; خواص عدس و لوبیا و مصرف مفید سوپ عدس و لوبیا برای وعده غذایی - فال و خواب
خواص شیر کاکائو برای کودکان و ویتامین های موجود در شیر کاکائو مفید برای سلامت بدن

خواص شیر کاکائو برای کودکان و ویتامین های موجود در شیر کاکائو مفید برای سلامت بدن

خواص شیر کاکائو برای کودکان خواص شیر کاکائو برای کودکان ؛ ویتامین های موجود در شیر کاکائو مفید برای سلامت بدن همگی در سایت فال …

فواید شیره خرما چیست و خاصیت مصرف شیره خرما برای کنترل قند خون

فواید شیره خرما چیست و خاصیت مصرف شیره خرما برای کنترل قند خون

فواید شیره خرما چیست فواید شیره خرما چیست ؛ خاصیت مصرف شیره خرما برای کنترل قند خون همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

خواص برنج برای پوست و درمان بیماری های پوستی با مصرف برنج

خواص برنج برای پوست و درمان بیماری های پوستی با مصرف برنج

خواص برنج برای پوست خواص برنج برای پوست ؛ درمان بیماری های پوستی با مصرف برنج همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص عدس و لوبیا

خواص عدس و لوبیا ؛ مصرف مفید سوپ عدس و لوبیا برای وعده غذایی

خواص عدس و لوبیا ؛ مصرف مفید سوپ عدس و لوبیا برای وعده غذایی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص مویز در دوران شیردهی ؛ مقوی شدن شیر مادر با مصرف مویز

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص عدس و لوبیا

بر اساس نتایج پژوهش جدید که در Journal of the American College of Nutrition به چاپ رسیده است

افرادی که لوبیای بیشتری مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که خود را از این ماده‌ی غذایی محروم کرده‌اند به میزان ۲۷ درصد کمتر در معرض چاقی مفرط قرار می‌گیرند و لاغرتر هستند.

لوبیاها سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند برای همین احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کنند.

به عنوان مثال یک فنجان لوبیای سیاه ۶۰ درصد از نیازهای روزانه‌ی ما به این فیبرها را تأمین می‌کنند.

حبوبات و به ویژه عدس سرشار از آهن هستند. یک فنجان عدس ۳۷ درصد نیازهای روزانه‌ی ما به آهن را تأمین می‌کند. توصیه می‌کنیم در کنار عدس یک ماده‌ی غذایی یا آب میوه‌ی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. به خاطر این که ویتامین C باعث می‌شود آهن بیشتر جذب بدن شود.

عدس و لوبیا از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند

محققان Harvard School of Public Health بعد از بررسی اطلاعات غذایی ۹۰۶۳۰ زن بین ۲۶ تا ۴۶ سال به این نتیجه رسیده‌اند

زن‌هایی که در هفته حداقل دو مرتبه لوبیا و عدس مصرف کرده‌اند

در مقایسه با افرادی که در هفته فقط یک مرتبه از این مواد غذایی مصرف می‌کنند

۲۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار می‌گیرند.

یک فنجان لوبیا به خصوص لوبیا قرمز تأمین کننده‌ی ۳۴ درصد نیاز روزانه‌ی ما به مس است.

مس برای تولید آنزیم‌های مورد نیاز بدن لازم است و نقش مهمی در تولید رنگدانه‌های پوست و بافت‌های رابط بدن دارد.

نتایج پژوهشی که در استرالیا انجام شده است نشان می‌دهد که پروتئین و فیبرهای حلال به پیشگیری از فشار خون بالا کمک کرده و فشار خون را تنظیم می‌کند.

خانم‌هایی که به فکر مادر شدن هستند باید به میزان کافی فولات دریافت کنند.

این ویتامین به پیشگیری از نقص لوله‌ی عصبی کمک می‌کند. یک فنجان عدس ۹۰ درصد نیاز روزانه به فولات را تأمین می‌کند.

آشنایی با دیگر خواص عدس

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص عدس آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با عدس

عدس که با نام های مرجمک و مرجو هم شناخته می شود یکی از انواع حبوبات پر مصرف در جهان می باشد

که به طور معمول در زمین های غیر حاصل خیز و فقیری کشت می شود که نمی توان محصولات دیگری به جز عدس در آنها کشت کرد.

یکی از نکات مهم در مورد عدس این است که عدس قدیمی ترین نوع حبوبات روی زمین است

و انسان از عصر حجر با آن آشنا بوده اند. عدس حاوی مقادیر غنی از پروتئین گیاهی می باشد و به همین علت در گذشته به عنوان گوشت افراد فقیر شناخته می شده است.

عدس برای کاهش فشار خون

یکی از خاصیت های عدس این است که می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد.

پتاسیم موجود در عدس باعث می شود تا فشار خون بدن کاهش پیدا کند.

عدس برای درمان کم خونی

عدس به دلیل داشتن آهن می تواند به تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و اکسیژن رسانی را بهبود ببخشد. برای جلوگیری از کم خونی عدس میل کنید.

بدن انسان برای تولید گلبول های قرمز جدید در خون و حفظ روند طبیعی انتقال اکسیژن ، به آهن نیاز دارد.

عدس منبع غنی از آهن (آهن غیر هِم) است که می تواند به حفظ سلامت گلبول های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی کمک کند.

عدس برای کاهش کلسترول خون

عدس با توجه به خواص بی نظیر خود می تواند باعث کاهش فشار و چربی خون شود. عدس دارای مقادیر زیادی از فیبر محلول می باشد

که باعث کاهش میزان کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

خواص عدس برای سلامت قلب

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که خوردن عدس باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.

