; خواص گوشت گوسفندی و بره در بارداری و طب سنتی برای مردان و کودکان - فال و خواب
چای سفید برای سرماخوردگی و درمان خانگی سرماخوردگی با خوردن چای سفید

چای سفید برای سرماخوردگی و درمان خانگی سرماخوردگی با خوردن چای سفید

چای سفید برای سرماخوردگی چای سفید برای سرماخوردگی ؛ درمان خانگی سرماخوردگی با خوردن چای سفید همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص لپه در بارداری و تاثیر مصرف لپه برای جلوگیری از زایمان زودرس

خواص لپه در بارداری و تاثیر مصرف لپه برای جلوگیری از زایمان زودرس

خواص لپه در بارداری خواص لپه در بارداری ؛ تاثیر مصرف لپه برای جلوگیری از زایمان زودرس همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

شربت افتیمون چیست و آشنایی با خواص خوردن شربت افتیمون برای سلامت بدن

شربت افتیمون چیست و آشنایی با خواص خوردن شربت افتیمون برای سلامت بدن

شربت افتیمون چیست شربت افتیمون چیست ؛ آشنایی با خواص خوردن شربت افتیمون برای سلامت بدن همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص گوشت گوسفندی

خواص گوشت گوسفندی ؛ و بره در بارداری و طب سنتی برای مردان و کودکان

خواص گوشت گوسفندی ؛ و بره در بارداری و طب سنتی برای مردان و کودکان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با خواص گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی به دست می آید. گوشت گوسفندهای زیر یک سال ، گوشت بره و گوشت گوسفندهای بزرگسال با نام گوشت گوسفندی شناخته می شود.

فواید گوشت گوسفند بیشمار است؛ گوشت گوسفند از اقلام پرمصرف در سبد غذایی خانواده های ایرانی است. این گوشت با داشتن آهن، کلسیم، پروتئین و سلنیوم دارای مواد مغذی مورد نیاز برای بدن است. از مهمترین مزایای گوشت گوسفند می توان جلوگیری از سرطان، کم خونی، کاهش وزن و درمان افسردگی را نام برد.

به دلیل سلنیوم موجود در گوشت گوسفند که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از آن بهره بگیرید. افزایش سیستم ایمنی بدن به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.

خواص گوشت گوسفندی در طب سنتی

گوشت گوسفند بهترین گوشت برای مزاج انسان است و بهتر از آن گوشت بره‌ای میباشد که کمتر از ۶ماه سن دارد. دقت کنید قسمت سردست یا راسته از ناحیه ران بهتر است. دستگاه گوارش را اذیت نمیکند زیرا به راحتی هضم میشود. نوع مزاج: گرم و تر یهتر است از گشنیز، سماق و مرزه استفاده کنید.در هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند پر چرب ۳۰۰ کالری وجود دارد و در هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند کم چرب ۲۲۰ کالری وجود دارد. از مزایای گوشت گوسفند می‌توان به پر انرژی بودن آن اشاره کرد. کبد گوسفند از جمله قسمت‌های پر انرژی آن است. این موضوع را می‌توان در محتوای کالری نیز مشاهده کرد. هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند حاوی ۲۰۶ کیلو کالری است. توجه داشته باشید که هر انسان بالغ به طور تقریبی به ۲۰۰۰ کالری نیاز دارد. مصرف کالری می‌تواند در فعالیت‌های روزانه، استقامت بالا و کاهش خستگی هنگام فعالیت بدنی به کمکتان بیاید.

با توجه به خواص گوشت گوسفند در سلامت انسان این نوع گوشت بافتی نرم و با رطوبت بالا می باشد که طبعی گرم دارد. گوشت گوسفند در مقایسه با نوع گاوی، غلظت خون کمتری را تولید می کند. در طب سنتی گوشت گوسفند نر با سن زیر ۶ ماه بیشتر توصیه می شود. علاوه بر طبع گرم از دیگر ویژگی های گوشت گوسفندی، خون سازی برای افرادی که کم خونی دارند، افزایش قوای جنسی، میزان پروتئین و چربی بالا اشاره کرد. در طب سنتی در مقایسه طبع گوشت گوسفند و گوساله، توصیه می کنند تا افرادی که در مناطق سردسیری و کوهستانی زندگی می کنند از گوشت گوسفند استفاده کنند. هضم آن نیز در مقایسه با سایر گوشت ها راحت تر خواهد بود.

