خواص سکنجبین ؛ و لاغری در طب اسلامی برای چاقی و کبد و پوست و سودا با خاکشیر

خواص سکنجبین

خواص سکنجبین ؛ و لاغری در طب اسلامی برای چاقی و کبد و پوست و سودا با خاکشیر

خواص سکنجبین ؛ و لاغری در طب اسلامی برای چاقی و کبد و پوست و سودا با خاکشیر همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با سکنجبین

سکنجبین یک نوشابه طبیعی بسیار با ارزشی است که به رفع ضعف عمومی بسیار کمک می‌کند.

این نوشابه و صدها نوشابۀ طبیعی ایرانی از قبیل آب زرشک، آب انار و محلول عسل و آب‌لیموترش می‌توانند جایگزین نوشابه‌های وارداتی غربی باشد

که فرمول آن توسط کمپانی‌های صهیونیستی برای بیماری‌ها و اختلالات فیزیولوژیک، طراحی و برنامه ریزی شده است.

خواص سکنجبین در طب سنتی

سکنجبین دارای طبع سرد است و هر ۱۰۰ گرم سرکه شیره دارای حدود ۲۸ کالری است.

مهمترین خاصیت آن تقویت سیستم ایمنی بدن است.

از بین بردن لکه‌های پوستی و شفافیت پوست

کاهش کلسترول مضر و تری گلیسیرید خون

کمک به تناسب اندام در صورت مصرف مداوم

بهبود وضعیت گوارش و اشتهای کسانی که میل به غذا ندارند

افزایش سطح هوشیاری و نشاط جسمی

موافق با همه مزاج ها است.

مصرف آن کمک به رفع کم خونی می کند.

تنظیم و کاهش قند خون

افزایش میل و توانایی جنسی

افزایش رشد کودکان کم وزن

هضم کننده غذاهای مختلف

اصلاح کننده خون است.

انواع سکنجبین با خواص

سکنجبین عسلی : این نوع سکنجبین حاوی عسل و سرکه است

و برای درمان بیماری‌ های بلغمی، تب‌ های کهنه و تقویت معده و کبد به کار می‌رود.

سکنجبین اصولی : این سکنجبین حاوی پوست ریشه‌ کبر، پوست ریشه‌ کرفس، پوست ریشه‌ کاسنی

و پوست ریشه‌ رازیانه است و برای بیماری‌ های کبد و معده استفاده می‌ شود.

سکنجبین افتیمونی : این نوع سکنجبین حاوی افتیمون و بسفایج است

و بر اساس نوع بیماری و درمان، مواد دیگری نیز به آن اضافه می‌ شود.

سکنجبین افتیمونی بیشتر برای بیماری‌ های سوداوی کاربرد دارد.

سکنجبین بزوری : این نوع سکنجبین حاوی تخم کاسنی، تخم رازیانه، تخم انیسون، تخم خربزه، تخم خیار و تخم کرفس است

که بر اساس نیاز بیمار مواد دیگری به آن اضافه می‌ شود.

سکنجبین بزوری بیشتر در تب‌ های گرم و مرکب، بیماری‌ های کبد و طحال،

تسکین تشنگی در تب‌ ها و ضعف معده مصرف دارد.

سکنجبین راسنی : این نوع سکنجبین حاوی راسن است و برای برخی موارد از پوست ریشه‌ بادیان،

پوست ریشه‌ کرفس، تخم بادیان و انیسون در تهیه‌ آن استفاده می‌ شود.

این سکنجبین درمان بیماری‌ های قفسه‌ سینه و ریه ( ناشی از رطوبت غلیظ و لزج) دردهای مفصلی، تقویت اعضای رئیسه (قلب، کبد، مغز)،

احتباس حیض، دفع سنگ‌ های کلیه و مثانه، تقویت معده، کبد و طحال است.

سکنجبین راوندی : این نوع سکنجبین حاوی ریوند چینی است و برای تقویت و کارایی بیشتر از تربد،

بسفایج، تخم کاسنی، تخم شاه تره، فاریقون و زنجبیل در تهیه‌ آن استفاده می‌ شود.

سکنجبین راوندی برای درمان یرقان، درد های کبد ناشی از حرارت و رفع یبوست مفید است.

سکنجبین رمانی : این نوع سکنجبین حاوی آب انار ترش و شیرین و تمرهندی است.

سکنجبین رمانی در درمان تب‌ های کهنه و مزمن و در بیماری‌ های کبد و معده استفاده می‌ شود.

