خواص سرشیر و طبع و خواص سرشیر برای پوست صورت و جنین در طب اسلامی - فال و خواب

خواص سرشیر و طبع و خواص سرشیر برای پوست صورت و جنین در طب اسلامی

خواص سرشیر

خواص سرشیر ؛ طبع و خواص سرشیر برای پوست صورت و جنین در طب اسلامی

خواص سرشیر ؛ طبع و خواص سرشیر برای پوست صورت و جنین در طب اسلامی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با خواص سرشیر

سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته می شود و این روزها صنعتی و بهداشتی آن با بسته بندی های متنوع به بازار آمده است. از آنجا که چربی سبک بوده و به مرور بر روی شیر جمع می‌شود، معمولا سرشیر مقدار فراوانی از چربی شیر را در خود جای می‌دهد. مسلما خوردن این چربی بدفعات، موجب افزایش دریافت انرژی و در نتیجه تجمع چربی در بدن مصرف کننده خواهد شد.

شیر چربی بالایی دارد، این چربی‌ها چگالی کمتری نسبت به بقیه اجزای شیر دارند و در صورت ساکن ماندن شیر، روی سطح آن جمع می‌شوند. به این چربی‌ها سرشیر گفته می‌شود. برای تهیه سرشیر به صورت سنتی ابتدا شیر را به مدت یک الی ۲ ساعت با حرارت ملایم می‌جوشانند، سپس اجازه می‌دهند تا شیر به آرامی سرد شود و در طی سرد شدن قسمت چربی جمع شده روی سطح آن را جدا می‌کنند. امکان تهیه سرشیر از شیر‌های پاستوریزه و گرمادیده وجود ندارد. در واقع نوعی مولکول پروتئینی در شیر وجود دارد که باعث می‌شود چربی‌های شیر در زمان سرد شدن به یکدیگر بچسبند، اما گرمای زیاد این مولکول‌ها را از بین می‌برد.

سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته می‌شود و این روزها صنعتی و بهداشتی آن با بسته بندی‌‌‌های متنوع به ‏بازار آمده است. در واقع سرشیر نوعی خامه گیری است. در این روش شیر گرم را بتدریج خنک می‌کنند که ‏طی این زمان گویچه‌‌‌های چربی همراه مقداری از پروتئین‌‌‌های مفید روی سطح شیر بسته می‌شود که به آن سرشیر گویند و ‏اغلب به روش سنتی تهیه می‌شود و بسیار لذیذتر از خامه‌‌‌های صنعتی است، بخصوص آن که با مرباهایی چون آلبالو، ‏هویج، به یا گل سرخ و یا با مقداری عسل میل شود.

خواص سرشیر در طب سنتی

یک قاشق غذاخوری سرشیر ۶۰ کالری دارد.سرشیر دارای مزاج گرم و تر است.عسل و شکر سرخ مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج سرشیر هستند. سرشیر گزینه مناسبی برای وعده صبحانه و غذای کودکان است. سرشیر ملین است و رفع یبوست می‌کند. مصرف آن به همراه شکر برای رفع گرفتگی مجاری ادراری مفید است. سرشیر تقویت کننده بدن و چاق کننده است.

مصرف سرشیر برای تقویت مغز و اعصاب نیز مفید است. سرشیر به رفع خشونت ریه و حنجره کمک می‌کند. افراد گرم و خشک از مصرف سرشیر سود می‌برند. زیاده روی در مصرف سرشیر سبب ضعف و سستی دهانه‌ی معده و کاهش اشتها می‌گردد و از این جهت برای معده‌های مرطوب، افراد کم‌اشتها و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست. سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می‌شود. در برخی از مواقع ممکن است شیر به میکروب‌های بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده می‌شود، این میکروب‌ها همچنان در شیر باقی می‌مانند.

سرشیر همراه با عسل، شیره خرما و مربا یکی از لذیذترین مواد غذایی است که می‌توان در وعده صبحانه میل کرد و طرفداران زیادی نیز دارد. در صورتی‌که شما هم می‌خواهید این فرآورده لبنی را به رژیم غذای خود اضافه کنید، در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف این فرآورده لبنی به دلیل چربی بالایی که دارد باعث اضافه وزن می‌شود. بنابراین ضروری است که از میزان کالری سرشیر قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی آگاه شوید تا علاوه بر آنکه از یک صبحانه خوشمزه لذت می‌برید، از اضافه وزن نیز پیشگیری کنید.

