خواص ثعلب و برای نازایی و مردان در شیر موز و آشپزی و در بستنی با قیمت
خواص ثعلب
خواص ثعلب ؛ برای نازایی و مردان در شیر موز و آشپزی و در بستنی با قیمت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با ثعلب
ثعلب در واقع پودری است که از آسیاب کردن غده های گونه ای از گیاهان تیره ثعلبیان با نام علمی (orchis mascula) به دست می آید.
ثعلب نام عربی ارکیده است.
این گیاه بومی مرکز، جنوب اروپا و ترکیه بوده که دارای گل هایی خوشه ای به رنگ بنفش و گاهی سفید رنگ می باشد.
دانه گیاه ثعلب جزو کوچک ترین دانه های گیاهی در جهان بوده و تاکنون ۲۵ نوع از این گیاه شناخته شده که ده نوع آن در ایران و در مناطقی مانند آذربایجان، لرستان ، خوزستان، کردستان و سواحل دریای خزر به صورت خودرو به عمل می آید .
این گیاه استفاده زینتی نیز داشته و می تواند باغچه هایتان را زیبا نماید.
برگ های این گیاه نیزه ای هستند که لکه های بنفش و قهوه ای بر روی آن ها دیده می شود.
ریشه ها یا غدد زیر زمینی که از آن ها برای تهیه ثعلب استفاده می شود دارای پوسته ای صورتی رنگ هستند
اما درون آن ها گوشت سفید رنگی قرار دارد که شیرین، تند و لزج می باشد.
فصل گل دهی گیاه ثعلب که معمولا در باغ و بیشه می روید، از اواخر فروردین تا اواخر خرداد است.
پیاز گیاه ثعلب حاوی مواد نشاسته ای است و معمولا آن را در حالت خام به نخ کشیده و خشک میکنند
و از پودر آن در بستنی سازی استفاده میکنند.
دانه گیاه ثعلب جزو کوچک ترین دانههای گیاهی در جهان است.
این گیاه بسیار زیبا دارای بیش از ۱۵۰۰۰ نوع بوده و اغلب در جنگلهای پرباران مناطق گرم یافت میشود.
ثعلب، یک گیاه پایا و چند ساله است که با گل های خوشه ای و برگ های تیز شناخته می شود.
گل های این گیاه دارای رنگ صورتی یا سفید و خطوط بنفش و ارغوانی است و به همین علت در خانواده ارکیده ها قرار می گیرد.
خاصیت دارویی و شگفت انگیز این گیاه از غدد زیرزمینی به رنگ صورتی و سفید حاصل می شود.
طعم ثعلب ترکیبی از طعم شیرین و تند بوده و اندکی لزج به نظر می رسد.
این گیاه در اوایل فصل بهار شکوفه کرده و در اواخر این فصل، گل های زیبای آن را مشاهده خواهید کرد.
این گیاه به علت داشتن طبع گرم و مرطوب تاثیر بسیار زیادی در درمان بیماری ها و ایجاد تعادل طبع در افراد مختلف دارد.
بیشترین کاربرد ثعلب در تهیه بستنی است که باعث کش دار شدن بستنی می شود.
خواص ثعلب در طب سنتی
ثعلب دارای طب گرم و مرطوب از نظر طب سنتی است .
در طب سنتی ثعلب به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی از جمله آکنه و جوش صورت استفاده می شود.
ثعلب به بازسازی سلول های پوستی کمک می کند، باعث سفت تر شدن پوست شده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
در طب سنتی از ثعلب به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد
برای تقویت فولیکول ها و درمان ریزش مو استفاده می شود.
در طب سنتی ثعلب به عنوان یکی داروی مقوی قوای جنسی مردان شناخته می شود؛
گفته می شود که عصاره ثعلب به درمان اختلالات نعوظ و ناتوانی جنسی در مردان کمک می کند.
ثعلب به عنوان یک تونیک اعصاب شناخته می شود که می تواند
به درمان درد های عصبی کمک کند و استرس روی اعصاب بدن را از بین ببرد.
ثعلب به دلیل مقادیر بالای لعابی که دارد به بهبود حرکات روده کمک کرده
و به عنوان یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان اسهال به ویژه اسهال کودکان استفاده می شود.
