خواص کمبزه ؛ در طب سنتی و دیابت و خواص خیار خرچه چیست

خواص کمبزه

خواص کمبزه ؛ در طب سنتی و دیابت و خواص خیار خرچه چیست

خواص کمبزه ؛ در طب سنتی و دیابت و خواص خیار خرچه چیست همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با کمبزه

کمبوزه، کمبزه، کنبزه یا کالک مرحله کال میوه‌هایی مثل طالبی، گرمگ و خربزه را می‌گویند که مزه‌ای شبیه خیار و ظاهری گرد و کروی دارد .

خواص میوه کمبزه: کمبوزه دارای طبع سرد و خنک است.

کُمبزه میوه ی کال و نارسِ میوه‌هایی مانند خربزه، طالبی و گرمگ است.

خواص کمبزه در طب سنتی

طبع این میوه سرد و خنک است و کالری آن در ۱۰۰ گرم حدود ۳۰ کالری است.

در آذربایجان نوعی خیار به نام کالک یا گیرا ( خیارچه ؛ خیرچا ) گرد یا کشیده و بیضی یا کمبوزه عمل میاید

که به مصرف خوراکی و بورانی و ترشی و آش غیره می رسد .

از همین کالک ها یا گرا و خیرچا ترشی هم درست میکنند .

به صورت درسته یا خرد شده داخل سرکه و فلفل و نمک و ادویه ریخته و با سبزی های معطر یا بدون آن ترشی درست میکنند

قدیمی ها می گویند که در جیب مردم نمک سنگی کوچکی وجود داشت که بر روی خیار ،

تئل ، گوجه یا هر محصول دیگر مالیده و می خوردند .

در بین مردم تئل خیرچا را تئل و به نوع دیگر آن که از طالبی نارس می باشد ، شاماما می گویند .

این میوه دارای ارزش غذایی بالایی است. از ویتامین B گرفته تا روی، همچنین مملو از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است.

طبع این میوه سرد و خنک است و نسبتا خواص میوه رسیده خود را داراست.

خواص کمبزه برای زن باردار

کمبزه سرشار از ئویتامین های مختلف است و مصرف ان در دوران بارداری مفید گزارش شده است.

مصرف خربزه و کمبزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد

کمبزه برای دیابت

مصرف کمبزه برای افراد دیابتی باید تحت نظر پزشک باشد ولی در حالت کلی مصرف کم مشکلی ایجاد نمی کند.

کمبزه برای سرماخوردگی

مصرف کمبزه در دورانی که به سرماخوردگی مبتلا شده اید توصیه نمی شود.

کمبزه برای نوزاد

مصرف این میوه بعد از شش ماهگی برای نوزاد مشکلی ندارد ولی بهتر است با پزشک اطفال مشورت کنید.

کمبزه در شیردهی

کمبزه تامین کننده آب بدن مادر است و در تولید شیر موثر است چرا که ۹۰ درصد از حجم شیر را آب تشکیل می دهد.

مصرف کمبزه باعث بهبود کیفیت شیر مادر می شود.

کاشت کمبزه

کمبوزه از طریق بذر تکثیر می‌شود. در کشت بذری ابتدا بذر گیاه را تهیه کنید،

سپس آن را به مدت ۱۲ ساعت در آب ولرم خیس کنید،

بذر این گیاه را در فصل بهار در هوای آزاد کشت کنید،

برای این منظور ابتدا بستر مورد کشت را آماده کنید،

سپس بذر را در عمق دو برابری بذر بکارید و روی آن را با لایه نازکی از خاک نرم و کود بپوشانید

و در نهایت گیاه را آبیاری کند و تا زمان جوانه زنی سطح خاک را مرطوب نگه‌ دارید

پس از گذشت یک تا دو هفته گیاه جوانه می زند

و شروع به رشد می‌کند. زمانی که گیاه رشد کرد به آن سر بزنید

و احتیاجات گیاه منجمله آب، کود و … را برطرف کنید. این گیاه رشد سریعی دارد

طوری که پس از گذشت چند ماه محصول می‌دهد و می‌توانید از آن استفاده کنید.

ویتامین کمبزه

کمبزه دارای ویتامین آ و ب و ث است و پتاسیم و مس فراوانی دارد.

مضرات کمبزه

اگر بعد و قبل از غذا بلافاصله مصرف شود باعث ایجاد مشکلات شکمی می شود و بهتر است در میان وعده مصرف شود.

مانند خربزه نباید با عسل مصرف شود.

مصرف کمبزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم رود را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.

خوردن کمبزه در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.

برای بیماران دیابتی می تواند خطرناک باشد.

مصرف بیش از حد آن در دوران بارداری باعث اسهال می شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.