; خواص شاه بلوط هندی برای پوست + طبع و طریقه مصرف شاه بلوط - فال و خواب
خواص سنا در لاغری و سوزاندن چربی های دور شکم با مصرف گیاه سنا

خواص سنا در لاغری و سوزاندن چربی های دور شکم با مصرف گیاه سنا

خواص سنا در لاغری خواص سنا در لاغری ؛ سوزاندن چربی های دور شکم با مصرف گیاه سنا همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

فلفل قرمز و سنگ کلیه و فواید فلفل قرمز برای سنگ کلیه انسان

فلفل قرمز و سنگ کلیه و فواید فلفل قرمز برای سنگ کلیه انسان

فلفل قرمز و سنگ کلیه فلفل قرمز و سنگ کلیه ؛ فواید فلفل قرمز برای سنگ کلیه انسان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

شنبلیله و جنین پسر و آیا خوردن شنبلیله باعث پسرزایی میشود؟

شنبلیله و جنین پسر و آیا خوردن شنبلیله باعث پسرزایی میشود؟

شنبلیله و جنین پسر شنبلیله و جنین پسر ؛ آیا خوردن شنبلیله باعث پسرزایی میشود؟ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص شاه بلوط

خواص شاه بلوط ؛ هندی برای پوست + طبع و طریقه مصرف شاه بلوط

خواص شاه بلوط ؛ هندی برای پوست + طبع و طریقه مصرف شاه بلوط همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با خواص شاه بلوط

 شاه بلوط (به انگلیسی : Chestnut) در واقع نوعی آجیل خوشمزه و شیرین متعلق به خانواده ی شاه بلوطیان است که بر روی درخت و درختچه و در کشور های آسیایی و اروپایی رشد می کند. فراموش نکنید که این نوع شاه بلوط با شاه بلوط آبی متفاوت می باشد. میوه یا آجیل شاه بلوط مثلثی شکل، پهن و سفید با طعم و مزه شیرین ملایم است که در یک پوسته سفت قهوه ای رنگ قرار گرفته است. شاه بلوط چینی، شاه بلوط ژاپنی، شاه بلوط آمریکایی و شاه بلوط شیرین (شاه بلوط اسپانیایی) گونه های مختلف شاه بلوط در دنیا محسوب می شوند.

شاه بلوط ، درخت میوه ویژه اقلیم گیلان است .شاه بلوط نام سرده‌ای از درختان و همچنین میوهٔ آنهاست. جنس (سردهٔ) شاه‌بلوط با (نام علمی: Castanea) از خانواده فاگاسه (نام علمی: Fagaseae) می‌باشد. شاه بلوط که در ایران به نام های شاه بلوط هندی و شاه بلوط ترکیه شناخته می شود میوه ای است سرشار از مواد مغذی که به بهبود عملکرد غده تیروئید کمک می کند، باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی شده و برای دوران بارداری مفید می باشد.

شاه بلوط همانند مغزهای معمولی به نظر می رسد، اما شماری از فواید مهم آن برای سلامتی شامل توانایی آن در بهبود سلامت گوارشی، تقویت استخوان ها، مدیریت دیابت، حفاظت از سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون می باشند. شاه بلوط همچنین ادراک را افزایش می دهد و از بیماری های مزمن جلوگیری می کند.

سالانه حدود ۵۰۰هزار تن شاه‌بلوط در دنیا تولید می‌شود که سهم کشورهای مهم تولید کننده عبارتند از: چین ۴۰ درصد، کره ۱۵ درصد، ایتالیا، ترکیه و ژاپن هر کدام حدود ۱۰ درصد، فرانسه، اسپانیا و یونان هر کدام حدود ۴ درصد، آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، شیلی و آرژانتین هر کدام کمتر از یک درصد. مصرف شاه بلوط به صورت خام، جوشیده (آب پز یا بخارپز) و برشته شده مرسوم است. این میوه دارای مواد مغذی قابل توجهی است و خوردن آن فوائد فروانی به همراه دارد.

