; پرخوابی ؛ نشانه چیست و درمان پرخوابی دکتر خیراندیش و دعا برای رفع پرخوابی - فال و خواب
قرص ضد تهوع ؛ دمیترون و امترول و دیمن هیدرینات برای دندانپزشکی

قرص ضد تهوع ؛ دمیترون و امترول و دیمن هیدرینات برای دندانپزشکی

قرص ضد تهوع قرص ضد تهوع ؛ دمیترون و امترول و دیمن هیدرینات برای دندانپزشکی همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد …

سرفه خس خس نوزاد ؛ علت خس خس بینی نوزاد نشانه چیست

سرفه خس خس نوزاد ؛ علت خس خس بینی نوزاد نشانه چیست

سرفه خس خس نوزاد سرفه خس خس نوزاد ؛ علت خس خس بینی نوزاد نشانه چیست همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب …

التهاب خون و مکانیسم و درمان التهاب چیست و چه کسانی عفونت خون میگیرند

التهاب خون و مکانیسم و درمان التهاب چیست و چه کسانی عفونت خون میگیرند

التهاب خون التهاب خون ؛ مکانیسم و درمان التهاب چیست و چه کسانی عفونت خون میگیرند همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب …

پرخوابی

پرخوابی ؛ نشانه چیست و درمان پرخوابی دکتر خیراندیش و دعا برای رفع پرخوابی

پرخوابی ؛ نشانه چیست و درمان پرخوابی دکتر خیراندیش و دعا برای رفع پرخوابی همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد پرخوابی

اگرچه خواب بهترین دارو تلقی می شود ، اما نتایج مطالعات جدید نشان داده است که خوابیدن بسیار زیاد برای سلامتی خطرناک است و به عبارت دقیق تر، خوابیدن بیش از ۹ ساعت در شب به همراه نشستن بسیار زیاد در طول روز و ورزش نکردن می تواند به اندازه سیگار کشیدن مضر باشد.

پرخوابی و مرگ زودهنگام

کارشناسان هشدار داده اند که خطر مرگ زودهنگام در افرادی که زندگی بی تحرک دارند چهار برابر افزایش می یابد. تحقیقات و شواهد علمی فزاینده ای در باره مضرات کم تحرکی و نشستن های طولانی مدت برای سلامتی وجود دارد و مطالعات انجام شده نیز تاثیر منفی پرخوابی را نشان داده اند، اما محققان دانشگاه سیدنی در تازه ترین پژوهش خود، تاثیر توام دو فاکتور خواب و نشستن بر سلامتی را مورد بررسی قرار دادند. دکتر ‘ملودی دینگ’ محقق ارشد این مطالعه در دانشگاه سیدنی گفت: زمانی که نداشتن فعالیت فیزیکی را نیز به ترکیب پرخوابی و نشستن طولانی اضافه می کنید به یک مشکل سه گانه دست می یابید. این مطالعه تاکید دارد که پیامد خواب طولانی مدت در شب، نشستن طولانی مدت در طول روز و نداشتن فعالیت فیزیکی بر سلامتی افراد جدی است. محققان در این مطالعه رفتارهای بهداشتی بیش از ۲۳۰ هزار نفر را مورد بررسی قرار دادند و به طور خاص به مطالعه آن دسته از رفتارهایی در سبک زندگی آنها مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی ضعیف، مصرف مشروبات الکلی و نداشتن فعالیت فیزیکی پرداختند که مشخص شده است خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهند.

