص ژلاتین برای مو و پوست

تحقیقات درمورد مکمل‌های ژلاتین نشان داده‌ است که این مکمل‌ها ظاهر پوست و مو را بهبود می‌بخشند.

ژلاتین برای پوست بسیار مفید است.

در یک بررسی، به تعدادی زن حدود ۱۰ گرم کلاژن ماهی داده شد (به یاد داشته باشید که کلاژن ماده اصلی ژلاتین است).

رطوبت پوست زنان پس از ۸ هفته مصرف کلاژن ماهی ۱۲درصد افزایش یافت.

در بخش دوم این تحقیق، به ۱۰۶ زن داوطلب به ‌مدت ۸۴ روز ۱۰ گرم کلاژن ماهی یا دارونما داده شد. نتیجه بررسی نشان داد که تراکم کلاژن پوست داوطلبان

شرکت‌کننده در آزمایش، در آن گروه که کلاژن ماهی مصرف کرده بودند از زنانی که فقط دارونما خورده بودند، به‌طور چشمگیری بیشتر شده بود.

در تحقیقی، به ۲۴ فرد مبتلا به آلوپسی (نوعی ریزش مو)، مکمل ژلاتین یا دارونما دادند.

افرادی که ژلاتین مصرف کرده بودند ۲۹ درصد شاهد رشد تعداد موهایشان شدند که این مقدار در افرادی که دارونما استفاده کرده بودند فقط ۱۰ درصد بود.

حجم موی گروه اول نیز ۴۰ درصد افزایش داشت؛ در حالی که در گروه دارونما ۱۰ درصد کاهش نشان داده بود.

بررسی دیگر هم نتایج مشابهی به‌ دست داد.

به داوطلبان آزمایش روزی ۱۴ گرم ژلاتین داده شد و پس از مدتی، ضخامت موی این افراد حدود ۱۱ درصد بیشتر شد.

همچنین ژلاتین در بهبود ناخن‌های شکننده نیز مؤثر است؛ اما در این زمینه هنوز تحقیقات جامعی صورت نگرفته است.

ژله حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که برای پوست و سایر بافت‌های بدن مفید است.

ژله منبع غنی از اسیدفولیک است و مصرف ژله برای سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو بسیار مفید است.

حتما می‌دانید در ترکیب برخی از محصولات مراقبت از پوست، کلاژن وجود دارد.

هم‌چنین، کلاژن ماده‌ی اصلی تشکیل‌دهنده‌ی محصولاتی است که برای رفع چین و چروک و کاهش سرعت پیری از آن‌ها استفاده می‌شوند.

با وجود این، پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند، مصرف خوراکی کلاژن تاثیرگذارتر از مصرف موضعی آن بر روی پوست است؛ زیرا پوست نمی‌تواند کلاژن را به طور کامل جذب کند.

به همین دلیل نیز خوردن ژله بسیار مفیدتر و موثرتر از مالیدن کرم کلاژن بر روی پوست است.

به علاوه، در ساخت کرم‌های ضد پیری معمولا به جای کلاژن خالص، از درصد بسیار اندکی از کلاژن اضافه استفاده می‌شود.

ژله تاثیری همانند اینوزیتول و نیاسین دارد که از بروز بسیاری از مشکلات پوستی مانند جوش، آکنه و سایر اختلالات پوستی جلوگیری می‌کند.

بنابراین ژله را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از فواید بی‌نظیر ان برای پوست و بدن بهره‌مند شوید.

خواص ژلاتین برای مفاصل و استخوان

تحقیقات متعددی نشان داده که مصرف ژلاتین درمانی عالی برای بیماری‌های استخوانی و مفاصل مانند آرتروز است.

آرتروز شایع‌ترین شکل التهاب مفصل است و زمانی رخ می‌دهد که غضروف بین مفاصل از بین رفته باشد، که در نهایت موجب درد و سفتی در آن ناحیه از مفاصل می‌شود.

در یک تحقیق، به ۸۰ داوطلب مبتلا به آرتروز به‌مدت ۷۰ روز مکمل ژلاتین یا دارونما داده شد.

درد و سفتی مفاصل افرادی که مکمل ژلاتین مصرف کرده بودند کاهش چشمگیری نشان داد.

در یک بررسی دیگر، به ۹۷ ورزش‌کار به‌مدت ۲۴ هفته مکمل ژلاتین یا دارونما داده شد.