سکنجبین سفرجلی : این نوع سکنجبین حاوی آب به است و برای درمان بیماری‌ های معده که گرمی و حرارت زیاد نداشته باشد

و تحریک اشتها، تقویت معده و کبد بسیار مفید است.

سکنجبین عنصلی : این نوع سکنجبین حاوی عنصل یا سرکه‌ آن است.

سکنجبین عنصلی در درمان بیماری‌ های ریه مانند آسم، تنگی نفس و سرفه‌ بلغمی مفید است.

سکنجبین کبری : این نوع سکنجبین حاوی ریشه‌ کبر است

و آن را در درمان تب‌ های بلغمی و بیماری‌ های کبد و طحال به کار می‌ برند.

خواص سکنجبین عنابی

یکی از سکنجبین‌های مهم و پرخاصیت، شربت سکنجبین عنابی است که از ترکیب سرکه، عناب، افتیمون، آب، گلاب و قند مقوم تهیه می‌شود.

سکنجبین عنابی تصفیه و صاف کننده خون است و در جمیع بیماری‌های خلط دم و اخلاط محترقه مفید است.

این شربت گیاهی در تسکین حرارت کبد و معده و رفع تشنگی بسیار کار ساز و برطرف کننده عفونت مزمنۀ اخلاط است

و در خوشبو کردن بوى دهان بی نهایت سودمند است.

شربت سکنجبین عنابی خواص سکنجبین و عناب را یکجا دارد.

خواص کلی آن عبارت است از تصفیه کننده خلط خون، صاف کننده خلط خون و خلط صفرا،

برطرف کننده فساد مزاج کبد و فساد خلط خون، کاهش دهنده غلظت خون

و پایین آوردنده فشار خون، پاکسازی کننده و تقویت کننده مزاج کبد و…

سکنجبین تدبیر شده با عناب بهترین نوشیدنی گیاهی برای فصل بهار و تابستان

و کاهش دهنده حساسیت‌های فصلی است و برای درمان غلبه خواب یا خواب زیاد بسیار مفید است.

تنظیم صفرا و صفرا بر

کاهش التهاب داخل کبد

درمان جوش، آکنه و کاهش راش‌های پوستی

درمان اختلالات کبدی

تصفیه کننده خون

خواص سکنجبین برای پوست

برای از بین بردن لکه‌های پوستی و شفافیت پوست و درمان کک و مک و ویتیلیگو می توانید از شیره سرکه استفاده کنید.

برای مصرف عمومی ۳ قاشق سرکه شیره را همراه با یک لیوان آب سرد مخلوط نموده و به صورت شربت به صورت روزانه میل نمایید.

از خواص سکنجبین عنابی ، درمان جوش، آکنه و کاهش راش‌های پوستی می باشد.

رای رفع‌ به‌‌اصطلاح اگزما‌ و خارش و سوزش حاصل از دم، کم خوردن یکی از راهکارها است

یعنی‌ مقدار غذای بیمار کم شود تا خون کمتری تولید شود؛ برای رفع اگزمای حاصل از بخار خلط سودا،

آب جوی طبی مقشر به‌صورت ناشتا و شربت سکنجبین موقع خواب شبانه یک‌ لیوان میل کنند.

خواص سکنجبین برای کبد

رای استفاده از برای کبد ، سرکه و شیره را با یکدیگر مخلوط کرده و به مدت ۵ دقیقه حرارت می دهیم.

وقتی سرد شد، می توانید میزان دلخواهی از آن را با مقداری آب مخلوط کرده و میل کنید.

سرکه شیره برای کبد مفید است و باعث پاکسازی آن می شود.

خواص سکنجبین برای سودا

سرکه شیره برای سودا مفید است اگر به نسبت ۸۰ گرم شیره و ۲۰ گرم سرکه مصرف شود.

خواص سکنجبین برای کودکان

در طب سنتی امده است که برای افزایش رشد کودکان کم وزن می توانید به آنها سکنجبین دهید.

البته توجه داشته باشید که این کار را حتما با نظر پزشک متخصص انجام دهید.

