خواص گوشت اردک و طبع گوشت اردک ماهی اسرائیلی و بیضه اردک
خواص گوشت اردک
خواص گوشت اردک ؛ طبع گوشت اردک ماهی اسرائیلی و بیضه اردک همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص گوشت اردک
اردک، گونهای از ماکیان است که گوشت آن در تهیه غذا به کار میرود. اردک را معمولا سرخ کرده یا آن را میپزند. علاوه بر گوشت اردک، تخم آن نیز مصرف خوراکی دارد و برای درست کردن تخم اردک نمکی مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از گوشت اردک، گوشت بدن اردک به ویژه سینه و ران آن است. گوشت ران اردک رنگ تیرهتری دارد و چربی آن از گوشت سینه بیشتر است.مصرف گوشت اردک از نظر تاریخی به استناد کاوشهای باستان شناسی که از نقاشی ها و حکاکی ها روی دیوارها و غارها انجام شده است به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد.
بیشترین چربی اردک در پوست و زیر سینه آن قرار دارد که دلیل آن هم حفاظت از اردک در مقابل سرما است. قسمت سینه و ران اردک پروتئین بیشتری دارد و در هر ۱۰۰ گرم بدون پوست ۲۰۱ کالری و با پوست ۳۳۷ کالری دارد. به طور کل خواص گوشت اردک از گوشت مرغ بیشتر است.همانطور که می دانید گوشت اردک ها فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد و علم پزشکی خیلی از آنها را تاکنون ثابت کرده است. از غذاهایی که می توانیم با این گوشت تهیه کنیم می توانیم به اردک سرخ شده و اردک کبابی اشاره کنیم که بسیار خوشمزه هستند. گوشت اردک یک غذای مقوی برای افزایش قد است ، طب اسلامی می گوید که گوشت اردک می تواند افراد لاغر را چاق کند.
خواص گوشت اردک در طب سنتی
از نظر طبع گوشت اردک در طب سنتی گرم است و ارزش غذایی بالایی دارد و در بین تمام پرندگان گرم ترین گوشت را دارد و چربی گوشت اردک هم ملین و گرم است. گوشت اردک دیر هضم است و توصیه شده با مصلح هایی مانند کرفس ، آویشن ، پونه ، سرکه ، زنجبیل و یا گشنیز مصرف شود.کالری اردک در حالت خام ۱۳۵ کیلو کالری و در حالت پخته شده، کبابی شده ۲۰۱ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
سرکه، زنجبیل، سکنجبین، کرفس، گشنیز، دارچین و آویشن جزو مصلحهای گوشت اردک محسوب میشوند. پر کردن شکم اردک با ادویهها و سبزیهایی که نام بردیم و پختن آن با روغن زیتون، بسیار خوب است و عوارض ناشی از مصرف آن را به حداقل ممکن میرساند. گوشت اردک باید قبل از خوردن کامل پخته شود. برای رفع بوی زهم اردک هم باید گوشت اردک را ۳ بار با آب جوشاند و آب آن را دور ریخت و سپس پیاز، سبزی و ادویههای مختلف را به آن اضافه کرد.
گوشت اردک ، دارای مواد مغذی بسیاری از جمله مس است که در حفظ سلامت جسمی و ذهنی فرد بسیار موثر است. مس، نقش مهمی در رشد طبیعی بدن نیز ایفا میکند. به علاوه، در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب تاثیر دارد و برای درمان بیماری های زیادی مفید است.مصرف این گوشت باعث افزایش عملکرد سیستم عصبی می شود و آرامشبخش است ، زیرا دارای اسید پانتاتونیک است که نوعی ویتامین B کمپلکس است و خواص زیادی برای سیستم عصبی ما دارد می باشد. این اسید باعث آزاد شدن انرژی می شود و فعالیت سیستم عصبی را زیاد می کند.
یک سیستم عصبی خوب و قوی، مانع از استرس و افسردگی میشود. به علاوه، در کاهش اضطراب نیز نقش دارد.وجود نیاسین (ویتامین B۳) در گوشت اردکها به نرم و روان شدن دستگاه گوارش کمک میکند. نیاسین در جذب کربوهیدرات، پروتئین و چربی نقش دارد. این ماده برای مبارزه با دیابت نیز مفید است. در هر ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۵.۱ میلیگرم نیاسین ( ۲۵٪ نیاز روزانه) وجود دارد.گوشت اردکها، دارای سدیم است که به تغذیه عضلات و حفظ حداکثر عملکرد آنها کمک میکند. به علاوه، میتواند خطر گرفتگی عضله را کاهش داده یا آن را درمان کند.
