خواص آب پرتقال خونی طبیعی برای پوست و کودکان + آب پرتقال را کی بخوریم
خواص آب پرتقال
خواص آب پرتقال ؛ خونی طبیعی برای پوست و کودکان + آب پرتقال را کی بخوریم همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص آب پرتقال
آب پرتقال یکی از پرطرفدار ترین و پرخاصیت ترین آبمیوه های جهان است که با فشردن میوه پرتقال تهیه می شود. جالب است بدانید که آب پرتقال بالاترین میزان مواد مغذی را در بین تمام مرکبات دارا می باشد.
آب پرتقال طبیعی حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان ها، فولات، ویتامین C، پتاسیم و منیزیم است که به بهبود سلامت قلب کمک می کند، باعث کاهش التهاب بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را از بین می برد.
پرتقال، بومی آسیای جنوب شرقی است و بسیاری از محققان، جنوب چین و شمال هند را زادگاه این میوه آبدار و خوشمزه میدانند. تحقیقات باستانشناسی نشان میدهد که پرتقال برای اولینبار حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در کشور چین کشف شده است.
پرتقال در گروه مرکبات قرار میگیرد و جزو میوههای درختی طبقهبندی میشود. در حال حاضر، کشورهای برزیل، آمریکا و چین جزو بزرگترین تولیدکنندگان پرتقال در جهان محسوب میشوند. با این مقدمه، در ادامه مطلب به بررسی مهمترین خواص پرتقال و آب طبیعی این میوه خوشطعم میپردازیم.
خواص آب پرتقال در طب سنتی
طبع پرتقال با افراد سرد مزاج سازگار نیست و باید آن را همراه با عسل، گلپر، نمک و گلنگبین مصرف کنند تا سردی آن کاهش یابد. اما افراد گرم مزاج میتوانند این میوه را بدون مصلح مصرف کنند.طبع پرتقال به طعم آن بستگی دارد، پرتقال ترش و شیرین طبع یکسانی ندارند. برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند، طبع پرتقال شیرین سرد وتر است و برخی دیگر طبع آن را معتدل میدانند، هرچه پرتقال شیرینتر باشد، طبع آن به گرمی نزدیکتر است. طبع پرتقال ترش سرد و خشک است، هرچه این میوه ترشتر باشد، سردی آن هم بیشتر است.
ارزش غذایی آب پرتقال (یک فنجال معادل ۲۴۰ میلی لیتر) کالری : ۱۱۰ چربی : ۰٫۵ گرم کربوهیدرات : ۲۶ گرم پروتئین : ۲ گرم فیبر : ۰٫۵ گرم قند : ۲۱ گرم . آب پرتقال سرشار از سیترات است که میتواند از تشکیل سنگهای کلیه جلوگیری کند. این آب میوه حاوی فلاونوئیدهایی نظیر هسپریدین است که میتواند خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۱۹ درصد کاهش دهد. بنابراین، میتوانید تصور کنید که نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه چقدر مفید خواهد بود.ثابت شده است که ویتامین C میتواند به جلوگیری از ناشنوایی کمک کند.
رنگ نارنجی پرتقال، ناشی از وجود کاروتنوئیدهاست که جذب مواد مغذی در بدن را افزایش می دهند و می توانند به ویتامین آ تبدیل شوند. به همین دلیل پرتقال می تواند همچون سایر میوه های نارنجی رنگ، با افزایش ویتامین آ در بدن، خطر ابتلا به بیماری های چشمی همچون آب مروارید را کاهش دهد.آب پرتقال به عنوان گسترده ترین منبع ویتامین C با ۹۳٪ در یک پرتقال با اندازه متوسط (۱۳۰ گرم) تقریباً پذیرفته شده است. با این حال ارزش غذایی آن فقط به ویتامین C محدود نمی شود، بلکه از نظر فیبر، ویتامین A، فولات، تیامین، پتاسیم نیز بسیار غنی است. سایر مواد مغذی مهم موجود در آب پرتقال پروتئین، مس، منیزیم، فلاونوئیدها و هسپردین هستند.
