خواص خشکبار و خواص چهار مغز برای مردان + خواص انواع خشکبار
کالری تخمه خربزه ؛ کالری ۱۰۰ گرم تخمه خربزه با پوست برای بدن
کالری تخمه خربزه کالری تخمه خربزه ؛ کالری ۱۰۰ گرم تخمه خربزه با پوست برای بدن همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …
روغن بنفشه برای جوش صورت و تاثیر استفاده از روغن بنفشه برای از بین بردن جوش و آکنه
روغن بنفشه برای جوش صورت روغن بنفشه برای جوش صورت ؛ تاثیر استفاده از روغن بنفشه برای از بین بردن جوش و آکنه همگی در …
نگهداری برگ مو در آب نمک و بهترین روش برای نگه داری طولانی مدت برگ مو
نگهداری برگ مو در آب نمک نگهداری برگ مو در آب نمک ؛ بهترین روش برای نگه داری طولانی مدت برگ مو همگی در سایت …
خواص خشکبار
خواص خشکبار ؛ خواص چهار مغز برای مردان + خواص انواع خشکبار همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص خشکبار
خشکبار یا خشکهبار یا میوه خشک به میوههای خشک شده و برخی مغز دانهها گفته میشود. مغز دانههایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوههای خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگهٔ آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما، انجیر خشک. خشکبار جزو آجیل حساب نمیشود. در قدیم آن را میوه خشک میگفتهاند.
بسیاری از عموم تصور می کنند، خشکبار تنها مواد خوراکی و تنقلاتی هستند که صرفا جهت سرگرمی استفاده می شوند و فایده آن چنانی برای بدن ندارند. اما این گونه افراد از خواص خشکبار اطلاعی ندارند و نمی دانند که خشکبار سرشار از مواد پروتئینی و معدنی است. خشکبار به تکه های خشک شده برخی میوه ها مثل انگور، آلو، توت، زردآلو و مغز دانه ها گفته می شود. این میوه ها پس از خشک شدن و از دست دادن آب خود، میزان قند و برخی دیگر از خواص آنها افزایش می یابد. توصیه می شود به جای خرید تنقلات صنعتی با مواد نگهدارنده و مضرات فراوان برای کودکان، خشکبار را جایگزین خوراکی های مضر و تنقلات کنید.
آجیل جزء آن دسته خوراکیهای جایگزینی است که مصرف مرتبشان بسیار توصیه میشود. آجیل، علاوه بر آنکه باعث میشود سریعتر احساس سیری کنید، از جمله انواع دانههای کم کالری است که مصرفشان باعث چاقی نمیشود. انواع مختلفی از آجیل وجود دارد که میتوانید برخی از آنها را مستقیما میل کنید، یا جهت بهبود طعم، آنها را بو بدهید یا به اشکال دیگری فرآوری کنید.
خواص خشکبار در طب سنتی
خشکبار از نظر طب سنتی به دو دسته خشکبار طبع گرم و خشکبار طبع سرد تقسیم می شوند. شناخت طبیعت هر کدام از خوراکی به ما کمک می کند تا بدنی سالم تر داشته باشیم. اگر هر فرد برای شناخت طبع خود و به استفاده از مواد غذایی که مناسب او است توجه کند در طول سال کمتر دچار بیماری می شود.
