خواص شکلات ؛ خام و شیر و کاکائو برای کودکان عوارض و معایب انواع شکلات

خواص شکلات

خواص شکلات ؛ خام و شیر و کاکائو برای کودکان عوارض و معایب انواع شکلات

خواص شکلات ؛ خام و شیر و کاکائو برای کودکان عوارض و معایب انواع شکلات همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با شکلات

شکلات ترکیبی از شکر و کاکائو است. کره کاکائو، شیر، عسل و… از دیگر ترکیبات برخی از انواع شکلات هاست.

در بین انواع شکلات‌های موجود در بازار، شکلات شیری (با حداقل ۳۰ درصد کاکائو)،

شکلات سیاه یا شکلات تلخ (با ۷۰ درصد کاکائو) از پرطرفدارترین‌ها هستند.

برخی معتقدند کاکائو نخستین بار در تمدن مایای آمریکای مرکزی استفاده شد.

بعد هم در قرن شانزدهم، فاتحان اسپانیایی آن را با خود به اروپا بردند و خواص کاکائو باعث شد خیلی زود جای خود را به‌عنوان دارویی مؤثر میان مردم باز کند.

حتما می‌دانید که دانه‌های کاکائو را خُرد می‌کنند تا پودر کاکائو به دست بیاید و چربی آن را هم برای کرهٔ کاکائو می‌گیرند.

امروزه کاکائو برای نقشی که در تولید شکلات دارد معروف است.

اما تحقیقات جدید نشان داده‌اند کاکائو حاوی ترکیب‌های مهمی هم است که برای سلامت انسان مفید هستند.

به‌طور کلی شکلات‌ها به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم می‌شوند:

شکلات‌های تلخ، شکلات‌های بدون شیرهستند. شکلات های تلخ بسته به درصدشان از درصد شکر کمتری

نسبت به شکلات‌های شیری و سفید برخوردار هستند. شکلات تلخ ۱۰۰% هیچ گونه شکری ندارد.

شکلات‌های شیری، شکلات‌های حاوی شیر و شکر هستند.

در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو (کره کاکائو) استفاده می‌شود.

این شکلات کاکائو ندارد و شکلات سفید یک شکلات واقعی و مفید محسوب نمی‌شود.

خواص شکلات در طب سنتی

شکلات دارای طبع گرم است و ۱۰۰ گرم شکلات دارای ۵۰۰ کالری انرژی است و یک عدد شکلات سی کالری دارد.

شکلات افسردگی و کسالت را از بین می‌برد زیرا حاوی «آندورفین» است. این ترکیبات با درد مقابله کرده و احساس نشاط ایجاد می‌کند.

شکلات «سروتونین» تولید می‌کند که باعث آرامش و خوش اخلاقی می‌شود.

شکلات از خوردنی‌هایی است که به هضم غذا کمک می‌کند. مقدار ۲۰۰ گرم از شکلات به‌راحتی هضم در معده کمک می کند.

خوردن شکلات انرژی فراوانی به بدن می‌دهد اما خیلی زود هم این انرژی تحلیل می‌رود که برای سلامت بدن چندان مفید نیست.

شکلات به دلیل داشت کاکائو دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.

سطح نیتریک اکسید را متعادل می‌کند و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

خطر حملهٔ قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

پلی‌فنول‌ها جریان خون به مغز و عملکرد مغز را بهتر می‌کنند.

حالت و نشانه‌های افسردگی را بهتر می‌کند.

فلاوانول‌ها بر دیابت نوع ۲ اثر می‌گذارند.

جالب اینکه مصرف کاکائو، حتی به شکل شکلات، می‌تواند برای کنترل وزن مفید باشد.

می‌تواند از انسان در مقابل سرطان حفاظت کند.

تئوبرومین و تئوفیلین برای مبتلایان به آسم مفید هستند.

چندین مطالعه حاکی از اثرات محافظتی کاکائو در مقابل بیماری‌های دندان و لثه هستند.

خواص شکلات برای پوست

یکی از مطالعاتی که در لندن انجام شد، نشان داد به زنانی که شکلات با محتوای فلاونول داده شده،

قادر به تحمل دوبرابر میزان نور UV در پوست خود بدون سوختگی هستند.

پلی‌فنل‌های کاکائو خواص فراوانی هم برای پوست دارند.

