کپسول چرک خشک کن گلو و گوش و دندان سفکسیم و سفالکسین

کپسول چرک خشک کن

کپسول چرک خشک کن ؛ گلو و گوش و دندان سفکسیم و سفالکسین

کپسول چرک خشک کن ؛ گلو و گوش و دندان سفکسیم و سفالکسین همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد کپسول چرک خشک کن

عموم مردم به محض اینکه سرما می خورند و یا دچار دندان درد می شوند به سراغ آموکسی سیلین می روند تا از شر ویروس های بدنشان خلاص شوند.♥ این آنتی‌بیوتیک، داروی مورد علاقه پزشکان در تجویز هم هست ولی واقعیتی تلخ در کنار این دارو وجود دارد. آموکسی‌سیلین تاثیری در درمان سرماخوردگی و عوارض ناشی از آن مثل سرفه ندارد و به عکس، عوارض جانبی زیادی بر جای می‌گذارد. «مریم بهاری ساروی»، دکتر داروساز درباره ‌‌آنتی‌بیوتیک، موارد مصرف، عوارض جانبی و میزان اثرگذاری آن توضیح می‌دهد.

کپسول چرک خشک کن آموکسی‌ سیلین

آموکسی‌سیلین یکی از آنتی‌بیوتیک‌های خانواده پنی‌سیلین است که به صورت کپسول تولید می‌شود. این دارو باعث تخریب یا توقف رشد بعضی از باکتری‌ها می‌شود و برای درمان چند‌‌نوع بیماری عفونی تجویز می‌شود، اما به طور کلی تاثیری در درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر بیماری‌های ویروسی ندارد، اما برای مقابله با عفونت‌های تنفسی، اوتیت (عفونت گوش)، سینوزیت، ‌ذات‌الریه، عفونت‌های مجاری ادراری، بیماری لایم و مقابله با هلیکوباکتری پیلوری (باکتری معده) تجویز می‌شود. البته این‌که کارایی این دارو برای مقابله و درمان این بیماری‌ها تا چه میزان است بحث دیگری است.

آنتی‌ بیوتیک‌ و کپسول چرک خشک کن

با وجود این‌که آموکسی‌سیلین جزو پرمصرف‌ترین آنتی‌بیوتیک‌هاست و پزشکان هم آن را زیاد تجویز می‌کنند، اما باید بدانید نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان داده، آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل آموکسی‌سیلین هیچ تاثیری در درمان بیماری‌های ویروسی مثل برونشیت و نشانه‌های آن از قبیل تب، سرفه‌های خلط‌دار و مشکل نفس‌کشیدن ندارد. محققان به گروهی از داوطلب‌ها روزانه سه مرتبه آموکسی‌سیلین و به گروهی دیگر دارونما (شبه‌ دارو) تجویز کردند. بعد از یک هفته درمان با آموکسی‌سیلین و انجام بررسی‌های لازم مشخص شد ‌تفاوت چشمگیری در‌مدت دوره و شدت علائم بیماری در دو گروه وجود ندارد. محققان همچنین به این نتیجه رسیدند که این دارو در بین افراد بالای ۶۰ سال بی‌تاثیر است، هرچند در این سن و سال نباید خطر عفونت‌های تنفسی را دست‌کم گرفت. محققان با بررسی عوارض جانبی ۲ گروه مشاهده کردند افرادی که آموکسی‌سیلین دریافت کرده‌اند دچار مشکلاتی مثل حالت تهوع، اگزما و اسهال شده‌اند.

