; جوانه ها و دیابت و کنترل و تنظیم قند خون افراد دیابتی با مصرف جوانه ها - فال و خواب
عناب در شیردهی و فواید و عوارض مصرف عناب در دوران شیردهی

عناب در شیردهی و فواید و عوارض مصرف عناب در دوران شیردهی

عناب در شیردهی عناب در شیردهی ؛ فواید و عوارض مصرف عناب در دوران شیردهی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

خواص عسل کوهی برای نازایی و خاصیت خوردن عسل کوهی برای درمان ناباروری

خواص عسل کوهی برای نازایی و خاصیت خوردن عسل کوهی برای درمان ناباروری

خواص عسل کوهی برای نازایی خواص عسل کوهی برای نازایی ؛ خاصیت خوردن عسل کوهی برای درمان ناباروری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

خواص زنجبیل و عسل برای پوست و خواص دارچین و عسل برای پوست صورت

خواص زنجبیل و عسل برای پوست و خواص دارچین و عسل برای پوست صورت

خواص زنجبیل و عسل برای پوست خواص زنجبیل و عسل برای پوست ؛ خواص دارچین و عسل برای پوست صورت همگی در سایت فال و …

جوانه ها و دیابت

جوانه ها و دیابت ؛ کنترل و تنظیم قند خون افراد دیابتی با مصرف جوانه ها

جوانه ها و دیابت ؛ کنترل و تنظیم قند خون افراد دیابتی با مصرف جوانه ها همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص میخک برای مردان ؛ خاصیت میخک برای تقویت جنسی مردان

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

جوانه ها و دیابت

علاوه بر جلوگیری از یبوست، افزایش مصرف فیبر از طریق غذاهایی همچون گندم، می تواند برای قند خون شما مفید باشد.

فیبر جذب قند را در جریان خون کاهش می دهد و به تنظیم قند خون کمک می کند و مانع از افت ناگهانی آن می شود.

در یک مطالعه منتشر شده در مجله American Journal of Clinical Nutrition، به افراد مبتلا به دیابت به مدت ۸ هفته یا رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد یا رژیم غذایی حاوی فیبر کم داده شد.

در پایان مطالعه، محققان دریافتند مصرف فیبر زیاد، نسبت به زمانی که فیبر در رژیم غذایی کم است، باعث کاهش سطح قند خون ناشتا می شود.

در یکی دیگر از تحقیقات انجام شده توسط Veterans Affairs Medical Center در دانشگاه کنتاکی، ۳۴ مرد مبتلا به دیابت دو بار در روز به مدت هشت هفته مکمل فیبر دریافت کردند.

این کار نه تنها باعث بهبود کنترل قند خون در آن ها شد، بلکه باعث کاهش غلظت کلسترول کل و LDL (کلسترول بد) نیز شد.

از آنجا که جوانه گندم غنی از فیبر است، استفاده از آن ممکن است برای قند خون شما سودمند باشد.

همراه با این ماده باید مقدار زیادی سبزیجات غیر نشاسته ای، منابع پروتئینی کم چرب و دانه های غنی از فیبر استفاده کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.

مصرف منظم و به اندازه جوانه های ماش برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند، مفید است.

این مزایای جوانه های ماش عمدتا به دلیل کم بودن شاخص گلیسمی آن است.

شاخص گلیسمی یک مقیاس است که در محدوده ۰ تا ۱۰۰ قرار دارد و نمیزانی را تعیین می کند که یک ماده غذایی خاص قند را به جریان خون منتقل می کند.

شاخص گلیسمی پایین، بدین معنی است که قند را به سرعت جریان خون وارد می کند و از این طریق مانع از افزایش ناگهانی میزان قند خون و کمک به کنترل دیابت می شود علاوه بر این، الیاف رژیمی در جوانه های ماش میزان قندی را که توسط جریان خون جذب می شود، کاهش می دهد و بنابراین سطح قند خون ما را کنترل می کند.

تحقیقات نشان می دهد که مقادیر بالای فیبر موجود در جوانه شبدر به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

برخی مطالعات نشان می دهد که جوانه حبوبات به ویژه جوانه عدس می تواند باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شود؛

جالب است که بدانید، جوانه یونجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، به کاهش قند خون و درمان دیابت کمک کرده و برای درمان پوکی استخوان مفید می باشد.

