قرص دیمن هیدرینات و برای تهوع بارداری و عوارض و درمان سرگیجه با قرص دیمن هیدرینات

قرص دیمن هیدرینات

قرص دیمن هیدرینات ؛ برای تهوع بارداری و عوارض و درمان سرگیجه با قرص دیمن هیدرینات

قرص دیمن هیدرینات ؛ برای تهوع بارداری و عوارض و درمان سرگیجه با قرص دیمن هیدرینات همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد قرص دیمن هیدرینات

قرص دیمن هیدرینات یکی از قدیمی ترین داروها در زمینه علم پزشکی است.♥قرص دیمن هیدرینات دارویی قدیمی و معروف برای درمان تهوع،استفراغ و سرگیجه ی ناشی از حرکت می باشد.این قرص در اصطلاح عوام به قرص ماشین نیز معروف است. این دارو متعلق به دسته ی آنتی هیستامین ها می باشد و با اثر روی گیرنده های هیستامین تعادل بدن در زمان حرکت را تنظیم می کند.این دارو همچنین برای درمان بیماری منییر (یک بیماری مرتبط با گوش داخلی )نیز استفاده می شود.این دارو بخوبی از راه‌خوراکی جذب می‌گردد متابولیسم آن‌کبدی است و از کلیه طی ۲۴ ساعت به‌صورت متابولیت دفع می‌گردد.

طریقه مصرف قرص دیمن هیدرینات

این دارو به صورت قرص خوراکی موجود است که جهت جلوگیری از ایجاد تهوع و سرگیجه نیم تا یک ساعت پیش از مسافرت و حرکت باید مصرف شود. _بزرگسالان و کودکان بزرگتر از ۱۲ سال می توانند این قرص را در صورت نیاز هر ۴ تا ۶ ساعت مصرف نمایند. _در کودکان زیر ۱۲ سال می توان هر ۶ تا ۸ ساعت ۱ قرص در صورت نیاز مصرف نمود. _مصرف این دارو در کودکان زیر دو سال بدون نظر پزشک مناسب نمی باشد.

موارد مصرف قرص دیمن هیدرینات

الف) درمان و پیشگیری از تهوع ، استفراغ و سرگیجه ناشی از بیماری مسافرت. ب) بیماری مینیر دیمن هیدرینات در درمان سرگیجه، تهوع، بیماری مسافرت و همچنین سرگیجه ناشی از بیماریهای که برروی بخش دهلیزی گوش اثر می‌گذارند(مانند التهاب پیچال(لابیرنت)) به‌کار برده می‌شود. دیمن هیدرینات یک داروی آنتی هیستامین است و احتمالاً با اثر ضد موسکارینی مرکزی باعث کاهش فعالیت پیچال(لابیرنت) و مرکز CTZ در بصل‌النخاع می‌شود و باعث مهار سرگیجه و تهوع‌است. دیمن هیدرینات Dimenhydrinate بخوبی از راه‌خوراکی جذب می‌گردد متابولیسم آن‌کبدی است و از کلیه طی ۲۴ ساعت به‌صورت متابولیت دفع می‌گردد. دیمن هیدرینات Dimenhydrinate به قرص ماشین معروف است در تهوع ناشی از حاملگی مصرف می شود دیمن هیدرینات حاوی مقدار مساوی از دیفن هیدرامین و کلروتئوفیلین است. دستگاه لابیرنت با تقویت تحریکات وارده به منطقه ماشهای گیرندههای شیمیایی ( CTZ)، منجر به تحریک مرکز استفراغ در مغز می شود. دیمن هیدرینات احتمالاً تهوع و استفراغ را از راه مرکزی با کاهش حساسیت دستگاه لابیرنت مهار می کند.

مکانیسم اثر قرص دیمن هیدرینات

کاکرد ان به این صورت است که دیمن هیدرینات یک داروی آنتی هیستامین است و احتمالاً با اثر ضدموسکارینی مرکزی باعث کاهش فعالیت پیچال(لابیرنت) و مرکز CTZ در بصل‌النخاع می‌شود و باعث مهار سرگیجه و تهوع‌ است.