طبع : بادام هندی گرم و خشک مصلح : مصطکی، عسل و رب ترش . بادام درختی شیرین گرم و تر مصلح : مصطکی، عسل و رب ترش . بادام درختی تلخ گرم و خشک مصلح : عسل و خشخاش و بادام شیرین . بادام زمینی گرم و تر مصلح : مصطکی، عسل . بادام کوهی گرم و خشک مصلح : مصطکی، عسل . پسته کوهی گرم و تر مصلح : گلاب، رب، ریواس، سکنجبین و رب ترش . مصلح : پسته گرم و خشک مصلح : زردآلو، انار، ترش، سرکه، سکنجبین و آلو
تخمه آفتابگردان گرم و خشک مصلح : آبغوره، رب انار و سرکه . تخم کدو سرد و تر مصلح : عسل و گلنگبین تخم هندوانه سرد و تر مصلح : عسل و گل انگبین . تخم خربزه گرم و تر مصلح : بنفشه و عسل . تخمه طالبی گرم و تر مصلح : بنفشه و عسل . چلغوز گرم و خشک مصلح : خشخاش، عسل، سکنجبین و میوههای ترش . شاهدانه سرد و خشک مصلح : کتیرا و زرشک . فندق گرم و خشک مصلح : آب عسل، شکر سرخ، شربت به و سکنجبین . کنجد گرم و تر مصلح : عسل . گردو گرم و خشک مصلح : انار ترش، سکنجبین، خشخاش و ترشیهای طبیعی
کالری : آلوبخار ۱عدد ۲۰ آلوبخار ۱۰۰گرم ۲۴۰ انجیر خشک ۱عدد ۲۵ انجیر خشک ۱۰۰گرم ۳۰۰ بادام زمینی بی پوست ۱۰۰گرم ۵۶۰ بادام بو داده ۱۰۰گرم ۶۶۶ بادام بو نداده ۱۰۰گرم ۶۶۰ بادام درشت ۱عدد ۱۰ بادام زمینی ۱عدد ۸ بادام زمینی ۱۰۰گرم ۵۶۵ بادام هندی ۱۰۰گرم ۵۸۰ بادام هندی درشت ۱عدد ۱۰ برگه ۱۰۰گرم ۲۴۰ برگه زردآلو ۱عدد ۱۰ برگه هلو ۱عدد ۳۰ پسته با پوست ۱۰۰گرم ۳۴۰ پسته بی پوست ۱۰۰گرم ۵۶۰
کالری : پسته درشت ۱عدد ۸ تخمه ۱قاشق غذاخوری ۵۰ تخمه آفتابگردان ۱۰۰گرم ۵۷۰ تخمه ژاپنی ۱۰۰گرم ۵۶۰ تخمه کدو ۱۰۰گرم ۶۰۰ تخمه هندوانه ۱۰۰گرم ۵۹۰ توت خشک ۱۰۰گرم ۳۶۰ خرما ۱عدد ۲۰ سنجد ۱۰۰گرم ۱۳۰ سنجد ۱عدد ۵ عناب ۱۰۰گرم ۸۰ فندق بی پوست ۱۰۰گرم ۶۳۰ فندق با پوست ۱۰۰گرم ۳۰۰ فندق درشت ۱عدد ۱۰ کشمش ۱قاشق غذاخوری ۳۰ کشمش ۱۰۰گرم ۳۰۰ کنجد ۱قاشق غذاخوری ۵۰ کنجد ۱۰۰گرم ۵۸۰ گردو با پوست ۱۰۰گرم ۱۴۰ گردو بی پوست ۱۰۰گرم ۶۵۵ گردو درشت ۱عدد ۳۰
یکی از خواص خشکبار، خون سازی و درمان کم خونی است. در حال حاضر کم خونی به عنوان یک بیماری شایع در میان افراد جامعه به خصوص بانوان به شمار می آید. پزشکان برای درمان آن راه های گوناگونی را ارائه می دهند. یکی از راه های مناسب برای برطرف کردن کم خونی و کمک به درمان آن استفاده از خشکبار است.
خشکبار طبع گرم و تر شامل بادام هم است.این خشکبار جزو یکی از غنی ترین مغز ها به شمار می رود. از خواص آن باید به بهبود سوی چشم، چاق کنندگی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، رفع یبوست و درمان مشکلات لثه و دندان اشاره کرد. خانم های باردار نباید از مصرف آن غافل بمانند. در عوض افرادی که دچار نقرس و چاقی مفرط هستند باید خوردن بادام را محدود کنند. هضم بادام برای معده سخت است پس کسانی که معده سرد و مرطوب دارند اصلا نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
کشمش میوه رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام طول سال یافت میشود. میوه رسیده و خشک شده انواع مختلف انگور یا مو، بر حسب نوع آن، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز به صورت زیر نامگذاری میشوند
یکی دیگر از فواید آجیل، غنی بود آن از کلسیم است؛ کلسیم برای سلامت دندانها و استخوانها مفید و ضروری است. اگر معمولا دچار مشکلات دندانی و پوکی استخوان میشوید، لازم است هر روز آجیل مصرف کنید. ۳. منبعی برای پتاسیم به علاوه، آجیل به عنوان منبع طبیعی برای پتاسیم به حساب میآید. پتاسیم یکی از مواد مغذی مهم و ضروری برای بدن است که میتواند به بهبود و حفظ سلامت قلب کمک کند. حفظ سلامتی قلب باعث حفظ سلامتی کل بدن خواهد شد.