شاه بلوط به خاطر طعم و شیرینی غنی خود در نیم کره شمالی به ویژه در طول فصل کریسمس محبوب هستند، در حالی که اغلب خانواده ها در جشن ها، شاه بلوط را تفت داده می کنند. شاه بلوط به خاطر ارزش غذایی منحصر به فرد ش در مقایسه با سایر آجیل ها، مزایای فراوانی دارد. بر خلاف سایر آجیل ها، شاه بلوط غنی از ویتامین ث ، کربو هیدرات ها پیچیده، اسید فولیک، اسیدهای چرب هستند و چربی و کالری پایینی دارند.

خواص شاه بلوط در طب سنتی

طبیعت این میوه گرم و خشک است. میوه یا آجیل شاه بلوط سرشار از ویتامین ب ۶، آنتی اکسیدان، نیاسین، تیامین، فولات، ریبوفلاوین، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، روی، الاژیک اسید و فیبر می باشد.ارزش غذایی شاه بلوط (۱۰۰ گرم بو داده) کالری : ۲۴۵ چربی : ۲٫۲ گرم کربوهیدرات : ۵۳ گرم پروتئین : ۳٫۲ گرم فیبر : ۵ گرم قند : ۱۱ گرم

شاه‌بلوط حاوی ۳ گرم فیبرخوراکی در ۱۰۰ گرم میوه است. مقدار فیبر خوراکی موجودر در شاه‌بلوط از گردو، پکان و پسته بالاتر است. با مصرف ۱۰۰ گرم شاه‌بلوط ۱۹۵ کالری انرژی وارد بدن می‌شود که اکثر آن مربوط به کربوهیدرات بالای این میوه است. شاه‌بلوط مقادیر بالایی از ویتامین ث، مواد معدنی مانند پتاسیم، مس و منیزیم، اسید آمینه‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها را دارا می‌باشد. همچنین شاه‌بلوط حاوی مقادیری از کلسیم، آهن، منگنز و روی است.

بیماری های مزمن از هر نوعی که باشند به علت انتشار رادیکال های آزاد، یعنی ضایعات طبیعی تنفس سلولی ایجاد می شوند. این رادیکال های آزاد می توانند موجب جهش سلول های سالم شوند و سرطان، استرس اکسیداتیو و تعدادی از بیماری های مزمن ایجاد کنند. بدون آنتی اکسیدان هایی مانند آنهایی که در شاه بلوط یافت می شوند، بدن ما باید با مشکلات زیادی مبارزه کند، بنابراین بهبود وضعیت دفاعی بدن با مشتی از شاه بلوط در روز ایده خوبی است.

مقدار فیبر غنی در شاه بلوط آن ها را برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی مناسب می سازد مطالعات نشان داده اند که فیبرهای محلول و نا محلول به افزایش مدفوع ، وزن مدفوع و حجم آن کمک می کنند که همه آن ها برای حرکت مناسب روده ضروری هستند.

شاه‌‌بلوط حاوی مقادیر بالایی از اسید‌های چرب ضروری شامل لینولئیک اسید می‌باشد که در سلامت قلب و رشد سیستم عصبی در کودکان مفید است. شاه‌بلوط همچنین غنی از فولات‌ها است که شامل فولیک اسید بوده و در تشکیل گلبول‌های قرمز و DNA نقش مهمی دارد. شاه بلوط عاری از گلوتن است و مناسب مصرف کسانی است که به گلوتن حساس هستند. در بین شاه‌بلوط‌ها، نوع چینی آن حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A است. ۱۰۰ گرم شاه‌بلوط حاوی ۱۱درصد نیاسین، ۲۹ درصد پیرودوکسین (ویتامین B6)، ۱۰۰درصد تیامین و ۱۲ درصد ریبوفلاوین است.

غلظت بالا ویتامین C و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی در شاه بلوط باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. ویتامین C نه تنها تولید گلبول های سفید را تحریک می کند، بلکه به عنوان آنتی اکسیدان نیز عمل می کند، به دنبال یافتن رادیکال های آزاد درون بدن و خنثی نمودن آنها، قبل از اینکه سلول های سالم را تحریک کند یا باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در نزدیکی اندام های حیاتی شوند، است. این امر می تواند به سیستم ایمنی کمک کند تا روی تلاش های خود روی بیماری ها و جلوگیری از بیماری ها تمرکز کند.