خواص سکنجبین برای مو

اگر علت ریزش مو از ضعف و کم کاری کبد باشد برای درمان ریزش مو می توان سنبل الطیب، شاه تره، ریوند چینی

و تخم کرفس از هر کدام ۲۰ گرم و ریشه زرشک، شوید خشک و خارخاسک از هر کدام ۵۰ گرم، انجیر خشک، تخم کاسنی،

ریشه کاسنی و لیمو عمانی از هر کدام ۱۰۰ گرم مخلوط و نیم کوب کنید

و در جای خشک نگهداری شود و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه ۲ قاشق غذاخوری از آن را در یک و نیم لیوان بجوشانید

و پس از اینکه آب آن به حدود نصف رسید آبش را صاف نموده با سکنجبین یا شکر شیرین ساخته بنوشید.

خواص سکنجبین برای چاقی

اگر شما با کمبود وزن جدی مواجه هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما با مشورت یک متخصص تغذیه یک رژیم غذایی سالم را برای افزایش وزن در پیش بگیرید.

همانطور که در بالا اشاره کردیم، شربت سکنجبین اگر زیاد استفاده شود، باعث چاقی می‌شود، اما این روش برای افزایش وزن، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

شربت سکنجبین سرشار از قند است و گلوکز خون شما را افزایش می‌دهد.

اگر شما کالری روزانه خود را تنها از قند دریافت کنید، نه تنها چاق نمی‌شوید، بلکه در معرض خطر بیماری دیابت هم قرار می‌گیرید.

از آنجایی که شربت سکنجبین ملین است، ممکن است باعث اسهال شود.

به همین دلیل افراد لاغر ممکن است با مصرف زیاد آن، آب بدن خود را از دست بدهند.

نوشیدنی شربت سکنجبین برای رفع عطش بسیار سالم و مفید است،

اما روش صحیحی برای چاقی نیست. در مصرف این نوشیدنی شیرین زیاده‌روی نکنید.

مصرف پروتئین کافی، یکی از روش‌های سالم برای افزایش وزن است.

خواص سکنجبین برای زن باردار

مصرف هر نوع ماده غذایی در بارداری باید با احتیاط همراه باشد و فواید و عوارض مصرف آن مد نظر قرار گیرد.

در مورد سکنجبین و شربت‌های تهیه شده از آن نیز بایستی شرایط مادر باردار

و موارد احتیاطی و منع مصرف سکنجبین که در ادامه آورده شده است، در نظر گرفته شود.

خوردن شربت سکنجبین در حد اعتدال و یا مصرف کاهو سکنجبین در بارداری به داشتن بارداری سالم،

تقویت اعصاب، هاضمه و افزایش اشتهای زنان باردار کمک می‌کند.

همچنین مصرف سکنجبین در کاهش یبوست بارداری که از مشکلات شایع دوران بارداری است، موثر است.

خواص سکنجبین برای لاغری

سکنجبین سرشار از قند است و مصرف زیاد آن باعث چاقی می‌شود.

اگر به اندازه مصرف شود، ملین است و به مشکلات گوارشی افراد چاق کمک می‌کند.

خواص سکنجبین در ترک اعتیاد

صرف روزانه چند استکان سکنجبین و مصرف غذاهای خون ساز و انجام حجامت زیاد (اگر کم خونی دارید اول آن را درمان کنید)،

همچنین خوردن یک قاشق چای خوری پودر زنیان و یا یک قاشق غذاخوری عرق زنیان

با عسل در یک لیوان آبجوش به مدت ده تا چهل روز در کنار سایر داروها کمک شایانی به موفقیت در ترک اعتیاد می کند

و دردها نیز با زالو درمانی و حجامت (سر، کتف، کمر، پا) رفع می شود.

از آن جایی که اعتیاد مربوط به خون می باشد، زمانی که خون به وسیله

حجامت عوض شد انسان وسوسه نمی شود و سراغ مواد نمی رود.

یادتان باشد که برای ترک اعتیاد باید رسوبات سودا پاک شود تا سلامتی بدن تامین شود.

خاصیت سکنجبین برای ذوب کردن سودا و برطرف کردن تیرگی لب و چشم و بعد از آن کم کردن مصرف مواد مخدر پیشنهاد می‌شود.

خواص سکنجبین و خاکشیر

خوردن سکنجبین و خاکشیر در دوران سرماخوردگی خیلی خوب است و باعث کاهش تب، بهبود درد گلو و افزایش انرژی در این دوران می‌شود.

یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های تابستان در فرهنگ ایرانی‌ها، شربت سکنجبین با خاکشیر است.

این شربت به رفع عطش و درمان گرمازدگی در تابستان کمک می‌کند.