عوارض قرص دیمن هیدرینات

 _خواب آلودگی،بیش فعالی و هیجان در اطفال، سردرد، سرگیجه، تاری دید، شنیدن صدای زنگ در گوش، خشکی دهان بینی یا گلو، تهوع و … می تواند از عوارض مصرف این دارو باشد که به مرور برطرف می شود. _برخی علائم می توانند جدی باشند لذا در صورت ضربان قلب نامنظم و بالا فوراً به پزشک مراجعه نمایید. _در صورتی که علت تهوع بیمار را نمی دانید یا مشکوک به مسمومیت غذایی یا دارویی می باشید از مصرف این دارو خودداری نمایید.زیرا دیمن هیدرینات علائم تهوع و استفراغ ناشی از مسمومیت را مخفی می کند.

نکاتی در مورد مصرف قرص دیمن هیدرینات

‎-در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید. -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. (خصوصا آنتی بیوتیک هایی مانند آمیکاسین، جنتامایسین، کانامایسین، نئومایسین، استرپتومایسین و توبرامایسین) دارو های ضد افسردگی (مانند آمی تریپیتلین، کلومیپرامین، دسیپرامین، دوکسپین، ایمی پرامین، نورتریپتیلین، تری میپرامین)،آنتی هیستامین ها (مانند دیفن هیدرامین)، داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی(تئوفیلن، داروهای ضد تشنج، خواب آو و آرامبخش، شل کننده های عضلانی و …)، زیرا صورت مصرف این دارو ها پزشک باید مقدار مصرف داروهای شمارا تغییر دهد و اقدامات لازم را به شما توضیح دهد. _در صورتی که مبتلا به آسم، تنگی نفس، برونشیت مزمن و هرگونه مشکل ریوی هستید به پزشک خود بگویید. _در صورت سابقه ی اختلالات پروستات و مشکل در دفع ادرار،مشکلات چشمی(گلوکوم یا آب سیاه) یا تشنج پزشک خودرا مطلع سازید. در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید. _این دارو ممکن است موجب خواب آلودگی و گیجی شود .در این صورت از رانندگی و کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده است،خودداری کنید. -مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد. _در صورتی که نیاز به مصرف دیمن هیدرینات بمدت طولانی تری دارید ، در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.

قرص دیمن هیدرینات و مسمومیت

در صورت مصرف بیش از حد دارو،با مرکز درمانی یا کنترل مسمومیت تماس بگیرید. علائم مسمومیت با این دارو ،اتساع مردمک چشم،برافروختگی صورت،خواب آلودگی شدید ، توهم و گیجی شدید و افت هوشیاری ،عدم توانایی در تکلم و بلع ،تشنج و بیهوشی می باشد.

قرص دیمن هیدرینات چیست

قرص دیمن هیدرینات یک داروی آنتی هیستامین یا همان ضد حساسیت می باشد که برای پیشگیری از استفراغ و تهوع استفاده می شود. افرادی که در ماشین دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند اغلب از این نوع قرص استفاده می کنند به همین علت است که به این دارو قرص ماشین نیز می گویند. مقدار مصرف این قرص در کودکان و بزرگسالان متفاوت است. در کودکان بالای ۱۲ سال و بزرگسالان هر ۴ ساعت یکبار مقدار ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم و در کودکان زیر ۱۲ سال هر ۸ ساعت حدود ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم مورد استفاده قرار می گیرد. اثر این دارو حدود ۱۵ الی ۳۰ دقیقه شروع می شود و ۳تا ۶ ساعت همچنان ادامه دارد و به خوبی در بدن جذب می شود. این دارو خاصیت پخش پذیری بالایی دارد و در تمام بدن منتشر شده و از بافت های آن عبور می کند. قرص دیمن هیدرینات در کبد متابولیزه خواهد شد. متابولیت های موجود در این قرص از راه ادرار از بدن خارج می شود.