عدس به دلیل داشتن فولات و منیزیم می تواند باعث اکسیژن رسانی بهتر غذا به سراسر بدن شود و به سلامت قلب کمک کند.

خواص عدس قرمز

دال عدس دانه‌هایی کوچک‌تر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است.

یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش است. دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده و سبب تحریک اشتها نیز می‌شود.

به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند.

دال عدس در درمان درد‌های مفاصل و استخوان‌ها مؤثر است.

سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند.

دال عدس برای بهبود زخم‌ها نیز به کار می‌رود. به خصوص زخم‌هایی که در گلو و دهان به وجود می‌آیند.

به این منظور باید آب دال عدس پخته شده را چند بار در روز قرقره کنید.

دال عدس دارای میزان زیادی پروتئین، کلسیم، اسید آمینه، فسفر و آهن است.

از ویتامین‌های موجود در آن می‌توان به ویتامین‌های گروه A. و B. اشاره کرد.

همچنین دال عدس دارای مقدار کمی چربی غیر اشباع است.

چربی‌های غیر اشباع برای سلامتی مضر محسوب نمی‌شوند و چاق کننده نیستند.

خواص عدس برای کبوتر

در بین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد و از نظر مقدار پروتئین بسیار غنی است.

عدسی یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای پراندن و جوجه کشی تامین می کند

که البته برای جوجه کشی کبوتر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

پوست عدسی گرم و خود عدس قابض است.

به عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد.

برای درمان زخم های دهان و گلو عدسی در جیره غذایی کبوتر بسیار مفید است.

عدسی پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد.

خواص عدس برای صبحانه

هر ۱۰۰ گرم عدس حاوی حدود ۱۰۴۰ تا ۱۴۳۰ کیلو ژول انرژی است که از مقادیر فراوان کربوهیدرات موجود در این ماده غذایی نشات می گیرد.

به همین دلیل مصرف عدس و عدسی به عنوان صبحانه برای تامین انرژی روزانه بدن توصیه می شود.

خواص عدس برای چشم

شاید برایتان جالب باشد که عدس را بسوزانید و برای درمان خارش چشم به چشمهای خود بمالید تا خارش چشم از بین برود.

زیاده روی در خوردن عدس، قدرت دید چشم را کم کرده و باعث خواب های آشفته می شود.

مصرف عدس در کوردکان باعث پیشگیری از تنبلی چشم می شود.

کودکانی که عدس به طور مرتب مصرف کنند چشمان قوی تر دارند.

خواص عدس در احادیث

بر شما باد عدس، زیرا که مبارک و مقدس است، دل را نرم و اشک چشم را زیاد می‌نماید،

هفتاد پیغمبر او را مبارک گردانیده‌اند که آخر آن‌ها عیسی بن مریم است.

خداوند در آیه ۶۱ سوره بقره قرآن می‌فرماید: و اذ قلتم یا موسی لن نصبر علی طعام واحد فادع لنا ربک یخرج لنا ممّا تنبت الارض من بقلها و قثآئها و فومها و عدسها و بصلها …

و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه

تا برای ما از آنچه از زمین می‌روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند.

در گنجینه احادیث پزشکی ائمه اطهار (ع) هم از عدس به نیکی یاد شده است.

در روایتی آمده است که مردی از قساوت دل به پیامبر (ص) شکایت کرد. رسول خدا دستور خوردن عدس را به او فرمود.

و در روایتی دیگر از رسول خدا (ص) وارد شده که: «پیامبر از قساوت دل‌های قوم خود به خدا شکایت نمود.

خدا امر کرد عدس بخورند، چون عدس دل را نرم، اشک چشم را جاری و تکبر را می‌برد و آن غذای نیکان است»

امیرالمۆمنین علی (ع) هم فرموده است: خوردن عدس قلب را نازک رقّت و آمدن اشک را سرعت می‌بخشد.

در همین راستا امام رضا (ع) هم به نقل از پدرانش از رسول خدا (ص) فرمود: «علیکم بالعدس، فأنه مُبارک، مقدس، یَرِق القلب و یکثر الدمعه و قد مبارک فیه سبعون نبیاً آخرهم عیسی بن مریم»؛

بر شما باد عدس، زیرا که مبارک و مقدس است، دل را نرم و اشک چشم را زیاد می‌نماید،

هفتاد پیغمبر او را مبارک گردانیده‌اند که آخر آن‌ها عیسی بن مریم است.

امام رضا (ع) هم درباره خواص درمانی عدس فرمود: اگر بدنت در اثر نوره حمام سوخت، عدس پوست‌کنده را آرد کن

و با گلاب و سرکه در آمیز و به محل زخم شده بکش که به اذن خداوند متعال خوب خواهد شد.

و در حدیثی دیگر آمده است که سویق عدس تشنگی را زایل می‌کند و معده را قوت می‌دهد

و صفرا را فرو می‌نشاند و معده را پاک می‌کند و هفتاد درد را دواست و هیجان خون و حرارت را برطرف می‌کند.

امام باقر علیه السلام درباره این نوع سبزی یعنی عدس، که از زمره حبوبات است،

چنین فرموده اند: دختری که خون حیضش قطع نمی شود، به او سویق عدس بدهید تا بنوشد، که به سرعت، حیض قطع می شود.

امام صادق (ع): برای درد کمر عدس نافع است.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 16 خرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.