خواص جوانه ها برای مو و وجود ویتامین E در تمام جوانه ها برای سلامت مو
خواص هل باد در بارداری و فواید مصرف هل باد برای حفظ سلامت زن باردار
خواص هل باد در بارداری خواص هل باد در بارداری ؛ فواید مصرف هل باد برای حفظ سلامت زن باردار همگی در سایت فال و …
خواص چای زعفران نیوشا ؛ فواید مصرف چای زعفرانی نیوشا چیست
خواص چای زعفران نیوشا خواص چای زعفران نیوشا ؛ فواید مصرف چای زعفرانی نیوشا چیست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …
خاکشیر برای کبد و برای درمان کبد چرب شربت یا جوشانده خاکشیر مصرف کنید
خاکشیر برای کبد خاکشیر برای کبد ؛ برای درمان کبد چرب شربت یا جوشانده خاکشیر مصرف کنید همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …
خواص جوانه ها برای مو
خواص جوانه ها برای مو ؛ وجود ویتامین E در تمام جوانه ها برای سلامت مو همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص ویتامین e برای مژه و ابرو ؛ تقویت مژه و ابرو با مصرف ویتامین e
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص جوانه ها برای مو
جوانه گندم سرشار از ویتامینهای A،B1،B6،B12،E است که همگی دارای فواید بسیاری برای جلوگیری از ریزش مو و سفید شدن آن است همچنین نبایستی از مواد سودمند دیگری مانند اسید فولیک، کلسیم، فسفر، روی، ید، سلنیوم و منیزیوم درون جوانه گندم غافل شد.
از این مواد پس از اینکه جوانه به اندازه خود گندم رشد کرد میتوان استفاده کرد.
کمبود ویتامین A باعث خشک شدن پوست سر و در نتیجه ریزش مو میشود. مصرف دز مناسب از ویتامین A باعث تقویت ریشه مو و روان شدن آن میشود. همانطور که گفته شد جوانه گندم سرشار از ویتامین A است.
هر دو ویتامین B6 و ویتامین B12 برای رشد مو مناسب هستند.
این ویتامینها به عنوان یکی از بهترین ویتامینها برای سالم و درخشان شدن موها میباشند.
با این حال این ویتامینها قابل حل در چربی بوده و باید به مقدار مناسب مصرف شود.
در اصل ویتامینهای B6 و B12 باعث گردش خون در پوست سر شده و مواد مغذی ضروری برای رشد موی سالم و قوی را تولید میکند.
ویتامین E گردش خون در بدن را بهبود بخشیده و رشد و تشکیل عروق خونی جدید که به رشد موها کمک میکنند را تشدید مینماید.
به علاوه این ویتامین یکانتی اکسیدان قوی است.
معجزه دیگری از گروه ویتامین B است که به آن “ویتامینهای مو” میگویند.
این ویتامین نقش مهمی در ضخیم تر کردن مو دارد و از سفیدی زود رس مو جلوگیری میکند.
تقریباً هر منبع که ویتامین B داشته باشد اسید فولیک هم دارد.
محققین در مورد ایجاد شوره معتقدند که کمبود ویتامین A موجب تولید شوره میشود.
همچنین، کمبود سلنیوم و مس نیز میتواند موجب ایجاد شوره گردند.
به همین دلیل سلنیوم در شامپوهای ضد شوره استفاده میشود.
حال با در اختیار داشتن جوانه گندم این منبع فراوان سلنیوم و ویتامین A به راحتی میتوان از افزایش شوره سر جلوگیری کرد.
ید موجود در مواد غذایی از عوامل مؤثر بر سلامت مو است و کمبود آن رشد مو را کند میکند.
با کمی تأمل میتوان دریافت که تمامی مواد موجود در جوانه گندم کاملاً برای مو مفید بوده و بایستی از این نعمت خدادای بتوان استفاده کرد.
جوانه ماش دارای آهن و مس می باشد که به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکولهای مو باعث جلوگیری از ریزش مو می شود.
جوانه عدس مقادیر بالای آهن و مس دارد که به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد موی سر می شود.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین های B موجود در جوانه یونجه به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شوند.
سیلیس موجود در جوانه یونجه باعث تقویت مو شده و با افزایش سنتز کلاژن در مو به درمان ریزش مو کمک می کند.
