جراحی دندان عقل و عوارض و فیلم جراحی دندان عقل چقدر طول میکشد

جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل ؛ عوارض و فیلم جراحی دندان عقل چقدر طول میکشد

جراحی دندان عقل ؛ عوارض و فیلم جراحی دندان عقل چقدر طول میکشد همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد جراحی دندان عقل

عمل جراحی برای کشیدن دندان عقل یکی از رایج‌ترین جراحی‌های دندان است که برای بهبودی تا دو هفته فرصت نیاز دارد و مراقبت درست از جراحت‌ها می‌تواند به فرد کمک کند تا با سرعت بیشتری بهبودی یابد.♥

ورم بعد از جراحی دندان عقل

دندان‌های عقل، دندان‌های بزرگی هستند که در بیشتر افراد بین سنین ۱۷ تا ۲۵ سالگی در انتهای دهان رشد می‌کنند اما ممکن است برخی افراد دندان عقل نداشته باشند. در برخی موارد لثه‌ جای کافی برای رشد دندان‌های عقل ندارد که باعث می‌شود این دندان‌ها به صورت نصفه یا با زاویه‌ای نامناسب رشد کنند و باعث بروز مشکلاتی مانند درد یا عفونت شوند. اثرات ناشی از جراحی دندان عقل به طور تدریجی بهبود می‌یابد و کبودی، تورم و درد پس از جراحی برای التیام به زمان نیاز دارد.

جراحی دندان عقل و بخیه

در برخی از موارد پس از جراحی فرد به بخیه نیاز دارد که معمولا پس از یک هفته بخیه‌ها برداشته می‌شوند. فرایند بهبود این جراحی بدین ترتیب است که: – ۲۴ ساعت اول: لخته‌های خون شکل می‌گیرند. – دو تا سه روز: تورم دهان و گونه‌ها بهبود می‌یابد. – هفت روز: دندان پزشک بخیه‌ها را بر می‌دارد. – هفت تا ۱۰ روز: سفتی و خشکی فک از بین می‌رود. – دو هفته: هر گونه کبودی روی صورت ناپدید می‌شود. اگرچه زمان بهبودی برای افراد متفاوت است اما در صورت آلودگی زخم‌ها یا دستکاری لخته‌های خونی، روند بهبودی طولانی‌تر خواهد شد. لخته‌های خون بخش مهمی از روند بهبود هستند چرا که از خون ریزی بیش از حد جلوگیری و از عفونت زخم محافظت کرده و اجازه می‌دهند که بافت جدید رشد کند و همچنین از استخوان‌های در معرض هوا محافظت می‌کنند و به همین دلیل نباید در ۲۴ ساعت اول از بین بروند. بنابراین از مسواک زدن در محل جراحی، شستشوی دهان، نوشیدن نوشیدنی‌های گرم، خوردن غذاهایی که به جویدن نیاز دارند، مکیدن با نی، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل حداقل تا ۲۴ ساعت خودداری کنید و پس از این مدت دهان خود را به آرامی با محلول ضد عفونی شست و شو دهید.