مقدار خواب هر شخص

مقدار خواب هر شخص در سنین مختلف، متفاوت بوده و ساعت بیولوژیکی بدن با بالا رفتن سن دچار تغییر و تحول می‌شود اما گاه زمان خوابیدن در فرد تا حدی افزایش می‌یابد که طول روز و شب به خوابیدن اختصاص می‌یابد و شخص عملاً قادر به انجام کار مفیدی نیست. در افراد میانسال متوسط زمان خوابیدن حدود ۷ ساعت خواب شبانه است. به طور کلی، نوزادان تازه متولد شده تا ۲ ماهه بین ۱۲ تا ۱۸ ساعت از روز، نوزادان ۲ تا ۱۱ ماه بین ۱۴ تا ۱۵ ساعت، نوپاهای یک تا ۳ سال ۱۲ تا ۱۴ ساعت، کودکان ۳ تا ۵ سال ۱۱ تا ۱۳ ساعت، کودکان ۵ تا ۱۰ سال بین ۱۰ تا ۱۱ ساعت، نوجوانان ۱۰ تا ۱۸ سال ۸ تا ۹ ساعت و بزرگسالان بالای ۱۸ سال نیز بین ۷ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند. زمانی که بدن به پایین‌ترین دمای خود در ۶ ساعت خواب نزدیک شده و نیز مقدار «ملاتونین» ترشح شده به حداکثر خود بعد از ۴ ساعت خوابیدن برسد، بهترین کیفیت خواب صورت گرفته است.

علل پرخوابی

با وجود اینکه خواب یکی از ضروریات جسمی سالم است ولی از طرفی، بیش از حد خوابیدن نیز خود می‌تواند علامت برخی بیماری‌ها باشد. مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد، افرادی که ساعات زیادی در طول روز می‌خوابند، ممکن است مبتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و دیابت بوده یا خطر مرگ در آنها به مراتب بیشتر شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد افسردگی و شرایط نامساعد اجتماعی- اقتصادی ارتباط تنگاتنگی با خوابیدن بیش از حد دارد و اثرات منفی را بر سلامت جسم و روح می‌گذارد. به عنوان مثال، افرادی که از شرایط مالی خوبی برخوردار نیستند، دسترسی کمتری به مراکز درمانی داشته و همین امر، آنها را در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها از قبیل مشکلات قلبی قرار داده که در نهایت خواب زیاد را به همراه دارد. عفونت‌ ها:گرچه عفونت‌ ها علایم ظاهری بسیاری دارند اما گاهی ممکن است عفونتی در بدن شما در حال گسترش باشد بدون آن که شما متوجه آن باشید یا پزشک تشخیص داده باشد. مثلا در بیماری مربوط به سیستم ایمنی، عفونت ممکن است خود را به شکل خستگی شدید بروز دهد. آلرژی ها:جالب است بدانید هیستامین و دیگر ترکیب ‌های شیمیایی که بدن برای مقابله با آلرژی ترشح می‌ کند، خواب آور هستند.از سوی دیگر سرفه، عطسه ی ناشی از بوییدن یک گل یا التهاب دستگاه تنفسی به دلیل ورود هاگ ‌ها به درون بینی سبب بی ‌خوابی می ‌شود. کم ‌خونی: اصلی‌ ترین کار گلبول‌ های قرمز رساندن اکسیژن از ریه‌ ها به دیگر ارگان ‌ها است. وقتی فردی دچار کمبود گلبول قرمز می ‌شود یا اختلالی در عملکرد گلبول‌ ها پیش می ‌آید فرد دچار کم ‌خونی شده و در ضمن به قدری احساس خستگی می ‌کند که از انجام کارهای معمول روزمره برنمی ‌آید. به‌ هم ریختگی هومورنی:در زنان، کاهش هورمون استروژن در اغلب موارد می ‌تواند سبب کاهش وزن و خستگی، اشتیاق شود. قطع تنفس در خواب : بعضی افراد با این که شبانه ۸ ساعت یا بیشتر هم می خوابند، باز هم در طول روز خسته اند. Sleep Apnea در واقع قطع موقتی تنفس در خواب است که مدت چندین ثانیه طول می کشد. هر بار که شما دچار این حالت می شوید برای لحظاتی از خواب بیدار می شوید و ممکن است خود شما هم از این بیدار شدن های کوتاه اطلاعی نداشته باشید. غدای ناکافی: تغذیه ناکافی هم یکی دیگر از دلایل خستگی است. همچنین خوردن غذاهای اشتباه! می تواند چنین مشکلی ایجاد کند. اگر شما روز خود را با خوردن شیرینیجات شروع می کنید، گلوکز خون شما به سرعت افزایش می یابد و به همان سرعت نیز پایین می آید در نتیجه شما پس از مدت کوتاهی احساس کسالت و خستگی می کنید. افسردگی: افسردگی علاوه بر اینکه بر روی روان اثرات سوء می گذارد، بلکه باعث اختلالات فیزیکی مانند خستگی، سردرد و بی میلی جنسی می شود. اگر به مدت ۲ هفته یا بیشتر به این علایم دچار شدید، احتمالا به افسردگی دچار شده اید.افسردگی به خوبی به روان درمانی و دارو پاسخ می دهد. برای درمان حتما به پزشک مراجعه کنید. کم کاری تیروئید (Hypothyroidism): تیروئید یکی از غدد درون ریز بدن است که در گردن و جلوی حنجره واقع شده است. این غده متابولیسم و سوخت و ساز بدن را کنترل می کند. هنگامی که فعالیت این غده کم می شود شما دچار خستگی و کسالت می شوید. دیابت: در افراد دیابتی گلوکز در خون باقی می ماند و توسط سلول ها استفاده نمی شود و به انرژی تبدیل نمی شود.در نتیجه بدن به کمبود انرژی و خستگی دچار می شود. برای آگاهی از علائم دیابت به این پست مراجعه کنید.