جوانه نخود حاوی مقادیر قابل توجه آهن است که با افزایش تولید گلبول های قرمز به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و به تقویت فولیکول های مو به افزایش رشد موی سر کمک می کند.
مقادیر بالای ویتامین A موجود در جوانه نخود به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و احتمال ریزش مو را کاهش می دهد.
عدم تعادل هورمونی یکی از بزرگترین علل ریزش مو در زنان است، جوانه نخود به ایجاد تعادل هورمونی کرده و ریزش مو را درمان می کند.
سلنیوم موجود در جوانه نخود به کاهش قارچ ها و میکروب های عامل شوره در پوست سر کمک کرده و برای درمان شوره سر مفید می باشد.
جوانه نخود یک آبرسان طبیعی مو است؛ پروتئین های موجود در جوانه نخود باعث آبرسانی پوست سر شده و به بازسازی سلول های آن می شود.
جوانه ارزن به دلیل داشتن انواع ویتامین های گروه b دارای خواص زیادی برای سلامتی مو اتس و از ریزش مو تا حدی جلوگیری می کند.
جوانه جو غنی از آهن و ویتامین B می باشد که از ریزش مو جلوگیری کرده و برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری است.
آشنایی با دیگر خواص جوانه ها
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص جوانه ها آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با جوانه ها
جوانه ها که شامل جوانه گندم ، جوانه ماش ، جوانه شبدر ، جوانه عدس ، جوانه یونجه ، جوانه جو و جوانه نخود و جوانه لوبیا هستند سرشار از ویتامین هستند.
ویتامین جوانه ها ۳ تا ۶ برابر حبوبات و غلات می باشد.البته نکته جالب این است که کالری انها هم کمتر است.
وِزگی خاص آن ها داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان است و کمک به جذب بهتر آهن در بدن می کنند.
جوانه گندم محبوبت ترین عضو این خانواده است که مزه خوب و طردی خاصی به غذا می دهد.
جوانه عدس غذای شما را زیباتر می کند و رنگ های متنوعی دارد.
جوانه ماش عطر بی نظیری به غذای شما می دهد.
اگر بخواهیم ارزش جوانه ها را نشان دهیم باید بگوییم که ارزش غذایی ۴ قاشق جوانه گندم با یک کف دست نان برابر است.
خواص جوانه ها برای پرندگان
استفاده از جوانه ها برای پرندگان مفید است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن پرنده می شود و تامین کننده نیازهای اصلی بدن پرنده است و کمتر پرنده به بیماری دچار می شود.
انواع جوانه ها
جوانه ها بسیار متنوع هستند ولی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
جوانه ماش
جوانه گندم
جوانه شبدر
جوانه جو
جوانه یونجه
جوانه عدس
جوانه نخود
جوانه لوبیا
طرز تهیه جوانه ها
دانه ها را از شب تا صبح در آب خیس کنید و آن را در جای نیمه گرم قرار بدهید (بعضی دانه ها نیاز به خیس کردن ندارند).
بعد از خیس کردن و آبکش کردن، آن را به آرامی زیر شیر آب نگهدارید و بعد در همان آبکش قرار بدهید، آب آن خوب برود تا خراب نشوند.
آن ها را داخل دستمال تمیز و مرطوبی قرار بدهید و آن را داخل ظرفی بگذارید و روی آن را بپوشانید و در آن را بگذارید و هر صبح و شب عمل شستن (به آرامی) و آبکش کردن را تکرار کنید.
در تابستان زمانی که هوا خیلی گرم است عمل شستن را سه بار در طول شبانه روز تکرار کنید.
در تمام این مدت ظرف را در مکانی تاریک و گرم نگه دارید. توجه کنید که باید خیلی کم آب در ته دانه ها وجود داشته باشد.
اگر در دمای حدود ۲۲ درجه ی سانتیگراد و محل تاریک قرار بدهید، دانه خیلی زود جوانه می زند.
بستگی به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر جوانه آماده است.
اکنون جوانه ها را داخل سینی بریزید و دستمال مرطوب را روی آن بیندازید و پشت پنجره رو به آفتاب قرار بدهید و جوانه ها را همیشه مرطوب نگه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند (آبکش کردن را فراموش نکنید).
بعد از ۱ تا ۲ روز قرار دادن جوانه ها در جلوی نور خورشید، جوانه آماده ی خوردن است.
آن را بار دیگر به آرامی آبکش کنید و در ظرفی در بسته در یخچال نگه دارید و استفاده کنید.