خاکشیر داروی ضد یبوست است و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی می‌شود.

در تهیه شربت سکنجبین از برگ‌های نعنا استفاده می‌شود.

نعنا داروی طبیعی برای نفخ و مشکلات معده است.

شربت سکنجبین و خاکشیر بهترین نوشیدنی برای حفظ آب بدن، در ماه مبارک رمضان است.

نوشیدن آن در فاصله افطار تا سحر باعث می‌شود در طول روز کمتر احساس تشنگی کنید.

اگر دچار سرماخوردگی شدید، نوشیدن یک لیوان شربت سکنجبین با خاکشیر به کاهش تب، بهبود گلو درد و تامین انرژی بدن کمک می‌کند.

شربت سکنجبین را می‌توانید به جای شکر، با عسل تهیه کنید و آن را با خاکشیر مصرف کنید و به کاهش وزن خود کمک کنید.

این شربت برای پاکسازی کبد و صفرا هم بسیار مفید است.

شربت سکنجبین با خاکشیر یک نوشیدنی مناسب برای افرادی است که به کبد چرب مبتلا هستند.

خواص سکنجبین و کاهو

یک میان وعده عالی است که از قدیم مرسوم بوده است و باعث تقویت بدن می شود و خون شما را تصفیه می کند.

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتها آور است.

استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است

که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می‌شود.

در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد

به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست می‌شود که به اندازه معین جوشانده شده

و اثرات گرم و خشکی را بر جای می‌گذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می‌کنند.

با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است می‌تواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضه‌ای نیز به همراه نداشته باشد.

خواص سکنجبین و عسل

شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی‌ها در “طب سنتی” است که دافع صفراست و صفرای اضافی بدن را خارج می کند.

سکنجبین از عسل و سرکه ساخته می‌شود که نفوذ غذا را به سلول‌های بدن افزایش می‌دهد.

شربت سکنجبین التهاب ناشی از گرما را می‌کاهد و در نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عرق بیرون می‌آورد.

می‌تواند ملین و مسهلی مفید باشد.

اگر سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب تهیه شود، نوشیدنی پرسودی خواهد شد

و خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد،

ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان‌بخش است.

مصرف آن نفوذ غذا به سلول‌های بدن از جمله سلول‌های کبد را افزایش می‌دهد.

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتها آور است.

اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.

اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند .

فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می‌شود.

اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند.

خواص سکنجبین و خیار

داخل شربت سکنجبین مقداری خیار ریز ریز کرده و یخ می ریزیم

و سکنجبین خیار تهیه می کنیم که بسیار برای فصول گرم سال مطلوب است.

این شربت بهترین چیز برای رفع عطش در هوای گرم است.

مواد لازم

شکر: یک کیلو

سرکه سفید: ۳۰۰ گرم

نعناع تازه: یک دسته کوچک

خیار: یک عدد کوچک

کاهو رنده شده: یک قاشق سوپ‌خور

روش تهیه به این صورت است که شکر را با ۵ تا ۶ لیوان آب در ظرف لعابی جوشانده و از صافی رد می‌کنیم،

بعد از آن، نعناع را شسته و نخ بسته و داخل شربت می‌اندازیم.

بعد شربت را می‌گذاریم بجوشد و قوام بیاید. سپس سرکه را داخل شربت ریخته و بعد از چند جوش از حرارت برمی‌داریم.

هنگام سرو، مقداری خیار رنده‌شده و کاهو رنده‌شده در لیوان ریخته و با آب و یخ سرو کنید.

سکنجبین برای افراد بلغمی

اگر سرکه و عسل برابر باشد، برای بیمارهای بلغمی، باز کردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب‌ های مزمن نافع است،

سکنجبین عسلی : این نوع سکنجبین حاوی عسل و سرکه است و برای درمان بیماری‌ های بلغمی، تب‌ های کهنه و تقویت معده و کبد به کار می‌رود.

سکنجبین عنصلی: این نوع سکنجبین حاوی عنصل یا سرکه‌ آن است.

سکنجبین عنصلی در درمان بیماری‌ های ریه مانند آسم، تنگی نفس و سرفه‌ بلغمی مفید است.

سکنجبین کبری : این نوع سکنجبین حاوی ریشه‌ کبر است و آن را در درمان تب‌ های بلغمی و بیماری‌ های کبد و طحال به کار می‌ برند.

