خواص گندم سیاه و مضرات و طریقه مصرف و خواص گندم سیاه در طب سنتی
خواص گندم سیاه
خواص گندم سیاه ؛ مضرات و طریقه مصرف و خواص گندم سیاه در طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص گندم سیاه
گندم سیاه یا باک ویت (به انگلیسی : Buckwheat) یکی از گیاهان بومی آسیا می باشد. برخلاف تصور عموم گندم سیاه از خانواده غلات نبوده و از تیره هفت بندیان (مانند ریواس) محسوب می شود. در حال حاضر گندم سیاه در ایران به صورت آزمایشی در اردبیل کاشت می شود.گندم سیاه متعلق به گروهی از خوراکیهاست که به نام شبهغلات معروفاند. شبهغلاتها دانههایی هستند که درست مانند دانههای غلات مصرف میشوند اما گیاهی، علفی نیست. از شبهغلاتهای معروف دیگر میتوان به کینوا و تاجخروس (برخی از انواع این گیاه به صورت غلات مصرف میشود) اشاره کرد.گندم سیاه که به نام های دیگری مانند گندم گاوی، گندم راش و دیلار هم شناخته می شود، یکی از انواع دانه های خوراکی است که خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می کند و برای سلامتی قلب و عروق مفید می باشد.
آیا گندم سیاه را میشناسید؟ شاید به دلیل نامش تصور کنید از گروه غلات به شمار میرود ولی این گیاه غله نیست. این گیاه مانند غلات مصرف میشود ولی مثل آنها در چمنزار به صورت علفی رشد نمیکند. همانند دانه کینوا، گندم سیاه هم در دسته شبه غلات قرار میگیرد و به گندم ربطی ندارد، بنابراین بدون گلوتن است. این دانه گیاهی را به صورت دمنوش، بلغور، آرد و نودل مصرف میکنند. بلغور گندم سیاه مانند برنج به عنوان عنصر اصلی بسیاری از غذاهای سنتی و قدیمی آسیایی و اروپایی استفاده میشود. گندم سیاه به دلیل وجود آنتیاکسیدان و مواد معدنی زیاد، به عنوان یک ماده غذایی سالم شناخته و محبوب شده است.
گندم سیاه، برخلاف نامش، ربطی به گندم ندارد، بنابراین حاوی گلوتن نیست. گندم سیاه فراوری شده و به شکل دانه، آرد، نودل یا دمنوش در دسترس مردم قرار میگیرد. غلات گندم سیاه مانند برنج در بازار وجود دارد و یکی از مواد غذایی اصلی اروپای قدیم و آسیاست. این گیاه به دلیل اینکه سرشار از مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای متفاوت است، غذایی سالم به حساب میآید و طرفداران زیادی دارد. حتی گندم سیاه میتواند قند خون را کنترل کند. گندم سیاه، قهوهای است و شکل نامنظمی دارد. دو نوع گندم سیاه، معمولی (با نام علمی Fagopyrum esculentum) و تارتاری (با نام علمی Fagopyrum tartaricum)، وجود دارد. گندم سیاه عمدتا در نیمکره شمالی زمین، به ویژه در اروپای مرکزی و شرقی، روسیه، قزاقستان و چین کشت میشود.
گندم سیاه را به صورت دانه های کامل آن برای تهیه انواع غذا مانند سوپ ، سالاد و خوراک سبزیجات استفاده می کنند. آرد گندم سیاه را برای تهیه کیک، کلوچه و نان به کار می برند. جوانه گندم سیاه را برای تهیه سالاد و سوپ استفاده می کنند. از دانه های کامل گندم سیاه برای تهیه جوانه گندم سیاه هم استفاده می شود.
خواص گندم سیاه در طب سنتی
طبیعت گندم سیاه گرم می باشد. گندم سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، ویتامین K، منگنز، منیزیم، مس، کلسم، پتاسیم، روی، پروتئین، روتن، کوئرستین و اسید چرب ضروری آلفا لینولنیک اسید است.ارزش غذایی گندم سیاه (۱۰۰ گرم) کالری : ۳۴۳ کربوهیدرات : ۷۱٫۵ گرم پروتئین : ۱۳٫۲ گرم فیبر : ۱۰ گرم .