نکاتی درباره جراحی دندان عقل

بعد از جراحی اطلاعات دقیق مراقبت‌ها و طرز استفاده از داروهای تجویزی را از دندان پزشک خود بگیرید. به طور معمول دندانپزشکان توصیه‌هایی این چنینی بعد از عمل جراحی دندان عقل دارند: – فشردن گاز استریل در ناحیه جراحی برای ۳۰ دقیقه – استفاده از کمپرس یخ روی صورت در محل جراحی تا چند ساعت پس از جراحی به صورتی که ۱۵ دقیقه آن را روی صورت قرار داده و ۱۵ دقیقه صورت را استراحت دهید. – استفاده از داروهای مسکن پس از جراحی دندان عقل برخی افراد برای انجام این عمل جراحی بطور کامل بیهوش می‌شوند. این افراد تا ۴۸ ساعت قادر به رانندگی نبوده و بهتر است یک الی دو روز مدرسه یا سرکار نروند. همچنین علاوه بر استفاده از محلول ضد عفونی کننده برای جلوگیری از عفونت می‌توانید با شستشو با آب گرم و نمک به کاهش تورم و تسکین درد ناشی از زخم کمک کنید. استفاده از بالش بلند به هنگام خواب و پرهیز از ورزش در روزهای اول نیز توصیه می‌شود. در چند روز اول از خوردن غذاهایی که به جویدن نیاز دارند اجتناب کرده و با سمت جراحی شده غذا نخورید. خوراکی‌هایی چون سوپ، ژله، رشته فرنگی نرم، تخم مرغ و موز له شده بسیار مناسب هستند. با مراقبت مناسب بهبودی به طور معمول حدود دو هفته زمان می‌برد. در صورت بروز عفونت مصرف آنتی بیوتیک‌ها الزامی است. از علائم عفونت، درد، تورم، درجه حرارت بالای بدن و زردی یا سفیدی اطراف زخم را می‌توان نام برد. به گزارش مدیکال نیوز تودی، احتمال عوارض پس از این جراحی در صورت مراقبت‌های مناسب بعید است. اما در صورتی که فرد دچار درد شدید، خون ریزی‌های زیاد، تب یا هر نوع علائم غیرمنتظره شد باید به پزشک یا دندان پزشک مراجعه کند.

دندان عقل

به طور طبیعی دندان‌های عقل (مولر سوم) بین سنین ۱۷ تا ۲۵ سالگی شروع به جوانه‌زنی و خارج شدن از لثه می‌کنند، البته برخی افراد هرگز صاحب چنین دندان‌هایی نمی‌شوند. در اکثر موارد، بیرون آمدن دندان‌های عقل از لثه‌ها با درد همراه بوده اما در سایر موارد ناراحتی ناشی از آن بسیار اندک است. به هر حال، اگر فضای درون دهانتان محدود باشد، شما دچار مشکل دندان عقل نهفته و باید به فکر جراحی و کشیدن دندان عقل نهفته باشید. در این حالت، دندان تلاش می‌کند از لثه بیرون بیاید اما به دندان کناری خود گیر کرده و کج رشد می‌کند. این عارضه می‌تواند باعث دندان درد، گوش درد، ورم و حتی عفونت، ایجاد کیست و آبسه شود، که در این صورت لازم خواهد بود دندان‌های عقل از دهان خارج شوند.

دندان عقل نهفته

معمولاً، اگر دندان‌عقل نهفته باشند اما مشکلی ایجاد نکنند، نیازی به جراحی و کشیدن دندان عقل نهفته نیست. زیرا بنا به شواهد، کشیدن این دندان‌ها در چنین وضعیتی نه تنها هیچ سودی ندارد بلکه بیمار را در معرض خطر عوارض این عمل قرار میگیرد.و از طریق ارتودنسی می توان مشکل را حل کرد . گاهی اوقات، دندان‌عقل نهفته یا آن‌هایی که به طور کامل از سطح لثه بیرون نیامده‌اند باعث برخی مشکلات دندانی می‌شوند. در این حالت، غذاها و باکتری‌ها در اطراف لبه دندان‌های عقل گیر کرده و باعث مشکلات زیر می‌شوند: پوسیدگی دندان: این وضعیت زمانی پیش می‌آید که پلاک شروع به تجزیه سطح دندان می‌کند. با پیشرفت پوسیدگی دندان، حفره‌هایی در دندان ایجاد می‌شود که می‌توانند بر دندان‌های کناری نیز تأثیر منفی بگذارند. بیماری لثه (که به آن جینجیویت یا بیماری پریودنتال نیز گفته می‌شود): این مشکل زمانی پیش می‌آید که پلاک سمومی را آزاد می‌کند که لثه‌ها را تحریک کرده و آن‌ها را قرمز، متورم و دردناک می‌کنند. بیماری لثه می‌توانند بر دندان‌های کناری و همچنین استخوان اطراف دندان‌های عقل نیز تأثیر منفی بگذارد. پری کرونیت: به وضعیتی گفته می‌شود که در آن پلاک باعث عفونت بافت نرم اطراف دندان می‌شود. سلولیت: نوعی عفونت باکتریایی در گونه، زبان یا گلو است. آبسه: عبارت است از انباشته شدن چرک در دندان‌ عقل یا بافت اطراف آن، که دلیل آن وجود یک عفونت باکتریایی است. کیست‌ها و زائده‌های خوش‌خیم: در موارد بسیار نادری، دندان عقلی که نمی‌تواند از سطح لثه بالا بیاید دچار یک کیست (یک برآمدگی پر از مایع) می‌شود. بسیاری از این مشکلات را می‌توان با استفاده از درمان‌هایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و دهان‌شویه‌های گندزدا رفع کرد. بنابراین کشیدن دندان عقل تنها زمانی توصیه می‌شود که درمان‌های دیگر جواب نداده باشند.

