خواص صبحانه برای دانش آموزان و تاثیر صبحانه بر یادگیری و سلامت دانش آموزان
خواص درمانی میتخم و خاصیت خوردن روزانه میتخم برای لاغری شکم
خواص درمانی میتخم خواص درمانی میتخم ؛ خاصیت خوردن روزانه میتخم برای لاغری شکم همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …
پونه و عسل و دمنوشی عالی برای درمان گلودرد با ترکیب پونه و عسل
پونه و عسل پونه و عسل ؛ دمنوشی عالی برای درمان گلودرد با ترکیب پونه و عسل همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …
خواص چای دارچین در پریودی و فواید مصرف چای دارچین برای خونریزی
خواص چای دارچین در پریودی خواص چای دارچین در پریودی ؛ فواید مصرف چای دارچین برای خونریزی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …
خواص صبحانه برای دانش آموزان
خواص صبحانه برای دانش آموزان ؛ تاثیر صبحانه بر یادگیری و سلامت دانش آموزان همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد خواص صبحانه برای دانش آموزان
خوردن صبحانه به چه دلیل حائز اهمیت است؟ بچهها باید در طول ساعات درس، سطح قند خونی مناسبی داشته باشند. صبحانه خوب میتواند بر کاهش خستگی آنها سر کلاس و افزایش گیرایی و تمرکز آنها تاثیرگذار باشد.
فواید و خواص صبحانه برای دانش آموزان
ویژگیهای یک وعده صبحانه خوب برای دانشآموز چیست؟ صبحانه باید دو ویژگی داشته باشد؛ یکی اینکه مقدار انرژی کافی در آن لحاظ شود و دوم اینکه انرژی طوری به بدن آنها برسد که در طول ساعات بعدی، قند خونشان در سطح پایدار و ثابتی باقی بماند. برای به دست آوردن این انرژی چه باید کرد؟ توصیه میشود حتما در صبحانه آنها غلات گنجانده شود. برای مثال وجود نان بخصوص از نوع سبوسدار یکی از بهترین گزینهها برای صبحانه بچههاست. علاوه براین کودکان و نوجوانان در سنین رشد هستند و باید در وعدههای مختلف غذاییشان از پروتئین استفاده کنند. پنیر هم میتواند سهمی از پروتئین مورد نیاز بدن آنها را در وعده صبحانه تامین کند. در کنار آن مصرف دانههایی مثل مغز گردو قادر خواهد بود تا بخش دیگری از مایحتاج بدنی بچهها نظیر اسیدهای چرب ضروری و سهمی از انرژی آنها را تامین کند و سطح ثابتی از قند خون برای آنها در پی داشته باشد. تخممرغ نیز به عنوان منبع غنی از پروتئین و چربی جزو خوراکیهایی است که توصیه میشود در جیره غذایی همه افراد گنجانده شود. کودکان نسبت به بزرگسالان نیازهای تغذیهای متفاوتی دارند به همین دلیل توصیه میشود سه تا چهار بار درهفته روزانه یک عدد تخممرغ مصرف کنند.
خواص صبحانه برای دانش آموزان چیست
از فواید صبحانه اینست که صبحانه توازن انسلین بدن را حفظ کره و اعمال بدن را تنظیم می کند. صبحانه به دفع مواد زاید از بدن کمک زیادی می کند . تمرکز را تقویت کرده و فعالیت ذهنی را افزایش می دهد. از یبوست جلوگیری کرده و اشتهای شخص را تنظیم میکند. صبحانه نخوردن هیچ تاثیری در لاغری اشخاص ندارد . بلکه منجر می شود انها چاق شوند. چرا که شخصی که صبحانه نخورده برای وعده ناهار بسیار گرسنه است و ناهار بیشتری را مصرف می نماید . از فواید صبحانه اینست که صبحانه خوردن منجر به افزایش سوخت وساز بدن می شود . به طوری که وقتی صبحانه میخورید سوخت و ساز بدنتان زیاد می شود و به جای ذخیره کالری بدن سعی در سوزاندن کالری ها میکند. به گزارش آسان طب با مصرف صبحانه جذب فیبرها و مواد غذایی در بدنتان بیشتر خواهد شد و برعکس جذب چربی ها و مواد زاید کم می شود. همچنین جذب ویتامین ها، آهن و کلسیم هم در بدن بیشتر خواهد شد. صبحانه خوردن به شخص نشاط و شادابی می بخشد و او را سر زنده میکند. همینطور که گفتیم صبحانه خوردن سبب کنترل بهتر گرسنگی می شود و کالری ها کمتر جذب بدن می شوند. همچنین ناهار کمتری میخورید و وزنتان کمتر بالا می رود.