سدیم، فشار عصبی که باعث ایجاد درد در بدن میشود را کاهش میدهد.مصرف گوشت اردکها میتواند گردش خون را روان کرده و سیستم عصبی را تقویت کند که این مسئله با توانایی مردان در ارتباط است. این به دلیل وجود تیامین (ویتامین B۱) در گوشت اردکها است. در ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۰.۳ میلیگرم تیامین (۱۷٪ نیاز روزانه) وجود دارد.گوشت اردکها می تواند قوانی جنسی افرادی که دچار مشکل هستند را تا حدی بر طرف کند از این رو به این گونه افراد توصیه می شود به صورت منظک از گوشت اردکها استفاده کنند.خون سازی بالا جالب است بدانید جگر، بال و بازوهای اردک، خاصیت خون سازی بلایی دارند از یان رو به افرادی که دچار کم خونی هستند توصیه می شود از جگر اردک استفاده کنند.
۱۴. کاهش تنگی نفس کسانی که از تنگی نفس رنج می برند می توانند از گوشت اردکها استفاده کنند چرا که گوشت اردکها خاصیت کاهش تنگی نفس را دارد. ۱۵. کم کردن تپش قلب شما با مصرف گوشت اردکها می توانید تپش قلب را کنترل کنید نباید از یاد برد که تپش بالای قلب می تواند باعث بروز انواع مشکلات قلبی و عروقی در بدن شود. ۱۶. درمان سرف گوشت اردکها می تواند سرفه را بند بیاورد. کسانی که دائما سرفه می کنند پس از پیگیری مشکلشان بهتر است گوشت اردکها را در سبد غذای خود لحاظ کنند.
۱۷. صاف کردن صدا بافت های گوشت اردکها به نحوی است که در هنگام خوردن قادر هستند گرفتگی صدا را بر طرف کنند. ۱۸. برطرف کردن خشکی سینه گوشت اردکها می تواند خشکی سینه را برطرف کند از این رو توصیه می شود کسانی که از خشکی سینه رنج می برند از این ماده غذایی به طور منظم بهره ببرند. ۱۹. رفع مشکلات خونریزی مصرف تخم این پرنده هم برای رفع لاغری و تنگی سینه یا برای افرادی که به هر دلیلی دچار خونریزی هستند، توصیه میشود. بد نیست که تخم اردک را با پیه خود آن سرخ و مصرف کنید، چون فایده بیشتری خواهد داشت.
در طب سنتی، اعتقاد بر این است که گوشت اردک، گرمترین گوشت بین گوشت طیور اهلی است. ارزش تغذیهای آن بالاست. البته گوشت اردک، بسیار دیرهضم است و خاصیت نفاخی دارد. بال اردک برای افراد لاغر خاصیت چاقکنندگی دارد. مصرف این نوع گوشت، تقویت کلیهها و افزایش قوای جنسی را به دنبال دارد. اگر سیستم گوارشی بدن قدرت هضم بالا و خوبی داشته باشد، این گوشت جزو بهترینها برای تقویت قوای جنسی است.
جگر، بال و بازوهای اردک، خون ساز هستند و باعث کاهش تنگینفس و تپشقلب میشود. خوردن پیه اردک برای تقویت کلیهها، درمان سرفه، خشکی سینه، سوزش معده و خشونت صدا بسیار مفید است. مصرف تخم این پرنده هم برای رفع لاغری و تنگی سینه یا برای افرادی که به هر دلیلی دچار خونریزی هستند، توصیه میشود. بد نیست که تخم اردک را با پیه خود آن سرخ و مصرف کنید چون فایده بیشتری خواهد داشت.
خواص گوشت اردک مسکویی و اسرائیلی
نژاد اردک مسکووی (اسرائیلی) در حقیقت بومی آمریکای جنوبی و کشورهایی مانند مکزیک و کلمبیا ست. این اردک ها برعکس اردک های پکنی کم صدا و تقریبا بی صدا هستند و وزن بیشتری دارند. اردک های مسکووی خیلی کمتر از اردک های پکنی تولید تخم می کنند و از این رو برای تولید و پرورش اردک ، اردک های پکنی در جایگاه بالاتری قرار دارند. وزن اردک های مسکووی نر در هنگام بلوغ به ۶ تا ۷ کیلو و در ماده ها ۳ تا ۴ کیلو میرسد . از نظر بعضی افراد، گوشت این اردک ها چربی کمتری دارد و ترد تر و بهتر است . البته در مجموع گوشت اردک در کشور ما مانند خیلی از کشور ها کمتر در سبد غذایی قرار گرفته است.
