خواص گوشت آهو در بارداری از کجا بخریم و حلال است یا حرام گرمه یا سرد
خواص گوشت آهو
خواص گوشت آهو ؛ در بارداری از کجا بخریم و حلال است یا حرام گرمه یا سرد همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص گوشت آهو
همانطور که می دانید گوشت آهو یک گوشت قرمز و خوشمزه است است و هیچ جای دنیا به وفور مصرف نمیشود و نمی توان جزو گوشت های پر مصرف آن را قرار داد. گوشت آهو فوق العاده خوشمزه است و شاید بتوان گفت که طعمی نزدیک به طعم گوشت گاو و گوسفند دارد البته خوشمزه تر. گوشت آهو بسیار مقوی است و موادی همچون ویتامین ب۳، ویتامین ب۶، کلسیم، منیزیم، پروتئین، سدیم، ویتامین ب۱۲ و چربی های مفید را در خود دارد. با توجه به این ترکیبات گوشت آهو نسبت به دیگر گوشت های قرمز که چربی های اشباع زیادی هم دارند بسیار مفید تر است. گوشت آهو به دلیل قوت بسیاری که دارد مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماری ها توصیه و استفاده میشود.
گوشت آهو باعث سلامت ریه ها می شود، زیرا سیستم ایمنی بدن را در برابر آلودگی ها افزایش می دهد. در جریان یک تحقیق علمی معتبر مشخص شد که گوشت آهو در میان دیگر گوشت های قرمز بدلیل داشتن کمترین میزان کلسترول، از همه سالم تر است. گوشت آهو دارای مقادیر بیش تری آهن نسبت به گوشت گاو دارد و آهن موجود در این گوشت کمک زیادی به بدن می کند تا دچار کم خونی نشود. برای سلامت عروق استفاده از موادی که دارای ویتامین هایی نظیر ب۳، ب۶ و ب۱۲ می باشد توصیه شده است. وجود این ویتامین ها در بدن مانع آسیب دیدن سلول های بدن می شود . با توجه به این که همه این ویتامین ها به مقدار زیادی در گوشت آهو و گوزن دیده می شود لذا جلوگیری از تنگی عروق از جمله خواص گوشت آهو محسوب می شود.
خواص گوشت آهو در طب سنتی
مزاج و طبع گوشت آهو گرم و خشک است. اصلاح گوشت آهو به این نحو است: یا با روغن بریان کنند و گشنیز خشک بر آن بپاشند، یا اول در آب بپزند سپس با روغن سرخ کنند. گشنیز، مرزه و سماق مصلح گوشت آهو و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.۱۱۰ گرم گوشت گوزن شامل ۱۳۳ کالری، ۱۸ گرم پروتئین، شش گرم چربی با ۲٫۸ گرم چربی اشباع است، در مقایسه گوشت گاو حاوی ۱۹۴ کالری، ۲۲ گرم پروتئین و ۴٫۵ گرم چربی اشباعشده است.
یکی از عوامل مؤثر در اهمیت غذایی گوشت ، وجود املاح معدنی به ویژه آهن و روی در آن است. .کم خونی ناشی از کمبود آهن در اکثر نقاط جهان اعم از کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته در بین انسان ها دیده می شود. زنان به ویژه در هنگام بارداری و عادت ماهیانه و کودکان بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند. از آن جا که اغلب، آهن به اندازه ی کافی در بدن ذخیره نمی شود، با مصرف به اندازه ی گوشت و فرآورده های آن، می توان از بروز عوارض کمبود آهن جلوگیری کرد. گوشت منبع غذایی مهمی از پروتئین ، ویتامین های گروهB و املاحی مانند آهن، روی، منیزیم و فسفر است. همچنین کمبود روی نیز با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی ، اختلال در رشد جنین، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است که در بسیاری از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است. روی قابلیت جذب بالایی در بدن دارد.به طور خلاصه می توان گفت که گوشت ماده ی غذایی پروتئینی با ارزشی است. گوشت دارای مقدار زیادی چربی نیز هست.