ثابت شده که مصرف بلندمدت کاکائو اثر حفاظتی در مقابل نور خورشید دارد،

جریان خون پوست را افزایش می‌دهد و بافت سطح و هیدراتاسیون (رساندن مایع به) پوست را بهتر می‌کنند.

یک بسته شکلات یعنی یک بسته سرشار از آنتی اکسیدان.

فواید شکلات آنقدر زیاد است که توانسته جایگاه خود را در چرخه غذاهای مفید باز کند.

تحقیقات زیادی نشان داده است که شکلات می‌تواند از پوست در برابر خطرات نور خورشید محافظت کند.

فواید شکلات به دلیل وجود میزان زیاد آنتی‌اکسیدان درون آن است، اما در مورد پوست چطور؟

آیا فواید شکلات می‌تواند از بدن ما دربرابر آفتاب سوختگی یا حتی سرطان پوست محافظت کند؟

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید باعث آفتاب سوختگی شده و همین موضوع می‌تواند منجر به بالا رفتن خطر ابتلا به سرطان پوست و البته شروع پیری پوست شود.

دانه کاکائو خام دارای میزان زیادی از یک آنتی اکسیدان به نام فلاوانولز (Flavanols) است.

اما میزان زیادی از آن طی فرایند فراوری دانه کاکائو به شکلاتی که ما دوست داریم، از بین می‌رود.

خوشبختانه گفته شده است که جدیدا بسیاری از کارخانه‌های شکلات‌سازی مدرن در حال مجهز شدن به دستگاه‌هایی هستند که بیشتر خواص کاکائو را در آن حفظ کنند؛

به دلیل این که محققان بر این عقیده‌اند که بالا بودن میزان آنتی‌اکسیدان باعث افزایش قدرت محافظت دربرابر عوامل مخرب خورشید می‌شود.

خواص شکلات برای کودکان

کودکانی که بیشتر از سه سال دارند، به شرطی که روزانه از ۲۵ گرم تجاوز نکند و اثرات منفی‌ای روی آن‌ها ظاهر نشود، می‌توانند شکلات بخورند.

اما شکلات خوردن براساس اصول تغذیه کودکان زیر یک سال، مفید تلقی نمی‌شود و بعد از یک‌سالگی هم بهتر است با احتیاط سراغ چنین ترکیباتی بروید. مضرات خوردن شکلات در کودکان عبارتند از:

مصرف شکلات‌ها در افرادی‌ که مبتلا به عارضه کهیر هستند به ‌خصوص در کودکان، ممکن است موجب تشدید بیماری در آن‌ها شود.

اگر کودکی روزانه به مقدار مناسب میوه و سبزیجات در رژیم غذایی خود دارد،

خوردن یک تکه شکلات در روز اشکالی ندارد.

مشکل از آن جایی آغاز می‌شود که مصرف شکلات و شیرینی کودکان افزایش می‌یابد.

در برخی کودکان ممکن است موجب بی‌خوابی، تکرر ادرار، حالت عصبی و افزایش انرژی شود.

به همین دلیل است که مصرف شکلات در کودکان باید محدود شود

زیرا شکلات می‌تواند حالت شادی را تبدیل به عصبانیت کند.

خواص شکلات برای قلب

مطالعات زیادی نشان می دهند که فلانوئیدهای موجود در شکلات می تواند به رگ ها و شریان هایتان کمک کند تا انعطاف پذیر باقی بمانند.

بیش از ۷ مطالعه به دنبال ۱۱۴٫۰۰۰ شرکت کننده در طول یک هفته به طول انجامید.

نتایج نشان داد که خطر ابتلا به حمله قلبی تا حدود ۳۷ درصد کاهش داشته است،

و احتمال ابتلا به سکته نیز، ۲۹ درصد با مصرف شکلات کاهش یافته است.

خواص شکلات برای مردان

طالعهٔ دیگری هم نشان داده که نوشیدن کاکائوی سرشار از پلی‌فنل، انسان را آرام‌تر و شادتر می‌کند.

علاوه بر این‌ها، مطالعه‌ای روی مردان مسن حاکی از آن است

که خوردن شکلات، با سلامت کلی بدنی و سلامت روانی هم در ارتباط است.

اگرچه نتایج این مطالعات امیدبخش هستند، اما پیش از آنکه نظری قطعی بدهیم،

باید تحقیقات بیشتری روی خواص کاکائو برای حس‌وحال و افسردگی انجام شوند.