جوانه ها برای چاقی صورت
برای تهیه ماسک چاقی صورت ، ۱/۵ تا ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم را با آب ۱/۲ سیب زمینی متوسط مخلوط کنید و اجازه دهید که مواد برای ۲۰ دقیقه روی صورت باقی بمانند.
برای تهیه ماسک چاقی صورت ، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم را با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی صورت (یا نواحی مورد نظر خود) بزنید. اجازه دهید تا این ماسک برای ۲۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند. سپس صورت خود را بشویید.
برای تهیه ماسک چاقی صورت، ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم را با ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و اجازه دهید تا این ماسک برای ۲۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند.
در این ماسک میتوانید به جای شیر، از ۱ قاشق چایخوری شیر خشک و آب (یا حتی آب موادی مانند سیب زمینی یا خیار) استفاده کنید.
توجه داشته باشید میزان آبی که اضافه میکنید نباید ماسک شما را خیلی رقیق یا خیلی غلیظ و سفت بکند.
برای تهیه ماسک چاقی صورت، ابتدا ۳ تا ۴ عدد میوه زغال اخته را خشک و سپس پودر کنید.
پودر زغال اخته را با ۱ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم و حدود ۴ تا ۵ قاشق غذاخوی آب یا آب سیب زمینی مخلوط کنید.
این مواد را روی گونههای خود بگذارید و ۱۵ دقیقه آنها را روی پوست نگه دارید. سپس میتوانید صورت خود را بشویید.
جوانه ماش حاوی فیتواستروژن است که بر روی گیرندههای استروژنی پوست عمل میکند.
در نتیجه اسید هیالورونیک، کلاژن و الاستین موجود در ساختار پوست را افزایش میدهد و مانع از خشکی و پیری پوست میشود باعث پر شدن و چاق شدن پوست می شود.
اگر به چاقی صورت علاقه مند هستید خواندن مطالب زیر می تواند برای شما مفید باشد.
برای چاقی صورت هروز بعد از غذا یک قاشق جوانه گندم و جوانه جو را در یک لیوان شیر مخلوط و با یک قاشق عسل یا شکر شیرین و میل کنید.
جوانه ها و یبوست
جوانه گندم سرشار از فیبر بوده که باعث تقویت سیستم گوارشی شده و با بهبود حرکات روده و تخلیه مواد زائد می تواند بیماری یبوست را درمان کند. جوانه گندم برای جذب مواد غذایی و متابولیسم بدن بسیار مفید می باشد.
در جوانه ماش فیبر به فراوانی وجود دارد که باعث سلامت دستگاه گوارش شده و باعث بهبود حرکات روده می شود که این امر میتواند به پیشگیری و درمان بیماری یبوست کمک کند.
جوانه عدس یکی از بهترین انواع جوانه ها شناخته می شود که حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پروتئین بوده که برای سلامتی قلب مفید است، به کاهش فشار خون بالا کمک می کند، باعث سم زدایی بدن می شود و یبوست را درمان می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در جوانه یونجه به بهبود حرکات روده کمک کرده و با افزایش مدفوع به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در جوانه نخود به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.
فیبر موجود در جوانه جو از یبوست و هموروئید در زنان باردار پیشگیری می کند.
جوانه های مضر
جوانه هویج و بروکلی به دلیل ایجاد مواد سمی جزو بدترین جوانه ها می باشند و به پرندگان هرگز نباید داده شود.
کدام جوانه برای رشد قد کودکان
در کل، نمیتوان گفت کدام جوانه مناسب کدام فرد یا کدام بیماری است، اما تحقیقات نشان داده برای خانمهای باردار بهترین جوانه، جوانه نخود و لوبیاست چون حداقل نمایه گلایسمی را دارند و جوانههای آنها حاوی مقادیر فراوانی از مادهای به نام سلنوسیستئین است که در فرایند افزایش قد جنین تاثیر مثبتی میگذارد.
قد جنین مادرانی که در طول بارداری از این جوانهها مصرف میکنند در مقایسه با مادرانی که جوانه نخوردهاند، بلندتر است.
در کل، جوانهها سلنیوم دارند و باعث افزایش قد کودکان میشود و ما به مادران توصیه میکنیم به فرزندانشان انواع جوانهها را بدهند تا قدشان بلندتر شود.