پرخوابی و کبد

هفتاد درصد کسانی که بعد از وعده غذایی ناهار احساس خواب آلودگی دارند دچار کبد چرب هستند و حتما سونوگرافی از کبد انجام دهند، چون کبدشان بیمار است. افرادی که زود احساس خستگی می کنند و با وجود خواب کافی صبح ها به سختی از خواب بیدار می شود به احتمال زیاد دچار بیماری های کبدی هستند. بررسی ها نشان می دهند استراحت و کبد ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و اگر فرد در صورت خواب و استراحت کافی پس از ساعاتی کار کردن احساس کسالت و خستگی زیادی می کند دچار نوعی نارسایی کبدی می باشد. گفتنی است، شناخت نقش کبد در تولید انرژی مشخص می‌کند که چگونه کبد ناسالم می‌تواند سبب احساس خستگی شود. کبد نقش عمده‌ای در تولید انرژی برای بدن دارد. همانطور که می‌دانید، کبد کلوگز را به کلیگوژن تبدیل می‌کند و برای استفاده‌ی بعدی بدن ذخیره می‌کند. نتایج مطالعات نشان می دهند استراحت ناکافی و خوابیدن در بازه کوتاهی در شب نیز باعث بروز کبد چرب می شود و میل افراد را به خورن مواد غذایی چرب و پر کالری افزایش می دهد.

پرخوابی و اختلال در بدن

خواب یکی از نیاز های روز مره بدنانسان است. اختلالات خواب بسیار متفاوتند؛ اغلب افراد دچار کم خوابی و بد خوابی هستند. اما عده دیگری از افراد نیز وجود دارند که از اختلال پرخوابی و خواب زیاد رنج می برند! این افراد در اغلب ساعات روز یا خواب آلود هستند و یا در خواب به سر می برند

خواب در طب سنتی

خواب یکی از مهم‌ترین مسائل در طب سنتی ایران است البته باید دانست که در مزاج سرد و تر افراد نیاز بیشتری به خواب دارند و همچنین در مزاج گرم و تر نیز به دلیل اینکه رطوبت مغز بیشتر است، افراد به خواب بیشتری نیاز دارند. خواب، انواع خستگی را از بین می‌برد و موادی که بیش از حد میل به تخلیه دارند را در بدن ذخیره می‌کند البته خوابیدن می‌تواند موجب دفع مواد زائد شود. دفع عرق بدن در زمان خواب فعال‌تر از زمان بیداری است و اگر کسی هنگام خواب بدون علت خارجی بسیار عرق می‌کند، نشانه آن است که بیش از حد غذا مصرف کرده و گرمی بدن او افزایش پیدا کرده است.