مصرف شکلات باعث افزایش تستوسترون در مردان شده و با افزایش جریان خون به آلت تناسلی اختلالات نعوظ را بهبود می بخشد

و در نتیجه توانایی تولید مثل و باروری در مردان را افزایش می دهد.

خواص شکلات برای مغز

همانطور که می دانیم، مسیرهای عصبی مغز وقتی به بیماری آلزایمر مبتلا می شویم،

آسیب می بیند و منجر به از دست رفتن شدید حافظه می شود.

مطالعه در مورد این که چگونه عصاره کاکائو می تواند در واقع

خسارت وارده به این مسیرهای حیاتی را کاهش دهد، بسیار جالب است.

وقتی در اوج هستید، ممکن است به خاطر هیجان، عشق و یا بعد از ورزش باشد.

این حس خوب به خاطر انتشار اندورفین است، که هورمون های مغزی میباشند.

مزیت بزرگ شکلات این است که فلانول ها می توانند به تولید اندورفین بدون نیاز به دویدن ماراتون نیز کمک کنند.

اندورفین نقش کلیدی در کمک به جلوگیری از افسردگی و اختلالات ذهنی نیز دارد.

خواص شکلات در بارداری

یکی از عوارض ناشی از حاملگی به عنوان پره اکلامپسی شناخته می شود که در آن ممکن است فشار خون بالا برود.

محققان ثابت کرده اند که یکی از مواد شیمیایی در شکلات تلخ، تئوبرومین است که می تواند قلب را تحریک کرده و به شریان ها کمک کند.

هنگامی که زنان باردار مقادیر زیادی از شکلات را دریافت می کنند،

احتمال اینکه این عوارض را توسعه دهند، ۴۰ درصد کم تر می شود.

در زمان بارداری سعی کنید ظاهر بدنتان را خوب نگه دارید، مثلا کمی ورزش کنید،

در حالی که خوردن غذای مناسب، ورزش کردن، ممکن است برایتان سخت باشد.

اما استرس نداشته باشید، زیرا شکلات واقعاً برای شما خوب است و شما را در دوران بارداری همراهی می کند.

با توجه به یک مطالعه جدید خوردن ۳۰ گرم شکلات در هر روز در دوران بارداری می تواند برای رشد جنین مفید باشد

متخصصان تغذیه می گویند:” در دوران بارداری هر روز چند تکه شکلات بخورید تا از مزایای سلامتی قابل توجه آن بهره ببرید.”

این کار نه تنها به کاهش استرس کمک می کند، بلکه می تواند خطر توسعه شرایط فشار خون بالا را نیز کاهش دهد،

که می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی از جمله لخته های خونی و تولد زودرس شود.

علاوه بر گزارش منتشر شده در دانشمند جدید، فنیلتیلامین شیمیایی یافت شده در شکلات، که باعث می شود مغز اندورفین آزاد کند،

از مادر به نوزاد منتقل می شود و منجر به نوزاد شادتر و سرزنده تر می شود.

شکلات تیره، با کم تر از ۷۰ درصد کاکائو بخورید،

این کار مزایای بیوفلانوئیدی و آنتی اکسیدانی زیادی دارد که سیستم ایمنی شما را تقویت می کند.

خواص شکلات در بدنسازی

فلاونول، جادویی دیگر در شکلات تلخ است. به تعدادی موش، از این ماده داده شد و آن ها بهتر و قوی تر از موش های دیگر شدند.

محققان می گویند که بهترین نتیجه را از ورزش داشتند و تنها نیمی از یک تکه شکلات را در روز مصرف کردند.

اگر بیش از حد آن را بخورید، می تواند اثرات مفیدش را از بین ببرد.

مقداری شکلات تلخ می‌تواند به اکسیژن رسانی در زمان تمرینات ورزشی کمک ویژه کند.

محققان پس از بررسی دورچرخه سواران سرعتی به این نتیجه رسیدند که بعد از خوردن شکلات تلخ آن‌ها عملکرد بهتری از خود نشان دادند.

شکلات برای سگ

شکلات برای سگ ها کشنده است.

یک ماده شیمیایی به نام تئوبرومین در شکلات وجود دارد که برای سگ ها سمی است.

هرچه شکلات تلخ تر،تیره تر و خالص تر باشد تئوبرومین بیشتری دارد،

اما این موضوع به آن معنا نیست که شما می توانید شکلات های دیگر را به سگ خود بدهید.