به گفته ی محققان دانشکده ی بهداشت عمومی هاروارد، جوانه نخود به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به تثبیت قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

جوانه های ارزن سرشار از فیبر و پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای هستن، دو نوع کربوهیدرات غیر قابل هضم که به کنترل سطح قند خون کمک می کنه این غلات همچنین دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) هستن، مصرف این نوع جوانه ها سطح قند خون شما رو پایین میارن، بنابراین می شه گفت برای افراد دیابتی یک دانه و جوانه ی ایده آل محسوب می شه.

مطالعه ای بر روی ۱۰۵ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ مشخص کرد که این جوانه ها می تونن جایگزینی مناسب برای صبحانه باشن، مصرف این جوانه ها در صبحانه باعث کاهش سطح قند خون بعد از غذا می شه.

یک مطالعه ۱۲ هفته ای روی ۶۴ نفر مبتلا به پیش دیابت نتایج مشابهی رو ارائه داد. شرکت کنندگان پس از خوردن ۱/۳ فنجان (۵۰ گرم) ارزن دم اسبی در روز، کاهش ناچیزی در سطح قند خون ناشتا و بعد از غذا و همچنین کاهش مقاومت به انسولین رو تجربه کردن.

جوانه جو حاوی مقادیر بالای فیبر بتا گلوکان بوده که می تواند قند خون را به سرعت کاهش دهد و با کنترل انسولین خون به درمان دیابت نوع دو کمک کند.

شاخص گلیسمی جوانه جو سطح قند خون زنان باردار را کاهش داده و از دیابت بارداری پیشگیری می کند.

آشنایی با دیگر خواص جوانه ها

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص جوانه ها آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با جوانه ها

جوانه ها که شامل جوانه گندم ، جوانه ماش ، جوانه شبدر ، جوانه عدس ، جوانه یونجه ، جوانه جو و جوانه نخود و جوانه لوبیا هستند سرشار از ویتامین هستند.

ویتامین جوانه ها ۳ تا ۶ برابر حبوبات و غلات می باشد.البته نکته جالب این است که کالری انها هم کمتر است.

وِزگی خاص آن ها داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان است و کمک به جذب بهتر آهن در بدن می کنند.

جوانه گندم محبوبت ترین عضو این خانواده است که مزه خوب و طردی خاصی به غذا می دهد.

جوانه عدس غذای شما را زیباتر می کند و رنگ های متنوعی دارد.

جوانه ماش عطر بی نظیری به غذای شما می دهد.

اگر بخواهیم ارزش جوانه ها را نشان دهیم باید بگوییم که ارزش غذایی ۴ قاشق جوانه گندم با یک کف دست نان برابر است.

خواص جوانه ها برای پرندگان

استفاده از جوانه ها برای پرندگان مفید است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن پرنده می شود و تامین کننده نیازهای اصلی بدن پرنده است و کمتر پرنده به بیماری دچار می شود.

انواع جوانه ها

جوانه ها بسیار متنوع هستند ولی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

جوانه ماش

جوانه گندم

جوانه شبدر

جوانه جو

جوانه یونجه

جوانه عدس

جوانه نخود

جوانه لوبیا

طرز تهیه جوانه ها

دانه ها را از شب تا صبح در آب خیس کنید و آن را در جای نیمه گرم قرار بدهید (بعضی دانه ‌ها نیاز به خیس کردن ندارند).

بعد از خیس کردن و آبکش کردن، آن را به آرامی زیر شیر آب نگهدارید و بعد در همان آبکش قرار بدهید، آب آن خوب برود تا خراب نشوند.

آن ها را داخل دستمال تمیز و مرطوبی قرار بدهید و آن را داخل ظرفی بگذارید و روی آن را بپوشانید و در آن را بگذارید و هر صبح و شب عمل شستن (به آرامی) و آبکش‌ کردن را تکرار کنید.

در تابستان زمانی که هوا خیلی گرم است عمل شستن را سه بار در طول شبانه روز تکرار کنید.

در تمام این مدت ظرف را در مکانی تاریک و گرم نگه دارید. توجه کنید که باید خیلی کم آب در ته دانه ها وجود داشته باشد.

اگر در دمای حدود ۲۲ درجه ‌ی سانتیگراد و محل تاریک قرار بدهید، دانه خیلی زود جوانه می زند.

بستگی به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر‌ جوانه آماده است.

اکنون جوانه ها را داخل سینی بریزید و دستمال مرطوب را روی آن بیندازید و پشت پنجره رو به آفتاب قرار بدهید و جوانه ها را همیشه مرطوب نگه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند (آبکش‌ کردن را فراموش نکنید).

بعد از ۱ تا ۲ روز قرار دادن جوانه ها در جلوی نور خورشید، جوانه آماده ‌ی خوردن است.