خواب سنگین چیست

خواب سنگین خوابی است که پس از مصرف غذا و آرامش بعد از آن انجام شود که خوابیدن قبل از چنین آرامشی خوابی خوش و پیوسته نیست البته خوابیدن در هنگام روز می‌تواند موجب افزایش سردی و رطوبت بدن شود. به همین دلیل موجب تنبلی و کسل شدن افراد می‌شود. بهتر است افراد با طبیعت سرد و تر و سرد مزاج روزانه ۸ ساعت خواب داشته باشند همچنین افرادی که دارای طبیعت گرم و تر هستند روزانه به ۷ ساعت خواب نیاز دارند و افرادی که دارای طبیعت سرد و خشک هستند روزانه به ۶ ساعت خواب نیاز دارند و افرادی که گرم مزاج هستند نیز روزانه به ۶ ساعت خواب نیاز دارند.

پرخوابی و تنظیم ساعت بدن

می توانید هر شب راس ساعت مشخصی به تخت خواب بروید و صبح هم راس ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید. همیشه از ساعت زنگدار استفاده کنید تا بتوانید راس ساعت مطلوبتان بلند شوید.به این ترتیب بدنتان به طور طبیعی عادت خواهد کرد که راس ساعت مشخصی به طور اتوماتیک وار بیدار شود و در شب هم به خواب رود. • حتی اگر احساس کردید که راس ساعت مشخص خوابیدن و بیدار شدن فایده ای ندارد اما شما باز هم به این روند ادامه دهید. شاید کمی زمان بر باشد تا بتوانید بر ضعفتان غلبه کنید اما مطمئن باشید بدنتان عادت خواهد کرد پس ادامه دهید. • اگر شب گذشته خواب خوبی نداشته اید اصلا نگران شب قبل نباشید. همیشه به فکر لذت بردن از خوابی باشید که امشب در پیش رو دارید.

درمان پرخوابی

۱٫ تشخیص دهید که آیا پرخواب هستید یا خیر؟ همه افراد همنگام برخاستن از خواب صبگاهی دچار مشکل می شوند؛ اما این عامل نمی تواند نشانه خوبی برای پر خوابی شما باشد! اصولا پر خوابی به معنی خواب بیش از حد نرمال بدن است. میزان خواب نرمال برای یک فرد بالغ در طول شبانه روز ۱۱ ساعت می باشد و تجاوز از این مقدار نشان از ابتلا به پر خوابی است. استاندارد زمان خواب برای بزرگسالان چیزی حدود ۶ تا ۸ ساعت می باشد که در هر فردی ممکن است کمی بیشتر یا کمتر باشد. ۲٫ با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید. تشخیص بیماری و اینکه خودتان متوجه شوید که بهبود حاصل کرده اید یا خیر بسیار مهم است.بعضی اوقات بعضی داروها باعث ایجاد خواب آلودگی می شوند که دکترتان به راحتی می تواند آن را تشخیص و دارو را برایتان عوض کند. مشکلات خواب می تواند بر اساس شرایط مختلف مثل افسردگی، اختلالات فصلی، مشکلات قلبی، سرطان، مشکلات تیروئید و… ایجاد شود. • خواب زدگی یکی از حالت های پرخوابی است. تمایل به خوابیدن بیش از ۷ تا ۸ ساعت ممکن است به دلیل تغییرات شیفت کاری، اختلالات خواب، خواب پریدگی، سفر به کشوری دیگر و یا استفاده از داروهای خاص و یا بیماری های مربوط به روان باشد.بنابراین نداشتنخواب کافی و درست و حسابی که منجر به خواب زدگی شود باعث می شود که مدام خواب آلوده باشید.