تفاوت اصلی سرشیر و خامه در فرآیند تولید آن‌هاست، همانطور که ذکر شد سرشیر از سرد کردن شیر گرما ندیده تهیه می‌شود. برای تهیه خامه شیر را در دستگاه سپراتور می‌ریزند، این دستگاه با سرعت بالایی حول محورش می‌چرخد و قسمت چربی شیر که نسبت به سایر اجزای شیر سبک‌تر است، در اطراف محور این دستگاه جمع می‌شود. برای تولید خامه این چربی‌ها را با مقداری مشخصی شیر مخلوط می‌کنند.

پژوهشگران میگویند که مصرف پروبیوتیک‌ها ممکن است به افزایش نسبت باکتری‌‌‌های مفید در سینه که از ریسک ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می‌کنند، کمک نماید. لاکتوباسیلوس‌ و استرپتوکوک، از جمله باکتری‌‌‌های تقویت کننده سلامت، بیش از باکتری‌‌‌های سرطانی در سینه‌‌‌های سالم وجود دارند. هر دو گروه دارای ویژگی‌‌‌های ضدسرطانی هستند. زنان، و بخصوص آنهایی که در معرض خطر سرطان سینه هستند، باید برای افزایش نسبت باکتری‌‌‌های سالم درون سینه شان، پروبیوتیک لاکتوباسیلوس‌ مصرف کنند. بالعکس در زنان مبتلا به سرطان سینه مشاهده می‎شود میزان اشریشیا کولی و استافیلوکوک اپیدرمیدیس که باکتری‌‌‌های مضر محسوب می‌شوند، بالاست. این باکتری‌ها موجب تجزیه دو رشته ای در DNA می‌شوند. این آسیب به DNA می‌تواند منجر به ابتلا به سرطان شود. به همین دلیل محققان معتقدند که مصرف پروبیوتیک‌‌‌های نظیر سرشیر به حفاظت از زنان در مقابل سرطان سینه کمک می‌کند. به گفته پژوهشگران، پروبیوتیک‌ها موجب تولید آنتی اکسیدان‌‌‌های می‌شوند که گونه‌‌‌های اکسیژن واکنشی را که موجب آسیب به DNA و در نهایت ابتلا به سرطان می‌شود، را خنثی می‌سازد.

خواص سرشیر گاومیش

سرشیر همان چربی و مواد سفیده شیر است، که روی سطح شیر جوشیده جمعمی‌شود. شیر گاومیش بیشترین مقدار سر شیر را دارد. شیر گاومیش دارای درصد چربی و مواد جامد بالایی است که همین مساله موجب بالارفتن ارزش این ماده سودمند شده است. شیر گاومیش از نظر چربی از شیر گاو غنی‌تر و دارای ماده خشک کمتر و بین میزان درصد لاکتوز با شیر گاو تفاوت دارد . املاح شیر گاومیش و پروتئین شیر گاومیش از شیر گاو بیشتر است. شیر گاومیش به دلیل دارا بودن مواد چربی و جامد بدون چربی زیاد ارزش غذایی بیشتری نسبت به شیر گاو دارد.

خواص سرشیر برای بدنسازی

می‌دانیم که پروتئین شیر بسیار بالا بوده و برای سلامت و قدرت عضله بسیار مفید است. پس شیر و سرشیر به‌‌عنوان یک ماده خوراکی مقوی برای ورزش‌کاران محسوب می شود. پروتئین موجود در یک لیوان شیر حدود ۸٫۱ میلی گرم بوده و این مقدار برای تامین نیاز روزانه یک ورزشکار کافی است. اگر بدن ایده‌آل و سالم مانند بدن ورزشکاران می‌خواهید بهتر است هر روز یک لیوان شیر مصرف کنید.

خواص سرشیر برای کودکان

سرشیر ملین است و رفع یبوست می‌کند. مصرف آن به همراه شکر برای رفع گرفتگی مجاری ادراری مفید است. سرشیر گزینه مناسبی برای وعده صبحانه و غذای کودکان است.