خواص گوشت اردک برای نازایی
بهتر است گوشت اردک را جایگزین گوشت مرغ کنید.در طب سنتی، اعتقاد بر این است که گوشت اردک، گرمترین گوشت بین گوشت طیور اهلی است. ارزش تغذیهای آن بالاست. مصرف این نوع گوشت، تقویت کلیهها و افزایش قوای جنسی را به دنبال دارد. اگر سیستم گوارشی بدن قدرت هضم بالا و خوبی داشته باشد، این گوشت جزو بهترینها برای تقویت قوای جنسی است.
مصرف گوشت اردک میتواند گردش خون را روان کرده و سیستم عصبی را تقویت کند که این مسئله با توانایی مردان در ارتباط است. این به دلیل وجود تیامین (ویتامین B۱) در گوشت اردک است. در ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۰.۳ میلیگرم تیامین (۱۷٪ نیاز روزانه) وجود دارد.مصرف گوشت اردک برای افرادی که در قوای جنسی خود دچار ضعف هستند سفارش شده است، مصرف مرتب این گوشت باعث تقویت قوای جنسی میشود.
گوشت اردک حاوی ویتامین B1(تیامین) میباشد که باعث روان شدن گردش خون و تقویت سیستم عصبی میشود که برای توانایی مردان مفید است. – همچنین مصرف گوشت اردک برای تقویت قوای جنسی بسیار موثر است.
خواص گوشت اردک برای نوزادان و کودکان
گوشت اردک، دارای مواد مغذی بسیاری از جمله مس است که در حفظ سلامت جسمی و ذهنی فرد نقش دارد. مس، نقش مهمی در رشد طبیعی بدن نیز ایفا میکند.پروتئین- ماده مغذی و منبع انرژی- گوشت اردک بالاست. پروتئین حیوانی و مقدار کمی سدیم، برای رشد ماهیچهها و بافتها بسیار مفید است، بنابراین افرادی که در سن رشد هستند برای عملکرد درست ماهیچههای خود به این مواد نیاز دارند. در هر ۱۰۰ گرم گوشت اردک بدون پوست، ۲۳.۵ گرم پروتئین وجود دارد که ۴۷٪ نیاز روزانه به پروتئین را تامین میکند.
گوشت اردک برای بارداری و شیردهی
پروتئین- ماده مغذی و منبع انرژی- گوشت اردک بالاست. پروتئین حیوانی و مقدار کمی سدیم، برای رشد ماهیچهها و بافتها بسیار مفید است، بنابراین افرادی که در سن رشد هستند و مادران باردار، برای عملکرد درست ماهیچههای خود به این مواد نیاز دارند. در هر ۱۰۰ گرم گوشت اردک بدون پوست، ۲۳.۵ گرم پروتئین وجود دارد که ۴۷٪ نیاز روزانه به پروتئین را تامین میکند.گوشت اردک به دلیل غنی بودن از مواد معدنی به ویژه آهن و روی، در رفع کم خونی بدن به ویژه در بیماران و خانم های باردار بسیار مفید است.گوشت اردک، دارای مواد مغذی بسیاری است و به بازیابی سلامتی کمک می کند و به مادران شیرده کمک می کند شیر کافی برای شیردهی داشته باشند.
گوشت اردک خواص درمانی بیشماری دارد. وجود انواع ویتامینها و مواد معدنی و…ارزش مصرف این گوشت را چندین برابر کرده است.خواص گوشت اردک به میزانی است که به زنان باردار هم توصیه شده است که مصرف این گوشت را در برنامه غذایی خود بگنجانند، تا آهن مورد نیاز خود را تامین کنند.بهتر است قبل از مصرف گوشت اردک در دوران بارداری و شیردهی با پزشک متخصص مشورت کنید .
خواص گوشت اردک در روایات و طب اسلامی
طب اسلامی می گوید که گوشت اردک می تواند افراد لاغر را چاق کند.اردک پرندهای از گروه ماکیان است. یکی از ویژگیهای این پرنده سازگاری با محیط پیرامون خود است که موجب میشود، برای پرورش آن محدودیتی وجود نداشته باشد. اردک بخاطر شرایط زیستی که دارد، بیشترین چربی را در نواحی زیرسینه و پوست خود دارد، این چربیها برای مراقبت کردن اردک در برابر سرما است. بیشترین قسمت مورد مصرف در گوشت اردک، رانها و سینه این پرنده است. گوشت اردک دارای رنگ تیرهای نسبت به گوشت مرغ میباشد. هر قدر که رنگ گوشت تیرهتر باشد از کالری و چربی بیشتری برخوردار است. چربی موجود در گوشت اردک از نوع چربی خوب میباشد که برای بدن فایدهبخش است، اما توصیه میشود افرادی که دارای چربی و کلسترول بالایی هستند در مصرف این گوشت اعتدال داشته باشند و قبل از طبخ، پوست آن را جدا کرده و گوشت آن را آب پز نموده و میل کنند.