جراحی دندان عقل و بی‌ حسی موضعی

پیش از کشیدن دندان، با تزریق یک داروی بی‌حسی موضعی، دندان مورد نظر و ناحیه اطراف آن بی‌حس می‌شود. استفاده از بیهوشی عمومی به ندرت لازم می‌شود. در صورت نیاز به بیهوشی، دندان عقلتان در یک بیمارستان کشیده می‌شود، با این حال قادر خواهید بود در همان روز عمل به خانه برگردید و نیاز به استراحت بیشتر ندارید

کشیدن دندان عقل

اگر دندان از لثه بیرون نیامده باشد، برای دسترسی به آن یک برش کوچک در لثه ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است نیاز باشد قطعه کوچکی از استخوانی که روی دندان را پوشانده نیز خارج شود. گاهی اوقات، دندانپزشک دندان را بریده و به قطعات کوچکتری تقسیم می‌کند، تا خارج کردن آن راحت‌تر باشد. در مواردی که دندان از لثه بیرون آمده است، نیاز کمتری به ایجاد برش خواهد بود. درست قبل از خارج شدن دندان کمی فشار احساس خواهید کرد. دلیل این امر این است که دندانپزشک یا جراح دهان و دندان مجبور می‌شود ابتدا با عقب و جلو بردن دندان، حفره دندانی را کمی گشاد کند. جراحی و کشیدن دندان عقل نهفته دردی نخواهد داشت زیرا در طول عمل، دندان و اطراف آن بی‌حس خواهند بود. با این حال، اگر در طول عمل احساس درد کردید باید موضوع را به دندانپزشک یا جراح اطلاع دهید تا داروی بی‌حسی بیشتری به شما تزریق شود. طول مدت عمل، بسته به پیچیدگی آن متفاوت خواهد بود. جراحی‌های ساده تنها چند دقیقه طول می‌کشند، اما موارد پیچیده‌تر می‌توانند بیشتر از ۲۰ دقیقه زمان ببرند.

راهکارهایی برای کاهش درد دندان عقل

۱- درد را با استفاده از مسکن‌هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن تسکین دهید. ۲- از آب کشیدن دهان، تف کردن، نوشیدن نوشیدنی‌های داغ یا خوردن خوراکی‌های سفت خودداری کنید. ۳- از کشیدن سیگار یا مصرف الکل خودداری کنید. ۴- تا چند روز غذاهایی مایع یا نرم بخورید و برای جلوگیری از ایجاد ناراحتی از جویدن خوراکی‌ها با ناحیه درمان شده خودداری کنید (با دندان‌های دیگرتان بجوید).

فواید کشیدن دندان عقل

۱- جلوگیری از شلوغی دندان‌ها ۲- جلوگیری از عفونت‌های مکرر ۳- از بین بردن بوی بد دهان که ناشی از تشکیل پلاک روی دندان‌های عقل است. ۴- تمیز کردن دندان‌های عقل دشوار است که باعث می‌شود این دندان‌ها راحت‌تر دچار پوسیدگی شوند. ۵- دندان‌های عقل، در صورتی که کج رشد کنند، باعث نابودی دندان‌های سالم مجاور می‌شوند ۶- تمیز کردن داخل دهان راحت‌تر خواهد بود.