خواص سرشیر برای پوست و مو

سر شیر در واقع چربی شیر است که به دلیل اینکه سبک می باشد روی شیر جمع می شود. خواص سرشیر برای پوست صورت همانند خواص شیر شگفت انگیز می باشد زیرا سرشیر تمامی فواید شیر برای پوست را در خود جای داده است و تنها کمی چرب تر از شیر معمولی می باشد. در استفاده از هر نوع ماسکی برای پوست هر چند کاملا از مواد طبیعی ساخته شده باشد از عدم حساسیت پوست خود با ترکیبات ماسک مطمئن شوید. برای این منظور مقداری از محتویات ماسک را روی پوست داخلی بازوی خود بزنید و چند دقیقه صبر کنید اگر چنانچه ناحیه مورد نظر دچار خارش و قرمزی شد از مصرف آن ماسک خودداری کنید.با وجود اثرات فوق العاده ای که شیر روی پوست صورت دارد خیلی بعید به نظر نمی رسد که خواص شیر برای مو ما را شگفت زده کند. از جمله فواید شیر برای مو این است که به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند. همچنین از ریزش مو و خشکی بیش از حد مو جلوگیری کرده و باعث تقویت ریشه مو می شود. بخشی از خواص شیر برای مو مربوط به پروتئین ها موجود در شیر نیز می باشد. مطالعات بسیاری نشان داده اند که کمبود پروتئین موجب ریزش شدید مو می شود همچنین کمبود پروتئین باعث می شود تا موها نازک و کم پشت تر از حالت عادی رشد کنند. شیر با داشتن پروتئین بخشی از نیازهای مو به پروتئین را رفع می کند.

خواص سرشیر در بارداری و شیردهی

مصرف شیر و سرشیر برای همه زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد بسیار مفید شناخته شده است. در واقع، می­توان ادعا کرد که مصرف این ماده غذایی منافع زیادی برای همه جنین­ها در مراحل اولیه زندگی دارد. وزارت کشاورزی کشور به زنان باردار توصیه می­کند تا روزانه سه فنجان شیر و یا دیگر محصولات لبنی را به طور منظم، در دوران بارداری خود مصرف کنند. آیا می­دانید کودکان زنان حامله­ای که در دوران بارداری خود، روزانه حداقل ۱۵۰ میلی­گرم شیر می­نوشند، نسبت به نوزادان دیگر دارای قد بلندتری هستند؟ جالب است بدانید کودکان زنان حامله­ای که در دوران بارداری خود، روزانه حداقل ۱۵۰ میلی­گرم شیر می­نوشند، در هنگام تولد هم وزن بیشتری داشته و سریع­تر از نوزادانی که مادران آن­ها در دوران بارداری شیر مصرف نکرده­اند، رشد خواهند کرد. علاوه بر این موارد، نتایج مطالعات اخیر محققان نشان می­دهد که نوشیدن منظم شیر در طول دوران حاملگی می­تواند مزایای زیادی برای جنین داخل رحم مادر داشته باشد، چون به نظر می­رسد که سطح انسولین موجود در جریان خون این کودکان تا اواخر دوران نوجوانی بالا خواهد بود. به همین دلیل، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در بدن این کودکان به شدت کاهش می­یابد. همچنین، اگر زن حامله­ای در طی کل دوران بارداری خود، به طور منظم شیر مصرف کند، خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان در فرزند او به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. در واقع، می­توان اثبات کرد که خطر ابتلا به نرمی استخوان در نوزادانی که مادران آن­ها در دوران بارداری مقدار مناسبی شیر سرشار از ویتامین D مصرف کرده­اند، نیز بسیار کاهش می­یابد. علاوه بر این موارد، جالب است بدانید که هرچه شیر مصرفی مادر حامله بیشتر باشد، کودک داخل رحم او هم با ضریب هوشی بالایی به دنیا می­آید، چون ید موجود در شیر، روند رشد و توسعه مغز جنین را بالا می­برد.

اگر شما نمی­خواهید که در دوران بارداری خود کالری ناخواسته دریافت نموده و با افزایش وزن مواجه شوید، شیرگاوی را که خامه آن گرفته شده باشد، را برای مصرف خود انتخاب نمایید. جالب است بدانید که چربی اشباع شده در این نوع شیر گاو از طریق فرایندی گرفته شده و به مصارف دیگر می­رسد. اما یادتان باشد که انجام این فرایند باعث کاهش ویتامین­های محلول در چربی مانند A، D، E و C که بسیار هم در دوران بارداری زنان مورد نیاز است، خواهد شد. بنابراین، می­توان ادعا کرد که مصرف یک فنجان شیر کم­چرب می­تواند در حدود ۳۰۵ میلی­گرم از کلسیم مورد نیاز بدن زن حامله و جنین داخل رحم او را فراهم کند. به خاطر بسپارید که یک فنجان از این شیر شامل ۸۳ کالری است. در نهایت، به یاد داشته باشید که نوشیدن ۲-۳ فنجان شیر کم­چرب در هر روز از دوران بارداری به مادران حامله و جنین داخل رحم این افراد کمک خواهد کرد تا بسیاری از نیازهای بدنشان تامین گردد.