میان وعده برای دانش آموزان
والدین باید چه میانوعدههایی برای کودکانشان در نظر بگیرند؟ بهتر است بچهها میانوعده را از منزل ببرند تا اینکه از بوفه مدارس خوراکیهای ناسالم تهیه کنند. کودکان را باید بشدت از خوردن چیپس، پفک و خوراکیهای پرچرب و شیرین برحذر داشت. اولیای مدارس وظیفه دارند بوفهها را مدیریت و قوانین موجود در این ارتباط را اجرا کنند. خوشبختانه اداره بهداشت مدارس قوانین بسیار خوبی در این ارتباط وضع کرده که اجرای آن به عهده اولیای مدارس است. برای میان وعده بچهها توصیه میشود از میوه ها، مغزها و نان و پنیر استفاده شود. این میانوعده از یک طرف گرسنگی بچهها را در طول روز کاهش میدهد و از طرف دیگر به رشد آنها کمک میکند و باعث میشود فراگیری بهتری از درس داشته باشند. والدین باید دقت کنند کودک را به غذاهای پرچرب عادت ندهند.
تغذیه دانش آموزان در روزهای امتحانی
آیا تغذیه دانشآموزان در روزهای امتحانی باید خاص باشد؟ خیر، صبحانه روزهای امتحان با صبحانه سایر روزها تفاوت چندانی ندارد. روزهای امتحان استرس افراد بیشتر است و توصیه میشود از همان الگوی غذایی استانداردی پیروی کنند که برای سایر روزها پیشنهاد میشود. خوردن خوراکیهای شیرین برخلاف تصور ممکن است باعث شود قند خون خیلی زود افت پیدا کند. افزایش ترشح انسولین به دنبال خوردن این خوراکیها باعث افت قند خون طی ساعات امتحان و کاهش کارایی و بازدهی افراد میشود. بنابراین توصیه میشود در ایام امتحان بیشتر از مغزها و مواد حاوی فیبر استفاده شود
خواص صبحانه و هوش
طبق تحقیقات ثابت شده است کسانی که صبحانه میخوردند خیلی باهوش تر و خوش اخلاق تر از کسانی هستند که صبحانه نمیخورند. صبحانه خوردن حدود یک چهارم از انرژی مورد نیاز یک شخص را تامین خواهد کرد . از دیگر فواید صبحانه اینست که صبحانه خوردن باعث می شود قدرت تمرکز بزرگسالان ۲۰ درصد افزایش یابد. همچنین تمرکز کودکان دبستانی افزایش و چاقی در انان کاهش می یابد. صبحانه سبب می شود میل افراد به خوردن تنقلات کمتر شود، تغذیه سالم تری داشته باشند و کمتر دچار اضافه وزن شوند. صبحانه خوردن سبب کاهش ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت خواهد شد و سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری هایی مثل آنفولانزا افزایش می دهد. مصرف میوه و مواد فیبر دار در صبحانه سبب کاهش خستگی روزمره شما خواهد شد. صبحانه خوردن سبب کاهش پوسیدگی دندان و نخوردن آن سبب عصبانیت و خشکی دهان میگردد.اگر میل به خوردن صبحانه ندارید پیشنهاد میکنیم قبل آن ۲۰ دقیقه ورزش کنید و یک لیوان آب بنوشید .
مضرات نخوردن صبحانه برای دانش آموزان
نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان برجای می گذارد و در نتیجه بر اثر مختل شدن فعالیت طبیعی مغز، یادگیری و تمرکز حواس کاهش می یابد. با حذف صبحانه وعده های غذایی مواد مغذی که در این وعده دریافت می شود، در وعده های دیگر جایگزین نخواهد شد و فرد را دچار کمبود کالری، ویتامین ها و املاح می کند. کمبودهای تغذیهای در سنین کودکی از جمله کمبود ریز مغذیها مانند آهن و روی میتواند منجر به کاهش قدرت قدرت یادگیری و افت تحصیلی در دانشآموزان شود. دانش آموزان درسنین رشد هستند و به همین دلیل برنامه غذایی روزانه آن ها باید به گونهای تنظیم شود که مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جسمی و کارایی ذهنی تامین گردد.