شکلات در شیردهی

اگر شیرخوار نسبت به آن واکنشی نشان نداد و دچار اثرات جانبی نشد،

مادر می‌تواند به اندازه از آن بخورد. هر شیرخوار با شیرخوار دیگر فرق دارد

و یک غذا برای همه مناسب نیست.

یک معیار عمومی این است که رژیم غذایی مادر شیرده باید متوازن و سالم باشد.

شکلات در پریودی

در طول دوران قاعدگی روزانه یک قطعه شکلات تلخ ( با مقدار کاکائو ۶۰ درصد یا بیشتر ) می تواند به کاهش هوس غذایی کمک کند.

بعلاوه شکلات تلخ آنتی اکسیدان های مفیدی دارد که به تقویت سروتونین کمک می کند. سروتونین خلق و خو را بهبود می دهد.

شکلات و یبوست

دسرها و مواد غذای شیرین پر از کربوهیدرات و چربی هستند و فیبر خیلی کمی ‌دارند.

به همین خاطر روند هضم غذا را دچار مشکل می‌کنند.

افرادی که مشکل گوارشی دارند می‌گویند هر وقت شکلات می‌خورند دچار ناراحتی روده می‌شوند

اما هنوز شاهدی علمی مبنی بر اینکه شکلات باعث یبوست می‌شود وجود ندارد.

با این حال، فال و خواب توصیه می‌کند وقتی دلتان خوراکی شیرین می‌خواهد،

به جای شکلات و شیرینی، میوه‌هایی مانند تمشک و توت بخورید.

توت‌ها در هر پیمانه حدود هشت گرم فیبر دارند

و با خوردن آن‌ها مقدار زیادی از فیبر مورد نیاز روزانه‌تان تامین می‌شود.

شکلات و سرماخوردگی

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده که تئوبورمین موجود در شکلات تلخ به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان سرفه مفید می باشد.

شکلات و کم خونی

ترکیبات فلاونوئیدی در درمان بیماران کم خون و همچنین افرادی که عادات رژیم غذایی ضعیفی و فقیری دارند، مفید است.

شکلات به خصوص شکلات تلخ به دلیل سرشار از آنتی اکسیدان؛ مس، آهن، منیزیم، منگنز بودن به درمان کم خونی کمک می کند.

شکلات و فشار خون

ممکن است ندانید، اما داشتن مقدار صحیح NO (اکسید نیتریک) در بدن شما می تواند به شریان ها کمک کند تا آرام شوند.

این کار به بهبود فشار ناشی از آن ها کمک خواهد کرد و نتیجه اش باعث کاهش شمارش BP است.

فقط یک مزیت دیگر از فلاونول های شکلات تیره وجود دارد، که به تولید این اکسید نیتریک حیاتی کمک می کند.

خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز می‌تواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.

کاکائو چه به‌صورت پودر و چه شکلات تلخ، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

شکلات و اسهال

معمولا مصرف چیزهای شیرین اوضاع اسهال را بدتر می کند و در مواقع مبتلا شدن به اسهال هرگز سمت شکلات نروید.

شکلات و چاقی

خوردن به اندازه شکلات‌های تلخ با درصد بالا برای همه گروه های سنی مختلف مفید است و مشکلی در آنها ایجاد نمی‌کند.

به شرط اینکه فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات می‌تواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود،

پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.

برخی از تحقیقات نشان داده است که مصرف شکلات باعث افزایش چاقی در قسمت مرکزی بدن می‌شود.

چرا که شکلات به دلیل داشتن میزان زیادی قند و چربی دارای کالری بالایی است.

همه افرادی که به دنبال کاهش وزن یا تثبیت وزن خود هستند باید میزان مصرف شکلات را با دقت کنترل کنند

و همیشه مشخصات روی بسته‌بندی خوراکی مورد علاقه خود را بخوانند.

شکلات و دیابت

احتمالاً شما فکر می کنید که شکلات برای دیابتی ها بسیار شیرین است و یکی از خوراکی های ممنوعه آن ها است،

اما یک مطالعه نشان داد که دریافت میزان مناسب فلانوئید موجود در شکلات می تواند به متابولیسم بدن کمک کرده

و عملکرد انسولین را افزایش دهد. این، می تواند به نفع افراد مبتلا به دیابت باشد اما بایو مطالعات بیشتری انجام شود.