پرخوابی و ایجاد آمادگی ذهنی

تلقین کردن و ایجاد آمادگی ذهنی از جمله بهترین روش های درمانی و مکمل در هر زمینه ای به شمار می آید. قبل از خوابیدن با خودتان شرط کنید که در فلان ساعت از روز مثلا راس ساعت ۸ از خواب بیدار خواهید شد. این روش یکی از کار آمد ترین روش ها است؛ افراد زیادی وجود دارند که با استفاده از این روش ساعت خواب خود را تنظیم کرده اند. • کمی با خودتان فکر کنید و دلیل پرخوابی تان را مرور کنید.آیا می خوابید که از مواجه شدن با ادامه روز فرار کرده باشید؟ اگر جواب بله است چه چیزی باعث شده که شما را وادار به خواب کند تا از انجام آن فرار کنید؟ سعی کنید زندگی را همانگونه که دوست دارید برای خودتان بسازید نه اینکه از ان فرار کنید.• اگر با خودتان می گویید که من بیش از دیگران نیاز به خواب دارم فقط دنبال بهانه جویی هستید. شرایط روحیتان را آزمیش کنید و نگاهی به واقعیت های زندگیتان بیاندازید.ببینید آیا از کارتان متنفرید یا برای شانه خالی کردن از بعضی کارها می خوابید؟ اگر اینطور است به فکر حل مسئله باشید.

کم کردن ساعات خواب

اگر بدنتان را به خوابیدن روزی ۱۱ ساعت عادت داده اید و الان قصد کم کردن آن را دارید به طور ناگهانی این کار را نکنید و هفتگی کمتر و کمترش کنید. برای مثال برای هفته اول نیم ساعت کافیست و هفته بعد زمان خوابتان را یک ساعت کمتر کنید و در عرض سه هفته زمان خوابتان را به ۸ ساعت کاهش دهید. به این ترتیب خیلی راحتتر می توانید با برنامه خواب جدیدتان کنار بیاید تا اینکه یک دفعه آن را کم کنید.

پرخوابی و خواب نیمروزی

خواب نیمروزی به شما کمک خواهد کرد که نفسی تازه کنید و برای ادامه روز انرژی بیشتری داشته باشید.قبل از ساعت ۳ بعد از ظهر یک چرت ۲۰ دقیقه ای داشته باشید.

پرخوابی و ورزش

ورزش نه تنها برای سلامت بدن خوب است بلکه تحقیقات نشان می دهد که ورزش به تنظیم ساعت بدن کمک بسزایی می کند و خلق و خو را بهتر می کند و انرژی بدن را ارتقا می دهد و دلیلی برکمتر خوابیدن هم می باشد. • سعی کنید نزدیک به ساعت خوابتان ورزش نکنید.چرا که اینکار باعث می شود که به راحتی نتوانید به خواب بروید از آنجا که بدنتان پر انرژی شده است.

پرخوابی و یوگا

یک ورزش ذهنی و جسمی است که هدفش ایجاد هماهنگی احساسات، بدن و ذهن است. یوگا شامل حرکات و تمرینات زیادی است که به قدرت بدنی نیاز دارد و البته بعضی از حرکات آن نیز فقط به تمرکز نیاز دارد. علاوه بر این یوگا بر نظم تنفس تکیه دارد و مشکلات تنفسی را اصلاح می‌کند. در نتیجه سطح اکسیژن بدن افزایش می‌یابد و همراه آن شادابی نیز افزایش می‌یابد. «واجراسانا»، «انلوم ویلوم»، «تاداسانا»، «آدرا چاکراسانا» مثال‌هایی از تمرینات یوگا هستند که به کاهش خستگی بدن کمک می‌کنند. گذشته از یوگا، انجام حرکات ورزشی سبک و متوسط سبب تولید هورمون‌هایی در بدن می‌شود که سطح انرژی را افزایش می‌دهند. به همین دلیل انجام ورزش روزانه اکیداً توصیه می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 9 فروردین 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.