فواید و مضرات خرفه ؛ خواص و مضرات عرق خرفه چیست

فواید و مضرات خرفه

فواید و مضرات خرفه ؛ خواص و مضرات عرق خرفه چیست

فواید و مضرات خرفه ؛ خواص و مضرات عرق خرفه چیست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

فواید و مضرات خرفه

از نظر طب سنتی گیاه خرفه دارای طبع سرد و خشک است.

امگا ۳ موجود در گیاه خرفه ریسک بیماری های قلبی – عروقی و تصلب شرائین را تا حد زیادی کاهش می دهد.

با مصرف این گیاه دیگر نگران سکته قلبی نباشید.

درواقع مس و آهن موجود در این گیاه، گلبول های قرمز خون را تحریک و با کم خونی مبارزه می کنند.

همانطور که گفتیم، گیاه خرفه سرشار از مواد مغذی و فیبر است و همین مسئله باعث ایجاد احساس سیری در فرد می شود؛

به این ترتیب، این گیاه حجم زیادی از معده را پر می کند و جلوی اضافه وزن را می گیرد.

برای این منظور، فقط کافی است که دمنوش گیاهی با خرفه خشک را امتحان کنید.

مطالعات دانشمندان نشان می دهد که مصرف مقدار زیاد از اسید چرب امگا ۳ در رژیم غذایی کودکان،

علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش می دهد،

اگر کودک بیش فعال دارید، در رژیم غذایی از این گیاه استفاده کنید.

در طب سنتی چینی، از گیاه خرفه برای درمان اسهال خونی، خونریزی دستگاه گوارش و حتی بواسیر استفاده می شده است.

ترکیبات مغذی و ارگانیک موجود در گیاه خرفه مثل دوپامین، مالیک اسید،

سیتریک اسید، آلانین و گلوکز باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شوند.

زیبایی خود را از گیاه خرفه بخواهید. خرفه بسیاری از مشکلات پوستی را درمان می کند،

برگ های این گیاه ویتامین A زیادی دارند که می تواند به عنوان یک داروی طبیعی ضد التهاب،

تمام لک ها، جوش و آکنه های پوست صورت را بر طرف کند.

روغن دانه خرفه یا تخم گیاه خرفه با خواص آنتی اکسیدانی اش مثل چای سبز می تواند با رادیکال های آزاد بدن مبارزه

و رشد سلول های سرطانی را مهار کند. شما می توانید علاوه بر چای

و دمنوش خرفه از روغن آن به صورت استعمال خارجی هم استفاده کنید.

چشم های تیز بین می خواهید؟ خرفه بخورید. ویتامین A و بتاکاروتن موجود در این گیاه باعث سلامت چشم

و تقویت بینایی می شود، وجود این دو ماده مغذی دشمن آب مروارید چشم است.

اگر مشکل پوکی استخوان دارید، در کنار شیر می توانید از گیاه خرفه استفاده کنید. کلسیم، منیزیم،

آهن و منگنز موجود در این گیاه باعث التیام استخوان ها می شود و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

خرفه گیاه ضد التهاب است که با آسم و سرماخوردگی مبارزه می کند؛

اگر مشکل سرفه و گلودرد دارید، از این چای و دمنوش گیاهی استفاده کنید.

ویتامین B2 موجود در گیاه و سبزی خرفه مانند یک مسکن شیمیایی قوی سردرد های میگرنی را درمان می کند.

مطالعات دانشمندان نشان می دهد که مصرف خوراکی هایی با ویتامین B2 می تواند علائم میگرن را کاهش دهد.

گیاه خرفه سرشار از مس است که همین مسئله نقش مهمی در عملکرد صحیح غده تیروئید دارد

البته مصرف مس زیاد هم می تواند نتیجه عکس داشته باشد؛

بنابراین بهتر است سطح مس موجود در خون تعادل داشته باشد تا کم کاری یا پر کاری غده تیروئید هم متعادل شود.