کشیدن دندان عقل در بارداری

هیچگونه شواهدی مبنی بر تأثیرگذاری این عمل بر بارداری وجود ندارد. البته، دندانپزشکان معمولاً از بیماران باردار عکس رادیولوژی نگرفته و برای آن‌ها تنها از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کنند، نه بیهوشی عمومی. با این حال، در بسیاری از موارد دندانپزشکان انجام این عمل را به بعد از زایمان موکول می‌کنند، مگر اینکه مورد بیمار اورژانسی محسوب شود.

جراحی دندان عقل نهفته

: در مرحله اول از بین افرادی که به منظور جراحی دندان عقل نهفته به بخش جراحی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرده بودند، تعداد ۳۰ نفر انتخاب شدند. این افراد فاقد بیماری سیستمیک بودند و دندان مولر مجاور آنها سالم بود. قبل از عمل، نسج پریودنشیوم مولر دوم مجاور، از نظر عمق پاکت (در ۷ نقطه) و سطح اتصال لثه (در ۳ نقطه) مورد بررسی قرار گرفت. رادیوگرافی پری اپیکال مطابق استانداردهای موجود و به طور یکسان و مرتب برای تمام بیماران انجام گرفت؛ سپس تمام اقدامات فوق سه ماه بعد تکرار شد. یافته ها با استفاده از آزمون آماری Paired t مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته های این بررسی اختلاف معنی داری را بین عمق پاکت قبل و بعد از عمل نشان داد؛ به عبارت دیگر عمق پاکت بعد از عمل کاهش یافت؛ بررسی اختلاف بین سطح اتصال لثه قبل و بعد از عمل، نشان دهنده کاهش سطح اتصال لثه بعد از عمل بود؛ همچنین ضایعه داخل استخوان آلوئول بعد از عمل بهبودی نشان داد. نتیجه گیری: با توجه به محدودیتهای این مطالعه، جراحی دندان عقل نهفته جهت پیشگیری از ایجاد مشکلات پریودنتال برای دندان مولر مجاور توصیه می شود.