مواد اصلی تغذیهای گندم سیاه، کربوهیدرات ها هستند؛ اما پروتئین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان هم در آن یافت میشود. ارزش تغذیهای گندم سیاه به طور قابل توجهای، از غلات دیگر، بسیار بیشتر است. مقدار مواد مغذی ۱۰۰ گرم گندم سیاه به عبارت زیر هستند: کالری: ۳۴۳ آب: ۱۰٪ پروتئین: گرم کربوهیدراتها: ۷۱,۵ گرم فیبر: ۱۰ گرم قند: — چربی: ۳,۴ گرم چربی اشباعشده: ۰,۷۴ گرم چربی تکاشباعنشده: ۱,۰۴ گرم چربی چنداشباعنشده: ۱,۰۴ گرم امگا۳: ۰,۰۸ گرم امگا۶: ۰,۹۶ گرم چربی ترنس: —
گندم سیاه کالری پایینی دارد و به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای افرادی که رژیم لاغری دارند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
گندم سیاه به طور عمده حاوی کربوهیدرات است و این ماده ۲۰ درصد وزن دانههای پخته شده آن را تشکیل میدهد. در این گیاه کربوهیدرات به شکل نشاسته وجود دارد، نشاسته اولین شکل ذخیرهسازی کربوهیدرات در گیاهان است. شاخص گلوکز یا GI گندم سیاه پایین است و بنابراین نمیتواند باعث افزایش غیرعادی قند خون شود. شاخص گلوکز واحدی است که بر اساس آن سرعت افزایش قند خون بعد از مصرف یک ماده غذایی اندازهگیری میشود. برخی از انواع کربوهیدرات محلول در گندم سیاه مانند فاگوپیریتول و دی-کایرو اینوسیتول میتوانند افزایش قند خون بعد از مصرف وعده غذایی را تنظیم کنند.
گندم سیاه گیاهی با میوه های تک دانه و فاقد گلوتن است که برخلاف باور عموم، ارتباطی به گندم نداشته بلکه به خاطر شباهت در استفاده از دانه های آن به نام گندم سیاه یا گندم راش مشهور شده است. از جمله خواص گندم سیاه می توان به بهبود هضم، درمان یبوست، دیابت، کاهش کلسترول و فشار خون بالا، لاغری، درمان کم خونی، تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی و حفظ سلامت گیاهخواران و زنان یائسه اشاره کرد.
گندم سیاه حاوی مقدار مناسبی فیبر و دیگر ترکیبات مغذی است که بدن بهراحتی نمیتواند آنها را هضم کند، اما این فیبر، سلامت رودهٔ بزرگ را حفظ میکند. ۲,۷٪ گندم سیاه پختهشده، حاوی فیبر است و عمدتا از سلولز و لیگنین (lignin) تشکیل شده است. لیگنین، نوعی پلیمر پیچیده است که در گیاهان به صورت لایهای دور سلولز قرار دارد. فیبر گندم سیاه، در سبوس آن که پوشش دانه گندم سیاه است، انباشته میشود. سبوس، بخشی از گندم سیاه است که طعم منحصربهفردی به این غله میدهد. همچنین سبوس، حاوی نشاسته مقاوم است و بدین ترتیب در برابر هضم مقاومت میکند و به همین دلیل در دسته فیبرها قرار میگیرد. این نشاستههای مقاوم وقتی به روده میرسند، به وسیله باکتریهای مفید روده، تخمیر میشوند. سپس اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه به نام بوتیرات (butyrate) تولید میشود. بوتیرات و اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه دیگر، سلولهای جدار رودهٔ بزرگ را تغذیه میکنند، سلامت روده را افزایش میدهند و از خطر سرطان روده، پیشگیری میکنند.