مسلما مصرف بیش از اندازهٔ شکلات برای قند خون خوب نیست، اما کاکائو چند اثر ضددیابتی هم دارد.

مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن هستند که فلاوانول‌های کاکائو می‌توانند هضم و جذب کربوهیدرات در روده را کُند کند،

ترشح انسولین را بهبود ببخشد، التهاب را کاهش بدهد و باعث جذب شکر از خون به عضلات شوند.

بعضی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیشتر فلاوانول‌ها، مانند آنچه در کاکائو وجود دارد، می‌تواند منجر به خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.

بررسی مطالعه روی انسان هم حاکی از آن است که خوردن شکلات تلخ یا کاکائوی سرشار از فلاوانول،

می‌تواند حساسیت انسولین را کاهش بدهد، قند خون را متعادل کند و التهاب در افراد مبتلا به دیابت و همین‌طور افراد سالم را کاهش دهد.

علی‌رغم این نتایج امیدبخش، تناقض‌هایی هم بین تحقیق و مطالعاتی وجود دارد

مبنی بر اینکه تأثیر بسیار محدودی روی دیابت داشته یا اصلا هیچ اثری ندارد.

با وجود این، این نتایج به همراه تأثیرات مثبت قطعی‌تر بر سلامت قلب،

نشان می‌دهند که پلی‌فنل‌های کاکائو می‌توانند اثر مثبتی بر جلوگیری یا کنترل دیابت داشته باشند، اما باید تحقیقات بیشتری انجام شوند.

تاریخچه شکلات

شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند.

اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال ۱۱۰۰ قبل از میلاد باز می‌گردد.

در ابتدا اقوامی مانند مایا ها و آزتک ها از شکلات نوشیدنی می‌ساختند که به آن نامی به معنای “آب تلخ” داده بودند.

دانه درخت کاکائو مزه بسیار تلخی دارد و حتما باید جوشانده شود تا طعمش تغییر کند.

کاکائو بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است و حداقل به مدت ۳ هزار سال در این منطقه کشت می‌شده‌است.

مدارک باستان‌شناسی حاکی از کشت و استفاده خوراکی از این ماده در هندوراس در حدود ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است.

شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائو هم به عنوان پول استفاده می‌کردند.

درگذشته شکلات بیشتر در نوشیدنی‌های شکلاتی کاربرد داشته‌است.

در سال ۱۵۲۹ نوشیدنی شکلات توسط هرناندو کورتز از امریکا به مردم اسپانیا عرضه شد.

والتر چارج من اولین کسی بود که در سال ۱۷۲۹ امتیاز ساختن شکلات را دریافت کرد.

اولین بار، فاتحان اسپانیایی کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آوردند؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید.

آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود.

تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروتمندان از آن استفاده می‌کردند.

در سال ۱۸۲۸ ، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می‌کردند.

از باقی مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند.

همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند.

از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد.

گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷، شکلات‌های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند.

همچنین جان کدبری آبنبات شکلاتی را در سال ۱۸۴۹ تولید کرد.

شکلات در آن زمان تلخ و شیرین بود و ریچارد کدبری اولین کسی بود که شکلات را بصورت جعبه آورد.

شیر شکلات قیمت این محصول را پایین آورد چون که کاکائو کمتری استفاده می‌کرد و به دلیل طعم کرم مانندش مشتریان آن را دوست داشتند و می خریدند.

در سال ۱۸۷۵ شکلات شیری اختراع شد و پس از چهار سال شکلاتی تهیه شد که هنگام تکه کردن می شکست و روی زبان ذوب می‌شد.

اواخر قرن ۱۸ این ایده مطرح شد که می توان از شکلات به عنوان شیرینی یا چاشنی دسرها استفاده نمود.

اروپایی‌ها (بریتانیایی‌ها) اولین کسانی بودند که این کار را ابداع کردند.

پس از آن شیرینی فروشی‌های سوییس و دانمارک و ایتالیا نیز از شکلات به عنوان شیرینی استفاده کردند.

در اوایل ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها شروع به مخلوط نمودن مواد دیگر در شکلات کردند

و در تنسی اولین نوع این مخلوط به نام گو گو کلاسترز مخلوطی از بادام زمینی و کارامل با رویه‌ای از میلک چاکلت به بازار عرضه شد.