یک لیوان آب پرتقال، می تواند ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم را برطرف کند. پتاسیم از جمله مواد معدنی است که نقش مهمی در تنظیم فشار خون، جلوگیری از پوکی استخوان، و پیشگیری از سرطان دارد. مصرف مقادیر کافی پتاسیم، همچنین به کاهش عصبانیت افراد و افزایش شادی و تحرک در آنان کمک می کند.برخی مطالعات حاکی از آن است که آب پرتقال می تواند التهاب و مشکلات مرتبط با آن را کاهش دهد. یک بررسی نشان داده که آب پرتقال دارای خواص ضد التهابی قوی است که ممکن است باعث کاهش سطح نشانگر های التهابی خاص مرتبط با بیماری های مزمن در بدن شود.
آب پرتقال طبیعی میتواند سطح کلسترول بد و همچنین فشار خون را کاهش دهد و در نتیجه از مشکلات قلبی عروقی پیشگیری کند. به همین ترتیب، آب پرتقال منبعی غنی از ویتامین C است که برای جلوگیری از سرماخوردگی مناسب است. همچنین میتواند به شما کمک کند که یک پروسه کامل رودهای داشته باشید که به شما این امکان را میدهد که مواد مغذی را به خوبی جذب کنید. نوشیدن آب پرتقال در ابتدای صبح به شما انرژی میبخشد و بقیه روز روحیه بسیار خوبی خواهید داشت.
برخی از مطالعات نشان می دهند که نوشیدن آب پرتقال با کاهش فشار خون و کلسترول خون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.آب پرتقال می تواند pH ادرار را افزایش داده و آن را قلیایی تر کند، مطالعات نشان می دهد که داشتن pH ادرار بیشتر و قلیایی بودن آن ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد. یک مطالعه کوچک نشان داده که نوشیدن آب پرتقال نسبت به لیموناد در کاهش چندین عامل خطر سنگ کلیه مؤثر تر است.
نوشیدن حداقل ۲ لیوان آبپرتقال در روز، غلظت ویتامین C را در بدن بین ۴۰ تا ۶۴ درصد افزایش میدهد. ویتامین C، یکی از ویتامینهای ضروری است، بنابراین مصرف روزانه آن برای بدن خیلی مهم است. این ویتامین، بهعنوان یکی از آنتیاکسیدانهای مهمی شناخته میشود که از بدن در مقابل مضرات رادیکالهای آزاد محافظت میکند. باقیماندن رادیکالهای آزاد در بدن میتواند باعث آسیبدیدگی بافتهای بدن شود و افراد را با پیری زودرس مواجه کند.
هنگامی که اسید اوریک در مفاصل افرادی که از نقرس یا آرتریت رنج میبرند، رسوب میکند درد زیادی ایجاد میشود. نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه اسید اوریک را از بین میبرد و وضعیت این افراد تا حد زیادی بهبود مییابد.یک لیوان آب پرتقال طبیعی تقریباً یک ششم از نیاز روزانه یک فرد بالغ به فولات را تأمین می کند. علت اهمیت فولات برای بدن، بهبود عملکرد مغز و حافظه است. مصرف مواد غذایی حاوی فولات به خصوص برای زنان باردار اهمیت زیادی دارد. زیرا فولات یکی از مواد ضروری برای شکل گیری (DNA) بوده و کمک شایانی به رشد و نمو کودکان می کند.
آب پرتقال طبیعی همچنین در تأمین منیزیم مورد نیاز بدن سهم کوچکی (در حد ۶ درصد) دارد. منیزیم وظیفه تنظیم دستگاه عصبی بدن را بر عهده داشته و فعالیت انتقال دهنده های عصبی میان مغز و سیستم عصبی، توسط این ماده معدنی صورت می گیرد. این ماده همچنین به شکل گیری پروتئین کمک کرده و در تبدیل مواد غذایی مصرف شده به انرژی نقش مهمی دارد. از جمله مزایای منیزیم برای بدن عبارتند از: جلوگیری از افسردگی و اضطراب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا کاهش مقاومت به انسولین و بهبود دیابت نوع ۲
وعدههای غذایی حاوی چربی و قند زیاد، باعث تشدید واکنشهای التهابی در بدن میشود. واکنشهای التهابی نیز شانس مقاومت به انسولین را افزایش میدهد که درنتیجه باعث ابتلا به بیماری دیابت نوع۲ و تصلبشرایین -آترواسکلروزیس- میشود.خوشبختانه، تحقیقات علمی نشان دادهاند که مصرف آبپرتقال در کنار وعدههای غذایی دارای چربی و کربوهیدرات زیاد، از شکلگیری واکنشهای التهابی در بدن جلوگیری میکند بنابراین مصرف روزانه آبپرتقال، یکی از اقدامات پیشگیرانه موثر برای جلوگیری از ابتلا به مقاومت به انسولین و آترواسکلروزیس است.
