پرکاری تیروئید در بارداری و رنج و عوارض و رژیم غذایی پرکاری تیروئید در بارداری

پرکاری تیروئید در بارداری

پرکاری تیروئید در بارداری ؛ رنج و عوارض و رژیم غذایی پرکاری تیروئید در بارداری

پرکاری تیروئید در بارداری ؛ رنج و عوارض و رژیم غذایی پرکاری تیروئید در بارداری همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد پرکاری تیروئید بارداری

شاید برایتان جالب باشد که در بارداری جفت هورمونی را ترشح می کند که شباهت مولکولی زیادی به محرکه تیروئید دارد و در سه ماهه اول مادر را با پرکاری تیروئید روبرو می کند.این هورمون اچ سی جی (HCG) نام دارد.اگر میزان ترشح این هورمون خیلی زیاد باشد مادر با تهوع شدید روبرو می شود.

تاثیر این هورمون در بارداری های چند قلو زایی و مول ممکن است مادر را بیشتر دچار تهوع و پرکاری تیروئید در بارداری کند و مادر در این حالت باید داروی مناسب که به جنین زیان نرساند را تحت نظر پزشک مصرف کند ، زیر کنترل پرکاری تیروئید در بارداری خیلی سخت است .

این هورمون روی رشد و نمو مغز جنین اثر می گذارد و ممکن است به جنین آسیب برساند. توجه داشته باشید که این حالت می تواند باعث سقط جنین یا زایمان زودرس شود و یا رشد جنین را مختل کند.درمان از عوارض این بیماری می کاهد ولی تا متولد شدن نوزاد باید تحت نظر باشند.

برای درمان پرکاری تیروئید قبل از بارداری می توان ید رادیواکتیو را نام ببریم کاه البته این درمان در بارداری ممنوع است و تا ۶ ماه نباید باردار شود.

عوارض پرکاری تیروئید در بارداری

مبتلا شدن به زایمان زودرس

افزایش احتمال سقط خود بخود

افزایش احتمال مرگ داخل رحمی جنین♥

– تولد نوزاد نارس

– تولد نوزاد با وزن کم

– نارسایی قلبی در مادر

– پره اکلامپسی (فشارخون بارداری و مسمومیت بارداری)

– بروز بیماری تیروئید در جنین و نوزاد

– بیماری قلبی در جنین و نوزاد

علائم پرکاری تیروئید در بارداری (بعضی‌ها بدون علامت‌اند ولی بیشتر افراد علائمی دارند) از قبیل:

۱- اضطراب ۲- تحریک‌پذیری ۳- لرزش دست‌ها ۴- اختلال خواب ۵- ضعف عضلانی در بازوها و ران (بعضی‌ها به این علت نمی‌توانند چیزی را از زمین بلند کنند یا از پله بالا بروند). ۶- عدم تحمل به گرما
۷- تعریق ۸- افزایش ضربان قلب ۹- احساس خستگی ۱۰- کم‌شدن وزن علی‌رغم داشتن اشتهای خوب ۱۱- دفع مزاج مکرر ۱۲- اختلال قاعدگی معمولاً به صورت قطع قاعدگی یا تأخیر در قاعدگی ۱۳- اختلال در حاملگی

پرکاری تیروئید بارداری

عضو هیئت‌علمی ‌پژوهشکده غدد و متابولیسم گفت: بسیاری از مواقع جواب آزمایش زنان باردار نشان‌دهنده بالابودن سطح هورمون تیروئید است و این مسئله باعث نگرانی بسیاری از آن‌ها می‌شود، اما اگر تست‌ها درست تفسیر شوند، مشخص می‌شود که این وضعیت نرمال است و نباید هر تغییر تست تیروئیدی به معنی پرکاری تیروئید تلقی شود. از هر ۱۵۰۰ خانم باردار ممکن است یک نفر دچار پرکاری تیروئید در بارداری باشد.وی با بیان این مطلب که شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید در دوران بارداری یک نوع بیماری خودایمنی به نام بیماری گریس است، اظهار داشت: در دوران بارداری تشخیص این عارضه دشوار است؛ چراکه برخی اقدامات مانند تشخیص تیروئید با ید رادیواکتیو را در دوران بارداری نمی‌توان انجام داد. ید رادیواکتیو برای جنین بسیار مضر است و حتی مقادیر کم آن‌ هم می‌تواند وارد تیروئید جنین شود و آسیب‌رسان باشد؛ لذا تشخیص این عارضه در دوران بارداری فقط با یک معاینه دقیق و یک آزمایش خون معمولی تیروئید و تفسیر درست آزمایش برای مادری که پرکاری تیروئید دارد ممکن است. اسدی در خصوص بیمارانی که از قبل بیماری گریس را داشته‌اند، بیان داشت: به‌طورمعمول سیر بیماری در طی بارداری بهبود و علایم آن کاهش می‌یابد. برای مثال اگر خانمی قبل از بارداری دارو را با دوز ۳ عدد قرص در روز استفاده کند، ممکن است در طی بارداری به یک عدد یا نصف قرص کاهش یابد. البته بعد از زایمان ممکن است بیماری عود کند.