خشکبار طبع گرم و خشک شامل بادام هندی نیز است. در نگهداری آن باید دقت شود زیرا در دمای اتاق زعم اصلی خود را از دست می دهد. بادام هندی خواص بی نظیری چون رفع گشنگی، انرژی بخشی، داشتن خواب منظم و کنترل میزان قند خون دارد. خانم های باردار، افرادی که کم خونی دارند و یا مستعد ابتلا به دیابت نوع دو هستند بهتر است بادام هندی مصرف داشته باشند. در مقابل کسانی که مشکلات کلیوی یا کیسه صفرای سنگ ساز دارند بهتر است که از این خشکبار طبع گرم و خشک به مقدار محدود استفاده کنند.
از دیگر خواص خشکبار می توان به کمک به کاهش کلسترول خون اشاره نمود. هم اکنون بسیاری از افراد از کلسترول بالای خون رنج می برند که این موضوع باعث تاثیر گذاری زیاد در نحوه زندگی این افراد شده است. به همین منظور پزشکان راهکار های زیادی را برای پایین آوردن کلسترول خون ارائه می دهند یکی از آن ها استفاده از خشکبار است.
گردو جزوی از خشکبار طبع گرم و خشک است. کسانی که ریفلاکس معده دارند یا کلیه و کیسه صفرای آن ها سنگ ساز است از خواص گردو می توانند بهره ببرند. کسانی که طبع سرد دارند و یا مبتلا به دیابت هستند گردو بهترین خشکبار برای آنهاست. از طرفی افراد مبتلا به اضافه وزن، بیماری آسم و دارای حساسیت نباید این خشکبار طبع گرم را مصرف کنند.
آجیل مادهی غذایی سالم، و منبعی سالم و طبیعی برای ویتامین B است. اگر هر روز آجیل نوش جان کنید و بدنتان با کمبود ویتامین B مواجه نباشد، از بروز انواع گوناگونی از بیماریها در امان خواهید بود. کارکرد آنتیاکسیدانی همچنین، آجیل حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها وظیفه دارند از بدن در برابر اثرات مخرب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کنند.
بهبود عملکرد مغز و تقویت آن یکی دیگر از خواص خشکبار است. مصرف این گونه مواد می تواند تا حد زیادی باعث افزایش هوش افراد شود. در حال حاضر بسیاری از افراد به دنبال این هستند که با استفاده از برخی مواد معدنی و مغذی سطح هوش خود را افزایش دهند و آن را به حد مطلوبی برسانند. برای این منظور راه های زیادی وجود دارد که یکی از ساده ترین آن ها استفاده از خشکبار است. به همین منظور استفاده از موادی همچون گردو، بادام، فندق، بادام زمینی و تخمه کدو می تواند منجر به افزایش سطح هوش افراد شود.
کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B است که هر کدام از این عناصر خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن انسان دارند. از طرفی کشمش دارای خواص آنتیاکسیدانی است و از تخریب سلولی و همچنین از پیری زودرس جلوگیری میکند. فیبر موجود در کشمش از سرطان و از رشد غیرمعمول سلولها جلوگیری میکند و موجب کنترل قند خون در بدن میشود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است.