سرشیر در واقع چربی شیر است که جدا شده است، بنابراین خواص شیر را ندارد و نمی‌تواند کلسیم و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند، همچنین مصرف بیش از حد این ماده غذایی ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق: تقریبا ۶۰% سرشیر از چربی تشکیل شده است، بنابراین مصرف طولانی مدت سرشیر باعث افزایش کلسترول یا چربی خون می‌شود. تجمع این چربی‌ها در رگ‌های خونی باعث کاهش جریان خون شده و خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

چه ماست، چه شیر و یا هر محصول لبنی که ترجیح بدهید، نقش بسزایی در کیفیت شیر شما دارد. این محصولات دارای پروتئین و ویتامین‌های B و D هستند. از طرفی منبع غنی کلسیم نیز می‌باشند که برای اسکلت بندی نوزاد شما ضروری است. از طرفی کلسیم نیاز خودِ مادر شیرده نیز هست. حداقل ۳ سهم از لبنیات به صورتِ روزانه، برای مادر شیرده ضروری است.

خواص سرشیر و خامه

خامه یک نوع فرآورده لبنی است، اما در گروه چربی ها دسته بندی می شود. چربی موجود در آن بر حسب نوع خامه از ۳۰ تا ۶۰ درصد متغیر است و میزان برخی از مواد مغذی موجود در آن به پای شیر نمی رسد. خامه صبحانه ای که این روزها در اغلب فروشگاه ها عرضه می شود ۳۰ تا ۳۵ درصد چربی دارد و حدود ۵۰ درصد از کره، کم چرب تر است، اما چربی آن در مقایسه با شیر تازه دوشیده شده حدود ۹ برابر بیشتر است. هر چه خامه پرچرب تر باشد، سفت تر و غلیظ تر بوده و بر میزان ویتامین های محلول در چربی نظیر ویتامین های A، E و D آن افزوده می شود.

به گونه ای که غلظت ویتامین A خامه با توجه به درصد چربی آن از ۲ تا ۱۲ برابر قابل افزایش است، اما میزان ویتامین های محلول در آب نظیر ویتامین های B ،C و اسید فولیک آن کمتر و در طول استریلیزاسیون نیز مقدار زیادی از ویتامین B12 آن تخریب می شود. در ضمن خامه نمی تواند تامین کننده کلسیم و پروتئین روزانه بدن باشد و به هیچ وجه نباید جایگزین شیر و فرآورده های لبنی کم چرب شود. البته خوردن یک یا دو قاشق خامه برای صبحانه آن هم یکی دو بار در هفته اشکالی ندارد، ولی از آنجا که چربی خامه مانند چربی گوشت قرمز جزو چربی های جامد است و کلسترول بالایی نیز دارد مصرف بیش از اندازه آن حتی برای وزن گرفتن افراد لاغر هم توصیه نمی شود.

سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته می شود و این روزها صنعتی و بهداشتی آن با بسته بندی های متنوع به بازار آمده است. در واقع سرشیر نوعی خامه گیری خود به خودی است. در این روش شیر گرم را بتدریج خنک می کنند که طی این زمان گویچه های چربی همراه مقداری از پروتئین های مفید روی سطح شیر بسته می شود که به آن سرشیر گویند و اغلب به روش سنتی تهیه می شود و بسیار لذیذتر از خامه های صنعتی است، بخصوص آن که با مرباهایی چون آلبالو، هویج، به یا گل سرخ میل شود، ولی احتمال آلوده بودن این محصول محلی به انواع میکروب های بیماریزا همچون سل و تب مالت زیاد است.

تفاوت اصلی سرشیر و خامه در فرآیند تولید آن‌هاست، همانطور که ذکر شد سرشیر از سرد کردن شیر گرما ندیده تهیه می‌شود. برای تهیه خامه شیر را در دستگاه سپراتور می‌ریزند، این دستگاه با سرعت بالایی حول محورش می‌چرخد و قسمت چربی شیر که نسبت به سایر اجزای شیر سبک‌تر است، در اطراف محور این دستگاه جمع می‌شود. برای تولید خامه این چربی‌ها را با مقداری مشخصی شیر مخلوط می‌کنند.