یک فنجان گندم سیاه حاوی بیش از ۲۰٪ از فیبر مورد نیاز روزانه شما است. فیبری که از این گیاه به دست می آید، خاصیت قوی ضد سرطانی دارد. به این معنا که این گیاه از رشد و گسترش انواعی از سرطان جلوگیری می کند. مخصوصا این موضوع در جلوگیری از به وجود آمدن سرطان سینه در زنان کاملا درست است به ویژه در زنانی که ایام یائسگی را پشت سر می گذارند و ریسک بالایی در ابتلا به این بیماری را دارند. فایده عمده دیگر گندم سیاه کمک به جلوگیری از ابتلا به سرطان کولون است. فیبر موجود در این گیاه به گوارش راحت تر کمک می کند. این بدان معناست که بدن به تولید اسید کمتری برای تجزیه و گوارش غذا نیاز دارد. در نتیجه با مصرف فیبر ترشح اسید و آنزیم در مدفوع مشاهده می شود. این اقدام از بروز سرطان روده جلوگیری می کند.
گندم سیاه حاوی مقدار کمی پروتئین است. در واقع ۳,۴٪ دانههای پختهشده یک فنجان گندم سیاه پروتئین است. به دلیل ویژگی اسیدآمینهٔ موجود در پروتئین گندم سیاه، ارزش تغذیهای آن بسیار بالاست. به ویژه اینکه، این غله سرشار از اسیدآمینههای لیزین و آرژینین است. اما قابل هضم بودن این پروتئینها به دلیل وجود مواد غیرمغذی مانند بازدارندههای آنزیم پروتئاز و جوهر مازو، نسبتا کم است. آنزیم پروتئاز برای هضم انواع مختلف پروتئین کاربرد دارد. جوهر مازو هم در عصارهٔ بسیاری از گیاهان وجود دارد و موجب تحریک معده، باریکی روده، حالت تهوع و استفراغ میشود. در بررسیهای حیوانی مشخص شد که پروتئین گندم سیاه میتواند باعث کاهش کلسترول خون شود، جلوی تشکیل سنگ صفرا را بگیرد و از خطر ابتلا به سرطان رودهٔ بزرگ پیشگیری کند. گندم سیاه مانند شبهغلات دیگر گلوتن ندارد و مناسب افرادی است که نمیتوانند گلوتن را تحمل کنند.
در مقایسه با بسیاری از غلات و دانه های کامل، گندم سیاه شاخص گلیسمی پایینی دارد. کربوهیدرات های پیچیده ی موجود در گندم سیاه به آهستگی به جریان خون وارد می شوند و در نتیجه باعث افزایش قند خون نمی شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که گندم سیاه را برای دو ماه به رژیم غذایی خود وارد می کنند، قند خون و مقاومت به انسولین در آن ها بهبود قابل توجهی پیدا می کند. (در این آزمایش از دارو های کاهش دهنده قند خون استفاده نشده است)
گندم سیاه از قرن هشتم قبل از میلاد مصرف می شده است. اگرچه گندم سیاه در سال های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته اما از دیرباز در غذاهای هندی، ژاپنی و کره ای کاربرد گسترده ای داشته است. گل و برگ های گیاه گندم سیاه نیز دارای کابردهای زیادی در طب سنتی هستند. ماده روتین که در داروهای فشار خون استفاده می شود معمولا از برگ های گندم سیاه استخراج می شود. میوه گندم سیاه تک دانه و خشک است و دانه آن به رنگ قهوه ای یا سیاه یافت می شود.
گندم سیاه بیش از هر غلات دیگر مانند برنج، گندم و ذرت، مواد معدنی دارد. اما مقدار کمی ویتامین در آنها دیده میشود. بیشترین مواد معدنی که در گندم سیاه دیده میشود، عبارتاند از: منگنز: این مادهٔ معدنی به مقدار زیادی در غلات کامل دیده میشود و برای متابولیسم بدن، رشد و توسعه آنتی اکسیدان ها که مواد دفاعی بدن هستند، مفید است. مس: بیشتر رژیم غذایی دنیای غرب، این مادهٔ معدنی را ندارند. این مادهٔ معدنی وقتی به مقدار کمی مصرف شود، روی سلامت قلب مؤثر است. منیزیم: مقدار کافی این مادهٔ معدنی در رژیم غذایی، از ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع۲ و بیماری های قلبی میکاهد. آهن: کمبود این مادهٔ معدنی موجب کم خونی و در نتیجه کاهش توانایی حمل اکسیژن در خون میشود. فسفر: این مادهٔ معدنی، نقشی اساسی در رشد و حفظ بافتهای بدن دارد. مواد معدنی در دانههای پختهشده گندم سیاه، در مقایسه با دیگر غلات، بهتر جذب بدن میشوند. زیرا گندم سیاه، اسید فیتیک ندارد. اسید فیتیک، بازدارنده جذب مواد معدنی است و در بیشتر غلات دیده میشود.