درد مفاصل ورزش‌کارانی که ژلاتین مصرف کرده‌ بودند در مقایسه با آن افرادی که از دارونما استفاده کرده‌ بودند، هنگام فعالیت و همچنین استراحت، بسیار کمتر شده بود.

مرور تحقیقات درمورد ژلاتین نشان می‌دهد که این ماده برای درمان درد‌های مفاصل به‌مراتب بهتر از دارونما عمل می‌کند.

البته تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع و توصیه آن به افراد مبتلا به آرتروز لازم است.

این ماده تأثیر بسیار مثبتی در درمان بیماری‌های مفاصل و استخوان‌ها دارد.

ژلاتین می تواند در بهبود سلامت مفاصل و استخوان موثر باشد .

استفاده از مکمل ژلاتین برای کاهش درد بعد از تمرین ورزشی موثر است.

کلاژن می تواند خطر ابتلا به بیماری های مفاصل یا استخوان مانند پوکی استخوان و آرتریت را کاهش دهد و مصرف آن در بیمارانی که مبتلا به استئوآرتریت هستند، سبب کاهش درد و سفتی مفاصل می شود.

خوراکی های حاوی کلاژن مانند ژلاتین به سلامت استخوان ها کمک فراوانی می کنند.

خواص ژلاتین برای سرفه

خواص ورق ژلاتین برای سرفه نیز غیر قابل انکار است.

ورق ژلاتین درمان سرفه را تسریع می کند و سرفه ی شما به طرز باور نکردنی بهبود می یابد.

پس کسانی که می پرسند آیا ورق ژلاتین برای سرفه خوبه باید بدانند که استفاده از ورق ژلاتین برای سرفه قطعی ترین درمان است.

پس اگر از صرفه های خشک رنج می برید چند ورق ژلاتین را در آب گرم خیس کنید و میل نمایید.

این کار را چند بار در روز تکرار کنید و تاثیر معجزه آسای آن را ببینید.

به جرات می توان گفت ورق ژلاتین برای سرماخوردگی بسیار مفید است و تمامی علائم آن از جمله سرفه های خشک را از بین می برد.

خواص ژلاتین برای پر شدن صورت

خواص ژلاتین برای چاقی صورت به اثبات رسیده است؛

چاقی صورت با ژلاتین با مصرف ژله به صورت ناشتا و در مقدار معین، کمک می‌کند تا پوست شما آبرسانی شده و به اصطلاح پر شود.

به طور کلی انواع ژلاتین حاوی اسیدهای آمینه طبیعی ضروری هستند که برای پوست بسیار مفید می‌باشد.

این مواد باعث شکل‌گیری سلول‌های جدید در پوست می‌شوند و با افزایش کلاژن‌سازی از بروز نشانه‌های پیری در پوست پیشگیری می‌کنند.

همچنین ژله با از بین بردن چین ‌و چروک ایجاد شده بر روی صورت باعث می‌شود تا پوست صورت جوانتر، صاف و زیبا دیده شود.

از دیگر خواص ژله برای پوست کمک به ترمیم سلولهای پوستی پیر و آسیب دیده و پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات پوستی مانند جوش، آکنه و سایر اختلالات پوستی است.

در واقع ژله حاوی مقادیر بسیار زیادی اسید اسپارتیک بوده که نقش بسیار موثری در بازسازی سلول‌های پوستی دارند و به ترمیم آنها کمک می‌کند.

مصرف ژله برای چاقی صورت با توجه به شرایط افراد متفاوت بوده و برای همه افراد نتایج یکسان نمی‌دهد.

اما به طور کلی برای رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می‌شود حداقل به مدت ۳ تا ۴ ماه، روزانه یک وعده ژله مصرف کنید.

بهتر است ژله را صبح ناشتا میل کنید تا زودتر به نتیجه دلخواه برسید.

لازم است در هر وعده، میانگین به اندازه یک کاسه ماست خوری ژله میل کنید.

اگر دوست ندارید که از پودرهای آماده ژله استفاده کنید، استفاده از پودر ژلاتین به شما توصیه می‌شود.

اسید آمینه های طبیعی ضروری موجود در ترکیبات تشکیل دهنده ژلاتین به چاق شدن صورت شما کمک کرده و اتاثیر قابل ملاحظه ای برای آن دارد.

اگر از افرادی هستید که می خواهید بدون چاق شدن سایر اندام بدنتان تنها صورتتان را از لاغری نجات دهید از روش چاقی صورت با ورق ژلاتین استفاده کنید.