مصرف سرشیر برای تقویت مغز و اعصاب نیز مفید است. سرشیر به رفع خشونت ریه و حنجره کمک می‌کند. افراد گرم و خشک از مصرف سرشیر سود می‌برند. زیاده روی در مصرف سرشیر سبب ضعف و سستی دهانه‌ی معده و کاهش اشتها می‌گردد و از این جهت برای معده‌های مرطوب، افراد کم‌اشتها و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست. سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می‌شود. در برخی از مواقع ممکن است شیر به میکروب‌های بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده می‌شود، این میکروب‌ها همچنان در شیر باقی می‌مانند.

خواص سرشیر و عسل

سرشیر همراه با عسل، شیره خرما و مربا یکی از لذیذترین مواد غذایی است که می‌توان در وعده صبحانه میل کرد و طرفداران زیادی نیز دارد. عسل و خامه شیر را مخلوط کنید و آن را بر روی صورت بزنید ۲۰ دقیقه بعد بشویید. خامه شیر پوست را نرم میکند، در حالی که عسل آن را تمیز میکند و مانع بروز آکنه می شود و یکی از مواد بسیار مغذی برای پوست و مو و یک آب‌رسان طبیعی است که با خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی خود، پوست سر شما را تمیز و لایه‌برداری ملایم می‌کند. این ماده، هم‌چنین برای التیام التهاب‌ها و درمان زخم‌های پوستی برای پوست سر، بسیار مناسب است.

سرشیر برای کبد چرب

پنیرو لبنیات پر چرب دارای چربیهای اشباع زیادی هستند و اگر انواع کم چرب آن را انتخاب نکنید در طولانی مدت تاثیرات منفی بر کبد شما خواهند داشت. پس از مصرف پنیر و لبنیات پر چرب خودداری کنید. البته خامه و سر شیر نیز خود منبع اصلی چربی هستند که مصرف آنها باید به طور جد در بیماران دارای کبد چرب محدود شود.

مطابق با تحقیقات انجام گرفته شده در سال ۲۰۱۱ شیر و لبنیات حاوی میزان بالایی پروتئین می باشند که مصرف آن ها برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. بنابراین مصرف شیر های کم چرب با مقدار پروتیئن بالا می تواند برای بیماران کبدی مفید باشد. اما تا آن جا که ممکن هست ماست را به صورت چیکیده و کم حجم مصرف کنند و با استفاده از همین ماست چکیده دوغ نیز درست کنید تا در درمان بیماری کبد چرب مفید باشد.

سرشیر برای سحری

بهتر است که وعده سحری را با غذاهای سبک سپری کنید . سرشیر دارای کالری بالا و چربی بسیار زیادی است و برای سحری وعده مناسبی نیست. مصرف غذاهایی مانند آش‌های سنگین، غذاهای پر از کشک، ماکارونی، تن‌ماهی، ماهی و ته‌دیگ برای وعده سحری اصلا توصیه نمی‌شود و حتی بهتر است در وعده سحری کمی حجم برنج کم شده و بیشتر از نان استفاده شود.سالاد کاهو، سالاد گوجه و خیار یا سبزی خوردن. بهتر است از آبلیموی تازه به‌عنوان چاشنی سالادتان کمک بگیرید. انواع سبزی‌ها و صیفی‌ها مانند کاهو، گوجه‌فرنگی یا خیار علاوه بر اینکه قدری احساس سیری ایجاد می‌کنند، می‌توانند مقداری از آب خودشان را در دستگاه گوارش نگه دارند و آن را به تدریج در طول روز آزاد کنند. با این حساب، با خوردن سالادها و سبزی خوردن تازه، حس تشنگی ما در طول روز، کمی برطرف و قابل‌تحمل خواهد شد.

سرشیر برای یبوست و اسهال و معده

سرشیر گزینه مناسبی برای وعده صبحانه است. سرشیر ملین است و رفع یبوست می‌کند. مصرف آن به همراه شکر برای رفع گرفتگی مجاری ادراری مفید است. غذا ها و نوشیدنی های مختلفی باعث ایجاد اسهال می شوند. حدود ۷۰ درصد مردم جهان نمی توانند شیر و سایر محصولات لبنی را به راحتی مصرف کنند. برخی افراد ممکن است هنگام خوردن شیر به دلیل وجود لاکتوز در آن دچار اسهال شوند. در این شرایط مدفوع آبکی بوده و حتی ممکن است به دلیل از دست دادن مایعات بدن و مواد معدنی دچار کم آبی و خستگی شوید.