سکنجبین برای دیابت

شربت سکنجبین سرشار از قند است و گلوکز خون شما را افزایش می‌دهد.

اگر شما کالری روزانه خود را تنها از قند دریافت کنید، نه تنها چاق نمی‌شوید،

بلکه در معرض خطر بیماری دیابت هم قرار می‌گیرید.

طرز تهیه کاهو سکنجبین دیابتی

سرکه ۱ قاشق غذاخوری

نعناع تازه چند برگ

کاهو تازه چند پر

شکر دیابتی ۱ قاشق مرباخوری

شکر را با یک استکان آب حرارت می دهید تا کمی قوام پیدا کند.

نعناع تازه را به آن می افزایید و کمی هم می زنید.

سرکه را اضافه نموده و حرارت را خاموش می کنید.

مواد را از صافی رد می نمایید.

این شربت را به همراه چند برگ کاهو مصرف می کنید.

جایگزین کردن برنج قهوه ای به جای برنج سفید

به افراد دیابتی توصیه می شود تا فیبر مصرفی خود را افزایش دهند.

افزایش مصرف فیبر از طریق افزایش مصرف سبزیجات، میوه ها، حبوبات، مغزهای غیر بوداده

و تبدیل نان و برنج مصرفی به نان قهوه ای و برنج قهوه ای و سبوس دار امکان پذیر است.

۲۴-۵۰ گرم فیبر در طول روز برای کاهش قند خون در افراد دیابتی توصیه می شود.

سکنجبین برای معده

با مصرف شربت سکنجبین می‌توانید مشکلات ادراری، نفخ شکم و درد معده را رفع کنید.

گر سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب تهیه شود، نوشیدنی پرسودی خواهد شد

و خصوصا برای آن‌هایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند

منافع زیادی دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان‌بخش است.

یکی از خواص سکنجبین ویژگی آن برای سلامت معده می باشد به علت اینکه طبع سکنجبین گرم و خشک است

و ترکیبی از یک ماده ترش با یک ماده شیرین می باشد لذا برای افرادی که معده سردی دارند

و با خوردن هر ماده غذایی سرد دچار نفخ و درد معده می گردند مفید می باشد

طبق توصیه متخصصان طب سنتی این افراد بهتر است سکنجبین را به همراه عسل میل نمایند تا سردی معده را به خوبی از بین ببرد.

در طب اسلامی از شربت سکنجبین برای رفع سوزش سر‌دل، نفخ شکم، اسید و رفلاکس معده استفاده می‌شود.

سکنجبین برای سنگ کیسه صفرا

شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی‌ها در “طب سنتی” است که دافع صفراست

و صفرای اضافی بدن را خارج می کند سکنجبین از عسل و سرکه ساخته می‌شود

که نفوذ غذا را به سلول‌های بدن افزایش می‌دهد.

شربت تهیه شده از سکنجبین تاثیر زیادی در پاکسازی کبد و دستگاه گوارش داشته

و این شربت باز کننده عروق بوده و برای افراد صفراوی بسیار موثر می باشد.

برای دفع سنگ کیسه صفرا می توانید از خواص سکنجبین بهره ببرید.

سکنجبین برای زردی نوزاد

مادرانی که نوزادشان به زردی مبتلا است باید عرق شاه‌تره و کاسنی را به نسبت مساوی با هم ترکیب

سپس به ازای هر استکان از مخلوط عرق شاه‌تره و کاسنی یک تا ۲ قاشق مرباخوری سکنجبین اضافه و میل کنند؛

ترکیب عرق شاه‌تره و کاسنی باید روزانه سه استکان مصرف شود.

آب لیمو شیرین را با سکنجبین، ترنجبین و شیرخشت مخلوط کنید و هروز مادر نوزاد یک فنجان بخورید.

سکنجبین در شیردهی

مصرف کاهو و سکنجبین در این دوران مفید است و باعث افزایش شیر مادر می شود.

در طب سنتی امده است که برای اصلاح کردن شیر غلیظ و بدبو به این صورت عمل کنید.

قی کردن هفته یکبار با خوردن آب ولرم با سکنجبین ناشتا

سکنجبین در روایات

اگر حجامت در زمستان و زمان سرما باشد بعد از حجامت سکنجبین عسلی مصرف کن

زیرا اگر این کار را انجام دهی ایمن می‌شوی از لقوه و پیسی و بهک و جذام، به اذن خدای متعال..