پیش تر نیز گفتیم که اسید آمینه های موجود در این ماده خوراکی باعث افزایش ساخت میزان کلاژن در پوست می شوند و با افزایش خاصیت الاستیته پوست از بروز نشانه‌های پیری در پوست پیشگیری می‌کنند.

در نتیجه با استفاده از روش چاقی صورت با ورق ژلاتین نه تنها صورتتان را توپر می کنید بلکه از مشکلات پوستی مانند جوش، آکنه و سایر اختلالات پوستی خلاص می شوید.

جالب است بدانید که این استفاده از ژلاتین تنها باعث چاقی موضعی صورت شما می شود و در چاقی سایر اندام های بدنتان تاثیری ندارد.

اما زمان مصرف ورق ژلاتین برای چاقی صورت میز مهم است.

بهتر است مصرف آن به صورت روزانه و ناشتا باشد.

با این روش می توانید به صورت چاق و زیبای مورد نظر خود برسید.

خواص ژلاتین برای بدنسازی

کلاژن موجود در ژلاتین ممکن است درد مفاصل و التهاب را کاهش دهد.

با توجه به کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، برخی مطالعات کلینیکی نشان می دهند که ژلاتین ممکن است باعث کاهش درد و بهبود عملکرد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز شود.

ژله‌ی خالص یا ژلاتین به عنوان منبعی غنی از پروتئین به شمار می‌رود.

طبق نتایج یک مطالعه، ۲ قاشق غذاخوری ژله قادر است ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌تان را به پروتئین تامین کند.

با وجود این، پروتئین موجود در ژله کامل نیست.

این پروتئین فاقد اسیدهای آمینه است.

از این رو، از پروتئین موجود در ژله نمی‌توانیم برای بازسازی بافت‌های‌مان بهره ببریم.

این پروتئین چربی ندارد و برای ورزشکاران خیلی مفید است چرا که غذای عضلات بدن پروتئین است.

در فصل تابستان به دلیل طولانی بودن زمان روزه‌داری و افت شدید ذخایره گلیکوژنی، مصرف ژله به دلیل برخوردار بودن از شاخص قندی بالا در ۲ ساعت اولیه پس از افطار، بهترین نوع ماده غذایی بویژه برای ورزشکاران محسوب می‌شود تا ذخایر گلیکوژن از دست رفته خود را دوباره بازسازی کنند.

خواص ژلاتین در بارداری

مادران باردار در کنار استفاده از هر ۵ گروه غذایی میتوانند از مقدار کمی چربی (کره,خامه,روغن گیاهی و…)و شیرینی (ژله ,عسل ,مربا و…)استفاده نماید.

همان‌طور که می‌دانید، کلاژن موجود در ژله می‌تواند به رفع چین و چروک پوست کمک کند؛

به علاوه، این کلاژن برای رفع سلولیت نیز مفید است.

برخی از زنانی که بارداری را تجربه کرده‌اند یا برخی از آدم‌های چاق مایل نیستند پوست‌شان را به دیگران نشان دهند، زیرا پوست آن‌ها مملو از سلولیت یا ترک پوستی است.

سلولیت هنگامی ایجاد می‌شود که کلاژن روی پوست ضعیف شود.

از این رو، خوردن ژله می‌تواند به بازیابی کلاژن مورد نیاز پوست کمک کند.

خواص ژلاتین و عسل

با عسل و ژلاتین می شود یک ماسک خاص برای پوست های خشک تهیه کرد.

این ماسک پیل آف بسیار مغذی و مرطوب کننده بوده و برای پوست‌های خشک و حساس مناسب است.

عسل پوست را نرم و لطیف کرده و التهابات پوستی را آرام می‌کند.

همچنین این ماسک برای خشکی پوست ناشی از آفتاب سوختگی مفید است.

می‌توانید به این ماسک مقداری روغن زیتون نیز اضافه کنید تا از مزایای رطوبت رسانی به پوست آن بیشتر بهره ببرید.

این ماسک برای جلوگیری و کاهش چروک و نقاط سیاه روی پوست عالی است.

یک قاشق غذا خوری ژلاتین( با روش بن ماری آب کنید)

۱ قاشق چای خوری عسل

۱ قاشق چای خوری روغن زیتون

تمام مواد را مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا زمانیکه ماسک غلیظ و یکدست حاصل شود و بعد از آن ماسک حاصل شده را روی صورتتان اعمال کنید و بگذارید تا خشک شود و پس از ۲۰ دقیقه شست و شو دهید.