ثعلب دارای خواص ضد میکروبی قوی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند
و خطر ابتلا به سرفه و سرماخوردگی را کاهش دهد.
خواص ثعلب برای سرفه و سرماخوردگی
ثعلب دارای خواص ضد میکروبی قوی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و خطر ابتلا به سرفه و سرماخوردگی را کاهش دهد.
سرماخوردگی یک بیماری واگیردار است که با خستگی سردرد و عطسه و خلط در گلو همراه می باشد.
گیاه ثعلب در درمان خلط گلو در سرماخوردگی مفید بوده و به بهبود زودتر شخص بیمار کمک می کند.
خواص ثعلب برای چاقی و لاغری
از ثعلب به همراه بستنی در تابستان می توانید استفاده کنید.
این عمل برای افراد لاغر مفید است و باعث چاق شدن می شود.
مصرف ثعلب اشتها را زیاد کرده و باعث زیاد شدن وزن می شود.
افرادی که لاغر هستند میتوانند به منظور چاق شدن،
از ثعلب استفاده کنند مخصوصاً در تابستان عصرانه با بستنی میل کنند.
هر چند این ادعا بیشتر در میان افراد عادی متداول است اما تجربیات میدانی حاکی از آن است
که ثعلب به ایجاد تعادل در وزن افراد مفید است و سبب چاق شدن افراد لاغر شده و در عین حال بعنوان چربی سوز در افراد چاق معروف است.
خواص ثعلب برای پوست
در طب سنتی ثعلب به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی از جمله آکنه و جوش صورت استفاده می شود.
ثعلب به بازسازی سلول های پوستی کمک می کند، باعث سفت تر شدن پوست شده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
ثعلب نقش بسیار مهمی در بازسازی سلول های پوستی و از بین بردن سلولهای مرده ایفا میکند.
این ماده گیاهی با سفت کردن پوست صورت مانع ایجاد چین و چروک شده
و با از بین بردن چین و چروک های ایجاد شده منجر به جوانسازی پوست می گردد.
خواص ثعلب برای نازایی
درمان نازایی با استفاده از شیاف برگ ثعلب به همراه کمی زعفران و کمی مشک قبل از آمیزش جنسی.
اگر از ثعلب برای درمان نازایی استفاده می کنید باید بدانید که رعایت بهداشت فردی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است؛
چرا که ثعلب قادر است در مدت زمان اندکی حجم باکتری های مضر در دهانه رحم را به شدت افزایش دهد
و در صورت عدم توجه به بهداشت فردی می تواند شما را با بیماری های جنسی بسیاری مواجه کند.
خواص ثعلب (Orchis) فراوان بوده، رفع برخی مشکلات نازایی، تجدید قوای جسمی و تقویت کودکان ضعیف از جمله خواص ثعلب برای سلامت انسان است.
خواص ثعلب برای معده
زیادهروی در مصرف ثعلب برای دهانه معده و برای گرم مزاجان مضر است، خوردن زیاد آن سبب ضعف دستگاه گوارش و دستگاه عصبی میشود.
رفع مشکلات معده با استفاده از دم کرده این گیاه به میزان ۱۸ گرم در ۱۰۰ سی سی آب درمان رعشه و تشنج های کزازی.
جهت ناراحتیهای معده از دمکرده این گیاه میتوان استفاده کرد.
ناراحتی معده یکی از مشکلات رایج دستگاه گوارش می باشد.
برای درمان این بیماری روش های دارویی زیادی وجود دارد.
مصرف دم کرده ثعلب برای درمان ناراحتی معده موثر است.
خواص ثعلب برای کودکان
ثعلب به دلیل ماده موکوس مانندی که دارد به درمان مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل، نفخ شکم و سو هاضمه کمک کرده و برای درمان اسهال، به ویژه در کودکان مفید می باشد.
مصرف ثعلب باعث افزایش قوای کودکان در صورتی که همراه شیر میل شود.
در گذشته برای تقویت رشد کودکان از ثعلب در شیر استفاده می کردند.
ثعلب در سلامت کودکان بسیار موثر است.