فندق هم جزوی از خشکبار طبع گرم و خشک است. از خواص آن باید به تقویت حافظه، کشنده عوامل عفونت زا، درمان زخم معده، دفع کننده سموم بدن و تصفیه خون اشاره داشت. خوب است دانش آموزان و افرادی که تحصیل می کنند، افراد مبتلا به دیابت و کسانی که همیشه افت فشار خون دارند فندق را در میان وعده های غذایی خود بگنجانند.
زنان با مصرف مرتب آجیل میتوانند از بسیاری از فواید آن بهرهمند شوند. این خوراکیهای خوشمزه و مفید باعث پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهایی میشوند که زنان بیشتر از مردان با آن ها رو به رو هستند؛ یکی از این بیماریها آرتروز است که میتواند بر سلامت تمام بدن تاثیر منفی بگذارد.
از دیگر خواص خشکبار می توان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره نمود. براساس تحقیقات بدست آمده استفاده از خشکبار می تواند تا حد زیادی مانع از بروز بیماری های خطرناک مانند سرطان شود. در حال حاضر بیماری سرطان به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های موجود در جهان است. می توان برای جلوگیری از بروز آن، از برخی راهکار ها استفاده نمود که یکی از آن ها استفاده از خشکبار است. در میان خشکبار، بادام به عنوان منبع غنی از ویتامین E می تواند نقش مهمی را در جلوگیری از بروز بیماری سرطان ایفا نماید.
خواص خشکبار برای کودکان
تقریبا اکثر خشکبار در ترکیبات خود از مواد مفیدی همچون کلسیم، آهن، پتاسیم، پروتئین، روی، سدیم، فیبر، ویتامین A، ویتامین B، ویتامین K، ویتامین E و غیره برخوردار هستند. در صورت ورود هر کدام از این مواد مفید به بدن کودک، این موضوع می تواند باعث تقویت و سلامتی بخشی از بدن کودک شود.
یکی از خواص خشکبار برای کودکان تقویت حافظه و رشد بهتر ذهن کودکان است. بهتر است بدانید که کودکان در سن رشد قرار دارند و در این ایام باید از مواد خوراکی مفید و لازم جهت رشد بهتر آن ها استفاده شود. پزشکان کودکان معمولا برای این موضوع مواد خوراکی گوناگونی را پیشنهاد می دهند که یکی از این مواد خوراکی خشکبار است. استفاده از خشکباری مانند کشمش، انجیر خشک، برگه زردآلو می تواند کمک زیادی به رشد بهتر ذهن و همچنین تقویت حافظه کودک نماید.
خواص خشکبار برای پوست
پوست سالم معمولا شاداب، درخشنده، و مرطوب است. خوراکیهایی نظیر انبهی خشک حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی گیاهی، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ هستند که به تغذیهی پوست کمک میکنند. کشمش یا انگور خشک نیز میتواند جهت حفظ سلامت پوست و پیشگیری از پیری زودرس به کار برود.
یکی از ساده ترین راه ها برای بازیابی و حفظ جوانی پوست استفاده از خشکبار است. این مواد به علت این که سرشار از پروتئین و ویتامین های B، E، A، اسید های چرب ضروری، امگا ۳ و غیره هستند می توانند کمک زیادی به جوانی و شادابی پوست کنند.
خواص خشکبار در بارداری
مصرف دوبار در هفته فندق از الزامات است چرا که منبعی غنی از ویتامین E و آهن است که باعث تقویت و رشد بهتر بافت اندام های عضلانی و ادامه حیات جنین و همچنین درمان کم خونی های ناشی از کمبود آهن برای مادران باردار مفید می باشد.پسته خام : یک مغز خوشمزه و مقوی می باشد که به عنوان یک ماده غذایی گیاهی و نیروبخش نام برده شده و به دلیل وجود قابل توجهی پروتئین، فیبر، آهن، فولات، کلسیم، پتاسیم در خود، نیاز مادر باردار و جنین را تامین می کند.