ارزش غذایی این گوشت به این صورت است که در ۱۰۰ گرم گوشت اهو ما چربی : ۳۲ گرم کلسترول: ۱۱۲ میلی گرم پروتئین: ۳۰ گرم انرژی: ۱۵۸ کیلوکالری کلسیم: ۷ میلی گرم منیزیم: ۲۴ میلی گرم آهن: ۴٫۵ میلی گرم ویتامین ها: ویتامین ب۳، ب۶ و ب۱۲ داریم.گوشت گوزن و آهو بدلیل داشتن ویتامین ب۳، ب۶ و ب۱۲ در درمان بیماری های کلیوی بسیار موثر است. این مواد از تشکیل هوموسیستئین در بدن جلوگیری میکند. هوموسیستئین سلول های را نابود کرده و بسیاری از بافت ها را از بین میبرد. اگر به اندازه کافی ویتامین های گروه ب را داشته باشد میتواند با تشکیل هوموسیستئین مبارزه کند.
در میان گوشتهای شکار بهترین گوشت، آهو است. گوشت آهو به طبع انسان نزدیکتر و گوشتی لذیذتر نسبت به سایر گوشتهای شکار میباشد. البته به عنوان یک قاعده کلی هرچه جثه و سن حیوان کمتر باشد، گوشت آن سبکتر و هضم آن راحتتر است. بنابراین گاهی گوشت آهو حتی از گوشت گوسفند هم از نظر هضم، مناسبتر خواهد بود. اما طبع آن، مثل اکثر گوشتهای شکار، گرم و خشک است. بنابراین برای افراد با مزاج سرد و تر و بویژه برای فصل زمستان خیلی مناسب است. لذا افراد لاغر با مزاج گرم نباید از این گوشت زیاد از حد مصرف کنند. چون منجر به لاغری و خشکی بیشتر در بدنشان میشود. همچنین توصیه شده برای اصلاح گوشت آهو آن را همراه با کمی روغن و گشنیز مصرف کنند و یا بعد از پخت، با روغن کمی سرخ کنند. نباید گوشت آهو را در سرکه خواباند، چون خشکی گوشت را افزایش میدهد و دفعش از بدن به تاخیر میافتد و خاصیت غذایی آن کاهش مییابد.
در جریان یک تحقیق علمی معتبر مشخص شد که گوشت آهو در میان دیگر گوشت های قرمز بدلیل داشتن کمترین میزان کلسترول، از همه سالم تر است. بنابراین آقایان اگر میخواهند سطح هورمون تستوسترون در بدن خود را متعادل نگه دارند باید سعی کنند از گوشت قرمز سالم تری مثل گوشت گوزن استفاده کنند. همانطور که قبلا گفته شد گوشت گوزن و آهو دارای ویتامین ب۶ است که برای بیماران دیابتی و تنظیم سطح قند خون آن ها بسیار مفید میباشد. ویتامین ب۶ در تنظیم سطح کربوهیدرات در بدن موثر است و کربوهیدرات هم نقش اساسی در کاهش قند خون دارد. برای افزایش توده عضلانی باید پروتئین زیادی مصرف کنید و گوشت گوزن و آهو هم نسبت به گوشت گاو و گوسفند پروتئین بیشتری دارد. ۵۸ درصد کل وزن بدن آهو از پروتئین تشکیل شده است درحالیکه این مقدار در گوسفند ۴۱ درصد و در گاو ۴۳ درصد است.
قطعا شنیده اید که میگویند چربی های اشباع موجود در برخی گوشت ها بسیار مضر است و این مسئله هم کاملا درست است اما چربی های اشباع موجود در گوشت آهو و گوزن جزو چربی های خوبی محسوب میشود که برای سلامت استخوان ها مفید است. به علاوه گوشت آهو کلسیم بسیار زیادی نیز دارد. اگر میزان کلسیم در بدن مقدار مناسبی باشد میتواند از بیماری هایی همچون پوکی استخوان جلوگیری کند.آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبین و جلوگیری از کم خونی دارد. هموگلوبین برای انتقال اکسیژن در خون نیاز است و همچنین عامل رنگ قرمز خون نیز میباشد. بدن همیشه نیاز دارد که هموگلوبین های جدید تولید کند تا جایگزین هموگلوبین های شکسته شده قبلی بشود. با مصرف گوشت گوزن میتوانید آهن مورد نیاز بدن برای ساخت هموگلوبین را تامین کنید و از کم خونی و سایر بیماری های مرتبط جلوگیری کنید.