در روایات از مرغابی و امثال آن به «وَز» تعبیر شده است.در روایت آمده است:الْوَزُّ جَامُوسُ الطَّیْر یعنی مرغابی گاومیش پرندگان است.«وز» شامل اردک و غاز و قو و مرغابی میشود.بیان این روایت، همان قانون «حکومت» است که شیخ انصاری گفته است. یعنی گوشت مرغابی تمام صفات گوشت گاومیش اعم از کراهت و بیماری زا بودن را دارد.مرغابی، گاومیش نیست بلکه ادعایی است بنابراین همان حکومت است که «توسعهی موضوع» است بنابراین مرغابی تمام احکام گاومیش را دارد.حیوانات حلال گوشت مانند شتر و گاو و گوسفند و بعضی پرندگان، وقتی تبدیل به نجاست خوار شوند، خوردن آن ها درست نیست مگر درصورتیکه بدن آن ها پاک بشود که برای «استبراء» و پاک کردن آن ها زمان های مختلفی در روایات ذکر شده است. اگر شتر نجاست خوار شود، وقتی او را از عذرهی انسان منع کردند، تا چهل روز نمیشود از گوشت و شیر شتر مصرف کرد. گاو تا سی روز، گوسفند تا ده روز، اردک و غاز پنج روز، مرغ سه روز و ماهی هم یک شبانه روز باید استبراء شوند.
خواص گوشت اردک و غاز
گوشت اردک رنگی قرمز، مانند گوشت گوسفند دارد و غنی از پروتئین با کیفیت بالا است. این گوشت دارای نیاسین ، فسفر ، آهن ، روی ،B6 و B12 ، سلنیوم ، فولات ، منیزیم و ….. است. گوشت اردک چربی بالایی دارد ولی این چربی نقطه ذوب پایین تری نسبت به گوشت مرغ و گوشت گاو دارد. درجه ذوب چربی مرغ ۳۷ و گاو ۴۵ درجه سانتی گراد است ولی این دما برای گوشت این پرنده ۱۴ درجه است یعنی پایین تر از دما بدن پس به راحتی در این دما ذوب و متابولیزه می شود و به همین دلیل مصرف گوشت اردک باعث چاقی نمی شود.
از دیدگاه طب سنتی طبع گوشت غاز گرم و خشک است و آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل از مصلحات این گوشت می باشد.پروتئین برای هماهنگی و انقباض عضلات بسیار حیاتی است. در ساختار های ریزو همچنین ساختار عضلانی یافت می شود. مقدار کافی پروتئین به رشد عضلات کمک می کند. برای حفظ تعادل بین تجزیه پروتئین های عضلانی و سنتز پروتئین ماهیچه بسیار مهم است.گوشت غاز بدون پوست ممکن است طعم خوبی نداشته باشد، اما در مورد تراکم مواد مغذی بسیار غنی است. بدون پوست، گوشت غاز فقط حاوی ۱۶۱ کالری در هر ۱۰۰ گرم برای این ۱۶۱ کالری، گوشت غاز منبع خوبی از چربی، پروتئین و طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند.
مزه گوشت اردک
گوشت اردک مزه و طعم قوی تری نسبت به گوشت مرغ و بوقلمون دارد . چربی نسبتا زیادی که در این گوشت وجود دارد بر مزه آن تاثیر زیادی دارد.طعم گوشت غاز به خصوص با سرخ کردن لذیذ می شود و ظاهری شبیه گوشت قرمز پیدا می کند. بیشتر در شهرهای جنوبی چین، اروپا و غرب آسیا متداول است. در فرهنگ های قدیمی اروپا در جشن های مذهبی آلمان و سایر کشورها گوشت غاز طبخ می گردد. در ترکیه نیز روش کارس برای پخت غاز مرسوم است.
آیا گوشت اردک حلال است
تخم هر پرنده ای تابع همان پرنده است پس اگر پرنده ای مانند اردک حلال گوشت بود؛ خوردن تخم آن هم حلال است و اگر مانند کلاغ حرام گوشت بود خوردن تخم آن نیز حرام است.