صدها سال است که مردم از شاه بلوط برای تسکین سرماخوردگی، گلو درد و سرفه استفاده می کنند چون خواص خلط آوری دارد. این ویژگی به بدن می گوید که ناحیه گلوی را هیدرات کنند تا از خشکی و خارش در گلو جلوگیری شود، زمانی که فرد مبتلا به سرما یا گلو درد می شود. شاه بلوط قرن ها است به عنوان خلط آور موثر برای درمان گلو درد و نیز سرماخوردگی استفاده می شده است.

شاه بلوط حاوی مس، منیزیم و کلسیم هستند که برای انعقاد خون ضروری هستند. فسفر موجود در شاه بلوط در محافظت خون مهم است، مس نیز در تولید هموگلوبین که یک حامل اکسیژن بشمار میرود مهم است. مطالعات همچنین نشان می دهند سنتز هموگلوبین به شدت وابسته به در دسترس بودن آهن است، که می تواند ناشی از خوردن شاه بلوط باشد. اگر میزان هموگلوبین پایین باشد، پس یک فرد در معرض خطر بالای کم خونی قرار دارد.

شاه بلوط غنی از پتاسیم است که در بدن به عنوان یک وازودیلاتور عمل کرده و با بهبود گردش خون در بدن به کاهش فشار خون بالا کمک می کند. قلب شاه بلوط به دلیل مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان هایی که دارد و با کاهش کلسترول بالای خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. پتاسیم موجود در شاه بلوط با کاهش فشار خون بالا، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

کلسیم و منیزیم موجود در شاه بلوط به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهد. تقویت حافظه پتاسیم موجود در شاه بلوط به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و با افزایش اکسیژن رسانی به مغز باعث تقویت حافظه و بهبود عملکرد شناختی می شود. مقادیر بالای ویتامین های B موجود در شاه بلوط هم به تقویت حافظه کمک می کنند.

خواص شاه بلوط کبابی

میوه شاه بلوط برشته شده بسیار محبوب است، اما شاه بلوط ها به طور معمول به صورت آب پز، پوره، آسیاب شده به صورت آرد برای تهیه نان، کباب شده، بخار پز و سرخ شده استفاده می شوند. آنها به خاطر ظاهر شگفت انگیز و طعم منحصر به فردی که دارند در سراسر جهان محبوب هستند و به خاطر ارزش مواد مغذی مهم آنها ستایش می شوند.

شاه بلوط را با تمرین برش افقی حدود ۲ سانتیمتر از طول بدون رسیدن به مغز آن بدهید آن را در ماهی تابه داغ پهن و روی شعله داغ قرار دهید. در مورد شومینه خاکستر گرم آماده و آن را روی تابه قرار دهید مراقب باشید و مخلوط کنید تا از سوختن شاه بلوط ها جلوگیری کنید. شاه بلوط که روی شومینه درست می شود وقتی بیرون آن سرخ می شود،آماده و داخل آن ها کاملا زرد است.

خواص شاه بلوط برای پوست

شاه بلوط مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ویتامین C دارد که به کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

خواص شاه بلوط برای مو

مقادیر بالای آهن و مس موجود در شاه بلوط به افزایش گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد مو و درمان ریزش مو می شوند.

خواص شاه بلوط برای مردان و اسپرم

درباره خواص شاه بلوط برای مردان و اسپرم اطلاعات زیادی در دسترس نیست .تحقیقات اخیر نشان داده است که استفاده از عصاره ی دانه ی شاه بلوط هندی چگالی اسپرم را افزایش می دهد اما تحرک اسپرم را در مردانی که مشکلات باروری دارند بیشتر نمی کند.