برای افزایش توده عضلانی باید پروتئین زیادی مصرف کنید و گوشت گوزن و آهو هم نسبت به گوشت گاو و گوسفند پروتئین بیشتری دارد.گوشت گوزن و آهو دارای ویتامین ب۶ است که برای بیماران دیابتی و تنظیم سطح قند خون آن ها بسیار مفید میباشد.گوشت آهو نسبت به گوشت گوسفند سبکتر و زود هضمتر است.مصرف گوشت آهو میتواند درد قاعدگی را کاهش بدهد و به همین دلیل خانم ها باید توجه ویژه ای به مصرف این گوشت داشته باشند.گوشت آهو به دلیل داشتن آهن زیاد باعث تنظیم شدن فعالیت آنزیم ها می شود.یکی دیگر از فواید گوشت آهو چربی کم آن است. مصرف غذا های چرب از دلایل اصلی حمله قلبی بشمار میرود و راه مقابله با این مشکل اصلاح رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی کم چرب است. مصرف مداوم گوشت گوزن میتواند کلسترول بد خون را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهد.مصرف گوشت آهو میتوانید مقاومت سیستم ایمنی بدن را در برابر آلودگی ها افزایش دهد و به همین دلیل میتواند از ریه ها و سلامت آن ها مراقبت کند.
مناسب افراد با مزاج سرد و تر است.
خواص گوشت آهو برای زن باردار
در طول دوران بارداری مادران باید تغذیه خوبی داشته باشند چراکه غذای خود را با یک نفر دیگر نیز باید تقسیم کنند. همانطور که پیش تر گفته شد گوشت آهو دارای مواد غذایی مفید بسیار زیادی است و مصرف آن میتواند بسیاری از نیاز های بدن را تامین کند. با توجه به این که گوشت آهو دارای ویتامین های بسیاری می باشد و مادران باردار وظیفه غذارسانی به فرزند خود را نیز دارند برای تامین مقدار مناسبی از این ویتامین های مورد نیاز بدن ، خوردن گوشت آهو و گوزن توصیه شده است .بهتر است قبل از مصرف گوشت آهو با پزشک مشورت کنید.
آیا گوشت آهو حلال است
خوردن گوشن گوزن مانند سایر حیوانات وحشی علفخوار مانند آهو، زرافه، بز کوهی حلال است. گوشت گوزن و آهو در ایران پرورش گوزن در ایران به صورت تجاری در استانهای یزد، قزوین و تهران و مازندارن ، آغاز شده اما این ماده غذایی هنوز به شکل جدی در سبد غذایی مردم وارد نشده است. گونه های وحشی گوزن و آهوی ایرانی در رده جانوران تهدید شده برای انقراض قرار گرفته اند و متاسفانه بصورت غیر قانونی و بدون نظارت شکار می شوند.
گوشت آهو از کجا بخریم
گوشت آهو در برخی از مراکز عرضه گوشت و فروشگاه های اینترنتی به فروش میرسد.
گوشت آهو برای نوزادان و کودکان
این ویژگی گوشت آهو و گوزن بخاطر چربی اشباعی که دارند میباشد. چربی های اشباع همیشه چیز بدی نیستند و در واقع میتوانند به بدن کمک هم بکنند اما باید بدانید که میزان این چربی ها در گوشت گوزن بسیار کم است. چربی های اشباع در افزایش قدرت و توان مقابله سیستم ایمنی بدن با عوامل بیماری زا نقش بسزایی دارد. علاوه بر اسید های چرب، دیگر مواد موجود در گوشت گوزن همچون ویتامین های گروه ب، آهن، کلسیم و منیزیم نیز برای سیستم ایمنی کودکان مفید است.گوزن یک حیوان وحشی می باشد بنابراین به دلیل تیر اندازی بر این حیوان ممکن است گوشت آن آلوده به سرب شود کودکان زیر شش سال بیشتر در معرض این خطر قرار می گیرند.