مخلوط گیاه و سبزی خرفه با آب، شکر و عسل یک دمنوش طبیعی و خانگی می سازد که می تواند درد ناشی از آپاندیس را کم کند.

هپاتیت و انواع مختلف آن یک بیماری وحشتناک است که البته با طب سنتی و مصرف دارو های گیاهی قابل کنترل و درمان است؛

اگر مشکل هپاتیت یا بیماری های عفونی مختلف دارید، فقط کافی است که یک بار چای یا دمنوش گیاهی خرفه را امتحان کنید.

خرفه مشکل فشار خون را برطرف می کند. اگر فشار خون شما بالا است،

سبزی یا جوشانده برگ های خرفه را امتحان کنید.

گیاه خرفه تشنگی بیماران دیابتی را برطرف و قند خون آنها را تنظیم می کند.

اگر مشکل دیابت دارید، بهتر است از این گیاه در رژیم غذایی خود و انواع سوپ و سالاد های خانگی استفاده کنید

البته با مصرف دانه و تخم خرفه هم می توانید شیرینی رژیمی و خانگی تهیه کنید.

آیا گیاه خرفه برای بارداری مفید است؟ گیاه گوشتی خرفه برای خانم های باردار خطرناک است؛

چون این گیاه قاعده آور است و لخته های خونی را بر طرف می کند؛ درنتیجه ممکن است باعث سقط جنین شود.

خرفه حاوی اگزالیک اسید است ماده طبیعی که در بعضی سبزیجات نیز وجود دارد،

این اسید ممکن است به صورت ذرات اگزالات در دستگاه دفع ادرار افراد، کریستالی شود.

زنان باردار به صورت معمولی توصیه می شوند تا از خوردن خرفه پرهیز کنند.

خرفه به عنوان خوراکی قاعدگی آور، تداخلات رحمی را تشدید کرده و ممکن است باعث سقط جنین شود.

دوز مصرف خرفه به صورت گسترده ای به شرایط مصرف کننده مربوط است.

بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که خرفه خشک ۹ تا ۱۵ گرم و خرفه تازه ۳۰ تا ۶۰ گرم مصرف شود.

مقادیر بیشتر می تواند در مصارف موضعی استفاده شود.

وجود اگزالات در خرفه سبب افزایش احتمال تشکیل و پیشرفت سنگ کلیه می‌شود از این رو،

اگر از آن دسته افرادی هستید که از داشتن سنگ کلیه رنج می‌برید از مصرف خرفه خودداری نمایید.

به دلیل اینکه اگزالات دارای خاصیت ضد تغذیه‌ای می‌باشد امکان دارد سبب جلوگیری از جذب مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم شود؛

بنابراین اگر وجود این ماده در خرفه باعث بروز نگرانی در شما می‌شود آن را به همراه ماست میل کنید

تا میزان اگزالات در آن کاهش پیدا کند و همچنین پختن خرفه در آب جوش میزان اگزالات را کاهش می‌دهد.

آشنایی با دیگر خواص خرفه

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص خرفه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گیاه خرفه

یکی از مفید ترین گیاهان دارویی که بسیاری از افراد با خواص آن آشنایی ندارند خرفه است که مصرف آن سبب درمان بسیاری از بیماری ها می شود.

گیاه خرفه دارای خواص سلامتی فراوان است و می تواند برای کمک به کاهش وزن، تقویت و سلامت قلب، افزایش رشد کودکان،

جلوگیری از ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش، سلامت پوست، تقویت قدرت بینایی، استحکام استخوان ها و بهبود گردش خون مورد استفاده قرار گیرد.

این گیاه به صورت خودرو در بسیاری از مناطق جنگلی و شهری وجود دارد

و به عنوان یک گیاه دارویی توسط مردم آسیا، آفریقا، اروپا و حتی بومیان استرالیایی از قرن های پیش استفاده می شده است.