عوارض کپسول چرک خشک کن آموکسی‌ سیلین

مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌های گوش، حلق و بینی تاثیری ندارد. مشکل اینجاست که مصرف زیاد آموکسی‌سیلین و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها علاوه بر ایجاد عوارض جانبی باعث مقاومت بدن نسبت به باکتری‌ها هم می‌شود. در بیشتر موارد، برونشیت شدید منشأ ویروسی دارد و آنتی‌بیوتیک‌ها هم در برابر ویروس‌ها کاری از پیش نمی‌برند. این دارو صرفا با باکتری‌ها و تکثیر آنها مقابله می‌کند، اما تاثیری در علائم بیماری ندارد. مردم فکر می‌کنند این قرص باعث از بین رفتن تمام‌ عفونت‌ها می‌شود. شاید در مواردی حتی بگویند با خوردن آموکسی‌سیلین سرماخوردگی آنها خوب شده است، ولی علت بهبود این بوده که ویروس بیماری در مرحله نخست بوده و هنوز در بدن آنها تکثیر نشده، بنابراین با خوردن آموکسی‌سیلین خوب شده‌اند. در صورت ابتلا به برونشیت هم نیازی به مصرف آموکسی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک‌های دیگر وجود ندارد، چون در بیشتر موارد این بیماری به خودی خود و با استراحت درمان می‌شود. کافی است به جای این داروها از داروهای ضدسرفه و مسکّن‌ها استفاده شود.

منع مصرف کپسول چرک خشک کن آموکسی‌ سیلین

اگر شخصی دچار مشکل خاصی باشد یا دچار بیماری‌هایی مثل آسم، بیماری‌های کلیوی، واکنش‌های غیرعادی و آلرژیک نسبت به پنی‌سیلین، آموکسی‌سیلین، سفالوسپورین و داروهای دیگر، مواد غذایی یا رنگ‌هاست باید پزشک خود را مطلع کند. زنان باردار، شیرده یا خانم‌هایی که در شرف بارداری هستند هم قبل از مصرف آموکسی‌سیلین باید پزشک را در جریان شرایط خود قرار دهند.

مصرف کپسول چرک خشک کن آموکسی‌ سیلین

لازم است آموکسی‌سیلین با یک لیوان آب مصرف شود. این دارو را می‌توانید همراه با غذا یا مواقع دیگر مصرف کنید. دارو باید در فواصل زمانی منظم مصرف شود. مصرف خودسرانه آموکسی‌سیلین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و در صورت تجویز پزشک لازم است طول درمان به طور کامل ادامه داده شود. اگر کودکان بخواهند دارو را مصرف کنند باید حتما نظر پزشک متخصص کودک را جویا شوید. در صورت مصرف اشتباه و بیش از دوز تجویز شده هم به پزشک ‌‌اطلاع داده و به اورژانس مراجعه کنید. همچنین اگر مصرف دارو را فراموش کرده‌اید بهتر است به محض یادآوری مصرف کنید، اما اگر زمان مصرف آن نزدیک زمان مصرف داروی بعدی باشد از مصرف آن صرفنظر کرده و وعده بعدی را میل کنید.

عوارض رایج کپسول چرک خشک کن آموکسی‌سیلین

مشکلات تنفسی، تشنج، حالت تهوع، بی‌اشتهایی، استفراغ، نفخ، اسهال شدید یا مدفوع آبکی، خشکی دهان، تغییر طعم دهان، مشکل در ادرار کردن یا تغییر میزان ادرار دفع شده، خونریزی، کبودی‌های غیرعادی، خستگی و ضعف غیرعادی و… جزو عوارض رایج مصرف آموکسی‌سیلین است

تداخل دارویی با کپسول چرک خشک کن آموکسی‌ سیلین

تمام افرادی که داروی خاصی مصرف می‌کنند برای مصرف آموکسی‌سیلین باید پزشک ‌ را در جریان بگذارند. علاوه بر داروهای مصرفی اگر داروی گیاهی یا مکمل هم مصرف می‌کنید به پزشکتان اطلاع دهید، چون امکان تداخل دارویی با آموکسی‌سیلین وجود دارد. به طور کلی آموکسی‌سیلین با داروهایی مثل آمیلوراید، قرص‌های ضدبارداری، کلرامفنیکل، پروبنسید، سولفونامید و تتراسایکلین تداخل دارویی ایجاد می‌کند.