همچنین می توانید به روش زیر اقدام کنید.

در یک ظرف کوچک، نصف قاشق چای خوری پودر ژلاتین، ۱ قاشق چای خوری عسل خام و ۱ قاشق چایخوری گلیسیرین گیاهی را مخلوط کنید.

همه آن ها را خوب مخلوط کنید.

با استفاده از یک براش آرایشی، آنرا روی صورت خویش بمالید، از تماس با چشم جلوگیری کنید.

آنگاه به مدت ۱۰- ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد از آن نخست به آرامی با آب گرم بشویید، بعد از آن با آب سرد. در پایان پنبه اغشته به عصاره ارگانیک رز را به پوستتان بزنید و آنگاه ۳- ۴ قطره روغن آرگان را برای مرطوب شدن پوستتان استفاده کنید.

شما میتوانید این کار را هرروز انجام دهید تا پوستی نرم و صاف داشته باشید.

پودر ژلاتین چیست

افرادی که در تهیه دسر مهارت و یا تجربه ‌دارند، از ژلاتین، بسیار استفاده می‌کنند و یکی از مواد اصلی آن‌ها است اما گاهی اوقات به دلیل یکنواخت نبودن ژلاتین در مواد اولیه، دسر آن‌ها خوب نمی‌شود که به دلیل استفاده از ژلاتین ورقه‌ای است.

خوراکی‌هایی که چسبندگی و قوام زیادی دارند، در تهیه آن‌ها، از ژلاتین استفاده شده است.

برای تهیه ژله، بستنی، پاستیل و …، به ژلاتین نیاز است که باعث می‌شود قوام لازم را داشته باشد و درنهایت بتوان آن‌ها در شکل‌های مختلفی تولید کرد.

ژلاتین به دو صورت پودر و ورقه‌ای وجود دارد که هرکدام بر اساس نوع خوراکی، مورد استفاده قرار می‌گیرد اما پودر ژلاتین به‌صورت یکنواخت در کل مواد غذایی پخش می‌شود در حالی ‌که ورقه ژلاتین به دلیل فرم مستطیل شکل، نمی‌تواند تمام سطح مواد غذایی را پوشش دهد.

فرمند نیز برای حل این مشکل، دست به تولید ژلاتین ورقه‌ای زده و پودر ژلاتین ۴۰ گرمی را تولید کرده است.

این پودر ژلاتین در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۳۳۴ کیلوکالری انرژی است و ۸۶ گرم پروتئین دارد.

این ماده مغذی از استخوان حیوانات تهیه‌شده و برای تقویت مو، پوست و ناخن مناسب است و می‌تواند به بهبود درد مفاصل کمک کند.

ژلاتین گیاهی

آگار آگار یا پودر ژله، ماده خشک و جذب کننده ی رطوبت است که از جلبک های قرمز دریایی استخراج می شود.

آگار در حدود ۳۰ تا ۵۰ برابر وزن خود قدرت جذب آب را دارد، بنابراین از ژل کننده های بسیار قوی است که بیش تر به مصارف قنادی می رسد.

از طرفی یک ماده طبیعی با منشأ گیاهی است که از جلبک‌های کوچک قرمز تهیه می‌شود.

بزرگ‌ترین مزیت آن فاقد کالری بودنش است و این که در معده حجیم شده و چربی‌ها و قندها را به طرف خود جذب می‌کند.

آگار آگار منبع گیاهی دارد و برای گیاه‌خواران و افرادی که به هر دلیلی ژلاتین مصرف نمی‌کنند نیز مناسب است.

آگار آگار طعم و رنگ خاصی ندارد برای همین در تهیه‌ی هر نوع غذا یا دسری قابل استفاده است.

آگار آگار غلیظ تر از ژلاتین‌های معمولی است برای همین میزان اندک آن نیز کار شما را راه می‌اندازد.

بافت آن با تغییر دما تقریباً تغییر نمی‌کند.

آگار آگار سرشار از فیبر، فاقد چربی، کربوهیدرات و مواد حساسیت‌زا می‌باشد.

ژلاتین حلال یا حرام

حلیت و حرمت ژلاتین بستگی به موادی دارد که از آن تهیه می شود؛

اگر از گیاهان یا حیوان حلال گوشتی که ذبح شرعی شده یا از استخوان حیوان حلال گوشتی که ذبح شرعی نشده ولی معلوم است که تطهیر شده تهیه شده است، حلال است

اما اگر از پوست یا گوشت حیوان حلال گوشتی که ذبح شرعی نشده یا از اجزاء حیوان حرام گوشت تهیه شده باشد، حرام است.