گوشت گوسفند به اندازه کافی دارای منابعی چون؛ آهن، ویتامین B، کولین و سلنیوم است. وجود کولین و سلنیوم می‌تواند حملات منجر به سرطان‌ها را در اعضای بدن ما متوقف کند. علاوه بر این گوشت گوسفند شامل اسید لینولئیک (CLA) است. در نتیجه محتوای اسید می‌تواند از التهاب ایجاد کننده سرطان و تومورهای بدخیم جلوگیری کند. اگر به دنبال کاهش وزن هستید بهتر است مصرف گوشت گوسفند را از دست ندهید. مصرف این گوشت کمک بسیاری برای کاهش وزن و کنترل وزن می کند. وجود پروتئین بالا و چربی کم در گوشت گوسفند سبب می شود تا مصرف این گوشت جلوی افزایش وزن را بگیرد و سبب کنترل وزن شود. همچنین گوشت گوسفند راه حل خوبی برای بالا بردن سوخت و ساز بدن می باشد و با داشتن ویتامین B کمک می کند تا کالری ها و چربی های بدن راحت تر سوزانده شوند.

گوشت گوسفند غنی از آهن ، ویتامین ب ، کولین و سلنیوم می باشد. کولین و سلنیوم موجود در این گوشت باعث می شود تا از حملات سلول های سرطانی در بدن پیشگیری کند. گوشت گوسفند دارای لینولئیک اسید می باشد که باعث می شود با تومورهای بدخیم مبارزه کند. این راز بسیار مهمی نیست، گوشت حیواناتی چون گاو و گوسفند دارای پروتئین بالایی هستند که برای بدن بسیار مفید است. هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷.۱ گرم پروتئین است. این مقدار پروتئین برای کسانی که می‌خواهند بدن ماهیچه‌ای داشته باشند، بسیار به کار می‌آید. از مزایای پروتئین در بدن می‌توان به ایجاد و افزایش توده عضلانی، اتصال چربی، هضم غذا، ایجاد قدرت و انرژی در بدن اشاره کرد. این گوشت منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B12 می باشد. • ویتامین B12 38٪ • ویتامین B3 27% • ویتامین B2 11٪ • ویتامین B5 6٪ • ویتامین K2 5٪ • ویتامین B6 5٪ • فولات ۴٪ • ویتامین B1 3٪ • ویتامین E 1٪

گوشت بره دارای فسفر زیادی می باشد، می دانیم که فسفر برای فعالیت های مغزی بسیار مفید است ، همچنین فسفر موجود در این گوشت باعث می شود تا از پوکی استخوان در بدن جلوگیری شود.گوشت گوسفندی غنی از مواد معدنی ، به ویژه آهن ، فسفر ، سلنیوم و روی است. • روی ۵۱٪ • سلنیوم ۴۴٪ • فسفر ۱۷٪ • آهن ۱۲٪ • پتاسیم ۷٪ • مس ۶٪ • منیزیم ۵٪ • سدیم ۳٪ • کلسیم ۲٪ • منگنز ۱٪ . در دنیای مدرن امروزی ، اکثر مردم مصرف امگا ۳ را در رژیم غذایی خود کم کرده اند. این موضوع حائز اهمیت است زیرا این اسید ها دارای اثرات ضدالتهابی هستند و به عنوان تنظیم کننده فعالیت های بدن مورد استفاده قرار می گیرند ولی در بدن ساخته نمی شوند. با این حال حیواناتی مانند گوسفند که در مراتع پرورش می یابند منبع غنی از امگا ۳ می باشند.

خواص گوشت گردن گوسفندی

گوشت گردن گوسفندی یکی از قسمت های گوشت گوسفند است که بسیار خوشمزه و مطبوع است و می تواند منبع غنی آهن و روی محسوب شود از این اگر می خواهید میزان قابل توجهی آهن جذب بدن شما شود به خوردن انواع غذاها با گوشت گردن گوسفندی بپردازید. بهترین قسمت گوشت گوسفندی که گردن محسوب می شود برای درست کردن انواع خورشت، آبگوشت، پلو از آن استفاده می شود و یکی از خواص و ویژگی های برجسته آن این است که علاوه بر داشتن مقدار زیادی آهن و روی، پروتئین زیادی دارد و حتی سرشار از ویتامین ب است که برای تقویت سیستم بدنی خود و حتی کودکان از آن استفاده کنید.

خواص گوشت گوسفندی برای معده

مصرف سماق با کباب گوشت گوسفندی موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می شود. استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد می شود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.گوشت گوسفند به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.