سکنجبین و یبوست

سکنجبین کمک به دفع سموم و پاکسازی بدن یکی از خواص این شربت است.

اگر شما گاهی‌اوقات برای رفع عطش، شربت سکنجبین می‌نوشید، نگران نباشید.

این شربت ضد یبوست است و به کسانی که به دلیل یبوست شدید اضافه وزن دارند، کمک می‌کند.

سکنجبین و سرماخوردگی

سکنجبین برای سرماخوردگی خوب است و باعث کاهش تب، بهبود درد گلو و افزایش انرژی در این دوران می‌شود.

زمان مصرف سکنجبین

استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می‌شود.

بهترین زمان مصرف سرکه شیره نیم ساعت قبل از غذا می باشد یا بهترین زمان مصرف آن پس از وعده های غذایی است.

طریقه مصرف سکنجبین

این شربت را می توان در میهمانی ها و یا در منزل به مقدار لازم با آب رقیق کرد و میل نمود،

بهترین زمان مصرف آن پس از وعده های غذایی است.

خواص سکنجبین کاسنی

اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب ‌های مزمن موثر است،

ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و طبع آن سرد خواهد بود

و برای رفع صفرا، تب، باز کردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی ‌های طحال، کبد و معده مصرف می ‌شود.

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها ‌آور است.

اگر شیرین ‌بیان را در آب سکنجبین و فراسیون یا با ماء الجبن بخورید، برای قولنج که در اثر غلبه سردی است، مفید خواهد بود.

اگر آب کاسنی پخته را با سکنجبین میل کنید، بهترین داروی تب ‌های طولانی و مداوم است.

اسطوخودوس گیاهی است بی‌ضرر که همه می ‌توانند از آن استفاده کنند.

فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می ‌شود.

اینگونه اشخاص باید آن را با سکنجبین یا کتیرا بخورند.

کاسنی برای کمک به هضم و جذب غذا مناسب است.

قرار دادن کاسنی در رژیم غذایی می تواند روند سیستم گوارش را بهبود بخشد.

همچنین به دلیل اینولین موجود در آن که پروبیوتیکی قوی است می تواند باکتری های مفید معده را افزایش دهد و به گوارش کمک کند.

همچنین این ماده می تواند مشکل رفلاکس معده، سوء هاضمه و سوزش معده را بر طرف کند.

برای تاثیر بیشتر می توانید برگ های کاسنی تازه را در سالاد ریخته ومیل نمایید.

همچنین کاسنی می تواند بیماری های قلبی و خطر ابتلا به این بیماری ها را در فرد کاهش دهد.

چرا که می تواند میزان کلسترول بد در خون را کاهش داده و به بهبود کلسترول و تصلب شریان کمک کند.

از طرفی بهبود وضعیت کلسترول فشار خون را نیز بهتر می کند.

مصرف این گیاه در رژیم غذایی توانایی مقابله با حملات قلبی و سکته قلبی را نیز دارد.

مضرات سکنجبین

افرادی که دچار ناراحتی ریه و آسم هستند در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.

خوردن سکنجبین در هنگام سرفه شدید ممنوع است، زیرا باعث تشدید سرفه می‌شود.

در این موارد هرچقدر ترشی سکنجبین بیشتر باشد، ضرر آن نیز بیشتر خواهد بود.

بیماران مبتلا به زخم معده و روده در مصرف سکنجبین و شربت‌های تهیه شده از آن احتیاط کنند.

افرادی که به سرکه حساسیت دارند و افراد دارای مزاج بلغم زیاد، باید در خوردن سکنجبین احتیاط کرده، آن را با مصلح مصرف کنند.

مبتلایان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و سایر مشکلات مثانه، درد‌ها و مشکلات رحمی در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.

در کنار خواص سکنجبین توجه کنید که سکنجبین از نفوذ غذا را به سلولهای بدن افزاش میدهد.

همچنین هنگام تهیه سکنجبین مراعات نسبت سرکه و مواد قندی آن را بنمایید

چرا که اگر سکنجبین ترش شود منافعی نداشته و برای اعصاب زان آور بوده و آنهایی که معده ای ضعیف دارند

و همچنین مبتلاان به اسهال ودرد سینه و خصوصا مسلولین نباد از آن استفاده کنند.

در ضمن کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند و آنهایی که مبتلا به رعشه و دردهای عصبی هستند.

مصرف آن با خیارموجب چاقی می شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.