آب پرتقال کمک میکند تا گردش خون بهبود یابد، مانع از تشکیل لختهها میشود و بنابراین میتواند از آترواسکلورز جلوگیری کند. آب پرتقال خالص، هنگامی که با معده خالی مصرف شود، برای پاکسازی بدن عالی است، زیرا به شما کمک میکند که مواد زائد را از بدن حذف کنید و حرکت روده را بهبود بخشید. هنگامی که هر روز آب پرتقال بنوشید، احتمال ابتلا به چاقی حداقل ۱۴ درصد کاهش مییابد. آب پرتقال تا حد زیادی اکسیداسیون سلولی را کاهش میدهد، باعث کند شدن روند پیری و جلوگیری از بسیاری از بیماریها میشود، به خصوص وقتی که هر روز همراه با غذا مصرف شود.
تحقیقات علمی بسیاری نشان دادهاند که مصرف منظم و روزانه آب پرتقال میتواند وضعیت فشارخون دیاستولیک را به سطح مطلوبی برساند. آب پرتقال حاوی نوعی رنگدانه گیاهی محلول در آب به نام «هسپریدین» است که مسئولیت این تاثیرگذاری را برعهده دارد. هسپریدین، فعالیت عروق خونی کوچک را بهبود میبخشد و بهطور کلی فشارخون را به شرایط مناسبی میرساند. هسپریدین با توجه به همین اثربخشی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را در افراد مستعد کاهش میدهد.
خواص آب پرتقال برای پوست
آنتی اکسیدان های موجود در پرتقال با حفاظت پوست در برابر رادیکال های آزاد، به سلامتی، زیبایی و جوان ماندن پوست کمک می کنند.با توجه به خواص آنتی اکسیدانی، آب پرتقال به عنوان درمانی بسیار اثربخش بر تأثیر رادیکالهای آزاد بر بدن به شمار میرود. آب پرتقال زمانی که به صورت مکرر و منظم مصرف شود، میتواند اثرات پیری را معکوس کند.
لکه های تیره مشکلات پوستی هستند که به عنوان علائم پیری ظاهر می شوند. بنابراین لازم است این لکه های سیاه تا حد امکان برطرف شود. یک راه مناسب این است که هر روز آب پرتقال بنوشید که به تغذیه پوست از داخل بدن کمک می کند.
خواص آب پرتقال برای نوزادان و کودکان
زمانی که کودک به ۱۲ ماهگی نزدیک میشود، کمکم میتوان پرتقال و دیگر مرکبات را به او داد. ماهیت اسیدی میوه سبب میشود که گاهی معده حساس کودک آن را تحمل نکند. همچنین ممکن است سبب حساسیت پوستی در کودکان زیر۱۲ماه شود. سطوح اسیدی بالا می تواند باعث بروز خارش و بثورات اطراف دهان و لبها شود. علائم رفلاکس معده ممکن است افزایش یابد.
اگرچه این علائم برای همه کودکان بوجود نمیآید. تعداد زیادی از کودکان بعد از خوردن پرتقال هیچ علائمی نشان نمیدهند. اگر میخواهید برای بار اول به کودک خود پرتقال بدهید ابتدا با مقادیر کم امتحان کنید و بعد از آن مراقب ظهور علائم احتمالی از قبیل استفراغ، خس خس، تورم، مشکلات تنفسی، آبریزش چشمها، اسهال یا حالت تهوع باشید. بنابراین فراموش نکنید که، در اولین تجربه به علائم مصرف پرتقال برای نوزادان توجه کنید تا حساسیت های احتمالی در صورت بروز بلافاصله شناسایی شود.
اسهال شدید برای سلامت کودک بسیار خطرناک است. آب پرتقال این بیماری را به راحتی درمان می کند. آب پرتقال را به اندازه ۵۰% رقیق کنید و به کودک بدهید تا اختلالات گوارشی او را درمان کنید.