خواص شاه بلوط برای معده

شاه‌بلوط از جمله خشکبارهایی است که دارای مقادیر بالایی فیبرهای خوراکی است. این فیبرها به افزایش مواد دفعی سیستم گوارش کمک نموده و حرکات روده‌ای را تحریک می‎کنند. بنابراین مصرف شاه‌بلوط سبب تنظیم حرکات روده‌ای و جلوگیری از التهاب و ناراحتی‌های مربوط به آن می‌شود. همچنین فیبرهای خوراکی می‌تواند سبب بهینه‌سازی جذب مواد مغذی در بدن انسان شود.فیبر موجود در میوه شاه بلوط شیرین با افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

خواص شاه بلوط برای کودکان

شاه بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد مغذی است که به بهبود رشد کودکان کمک کرده و باعث تقویت حافظه ی آن ها می شود. فراموش نکنید که شاه بلوط ممکن است در برخی افراد باعث آلرِ و حساسیت شود. توصیه می شود که بعد از دو سالگی که سیستم ایمنی بدن نوزاد قوی تر می شود، شاه بلوط را به رژیم غذایی او اضافه کنید.

خواص شاه بلوط برای لاغری

بر خلاف بسیاری از آجیل ها، شاه بلوط حاوی سطوح پایین چربی و کالری هستند مطالعه ای نشان داد که رژیم غذایی حاوی سطوح پایین چربی و کالری به کاهش وزن کمک می کند.چندین مطالعه دیگر نشان داده اند که یک رژیم چربی کم اما پیچیده کربوهیدرات در کاهش وزن و مدیریت وزن موثر است. مطالعات نشان داده اند که فیبر رژیمی که با مقادیر بسیار زیادی در شاه بلوط یافت می شود در افزایش وزن و مدیریت کاهش وزن و جلوگیری از چاقی در هر دو مطالعات حیوانی و انسانی موثر است.

این به این دلیل است که فیبرها سیری را افزایش می دهند در نتیجه مصرف بیش از حد مواد غذایی را کاهش می دهد که عامل اصلی افزایش وزن و چاقی است. شواهد علمی نشان داده اند که مصرف فیبر رژیمی، خطر چاقی در کودکان و نوجوانان را کاهش می دهد.

خواص شاه بلوط برای دیابت

بسیاری از افراد از نقش قابل توجهی که فیبر می تواند در تنظیم ، پیشگیری و مدیریت دیابت بازی کند ، آگاه نیستند . خوراکی هایی که دارای فیبر بالا هستند مثل شاه بلوط، خوراکی های کم گلیسمی محسوب می شوند بدین معنی که موجب می شوند قند خون به آرامی افزایش یابد. این امر کمک می کند تا از بالا رفتن و پایین رفتن سریع قند خون که می تواند برای بیماران دیابتی خطرناک باشد و اغلب پیشاهنگ هایی برای ابتلا به دیابت در افرادی هستند که در حال حاضر دیابت ندارند، جلوگیری شود. (انتشار آهسته و پایدار گلوکز در غذاهای کم گلیسمی، در کنترل قند خون، مفید است.)

خواص شاه بلوط برای بارداری و شیردهی

شاه بلوط حاوی مقادیر بالای مواد معدنی مورد نیاز بدن است که به سلامت جنین و زنان در دوران بارداری کمک می کنند.مقادیر بالای کلسیم موجود در شاه بلوط باعث ایجاد تعادل بین الکترولیت ها در بدن زنان باردار شده و به بهبود رشد جنین کمک می کند.

شاه بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین های B است که به کاهش استرس در دوران بارداری کمک می کند.مقادیر بالای کروبوهیدرات های موجود در میوه شاه بلوط باعث افزایش انرژی در زنان باردار شده و خستگی و بی حالی در دوران بارداری و شیردهی را کاهش می دهد.

البته به زنان باردار توصیه می‌شود در دوران حاملگی برای مصرف هر نوع ماده غذایی نوین با پزشک خود مشورت کنند زیرا احتمال دارد نسبت به برخی مواد غذایی حساسیت دارا باشند. بنابراین زنان باردار تنها با مشورت با پزشک خود می‌توانند نسبت به مصرف شاه‌بلوط اقدام نمایند.

درخت شاه بلوط

شاه بلوط هندی از دیگر درختان مرتفع پر خاصیت ( مانند درخت اکالیپتوس ) است که بلندی آن به ۲۵ تا ۳۰ متر می رسد و تقریبا می توان گفت مخصوص مناطق کوهستانی است ولی در ایران با روش های مخصوصی کاشته و پرورش داده می شود . میوه این درخت باعث سیری می شود، سرشار از منیزیم و یک میوه ی ایده آل برای ورزشکاران است، میزان کلسترول خون را پایین می آورد.