البته در صورتی که معلوم نباشد ژلاتینی که می خواهد بخورد از قسم حلال است یا حرام، خوردن آن حرام نیست.

ژلاتین مس

برای تهیه سس براق نیاز به ژلاتین مس یا ژلاتین سفت داریم.

برای تهیه ژلاتین سفت باید مواد رو حتما حتما حتما وزن کنید.

حتی آب رو باید به گرم وزن کنید و اندازه بگیرید.

فرمول کلی ژلاتین سفت اینه که به ازای هر مقدار پودر ژلاتین که دارید، ۵ برابر آب معمولی استفاده میکنید.

برای تهیه ژلاتین مس میتونید با دستور زیر عمل کنید.

این دستور حدود ۲۲۰ گرم ژلاتین مس میده.

ما با این مقدار دو بار سس براق رو میتونیم تهیه کنیم.

دقت کنید که ژلاتین سفت رو حدود پنج روز بیشتر نمیتونید توی یخچال نگه دارید.

چون بعد از این مدت کپک میزنه و خراب میشه.

ژلاتین سفت (ژلاتین مس):

آب ۲۵۰ گرم؛

پودر ژلاتین ۵۰ گرم؛

طرز تهیه:

آب سرد و پودر ژلاتین را با هم در یک قابلمه تفلون یا چدن خوب مخلوط میکنیم.

با دست کاملا مواد را هم بزنید تا دانه های ژلاتین باز شود و گلوله ای در آن نماند.

سپس روی حرارت مستقیم بسیار ملایم گذاشته و به هیچ عنوان هم نزنید و اجازه دهید تا خودش حل شود.

در اولین جوش که ظاهر شد، حرارت را خاموش کرده و با همزن دستی بهمش بزنید.

بعد از صافی ردش کنید .

وقتی خنک شد توی ظرف دردار وکیومش کرده و داخل یخچال قرار دهید. حداقل باید ۱۲ ساعت در یخچال بماند تا کاملا خودش را بگیرد.

نکته ۱: حتما باید از پودر ژلاتین استفاده شود .

نکته ۲: قابلمه استیل استفاده نشود چون باعث میشه زود ژلاتین بسوزد . بهترین قابلمه، تفلون یا چدن هست.

نکته ۳: با این مقادیر حدود ۲۲۰ گرم ژلاتین سفت خواهید داشت و دو بار میتونید سس براق رو تهیه کنید.

من مواد رو به میزان لازمم کم کردم

ژلاتین برای قطع پریود

یک پاکت پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده و سریع آن را بنوشید.

این نوشیدنی می تواند پریودی تان را به مدت سه ساعت متوقف کند.

زن‌های زیادی در دنیا از این درمان استفاده‌کرده‌اند و پریود خود را برای چندساعت قطع‌کرده‌اند.

ژلاتین در طب چینی برای درمان خونریزی شدید استفاده‌ می‌شود و می‌تواند هنگامی که در موقعیت بدی هستید برای قطع پریودتان به کاررود.

ژلاتین برای ابرو

برای ساخت ژل ابرو به چه وسایلی نیاز داریم؟

تیوپ خالی ریمل

کاسه ضد حرارت

۱/۲ قاشق ژلاتین

روغن اسطوخودوس

نصف فنجان آب گرم
۱ قاشق چوبی

قیف پلاستیکی

روش ساخت ژل ابرو

اولین کاری که برای ساخت ژل ابرو باید انجام دهید این است که ۱/۲ قاشق ژلاتین که فولیکول مو را قوی میکند و تقویت کننده ابرو است را به آب گرم اضافه میکنیم و آن را در آب حل کنید.

پس از حل شدن ژلاتین در آب وقت آن است که مقداری روغن اسطوخودوس اضافه کنید در صورت نداشتن روغن اسطوخودوس میتوانید اسانس آویشن استفاده کنید.

قیف کوچک تان را داخل تیوپ ریمل بگذارید و ژل را درون آن بریزید در ریمل را ببندید و اجازه دهید ژل ابرو چند ساعتی در یخچال بماند و سپس میتوانید از آن استفاده کنید.

ژلاتین و شیر

با ترکیب کردن ژلاتین و شیر می توانید دسر های مختلفی را تهیه کنید.

از دیگر انواع دسر با پودر ژلاتین می توان به دسر با پودر ژلاتین و شیر اشاره کرد.