خواص گوشت راسته گوسفندی

خوشمزه ترین غذایی که همه ما به خوردن آن علاقه مند هستیم، کبابراسته با استخوان گوسفندی است. البته برخی دیگر این قسمت از گوشت راسته گوسفندی را برای پخت استیک استفاده می کنند. که به دلیل داشتن طعم خوش، مورد علاقه مردم زیادی قرار گرفته است.گوشتراسته با استخوان گوسفندی تمام اطراف ستون فقرات گوسفند را فرا گرفته است. از آنجایی که این قسمت از بدن گوسفند تحرک زیادی نداشته و حرکتی نکرده است، بافت نرم و خیلی عالی دارد. از سوی دیگر شما می توانید در قسمت راسته گوسفند با چربی کمی رو به رو شوید.که همین امر باعث می شود گوشتراسته با استخوان گوسفندی بهترین انتخاب برای طبخ استیک یا کباب به شمار رود.

خواص گوشت گوسفندی برای نوزاد و کودکان

گوشت گوسفند به دلیل داشتن امگا سه و ویتامین ب دوازده باعث می شود تا از ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم جلوگیری شود. گوشت گوسفند مستقیما بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر گذاشته و برای آرام کردن مغز و استرس بسیار موثر است.گوشت گوسفند برای استخوان ها و دندان ها بسیار مفید می باشد چرا که دارای ترکیباتی از کلسیم است که باعث می شود رشد استخوان ها در کودک به درستی انجام شود. گوشت گوسفند دارای ۲۷۲ میلی گرم فسفر است.

فواید گوشت گوسفند برای کودکان زیاد است و هر کدام از این خواص از جایگاه بسیار مهمی در تنوع غذایی برخوردار هستند. گوشت گوسفند بسیار پرخاصیت بوده و کاربردهای زیادی دارد که برخی از افراد از این کاربردها غافل هستند. گوشت گوسفند ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و همین عامل سبب شده در تمام رژیم ها و فرهنگ های غذایی در تمام نقاط جهان مورد استفاده قرار گیرد.

رشد سالم، بلندی قد و سلامت جسمی از جمله مهم ترین مزایای مصرف گوشت گوسفند هستند. گوشت گوسفند یک منبع غنی از آهن است همانطور که می دانید آهن جایگاه بسیار ویژه ای در بدن دارد و کمبود آن می تواند مشکلات زیادی برای فرد ایجاد کند. علاوه بر موارد ذکر شده گوشت یک منبع غنی از روی، ویتامین های گروه B و همچنین پروتئین است. پروتئین موجود در گوشت گوسفند بسیار با کیفیت و غنی است به همین دلیل حتما باید در وعده های غذایی گنجانده شود.

گوشت گوساله به دلیل داشتن مقدار کمتری چربی نسبت به گوشت گوسفند برای نوزادان بهتر ومفیدتر است و طبق بررسی های انجام شده میزان آلرژی نوزادان به گوشت گوساله خیلی کمتر از گوشت گوسفند است. اما به دلیل اینکه بدن همه نوزادان مثل هم نیست و ممکن است یکی به گوشت گوساله واکنش نشان بدهد حتما قبل از استفاده از گوشت با پزشک متخصص مشورت کنید، پزشک با توجه به سابقه حساسیت و نوع این آلرژی نوع گوشتی که باید انتخاب کنید را مشخص می کند.مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و همبرگر برای نوزادان مضر هستند، زیرا این فرآورده‌ها سرشار از نمک و نیترات هستند و باعث بروز مشکلات خاصی برای نوزادان می شوند. انواع سوشی و ماهی خام نیز برای نوزادان ممنوع است.

خواص گوشت گوسفندی در بارداری

یکی از فواید گوشت گوسفند که در بالا اشاره شد پیشگیری از کم خونی می باشد ، آهن بالا در بدن باعث می شود تا از نقص مادرزادی پیشگیری شود. آهن موجود در بدن مادر به جنین منتقل می شود. همین امر باعث می شود تا رشد جنین به درستی صورت پذیرد.

یکی از گوشت های مصرفی رایج در بین ایرانیان گوشت گوسفند است که به علت طعم لذیذ، طبع گرم و سایر خواصی که دارد در طبخ بسیاری از غذاها کاربرد خواهد داشت.گوشت گوسفند که از جمله گوشت های قرمز محسوب می شود و با توجه به علف خوار بودن این جاندار، گوشت آن منبع بسیار مطمئنی از پروتئین است. نواحی ران آن چربی نسبتا کمتری به بخش قلوه گاه داشته و برای مادر باردار مناسب تر است. هرقدر سن گوسفند افزایش یابد لطافت گوشت کمتر شده و انواع نر آن نسبت به جنس ماده گوشت بهتری دارد.