معمولا گیاه خرفه را همراه با سالاد، سوپ، به صورت خام، به عنوان طعم دهنده گوشت

و یا به عنوان یک ماده تزئینی در نان های شیرینی در بسیاری از کشور ها استفاده می کنند.

به دلیل دارا بودن انواع آنتی اکسیدان ها، رنگدانه هایی همچون ریتالین، ویتامین A و C مصرف

این سبزی می تواند از ایجاد رادیکال های آزاد در بدن و ابتلا به انواع سرطان ها جلوگیری کند.

همچنین غنی بودن این گیاه از مواد معدنی همچون کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز

می تواند سبب تقویت و استحکام استخوان ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان شود.

خُرفه یک سبزی سبز و برگ دار است که می تواند به شکل خام یا پخته مصرف شود.

در محافل علمی با نام Portulaca oleracea شناخته می شود،

از دیگر نام های این گیاه hogweed کوچک، fatweed و pusley می باشد. ۹۳٪ این گیاه شاداب آب است.

ساقه های آن قرمز و کوچک و برگ های آن سبز است. طعم خُرفه ترش و شور مشابه اسفناج یا شاهی است.

می توان از آن در سالاد و ساندویچ به شیوه های مشابه اسفناج و کاهو استفاده نمود.

خرفه یا پرپهن (پرپین) با نام علمی Portulaca oleracea از خانواده Oleracea گیاهی است علفی،

یک‌ساله با ساق‌های گوشت دار، برگ‌های ضخیم و متقابلِ آبدار

و سبز با ساقه‌های قرمز و گل‌های زرد یا سفید کوچک و تخم‌های سیاه ریز که خواص دارویی دارند.

این گیاه در اغلب نقاط کره زمین می‌روید و امروزه هم به صورت خودرو و هم به صورت کشت شده در اغلب کشورها وجود دارد.

خرفه، به عنوان یک گیاه بومی در ایران شناخته می‌شود که سابقه کشت آن به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد،

به طوری که در مناطق جنوبی کشور به عنوان یک سبزی، مورد کشت قرار می‌گیرد

و از تخم آن در تزئین انواع شیرینی استفاده می‌شود.

خواص خرفه برای کم خونی

امگا ۳ موجود در گیاه خرفه ریسک بیماری های قلبی – عروقی و تصلب شرائین را تا حد زیادی کاهش می دهد.

با مصرف این گیاه دیگر نگران سکته قلبی نباشید.

درواقع مس و آهن موجود در این گیاه، گلبول های قرمز خون را تحریک و با کم خونی مبارزه می کنند.

خواص خرفه برای رحم و زنان و قاعدگی

یک مطالعه محدود بالینی اثر دانه های خرفه را سنجید و تاثیر آن را در کاهش مدت و مقدار خونریزی رحم را دریافت.

همچنین از خونریزی اعضای بدن جلوگیری می‌کند و برای سرفه، سوزش مجرای ادرار، روده‌ها و مثانه و تسکین درد و سوزش رحم مفید است.

از دانه‌های خرفه می‌توان برای جلوگیری از خونریزی‌های شدید در بانوان (دوران قاعدگی) نیز استفاده کرد.

علاوه بر آن از آب گیاه خرفه برای رفع مشکل ترشحات واژن نیز استفاده می‌شود.

خواص خرفه برای پرندگان

بذر خرفه برای پرندگان یک غذای بسیار مفید است

در چند خط بالا از خواص بذر خرفه در انسان برای شما توضیح دادم و تمامی این خواص ها شامل پرندگان نیز میشوند

بذر خرفه طبیعت سرد دارد و شست و شوی معده پرندگان بسیار مفید است . این غذارا داروی تمیز کننده ی روده مینامند .

بذر خرفه دارای املاح معدنی میباشد و برای پاک سازی معده پرندگان خود میتوانید از این غذای قنای استفاده کنید.