دسر با پودر ژلاتین و شیر بسیار متنوع است و بسته به سلیقه می توان مواد مختلفی به آن افزود و تنوع آن را بیشتر کرد.

اما پر طرفدارترین نوع دسر با ژلاتین و شیر دسر شکلاتی است که طرز تهیه آن نیز بسیار آسان است.

برای تهیه دسر با ژلاتین و شیر شکلاتی به ۲ پیمانه شیر، ۲ قاشق پودر ژلاتین، ۳ قاشق پودر کاکائو، ۱۰۰ گرم شکلات، ۵ قاشق شکر، ۱ استکان گلاب و کمی وانیل نیاز دارید.

این دسر شکلاتی دو لایه ای بوده و باید هر لایه را جداگانه درست کنید.

برای لایه ی شکلاتی دسر، شیر، کاکائو و شکر را روی حرارت قرار داده و خوب مخلوط کنید.

سپس پودر ژلاتین را به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

بعد از آن که شیر و شکلات سرد شد، آن را داخل قالب بریزید و چند ساعت در یخچال قرار دهید.

دسر شکلاتی آماده است اما اگر دسر دو لایه می خواهید، برای لایه ی دوم که در واقع دسر وانیلی شما است، شیر را به همراه شکر و گلاب ۲ دقیقه روی گاز قرار دهید تا شکر آب شود. سپس پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید و وقتی حل شد از روی حرارت بردارید.

سپس وانیل را به آن اضافه کنید و بعد از کمی سرد شدن، آن را در قالب مورد نظر ریخته و بعد از چند ساعت نگهداری در یخچال آن را سرو کنید.

اگر می خواهید دسر چند طبقه درست کنید، بعد از آن که لایه ی اول ۳۰ دقیقه در یخچال ماند، لایه ی دوم را روی آن بریزید و در یخچال قرار دهید.

لایه ها را می توانید بیشتر کنید. دسر شکلاتی با ژلاتین و شیر شما آماده است.

دسر ژلاتینی شکلاتی بسیار پر طرفدار بوده و می توانید آن را در مهمانی های خود سرو کنید.

ژلاتین و کلاژن سازی

ژلاتین به خاطر پروتئین بالای آن برای سلامتی مفید است.

بیشتر افراد با طعم و ژله رنگی آشنا هستند.

اما ممکن است تعجب کنید که ژله عمدتا از پروتئین درست شده است.

ژله از جوشیده شدن استخوان های حیوانات ، غضروف و پوست آنها برای استخراج کلاژن درست شده است.

کلاژن نوعی پروتیین فیبری است که ماهیچه ها، استخوان ها و پوست حیوانات را به هم متصل می کند.

وقتی کلاژن پردازش می شود، ماده ای بی رنگ به نام ژلاتین می شود.

بعد از سرد شدن ژلاتین، بافتی شبیه ژله پیدا می کند.

برخلاف کلاژن، ژلاتین در آب داغ حل می شود و می توان آن را در سس های سالاد ، سوپ ها و دسرها به کار برد.

فواید ژلاتین مشابه فواید کلاژن است چون ژلاتین همان آمینو اسیدها را شامل می شود.

فواید ژلاتین برای کودکان

ژلاتین برای کودکان زیر سه سال ممنوع است ضمن آن که افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در خوردن ژله احتیاط کنند.

ارزش غذایی ژله بالا نیست و نمی تواند جایگزین وعده های اصلی غذا باشد و معمولا از آن به عنوان دسر و میان وعده استفاده می شود پس بهتر است کودکان به اندازه از ان استفاده کنند.

ژله در زمینه استخوان سازی و رشد کودک مفید است به شرطی که به اندازه مصرف شود.

در حال حاضر، ژله‏ های آماده موجود در بازار که با رنگ‏ها و طعم ‏های مختلف عرضه می ‏شوند، از نظر تغذیه ‏ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچه‌ها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خس‌خس سینه یا کهیر شوند.

ژله این دسر خوشمزه میتواند خوراکی مطلوبی برای تقویت مفاصل، غضروف ها و استخوان ها باشد.

لیزین موجود در ژلاتین باعث تقویت استخوان ها می شود و به بدن کمک می کند تا کلسیم را جذب و استخوان ها را قوی نگه دارد و از پوکی استخوان جلوگیری کند.

همه ما باید در برنامه غذایی از ژله که به عنوان منبع ریز مغذی ها است استفاده کنیم.

