گیاه کاکوتی چیست ؛ آشنایی با خواص ، مضرات و مشخصات ظاهری کاکوتی

گیاه کاکوتی چیست

گیاه کاکوتی چیست ؛ آشنایی با خواص ، مضرات و مشخصات ظاهری کاکوتی

گیاه کاکوتی چیست ؛ آشنایی با خواص ، مضرات و مشخصات ظاهری کاکوتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

گیاه کاکوتی چیست

گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده می‌شود.

گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است

و خواص نعنا را داراست. طبع گیاه کاکوتی گرم و خشک است.

آنخ یا کاکوتی گیاه کوهی و خودرو که در خراسان شمالی در بین کرمانج‌ها و ترک‌ها به نام آنخ شناخته میشود

و در میان فارس‌ها به کاکوتی معروف است. گیاه کاکوتی در بسیاری از کوهستان‌های شمال خراسان به وفور یافت می‌شود

و مردمان زیادی را در فصل بهار به کوهستان‌ها برای جمع آوری آنخ می‌کشاند.

گیاه کاکوتی هم خاصیت داروئی و هم خاصیت غذایی دارد.

کاکوتی را اکثرا به همراه چای دم میکنند و اینگونه طعم خوبی را به چای اضافه میکند

و بعضی اوقات هم آن را به تنهایی دم می‌کنند. این روش بسیار مورد استقبال است.

گیاه کاکوتی چند ساله است و بوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر می‌باشد

و به آن کهلیک اُتی (به معنای علف کبک) و یا کلکوتی می‌گویند. کاکوتی دارای گل‌های بنفش است.

استفاده از این گیاه به عنوان ادویه در غذا‌ها کاربرد دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن است.

از برگ‌های خرد شده کاکوتی به عنوان طعم دهنده دوغ می‌توان استفاده کرد

که اثرات سوء گوارشی آن نظیر دل درد و دل پیچه را کاهش میدهد.

کاکوتی Ziziphora cliniopodiodes یکی از گیاهان دارویی از تیره نعنائیان است.

این گیاه در نواحی کوهستانی ایران مانند ارتفاعات شهرستان بجنورد و جاجرم واقع درخراسان شمالی می روید.

کاکوتی که در گویش محلی خراسان ” آنخ ” گفته می‌شود.

چوپان‌ها و کوهنوردان برگ تازه کاکوتی را جمع آوری می‌کنند و چای آن را نوشیدنی گوارایی می‌دانند.

این گیاه چند ساله است و بوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر می‌باشد

و در آذربایجان به آن کهلیک اُتی(Kəhlik oti) و یا ککلیک اوتی (Kəklik oti) (به معنای علف کبک) می‌گویند

آشنایی با دیگر خواص کاکوتی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کاکوتی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گیاه کاکوتی

گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده می‌شود.

گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است

و خواص نعنا را داراست. طبع گیاه کاکوتی گرم و خشک است.

آنخ یا کاکوتی گیاه کوهی و خودرو که در خراسان شمالی در بین کرمانج‌ها و ترک‌ها به نام آنخ شناخته میشود

و در میان فارس‌ها به کاکوتی معروف است. گیاه کاکوتی در بسیاری از کوهستان‌های شمال خراسان به وفور یافت می‌شود

و مردمان زیادی را در فصل بهار به کوهستان‌ها برای جمع آوری آنخ می‌کشاند.

گیاه کاکوتی هم خاصیت داروئی و هم خاصیت غذایی دارد.

کاکوتی را اکثرا به همراه چای دم میکنند و اینگونه طعم خوبی را به چای اضافه میکند

و بعضی اوقات هم آن را به تنهایی دم می‌کنند. این روش بسیار مورد استقبال است.

گیاه کاکوتی چند ساله است و بوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر می‌باشد

و به آن کهلیک اُتی (به معنای علف کبک) و یا کلکوتی می‌گویند. کاکوتی دارای گل‌های بنفش است.

استفاده از این گیاه به عنوان ادویه در غذا‌ها کاربرد دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن است.

از برگ‌های خرد شده کاکوتی به عنوان طعم دهنده دوغ می‌توان استفاده کرد

که اثرات سوء گوارشی آن نظیر دل درد و دل پیچه را کاهش میدهد.

کاکوتی Ziziphora cliniopodiodes یکی از گیاهان دارویی از تیره نعنائیان است.