خواص خرفه در احادیث و روایات

در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمده است: پیامبر (ص) حرارتى یافت،

بر “خُرفه‏‌اى” دندان فشرد و از آن احساس راحتى کرد، سپس گفت: خداوندا!

در آن برکت بنِه؛ در آن، شفاى ۹۹ درد است. [اى خُرفه!]در هر جا می‌خواهى، برُوى».

همچنین در روایت دیگری از رسول اکرم (ص) آمده است:

بر شما باد خُرفه که زیرکى دهد و اگر تنها یک چیز باشد که عقل را افزون می‌کند، همان است.

امام صادق علیه‌السلام نیز درباره خرفه فرموده‌اند؛ پیامبر خدا بر زمین سوخته‏‌اى پا نهاد و آن زمین، پایش را سوزاند؛

پس، پاى خویش را بر خُرفه‏ نهاد و در نتیجه، سوزش حاصله، فرو نشست؛

از آن پس، پیامبر صلى الله علیه و آله خُرفه‏ را دوست داشت، براى آن دعا می‌کرد و می‌گفت: چه گیاه پُربرکتى است.

“خرفه” را در زبان عربی، فرفخ، بقله فاطمه یا بقله الزهرا (ع) می‌نامند،

چون در روایات آمده است که سبزی مورد علاقه حضرت زهرا (ع) بوده است.

امام صادق (ع) فرموده‌اند: در روی زمین گیاهی والاتر و سودمند‌تر از خرفه نیست و آن سبزی فاطمه است. (کافی ج ۶ ــ بحار ج ۶۶)

خواص خرفه و عسل

در طب سنتی امده است که مقداری آب معدنی، شکر و عسل را با آب برگ های خرفه مخلوط کنید.

محلول به دست آمده را روزی سه بار بنوشید. سپس درد ناشی از آپاندیس تسکین می یابد.

خواص خرفه و فشار خون

فشار خون بالا نیز میتواند با فواید برگ های خرفه کاهش پیدا کند. به همین علت خرفه به این افراد توصیه می شود.

مصرف برگ خرفه برای کاهش فشار خون به صورت طبیعی، بدن شما را سالم تر خواهد کرد.

تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده است که در خرفه ماده شیمیایی بسیار جالب به نام اسید چرب امگا ۳ وجود دارد. این همان چربی معروفی است

که در روغن ماهی یافت می شود و عامل مؤثری برای کاهش کلسترول و فشار خون است

و از این نظر که این گیاه را در ردیف گیاهان ارزشمند ضد سرطان و ضد فشار خون قرار می دهد

و به علاوه دارای مقدار قابل ملاحظه ای ویتامین c است که آن هم از ضد اکسید کننده ها است و ضد عوامل سرطان زا است.

خرفه در غذا

از خرفه می توانید در سبزی پلو و انواع آش و کوکو استفاده کنید.

خرفه و ماست

به دلیل اینکه اگزالات دارای خاصیت ضد تغذیه‌ای می‌باشد امکان دارد سبب جلوگیری از جذب مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم شود؛

بنابراین اگر وجود این ماده در خرفه باعث بروز نگرانی در شما می‌شود آن را به همراه ماست میل کنید

تا میزان اگزالات در آن کاهش پیدا کند و همچنین پختن خرفه در آب جوش میزان اگزالات را کاهش می‌دهد.

خرفه و زردی نوزاد

جهت درمان زردی نوزاد: تخم خیار، تخم کاهو، تخم کاسنى و تخم خرفه را به نسبت مساوى نرم بسایید و با شکر ساییده شده مخلوط کنید،

بعد هم‏ وزن همه‏ ى آنها تخم گشنیز ساییده شده اضافه کنید. مادر نوزاد صبح، ظهر و شب، هربار یک قاشق غذاخورى از آن رابا ماست میل کند.

  در طب سنتی امده است که نوزاد را روی برگ بید یا خرفه بخوابانند و یا آن را به بدنش بمالند.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
}