مصرف ژله برای کودکان و سالمندان اهیمت زیادی دارد. ژلاتین کلسترول و چربی ندارد و برای جلوگیری از سرماخوردگی مؤثر است زیرا قدرت دفاعی بدن را تقویت می کند.

مقدار مصرف ژلاتین در روز

نیاز هر فردی تا حد زیادی متفاوت است، اما اغلب آدم‌ها می‌توانند با یک فنجان آب قلم (یا حدودا ۲/۱ تا ۱ قاشق غذاخوری کلاژن هیدرولیز شده) در روز شروع کنند.

بنا به گفته‌ی دکتر ری پیت، ژلاتین می‌تواند حدود ۳۰ درصد از مصرف کل پروتئین‌تان را تشکیل بدهد، که برای یک فرد معمولی حدود ۳ تا ۶ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در روز است (۱ قاشق غذاخوری ژلاتین حدود ۶ گرم پروتئین دارد).

همچنین مهم است به یاد داشته باشید که خیلی هیجان زده نشوید و بیش از اندازه ژلاتین مصرف نکنید، زیرا این ماده بسیار قوی است. اضافه کردن ژلاتین به میزان زیاد می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند.

جایگزین ژلاتین در طب سنتی

حتما شنیده‌اید که به بسیاری از گیاهخواران توصیه می‌شود از ژلاتین گیاهی استفاده کنند درحالی‌که ژلاتین تنها از حیوانات به دست می‌آید و به هیچ عنوان منشا گیاهی ندارد.

اما آگار (نوعی جلبک) و پکتین (کربوهیدرات گیاهی) از جمله ترکیباتی هستند که می‌توان جایگزین ژلاتین کرد.

پکتین یک پلیمر اشتقاقی قندی- اسیدی است که از ساختار‌های ژلاتینی گیاهی موجود در میوه و سبزی به دست می‌آید.

بهترین زمان مصرف پودر ژلاتین

بهترین زمان خوردن ژلاتین در میان وعده و یا به عنوان دسر می باشد.

ماسک ژلاتین برای موهای زائد

یک قاشق غذاخوری ژلاتین بدون طعم را با چند قطره آب لیمو یا ۱-۲ قطره عصاره‌ی اسطوخدوس، و ۲-۳ قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید.

ترکیب را به مدت ۱۵ ثانیه در مایکرویو قرار دهید، اما بیش از حد حرارت ندهید.

از آن‌جا که ژلاتین خیلی زود می‌بندد فورا مخلوط را روی صورت‌تان بگذارید.

وقتی ماسک خشک شد، آن را بکنید.

با این روش علاوه بر موهای زائد، جوش‌های سرسیاه نیز از بین می‌رود.

تذکر: این ماسک را اطراف چشم‌ها و روی ابرو نگذارید.

اگر به صورت اتفاقی ابرویتان به این ماسک آغشته شد آن را با انگشت بمالید.

اگر خیلی سفت شده بود برای پاک کردن آن از کمی آب گرم استفاده کنید.

ماسک ژلاتین برای لک صورت

این ماسک باعث از بین رفتن لکه های تیره ، جوش های سرسیاه و درخشش پوست خواهد شد.

مواد لازم :

یک قاشق چای خوری پودر ژلاتین ( با روش بن ماری آب کنید )

یک قاشق چای خوری ماست

یک قاشق چای خوری آرد

طرز تهیه و طریقه استفاده :

تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا زمانی که ترکیب یکدست حاصل شود.

ماسک به دست آمده را روی صورتتان اعمال کنید و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب شستشو دهید.

نکته : این ماسک ممکن است باعث خشکی پوستتان شود ، بنابراین در صورت داشتن پوستی خشک از آن استفاده نکنید.

پودر ژلاتین و روغن نارگیل برای مو

به منظور استفاده از ژلاتین برای کراتینه کردن مو کافی است ترکیبی از ژلاتین، روغن نارگیل، آووکادو و تخم مرغ درست کنید،

و قبل از حمام به مدت ۱۵ دقیقه روی سرتان قرار دهید.

این مواد علاوه بر خاصیت کراتینه طبیعی مو به نوعی برای ویتامینه کردن مو نیز مناسب هستند.

بخار آب گرم باعث وز خوردن موهایتان می شود.

هر ورق ژلاتین چند گرمه

ورق‌های ژلاتین در دو سایز بزرگ (۴ گرمی) و کوچک (۲ گرمی ) موجود است.