این گوشت غنی از آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، مس، پتاسیم و منیزیم است و یک منبع مغذی از ویتامین های گروه B محسوب می شود.یکی از نکات اساسی در طبخ و خوردن گوشت گوسفند، اطمینان از پخت کامل آن است. گوشت های خام و نیم پخته به علت خطر آلودگی لیستریا و توکسوپلاسموز برای مادر باردار ممنوع هستند. این باکتری ها احتمال بروز نقایص هنگام تولد، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد و … را افزایش می دهند.

بهترین قسمت گوشت گوسفندی

بهترین و لذیذ ترین قسمت گوشت گوسفندی برای خورشت گوشت گوسفندی عبارتند از: گوشت سرسینه گوسفند در خورشت . سرسینه مربوط به بخش جلویی قفسه سینه می باشد و از زیر شکم بریده و جدا می شود. این قسمت گاهی همراه با دنده و استخوان است که به خورشت طعم بی نظیری می دهد. گوشت سردست و استفاده در خورشت . گوشت سردست گوسفندی شامل یک سوم گردن، دست و دنده ها می باشد. گوشت سردست گوسفندی نیز یک انتخاب عالی برای استفاده در خورشت می باشد. قسمت کتف گوسفند و استفاده در خورشت . این قسمت شامل نیمه ی پایینی تنه ی گوسفند می باشد و نسبت از بقیه قسمت ها قیمت مناسب تری دارد. گوشت ران گوسفند برای خورشت . اکثر افراد برای خورشت از گوشت ران استفاده می کنند. این بخش گوسفند، گوشت سفت، بی چربی و نسبتا خشک می باشد و به خاطره اینکه آب نمی شود برای خورشت بسیار مناسب می باشد. البته اگر ران بره باشد خیلی زود این قسمت آب می شود و مناسب استفاده در خورشت نیست. این قسمت برای درست کردن خورشت قیمه و قورمه استفاده می شود.

ماهیچه می توان گفت یکی از بهترین قسمت های گوشت گوسفند می باشد. این قسمت به دلیل داشتن چربی در عضلات، بسیار لعاب دار می باشد و همین آن را بسیار لذیذ و خوش طعم کرده است. ماهیچه یک انتخاب خوب برای استفاده در خورشت های بامیه، کرفس، آلو و مهم تر از همه درست کردن چلو ماهیچه است. البته ماهیچه دیرپز می باشد و شما زمان زیادی برای طبخ آن نیاز دارید.بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای چرخ کرده؛ بعضی از افراد گوشت تیکه ای دوست ندارند و ترجیح می دهند از گوشت چرخ کرده در خورشت استفاده کنند. گوشت چرخ کرده مخلوطی از گوشت و چربی است.گوشت کبابی و گوشت خورشتی باهم تفاوتی ندارند و برای هر قسمت های مختلف بدن گوسفند استفاده می شود. ولی برای کباب به اصطلاح از بهترین جاها که گوشت درجه یک استفاده می شود با اینکه گوشت خورشتی از محبوبیت بیشتری برخوردار هست ولی گوشتی که برای خورشت استفاده می شود گوشت درجه ۲ می باشد. البته تمام گوشت گوسفند از نظر مواد معدنی، مغذی و پروتئینی یکسان می باشد و با یکدیگر فرقی ندارند.

گوشت گوسفندی برای کباب

گوشت راسته (sirloin)، اطراف ستون فقرات گوسفند قرار داشته و بسیار کم حرکت کرده و خیلی نرم است، درصد چربی آن بسیار کم می باشد و برای انواع کباب مناسب است. راسته گران و بسیار خوشمزه است. برای پخت غذاهای مختلف و کباب می توان از راسته استفاده کرد. یک گوسفند تقریبا سه کیلو گوشت راسته دارد. از کباب های گوسفندی بسیار لذیذ که با گوشت راسته تهیه می شود، کباب برگ است.

فیله (Tenderloin)، گوشت پشت کمر و پشت جگر سفید و قسمت نرم زیر راسته است، نسبت به گوشت راسته نرم تر و صاف تر است. گوشت فیله برای تهیه کباب برگ بسیار مناسب است. چنجه (تلفظ صحیح آن کنجه) یکی از محبوب‌ترین غذاهای گوشتی است که منشا و خاستگاه آن منطقه خاورمیانه و عمدتاً ایران است. این غذا بعدها در آسیای صغیر پر طفدار شد و در حال حاضر در سراسر جهان یافت می‌شود. کباب چنجه نیز یکی دیگر از کباب های گوسفندی است که با گوشت فیله گوسفندی آماده می شود.