تامین انرژی بدن
به دلیل فاصله زمانی زیاد با شام خوردن صبحانه باید در ابتدای روز صورت گیرد تا بتوان انرژی بدن را در طول مدت تامین کرد. وی با بیان اینکه مصرف پنج گرم فیبر در هنگام صرف صبحانه مفید است، گفت: جذب فیبر در کنار مصرف شیرینی در صبحانه، سرعت هضم غذا را کاهش میدهد و از بروز گرسنگی زود هنگام جلوگیری می کند. این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در وعده صبحانه خود چربیها را حذف میکنند، توصیه کرد: نباید به طور کامل چربی را حذف کرد، لذا بجای استفاده از فرآوردهای لبنی بدون چربی میتوان از نوع کم چرب آن استفاده کرد. وی با تاکید بر اینکه اولین وعده روز باید کامل باشد، گفت: این وعده غذایی باید تا حد امکان غنی بوده و برای تامین ویتامینها و املاح معدنی آن به میزان کافی میوه و آب نیز مصرف شود. محمدی در پایان خاطرنشان کرد: افراد باید خوردن صبحانه را جدی بگیرند و به هیچ عنوان آن را به تعویق نیندازند، زیرا این اقدام منجر به کاهش کارآیی بدن و در نهایت ضعف عمومی بدن، بی حالی و به تبع آن بروز مشکلات روحی و عصبی در افراد خواهد شد.
مدیریت زمان و تغذیهای یک دانش آموز
مدیریت زمان و تغذیهای یک دانش آموز به ویژه در مقاطع پایینتر در وهله اول وظیفه مادر است؛ والدین باید توجه داشته باشند که شام بچهها را زودتر بدهند. در بسیاری از مواقع مادر اصرار دارد کودک شام را در کنار پدر میل کند؛ و زمانی این اتفاق میافتد که دیگر خیلی دیر است و خانواده ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب شام صرف میکنند! کودکی که غذای مفصلی خورده و دیر می خوابد، صبح که بیدار می شود سیر است و صبحانه نمیخورد.مادر باید در ساعات اولیه شب، کنار بچهها شام بخورد تا کودک یاد بگیرد باید یک زمان و روند مشخصی برای غذا خوردن داشته باشد. زود شام خوردن باعث می گردد کودک زودتر به خواب رود و صبح ها هم کمی زودتر بیدارشود، درنتیجه حوصله و وقت بیشتری برای صرف صبحانه داشته باشد. کودکی که صبحانه نخورده به مدرسه میرود، همان ساعات اولیه صبح به میزان قابل توجهی دچار افت قند خون میشود. با توجه به این که بیشترین زمان فعالیت ذهنی دانشآموزان و یادگیری مطالب درسی صبح است، نخوردن صبحانه سبب کاهش توان ذهنی شده، میزان یادگیری آن ها را به ویژه در درسهایی که به تفکر نیاز دارند، کاهش میدهد. کودکانی که صبحانه میخورند، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد انرژی روزانه خود را از طریق صبحانه تأمین میکنند؛ آنان در انجام تکالیف ریاضی کارایی بیشتری دارند و قدرت خلاقیت و ابتکارشان افزایش مییابد. چنین دانشآموزانی هیچ گاه دچار افت تحصیلی نمیشوند.
یک وعده صبحانه ی مناسب
مطالعات نشان میدهند یک وعده صبحانهی مناسب میتواند به شما کمک کند تا: از یک رژیم غذایی سالم و سرشار از انواع مواد مغذی و بالاتر از آن سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی پیروی کنید؛ تمرکزتان افزایش یابد و در کلاس درس یا محل کار عملکرد بهتری داشته باشید؛ برای انجام فعالیتهای فیزیکی، استقامت و قدرت بیشتری کسب کنید؛ سطح کلسترول خونتان از حد نرمال تجاوز نکند. خوردن صبحانه برای تمام گروههای سنی بهویژه کودکان و نوجوانان اهمیت غیر قابل انکاری دارد. طبق گزارشی که انجمن رژیم غذایی آمریکا منتشر کرده است، کودکان و نوجوانانی که صبحانهی کامل میخورند؛ در مدرسه و زمین بازی عملکرد بهتری نسبت به سایر همسالان خود خواهند داشت، از تمرکز بیشتری برخوردارند، مهارتهای حل مسئلهی آنها متفاوت است و دستها و چشمهایشان هماهنگی بیشتری با هم دارند.