طرز تهیه ژلاتین گاوی

مواد لازم برای تهیه ژلاتین طبیعی و خانگی

۲۰۰ گرم عسل

۴۰ گرم تخم کدو

۴ قاشق غذاخوری کنجد

۸ قاشق غذاخوری تخم کتان

۲ قاشق غذاخوری ژلاتین استخوان گاو یا گوسفند

۳ قاشق غذا خوری کشمش

روش تهیه ژلاتین خانگی با مواد اولیه طبیعی

گام اول : همه ی این مواد را در یک کاسه با هم ترکیب کنید و همه را دقایقی به هم بزنید و داخل شیشه ای نگه دارید.

گام دوم : قبل از صبحانه و نهار یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را بخورید و چند روزی این کار را تکرار کنید،متوجه کاهش درد مفاصل می شوید.

ترکیبات و ساختار شیمیایی ژلاتین

ژلاتین حاوی ۸۴ درصد پروتئین و ۱۴ درصد رطوبت و ۲ درصد خاکستر است.

مضرات ژلاتین

با مصرف ژلاتین می‌توانید از خواص زیاد آن بهره‌مند شوید، اما مراقب نوع ژلاتین مصرفی‌تان باشید.

سازمان غذا و داروی آمریکا مکمل‌های ژلاتین را تأیید نکرده است.

همچنین ژلاتین می‌تواند موجب تداخلات دارویی شود و برای برخی از افراد مفید نباشد.

پیش از مصرف ژلاتین حتما با پزشک مشورت کرده و مقدار مناسب آن را مصرف کنید.

اگر خواستید با پودرهای آماده، ژله درست کنید به هیچ وجه به آن شکر اضافه نکنید.

حواس‌تان باشد ژله برای کودکان زیر سه سال ممنوع است.

والدین باید مانع مصرف زیاد این ماده غذایی در کودکان خود بویژه پیش از غذای اصلی شوند؛ چرا که ژله میل به غذا را کاهش می‌دهد.

ضمن آنکه افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در مورد خوردن ژله احتیاط کنند.

همچنین مصرف ژله های آماده در افراد مبتلا به بیش فعالی و دیابت نیز توصیه نمی شود.

ارزش غذایی ژله بالا نیست و نباید جایگزین وعده‌های اصلی غذا باشد و معمولا از آن‌ به عنوان دسر و میان وعده استفاده می‌شود.

در صورتی که مصرف ژله تنها در مهمانی‌ها، موردی و هفته‌ای یکی – دو بار باشد، مشکلی ندارد.

اما اگر مصرف این ماده غذایی عادت شود، جای بخشی از وعده‌های غذا را خواهد گرفت و منجر به کم اشتهایی خواهد شد.

ژله‏ های آماده موجود در بازار که با رنگ‏ها و طعم ‏های مختلف عرضه می ‏شوند، از نظر تغذیه ‏ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچه‌ها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خس‌خس سینه یا کهیر شوند.

ترکیبات ژلاتینی موجود در پاستیل باعث می شود که آنها به مخاط دهان و دندان ها بچسبند و سبب پوسیدگی دندان ها شوند پس پاستیل را نجوید و اجازه دهید در دهان تان آب شود و بعد از خوردن پاستیل آن سریع مسواک بزنید.

پاستیل جزو خوراکی های با ارزش غذایی صفر و پرکالری محسوب می شود و آنچه در این ماده خوراکی، بخصوص در پاستیل به کار رفته بیشتر طعم دهنده و اسانس مصنوعی است که برای سلامت مضر است.

زیاده روی در خوردن پاستیل به دلیل نوع چربی و شیرینی مورد استفاده در آن مضر است.

در مواد مورد استفاده پاستیل توجه کنید نامی از پریون ذکر نشده باشد زیرا این پروتئین ممکن است باعث بروز بیماری شود.

مصرف ژله می تواند برای کبد مشکل ایجاد کند به خصوص سلامت حیوان و روش تهیه خیلی مهم است.

مصرف ژله در موارد نادر در بارداری می تواند باعث تنگی قفسه سینه حالت تهوع و سرفه و خارش گلو و بثورات پوستی شود.

اگر ژله تلریخ گذشته خودش را بگیرد مشکلی ندارد.

ژلاتین خوکی حرام است.

اگر حیوانی که زلاتین از ان تولید می شود مشکل دار باشد ممکن است ژلاتین شما را دچار مشکل یا حساسیت کند.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 22 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.