گوشت اردک برای نقرس
برای افرادی که دچار نقرس هستند مصرف کلهپاچه، امعا و احشای حیوانات مانند جگر، دل و قلوه، مغز، زبان، سیرابی و همچنین گوشت آهو، گوشت اردک، گوشت کبوتر، آبِ گوشت، سوسیس و کالباس، گوشتهای دودی و کلا گوشت قرمز توصیه نمیشود.دلیل: بدن، مواد غذایی سرشار از پورین را به اسیداوریک تبدیل میکند. این ماده نیز باعث افزایش حملات نقرس میشود. اسید اوریک مادهای است که باعث تجزیه هسته سلولهای موجود در برخی مواد غذایی میشود. کلیهها اسیداوریک را از بدن دفع میکنند؛ اما زمانی که این ترکیب در خون بیش از اندازه باشد به صورت کریستالهایی در مفاصل تجمع پیدا میکند و باعث التهاب میشود که به آن حملات نقرس میگویند.چه باید کرد؟ مصرف گوشت را به روزانه ۱۵۰ گرم محدود کنید و تا حد امکان از گوشت سفید (گوشت پرندگان) استفاده کنید.
گوشت اردک برای دیابتی ها
ویتامین B3(نیاسین)موجود در گوشت اردک برای بیماران دیابتی مفید است زیرا میزان قند خون را ثابت نگه داشته و به سوخت و ساز انسولین کمک میکند.گوشت های بدون چربی از بهترین گزینه ها برای رژیم دیابتی ها است زیرا باید از مصرف چربی های اشباع و ترانس پرهیز کنند.این چربی های ناسالم می توانند کلسترول را افزایش دهند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهند.انجمن دیابت و اتحادیه ی رژیم غذایی آمریکا لیستی را تهیه کرده اند که در آن انواع گوشت ها، از نظر درصد و نوع چربی در گروه های مختلف قرار دادند. یک واحد از همگی این گوشت ها دارای ۷ گرم پروتئین میباشد.
گوشت های خیلی کم چرب:گوشت هایی که یک گرم چربی دارند و در مجموع یک واحد آن ها داراری ۳۵ کیلو کالری است مانند: بوقلمون، مرغ بدون پوست .۲-گوشت های کم چرب:این گروه دارای ۳ گرم چربی و ۵۵ کیلو کالری هستند که شامل: برخی از قسمت های گوشت گاو، اردک ، غاز بدون پوست، قرقاول.۳-گوشت با چربی متوسط:هر واحد از این گروه شامل ۵ گرم چربی و ۷۵ کیلوکالری مباشند که افراد بایستی به ندرت از آنها در رژیم غذایی شان استفاده کنند. شامل:گوشت بره، امعاء و احشا گوسفندی مانند: (دل، قلوه، جگر و…)۴- گوشت های پرچرب:مبتلایان به دیابت باید از مصرف گوشت های پرچرب که حاوی ۸ گرم چربی و ۱۰۰ کیلو کالری در هر واحد آن است خودداری کنند. این گروه شامل: دنده گاو، گوشت خوک، گوشت گوسفندی، گوشت های فراوری شده مانند: سوسیس، کالباس، هات داگ و … .میزان گوشتی که مردم هر روز باید بخورند بسته به عوامل فردی مانند: سن، وزن، جنسیت، قد و میزان فعالیت افراد دارد.
گوشت اردک برای سرماخوردگی
مواد معدنی موجود در فواید گوشت اردک موجب می شود که فرد سریع تر از نشانه های سرماخوردگی رهایی یابد. بنابراین این گوشت برای درمان خس خس سینه، بهبود گلودرد و نرمال شدن صدای فرد در حین سرماخوردگی به کار خواهد رفت.
گوشت اردک برای یبوست
به واسطه وجود نیاسین در گوشت اردک بعد از مصرف آن دستگاه گوارش شما عملکرد بهتری خواهد داشت. به عبارتی این نیاسین است که جذب چربی و پروتئین را در بدن آسان می نماید. همین امر باعث می شد که افرادی که دچار یبوست هستند گوارش بهتر و ساده تری داشته باشند.
گوشت اردک در بدنسازی
گوشت اردک به دلیل داشتن سدیم به تغذیه عضلات و حفظ عملکرد آنها کمک می کند. می تواند از گرفتگی عضله جلوگیری کند و آن را درمان کند و به ورزشکاران و کسانی که هر روز ورزش می کنند کمک میکند تا دیگر دچار گرفتگی عضلات نشوند.