سرشیر برای صبحانه

سرشیر بسیار مقوی  گزینه مناسبی برای وعده صبحانه و غذای کودکان است.سرشیر همراه با عسل، شیره خرما و مربا یکی از لذیذترین مواد غذایی است که می‌توان در وعده صبحانه میل کرد و طرفداران زیادی نیز دارد. در صورتی‌که شما هم می‌خواهید این فرآورده لبنی را به رژیم غذای خود اضافه کنید، در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف این فرآورده لبنی به دلیل چربی بالایی که دارد باعث اضافه وزن می‌شود

سرشیر برای سرماخوردگی

یادتان باشد مصرف لبنیات و شیر و سرشیر در دوران سرماخوردگی باید کنترل شده باشد، چراکه پروتئین موجود در شیر و فراورده‌هایش باعث غلظت اخلاط بدن شده و دفع‌شان را سخت‌تر می‌کند، درصورتی‌که نوشیدن هرچه بیشتر آب به رقیق شدن و راحت‌تر دفع کردن اخلاط بینی و گلو کمک می‌کند.

شیر یکی از غذاهایی است که هنگام سرماخوردگی و یا عفونت های این چنینی باید از آن دوری کنید. محصولات لبنی به طور موقت مخاط را ضخیم می کند که برای آلرژن های موجود در بدن مضر هستند. پنیر ناراحتی زیادی را هنگام ابتلا به سرماخوردگی ایجاد می کند، چربی زیادی دارد و سیستم ایمنی را ضعیف می کند. پس بهتر است از این ماده التهاب زا دوری کنید. بستنی سوزش گلو را آرام تر می کند اما ممکن است عاملی برای طولانی شدن مدت سرماخوردگی شود. همچنین یک ماده پرچرب محسوب می شود و عاملی برای افزایش التهاب است. پس تا می توانید از آن دوری کنید. هنگامی که با سرماخوردگی مبارزه می کنید، باید از همه محصولات لبنی از جمله ماست دوری کنید. زیرا ماست هم عامل ایجاد مخاط زیاد در بدن است.

سرشیر در فال قهوه

نماد شیر با وفادار بودن به پروژه‌ها و افرادی که در اطراف شما هستند، ارتباط دارد. علامت شیر نشانه یک تغییر بزرگ است. چیزی که باید پشت سر گذاشته شود. مانند اتمام یک کار قدیمی و شروع یک کار جدید. به طور کلی می توان گفت نماد شیر نشان دهنده شروع یک کار جدید، بخشش خانواده، متارکه و ایجاد یک زندگی جدید است. اگر خطوطی مواج تصویر شیر را در برگرفته و نماد شیر واضح نباشد، این احتمال وجود دارد که موقعیت و مقام مناسبی را از دست بدهید. واضح بودن شیر می‌تواند نشانگر یک مسئولیت یا کار پردرآمد باشد.

وجود شیر در پایین فنجان قهوه نشان‌دهنده یک عاشق جدید است؛ مرد یا زنی که سوال‌هایی از شما خواهد پرسید. توجه داشته باشید که در رابطه عاشقانه طولانی مدت، وجود همدلی و توافق الزامی است.تعبیر شیر در میانه فنجان قهوه : شما با شانس و فرصت خوبی برای بهبود امور مالی خود روبرو خواهید شد.تعبیر شیر در بالا و لبه فنجان قهوه : این خطر وجود دارد که با فردی روبرو شوید که فریبکار و دغلباز است. بعلاوه وجود شیر در بالای فنجان قهوه نشان دهنده دستبایی به یک موقعیت خوب از طریق دوستان با نفوذ است.تعبیر چند شیر در فنجان قهوه : این حالت نشان می‌دهد شما فردی هستید که به راحتی می‌توانید با بسیاری از مسائل یا مشکلات کنار بیایید. همچنین این حالت نشان می‌دهد که شما در مواجهه با مخالفان، قوی هستید.نماد شیر در فال قهوه نشان از برتری شما در حوزه کاری و ماموریت‌هایتان دارد. شما صاحب افتخار و درآمد خواهید شد.