مقدار توصیه شده برای مصرف آب پرتقال طبیعی در طول روز، یک سهم معادل ۲۴۰ میلی لیتر (به اندازه یک لیوان متوسط) است. برای کودکان، مصرف آب میوه های طبیعی بیش از ۱۲۰ میلی لیتر (حدود نصف لیوان) در روز توصیه نمی شود.
پرتقال سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای رشد و سلامت کودک بسیار مفید است. فقط یک قاچ پرتقال می تواند ۹۰% نیاز روزانه ویتامین C کودک را تامین کند و این در حالی است که پلی فنول موجود در پرتقال سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند تا کودک را از بیماری ها و عفونت ها دور کند.
خواص آب پرتقال برای سرماخوردگی
آیا آب پرتقال می تواند از سرماخوردگی جلوگیری نموده یا آن را درمان کند؟ احتمالا نه. در حالی که ویتامین C برای عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است، هیچ مدرکی وجود ندارد که نوشیدن آب پرتقال به جلوگیری از سرماخوردگی کمک کند و باعث تسریع بهبودی سرماخوردگی شما نیز نخواهد شد. مهم است که وقتی احساس خوبی ندارید، آب زیادی بنوشید و نوشیدن آب پرتقال می تواند به این امر کمک کند.
خواص آب پرتقال برای معده و اسهال و یبوست
هنگامی که به صورت منظم و طبق عادت نوشیدن آب پرتقال بین وعدههای غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، اسید معده اضافی کاهش مییابد. آب پرتقال میتواند به درمان زخم معده نیز کمک کند.مطالعات مختلف توانستهاند اثبات کنند که آب پرتقال به دلیل توانایی عالی خود برای تنظیم عملکرد معده، فواید زیادی برای معده شما به همراه دارد.
اسهال و یبوست: آب پرتقال از توانایی تنظیم عملکرد روده برخوردار است. سوء هاضمه: نوشیدن آب پرتقال رقیق شده در آب به میزان زیادی کمک میکند تا مشکلات هضم ضعیف بهبود یابد؛ زیرا به از بین بردن باقی ماندههایی که این اختلال را ایجاد میکنند، کمک میکند.
خواص آب پرتقال برای ناشتا و صبحانه
بهترین زمان برای نوشیدن آب میوه های طبیعی از جمله آب پرتقال صبح ناشتا و با شکم خالی است. هنگام صبح که با شکم خالی آب پرتقال بنوشید، مواد مغذی موجود در آن به سرعت جذب بدن می شوند. همچنین کربوهیدرات های پیچیده ی موجود در آن، گلوکز را به آهستگی به انرژی تبدیل می کنند و در طول روز منبع انرژی مداوم به شما می دهند.
پزشکان مصرف میوه، آبمیوه های طبیعی و فیبر را در صبح توصیه می کنند تا بدن بتواند به ترمیم خود و تامین نیاز روزانه ویتامین C کمک کند؛ ۱٫ نوشیدن آب پرتقال ناشتا به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند. برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف روزانه آب پرتقال می تواند منجر به افزایش امید به زندگی و کاهش کلسترول خون بالا شود. ۲٫ مصرف روزانه آب پرتقال تازه در صبحانه نیاز روزانه بدن به مایعات را تامین کرده و باعث هیدراتاسیون پوست و حفظ متابولیسم بدن می شود.
۳٫ نوشیدن آب پرتقال ناشتا به لطف قند های طبیعی، ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم هایی که دارد به بدن در سوخت و ساز کربوهیدرات ها کمک می کند. ۴٫ مصرف آب پرتقال ناشتا به ساخت پروتئین ها کمک کرده و به لطف مقادیر زیاد پتاسیمی که دارد برای حفظ تعادل اسیدیته بدن مفید می باشد. ۵٫ نوشیدن آب پرتقال صبح ناشتا خطر ابتلا به بیماری هایی مانند چاقی، آرتروز، دیابت، فشار خون بالا و حتی سرطان را کاهش می دهد. ۶٫ نوشیدن آب پرتقال ناشتا با معده خالی به بهبود عملکرد روده ها کمک کرده و باعث سم زدایی و پاک سازی بدن می شود.