جراحی دندان عقل و سیگار

بعد کشیدن دندان عقل نباید سیگار بکشید ۱-با سیگار کشیدن بعد از عمل جراحی دندان های عقل ، ریسک می کنید آن هم از نوع عفونتی اگر بعداز عمل جراحی دندان های عقل تصمیم گرفتید تا از دستورات پزشک خود سرپیچی کنید و مخالف دستوراتش را انجام دهید لازم است ابتدا بدانید که با این کار ریسک عفونت کردن لثه هایتان روبرو خواهید شد .پس از عفونت کردن لثه ها ، تب بالا و تورم و درد های دردناکی را تجربه خواهید کرد. حتی ممکن است با ترشحات زرد و سفید از قسمت عمل مواجهه شوید که بسیار دردناک خواهد بود . ۲-سیگار کشیدن فرایند بهبودی زخم لثه ایی که عمل شده است را کاهش می دهد بعداز عمل جراحی دندان های عقلتان لثه حالت شلی را به خود می گیرد و زمان مشخصی طول می کشد تا این شلی لثه بهبود یابد . اما اگر سیگار بکشید این فرایند را کاهش می دهید و ممکن است اثارات جبران ناپذیری را نیز شاهد باشید . ۳-سیگار کشیدن مکرر باعث ایجاد دردهای دردناک بر روی حفره خواهد شد پس از استخراج دندان های عقل خود بطور کل جای خالی دندان های عقل خود درد خواهند کرد و می شود گفت که دردهای زیادی را تجربه خواهید کرد و افرادی که بیش از ۲۰ نخ سیگار در روز استفاده می کنند درد بیشتری را نسبت به افرادی که سیگار نمی کشند تجربه خواهند کرد . اینمجددا به فرایند آسیب رسانی به دندان و لثه ها متصل است . بعد از عمل جراحی دندان باید جای خالی دندان طی مدتی مشخص استراحت کند و درمان شود که اگر سیگار بکشید این فرایند را مختل می سازید و موجب دردهای بیشتری خواهد شد . ۴-شما ممکن است با سیگار کشیدن منجر به از بین بردن لخته های خونی شوید پس از خارج کردن دندان عقل ، جای خالی آن ایجاد می شود و یقینا تجربه کرده اید که با کشیدن دندان خون زیادی جاری می شود و برای دندان عقل نیز اینگونه است و پس از سیگار کشیدن خون نسبتا زیادی جاری خواهد شد که برای بیما خوشایند نخواهد بود . بعد از استخراج دندان از شما خواسته خواهد شد که به مدت ۳۰ دقیقه گاز پانسمان را در روی قسمتی که جراحی شده قرار دهید و دهانتان را باز نکنید و گاز پانسمان را در دهان خود بفشارید . این عمل به دلیل توقف کردن خونریزی صورت میگیرد و پس از این مرحله لخته های خون ایجاد می شوند . بعد از این مرحله پزشک معالج به شما توصیه هایی در این مورد را بیان خواهد کرد . البته این بدین معنا نیست که باید همواره شستشو ندهید و مسواک نزنید . علاوه بر نکات بالا اگر شما پس از این عمل جراحی ، شروع به سیگار کشیدن نمایید یک خطر وصف نشدنی است و می تواند لخته های خونی را از بین ببرد و باعث خونریزی شدید شود که در این صورت به پزشک معالج خود رجوع نمایید . تا چند ساعت بعد کشیدن دندان عقل نمیتوان سیگار مصرف کرد؟ ۵- سیگار کشیدن می تواند منجر به عفونت های استئومیلیت (Osteomyelitis) و پریکورونال (Pericoronal) شود اگر به سیگار کشیدن بعد از عمل جراحی ادامه دهید ممکن است بر عملکرد جراحی موثر باشد و شانس ایجاد عفونت در قسمتی که جراحی شده را افزایش می دهد و در گزینه های قبلی خواندید . سیگار کشیدن حتی نیز می تواند باعث ایجاد عفونت هایی شدید و در برخی حالات جبران ناپذیر می شود و که دو مورد از آنها عبارتند از عفونت های استئومیلیت (Osteomyelitis) و پریکورونال (Pericoronal) که بسیار دردناک هستند و دردهای زیادی را در پی آنها تجربه خواهید کرد . اگر به سیگار کشیدن اعتیاد دارید می توانید بعد از ۷۲ ساعت پس از جراحی کشیدن دندان عقل سیگار بکشید ! اگر شما به سیگار کشیدن اعتیاد دارید و نکات بالا را خوانده اید ممکت است این سوال برای شما ایجاد شود که از چه زمانی بعد از جراحی می توانید شروع به کشیدن سیگار نمایید ؟ اکثر پزشکان ۲۴ ساعت را برای این کار نا متعارف در نظر گرفته اند و ما به شما توصیه می کنیم جهت اطمینان بیشتر و مبتلا نشدن به آسیب های جدی دیگری پس از ۷۲ ساعت شروع به سیگار کشیدن نمایید . قبل از جراحی دندان عقلتان از سیگار کشیدن اجتناب نمایید . در حال حاضر مطلع شدید که پس از عمل جراحی بنابه دلایل ذکر شده نباید سیگار بکشید و لازم است این را نیز بدانید که نباید قبل از عمل جراحی سیگار بکشید تا سموم وارد شده در دهانتان در حین عمل جراحی وارد خون شوند . اگر شما بطور متوسط نصف پاکت سیگار می کشید نسبت به افرادی که سیگار نمی کشند ، حدودا ۴ الی ۵ برابر آنها به alveolar مبتلا خواهید شد و اگر میزان سیگار کشیدن شما در روز نیز یک بسته باشد این مقدار دوبرابر می شود که در نتیجه صدمات بیش از حدی را به شما خواهد زد و جبران آن بسیار سخت خواهد بود .

دسته بندی: پزشکی و سلامت
بروز رسانی توسط در دوشنبه 5 شهریور 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.