کاهش توان ذهنی در دانش آموزان
با توجه به این که بیشترین زمان فعالیت ذهنی دانشآموزان و یادگیری مطالب درسی صبح است، نخوردن صبحانه سبب کاهش توان ذهنی شده، میزان یادگیری آن ها را به ویژه در درسهایی که به تفکر نیاز دارند، کاهش میدهد. کودکانی که صبحانه میخورند، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد انرژی روزانه خود را از طریق صبحانه تأمین میکنند؛ آنان در انجام تکالیف ریاضی کارایی بیشتری دارند و قدرت خلاقیت و ابتکارشان افزایش مییابد. چنین دانشآموزانی هیچ گاه دچار افت تحصیلی نمیشوند.
بهترین راه دریافت پروتئین در وعدهی صبحانه
افزودن کمی پروتئین فاقد چربی، شما را تا وعدهی ناهار سیر نگه میدارد. دکتر وین کمبل (Wayne Campbell) محقق دانشگاه معتقد است: «پروتئین، روند گرسنگی شما را کندتر میکند. این مادهی غذایی نسبت به بقیهی مواد خوراکی، افراد را بیشتر سیر نگه میدارد.» خوردن تخممرغ یکی از بهترین راههای دریافت پروتئین در وعدهی صبحانه است. هر چند خوردن مداوم تخممرغ نمیتواند انتخاب مناسبی برای کاهش وزن باشد اما تخممرغ یکی از مواد غذایی پروتئینی باکیفیت محسوب میشود.
بهترین صبحانه برای دانش آموزان
تنوع در مواد صبحانه سبب جلب کودک به مصرف صبحانه می شود و این روش در سنین بالاتر هم رغبت افراد را به صرف صبحانه افزایش می دهد. نان به عنوان منبع تامین انرژی؛ عدسی، پنیر یا تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئین و شیر برای تامین پروتئین، کلسیم، فسفر و بعضی از انواع ویتامین های گروه b و ویتامین a است که در وعده صبحانه دانش آموزان، باید گنجانیده شود. یک واحد پروتئین، در وعده غذایی صبحانه به منظور تأمین سوخت مورد نیاز بدن تأمین می گردد، که منبع پروتئین عمدتا در گروه لبنیات وجود دارد. پنیر، پروتئین مرغوب و با مقدار مناسب دارد. با این که تخم مرغ حاوی کلسترول است اما مواد مغذی فراوانی در آن مانند ویتامین ب، فسفر، گوگرد و … نیز وجود دارد. مصرف کره نیز به شرط رعایت تعادل و نداشتن اضافه وزن مانعی ندارد. کره همراه مربا، عسل و خرما بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می نماید؛ کره منبع خوبی از ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین a و d است. کره بادام زمینی نیز از نظر میزان پروتئین و کالری غنی است. استفاده از انواع آب میوه طبیعی در کنار این موارد می تواند به تغییر ذائقه در زمان صرف غذا و افزایش تمایل به صرف صبحانه کمک کند. درنتیجه یک صبحانه کامل میتواند شامل نان یا غلات آماده صبحانه، یک لیوان شیر، تکه کوچکی پنیر یا کمی کره و یک قاشق کوچک مربا یا عسل و یک فنجان چای باشد.
غلات صبحانه و کنترل وزن
مطالعات زیادی نشان میدهد که مصرف غلات صبحانه در صورتی که فرد سبک زندگی سالمی داشته باشد، نقش مهمی در کنترل وزن ایفا خواهد کرد. مطالعهای در دانشگاه هاروارد که در همین زمینه روی ۱۷۰۰۰ مرد صورت گرفت نشان میدهد، کسانی که در اغلب اوقات، صبحانه غلات میخورند (حبوبات و غلات کامل) نسبت به کسانی که کمتر یا بهندرت در وعدهی صبحانه غلات مصرف میکنند، کاهش وزن بیشتری را تجربه کردهاند. مجلهی انجمن رژیم غذایی آمریکا، گزارشی در همین زمینه منتشر کرد که نشان میداد در ارزیابیای که از رژیم غذایی بزرگسالان صورت گرفت؛ مشخص شد افرادی که غلات صبحانهی آماده میل میکنند نسبت به سایرینی که در وعدهی صبحانه مواد غذایی پُرچرب میخورند افزایش تودهی بدنی کمتری داشتهاند.