دنده (Rib)، گوشتش نازک، نرم، لطیف، پرچرب، ترد، و خوش طعم است. این قسمت که جزء لذیذترین قسمت های گوشت گوسفند می باشد برای تهیه کباب شیشلیک که یکی از کباب های بسیار لذیذ به حساب می آید، مناسب است. همچنین کباب دنده گوسفندی، که بی شباهت به شیشلیک نیست و همان طور که از نام این کباب پیداست مواد لازم برای تهیه آن دنده گوسفند است.

دم سینه و قلوه گاه (flank+plate+brisket)، سفت ترین قطعه لاشه بوده و چرخ کرده آن برای تهیه کباب کوبیده بکار می رود. برای تهیه یک گوشت چرخ کرده مناسب و کم چرب برای کباب کوبیده بهتر است که قلوه گاه و دم سینه گوسفند را که خیلی چرب است با گوشت گوساله مخلوط کرد.

گوشت گوسفندی برای خورشت

بهترین و لذیذ ترین قسمت گوشت گوسفندی برای خورشت گوشت گوسفندی عبارتند از: گوشت سرسینه گوسفند در خورشت . سرسینه مربوط به بخش جلویی قفسه سینه می باشد و از زیر شکم بریده و جدا می شود. این قسمت گاهی همراه با دنده و استخوان است که به خورشت طعم بی نظیری می دهد. گوشت سردست و استفاده در خورشت . گوشت سردست گوسفندی شامل یک سوم گردن، دست و دنده ها می باشد. گوشت سردست گوسفندی نیز یک انتخاب عالی برای استفاده در خورشت می باشد. قسمت کتف گوسفند و استفاده در خورشت . این قسمت شامل نیمه ی پایینی تنه ی گوسفند می باشد و نسبت از بقیه قسمت ها قیمت مناسب تری دارد. گوشت ران گوسفند برای خورشت . اکثر افراد برای خورشت از گوشت ران استفاده می کنند. این بخش گوسفند، گوشت سفت، بی چربی و نسبتا خشک می باشد و به خاطره اینکه آب نمی شود برای خورشت بسیار مناسب می باشد. البته اگر ران بره باشد خیلی زود این قسمت آب می شود و مناسب استفاده در خورشت نیست. این قسمت برای درست کردن خورشت قیمه و قورمه استفاده می شود.

گوشت گوسفندی برای پسردار شدن

بعضی ها عقیده دارند که مصرف گوشت قرمز و حتی پرنده ها برای پسر دار شدن خوب نیست اما این مطلب در مورد گوشت صحت ندارد.برای افزایش احتمال پسر دار شدن شما باید غذاهایی را دریافت کنید که سدیم و پتاسیم بالایی دارند، اما حاوی کلسیم و منیزیم پایینی هستند. برای رسیدن به هدف باید توصیه های زیر را به کار بندید: افزایش دریافت سدیم: با اضافه کردن نمک به غذاها افزایش دریافت پتاسیم: با دریافت میوه (تازه و خشک)، سبزی (مثل سالاد) و حبوبات کاهش دریافت کلسیم: با کاهش دریافت لبنیات

گوشت گوسفندی برای لاغری

اگر شما گوشت گوسفند را به صورت منظم میل کنید به کاهش وزن دست پیدا می کنید. گوشت قرمز دارای پروتئین زیاد و چربی کم می باشد. به همین به کنترل وزن کمک می کند. مصرف گوشت گوسفند باعث می شود تا سوخت و ساز بدن شما زیاد شده و کالری بسوزانید.

گوشت گوسفند و گوساله هر دو گوشت قرمز هستند و از نظر ارزش پروتئینی، تفاوت چندانی با هم ندارند.گوشت گوسفند بافت ترد و نرم تری دارد و سریع الهضم تر است و بیشتر افراد به مصرف آن گرایش دارند. البته بافت داخلی و بیرونی گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و به همین دلیل کسانی که به چاقی، چربی خون بالا، فشارخون و بیماری قلبی عروقی بالا مبتلا هستند، باید کمتر آن را در برنامه غذایی شان بگنجانند.