سرشیر در رژیم کتوژنیک

مصرف سرشیر در رژیم کتوژنیک مجاز است . لبنیات مجاز در رژیم کتوژنیک : کره، خامه، سرشیر، پنیرهای چرب و پروسس نشده (گودا، چدار، موزارلا، کممبر، خامه‌ای، پارمزان، سفید، لیقوان، پنیر بز، ماسکرپونه) البته نه زیاد و در حد دو سه برش یا پخت یک وعده باشد.

سرشیر و دیابت

سرشیر و غذاهای چرب و سرخ کرده، انواع گوشت قرمز پرچرب، کله پاچه، سس مایونز، لبنیات پر چرب، سوسیس و کالباس، مواد غذایی کنسرو شده، چیپس، پفک، دل، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، خامه از جمله غذاهای غیر مجاز برای بیماران دیابتی نوع دو است.

سرشیر و چاقی

سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می‌شود. معمولا متخصصان تغذیه به افرادی که اضافه وزن دارند توصیه می‌کنند این ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنند یا مصرف آن را به حداقل برسانند.

پروتئین سرشیر

هر ۱۰۰ گرم سرشیر ۵۹۶ کالری دارد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم سرشیر ، چربی کل ۶۵ گرم ۱۰۰٪ . کربوهیدرات کل ۲ گرم ۱٪ . پروتئین ۰/۸ گرم –

خواص سرشیر شتر

بسیاری از شیرها که مصرف می کنیم ترکیبات نسبتا مشابهی دارند. شیر گاو حالت استانداردی پیدا کرده است و بقیه شیر را با آن مسنجند. شیر گوسفند نسبت به شیر گاو شیرین تر و خیلی بیشتر مواد مغذی دارد، و برای کسانی که نسبت به لاکتوزمشکل دارند بهتر است. شیر بز از مواد مغذی کمتری برخوردار است اما خواص شفا دهنده و همچنین هضم آسان را دارد. شیر بوفالو نسبت به شیر گاو دو برابر چربی بیشتر دارد. بعضی از آنها مانند شیر بز کاملا از شیر گاو متفاوت هستند اما هیچ کدام تنوع شیر شتر را ندارند. شیر شتر، سر شیر شتر (کشک شتر) و محصولات لبنی شتر حاوی انواع پروتئین است. در واقع، بیش از ۲۰۰ نوع پروتئین متفاوت دارد. این پروتئین اثرات مثبت بر افراد مبتلا به اوتیسم ASD دارند.

برای قرن ها، ارزش غذایی باعث شد تا شیر شتر و برخی مناطق سر شیر شتر را به عنوان دارو و یک درمانگر بشناسند. واکنش های واضح و مثبت مصرف، نوشیدن و خوردن شیر شتر، سر شیر شتر (کشک شتر) و محصولات لبنی شتر در بیماران مبتلا به بیماری های التهابی مانند آرتریت، مولتیپل اسکلروز، بیماری کرون و کولیت بسیار زیاد است. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می دهد که نوشیدن شیر شتر و خوردن محصولات لبنی شیر شتر مانند سر شیر شتر یا دوغ شتر می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. با این حال، طبق گفته دکتر تگز برخی از این ادعا ممکن است نیاز به مطالعات کامل تر داشته باشند، قبل از آن که بتوان اعتبار قانونی علمی و همه جانبه به آن ها داد.

علت تلخ شدن سرشیر

برخی محصولات لبنی سنتی مانند پنیر، ماست و سرشیر، رگه‌های تلخی در طعم خود دارند. این تلخی در اثر وجود باکتری‌های تولیدکننده آنزیم‌های لیپولیزکننده (حل‌کننده چربی) و پروتئولیزکننده (حل‌کننده پروتئین) ایجاد می‌شود. دلیل ترشح یا وجود این باکتری‌ها در محصول لبنی هم می‌تواند نگهداری محصول در شرایط دمایی نامطلوب یا نگهداری بیش از حد محصولات لبنی سنتی باشد که در هر دوی این موارد، دیگر مصرف محصول مورد نظر، توصیه نمی‌شود. اما اگر به هر دلیلی در منطقه‌ای مجبور به مصرف لبنیات سنتی شدید، ما ابتدا مصرف ماست را به شما پیشنهاد می‌کنیم زیرا هم شیر آن قبل از تولید ماست جوشیده می‌شود، هم pH پایین ماست به سالم‌سازی محصول کمک می‌کند و هم میکروارگانیسم‌های طبیعی و مفید موجود در آن جلوی رشد میکروارگانیسم‌های مضر را می‌گیرند. بعد از ماست، مصرف شیر با احتیاط فراوان و جوشاندن ۵ دقیقه‌ای توصیه می‌شود؛ به این ترتیب که باید مقداری آب به شیر اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرارت، آن را هم بزنید تا هم آب آن تبخیر شود، هم شیر تاحدی سالم‌سازی شود. تماس کودکان، سالمندان و خانم‌های باردار با شیر سنتی و غیرپاستوریزه می‌تواند سلامت آنها را به خطر بیندازد زیرا بیماری تب مالت بدون هیچ سروصدایی و به مرور زمان در فرد بروز می‌کند؛ مخصوصا در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند… و درنهایت هم از بین لبنیات سنتی، مصرف پنیری که حداقل ۲ ماه از تاریخ تولید آن گذشته و در آب نمکی با غلظت حداقل ۱۳ درصد خوابانده شده باشد، توصیه می‌شود. مصرف سایر محصولات لبنی مانند خامه و سرشیر به دلیل خام‌خواری و افزایش خطر بیماری‌زایی توصیه نمی‌شود.