آن را بار دیگر به آرامی آبکش کنید و در ظرفی در بسته در یخچال نگه دارید و استفاده کنید.

جوانه ها برای چاقی صورت

برای تهیه ماسک چاقی صورت ، ۱/۵ تا ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم را با آب ۱/۲ سیب زمینی متوسط مخلوط کنید و اجازه دهید که مواد برای ۲۰ دقیقه روی صورت باقی بمانند.

برای تهیه ماسک چاقی صورت ، می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم را با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی صورت (یا نواحی مورد نظر خود) بزنید. اجازه دهید تا این ماسک برای ۲۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند. سپس صورت خود را بشویید.

برای تهیه ماسک چاقی صورت، ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم را با ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و اجازه دهید تا این ماسک برای ۲۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند.

در این ماسک می‌توانید به جای شیر، از ۱ قاشق چای‌خوری شیر خشک و آب (یا حتی آب موادی مانند سیب زمینی یا خیار) استفاده کنید.

توجه داشته باشید میزان آبی که اضافه می‌کنید نباید ماسک شما را خیلی رقیق یا خیلی غلیظ و سفت بکند.

برای تهیه ماسک چاقی صورت، ابتدا ۳ تا ۴ عدد میوه زغال اخته را خشک و سپس پودر کنید.

پودر زغال اخته را با ۱ قاشق غذاخوری (سرخالی) پودر جوانه گندم و حدود ۴ تا ۵ قاشق غذاخوی آب یا آب سیب زمینی مخلوط کنید.

این مواد را روی گونه‌های خود  بگذارید و ۱۵ دقیقه آنها را روی پوست نگه دارید. سپس می‌توانید صورت خود را بشویید.

جوانه ماش حاوی فیتواستروژن است که بر روی گیرنده‌های استروژنی پوست عمل می‌کند.

در نتیجه اسید هیالورونیک، کلاژن و الاستین موجود در ساختار پوست را افزایش می‌دهد و مانع از خشکی و پیری پوست می‌شود باعث پر شدن و چاق شدن پوست می شود.

اگر به چاقی صورت علاقه مند هستید خواندن مطالب زیر می تواند برای شما مفید باشد.

برای چاقی صورت هروز بعد از غذا یک قاشق جوانه گندم و جوانه جو را در یک لیوان شیر مخلوط و با یک قاشق عسل یا شکر شیرین و میل کنید.

جوانه ها و یبوست

جوانه گندم سرشار از فیبر بوده که باعث تقویت سیستم گوارشی شده و با بهبود حرکات روده و تخلیه مواد زائد می تواند بیماری یبوست را درمان کند. جوانه گندم برای جذب مواد غذایی و متابولیسم بدن بسیار مفید می باشد.

در جوانه ماش فیبر به فراوانی وجود دارد که باعث سلامت دستگاه گوارش شده و باعث بهبود حرکات روده می شود که این امر می‌تواند به پیشگیری و درمان بیماری یبوست کمک کند.

جوانه عدس یکی از بهترین انواع جوانه ها شناخته می شود که حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پروتئین بوده که برای سلامتی قلب مفید است، به کاهش فشار خون بالا کمک می کند، باعث سم زدایی بدن می شود و یبوست را درمان می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در جوانه یونجه به بهبود حرکات روده کمک کرده و با افزایش مدفوع به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در جوانه نخود به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.

فیبر موجود در جوانه جو از یبوست و هموروئید در زنان باردار پیشگیری می کند.

جوانه های مضر

جوانه هویج و بروکلی به دلیل ایجاد مواد سمی جزو بدترین جوانه ها می باشند و به پرندگان هرگز نباید داده شود.

کدام جوانه برای رشد قد کودکان

در کل، نمی‌توان گفت کدام جوانه مناسب کدام فرد یا کدام بیماری است، اما تحقیقات نشان داده برای خانم‌های باردار بهترین جوانه، جوانه نخود و لوبیاست چون حداقل نمایه گلایسمی را دارند و جوانه‌های آنها حاوی مقادیر فراوانی از ماده‌ای به نام سلنوسیستئین است که در فرایند افزایش قد جنین تاثیر مثبتی می‌گذارد.

قد جنین مادرانی که در طول بارداری از این جوانه‌ها مصرف می‌کنند در مقایسه با مادرانی که جوانه نخورده‌اند، بلندتر است.

در کل، جوانه‌ها سلنیوم دارند و باعث افزایش قد کودکان می‌شود و ما به مادران توصیه می‌کنیم به فرزندانشان انواع جوانه‌ها را بدهند تا قدشان بلندتر شود.