طرز پخت گوشت اردک
طرز تهیه اردک شکمپر رستورانی مازندرانی در شهرهای مختلف آن از بابل گرفته تا رامسر و حتی در استان گلستان عموما به صورت اردک ناردونی و مرغ شکم پر ناردونی یا لونگی مرغ و اردک است یعنی در ترکیب مواد آن دانه انار وجود دارد. پاییز و زمستان هم که فصل انار است و چه چیزی بهتر از درست کردن انواع فسنجان با مرغ و اردک یا اردک شکم پر ناردونی. برای درست کردن مرغابی یا اردک شکم پر یا همان سیکا به روش رستورانی ابتدا باید بوی اردک را بگیرید.برای این کار باید اردک را مزهدار کنید.بعد از پاک کردن اردک و شستن داخل شکم آن بدون اینکه پوستش را جدا کنید (اردک همیشه باید پوست داشته باشد) را با دو حبه سیر رنده شده، کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز، آبلیمو و ½ قاشق غذاخوری پونه خشک، ۱ عدد پیاز کوچک رنده شده، زعفران آب کرده غلیظ مزهدار کنید. تمام قسمتهای داخل شکم و سطح اردک را با این مواد خوب مرینیت کنید. سپس روی آن را با سلفون بپوشانید و یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا کاملا بوی زهم اردک گرفته شود. این طرز گرفتن بوی اردک امتحان شده است و جواب میدهد به خصوص کسانی که نسبت به بوی گوشت اردک حساس هستند.
پیازها را نگینی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود. سیر نگینی خرده شده را هم اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. بوی سیر که بلند شد سبزیهای ساطوری خرد شده را اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید. گردو آسیاب شده، دانه انار، رب انار (یا رب نارنج) نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر را هم اضافه کنید و تمام مواد را کاملا با هم مخلوط کنید. ۱۰ دقیقه زمان برای جا افتادن مایه داخل اردک شکمپر خانگی به روش رستوران کافی است.یک قابلمه آماده کنید و مقداری روغن و کره در آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز گرم شود. اردک مزهدار شده را در روغن و کره سرخ کنید. برای اینکه کره نسوزد مقداری روغن مایع به آن اضافه کنید و تمام قسمتهای اردک را در آن سرخ کنید. وقتی تمام قسمتهای اردک طلایی رنگ شد شکم اردک را با مایهای که درست کردید پر کنید. شکم اردک را خوب بدوزید و یا با خلال دندان ببندید.حالا اردک شکم پر را در همان قابلمه بگذارید، درب قابلمه را ببندید و صبر کنید اردک روی شعله ملایم گاز با چربی خودش بپزد. پوست اردک چرب است و نیاز به اضافه کردن آب یا روغن برای پختن ندارد. شعله گاز باید بسیار ملایم باشد و هر نیم ساعت یک بار اردک را زیر و رو کنید. زمان پخت اردک بستگی به جثه آن دارد. اگر اردک جوان و کوچک باشد دو ساعت زمان برای پخت آن کافی است. اما اگر کمی درشت باشد گاهی تا ۶ ساعت زمان میبرد. برای اطمینان از پخت اردک با یک چنگال امتحان کنید. چنگال را در گوشت اردک فرو ببرید، اگر چنگال به راحتی خارج شد اردک پخته است، در غیر این صورت باز هم به آن زمان بدهید. این روش بدون آب و روغن برای پخت اردکهای جوان و ریز جثه که زودپز هستند مناسب است.
یک روش دیگر پختن اردک شکم پر مجلسی به این ترتیب است. وقتی تمام مراحل مزهدار کردن و پر کردن شکم اردک را طی کردید برای پخت اردک یک عدد پیاز متوسط را در قابلمه به صورت نگینی خرد یا درشت رنده کنید. پیاز را تفت دهید و وقتی سبک شد یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید. صبر کنید تا رب گوجه سرخ شود سپس ۱ قاشق غذاخوری رب انار، کمی فلفل سیاه، ۲ قاشق غذاخوری گشنیز ساطوری خرد شده و یک قاشق غذاخوری پونه خشک هم اضافه کرده و تمام مواد را با هم تفت دهید.به این ترکیب ۳ لیوان آب جوش اضافه کنید و اردک را از قسمت سینه در این سس قرار دهید. روی شعله ملایم گاز به مدت ۴ الی ۵ ساعت اردک را بپزید. هر نیم ساعت یک بار اردک را جا به جا کنید تا تمام قسمتها سرخ شود و ته نگیرد. اگر احساس کردید آب سس کم شده ½ لیوان دیگر آب جوش اضافه کنید. در نهایت غلظت سس باید شبیه ناردون باشد تا در نهایت اردک ناردونی داشته باشم.