خواص آب پرتقال در بارداری و شیردهی
مصرف پرتقال در طول سه ماه اول بارداری به شدت توصیه میشود، زیرا به رشد مغز جنین کمک میکند.یک لیوان آب پرتقال طبیعی تقریباً یک ششم از نیاز روزانه یک فرد بالغ به فولات را تأمین می کند. علت اهمیت فولات برای بدن، بهبود عملکرد مغز و حافظه است. مصرف مواد غذایی حاوی فولات به خصوص برای زنان باردار اهمیت زیادی دارد. زیرا فولات یکی از مواد ضروری برای شکل گیری (DNA) بوده و کمک شایانی به رشد و نمو کودکان می کند.
نوشیدن آب پرتقال های صنعتی که در بسته های زیبا بسته بندی شده است، به هیچ وجه توصیه نمی شود. این آب میوه ها حاوی نگه دارنده هستند و با وضعیت شما سازگاری ندارند. از مصرف آب میوه های بازاری نیز اکیداً خودداری کنید.از آنجا که پرتقال یک میوه اسیدی است، مصرف زیاد آن در مادران بارداری که ریفلاکس معده به مری (GERD) دارند، سوزش سر دل ایجاد می کند.مقادیر زیاد ویتامین ث در بدن می تواند به زایمان زودرس بیانجامد.
مصرف پرتقال در شیردهی ممکن است کارکرد شکم کودک را مختل کرده؛ او را دچار دل پیچه و حالت تهوع کند. گاهی اوقات، ممکن است مصرف پرتقال، مشکلات پوستی را در بدن نوزاد به وجود آورد، زیرا پوست این کودکان به حالت اسیدی میوه های خانواده مرکبات بسیار حساس و تحریک پذیر است مصرف پرتقال در شیردهی ممکن است باعث نفخ در نوزادان نیز بشود.
خواص آب پرتقال در بدنسازی
پروتئین موجود در پرتقال یک پروتئین غلیظی است که می تواند به شکل گیری توده عضلانی کمک کند. علاوه بر پروتئین، از فواید پتاسیم موجود در آب پرتقال برای انتقال تکانه های عصبی و حفظ انقباض عضلات استفاده می شود. نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه به تقویت عضله بدن کمک می کند.
خواص آب پرتقال در شب
یکی از بهترین ساعتهای مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست. از طرفی خوردن پرتقال به دلیل خواص تقویت و احیا کنندگی در شب نیز توصیه نمی شود. بهترین زمان صرف این میوه خوشمزه صبح و در حال ناشتا است.
خواص آب پرتقال و لیموشیرین
پرتقال در کنار لیموشیرین پس از وعده های غذایی به جذب آهن کمک زیادی می کند. پرتقال و لیموشیرین باعث پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گلودرد و بیماری خروسک می شود . مصرف پرتقال و لیموشیرین برای بیمارانی که تب دارند مفید است و دمای بدن آن را پایین می آورد. در این بیماران لیموشیرین بهتر از سایر مرکبات است و بیشتر از بقیه ی مرکبات سود می رساند. پرتقال و لیموشیرین از گرفتگی رگ ها جلوگیری می کند و برای بیماران قلبی مفید است .
پرتقال و لیمو شیرین باعث تقویت بدن، مخصوصا ماهیچه ها می شود مصرف لیمو شیرین در دوره نقاهت (بعد از بیماری که هنوز بدن ضعیف است) باعث از بین رفتن ضعف و سستی بدن می شود. پرتقال و لیمو شیرین باعث دفع سموم بدن می شود ولی چون حالت اسیدی ندارد کمتر از لیمو ترش پاک کننده است . پرتقال و لیمو شیرین گلبول های سفید را تقویت می کند و باعث مقاومت بدن در برابر بیماری های ویروسی می شود . پرتقال و لیمو شیرین باعث کاهش سرگیجه ، دلهره ، دلشوره و اضطراب می شود .