در همان دوره ماشین آلات صنعتی برای تولید شکلات پیشرفت نمودند،

ماشینها قادر بودن شکلات را بسیار سریعتر از کارگران درون کاغذ بپیچند

و به همین دلیل قیمت شکلات بسیار ارزانتر شد و مردم معمولی توانایی خرید شکلات را پیدا کردند.

تاریخچه شکلاتبا این‌همه محبوبیت و فراوانی شکلات بعد از جنگ جهانی اول به دست آمد.

زیرا شکلات جیره اصلی و میان وعده سربازها در میادین جنگ شده بود.

وقتی سربازها به خانه برگشتند از شکلات تعریف می‌کردند و به این ترتیب در سال ۱۹۳۰ چهل هزار نوع شکلات تولید شد.

در جنگ جهانی دوم نیز شکلات برای نیروهای خارج از کشور فرستاده می‌شد تا به این ترتیب به جیره آنها کمکی شده باشد.

سال ۱۹۰۰ شکلات شیری هرشی به بازار آمد و در سال ۱۹۲۳ کره بادام زمینی برای اولین بار تولید شد.

تاریخچه شکلات در ایران

ایرانیان از قدیم، ترکیباتی از پودر کاکائو با سایر مواد را برای ساختن بعضی از شیرینیهای سنتی بکار می‌بردند.

اما تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه‌ای چندان طولانی ندارد.

اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد.

محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه‌ها بود.

این کارخانه و کارخانه‌های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند.

در دهه‌های اخیر این شرکتها بطرف تولید شکلات‌های تخته‌ای و لقمه‌ای در قالب مجلسی حرکت کرده‌اند.

بطوری که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات‌های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی‌های مناسب تولید می‌کنند.

از فن آوری پیشرفته در زمینه استفاده از دانه‌های روغنی کاکائو برخوردارند

و برخی از آنها در سالهای اخیر بعنوان واحد‌های تولید کننده یا صادر کنند نمونه انتخاب شده و جوایزی هم دریافت داشته‌اند.

انواع شکلات

شکلات تیره که شامل شیره اصلی شکلات، شکر، کره کاکائو، وانیل و لسیتین است.

شکلات تلخ و شیرین (bittersweet) : این شکلات حاوی حداقل ۳۵ درصد کاکائو خالص است.

شکلات نیمه شیرین : شکلات نیمه شیرین حاوی حداقل ۳۵ درصد کاکائوی خالص، و معمولا رنگ آن تیره‌تر از شکلات تیره شیرین (مورد بعدی) است.

شکلات تیره شیرین : یک نوع شکلات تیره است، به این معنی که شامل شیر نیست، اما درصد زیادی شکر دارد و نسبت به دیگر انواع شکلات تیره، شیرین‌تر است.

شکلات شیری : علاوه بر کره کاکائو و شیره اصلی شکلات، شکلات شیری حاوی مقداری شیر فشرده یا شیر خشک نیز هست.

شکلات سفید : نام شکلات سفید ریشه در کره کاکائویی که حاوی آن است، دارد. اما جالب است که شامل شیره شکلات یا هر نوع محصول کاکائویی دیگر نیست.

شکلات کوورچر (Couverture) : معمولا توسط حرفه‌های شیرینی پزی و کیک پزی و یا قنادی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شکلات جایندویا (Gianduja) : جایندویا یک شکلات اروپایی است که از شکلات و خمیر مغزیجات درست می‌شود.

شکلات روکش شیرینی (candy coating) : «روکش قنادی»، «روکش تابستان» و «روکش ترکیبی» نام‌های دیگر این شکلات هستند

که طعمی شبیه به شکلات شیری تیره دارد و در آن روغن گیاهی و یا پالم، جایگزین کره کاکائو شده است.

کشور شکلات

کشور بلژیک از سال ۱۶۳۵ با شکلات پیوند خورده است و به کشور شکلات معروف است.

روز جهانی شکلات

روز جهانی شکلات هفتم جولای یا شانزدهم تیر ماه می باشد.

شکلات برای چاقی صورت

شکلات دارای خواصی است که مصرف روزانه آن باعث می شود که صورت شما کم کم پر شود.

شکلات و چربی خون

مصرف شکلات تلخ باعث کاهش چربی خون می شود.

شکلات می تواند عامل کاهش قند و چربی نیز باشد.