گندم سیاه منبع غنی فیبر است که عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و حرکات روده را تنظیم می کند. افزودن گندم سیاه به رژیم غذایی استرس اکسیداتیو در دستگاه گوارش را کاهش داده و مواد مغذی موجود در آن به کاهش اشتها کمک می کند. گندم سیاه منبع خوب پروتئین است و حاوی ۱۲ اسید آمینه مختلف می باشد. مصرف کافی گندم سیاه به تامین انرژی بدن کمک کرده و برای رشد عضلانی مفید است، پروتئین از تخریب استخوانی جلوگیری کرده و به افزایش استقامت و حجیم شدن عضلات کمک می کند. لازم به ذکر است گندم سیاه نسبت به سایر مواد غذایی مانند گندم، برنج، ذرت و ارزن پروتئین بیشتری داشته و برای گیاهخوارن بسیار مفید است.
زنان یائسه بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به اختلالاتی همچون کلسترول بالا، فشار خون بالا، سرطان سینه و مشکلات قلبی عروقی قرار دارند، مصرف گندم سیاه به حفظ سلامت زنان در این دوران کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش می دهد.تحقیقات نشان می دهد که گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، دارای خواص ضد التهابی بوده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. مقادیر بالای فیبر و روتن موجود در گندم سیاه با کاهش کلسترول و فشار خون بالا به سلامتی قلب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حمله ی قلبی را کاهش می دهد.
خواص عسل گندم سیاه
گندم سیاه در آب و هوای خنک شکوفه میزند و در کوتاه مدت محصول میدهد. این شکوفهها بسیار متراکم هستند و کل گیاه را بصورت فرش ضخیمی از گلها نشان میدهند. حشرات و عوامل گردهافشان بازده این شکوفهها را تا حد زیادی افزایش میدهند. زنبورهای عسل به شهد آن علاقه دارند و عسل تیره رنگی را از آن درست میکنند. امروزه چین بزرگ ترین تولید کننده گندم سیاه در جهان است که روسیه، اوکراین و فرانسه در ردههای بعدی تولید این گیاه قرار دارند. در ایتالیا کشت گندم سیاه در حدود قرن ۱۶ آغاز شد، اما در دهههای اخیر کشت این گیاه به شدت کاهش یافت و امروزه تنها در برخی درههای آلپ یافت میشود. عسل تکگل گندم سیاه عمدتاً در آمریکای شمالی (کانادا و کالیفرنیا)، چین و برخی کشورهای اروپایی نظیر لهستان، روسیه، هلند و آلمان تولید میشود.
گندم سیاه گیاه مناسبی جهت تولید عسل بوده و عسل تکگل تیره و قوی تولید میکند. حتی گاهی اوقات رنگ بنفش این عسل آنقدر تیره است که سیاه به نظر میرسد. عسل گندم سیاه کمی دارای ریزدانه، غلیظ با بویی قوی و طعمی مشخص مانند مالت تند پر طعم و بو میباشد. به دلیل طعم قوی و طعم ثانویه مانای این نوع عسل، قطعاً نمیتوان آن را با قاشق و بصورت مستقیم مصرف نمود. این عسل به آرامی متبلور میشود (مانند عسلهای بلوط یا گل گاوزبان) و یکی از قویترین عسلها به شمار میرود. رنگ: رنگ بنفش تیره، تقریباً سیاه مزه: تند و تیز، شیرین و کمی تلخ ترکیبات ارگانیک ناپایدار: ۱۰ نوع الکل، ۵ نوع فنول، ۷ نوع کتون، ۱۷ نوع اسید چرب آزاد، ۶ نوع استر، ۱۸ نوع آلدهید، ۱۰ نوع فوران، ۱۲ نوع ترپن و ۲ ترکیب متفرقه دیگر.