بادام هندی : به دلیل وجود ریزمغذی ها و ویتامین های مختلف از جمله منیزیم، پتاسیم، فسفر، روی، کلسیم، آهن، فولات، فیبرغذایی، پروتئین و چربی مفید به حفظ سلامت عمومی بدن و تامین انرژی مادران باردار کمک فراوانی می کند.باید اشاره کرد که مویز جزء آن دسته از محصولات مغذی است که بشدت مصرف آن در دوران بارداری توصیه می شود. مصرف مویز تاثیرات متفاوتی دارد، کمک به رشد سلول های بدن جنین، تامین انرژی مادر، کاهش استرس، تقویت هوش و حافظه جنین در حال رشد، کمک به شادی و آرامش مادر و همچنین بر سیستم عصبی جنین نیز تاثیر مثبت می گذارد.
خواص خشکبار در لاغری
بیشتر آجیل ها دارای پروتئین و چربیهای غیر اشباع و کربوهیدارتها هستند که تمام اینها برای بدن مفید و ضروری هستند. در نتیجه هر فردی در زندگی خود میتواند انواع آجیلها و مغزها را مصرف کند تا نیازهای بدن خود را تأمین کند. نکته جالبی که میتواند در مورد آجیلها به آن اشاره کرد، این است که آجیلها باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود که همین دلیل محکمی برای کاهش وزن میباشد.
پسته جزو بهترین آجیل برای لاغری است که هر فردی میتواند آن را در برنامه غذایی خود جای دهد؛ زیرا بعد از مصرف آن در انسان احساس سیری کاذب ایجاد میشود که فرد را از خوردن غذاهای پرچرب و تنقلات باز میدارد. در نتیجه افراد با خوردن پسته ساعتها احساس گشنگی نمیکنند. برای رسیدن به وزن ایده آل و کاهش وزن محسوسی باید خوردن پسته را در دراز مدت امتحان کنید تا نتایج آن را مشاهده کنید. زمانی که پسته در فرد سیری کاذب ایجاد میکند، بدن مجبور میشود از چربی و کالری انباشته شده در بدن استفاده کند در نتیجه در دراز مدت فرد دچار لاغری میشود.
گردو یکی دیگر از بهترین آجیل برای لاغری است که دارای چربیهای غیراشباع میباشد. وجود چربیهای غیراشباع در گردو باعث سلامت قلب میشود. بهتر است بدانید این چربیها در گردو نسبت به دیگر آجیلها بیشتر است؛ در نتیجه در کاهش وزن نسبت به دیگر آجیلها موفقتر است. با مصرف گردو میتوانید بدن خود را از بیماریهای قلبی و عروقی محافظت کنید. وجود اسید آلفالینولنیک در گردو باعث کاهش و در نهایت لاغری فرد میشود. در گردو نیز مانند سایر آجیلها اسیدهای چرب سودمندی وجود دارد که به فرد به کاهش وزن کمک میکند.
انواع خشکبار
خشکبار یا خشکهبار یا میوه خشک به میوههای خشک شده و برخی مغز دانهها گفته میشود. مغز دانههایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوههای خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگهٔ آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما، انجیر خشک. خشکبار جزو آجیل حساب نمیشود. در قدیم آن را میوه خشک میگفتهاند.
لیست خشکبار : آلوبخار . آلوبخار . انجیر خشک . انجیر خشک. بادام زمینی بی پوست . بادام بو داده . بادام بو نداده . بادام درشت . بادام زمینی . بادام زمینی . بادام هندی . بادام هندی. برگه زردآلو . برگه هلو . پسته . تخمه آفتابگردان . تخمه ژاپنی . تخمه کدو . تخمه هندوانه . توت خشک . خرما . سنجد . عناب . فندق . کشمش . کنجد . گردو. لواشک
فهرست زیر شامل آجیلهای دارای طبع گرم و خشک و هم گرم و تر میشود. بادام هندی بادام درختی شیرین بادام درختی تلخ بادام زمینی بادام کوهی پسته کوهی پسته تخمه آفتابگردان تخم خربزه تخمه طالبی چلغوز فندق کنجد گردو . فهرست زیر شامل آجیلهای سرد و تر و سرد و خشک میشود. بلوط خوراکی به دانه تخم کدو تخم هندوانه خشخاش شاه بلوط شاهدانه
خشکبار برای کم خونی
یکی از خواص خشکبار، خون سازی و درمان کم خونی است. در حال حاضر کم خونی به عنوان یک بیماری شایع در میان افراد جامعه به خصوص بانوان به شمار می آید. پزشکان برای درمان آن راه های گوناگونی را ارائه می دهند.