گوشت اهو کیلویی چند
برخی فروشگاههای اینترنتی در اقدامی عجیب گوشت آهو میفروشند! قیمت هرکیلوگرم گوشت آهو ۶۸۰ هزار تومان است و فروش آن در فروشگاههای آنلاین در شرایطی انجام میشود که کمتر از ۲۰ هزار آهوی وحشی در ایران باقی مانده است و نگرانی جدی برای انقراض نسل این حیوان وجود دارد.
طرز تهیه کباب گوشت آهو
نحوه درست کردن و طرز تهیه کباب گوشت آهو نرم و آبدار و خوشمزه در منزل به روش حرفهای و دقیقا شبیه آنچه که کبابزنهای حرفهای در کبابفروشی و رستورانها درست میکنند کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب ، فوتوفنها و نکات مهم و طلایی این غذای سنتی میتوانید یک کباب خانگی حرفهای و خوشمزه درست کنید. رعایت نکات جزیی در روش پخت کباب آهو بسیار مهم است. مثلا باید به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم میشود، گوشت کاملتر میپزد و لایههای بیرونی آن کمتر دچار سوختگی میشود.
قبل از به سیخ کشیدن گوشت کمی سیخ را با آب نم کنید . اگر میخواهید از منقل و ذغال برای درست کردن کباب خانگی حرفهای استفاده کنید باید آتش فروکش کرده و فقط ذغالها قرمز و گداخته باشند.فاصله سیخ کباب از ذغالها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب میسوزد و اگر زیاد باشد کباب خام میماند.اضافه کردن آرد یا آرد سوخاری یا حتی نان خشک ریز شده طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین میبرد.
گوشت آهو و گوزن
برای افزایش توده عضلانی باید پروتئین زیادی مصرف کنید و گوشت گوزن و آهو هم نسبت به گوشت گاو و گوسفند پروتئین بیشتری دارد. گوشت گوزن و آهو دارای ویتامین ب۶ است که برای بیماران دیابتی و تنظیم سطح قند خون آن ها بسیار مفید میباشد. گوشت آهو نسبت به گوشت گوسفند سبکتر و زود هضمتر است. مصرف گوشت آهو میتواند درد قاعدگی را کاهش بدهد و به همین دلیل خانم ها باید توجه ویژه ای به مصرف این گوشت داشته باشند.
تقویت سیستم ایمنی بدن این ویژگی گوشت آهو و گوزن بخاطر چربی اشباعی که دارند میباشد. چربی های اشباع همیشه چیز بدی نیستند و در واقع میتوانند به بدن کمک هم بکنند اما باید بدانید که میزان این چربی ها در گوشت گوزن بسیار کم است. چربی های اشباع در افزایش قدرت و توان مقابله سیستم ایمنی بدن با عوامل بیماری زا نقش بسزایی دارد. علاوه بر اسید های چرب، دیگر مواد موجود در گوشت گوزن همچون ویتامین های گروه ب، آهن، کلسیم و منیزیم نیز برای سیستم ایمنی مفید است.
مضرات گوشت آهو
مداومت بر گوشت آهو در افراد لاغر و با مزاج خشک مناسب نیست زیرا سبب تشدید لاغری و خشکی آنها میگردد. برای گرم مزاجان مضر است، چون باعث سردرد میشود. برای افرادی که به قولنج مبتلا هستند، مفید نیست. گونه های وحشی گوزن و آهوی ایرانی در رده جانوران تهدید شده برای انقراض قرار گرفته اند و متاسفانه بصورت غیر قانونی و بدون نظارت شکار می شوند.با توجه به این موضوع که همگان نیز بر آن واقف اند که استفاده بیش از اندازه هر ماده غذایی می تواند ضرر های بسیاری به بدن برساند لذا یکی از توصیه هایی که به افراد می شود استفاده به اندازه از گوشت این حیوانات می باشد . تا علاوه بر حفظ سلامت خود در جلوگیری از انقراض نسل این حیوانات نیز کمکی انجام شده باشد.گوزن یک حیوان وحشی می باشد بنابراین به دلیل تیر اندازی بر این حیوان ممکن است گوشت آن آلوده به سرب شود بنابراین زنان باردار و زنانی که تصمیم دارند باردار شوند و همچنین کودکان زیر شش سال بیشتر در معرض این خطر قرار می گیرند. اگر خودتان به شکار می روید از گلوله های غیر سربی استفاده کنید.