عوارض کلی آموکسی‌ سیلین

آموکسی‌سیلین باید با تجویز پزشک و طبق دستور مصرف شود و بدون شک مصرف آن با عوارض جانبی کم‌وبیش جدی همراه است. از مهم‌ترین عوارض جانبی و خطرات مصرف این دارو می‌توان به واکنش‌های آلرژیک مثل تحریک، حساسیت و خارش پوست، کهیر، تورم ‌صورت، لب‌ها یا زبان اشاره کرد. علاوه بر این موارد، مشکلات تنفسی، پررنگ شدن ادرار، قرمزی، پوسته پوسته شدن یا سستی پوست داخل دهان، تشنج، مشکلاتی از قبیل حالت تهوع، بی‌اشتهایی، استفراغ، نفخ، اسهال شدید یا مدفوع آبکی، خشکی دهان، تغییر طعم دهان، مشکل در ادرار کردن یا تغییر میزان ادرار دفع شده، خونریزی یا خونمردگی و کبودی‌های غیرعادی، خستگی و ضعف غیرعادی، زردی پوست یا مخاط داخل چشم هم جزو عوارض رایج مصرف آموکسی‌سیلین است. توجه داشته باشید با مشاهده عوارض جدی‌تری مثل سرگیجه، سردرد، معده درد یا مشکل در خواب لازم است پزشکتان را در جریان قرار دهید. توجه داشته باشید عوارض جانبی مصرف آموکسی‌سیلین در دستگاه گوارش معمولا در حین یا بعد از مصرف دارو از بین می‌رود و همچنین مصرف دارو در بین غذا معمولا باعث کاهش عوارض جانبی آن می‌شود. عوارض پوستی مصرف آموکسی‌سیلین مثل خارش و کهیر معمولا بعد از ۵ تا ۱۱ روز از شروع مصرف دارو بروز می‌کند. اگر بلافاصله بعد از مصرف آموکسی‌سیلین دچار کهیر پوستی و واکنش‌های آلرژیک شدید، بهتر است مصرف دارو را قطع کنید. همچنین اگر با مصرف این دارو دچار اسهال شدید به طوری که بیش از ۲ روز طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید. در موارد کمی عوارضی مثل تغییر رنگ دندان‌ها هم دیده می‌شود که معمولا با مسواک زدن از بین می‌رود. اگر مشکلات و علائم اشاره شده بعد از ۲ تا ۳ روز خوب نشد، لازم است نزد پزشک بروید. افرادی که از بیماری دیابت رنج می‌برند باید بدانند مصرف آموکسی‌سیلین باعث بروز خطا در‌نتیجه آزمایش قند خون‌شان می‌شود.

چرک خشک کن و آنتی بیوتیک های گیاهی

۱- گولدن سیل یا اورنج روت (Goldenseal or Orangeroot) این گیاه قرن ها است برای درمان انواع عفونت ها و قارچ ها به عنوان یک آنتی بیوتیک های قوی مورد استفاده قرار گرفته و علم پزشکی مدرن امروز تلاش می کند تا هر چه بیشتر از مزایای آن برای درمان بیماری های عفونی استفاده نمایند. تاثیرات آنتی بیوتیکی این گیاه در نتیجه وجود ماده بربرین (Berberine) است که در واقع یکی از قوی ترین آلکائوییدها (Alkaloids) محسوب می شود. تاثیر مولکولی این گیاه به محض خوردن و ورود به جریان خون و تاثیر بر روی عفونت ها با تحقیقات متعدد ثابت شده است. ۲- سرخارگل (Echinacea) این گیاه با باکتری ها بخصوص از نوع استرپتوکوکی یعنی عامل بسیاری از عفونت ها به عنوان یک آنتی بیوتیک های قوی قدرت مندانه می جنگد و آن ها را غیرفعال می نماید. از خواص دیگر این گیاه adaptogen مشهور در آن است که درمان موثر خوبی برای دوران های استرس زا است. درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص دیگر این گیاه گل دار است. ۳- زنجبیل و سیر بارها از خواص این دو ماده گیاهی نوشته ایم. ولی جالب است بدانید امروزه کارخانه های داروسازی معتبر و بزرگ روی این دو گیاه میلیون ها دلار سرمایه گذاری می کنند تا بتوانند دارویی جای گزین آنتی بیوتیک را برای از بین بردن باکتری های مقاوم کشف کنند. خوشبختانه این دو گیاه پرخاصیت به راحتی در دسترس است. زنجبیل و سیر دارای خاصیت آنتی بیوتیکی قوی هستند. پس در آشپزی به هیچ وجه از آن ها غافل نشوید. شاید بوی سیر برای خیلی از افراد آن هم در آب و هوای خشک ناخوشایند باشد ولی خوب است کم کم فرهنگ استفاده از سیر را رواج دهیم. به محض این که احساس کردید سرما خورده اید بلافاصله از آن ها استفاده کنید. حتما چای زنجبیل را چه به صورت تازه چه به صورت پودر با اضافه کردن به چای روزمره خود امتحان کنید.