یکی از راه های مناسب برای برطرف کردن کم خونی و کمک به درمان آن استفاده از خشکبار است. برای این منظور می توان از موادی از قبیل پسته، فندق، کشمش، بادام زمینی، گردو استفاده نمود. البته پیشنهاد می شود تا جهت بهره مندی بیشتر از خواص خشکبار این گونه مواد را به صورت خام استفاده نمایید.
خشکبار برای دیابتی ها
پسته یک آجیل مناسب برای افراد دیابتی است که مصرف آن بسیار توصیه می شود. پسته از آن جا که منبع کاملی از فیبر، پروتئین و برخی چربی های مناسب برای بدن می باشد، مصرف آن می تواند به سیری طولانی مدت کمک زیادی کند.
از دیگر انواع آجیل مناسب برای افراد دیابتی می توان به بادام هندی اشاره نمود. مصرف بادام هندی به صورت مرتب می تواند در بهبود وضعیت افراد دیابتی تاثیر چشمگیری داشته باشد. همچنین استفاده از بادام هندی می تواند در کاهش سطح فشار خون نیز تاثیر گذار باشد. از این رو می توانید روزانه به مقدار یک مشت از بادام زمینی را استفاده نمایید.
گردو یکی از موارد شناخته شده در میان مغز ها بوده که از آن به عنوان آجیل مناسب برای افراد دیابتی نام برده می شود. تحقیقات نشان داده کسانی که گردو استفاده می کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ هستند. به همین جهت می توان روزانه ۱۴ عدد نیمه گردو پوسته دار را در وعده های مختلف استفاده نمود.
خشکبار برای تقویت حافظه
مغز سالم مغزی است که بتواند به آسانی تمرکز کند، به خصوص وقتی در حال انجام فعالیتهای زیادی باشید که همگی به عملکرد مغز نیاز داشته باشند. با افزایش مصرف آجیل به افزایش تمرکز مغزتان کمک کنید. یکی از خواص خشکبار برای کودکان تقویت حافظه و رشد بهتر ذهن کودکان است. بهتر است بدانید که کودکان در سن رشد قرار دارند و در این ایام باید از مواد خوراکی مفید و لازم جهت رشد بهتر آن ها استفاده شود.
پزشکان کودکان معمولا برای این موضوع مواد خوراکی گوناگونی را پیشنهاد می دهند که یکی از این مواد خوراکی خشکبار است. استفاده از خشکباری مانند کشمش، انجیر خشک، برگه زردآلو می تواند کمک زیادی به رشد بهتر ذهن و همچنین تقویت حافظه کودک نماید.
خشکبار برای کبد چرب
کلسیم موجود در بادام با شیر برابری میکند و همچنین حاوی منیزیم و فیبر بسیار بالایی نیز هست. منیزیم باعث نرم شدن رگهای خونی میشود . جریان خون در کبد را راحت تر میکند، به همین دلیل از ارزش بالایی برخوردار بوده و حکم یک درمان به عنوان آجیل برای کبد چرب را دارد.
یکی دیگر از مغزهای آجیل برای کبد چرب گردو است. به واسطه داشتن آمینواسید آرجینین که باعث دفع سم آمونیاک میشود و همچنین داشتن گلوتاتیون و اسیدهای چرب امگا ۳ در سم زدایی کبد نقش به سزایی دارد.
مغز آجیل برای کبد چرب دیگری که خاصیت درمانی نیز دارد، پکان می باشد. پکان دارای مقدار زیادی ویتامین E میباشد که اثر ضداکسیدان دارد و باعث کاهش یک سوم کلسترول بد در خون میشود. با افزایش سوخت و ساز چربی ها کمک قابل توجهی به درمان کبد چرب میکند.