شاه بلوط Chestnut در واقع نوعی آجیل خوشمزه و شیرین متعلق به خانواده شاه بلوطیان است که روی درخت و درختچه و در کشورهای آسیایی و اروپایی رشد می کند. میوه یا آجیل شاه بلوط مثلثی شکل، پهن و سفید با طعم و میزه ای شیرین و ملایم است که در یک پوسته سفت قهوه ای رنگ قرار دارد.

شاه‌بلوط چینی نسبت به دیگر انواع شاه بلوط دارای ارتفاع کمتری است و تا ارتفاع ۱۲ متری رشد می‌کند. این گونه بومی شمال و غرب چین است. میوه شاه‌بلوط چینی دارای اندازه متوسط و کیفیت خوراکی خوبی است. این نوع درختان در سن ۳ سالگی محصول می‌دهند و بیشترین مقاومت به آفت زنگ شاه‌بلوط را دارد. از نظر باردهی به طور معمول ۷/۶ تن در هکتار میوه می‌دهد ولی در کشت متراکم (۸/۱× ۳ متر) و استفاده از ارقام پرمحصول، عملکرد تا ۳/۱۲ تن در هکتار افزایش می‌یابد. شاه بلوط چینی مناسب کشت در آمریکا است و معمولا در جاهایی که هلو کشت می‌شود شاه بلوط نیز کشت می‌گردد.

طریقه مصرف شاه بلوط

شاه بلوط را چگونه بخوریم ؟ از آرد شاه بلوط خام که گلوتن ندارد برای تهیه خمیر پنکیک، ماکارونی و نان استفاده می شود . شاه بلوط خام را برای تهیه انواع سس سالاد استفاده می کنند . شاه بلوط را به صورت آب پز استفاده می کنند؛ شاه بلوط را در آب جوش می جوشانند تا پوست آن کمی نرم شود و سپس پوست گرفته و آن را برای تهیه انواع سوپ و غذا استفاده می کنند . در برخی کشور ها شاه بلوط را با شکر ترکیب کرده و به عنوان دسر مصرف می کنند . در بسیاری از کشور ها از جمله ترکیه شاه بلوط را به عنوان یک آجیل بو داده خوشمزه به فروش می رسانند .

یک روش پخت بسیار رایج آن است که روی گاز بپزید.شاه بلوط را باید ببرید و داخل قابلمه کاملا بزرگ بریزید؛ با آب سرد بپوشانید (بدون نمک ) و اجازه دهید بپزد تا آماده شود ، که با زدن چنگال به شاه بلوط و یا صرفا با چشیدن ، متوجه می شوید . در هر دو مورد، باید پوست آنها را تا زمانی که گرم است کند بنابراین پوست آن به راحتی کنده می شود.اگر شاه بلوط بخرید ، بچینید یا انبار کنید ، قبل از پخت بهترین راه این است که آن را تازه نگه دارید.

اگر شومینه ندارید و نمی خواهید از فر استفاده کنید، می توانید شاه بلوط را در ماهی تابه بپزید تا شبیه آن هایی باشند که در فر یا شومینه پخته می شوند. این روش ساده است:آنها را ۱۰ دقیقه در آب شور قرار دهید تا نرم شوند ، سپس خشک شوند برش دهید و روی ماهی تابه نچسب قرار داده و اطمینان حاصل کنید به سمت بالا است. ۵ دقیقه روی شعله متوسط بپزید برگردانید سپس پنج دقیقه دیگر بپزید وقتی سطح آن برشته می شود آماده است .

شاه بلوط از کجا بخریم

شاه بلوط را می توان از فروشگاه های اینترنتی عرضه سبزیجات و مواد غذایی تهیه کرد .

شاه بلوط برای سگ

توجه داشته باشید که بلوط برای سگ ها مضر است و می تواند باعث مسمومیت سگ شود.