این گیاه در نواحی کوهستانی ایران مانند ارتفاعات شهرستان بجنورد و جاجرم واقع درخراسان شمالی می روید.

کاکوتی که در گویش محلی خراسان ” آنخ ” گفته می‌شود.

چوپان‌ها و کوهنوردان برگ تازه کاکوتی را جمع آوری می‌کنند و چای آن را نوشیدنی گوارایی می‌دانند.

این گیاه چند ساله است و بوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر می‌باشد

و در آذربایجان به آن کهلیک اُتی(Kəhlik oti) و یا ککلیک اوتی (Kəklik oti) (به معنای علف کبک) می‌گویند.

خواص کاکوتی برای عفونت رحم

مصرف دمنوش کاکوتی می تواند به درمان عفونت رحم کمک کند ولی در این باره تحقیقات کاملی انجام نشده است و باید احتیاط کنید.

خواص کاکوتی برای مردان

کاکوتی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تقویت قوای جنسی در مردان بوده و به درمان ناتوانی جنسی و ناباروری مردان کمک می کند.

یکی از بهترین و مناسب ترین گزینه ها در گیاهان دارویی برای درمان قوای جنسی مردانه کاکوتی میباشد

این گیاه معجزه آسا کمک شایانی به درمان ناباروری و ناتوانی جنسی در مردان می کند.

خواص کاکوتی و آویشن

آویشن گیاه دارویی معروف و شناخته شده از تیره نعنا است که دارای خاصیت های فراوانی است.

آویشن در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد. آویشن درختچه‌ ای کوتاه و پرشاخه است

که برگهای نازک و متقابل دارد. دارای گل‌ هایی سفید چتری و منفرد است.

در روایات از آن به صعتر یاد شده است. گونه‌ های مختلفی از آن در کوهستان‌ های ایران بویژه

در کوه پایه‌های شهرستان فریدونشهر و همچنین در شهرستان اقلید با نام آویشن شیرازی می‌روید.

در همدان به آن آزربه و در کوخرد هرمزگان به آن اَوشُه می‌گویند.

گیاه علفی و معطر، دارای خواص دارویی بسیاری است و از آن در صنایع غذایی

(پیتزا، پاستا، ماهی، پنیر، لیکور، ذرت مکزیکی و…)، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود.

قسمت‌های دارویی این گیاه، سرشاخه‌ های آن و برگ خشک شده آن است.

در قرون وسطی در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا از آویشن برای درمان سرفه،

سوء هاضمه و از بین بردن انگل‌های روده استفاده وسیعی می‌کردند.

آویشن خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. در بعضی کشورها مثل آمریکا دم کرده آویشن

برای آرام کردن ریه و سرفه در مواقع سرماخوردگی، هنوز هم محبوبیت فراوانی دارد.

کاکوتی گیاهی از تیره نعنائیان است که کاربرد های غذایی و دارویی مختلفی دارد.

این گیاه در بسیاری از نقاط ایران، درمسیر جویبارها و رودخانه ها، و یا در مناطق کوهستانی، رشد میکند.

از برگ های خشک شده کاکوتی در ماست یا دوغ استفاده میشود و بذر آن به عنوان یک داروی گیاهی شناخته میشود.

عطر آن نزدیک به آویشن و نعنا و گل‌ های آن نیز بنفش است.

این گیاه گاهی آویشن نیز خوانده می شود و با آن هم خانواده است.

در آذربایجان به آن کهلیک اُتی به معنای (علف کبک) می‌گویند.

کاکوتی که در گویش محلی خراسان به آن آنخ یا آنوخ هم گفته می‌شود .

چوپان ها و کوهنوردان کاکوتی تازه را جمع آوری می کنند و چای آن را نوشیدنی گوارائی می دانند.

اثرات کهلیک اوتی با گیاه آویشن خیلی شبیه هم است.

کهلیک اوتی دارای نام علمی ziziphora tenuir از خانواده labiatae می باشد

و thymus که نام علمی آویشن می باشد نیز از خانواده labiatae می باشد.

آویشن بیشتر در بیماری های تنفسی استفاده می گردد

ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کاربرد دارد .