خشکبار برای سرماخوردگی
مصرف آجیل و به ویژه تخمه به دلیل داشتن Zn (روی)، شدت و طول سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش میدهند.بر اساس مطالعات صورت گرفته، به طور کلی رعایت یک رژیم غذایی غنی در آجیلها، تخمهها، دانهها و میوهها و سبزیجات تازه در جهت پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا کمک میکند.
خشکبار برای بدنسازی
مصرف بادام زمینی بهترین راه برای افرادی ست که می خواهند پروتئین بیشتر به رژیم غذایی خود اضافه کنند. بادام زمینی به طور قابل توجهی دارای مواد مغذی ضروری ست. به همین دلیل بادام زمینی برای بدنسازی بسیار مفید می باشد. جالب است بدانید با وجود اینکه بادام زمینی جزء حبوبات محسوب می شوند اما بیشتر مردم آن ها را به عنوان آجیل می شناسند.
پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین و دیگر مواد مغذی حیاتی است و یکی دیگر از آجیل های مناسب بدنسازی می باشد؛ علاوه بر این یک منبع عالی از اسید های چرب سالم و آنتی اکسیدان ها می باشند
گردو نسبت به دیگر مغزها دارای کالری بیشتری ست اما در عوض کربوهیدرات کمتری نسبت به بقیه دارد. مقدار کالری بالای آن به دلیل چربی بالای آن است. با این حال ، چربی های موجود در گردو عمدتا PUFA ها هستند ، که مزایای سلامتی زیادی دارد. این درحالی ست که گردو به عنوان یک مغز با چربی های بسیار مفید شناخته می شود. همچنین یک منبع عالی از پروتئین و دیگر مواد مغذی است.
خشکبار برای زخم معده و یبوست
میوهی خشک، درست مانند میوهی تازه، غنی از فیبر است. فیبر مسلما میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ انعطاف پذیری آن کمک کند. ارتباط نزدیکی میان گردو و زخم معده وجود دارد به این صورت که استفاده از گردو با وجود فیبر فراوان می تواند تا حد قابل توجهی در درمان بیماری زخم معده موثر باشد. البته هنگام بروز بیماری زخم معده نباید در مصرف گردو زیاده روی کرد به این علت که باعث تحریک اسید معده می شود و ترشح مقدار زیاد اسید معده می تواند بیماری زخم معده را تحت تاثیر قرار دهد.
به همین جهت براساس تحقیقات حاصل شده در خصوص گردو و زخم معده مصرف مقدار کمی از گردو می تواند باعث بهبود زخم معده شود. مصرف کشمش بهطور منظم میتواند یبوست را تسکین بدهد یا مانع از ایجاد آن شود. کشمش، منبع خوبی از فیبر غذایی بهشمار میرود که نقش موثری در مقابله با یبوست ایفا میکند.
خشکبار برای تقویت سیستم ایمنی بدن
مصرف روزانه خشکبار و مغزها به بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن در برابر انواع بیماری ها کمک زیادی میکند. آجیل حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها وظیفه دارند از بدن در برابر اثرات مخرب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کنند.
خشکبار برای قناری
خشکبار منبعی سرشار از پروتئین ها و چربی هاست و به عنوان یک منبع مغذی برای پرنده محسوب می شود. از خشکبار در جیره غذایی پرنده به صورت پودر شده استفاده میگردد
خشکبار و حبوبات
خشکبار یا خشکهبار یا میوه خشک به میوههای خشک شده و برخی مغز دانهها گفته میشود. مغز دانههایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوههای خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگهٔ آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما، انجیر خشک. خشکبار جزو آجیل حساب نمیشود. در قدیم آن را میوه خشک میگفتهاند.
حبوبات یا “بُنشن” شامل انواع دانه های خوراکی مانند لوبیا، عدس، ماش، باقالی،نخود، لپه و غیره میباشد. حبوبات دارای مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند:آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین آ میباشند.