معمولاً هر چه رنگ عسل تیرهتر باشد، مقدار مواد فنولی و قدرت آنتیاکسیدانی آن نیز بالاتر است. محققان اثرات هضم عسل بر ظرفیت آنتیاکسیدانی پلاسما را آزمایش کردهاند. به افراد تحت آزمایش شیره ذرت یا عسل گندم سیاه با ظرفیت آنتیاکسیدانی متفاوت و دوز ۵/۱ گرم در هر کیلوگرم وزن بدن داده شد. در مقایسه با گروه کنترل قند، مصرف عسل باعث افزایش میزان آنتیاکسیدان و کاهش ظرفیت سروم شد. در یک تحقیق دیگر، رژیمی با مصرف مکمل روزانه g/kg ۲/۱ عسل داده شد. در این تحقیق، عسل باعث افزایش عاملهای آنتیاکسیدانی بدن شد: غلظت ویتامین C خون تا ۴۷٪، بتاکاروتن تا ۳٪، اسید اوریک تا ۱۲٪ و آنزیم کاهنده گلوتاتیون تا ۷٪ شد. عسل دارای مقادیر ویتامین زیادی نیست، اما درون بدن انسان چنین تأثیری دارد، بطور مثال، هر ۱۰۰ گرم عسل گندم سیاه حاوی تنها ۳۶/۷ تا ۶/۱۸ گرم اسید آسکوربیک (ویتامین C) است.
عسل گندم سیاه که مزایایی مانند داشتن اثر آرامش بخش بر روی غشای مخاطی دارد و برای علائم سرما خوردگی و آنفولانزا مانند درد و یا به خاطر سوزش مفید بوده، همچنین خواص ضد میکروبی دارد که به ترمیم زخم کمک میکند و باعث بهبود بدن بعد از عفونتهای تنفسی می شود. یک عمل آنتیاکسیدان قوی با مزایای ضد پیری و حفاظتی هم می باشد. البته مانند همه انواع عسل ها، گندم سیاه هم میتواند موجب واکنشهای آلرژیک شود، ممکن است شما به عسل گندم سیاه نیز آلرژی داشته باشید، یا به این دلیل که نسبت به گرده حاوی آن حساسیت دارید. اولین مورد، گرده که به طور تصادفی وقتی زنبورعسل شهد را جمع میکند به عسل اضافه میشود، میتواند سیستم ایمنی شما را دچار واکنش کند. حساسیت به این معنی است که شما یک سیستم ایمنی تا حدودی فعال دارید، که بیشتر مستعد واکنش نسبت به عوامل بیضرر است.
خواص چای گندم سیاه
چای گندم سیاه یکی از چای هایی است که به دلیل این که فاقد کافئین است، می تواند به راحتی جای چای سبز را بگیرد. با این وجود چای گندم سیاه انواع آنتی اکسیدان ها از جمله روتین و ویتکسین را برای بدن فراهم می کند. روتین آنتی اکسیدانی است که شامل چندین ویژگی سلامتی از جمله بهبود جریان خون و جلوگیری از ایجاد واریس می باشد. هم چنین می تواند به بهبود شرایط متابولیکی مثل مقاومت انسولین، جلوگیری از دیابت و سندرم پُلی سیستمی کمک شایانی کند. پس با مصرف روزانه چای گندم سیاه می توان با همه این عوامل مقابله کرد.
طرز استفاده از چای گندم سیاه: گندم سیاه را پخته و از صافی عبور داده و دمنوش را میل کنید. گندم سیاه باقی مانده را پس از خنک شدن به سالاد اضافه کرده و میل فرمائید. کالری چای گندم سیاه: به دلیل این که چای گندم سیاه حاوی میزان بسیار اندکی کالری است، می توان از آن به عنوان یک نوشیدنی سالم به جای نوشیدنی های پرکالری در رژیم غذایی استفاده کرد.