تاثیر قرص دیمن هیدرینات در بدن

هنگامی که داروی دیمن هیدرینات را مورد استفاده قرار می دهیم دستگاه لابیرنت که در واقع همان ساختمان گوش است که دهلیزهای اصلی و فرعی بسیاری دارد و به آن هزارتو نیز گفته می شود باعث کاهش فعالیت شده و مرکز استفراغ در مغز را تحریک می کند. این قرص استفراغ و تهوع را از طریق دستگاه لابیرنت کنترل کرده و آن را کاهش می دهد. دیمن هیدرینات همچنین در درمان بیماری مینیر که در واقع همان بیماری اختلال گوش داخلی است نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

تداخل دارویی با قرص دیمن هیدرینات

تداخل دارویی ( ممکن است با ضد هیستامین های دیگر مانند دیفن هیدرامین که ساختمان شیمیایی مشابهی دارند تداخل داشته باشد.)الکل، ‌باربیتوراتها، داروهای آرام بخش، خواب آور ‌و ضد اضطراب‌ها، ‌آمانتادین، آتروپین و ترکیبات مشابه ، هالو پیریدول ، فنوتیازین ها و پرو کائین امید حساسیت مفرط نسبت به این دارو و سایر داروهای آنتی‌هیستامینی ضداستفراغ با ساختمان شیمیایی مشابه (مانند دیفن‌هیدرامین) و بیمارانی که به تئوفیلین حساسیت دارند.

مصرف قرص دیمن هیدرینات در شیردهی

این دارو نباید در دوران شیردهی استفاده شود زیرا قرص دیمن هیدرینات در شیر مادر ترشح می شود و باعث تحریک پذیری های غیرعادی در نوزادان می شود همچنین ترشح این قرص در شیر مادر باعث بروز تشنج در نوزادان زودرس می شود.

عوارض جانبی قرص دیمن هیدرینات در بدن

قلبی عروقی : افزایش ضربان قلب، احساس فشار در سینه، فشارخون، تپش قلب اعصاب مرکزی : سر درد، بی قراری، تشنج، گیجی و بی خوابی، سرگیجه دستگاه گوارش : بی اشتهایی، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ چشم گوش حلق : تاری دید، احتقان بینی، خشکی دهان، وزوز گوش ریه : ویزینگ، غلیظ و ضخیم شدن ترشحات ریه ادراری تناسلی : حبس شدن ادرار پوست : کهیر، حساسیت به نور

هشدارهایی در مورد مصرف قرص دیمن هیدرینات

در بیماران میانسال احتمال بروز فشارخون و سرگیجه بیشتر وجود دارد. این دارو امکان دارد علائم مربوط به انسداد روده و تومور مغزی را مخفی کند. داروی دیمن هیدرینات باعث اختلال در توانایی های فیزیکی و فکری و عصبی می شود پس کارهایی مانند رانندگی را با دقت بالا باید انجام داد. به علت کم کردن تحریکات گوارش باید به همراه غذا و آب استفاده شود.برای جلوگیری از بیماری مسافرت باید دارو را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از اینکه سوار وسیله نقلیه شوید و شروع به حرکت کنید استفاده نمایید و آن را هر چهار تا شش ساعت مصرف نمایید. به بیمار گوش زد کنید تا هنگام استفاده از این دارو از انجام کارهایی مانند رانندگی خودداری کرده و یا احتیاط لازم و کافی را داشته باشد. سالمندان نسبت به جوانان بیشتر در معرض سرگیجه و تهوع و استفراغ می باشند. مصرف این دارو در کودکان بویژه نوزادان ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد.

حالت تهوع

تَهَوُّع احساس بالا آوردن غذا و به هم خوردن دل. نوعی احساس است همراه با حرکت معکوس اندامهای گوارشی که معده برای بیرون‌راندن چیزی که در داخل آن است، انجام می‌دهد. در این حالت انسان وادار به استفراغ می‌شودتهوع در بسیاری از بیماری‌ها و ناراحتی‌های بدن دیده می‌شود مانند مشکلات گوارشی، مسمومیت، عفونتها به خصوص عفونت‌های روده‌ای، عارضه جانبی بسیاری از داروها، مشکلات گوش میانی و سرگیجه، بیماری‌های کبد، اختلالات مغز و دستگاه عصبی مرکزی. برای درمان تهوع اگر علت اصلی قابل درمان نباشد از آنتی‌هیستامینها، بوتیروفنونها ، آنتاگونیست‌های گیرنده سروتونین مانند اندانسترون یا متوکلوپرامید استفاده می کنیم. در حاملگی از ویتامین ب۶ نیز استفاده می‌شود. همه‌ی ما حداقل یک‌بار دچار حالت تهوع شده‌ایم. حالت تهوع، همان حس آزاردهنده‌ای است که در معده‌تان دارید و احساس می‌کنید که می‌خواهید بالا بیاورید. حالت تهوع ممکن است توسط یک ویروس، مشکل یا بیماری‌های گوارشی، بارداری یا حتی یک بوی ناخوشایند ایجاد شود. بعضی وقت‌ها نیز ممکن است علاوه بر داشتن حالت تهوع، استفراغ کنید. علت حالت تهوع در بسیاری از اوقات کاملا مشخص نیست اما دلیل آن هرچه باشد، آن‌قدر زجرآور است که حاضرید برای خلاص شدن از شرّش هر کاری انجام بدهید.