خواص ثعلب برای اسپرم مردان
مصرف ثعلب باعث افزایش تعداد اسپرم می شود و قدرت جنسی را در مردان افزایش می دهد.
گیاه ثعلب باعث تقویت نیروی جنسی در مردان و زنان می شود. همچنین این گیاه باعث افزایش اسپرم شده
و برای پیشگیری از انزال زودرس مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص ثعلب برای مو
در طب سنتی از ثعلب به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد برای تقویت فولیکول ها و درمان ریزش مو استفاده می شود.
برای تهیه ماسک ثعلب برای ریزش مو می توانید مقداری پودر ثعلب را با روغن زیتون و گل سرخ ترکیب کرده
و بر روی مو ها و پوست سر بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید.
یکی از خواص ثعلب جلوگیری از ریزش مو و تقویت موی سر است،
به این منظور ثعلب را با روغن زیتون و گل سرخ مخلوط نموده به پوست سر بمالید.
از پودر ثعلب و گل پنیرک میتوان مانند ژل جهت موی سر استفاده کرد.
بدین صورت که ۵۰ گرم ثعلب را با کمی روغن نارگیل و ۲۰ گرم گل پنیرک
در یک لیتر آب جوشانده سپس صاف نموده میگذاریم سرد شود این ژل برای مو مفید است
مقداری پودر ثعلب را با روغن زیتون و گل سرخ ترکیب کرده و بر روی مو ها و پوست سر بمالید،
بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید.
خواص ثعلب در بارداری و شیردهی
هنوز اطلاعات دقیقی از اثر ثعلب بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده
اما در برخی منابع آمده که ثعلب می تواند باعث سقط جنین شود
به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن اجتناب کنند.
هر چند در مباحث پیشین و به عنوان یکی از خواص درمانی ثعلب این گیاه را به عنوان یکی از داروهای موثر در رفع نازایی زنان برشمردیم با این حال استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی گردد.
هر چند آزمایشات معتبر علمی در این خصوص صورت نگرفته است
با این حال تجربیات بدست آمده حاکی از امکان سقط جنین به علت مصرف ثعلب است.
همچنین بسیاری از متخصصان با توجه به حساس بودن دوران شیردهی به مادران توصیه می کنند
که از مصرف این گیاه به صورت پودری و یا دم کرده در دوران شیردهی نیز اجتناب ورزند.
بنابراین اگر باردار هستید و یا دوره شیردهی را سپری می کنید بهتر است
از خرید انواع بستنی، دمنوش و یا نوشیدنی های که برای تهیه آنها از ثعلب استفاده شده است خودداری کنید.
خواص ثعلب و روغن زیتون
مقداری پودر ثعلب را با روغن زیتون و گل سرخ ترکیب کرده و بر روی مو ها و پوست سر بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید.
جایگزین ثعلب در بستنی
ثعلب باعث کش دار شدن بستنی می شود ومی توانید آن را حذف کنید و به جای ان از خامه در ترکیب بستنی استفاده کنید.
ثعلب برای گلو درد
سرماخوردگی یک بیماری واگیردار است که با خستگی سردرد و عطسه و خلط در گلو همراه می باشد.
گیاه ثعلب در درمان خلط گلو در سرماخوردگی مفید بوده و به بهبود زودتر شخص بیمار کمک می کند.
ثعلب در شیر موز
در تهیه شیر موز هم می توانید برای سفت شدن ان کمی پودر ثعلب به آن اضافه کنید.
ثعلب در ماست
در تهیه ماست می توانیم از ثعلب نیز استفاده کنیم که باعث سفت شدن ماست می شود و ماست هایی به سبک ماست سون از همین نوع هستند.
ثعلب در حلیم
بعضی ها مقداری ثعلب به حلیم اضافه میکنن که کشدار شود و از گوشتشون کم میکنن که به نظر این کار خوب نیست.
ثعلب و شیر
یک نوشیدنی خوشمزه است که به مواد زیر نیاز دارد.
یک قاشق غذاخوری پودر ثعلب
یک و نیم قاشق غذاخوری شکر
یک لیتر شیر کامل
دارچین برای تزئین
۱. شیر را در یک شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
۲. پس از به جوش آمدن شیر، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا شیر کمی بجوشد.