علائم پرکاری تیروئید در بارداری

شایعترین علامت پرکاری تیروئید در دوران بارداری گواتر است. البته گواتر در اثر گره تیروئید یا سرطان تیروئید نیز ایجاد می شود.دومین علامت بیماران تپش قلب شدید و مداوم است. سومین علامت پرکاری تیروئید در زنان باردار، کاهش وزن است به طوری که این افراد تعریق شدیدی دارند و به هیچ وجه اضافه وزن پیدا نمی کنند. علی رغم این که اشتهای آن ها زیاد است.ریزش مو نیز از دیگر علائم است که البته قبل از دوران بارداری نیز ممکن است دوره عادت ماهیانه قطع شود و بیمار فکر کند که باردار است. بیرون زدگی و خیره شدن چشم نیز از دیگر علائم این بیماران است. لرزش شدید در دست نیز از علائم پرکاری تیروئید است.وقتی این مادران زایمان می کنند، شدت بیماری افزایش می یابد، چون در طول دوران بارداری به علت هورمون های استروژن بیماری کمی دارای آرامش است.اما مادری که با علائم تیروئید پرکار باردار شده، ممکن است دچار سردرگمی شود که داروهایش را در این دوران استفاده کند یا نه. متی مازول دارویی است که این بیماران قبلا مصرف می کردند. در سه ماهه اول دیگر این دارو توصیه نمی شود چون یک سری عوارض جدی روی جنین دارد. پس پروپیل تیواوراسیل جایگزین این دارو می شد که ثابت شده روی جنین اثر منفی ندارد.بعد از سه ماهه اول بارداری متی مازول دوباره جایگزین پروپیل تیواوراسیل می شود. اگر بیمار سه یا چهار قرص در روز قبل از بارداری مصرف می کرده، در دوران بارداری دوز دارو کاهش یافته و به نصف یا یک قرص در روز تقلیل می یابد.

درمان پرکاری تیروئید در بارداری

در درمان پرکاری تیروئید در بارداری به روش های ذیل عمل می کنیم: تجویز داروهای بتا‌بلوکر‌ها مانند پراپرانول که زمان مصرف آنها دو تا شش هفته بسته به نظر پزشک می باشد و تپش قلب و لرزش دستها و اضطراب را کم می کند. داروهای ضد هورمن تیروئیدی مانند تیونامیدها با اینکه از جفت عبور می کنند اما بهترین درمان هستند و باید در طول مصرف هر ماه از مادر باردار تست تیروئیدی گرفته شود. استفاده از روش ید رادیو اکتیو که بهترین درمان پرکاری تیروئید می باشد اما در صورت مصرف می شود که به دیگر درمان ها بدن بیمار جواب نداده باشد. البته در بارداری به هیچ عنوان از این روش استفاده نمی کنند چون باعث نقص جنین، سقط جنین و از بین رفتن تیروئید جنین می شود. حتی اگر بانویی برای درمان پرکاری تیروئید ید مصرف کرده است باید تا شش ماه از بارداری جلوگیری کند و بعد از تنظیم هورمن ها با نظر و مشورت پزشک باردار شود.قبل از بارداری از سلامت خود مطمئن شوید و با خیال راحت پا در جاده پر پیچ و خم حاملگی و زایمان بگذارید تا علاوه بر حفظ سلامتی خود، جنینی سالم را برای تولد یک نوزاد سالم پرورش دهید.

درمان پرکاری تیروئید بارداری

هدف درمان در حاملگی این است که با حداقل میزان دارو هورمون T4 Free تیروئید آزاد خون را به حداکثر نرمال برسانیم که معمولاً حدود ۵/۱ برابر فرد غیرحامله است. درمان دارویی کمی شامل بتا‌بلوکر‌ها مثل قرص پروپرانول است که طپش قلب و لرزش دست‌ها و اضطراب را کاهش می‌دهد. معمولاً ۲-۶ هفته این دارو را می‌دهیم چون شانس عوارض جنینی دارو در بیش از ۶ هفته مصرف بالاتر می‌رود. درمان دارویی ضد هورمون تیروئیدی مثل تیونامیدها که البته این‌ها از جفت عبور می‌کنند ولی بهر حال بهترین داروی موجود هستند. حین درمان باید هر ماه تست‌های تیروئیدی را بررسی کنیم. مصرف ید رادیو اکتیو که از درمان‌های خوب پر کاری تیروئید است در مواردی بکار می‌رود که فرد به درمان‌های دیگر جواب نداده باشد ولی بهرحال این دارو در حاملگی نباید مصرف شود به‌ویژه پس از ۲ ماهگی چون شانس سقط، نقص خلقتی و از کار افتادن تیروئید جنین را بالا می‌برد. اگر خانمی قبل از حاملگی برای درمان ید خورده است باید حداقل شش ماه پس از مصرف ید برای حاملگی اقدام نکند تا اثر درمان معلوم شود و وقتی با کمک دارو، هورمون‌های در حالت نرمال تنظیم شد با صلاحدید پزشک برای حاملگی اقدام کند.

دسته بندی: پزشکی و سلامت
بروز رسانی توسط در سه شنبه 6 شهریور 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آزمودگان و لینک مستقیم بلا مانع است.