آویشن یک چرک خشک کن طبیعی

مطالعات پزشکی متعدد انجام شده بر روی آویشن نشان داده روغن این گیاه قدرت فراوانی در جنگ با میکرب ها دارد. آویشن سرشار از آنتی اکسیدان است و با سلول های سرطانی، و عفونت های قارچی و ویروسی می جنگد. پس در سرماخوردگی های ویروسی بدون نیاز به داروی شیمیایی کافی است آن را دم کرده و میل نمایید.

کپسول چرک خشک کن سفالکسین

کپسول شربت سفالکسین برای سرماخوردگی موارد مصرف سفالکسین عوارض جانبی سفالکسین در بارداری در شیردهی برای عفونت دندان گلودرد ۵۰۰ یا ۲۵۰ میلی گرم نحوه مصرف کپسول سفالکسین برای درمان بسیاری از بیماری های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد. کپسول سفالکسین به گروهی از آنتی بیوتیک ها(چرک خشک کن ها) به نام سفالوسپورین ها تعلق دارد. این گروه دارویی موجب توقف رشد باکتری ها می گردد. در بارداری دوران شیردهی عوارض گلو درد عفونت دندان عفونت لثه سرماخوردگی آنتی بیوتیک برای عفونت دندان جوش صورت اسهال اسکال دارویی آنتی بیوتیک آموکسی سیلین زن باردار دوران بارداری توجه داشته باشید که این دارو برای درمان عفونت های ویروسی کاربردی ندارد. به عبارتی آنتی بیوتیک ها موجب درمان عفونت های ویروسی(نظیر آنفولانزا و سرماخوردگی) نمی گردند.داروی سفالکسین همچنین برای پیشگیری از عفونت هایی که ممکن است به دنبال عمل های جراحی و دندانپزشکی رخ دهد نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

فارماکوکینتیک کپسول چرک خشک کن سفالکسین

جذب: به دنبال مصرف خوراکی به سرعت و به طور کامل از دستگاه گوارش جذب می‌شود. غذا جذب سفالکسین را به تأخیر می‌ اندازد، ولی مانع جذب آن نمی‌ شود. پخش: به طور گسترده در اکثر بافتها و مایعات بدن، از جمله کیسه صفرا، کبد، کلیه‌ها، ‌استخوان، خلط، صفرا‌ و مایعات مفصلی و صفاق انتشار می‌ یابد.نفوذ این دارو به مایع مغزی ـ‌ نخاعی (CSF) بسیار کم است. سفالکسین از جفت عبور می‌ کند. حدود ۱۵-۶ درصد آن به پروتئین پیوند می‌ یابد. متابولیسم: سفالکسین متابولیزه نمی‌ شود. دفع: سفالکسین عمدتاً به صورت تغییر نیافته در ادرار و از طریق ترشح لوله‌ای در کلیه و فیلتراسیون گلومرولی دفع می‌ شود. مقدار کمی از آن در شیر مادر ترشح می‌ شود. نیمه عمر دفع این دارو در بیماران دارای عملکرد طبیعی کلیه حدود ۱-۵/۰ ساعت و در بیماران مبتلا به نارسایی شدید کلیوی ۱۴-۵/۷ ساعت است. همودیالیز یا دیالیز صفاقی سفالکسین را از بدن خارج می‌ کند.