خواص گندم سیاه برای کودکان و نوزادان
مقادیر بالای منیزیم و ویتامین E موجود در گندم سیاه خطر ابتلا به آسم در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد. مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید هستند. گندم سیاه گلوتن ندارد به همین دلیل برای تغذیه نوزادان و کودکان مبتلا به سلیاک یا کسانی که به گلوتن حساسیت دارند، مناسب می باشد.
گندم سیاه از کجا بخریم
گندم سیاه را می توان از فروشگاه های اینترنتی تهیه کرد.
گندم سیاه برای لاغری
گندم سیاه کالری پایینی دارد و به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای افرادی که رژیم لاغری دارند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
گندم سیاه برای موش
مرگ موش راکومین سم موش کش قوی شبیه سیانور است که به صورت گندمی و سیاه به فروش می رسد. یکی از راه های مقابله با این جانوران موزی مرگ موش است . این سم ها برای فریب جونده به شکل گندمی، پودری، پفکی، پاستیلی، پاستایی،بدون بو تولید میشوند.
پایه این مرگ موش ها فسفید روی، زینک فسفاید،کلرت میباشند و ضد انعقادی هستند. از مرگ موش های قوی میتوان به راکومین، زاپی، زورنیخ، اشاره کرد. مرگ موشها رنگ های سیاه، خاکستری، قرمز و صورتی دارند و برای انسان و سایر حیوانات بسیار کشنده و پرخطر است.
گندم سیاه برای پوست
گندم سیاه مقادیر زیادی روتن دارد که پوست را در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت کرده و احتمال آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.مصرف منظم گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند. منیزیم موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون در بدن صورت کمک کرده و پوست را درخشان و شفاف می سازد.
گندم سیاه در بارداری
فولات موجود در گندم سیاه از نقایص لوله عصبی جنین در دوران بارداری جلوگیری می کند. مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه به بهبود رشد جنین کمک می کند. گندم سیاه مقادیر بالای فیبر دارد و مصرف آن در دوران بارداری به بهبود هضم غذا، کاهش نفخ، درمان یبوست و کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند. مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات های موجود در گندم سیاه به افزایش انرژی روزانه کمک کرده و خستگی و بی حالی در زنان باردار را درمان می کند. مقادیر بالای ویتامین های B موجود در گندم سیاه برای پیشگیری و درمان افسردگی در زنان باردار مفید می باشد.
گندم سیاه و یبوست
گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به افزایش حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.گندم سیاه مقادیر بالای فیبر دارد و مصرف آن در دوران بارداری به بهبود هضم غذا، کاهش نفخ، درمان یبوست و کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند.
گندم سیاه و گلوتن
گندم سیاه، برخلاف نامش، ربطی به گندم ندارد، بنابراین حاوی گلوتن نیست. گندم سیاه فراوری شده و به شکل دانه، آرد، نودل یا دمنوش در دسترس مردم قرار میگیرد.گندم سیاه بخصوص برای افرادی که نمی توانند غلات حاوی گلوتن مصرف کنند مفید است.
گندم سیاه گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین مواد غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند. متخصصان گندم سیاه را یکی از بهترین جایگزین های گندم، جو و چاودار در افراد مبتلا به سلیاک معرفی می کنند.
مضرات گندم سیاه
گندم سیاه در برخی از افراد موجب واکنشهای حساسیتی میشود. اما اگر این غله در حد متوسط مصرف شود، عوارض بدی از خود به جای نمیگذارد.
افرادی که همیشه و در حجم بالایی گندم سیاه مصرف میکنند، بیشتر احتمال دارد به این حساسیت مبتلا شوند. افرادی که به لاتکس (نوعی پلیمر که در تولید دستکش کاربرد دارد) و برنج حساسیت دارند، ممکن است به گندم سیاه هم واکنشهای حساسیتی نشان دهند.