خواص سیب زمینی ترشی و طریقه مصرف و غذا با انواع سیب زمینی ترشی
خواص سیب زمینی ترشی
خواص سیب زمینی ترشی ؛ طریقه مصرف و غذا با انواع سیب زمینی ترشی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص سیب زمینی ترشی
سیب زمینی ترشی با نام انگلیسی Jerusalem artichoke و نام های محلی شلغم شیرازی، یرآلماسى و قلقلاس شناخته می شود. سیبزمینی ترشی گیاهی است از خانوادهی مرکبات که گلهایی شبیه به گلهای آفتابگردان دارد. البته گلهای این گیاه کوچکتر از آفتابگردان بوده و غدهی آن قابل مصرف است. بوته های این گیاه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر رشد می کند .
برگ های سیب زمینی ترشی ، بیضی شکل و دارای کرک های خشنی می باشند . گل این گیاه زرد رنگ و از گل آفتاب گردان خیلی کوچکتر است . بخش خوردنی سیبزمینی ترشی همان غدهی آن است که میشود به صورت خام یا پخته خورده شود. این غدهها با یک ریتم منظم در طول زمستان رشد میکنند. طعم این مادهی غذایی در حالت پختهشده دلچسب است و میتوان از آن مانند خود سیبزمینی در تهیهی انواع غذاها استفاده کرد.
خواص سیب زمینی ترشی در طب سنتی
طبع سیب زمینی ترشی گرم و تر است. از مصلحات آن میتوان دارچین، عسل، سکنجبین، سرکه، خردل و میخک را نام برد. میزان انرژی موجود در ۱۰۰ گرم سیبزمینی ترشی حدود ۷۶ کالری است. در هند سیب زمینی ترشی را پخته میخورند، این روزها در اروپا نیز آن را پخته و کباب کرده میل مینمایند، زیرا بهترین غذا برای مبتلایان به مرض قند میباشد، و از ابتلا به آن پیشگیری میکند.
سیب زمینی ترشی خام حاوی ویتامینهای زیادی به خصوص ویتامینهای A، C و ۳B و عناصر دیگر میباشد. این ماده غذایی همچنین حاوی پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است. اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود و برای همین میتواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود.
غدهی سیب زمینی ترشی از دسته غدههایی است که زود هضم میشوند و خیلی زود هم پخته می شوند. (حدود پانزده دقیقه). از این رو میتواند زخم معده و زخم روده را درمان کند. این ماده غذایی خاصیت ملینی دارد و کسانی که یبوست دارند میتوانند با مصرف آن روند بهبود خود را در پیش گیرند.سیب زمینی ترشی دارای ویتامین A است بنابراین تقویت کننده چشم و بینایی است.سیب زمینی ترشی دارای ویتامین A است بنابراین تقویت کننده چشم و بینایی است.
سیب زمینی ترشی خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و میتواند بدن را از میکروبها پاک کند. سیب زمینی ترشی خاصیت دیورتیک دارد. به این معنی که ادرار آوری بالایی دارد. این خاصیت برای کاهش فشار خون و مشکلات کبدی مفید است. همچنین نارساییهای کلیه مخصوصا مشکلات ناشی از اوره را درمان میکند. از دیگر تاثیرات ادرارآوری سیب زمینی ترشی درمان التهاب ها از جمله بیماری نقرس است.
خوردن آن برای سرفه و خشونت سینه نافع است کسانی که مرض قند دارند تازه آن را میتوانند مصرف کنند، لاغری را که در اثر مرض قند باشد برطرف میسازد. غدههای تازه به سختی تبدیل به قند میشود برای اشخاصی که بیماری قند دارند در رژیم غذایی جانشین خوبی برای سیب زمینی است. محرک نیروی جنسی است. چاقکننده و ملین است. نوع سوخته این نوع سیب زمینی برای تقویت مو و ضماد آن جهت درمان امراض موثر است.
یکی دیگر از خواص سیب زمینی ترشی این است که باعث پایین آمدن فشار خون بالا میشود و افرادی که مبتلا به فشار خون هستند میتوانند از این ماده استفاده کنند. این خاصیت به میزان پتاسیم بالایی که سیب زمینی ترشی دارد بر میگردد. این ماده غذایی با داشتن ماده معدنی ارزشمند آهن میتواند کم خونی را رفع کند.