شاه بلوط برای پسرزایی

بعد از هر وعده غذایی بسیار مناسب است که یک سیب رسیده شیرین میل کنید و آقایان هم سعی کنند ۲هفته قبل از مقاربت ، روزانه ۲عدد میوه شاه بلوط مصرف کنند.

شاه بلوط و فشار خون

هنگامی که صحبت از کاهش فشار خون به میان می آید، تعداد کمی از مواد معدنی به اندازه پتاسیم ضروری به نظر می رسند. پتاسیم حرکت آب درون بدن را کنترل میکند و به عنوان یک وازودیلاتور عمل می کند، جریان خون را افزایش می دهد و فشار را از روی رگ های خونی و شریان های محدود شده بر میدارد. این کاهش فشار خون می تواند باعث بهبود سلامت کلی قلب و عروق و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی شود.

چرا شاه بلوط تلخ است

بلوط اگر خام باشد به دلیل تانن موجود در آن مزه ای تلخ دارد . تلخ ترین قسمت بلوط همان قسمت انتهایی است که باریک می شود و روبروی کلاه است. اینجاست که اکثر اسیدهای تاننیک متمرکز شده اند. بسیاری از حیوانات ، به ویژه سنجاب ها ، بلوط را می خورند اما تلخ ترین قسمت از آن باقی می ماند. این تضمین می کند که یک محصول دیگر درخت بتواند سال بعد جوانه بزند زیرا قسمت دست نخورده باقی مانده و گاهی حتی به خاک سپرده می شود.

خواص آنتی اکسیدانی شاه بلوط

شاه بلوط حاوی چندین مواد مغذی همچنین خواص آنتی اکسیدانی است. رادیکال های آزاد باعث آسیب اکسیداتیو در سلول های بدن می شوند

و با توسعه چندین بیماری از جمله سرطان، پیری زودرس، آسیب DNA، بیماری های خود ایمنی و بیماری های قلبی عروقی مرتبط هستند.

شاه بلوط حاوی مس میباشد و از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در بدن، جلوگیری می کند.

کمبود مس در بدن به افزایش رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو در سلول های بدن مرتبط است.

کمبود مس منجر به کاهش آنزیم های آنتی اکسیدان می شود. همچنین وجود مس به تولید آن کمک می کند.

علاوه بر این، فقر مس بر سطوح دیگر عناصر مثل سلنیوم، آهن و GSH تاثیر می گذارد

که همه آنها نقش حیاتی در حفظ سطوح مناسب فعالیت آنتی اکسیدان در بدن ایفا می کنند.

شاه بلوط نیز حاوی روی، که یک آنتی اکسیدان ضروری است و به جلوگیری از پیری زودرس ناشی

از آسیب اکسیداتیو کمک می کند. شاه بلوط ها همچنین غنی از ویتامین A و C هستند.

که هر دوی آن ها عامل آنتی اکسیدانی هستند و با رادیکال های آزاد در بافت بدن مبارزه می کنند.

اسیدهای فنولیک از جمله اسیدهای گالیک و اسیدهای الاژیک به وفور در شاه بلوط یافت می شوند

و چندین آزمایش بر روی این اسیدها، فعالیت های ضد آنتی اکسیدان قوی را نشان می دهند.

حائز اهمیت است که شاه بلوط حاوی مقدار زیادی تانن است که در دفع رادیکال های آزاد، جلوگیری از آسیب اکسیداتیو،

و مهار جهش DNA می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. برخی از اسیدهای چرب یافت شده

در شاه بلوط از جمله اولئیک اسید، در دفع رادیکال های آزاد، کارایی بالایی نشان داده اند و مانع از اکسیداسیون طبیعی یعنی کلسترول بد می شوند.

مضرات شاه بلوط

مطالعات کافی درباره مصرف شاه بلوط در بارداری صورت نگرفته است و بهتر است با احتیاط صورت گیرد و حتما با پزشک مشورت نمایید.زیاده روی در مصرف شاه بلوط به دلیل مقادیر بالای ویتامین B6 که دارد، می تواند باعث آسیب های عصبی و مغزی شود. برخی افراد ممکن است به شاه بلوط حساسیت یا آلرژی داشته باشند که خطر شوک آنافیلاکسی را در آن ها افزایش می دهد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 3 مهر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.