نگهداری جوانه ها در فریزر

۱- جوانه ها را زیر آب سرد گرفته و به صورت کاملا تمیز بشویید؛ تا هرگونه آلودگی و به خصوص باکتری های موجود روی آن از بین برود.

با انگشت روی جوانه ها کشیده اما دقت کنید که جوانه ها آسیب نبینند.

۲- قابلمه ی عمیقی برداشته و دو سوم آن را با آب پر کنید. سپس آن را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید به جوش آید و چند دقیقه ای خوب قل بزند.

۳- در ظرف بزرگ دیگری آب و یخ را نیز آماده کنید.

انجام این مرحله قبل از فریز کردن بسیار مهم است، زیرا اگر آب و یخ آماده نباشد، جوانه ها پخته و عملاً از بین خواهند رفت. حتی اگر یخ هم نداشتید آب بسیار سرد را آماده کنید. اما به یاد داشته باشید که آب و یخ بهتر است، زیرا پروسه ی پخت را به سرعت متوقف می کند. به علاوه آب و یخ باعث می شود که جوانه ها پس از یخ زدن ترد بمانند.

۴- یک مشت جوانه را به مدت ۳ دقیقه در آب جوش بریزید.

حتی اگر قابلمه بسیار بزرگ است، بیشتر از یک مشت جوانه به آن اضافه نکنید. زیرا جوانه ها به صورت یک دست حرارت ندیده و محصول نهایی آنچه باید شود نخواهد شد. پس جوانه ها را یک مشت یک مشت حرارت دهید.

۵- بعد از گذشت سه دقیقه، با استفاده از صافی جوانه ها را از آب جوش درآورید.

دقت داشته باشید که مدت زمانی که جوانه ها در آب جوش هستند، بیش از ۳ دقیقه نشود؛ زیرا جوانه ها بعد از یخ زدن خشک خواهند شد.

۶- بعد از اینکه جوانه ها را از آب جوش درآوردید، بلافاصله آن ها در آب یخ بریزید.

اجازه دهید که جوانه ها به مدت ۳۰ ثانیه یا تا زمانی که کاملاً سرد شوند در آب یخ بمانند. پس از خنک شدن آن ها را از آب درآورده و هرگز اجاره ندهید برای مدت طولانی در آب بمانند.

۷- جوانه ها را به صورت یک لایه روی حوله ی کاغذی ریخته تا کاملاً خشک شوند.

جوانه ها باید قبل از فریز شدن کاملاً خشک باشند.
نحوه فریز کردن انواع جوانه ها:

۱- جوانه ها را به صورت یک لایه ی نازک روی سینی بریزید، به گونه ای که جوانه ها روی هم نباشند.

۲- سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فریزر بگذارید.

اصلاً لازم نیست جوانه ها در این مرحله یخ بزنند. فقط کمی سفت می شوند تا به یکدیگر نچسبیده و به صورت کاملاً جدا از هم منجمد شوند.

– اگر بعد از ۱۰ دقیقه هنوز جوانه ها نرم بودند، فرصت دهید تا کمی سفت شوند ولی به طور کامل یخ نزنند.

۳- بعد از سفت شدن جوانه ها، با توجه به میزان نیازتان برای هر وعده، آن ها را در پلاستیک زیپ داری بسته بندی کنید.

در بسته بندی به یاد داشته باشید که حتماً ۱٫۵ سانتی متر از نایلون را خالی گذاشته و هوای اضافی آن را به طور کامل بگیرید. با این روش می توان جوانه ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ ماه نگهداری کرد.

جدول ارزش غذایی جوانه ها

جوانه گندم

انرژی (کالری) ۳۶۰ کیلوکالری

کربوهیدرات ۵۱٫۸۰ گرم

پروتئین ۲۳٫۱۵ گرم

چربی ۹٫۷۲ گرم

آب ۱۱٫۱۲ گرم

فیبر ۱۳٫۲۰ گرم

قند ۰٫۰۰ گرم

کلسترول ۰٫۰۰ میلی گرم

جوانه ماش

کالری ۳۴۷

چربی کل ۱/۲ گرم

چربی اشباع ۰/۳ گرم

اسید چرب چند غیر اشباع ۰/۴ گرم

اسید چرب تک غیر اشباع ۰/۲ گرم

کلسترول ۰ میلی گرم

پتاسیم ۱۲۴۶ میلی گرم

کربوهیدرات کل ۶۳ گرم

فیبر ۱۶ گرم

قند ۷ گرم

پروتئین ۲۴ گرم

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 22 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.