خواص کاکوتی و پونه

آنتی بیوتیک قوی

ضد شب ادراری

مقوی معده

قلب و دستگاه گوارش

رقیق کننده خون

بادشکن و ضدنفخ

ضد سرفه و حساسیت

مواد لازم

آب : دو لیوان

عسل : دو قاشق مرباخوری

کاکوتی : یک قاشق غذاخوری

پونه کوهی : یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای تهیه دمکرده پونه و کاکوتی باید پونه کوهی و کاکوتی را در یک قوری چینی ریخته، به میزان لازم آب جوش به آن اضافه کرده و به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص کاکوتی و چای کوهی

البته ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی یک فنجان دم‌کردهٔ چای کوهی و کاکوتی به‌اندازه یک فنجان چای سبز نیست،

اما به‌دلیل ویژگی زیست‌فراهمی آن، با چای سبز قابل مقایسه است.

برای از بین رفتن اضطراب و داشتن خواب راحت قبا از خواب یک فنجان دمنوش کاکوتی و چای کوهی بنوشید.

این دمنوش برای افزایش یادگیری و تقویت حافظه و افزایش تمرکز به شدت توصیه می شود.

دارای خواص ضد التهاب و ضد سرطانی است.

خواص کاکوتی و نعناع

این دمنوش دارای طبع گرم و خشک است.

یکی از خواص نعناع و کاکوتی این است که اگر از باد معده و روده رنج می‌برید نعناع برای بهبود این وضعیت معجزه می‌کند.

اگر معده‌تان دائما شما را اذیت می‌کند و از نفخ و ترش کردن آن اذیت می‌شوید،

استفاده از دمنوش کاکوتی و نعناع راهکار مناسبی برای تقویت معده‌ است و پاکسازی مناسبی را انجام می‌دهد.

دمنوش کاکوتی و نعناع به خاطر خاصیت آرامش دهنده‌ای که دارد، می‌تواند هنگام سرفه‌های سنگین به کمک شما بیاید

و سینه شما را آرام کند. درواقع یک خاصیت ضد تشنج هم دارد.

شاید معروف‌ترین استفاده درمانی از کاکوتی و نعناع، برای رفع دل درد و دل‌پیچه باشد که همیشه مادران‌مان آن را برایمان تجویز می‌کنند.

چای کاکوتی و نعناع یک نوشیدنی مفید و خوشمزه برای آرامش اعصاب و شل سازی عضلات به حساب می‌آید.

در واقع یکی از خواص کاکوتی و نعناع این است که خاصیت ضد درد دارد و برای جسم و روح‌مان مفید است.

از خواص دمنوش کاکوتی و نعناع اینکه می‌تواند گرفتگی عضله‌های شما را کمتر کند و خستگی و استرس را از تن شما بیرون بکشد.

طبق تحقیقات صورت گرفته نوشیدن دو فنجان دمنوش کاکوتی و نعناع در طول روز در یک بازه زمانی

می‌تواند به تعادل هورمونی شما کمک کند و از رشد موها جلوگیری کند.

کاکوتی و نعناع باعث هضم سریع غذا می‌شود و برای کسانی که عجله‌ای برای این کار ندارند

و به سختی می‌توانند رژیم بگیرند، راه حل مناسب و سالمی است.

خواص کاکوتی در قاعدگی

در طب سنتی، گیاه کاکوتی یک بادشکن طبیعی است و به دلیل خواص ضد درد که دارد

برای درمان کمرد درد و دل درد شدید در دوران قاعدگی و پریودی زنان استفاده می شود.

کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده آور شناخته می شود و می تواند به درمان قاعدگی نامنظم کمک کند.

کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده آور معرفی شده است و در تنظیم قاعدگی نامنظم نقش بسزایی دارد.

این گیاه در طب سنتی به عنوان یک بادشکن طبیعی عمل می کند

و به خاطر داشتن خاصیت ضد درد در درمان دردهای کمر در طول دوره قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاکوتی در ماست و دوغ

از برگ های خشک شده کاکوتی در ماست یا دوغ استفاده میشود و بذر آن به عنوان یک داروی گیاهی شناخته میشود.

گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده می‌شود.

در بسیاری از مناطق ایران از گیاه کاکوتی به‌عنوان چاشنی به همراه ماست، دوغ و سایر فرآورده‌های لبنی استفاده می‌شود.

کاکوتی و بلغم

در طب سنتی از کاکوتی به عنوان یک گیاه ضد بلغن نام برده شده است.

برای از بین بردن بلغم می توانید از دمنوش کاکوتی استفاده کنید.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.