زیرا یکی از خاصیت های شکلات دارک ،ضد قند و ضد چربی بودن آن است.

شکلات خام چیست

همان کاکائوی خام است که به صورت قالبی فروخته می شود.

مضرات شکلات

برخی از تحقیقات نشان داده است که مصرف شکلات باعث افزایش چاقی در قسمت مرکزی بدن می‌شود.

چرا که شکلات به دلیل داشتن میزان زیادی قند و چربی دارای کالری بالایی است.

قند بالا موجود در اکثر شکلات‌های تولید شده باعث پوسیدگی دندان می‌شود.

سردردهای میگرنی در برخی از افراد ممکن است با خوردن شکلات افزایش پیدا کند.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد شکلات ممکن است باعث ضعیف شدن ساختمان استخوان شود.

برخی از انواع پودر کاکائو، شکلات‌ و چیپس شکلات، ممکن است دارای میزان زیادی کادمیوم (cadmium) و سرب (lead) باشند

که برای کلیه‌ها، استخوان‌ها و مفصل‌ها سمی هستند.

برخی به ویژه خانم‌ها بعد از خوردن شکلات دچار سردرد می‌شوند.

این موضوع به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی موجود در این ماده است

که در بدن برخی افراد اختلال ایجاد می‌کند و سبب بروز واکنش می‌شود.

برخی افراد نیز با خوردن شکلات در معده یا قلب احساس درد یا سوزش می‌کنند.

در صورت افراط در خوردن شکلات، کافئین موجود در شکلات اثرات سوء فراوانی دارد (از جمله ضعیف شدن بدن به ویژه در خانم‌ها).

خوردن بیش از حد شکلات باعث افزایش کلسترول خون نیز می‌شود و برای قلب ضرر دارد.

در برخی افراد مبتلا به آلرژی‌های غذائی، شکلات‌های تلخ به‌دلیل داشتن میزان زیاد ماده‌ی خشک باعث تشدید آلرژی می‌شود.

برای افراد مضطرب نیز توصیه می‌شود مصرف این شکلات‌ها محدود شود،

زیرا شکلات‌ها به‌دلیل داشتن کافئین زیاد، باعث افزایش اضطراب می‌شوند.

شکلات، پوشش درونی معده را تحریک می‌کند و باعث به‌ وجود آمدن علائمی مانند ناراحتی معده،

درد شکمی و حالت‌های مثل تعریق، سوزش سر معده و حالت تهوع می‌شوند.

افراد مبتلا به ورم معده که پوشش درونی معده‌شان به‌ واسطه شیره‌های معده تحریک شده است،

 این تحریک‌پذیری را با خوردن شکلات تشدید می‌کنند و درنهایت باعث بدتر شدن بیماری‌شان می‌شوند.

کودکانی که بیشتر از سه سال دارند، به شرطی که روزانه از ۲۵ گرم تجاوز نکند و اثرات منفی‌ای روی آن‌ها ظاهر نشود،

می‌توانند شکلات بخورند. اما شکلات خوردن براساس اصول تغذیه کودکان زیر یک سال،

مفید تلقی نمی‌شود و بعد از یک‌سالگی هم بهتر است با احتیاط سراغ چنین ترکیباتی بروید.

مصرف شکلات‌ها در افرادی‌ که مبتلا به عارضه کهیر هستند به‌خصوص در کودکان، ممکن است موجب تشدید بیماری در آن‌ها شود.

اگر کودکی روزانه به مقدار مناسب میوه و سبزیجات در رژیم غذایی خود دارد،

خوردن یک تکه شکلات در روز اشکالی ندارد.

مشکل از آن جایی آغاز می‌شود که مصرف شکلات و شیرینی کودکان افزایش می‌یابد.

در برخی کودکان ممکن است موجب بی‌خوابی، تکرر ادرار، حالت عصبی و افزایش انرژی شود.

به همین دلیل است که مصرف شکلات در کودکان باید محدود شود زیرا شکلات می‌تواند حالت شادی را تبدیل به عصبانیت کند.

شکلات سفید شیرین ترین نوع شکلات است و مضراتی نظیر چاقی و دیابت را به همراه دارد.

مصرف شکلات های سنگی باعث کاهش هوش ذهنی، دل پیچه و ترک خوردگی دندان ها می شوند و مصرف آن ها باید در کودکان به حداقل برسد.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.