خواص آب پرتقال و گریپ فروت
ارزش غذایی آب پرتقال (یک فنجال معادل ۲۴۰ میلی لیتر) کالری : ۱۱۰ چربی : ۰٫۵ گرم کربوهیدرات : ۲۶ گرم پروتئین : ۲ گرم فیبر : ۰٫۵ گرم قند : ۲۱ گرم . آب پرتقال سرشار از سیترات است که میتواند از تشکیل سنگهای کلیه جلوگیری کند. این آب میوه حاوی فلاونوئیدهایی نظیر هسپریدین است که میتواند خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۱۹ درصد کاهش دهد. بنابراین، میتوانید تصور کنید که نوشیدن آب پرتقال به صورت روزانه چقدر مفید خواهد بود.ثابت شده است که ویتامین C میتواند به جلوگیری از ناشنوایی کمک کند.
گریپ فروت میوه گرمسیری است و طعم ترش و ملسی دارد. این میوه یکی از سالمترین مرکبات است و سرشار از فیبر، آنتیاکسیدان و ویتامین سی است و برای کاهش چربی خون، کاهش وزن و کاهش خطر بیماریهای قلبی مفید است.
خواص آب پرتقال و عسل
در خصوص خواص فوق العادهی عسل زیاد شنیدهاید. اما احتمالاً نمیدانید که ترکیب آب با پرتقال یک درمان طبیعی برای تمام خانواده است. اگر شما پرتقال عسلی در اختیار داشته باشید یک منبع انرژی طبیعی و ایدهآل برای شروع یک روز بانشاط در اختیار دارید. این منبع انرژی طبیعی یک درمان ضدمیکروبی است. این صبحانه را به کودکان و افراد سالمند نیز توصیه میکنیم که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند.
این صبحانه همچنین برای روزهای سرد که گلودرد، سرماخوردگی، آنفلوانزا و یا آلرژیها بیشتر میشود فوقالعاده است. توصیه میکنیم پرتقال عسلی را صبحها و به صورت ناشتا میل کنید. زمانی که معده خالی است بدن ترکیبات درمانی را سریعتر جذب میکند.
خواص آب پرتقال و هویج
در این روزها با شیوع بیماری کرونا مردم بیش از پیش نگران خود و خانواده شان هستند از این رو حاضرند برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود هر کاری انجام دهند. غافل از اینکه نعمت های بی شماری که در اطراف ماست، بزرگترین تقویت کننده های سیستم ایمنی بدن هستند.
میوه هایی که در این فصل وجود دارد، همه حاوی ویتامین C هستند که برای پیشگیری از بیماری فوق العاده اند. ما نیز برای شما دستور تهیه آبمیوه هویج و پرتقال را قرار دادیم تا با تقویت سیستم ایمنی خود در برابر کرونا و یا سرماخوردگی در امان باشید.
مواد لازم: آب پرتقال: ۲۵۰ میلی گرم سیب: یک عدد متوسط که به هشت قسمت تقسیم شده باشد هویج پوست کنده: چهار عدد عسل: چهار قاشق مرباخوری تکه های های یخ ( اختیاری ) روش تهیه: هویج، سیب، تکه های یخ و عسل را در مخلوط کن با یکدیگر ترکیب کنید. سپس آب پرتقال را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه مخلوط کنید تا غلیظ شود. آنها را داخل لیوان ریخته و میل کنید.
خواص آب پرتقال و سیب
عطر و طعم مرکبات طعم سیب را از بین نمیبرد. با ترکیب آب سیب با آب مرکبات که ثروتمندترین منبع ویتامین C هستند، به جنگ ویروسها و باکتریها بروید.مصرف آب سیب و پرتقال برای افراد مبتلا به آترواسکلروز، کم خونی، اختلالات غدد درون ریز و به طور کلی همه مفید است.
آب پرتقال برای دیابتی ها
آب پرتقال برای بیماران دیابت نوع دو توصیه میشود، زیرا دارای قند کمی است و خواص دیورتیک دارد که میتواند به تنظیم قند اضافی در بدن شما کمک کند. همچنین محتوای ویتامین C به این بیماران کمک میکند تا عواقب ناشی از این بیماری که میتواند عفونت، مشکلات ناشی از زخم و یا مشکلات بینایی باشد، به حداقل برسد.