گوشت گوسفندی برای کبد چرب

نیازی نیست گوشت قرمز را از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کنید؛ بهتر است مصرف آن را کاهش داده و از گوشت‌های کم چرب استفاده کنید. کلسترول یک ماده مومی است که در کبد ساخته شده و در تمامی سلول یافت می شود و به هضم غذا کمک می کند. در حالی که بدن ما به سطحی از کلسترول نیاز دارد، بدن قادر به تولید هورمون و تولید ویتامین و هر آنچه که نیاز دارید است.اما مصرف زیاد چربی های ترانس و اشباع ممکن است منجر به کلسترول بیش از حد در بدن شود.

دلیل بی خطری گوشت گوسفندی در این است که این گوشت، یک گوشت نسبتاً کم چربی و دارای مواد معدنی و ویتامین های بسیاری است. یک برش کوچک از این گوشت پخته شده حدود ۲۵ گرم پروتئین به همراه مقادیر خوبی از پتاسیم و وB-12 ویتامین ها و مواد معدنی چون: سلنیوم، اسیدهای چرب امگا۳، آهن منیزیم می باشد.
گوشت گوسفندی هچنین منبع چربی اشباع شده است. گوشت گوسفند پخته شده تقریباً مقادیر برابر چربیهای اشباع نشده و چربی های اشباع نشده را تأمین می کند. اسیدهای چرب اشباع نشده می توانند سطح کلسترول را کاهش دهند، اما اسیدهای چرب اشباع شده باعث افزایش آن می شوند. و بسیاری از قسمت های این گوشت بیش از نیمی از کالری خود را از چربی دریافت می کنند که مصرف زیاد آن باعث افزایش سطح لیوپروتئین را افزایش می دهد که به کلسترول بد معروف است.

گوشت گوسفندی برای دیابت

از ضررهای دیگر این گوشت افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت است. بر اساس مطالعات دانشگاهی افراد گیاه‌خوار قندخون و تری گلیسیریدی پایین دارند.یک مطالعه با مقیاس بالای طولانی مدت از دانشگاه‌ هاروارد که ۱۲۰ هزار نفر را طی دوره ۲۰ ساله تحت نظر داشت،نشان داد که مصرف هر روزه گوشت ارتباط قابل توجهی با شیوع بیشتر بیماری‌های قلبی و سرطان دارد که مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به آنها هستند. این ارتباط در مورد گوشت‌های فرآوری شده بیشتر نیز وجود دارد.مطالعات مختلف نشان داده اند که خوردن بیش از حد گوشت قرمز و فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. گوشت قرمز شامل گوشت خوک، گوشت گاو، گوشت گوسفندی و گوساله است. گوشت های فرآوری شده، گوشت هایی هستند که با پخت، نمک، دودی کردن، خشک کردن یا کنسرو حفظ می شوند. هات داگ، بیکن، ژامبون، سوسیس، گوشت گاو و کنسرو ناهار نمونه هایی از گوشت های فرآوری شده هستند.

در یک مطالعه، محققان گروهی از مردان و زنان میانسال را به مدت چهار سال تحت نظر گرفتند. آن ها دریافتند افرادی که مصرف گوشت قرمز خود را به میزان نصف وعده در روز افزایش می دهند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی خود را تغییری نمی دهند، ۴۸ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. از طرف دیگر، کسانی که میزان مصرف گوشت قرمز خود را کاهش دادند، ریسک کم تری برای ابتلا به دیابت داشتند.

گوشت گوسفندی برای آبگوشت

قطعا گوشت گوسفند یکی از بهترین گوشت های قرمز در ایران و دنیا محسوب می شود که با تمامی ذائقه افراد سازگار است و جزو گوشت های خوشمزه است که بدلیل وجود کیفیت بالای در درست کردن انواع کباب ها، خورش ها از آن استفاده می شود. بنابراین بنظر می آید که برای درست کردن گوشت آبگوشتی بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید و با وجود اینکه از قسمت های مختلف گوشت گوسفند می توانید آبگوشت درست کنید اما قسمت های پرچربی و استخوان دار چون قلوه گاه،دنبالچه و گوشت گردن گوسفندی جزو گوشت های خوب برای آبگوشت محسوب می شود.

بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای چرخ کرده

گوشت گوساله هنگامی که با قسمت های چرب گوشت گوسفندی ترکیب شود برای چرخ کردن ایده آل می شود. شاید بپرسید چرا باید با چربی های گوشت گوسفندی ترکیب شود تا گوشت چرخ کرده ای ایده آل شود؟ در پاسخ به شما باید بگوییم که گوشت گوساله گوشتی است که بافت چربی زیادی ندارد، بنابراین هنگامی که با قسمت چرب گوشت گوسفند ترکیب شود چربی اش تامین می شود. قلوه گاه و دم سینه، بهترین قسمت های گوشت گوساله و گوسفند برای چرخ کردن می باشند زیرا سفت هستند چرخ کرده ی این دو گوشت برای تهیه ی کباب کوبیده مناسب است.
برای چرخ کردن بهتر است ۵۵ درصد گوشت گوساله و ۴۵ درصد گوسفندی را با هم ترکیب کنید. به عبارتی بهتر است که از هر ۱۰۰ گرم گوشت چرخ کرده، ۴۵ کیلوگرم گوشت قلوه گاه گوسفند و ۵۵ کیلو گوشت قلوه گاه گوساله با هم ترکیب شوند. بوی گوشت گوسفندی برای برخی افراد ناخوشایند است بنابراین بهتر است از گوشت گوساله برای چرخ کردن استفاده نمایند. البته توجه نمایید که گوشت گوساله دارای طبعی سرد است و سودای بدن را افزایش می دهد.

بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای چلو گوشت

بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای چلو گوشت ، گوشت ماهیچه و گردن است .

آشنایی با قسمتهای مختلف گوشت گوسفندی

به طور کلی هر قسمت از عضلات دام تحرک بیشتری داشته باشد خوش طعم تر است و قسمت های کم تحرک آن گوشت نرم تری دارد. گوشت گردن گوسفندی : به دلیل وجود تحرک بیشتر از این قسمت در نشخوار کردن قطعا گوشت آن مناسب تهیه انواع سوپ، آبگوشت،همبرگر، کتلت و درست کردن انواع خورشت است. یکی از قسمت های خوشمزه گوشت گوسفندی را گوشت گردن می نامند که مقدار زیادی از آهن در آن موجود است و می تواند به راحتی جذب بدن شود و خوردن گوشت گردن می تواند میزان ۲۰ درصد آهن مردان و ۱۲ درصد آهن زنان را فراهم کند. گوشت دنده : نرم، لطیف، ترد، خوشمزه بودن از ویژگی های گوشت دنده گوسفند است که برای ساخت انواع کباب از آن استفاده می شود که در ایران دنده کباب کرمانشاهی جزو مشهورترین کبابهای ایرانی محسوب می شود که در کنار آثار تاریخی طاق بستان دلچسب است. گوشت راسته گوسفندی : به قسمت ستون فقرات گوسفند که حاوی درصد پایین چربی است راسته می گویند که قیمت آن گران است و به دلیل اینکه جزو قسمت های کم تحرک گوسفند محسوب می شود خیلی نرم است و برای پخت انواع کباب ها از آن استفاده می شود. کباب برگ یکی از غذاهای خوشمزه ای است که از گوشت راسته گوسفندی درست می شود. جالب است بدانید که تقریبا هر گوسفندی به مقدار ۳ کیلوگرم گوشت راسته دارد و کسانی که ضعف ستون فقرات یا دیسک کمر دارند می تواند از این غذا میل بفرمایند.

گوشت فیله گوسفندی : گوشت قسمت پشت کمر و جگر سفید را فیله می نامند که به دلیل نرم بودن و صاف بودن آن برای درست کردن انواع غذاهای گوشتی ایرانی چون کباب چنجه مورد استفاده قرار می گیرد. گوشت سینه و سر سینه : یکی دیگر از قسمت های گوشت گوسفندی که مختص کباب است گوشت سینه و سرسینه است که می توان آنرا از دنده ها جدا کرد و با سبزیجات معطر پخت  . گوشت قلوه گاه گوسفندی : سفت ترین قسمت لاشه گوشت گوسفندی را قلوه گاه می نامند که با توجه به چربی زیاد این قسمت برای چرخ کردن گوشت و برای تهیه کباب کوبیده از آن همراه با مخلوط گوشت گوساله استفاده می شود. گوشت ران گوسفندی : قسمت انتهای گوشت گوسفندی را ران می نامند که مختص کباب حسینی است که با سیخ چوبی درست می شود و کباب حسینی با گوشت مغز ران تهیه و همراه با فلفل و پیاز ریز مزه دار می شود. گوشت سر دست : قسمت زیر زانوی گوسفند که پهن و مسطح است را گوشت سر دست تشکیل میدهد که ۲۷ درصد وزن گوسفند زنده را تشکیل می دهد و شامل ماهیچه های دست و شانه می شود. شانه گوسفندی را همان نیمه پایینی بدن گوسفند می نامند که به دلیل استخوان دار بودن قیمت ارزان تری نسبت به گوشت ران دارد. گوشت ماهیچه گوسفندی : اگر قصد درست کردن انواع غذاهای ایرانی چون باقالی پلو دارید بهتر است از ماهیچه گوسفند استفاده کنید که یک گوشت لخم و بدون چربی است و جزو قسمت های لذیذ و مطبوع گوشت گوسفندی محسوب می شود.