سیب زمینی ترشی دارای کربوهیدراتی به نام اینولین است و این ماده از اصلیترین مواد موجود در سیب زمینی ترشی به شمار میرود بر عکس سیب زمینی معمولی که اصلیترین مواد موجود در آن نشاسته است. این ماده برای بدن قابل هضم نیست. این ویژگی میتواند از خواص سیب زمینی ترشی محسوب شود، زیرا به آن خاصیت سیر کنندگی میدهد. وقتی احساس سیری داشته باشید دست از پرخوری کشیده و به اندام و وزن ایده آل خود میرسید. همچنین سیب زمینی ترشی کالری نسبتا کمی هم دارد.
ویتامین C موجود در سیب زمینی ترشی به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و میتواند رادیکالهای آزاد مضر موجود در بدن را خنثی کند و مقاومت سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد. همچنین برای رفع بیماریها از جمله بیماری سرطان میتواند مفید واقع شود.
یکی از درمانهای طبیعی که برای روماتیسم به کار میرود مصرف سیب زمینی ترشی است. سیب زمینی ترشی با تقویت سیستم ایمنی و رفع التهاب به افراد مبتلا به روماتیسم کمک میکند. سیب زمینی ترشی با دارا بودن ویتامین A، فراوان کمک میکند که بینایی شما بهتر و دیدتان افزایش یابد.
سیبزمینی ترشی به اندازه کافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروکیده میشود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شود. سیب زمینی ترشی دارای آهن فراوانی است که به درمان فقر آهن کمک میکند. به عقیدهی متخصصان تغذیه، سیبزمینی ترشی انرژیزا بوده و خواص ضدعفونیکنندگی دارد. این مادهی غذایی همچنین میتواند باعث افزایش شیر خانمهای شیرده شود. زودهضم بودن این غدهی مفید برای بهبود زخم معده و روده میباشد.
سیب زمینی ترشی میتواند سرفه را رفع کند. همچنین این غده پر خاصیت درد ناشی از سینه را برطرف و درمان میکند.سیبزمینی ترشی انرژیزا بوده و خواص ضدعفونیکنندگی دارد. این ماده غذایی همچنین میتواند باعث افزایش شیر خانمهای شیرده شود. طبع این گیاه گرم و تر است. از این لحاظ برای افراد سرد مزاج توصیه میشود و همانطور که گفته شد قوای جنسی را نیز افزایش میدهد.
خواص سیب زمینی ترشی برای دیابت
اینولینی که در سیب زمینی ترشی وجود دارد در بدن و طی فرآیند تجزیه تبدیل به فروکتوز میشود. فروکتوز در زمره یکی از ترکیبات قندی است که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. بنابراین سیب زمینی ترشی گزینه مناسبی برای مصرف افرادی است که به دیابت مبتلا هستند و حتی برای درمان دیابت نیز کاربرد دارد. برای این افراد سیب زمینی ترشی جایگزین خوبی برای سیب زمینی در رژیم غذایی است.
خواص سیب زمینی ترشی برای پوست
سیب زمینی ترشی برای زخم های پوستی مفید است. سوخته سیب زمینی ترش جهت تقویت مو و ضماد آن جهت معالجه امراض جلدی و زخم های پوستی تجویز شده است.
خواص سیب زمینی ترشی در بارداری
داشتن یک رژیم غذایی سالم و مصرف غذاهای مفید از دغدغههای خانمهای باردار است. سبزیجات و میوههای سالم و مغذی میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم در دوران بارداری باشند و سیب زمینی ترشی نیز یکی از این سبزیجات پرخاصیت برای خانمهای باردار است.
فیبر موجود در سیب زمینی ترشی برای پیشگیری و یا درمان یبوست در خانمهای باردار میتواند بسیار مفید باشد. بعلاوه ویتامینها و مواد مغذی موجود در آن نیز برای سلامت مادر و جنین او بسیار مفید است. قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
سیب زمینی ترشی برای لاغری
سیب زمینی ترشی دارای کربوهیدراتی به نام اینولین است و این ماده از اصلیترین مواد موجود در سیب زمینی ترشی به شمار میرود بر عکس سیب زمینی معمولی که اصلیترین مواد موجود در آن نشاسته است. این ماده برای بدن قابل هضم نیست. این ویژگی میتواند از خواص سیب زمینی ترشی محسوب شود، زیرا به آن خاصیت سیر کنندگی میدهد. وقتی احساس سیری داشته باشید دست از پرخوری کشیده و به اندام و وزن ایده آل خود میرسید. همچنین سیب زمینی ترشی کالری نسبتا کمی هم دارد.