فواید خشکبار میوه
میوهی خشک، درست مانند میوهی تازه، غنی از فیبر است. فیبر مسلما میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ انعطاف پذیری آن کمک کند.آن دسته از میوههای خشک غنی از پلی فنولها، نظیر آلو، کرنبری، بلوبری، و خرما میتوانند به بهبود ساختار و تراکم استخوانها، و محافظت از قلب در برابر آسیبهای مختلف کمک کند. به علاوه، کلسیم، منگنز، و آهن موجود در میوهی خشک به پیشگیری از پوکی استخوان کمک میکنند.
محتویات زیست فعال موجود در میوههای خشک، به خصوص کشمش، میتوانند با میکروبهای عامل اختلالات دهان و لثه مبارزه کنند. یکی از مواد موثر در ترکیب آجیل، اسید اولئانولیک است که علیه باکتری پورفیروموناس ژنژیوالیس، عامل بیماری پیرادندانی مبارزه میکند. علاوه بر این، اسید اولئانولیک میتواند به پیشگیری از تشکیل جرم دندان کمک کند.
بسیاری از آدمها معتقدند مصرف روزانهی سیب و برگهی زردآلو میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند. سیب و برگهی زردآلو حاوی مواد مغذی گیاهی هستند که به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند؛ همچنین این دو خوراکی به عنوان منبع خوبی برای فیبر نیز به شمار میروند. به علاوه، این دو حاوی ویتامین A، ویتامین C، و آهن نیز هستند.
میوهی خشک، درست مثل آجیل، حاوی پتاسیم است. پتاسیم برای حفظ و تنظیم فشار خون مهم است. کمبود پتاسیم به طور بالقوه باعث بیماری فشار خون بالا یا هایپرتنشن میشود. مصرف مرتب ترکیب سدیم و پتاسیم میتواند میزان آب موجود در بدن و پوست را متعادل نگه دارد. جهت تامین نیاز روزانهتان به پتاسیم میتوانید هر روز مقداری برگهی زردآلو و آلو خشک نوش جان کنید.
خواص خشکبار برای کلسترول خون
از دیگر خواص خشکبار می توان به کمک به کاهش کلسترول خون اشاره نمود. هم اکنون بسیاری از افراد از کلسترول بالای خون رنج می برند که این موضوع باعث تاثیر گذاری زیاد در نحوه زندگی این افراد شده است. به همین منظور پزشکان راهکار های زیادی را برای پایین آوردن کلسترول خون ارائه می دهند یکی از آن ها استفاده از خشکبار است.
مضرات خشکبار
بعد از خشک کردن میوه، آن را با استفاده از دیاکسید گوگرد بستهبندی میکنند؛ این ماده نوعی آنتیاکسیدان مصنوعی و عامل ضد باکتری است. این ماده میتواند از تغییر رنگ میوهی خشک پیشگیری و مدت زمان نگهداریاش را طولانیتر کند. میوههای خشک نسبت به سایر خوراکیها دارای دیاکسید گوگرد بیشتری هستند، و این میزان از این ماده موجود نگرانی بسیاری از آدمها شده است.
درصد اندکی از آدمها به دیاکسید گوگرد حساسیت (آلرژی) دارند، به خصوص آدمهای مبتلا به آسم. مصرف دیاکسید گوگرد برای این افراد میتواند باعث بروز سردرد، مشکلات تنفسی، و خارش پوست شود. بنابراین بهتر است از مصرف میوههای خشک حاوی دیاکسید گوگرد خودداری کنید؛ هرچند، این گونه میوههای خشک (عاری از دیاکسید گوگرد) غالبا به سختی یافت میشوند و گرانتر هستند.
تنها مادهی که عموما به میوهی خشک اضافه میشود، قند است؛ معمولا قند را جهت بهبود طعم به این خوراکیها اضافه میکنند. میوهها دارای قند نسبتا بالایی هستند، بنابراین افزودن قند میتواند تاثیر آنها را بر افزایش خطر بروز بیماری بیشتر کند. قند طبیعی موجود در میوههای خشک، در واقع به خودی خود جزء عوارض منفی آن به حساب نمیآید، ولی وقتی با قند اضافه ترکیب میشود، میتواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی شود.