خواص روغن اردک
استفاده از چربی و روغن اردک در بسیاری از حوزه های زندگی به کار رفته است. او در پخت و پز محبوب است و جایگاه خوبی در پزشکی و لوازم آرایشی خانگی دارد.بیشترین چربی اردک در پوست و زیر سینه آن است که دلیل این چربی در زیر پوست آن ها این است که در برابر سرما از خود محافظت کنند. ناگفته نماند که قسمت سینه و ران اردک پروتئین بیشتری دارد.
گوشت اردک باید قبل از خوردن کامل پخته شود. برای رفع بوی زهم اردک هم باید گوشتش را ۳ بار با آب جوشاند و آب آن را دور ریخت و سپس پیاز، سبزی و ادویه های مختلف را به آن اضافه کنید. و در آخر برای لذیذ شدنش می توانید آن را در روغن سرخ کنید. و در آخر باید گفت به دلیل بالا بودن چربی و کلسترول گوشت اردک کسانی که دچار ناراحتی های قلبی و فشار خون هستند باید از مصرف ان خود داری کنند و زیاده روی در مصرف ان باعث انسداد رگها، چاقی و بالا رفتن کلسترول می شود.
گوشت اردک و فشار خون
وجود سدیم کافی در بدن میتواند فشار خون را تثبیت کند. گوشت اردک دارای سدیم است بنابراین میتواند در تثبیت فشار خون موثر باشد.به دلیل بالا بودن چربی و کلسترول گوشت اردک افرادی که دارای ناراحتی های قلبی و فشار خون هستند باید این گوشت را کمتر مصرف نکنند زیرا زیاده روی در مصرف آن باعث انسداد رگ ها، چاقی و بالا رفتن کلسترول می شود.
گوشت اردک و افزایش وزن طبیعی
متاسفانه میزان اسیدهای چرب موجود در گوشت اردک بالاست، بنابراین در افزایش وزن طبیعی، سریع و سالم بدن، نقش دارد ولی اگر در مصرف آنها زیاده روی شود موجب چاقی می شود. به هر حال، گوشت اردک را باید به صورت متعادل مصرف کنیم زیرا مصرف درست آن باعث وزن ایدهآل میشود.
جالب است بدانید که میزان چربی و پروتئین گوشت اردک، دو برابر گوشت مرغ ها است.
گوشت اردک و پوست
نیاز به چربی را میتوان با مصرف گوشت اردکها تامین کرد. چربی، بر حفظ رطوبت، شادابی و سفتی پوست تاثیر میگذارد. اگر بدن به کمبود چربی دچار باشد، پوست، شادابی خود را از دست میدهد. در واقع، چربی یکی از شاخصهای محافظت در برابر تغییرات آب و هوایی است.
ارزش غذایی گوشت اردک
گوشت اردکها یکی از مطلوبترین انواع گوشتها در میان ماکیان میباشد. این گوشت منبع غنی پروتئینها با کیفیت بالا، نیاسین(۱/۵ میلی گرم به ازای ۱۰۰گرم)، فسفر، ریبوفلاوین (۵/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰ گرم)، تیامین ( ۳/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰گرم )، آهن، روی، ویتامین ب۶ (۳/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰گرم)، ویتامین ب١٢(۴/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰ گرم )، سلنیوم، فولات و منیزیم میباشد. گوشت اردکها چربی و کلسترول نسبتا بالایی دارد، به خصوص اگر با پوست خورده شود. به همین علت در صورت داشتن کلسترول بالا باید مصرف این گوشت را به یک اونس در روز (بدون پوست) محدود کنید. ۳ اونس از گوشت اردکها پخته شده بدون پوست حاوی ۴ گرم و با پوست حاوی ۸ گرم اسیدهای چرب اشباع میباشد. مصرف این مقدار گوشت حاوی ۷۵ میلیگرم کلسترول میباشد که تقریبا ۲۵ درصد از کل کلسترول توصیه شده در روز (۳۰۰ میلیگرم در روز ) را شامل میشود. ۱۰۰ گرم از گوشت کباب شده اردک ۲۴ گرم پروتئین و ۱۱ گرم چربی دارد. ناگفته نماند که قسمت سینه و ران اردک پروتئین بیشتری دارد و ۱۰۰ گرم آن بدون پوست ۲۰۱ کالری و با پوست ۳۳۷ کالری انرژی دارد. گوشت اردکها حاوی ۵/۵۰ درصد اسید چرب غیر اشباع ۷/۳۵ درصد اسید چرب اشباع و ۷/۱۳ درصد اسید چرب غیر اشباع میباشد. نقطه ذوب چربی گوشت اردک ۱۴ درجه سانتیگراد میباشد که بسیار پایینتر از دمای بدن است (نقطه ذوب چربی گوشت گاو و مرغ به ترتیب ۴۵ و ۳۷ درجه سانتیگراد میباشد که در مورد چربی گاو، بسیار بالاتر از دمای بدن است)، بنابراین گوشت اردک به آسانی متابولیزه میشود و باعث ایجاد مشکل چاقی نمیشود.