آب پرتقال برای کرونا خوبه
در کنار آب هویج و آب سیب، آب پرتقال هم به بیماران کرونایی توصیه میشود. نکاتی جهت اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران بحران بیماری کرونا : ۱٫تامین مقادیر کافی مایعات همچون آب , آبمیوه تازه طبیعی ( آب هندوانه ,آب پرتقال ,آب سیب) و آب سبزیجات تازه طبیعی ( کرفس ,هویج و گوجه فرنگی) ۲٫استفاده از منابع غذایی ویتامینCبه دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی مانند مرکبات , فلفل دلمه ای سبز رنگ و آب نارنج و آب لیمو ترش
آب پرتقال برای فشار خون بالا
با بهبود گردش خون، فشار خون بالا یا هایپرتنشن به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
آب پرتقال و لیمو ترش
مطالعات نشان می دهد مصرف بیشتر مرکبات نظیر لیمو و پرتقال می تواند به حفظ سلامت و همچنین پیشگیری از تاثیرات مضر ناشی از چاقی کمک کند. مرکبات حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان های گروه موسوم به فلاوانون ها هستند. زمانیکه انسان ها رژیم غذایی پرچرب مصرف می کنند مقداری چربی در بدن شان تجمع پیدا می کند.سلول های چربی انواع اکسیژن واکنشی بیشتری را تولید می کنند که می تواند در فرایندی موسوم به فشار اکسایشی به سلول ها آسیب برسانند.
این فشار اکسایشی همراه با التهاب موجود در افراد چاق موجب ریسک ابتلا به بیماری قلبی، بیماری کبدی و دیابت می شود. پائولا فریرا، عضو تیم تحقیق از دانشگاه استادول پالیستا برزیل، در این باره می گوید: «نتایج ما نشان می دهد که در آینده می توانیم از فلاوانون های مرکبات برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن بیماری های مزمن ناشی از چاقی در انسان ها استفاده کنیم.»
آب پرتقال و کیوی
اسموتی زمستانه پرتقال و کیوی سرشار از ویتامین c است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در زمان سرماخوردگی می شود.
آب پرتقال و لاغری
برخی افراد، به ویژه کسانی که قصد لاغر شدن دارند، تصور می کنند می توان میوه و آب میوه را جایگزین وعده های غذایی اصلی کنند. بر خلاف این باور عمومی، زیاده روی در مصرف میوه ها بی خطر نیست. قند موجود در آب میوه های طبیعی تنها در صورت مصرف صحیح و به اندازه برای بدن مفید است. در صورت مصرف بیش از حد، به اندازه سایر مواد شیرین موجب افزایش وزن شده و برای سلامتی مضر خواهد بود.
مواد مغذی آب پرتقال همچون ویتامین ها و املاح، برای افزایش سطح انرژی و سلامتی عمومی مفید هستند. اما این مواد جایگزین مواد غذایی اساسی مورد نیاز بدن همچون پروتئین ها نمی شوند. بنابراین نمی توان با مصرف آب پرتقال به جای یک صبحانه کامل، به جنگ اضافه وزن رفت.
بهترین زمان مصرف آب پرتقال
بهترین زمان برای نوشیدن آب میوه های طبیعی از جمله آب پرتقال صبح ناشتا و با شکم خالی است. هنگام صبح که با شکم خالی آب پرتقال بنوشید، مواد مغذی موجود در آن به سرعت جذب بدن می شوند. همچنین کربوهیدرات های پیچیده ی موجود در آن، گلوکز را به آهستگی به انرژی تبدیل می کنند و در طول روز منبع انرژی مداوم به شما می دهند.
مقدار توصیه شده برای مصرف آب پرتقال طبیعی در طول روز، یک سهم معادل ۲۴۰ میلی لیتر (به اندازه یک لیوان متوسط) است. برای کودکان، مصرف آب میوه های طبیعی بیش از ۱۲۰ میلی لیتر (حدود نصف لیوان) در روز توصیه نمی شود.
طرز تهیه آب پرتقال
مواد اولیه پرتقال: ۱۰ عدد آب : یک چهارم پیمانه طرز تهیه ۱- ابتدا پرتقال را با یک چاقوی تیز پوست گرفته و پرهای آن را از هم جدا کرده و به قطعات کوچکتر تقسیم مینماییم. ۲- تکههای پرتقال را داخل مخلوطکن برقی ریخته و آنقدر میزنیم تا خوب له شوند. ۳- آب را هم اضافه کرده و آن قدر هم میزنیم تا مخلوط یک دست شود. ۴- مخلوط را از یک صافی گذرانده و آب آن را جدا کرده و به مدت ده دقیقه داخل یخچال میگذاریم تا خنک شود. ۵- آب پرتقال خوشمزه را داخل لیوان ریخته و آن را سرو کنید.