سرشیر را با چی بخوریم

سرشیر همراه با عسل، شیره خرما و مربا یکی از لذیذترین مواد غذایی است که می‌توان در وعده صبحانه میل کرد و طرفداران زیادی نیز دارد. در صورتی‌که شما هم می‌خواهید این فرآورده لبنی را به رژیم غذای خود اضافه کنید، در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف این فرآورده لبنی به دلیل چربی بالایی که دارد باعث اضافه وزن می‌شود. بنابراین ضروری است که از میزان کالری سرشیر قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی آگاه شوید تا علاوه بر آنکه از یک صبحانه خوشمزه لذت می‌برید، از اضافه وزن نیز پیشگیری کنید.

مضرات سرشیر

در صنعت برای یکنواختی محصول و ایجاد ویژگی‌های مطلوب تر، چربی‌شیر، زده شده تا همه ذرات اندازه‌ای یکسان داشته باشند. بنابراین چربی را به صورت لایه ای بر روی محصول مشاهده نمی‌کنیم. آنچه بر روی ماست و شیر محلی می‌بینیم فقط چربی و خامه نیست، علاوه بر چربی، شامل سلول‌های مرده پستان، سلول‌های خونی و جرم‌های دیگری است که نه تنها مطلوب نبوده بلکه در مواردی نیز می‌تواند باعث بیماری شود در حالیکه این جرم‌ها هنگام ورود شیر به کارخانه‌های صنعتی و قبل از تولید هرگونه محصول، از آن جدا شده و دفع می‌شود.

زیاده روی در مصرف سرشیر سبب ضعف و سستی دهانه‌ی معده و کاهش اشتها می‌گردد و از این جهت برای معده‌های مرطوب، افراد کم‌اشتها و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست. سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می‌شود. در برخی از مواقع ممکن است شیر به میکروب‌های بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده می‌شود، این میکروب‌ها همچنان در شیر باقی می‌مانند. مبتلایان به نفخ و سنگینی معده باید از مصرف زیاد سرشیر پرهیز کنند. کسانی که دچار بی اشتهایی‌اند خوب است سرشیر را همراه عسل یا شکر مصرف کنند. سرشیر جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی نیست و نمی‌تواند کلسیم و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند.

سرشیر در واقع چربی شیر است که جدا شده است، بنابراین خواص شیر را ندارد و نمی‌تواند کلسیم و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند، همچنین مصرف بیش از حد این ماده غذایی ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق: تقریبا ۶۰% سرشیر از چربی تشکیل شده است، بنابراین مصرف طولانی مدت سرشیر باعث افزایش کلسترول یا چربی خون می‌شود. تجمع این چربی‌ها در رگ‌های خونی باعث کاهش جریان خون شده و خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

افزایش خطر ابتلا به تب مالت و سل: در برخی از مواقع ممکن است شیر به میکروب‌های بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده می‌شود، این میکروب‌ها همچنان در شیر باقی می‌مانند. در چنین شرایطی مصرف این ماده غذایی خطر ابتلا به تب مالت و بیماری سل را افزایش می‌دهد.اضافه وزن: سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می‌شود. معمولا متخصصان تغذیه به افرادی که اضافه وزن دارند توصیه می‌کنند این ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنند یا مصرف آن را به حداقل برسانند.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.