کف دست گوسفندی کجاست

کف دست گوسفندی و یا سردست گوسفندی به دست گوسفند گفته میشود که نسبت به ران گوسفندی استخوان بیشتری دارد و ارزان تر است، همچنین چربی آن نسبت به بقیه قسمت های گوسفندی کمتر و تقریبا مشابه ران گوسفندی است. وزن متوسط سر دست گوسفندی ۳ الی ۵ کیلو است.موارد مصرف سردست گوسفندی: خورشتها و کباب

مضرات گوشت گوسفندی

در صورتی که گوشت گوسفند به صورت متعادل در رژیم غذایی شما قرار بگیرد هیچ گونه ضرری ندارد ولی در صورتی که مصرف آن بیش از حد باشد می تواند باعث مشکلات و بیماری هایی مثل افزایش کلسترول ، فشار خون ، نقرس و … شود.گوشت قرمز با دارا ‌بودن چربی اشباع شده موجب افزایش فشارخون در فرد می‌شود؛ اما مصرف کمتر از این گوشت باعث طبیعی شدن فشار خون می‌شود.از ضررهای دیگر این گوشت افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت است. بر اساس مطالعات دانشگاهی افراد گیاه‌خوار قندخون و تری گلیسیریدی پایین دارند.

یکی از نکات اساسی در طبخ و خوردن گوشت گوسفند، اطمینان از پخت کامل آن است. گوشت های خام و نیم پخته به علت خطر آلودگی لیستریا و توکسوپلاسموز برای مادر باردار ممنوع هستند. این باکتری ها احتمال بروز نقایص هنگام تولد، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد و … را افزایش می دهند.طبق مطالعات انجام یافته افرادی که نسبت به دیگران میزانی بیشتر گوشت قرمز مصرف می‌کنند در معرض چاقی و افزایش وزن قرار دارند. پس برای این که خطر افزایش سریع وزن را از خود دور کنید، برنامه غذایی‌تان را تغییر دهید.از دیگر مضرات گوشت قرمز که شاید خیلی‌ها از آن مطلع نباشند، افزایش علائم پیری زودرس است. به‌همین خاطر با مصرف میوه و سبزی که باعث افزایش آنتی اکسیدان‌ها و مهار رادیکال‌های آزاد می‌شوند از شر مشکلاتی مانند لکه‌های تیره و چین و چروک خلاص شوید.

از شایع‌ترین مضرات گوشت قرمز مسئله التهاب زیاد است. گوشت به عنوان یک ماده دیر هضم (حتی در صورت پخت عالی) موجب افزایش آنزیم‌های گوارشی می‌شود. چنان که در سنین پایین گوشت مصرف شود اسید چرب امگا ۶ را در بدن نگه می‌دارد که این موضوع موجب ایجاد درد و التهاب خواهد شد.گوشت قرمز گوسفند و گاو دارای مواد شیمیایی سمی ارگانیکی است که از مهم‌ترین آنها دیوکسین در صدر قرار دارد. این ذره میکروسکوپی از خاکستر دستگاه زباله سوز در علوفه‌هاست که دام‌ها آن را می‌خورند. بر اساس مطالعاتی که دانشمندان متعدد کرده‌اند، دیوکسین یک هورمون شیمیایی به شمار می‌رود که عملکرد سلول‌های بدن را مختل می‌کند و به همین دلیل بروز سرطان را نیز افزایش می‌دهد. هم چنین بهتر است بدانید که علاوه بر دیوکسین برای گاوهای مزرعه از نور مصنوعی با استفاده از اشعه گاما که توسط کوبالت ۶۰، رادیواکتیو یا یک نور الکتریکی دیگر تولید می‌گردد، استفاده می‌شود. به کار بردن نور جهت از بین بردن باکتری‌های گوشت قرمز است اما رادیو اکتیو موجب تولید رادیولیتیک در گوشت شده و همین سرطان زا به حساب می‌آید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 22 خرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.