خواص آب پرتقال برای تسکین درد مفاصل
یکی از فواید سلامتی آب پرتقال خواص درمانی آن است. پرتقال ها حاوی فلاونوئیدها (مانند نارینوژنین و هسپریدین) هستند که ضد التهاب می باشند.
هنگامی که آب پرتقال مصرف می کنید، فلاونوئیدها در پرتقال برای درمان آرتروز و درمان گرفتگی ها و درد بسیار شگفت آور عمل می کنند.
مضرات آب پرتقال
از آنجا که پرتقال یک میوه اسیدی است، مصرف زیاد آن در مادران بارداری که ریفلاکس معده به مری (GERD) دارند، سوزش سر دل ایجاد می کند.مقادیر زیاد ویتامین ث در بدن می تواند به زایمان زودرس بیانجامد.آب پرتقال، به خاطر ویتامین ث تا حدی برای دندان ها مفید است. با این حال، به خاطر مقادیر بالای قند و اسیدی بودن این آب میوه، مصرف بیش از حد آن منجر به خرابی دندان ها خواهد شد.درباره مضرات آب پرتقال ناشتا اطلاعات زیادی در دسترس نیست.
همان طور که اشاره شد، آب پرتقال با تأمین ویتامین ث مورد نیاز برای سوخت و ساز کلسیم در بدن، به تقویت استخوان ها کمک می کند. اما در صورت مصرف بیش از اندازه و افزایش مداوم مقدار ویتامین (C) در خون، مقادیر زیادی از کلسیم صرف سوخت و ساز بدن شده و به تدریج به پوکی استخوان منجر خواهد شد.
بسیاری از انواع آب پرتقال ها حاوی قند اضافه شده هستند که می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. مطالعات متعددی نشان داده اند که نوشیدن مرتب نوشیدنی های حاوی شیرین کننده قندی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهند.آب پرتقال برخلاف میوه پرتقال فیبر کمی دارد و زیاده روی در مصرف آن منجر به چاقی و افزایش وزن خواهد شد.
همان طور که گفته شد، ویتامین (C) موجود در پرتقال، میزان جذب آهن در بدن را افزایش می دهد. اما مصرف بیش از حد منابع حاوی این ویتامین، موجب می شود که بدن بیش از مقدار مورد نیاز آهن جذب کند. این موضوع برای کلیه ها، کبد و لوزالمعده خطرآفرین خواهد بود.
در مصرف آب پرتقال، همانند تمام خوراکیهای دیگر، باید اعتدال را رعایت کرد، حداقل تا زمانی که ثابت شود که هیچ گونه واکنشی ایجاد نمیکند که بتواند برای سلامتی شما مضر باشد، زیرا ممکن است با مصرف آب پرتقال آلرژی و مشکلات رودهای ایجاد شود. برخی از افراد باید مصرف آب پرتقال را کنترل کنند، زیرا اگر مقدار زیادی آب پرتقال بنوشند، ممکن است دچار شیوع بیماریهای پوستی یا میگرن شوند. این مسئله بستگی به سطح تحمل هر فرد دارد.
در روزهای گرم تابستان، این احتمال وجود دارد که افراد برای رفع تشنگی و افزایش انرژی به نوشیدن آب پرتقال زیاد طی چند روز متوالی رو بیاورند. مصرف آب پرتقال در حد ۲ لیتر یا بیشتر برای چند روز متوالی، می تواند منجر به ازدیاد پتاسیم در خون شود. طبق گزارش پزشکان آمریکایی، خطر بروز نارسایی قلبی و سکته بر اثر ازدیاد پتاسیم در بدن جدی است. مسمومیت با پتاسیم، منجر به کم آبی شدید سلول ها و نارسایی کلیوی می گردد. از جمله علایم مسمومیت با پتاسیم می توان به بی حسی صورت و زبان، ضعف عضلات بدن و آریتمی قلبی اشاره کرد.