گوشت اردک و کبد چرب
مصرف گوشت اردک تا حدی مجاز و مفید می باشد و اگر از اندازه مجاز خود تجاوز نماید موجب بروز مشکلات شدید قلبی، کبدی، کلیوی، گوارشی و … در بدن شما می شود
گوشت اردک و آهن
آهن هِم برای جذب توسط انسان آسان است و گوشت اردک حاوی مقادیر بالایی از آهن هِم در مقایسه با سایر گوشتهاست. این گوشت میتواند منبع خوب آهن برای خانمها باشد.
از بین بردن بوی بد گوشت اردک
گوشت اردک باید قبل از خوردن کامل پخته شود. برای رفع بوی زهم اردک هم باید گوشت اردک را ۳ بار با آب جوشاند و آب آن را دور ریخت و سپس پیاز، سبزی و ادویههای مختلف را به آن اضافه کرد.سرکه، زنجبیل، سکنجبین، کرفس، گشنیز، دارچین و آویشن جزو مصلحهای گوشت اردک محسوب میشوند. پر کردن شکم اردک با ادویهها و سبزیهایی که نام بردیم و پختن آن با روغن زیتون، بسیار خوب است و عوارض ناشی از مصرف آن را به حداقل ممکن میرساند.
بعد از پاک کردن اردک و شستن داخل شکم آن بدون اینکه پوستش را جدا کنید (اردک همیشه باید پوست داشته باشد) را با دو حبه سیر رنده شده، کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز، آبلیمو و ½ قاشق غذاخوری پونه خشک، ۱ عدد پیاز کوچک رنده شده، زعفران آب کرده غلیظ مزهدار کنید. تمام قسمتهای داخل شکم و سطح اردک را با این مواد خوب مرینیت کنید. سپس روی آن را با سلفون بپوشانید و یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا کاملا بوی زهم اردک گرفته شود. این طرز گرفتن بوی اردک امتحان شده است و جواب میدهد به خصوص کسانی که نسبت به بوی گوشت اردک حساس هستند.
گوشت اردک و سلامت مو
ریبوفلاوین/ ویتامین B۲ نیز در گوشت اردک یافت میشود. ویتامین B۲ باعث حفظ سلامت مو میشود. به علاوه، میتواند ریزش مو و یا چربی زیاد آن را نیز کاهش دهد. ۱۰۰ گرم گوشت کبابی اردک، ۰.۵ میلیگرم ریبوفلاوین دارد. به عبارت دیگر میتواند ۲۸٪ نیاز روزانه به ریبوفلاوین را تامین کند.
مضرات گوشت اردک
گوشت اردک به عنوان یک منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی همانند دارویی بسیار حساس عمل می کند همانطور که مصرف یک دارو به اندازه مجاژ سلامتی شما را تضمین می کند و مصرف بیش از اندازه همان دارو باعث ایجاد انواع مشکلات کبدی، کلیوی و گوارشی می شود، گوشت اردک نیز اگر به اندازه مجاز مصرف شود سلامتی شما را تضمین و مصرف بیش از حد آن باعث بروز مشکلات زیادی در بدن شما می شود. هم چنین به دلیل وجود کلسترول بالا در گوشت این پرنده، مصرف بیش از اندازه آن موجب افزایش سطح کلسترول خون شده و چربی خون را افزایش می دهد. امروزه چاقی گریبان همه ما را گرفته است و نتیجه آن مصرف زیاد خوراکی ها و مواد غذایی می باشد، مصرف بیش از اندازه مجاز گوشت اردک نیز به دلیل چربی بالایی که دارد، عوارضی مانند چاقی موضعی را به دنبال دارد که خود چاقی نیز منشا بسیاری از بیماری ها می باشد. نتیجه: مصرف هر ماده غذایی تا حدی مجاز و مفید می باشد و اگر از اندازه مجاز خود تجاوز نماید موجب بروز مشکلات شدید قلبی، کبدی، کلیوی، گوارشی و … در بدن شما می شود.