نگهداری جوانه ها در فریزر
۱- جوانه ها را زیر آب سرد گرفته و به صورت کاملا تمیز بشویید؛ تا هرگونه آلودگی و به خصوص باکتری های موجود روی آن از بین برود.
با انگشت روی جوانه ها کشیده اما دقت کنید که جوانه ها آسیب نبینند.
۲- قابلمه ی عمیقی برداشته و دو سوم آن را با آب پر کنید. سپس آن را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید به جوش آید و چند دقیقه ای خوب قل بزند.
۳- در ظرف بزرگ دیگری آب و یخ را نیز آماده کنید.
انجام این مرحله قبل از فریز کردن بسیار مهم است، زیرا اگر آب و یخ آماده نباشد، جوانه ها پخته و عملاً از بین خواهند رفت. حتی اگر یخ هم نداشتید آب بسیار سرد را آماده کنید. اما به یاد داشته باشید که آب و یخ بهتر است، زیرا پروسه ی پخت را به سرعت متوقف می کند. به علاوه آب و یخ باعث می شود که جوانه ها پس از یخ زدن ترد بمانند.
۴- یک مشت جوانه را به مدت ۳ دقیقه در آب جوش بریزید.
حتی اگر قابلمه بسیار بزرگ است، بیشتر از یک مشت جوانه به آن اضافه نکنید. زیرا جوانه ها به صورت یک دست حرارت ندیده و محصول نهایی آنچه باید شود نخواهد شد. پس جوانه ها را یک مشت یک مشت حرارت دهید.
۵- بعد از گذشت سه دقیقه، با استفاده از صافی جوانه ها را از آب جوش درآورید.
دقت داشته باشید که مدت زمانی که جوانه ها در آب جوش هستند، بیش از ۳ دقیقه نشود؛ زیرا جوانه ها بعد از یخ زدن خشک خواهند شد.
۶- بعد از اینکه جوانه ها را از آب جوش درآوردید، بلافاصله آن ها در آب یخ بریزید.
اجازه دهید که جوانه ها به مدت ۳۰ ثانیه یا تا زمانی که کاملاً سرد شوند در آب یخ بمانند. پس از خنک شدن آن ها را از آب درآورده و هرگز اجاره ندهید برای مدت طولانی در آب بمانند.
۷- جوانه ها را به صورت یک لایه روی حوله ی کاغذی ریخته تا کاملاً خشک شوند.
جوانه ها باید قبل از فریز شدن کاملاً خشک باشند.
نحوه فریز کردن انواع جوانه ها:
۱- جوانه ها را به صورت یک لایه ی نازک روی سینی بریزید، به گونه ای که جوانه ها روی هم نباشند.
۲- سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فریزر بگذارید.
اصلاً لازم نیست جوانه ها در این مرحله یخ بزنند. فقط کمی سفت می شوند تا به یکدیگر نچسبیده و به صورت کاملاً جدا از هم منجمد شوند.
– اگر بعد از ۱۰ دقیقه هنوز جوانه ها نرم بودند، فرصت دهید تا کمی سفت شوند ولی به طور کامل یخ نزنند.
۳- بعد از سفت شدن جوانه ها، با توجه به میزان نیازتان برای هر وعده، آن ها را در پلاستیک زیپ داری بسته بندی کنید.
در بسته بندی به یاد داشته باشید که حتماً ۱٫۵ سانتی متر از نایلون را خالی گذاشته و هوای اضافی آن را به طور کامل بگیرید. با این روش می توان جوانه ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ ماه نگهداری کرد.
جدول ارزش غذایی جوانه ها
جوانه گندم
انرژی (کالری) ۳۶۰ کیلوکالری
کربوهیدرات ۵۱٫۸۰ گرم
پروتئین ۲۳٫۱۵ گرم
چربی ۹٫۷۲ گرم
آب ۱۱٫۱۲ گرم
فیبر ۱۳٫۲۰ گرم
قند ۰٫۰۰ گرم
کلسترول ۰٫۰۰ میلی گرم
جوانه ماش
کالری ۳۴۷
چربی کل ۱/۲ گرم
چربی اشباع ۰/۳ گرم
اسید چرب چند غیر اشباع ۰/۴ گرم
اسید چرب تک غیر اشباع ۰/۲ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم
پتاسیم ۱۲۴۶ میلی گرم
کربوهیدرات کل ۶۳ گرم
فیبر ۱۶ گرم
قند ۷ گرم
پروتئین ۲۴ گرم