مصرف کپسول چرک خشک کن سفالکسین

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید : حساسیت به پنی سیلین ها و سایر مشتقات آن ، پنی سیلامین و یا سفالوسپورین ها . حاملگی . شیردهی . مصرف داروهای دیگر . وجود بیماری های دیگر به ویژه سابقه بیماری های خونریزی دهنده ، بیماری های معدی – رودی همچون کولیت ، نقص عمل کبدی یا کلیوی . در صورت وجود ناراحتی های گوارشی برای کاهش تحریک دارو را با غذا میل نمائید . دوره درمان را به ویژه در عفونت های استرپتوکوکی تکمیل کنید . دارو را به طور منظم و در فواصل زمانی مشخص مصرف کنید . در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو به محض به یاد آوردن آنرا مصرف کنید ولی چنانچه زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است آنرا مصرف نکنید و دوز بعدی را دو برابر ننمایید .

عوارض کپسول چرک خشک کن سفالکسین

عوارض معدی – رودی (کرامپهای شکمی ، اسهال خفیف ، تهوع یا استفراغ ) ، سردرد ، خارش نواحی مقعدی – تناسلی ، قرمزی دردناک دهان یـا زبان می باشد که در صورت ادامه یافتن یا بدتر شدن با پزشک مشورت کنید .عوارض جانبی کپسول سفالکسین ۵۰۰ چیست؟(cephalexin side effects) کپسول سفالکسین نیز مانند هر داروی گیاهی و صنعتی دیگر می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. البته توجه داشته باشید که این عوارض جانبی نادر هستند. با این وجود شایعترین عوارضی که ممکن است به دنبال مصرف کپسول سفالکسین شاهد آن ها باشیم عبارتند از: تهوع استفراغ اسهال مشکلات گوارشی این عوارض معمولا نادرند و خود به خود نیز بهبود می یابند. در صورتی که این علایم پایدار و یا بسیار آزار دهنده بودند حتما پزشک خود را در جریان ماجرا قرار دهید. در نظر داشته باشید که پزشک شما این دارو را برای شما تجویز نموده است چون می دانسته شما از مصرف این دارو سود بیشتری نسبت به عوارض آن می برید. با این وجود در صورتی که عوارض برای شما بسیار آزاردهنده می باشد پزشک خود را از موضع با خبر سازید. کپسول سفالکسین به ندرت می تواند موجب ایجاد بیماری ای گوارشی به نام کلستردیوم دیفیسیل گردد. این بیماری معمولا به دنبال مصرف آنتی بیوتیک هایی ایجاد می گردد که فلور نرمال روده را تغییر می دهد. از ابتدایی ترین علایم این بیماری می توان به اسهال اشاره کرد که میتواند همراه با خون نیز باشد. تشخیص اصلی این بیماری کلونوسکوپی و تست های خونی برای شناسایی باکتری عامل می باشد. گرچه حساسیت دارویی یکی از مهلک ترین عوارض آنتی بیوتیک هاست اما حساسیت دارویی شدید به این دارو عارضه ای بسیار نادر است. با این وجود شما بایستی با وجود هر گونه واکنش و حساسیت دارویی به این دارو بی درنگ به یک مرکز درمانی مراجعه نمایید. گرچه حساسیت دارویی شدید به کپسول سفالکسین عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایعتریان علایم حساسیت دارویی عبارت است از: واکنش پوستی نظیر زدن جوش های ریز(راش پوستی) تورم لب ها و صورت(آنژیوادم) سرگیجه شدید تنگی نفس

دسته بندی: پزشکی و سلامت
بروز رسانی توسط در دوشنبه 5 شهریور 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.