طریقه مصرف و غذا با سیب زمینی ترشی
سیب زمینی ترشی در ایران معمولا بهطور ناپخته و خام با سرکه و ترشی خورده میشود. میتوانید سیبزمینی ترشی را در سالاد، رنده شدهی آن را در سس سرکه، به صورت بخارپز شده، در ترکیب غذاها و همچنین به صورت سرخ کردنی و پوره و یا ترشی میل کنید. طعم این مادهی غذایی تا حدودی شبیه به آرتیشو میباشد.
سیب زمینی ترشی را میتوانید در ترشیهای خود استفاده کنید. ترشی این نوع سیب زمینی زود هضم است، اما لازم به ذکر است که از خواص و تاثیر آن به وسیله سرکه کاسته میشود. از سیب زمینی ترشی همچنین میتوانید به صورت کباب شده استفاده کنید و یا آن را آبپز کرده و میل کنید. از سیب زمینی ترشی در آش و سوپ نیز استفاده میشود. خورشت آن نیز بسیار خوشمزه است البته بستگی به ذائقه افراد نیز دارد. برای تهیه این خورشت؛ پخته سیب زمینی ترشی را با سیب زمینی و گوشت سرخ کنید.
مزه آن کمى شیرین و شبیه سیب زمینى معمولى است. سیب زمینی ترشی خیلى سریع الهضم و زودپز مىباشد، بهطورى که سیب زمینى ترشى ظرف ۱۵- ۱۰ دقیقه در آب جوش پخته مىشود. در ایران معمولا بهطور ناپخته و خام با سرکه و ترشى آن را مىخورند ولى پخته آن نیز خیلى لذیذ است و چون نشاسته آن بخصوص در غدههاى تازه به سختى تبدیل به قند مىشود براى اشخاصى که بیمارى قند دارند در رژیم غذایى جانشین خوبى براى سیبزمینى است. سیب زمینی ترشی باید تازه مصرف شود زیرا اگر مدتى بماند ممکن است اینولین آن تبدیل به قند بشود و خاصیت رژیمى خود را از دست بدهد.
روش نگهداری سیب زمینی ترشی
سیبزمینی ترشی به اندازه کافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروکیده میشود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شود.
خواص برگ سیب زمینی ترشی
ساقه هاى سیب زمینی ترش چوبى و یکساله است و برگ هاى سیب زمینی ترش بیضى و نوکتیز با دندانه هاى ریز، گلهاى سیب زمینی ترش زرد و شبیه گل آفتابگردان ولى خیلى کوچک تر که در مهر و آبان ماه ظاهر می شوند. شواهدی مبنی برخواص برگ سیب زمینی ترشی وجود ندارد.
طرز پوست کندن سیب زمینی ترشی
اگرچه عادت داریم پوست سیب زمینیها را جدا کنیم اما پوست سیب زمینی ترشی قابل خوردن است! به این ترتیب جدا کردن یا نکردن آن کاملا بستگی به سلیقه و ذائقهی شما دارد اما پیش از مصرف آن با پوست حتما باید آن را به خوبی بشویید. سیبزمینی ترشی همانطور که آن را اینطور نامیدهایم معمولا برای استفاده در ترشی تهیه میشود اما میتوان آن را به صورت بخارپز، پخته، سرخ کرده و برشته نیز مصرف کرد.
پختن بیش از حد این نوع سیب زمینی، بافت آن را بسیار نرم میکند بنابراین بهتر است آنها را خیلی نپزید. بعلاوه پختن سیب زمینی ترشی باعث تبدیل اینولین به فروکتوز میشود که طعم سیب زمینی را شیرینتر میکند و البته برخی از مواد مغذی آن را نیز از بین میبرد.
خواص سیب زمینی ترشی برای کاهش اشتها
سیب زمینی ترشی دارای کربوهیدراتی به نام اینولین است و این ماده از اصلیترین مواد موجود در سیب زمینی ترشی به شمار میرود بر عکس سیب زمینی معمولی که اصلیترین مواد موجود در آن نشاسته است. این ماده برای بدن قابل هضم نیست. این ویژگی میتواند از خواص سیب زمینی ترشی محسوب شود، زیرا به آن خاصیت سیر کنندگی میدهد. وقتی احساس سیری داشته باشید دست از پرخوری کشیده و به اندام و وزن ایده آل خود میرسید. همچنین سیب زمینی ترشی کالری نسبتا کمی هم دارد.
مضرات سیب زمینی ترشی
اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود و برای همین میتواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود. مصرف بیش از حد سیب زمینی ترشی میتواند با عوارضی همچون تولید باد روده، دل درد و اسهال همراه باشد. بعلاوه افرادی که مبتلا به عارضهی انسداد مجرای صفراوی هستند ممکن است با خوردن سیب زمینی ترشی این عارضه در آنها تشدید شود.