درمان حالت تهوع

مادرتان حق دارد که می‌گوید هرگز پس از غذا خوردن دراز نکشید. هنگامی‌ که دراز می‌کشید، شیره‌های معده ممکن است به‌سمت بالا حرکت کنند و حالت تهوع را تشدید کنند، به‌خصوص اگر به بیماری رفلاکس معده مبتلا باشید.فشار آوردن به شکم‌تان و خم شدن روی آن نیز ممکن است حالت تهوع را بدتر کند، چون این ناحیه را فشرده می‌کند و باعث می‌شود احساس ناراحتی کنید. هنگامی که تهوع دارید، لم بدهید و چند بالش پشت‌تان بگذارید تا بالاتنه‌تان بالا بیاید و تا حد ممکن، کمتر به طرفین بچرخید. حتما تابه‌حال دیده‌اید افرادی که دچار ماشین‌گرفتگی می‌شوند، سرشان را از پنجره بیرون می‌آورند. هوای تازه، علائم حالت تهوع را در بسیاری از افراد کاهش می‌دهد. علت این مسئله هنوز کاملا مشخص نیست. ممکن است دلیلش این باشد که شخص با این کار دیگر، بوهای تهوع‌آور درون ماشین را استشمام نمی‌کند یا با نگاه کردن به بیرون، روی چیز دیگری به‌جز تهوع تمرکز می‌کند. با بروز اولین نشانه‌ی حالت تهوع سعی کنید جلوی پنکه یا پنجره بنشینید، به‌خصوص اگر بیش‌ازحد گرم‌تان است.قرار دادن یک کمپرس سرد و آرام‌بخش در پشت گردن ممکن است به تسکین حالت تهوع کمک کند. هنگامی که حالت تهوع پیدا می‌کنید، درجه‌حرارت بدن‌تان ممکن است افزایش یابد. قرار دادن یک کمپرس سرد پشت گردن‌تان به‌مدت چند دقیقه می‌تواند تسکین‌دهنده باشد. هم‌چنین به کاهش درجه‌حرارت بدن کمک می‌کند. (بالا بودن دمای بدن ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع شود.)طب فشاری، یک درمان پزشکی جایگزین است که در آن برای کاهش علائم، باید روی نقاط خاصی از بدن فشار وارد شود. نقطه‌ی فشار برای تسکین حالت تهوع، در قسمت داخلی مچ دست و حدود ۳ انگشت پایین‌تر از مچ، بین دو تاندون بزرگ است. برای کاهش حالت تهوع، این نقطه را به‌مدت چند دقیقه به‌صورت دایره‌وار فشار بدهید. ممکن است مدیتیشن (تمرینی برای تمرکز کردن و رسیدن به آرامش ذهن) به کاهش حالت تهوع کمک کند. این یک نوع روش آرام‌سازی است که ممکن است برای تهوع ناشی از اضطراب و استرس، بسیار مفید باشد. تمرین‌های تنفس عمیق، جزو تکنیک‌های مراقبه هستند اما شما می‌توانید برای فرونشاندن تهوع ناشی از استرس، آنها را به‌تنهایی امتحان کنید. هوا را به‌آرامی از طریق بینی تنفس کنید و به‌آهستگی آن را بیرون بدمید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا حالت تهوع‌تان فروکش کند.

دسته بندی: پزشکی و سلامت
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 8 شهریور 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.