۳. در یک کاسه کوچک، پودر ثعلب و شکر را مخلوط کنید. سپس ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری شیر داغ را از شیرجوش به آنها بیفزایید تا مخلوط کمی رقیق شود.
۴. در ادامه، مخلوط ثعلب را در چند نوبت به شیر در حال جوش اضافه کنید و شیر را هم بزنید تا غلیظ شود. این فرآیند حدود ۱۵ دقیقه به طول میانجامد.
۵. نوشیدنی خود را مزه کنید و شیرینی آن را اندازه کنید. اگر دوست دارید نوشیدنی شما شیرینتر باشد، کمی شکر بیشتر به آن اضافه کنید.
۶. نوشیدنی ثعلب را در فنجانهای قهوه یا ماگ بریزید و روی آن را با پودر دارچین تزئین کنید.
شما میتوانید باقیمانده نوشیدنی ثعلب را در یک بطری یا شیشه بریزید
و بهمدت ۲ تا ۳ روز در یخچال از آن نگهداری کنید. برای استفاده دوباره نیز، آن را بهسادگی دوباره گرم کرده و نوش جان کنید.
برخی افراد در ابتدا شکر و ثعلب را به شیر سرد اضافه میکنند و هم میزنند
تا ثعلب حل شود. سپس شیر را روی حرارت ملایم میگذارند تا به جوش بیاید.
شما میتوانید در مرحله پایانی، کمی گلاب نیز به نوشیدنی ثعلب اضافه کنید.
بهجای شکر، میتوان از نبات یا عسل هم استفاده کرد.
بهجای دارچین، میتوان از زنجبیل آسیابشده برای تزئین استفاده کرد.
ثعلب و دیابت
در تحقیقی آمده است که خوردن گیاه ثعلب برای افراد دیابتی خوب است و باعث کاهش قند خون می شود.
خواص ثعلب برای زنان
زنان باید در دوران بارداری و شیردهی از خوردن ثعلب پرهیز کنند.
مصرف بیش از حد ثعلب به علت خاصیت قاعدگی آور آن سبب سقط جنین در زنان باردار خواهد شد
استفاده از ثعلب قبل از بارداری باعث درمان نازایی در زنان می شود.
زنان به پوست خود اهمیت می دهند و مصرف ثعلب باعث می شود که جوان بمانیم.
طریقه مصرف ثعلب و کاربرد در آشپزی
پودر ثعلب را به دلیل لعابی که دارد و همچنین به عنوان طعم دهنده در آشپزی و برای تهیه انواع دسر ها از جمله مربا، پودینگ، بستنی (به ویژه بستنی سنتی ایران) و شیر موز استفاده می کنند.
پودر ثعلب را برای تهیه چای و دمنوش آن و انواع نوشیدنی های داغ به کار می برند.
در ترکیه از ترکیب ثعلب با شیر داغ، دارچین و شکر یک نوشیدنی پر طرفدار تهیه می شود که سالپ (Salep) نام دارد.
ثعلب را از کجا تهیه کنیم؟
توجه داشته باشید که ثعلب های موجود در بازار ممکن است به روش های شیمیایی تهیه شده باشند
به همین دلیل توصیه می کنیم که در خانه آرد ثعلب را تهیه کنید؛
غده های ثعلب را از عطاری ها خریداری کرده و در خانه با آسیاب به آرد تبدیل کنید.
مضرات ثعلب
مصرف بیش از حد ثعلب به علت خاصیت قاعدگی آور آن سبب سقط جنین در زنان باردار خواهد شد
مصرف این گیاه برای افرادی که مبتلا به واریکوسل هستند مضر است.
مصرف زیاد ثعلب باعث از بین رفتن تارهای صوتی میشود.
زیادهروی در مصرف ثعلب برای دهانه معده و برای گرم مزاجان مضر است،
خوردن زیاد آن سبب ضعف دستگاه گوارش و دستگاه عصبی میشود.
مصرف ثعلب شیمیایی و صنعتی خواص زیادی ندراد و ممکن است باعث ایجاد حساسیت در بدن شود.