سرطان و عکس از انواع سرطان و علائم سرطان چیست و از چی پیدا میشود
سرطان
سرطان ؛ عکس از انواع سرطان و علائم سرطان چیست و از چی پیدا میشود همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد سرطان
سَرَطان (در برخی منابع فارسی با نام چَنگار آمدهاست) نامی است که به مجموعهٔ بیماریهایی اطلاق میشود که از تکثیر مهارنشدهٔ سلولها پدید میآیند. سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلولها میشوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. از جملهٔ این موارد میتوان از مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعههایی مانند نور آفتاب نام برد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادلی وجود دارد.
سرطان و سن
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی با افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان زیادتر میشود. سرطان باعث ۱۳٪ عوامل مرگ و میر انسانها ست بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا ۷٫۶ میلیون نفر بر اثر سرطان و در سال ۲۰۰۷ مردهاند. سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند. سرطان بیماری پیش رونده است و گفته میشود ۷۰ درصد مرگهای ناشی از سرطان در کشورهای درحال توسعه رخ میدهد. این در حالی است که مرگ و میر در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته که روند افزایشی را طی کردهاند به خوبی تحت کنترل درآمدهاست
انواع تومور های سرطان
تومورها خود به دو دسته بدخیم و خوش خیم تقسیم می شوند که نوع بدخیم آن ها می تواند با گسترش زیادی به قسمت های دیگر بدن سرایت کند.این تومور توسط سیستم لنفاوی و گردش خون در بدن جابه جا شده تا بقیه ی قسمت ها را عاری و درگیر خود کند.سرطان با این نوع تومور گاهی بدون جراحی قابل درمان نخواهد بود. تومور خوش خیم برخلاف بدخیم نمی تواند دیگر قسمت های بدن را از خود پر کند. گاهی اوقات این تومور می تواند بسیار بزرگ باشد.البته نباید ناگفته بماند که تومورهای خوش خیم مغزی می توانند منجر به مرگ شوند به همین علت درمان این نوع از تومور خوش خیم بسیار اهمیت دارد
سرطان یک بیماری عمومی
سرطان یک بیماری عمومی است و میتواند علائم بسیاری از بیماریهای دیگر را که سرطان نیستند تقلید کند و وقتی که تشخیص سرطان داده شد آنوقت هر چه در بیمار اتفاق میافتد به سرطان نسبت داده میشود. چه بسیار بیماریهایی که در سرطانی وجود داشته و قابل معالجه بودهاست و در اتوپی تشخیص داده شدهاست و اصولاً علت مرگ عوارض غیرقابل درمان نبودهاست. باید به این گونه بیماریهای همراه توجه دقیق داشت درمان این عوارض گاهی سبب شده که بیمار مدتها زندگی راحتی داشته باشد. تشخیص به موقع این گونه عوارض کمک فوقالعادهای به بیمار میکند. عوارض بیوشیمی سرطان: هیپرکلسمی، هیپوکلسمی، هیپوناترمی، کمبود پتاسیم(هیپوکالمی)، زیاد بودن پتاسیم(هایپرکالمی)، بالا بودن اسید اوریک، هیپر تیروئیدیسم، هیپرلپیدمی، هیپوگلیسمی، بالا رفتن آمیلاز سرم، اختلالات تغذیه و آب و الکترولیت عوارض بالینی سرطان: سیستم قلب و عروق، سیستم تنفسی، سیستم ادراری، ضعف عضلانی، درد شدید، استئوپروز عوارض جراحی در سرطان:برحسب محل جراحی این عوارض بسیار متنوع و متفاوت است. عوارض شیمی درمانی، دارو درمانی و رادیو تراپی در سرطان:عوارض گوارشی، استئوپروز، آتروفی عضلانی و عوارض دیگر فیزیوتراپیست:دارای دانش فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژی حرکت، دید کلی نگر(Holistic)، همچنین قابلیت بکارگیری درمانهای غیر دارویی و برنامهریزی توانبخشی است که این مجموعه دانش فیزیوتراپی نامیده میشود. اهداف فیزیوتراپی در سرطان: کاهش عوارض بیماری سرطان کاهش عوارض درمانهای سرطان راهاندازی و متحرک نگاه داشتن بیمار (کاهش عوارض بستری) حفظ استقلال بیمار کاهش درد بیمار فیزیوتراپی با متدلوژی خاص خود میتواند نقش مراقبتی و حمایتی مناسبی برای بیماران سرطانی بو جود آورد. یک اصل کلی در فیزیوتراپی سرطان این است:بیمار تا آخرین لحظه زندگی بروی پای خود بایستد.
عوامل سرطان زا چیست
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیماری چاقی به ویژه در کشورهای توسعه یافته یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان بهشمار میرود. همچنین سازمان ملل از افزایش سرطانهای ناشی از چاقی در کشورهای توسعه یافته خبر داد. تنها در سال ۲۰۱۲ بیماری چاقی در کشورهای توسعه یافته باعث ابتلای ۴۸۱ هزار نفر از مردم این کشورها به بیماری سرطان، به ویژه در میان زنان شدهاست. این سازمان با ذکر این نکته که تعداد افرادی که در اثر بیماری چاقی بیش از حد به سرطان مبتلا شدهاند ۳٬۶ درصد از مجموع بیماران سرطانی جهان در سال ۲۰۱۲ را تشکیل میدهد، تصریح کردهاست که از طریق مقابله با بیماری چاقی میتوان دست کم ۲۵ درصد از آمار ابتلا به سرطان در این جوامع را کاهش داد. در این گزارش اشاره شدهاست که کشورهای منطقه آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۲ با ۱۱۱ هزار نفر بیمار یعنی معادل ۲۳ درصد از مجموع مبتلایان به سرطانهای ناشی از چاقی، در صدر جدول این بیماران و کشورهای اروپای شرقی با نزدیک به ۶۵ هزار نفر در مقام دوم قرار دارند. دخانیات: مصرف دخانیات در ایجاد سرطان در مجاری تنفسی نقش اساسی دارد. ۹۰٪ ابتلا به سرطان ریه به دلیل کشیدن سیگار رخ میدهد. سیگار کشیدن مهمترین عامل محیطی منفرد در وقوع مرگ زودرس در آمریکا میباشد. مواد غذایی: مصرف الکل در ابتلا به سرطانهای دهان (به غیر از لب)، حنجره، مری و به دلیل ایجاد سیروز الکلی احتمال بروز سرطان کبد را بالا میبرد. مصرف قند در طول دوره درمان سرطان ممنوع است زیرا سلولهای سرطانی با مصرف قند میتواند بهتر بافتهای دیگر بدن را آلوده کنند. معنی این جمله این است که سلول سرطانی با مصرف قند قویتر میشود و باسرعت بالاتری تکثیر میشوند. به زبان سادهتر باید گفت سلول سرطانی دارای ۹۴ گیرنده قند است ولی سلول بدن دارای ۴ گیرنده است و هر مولکول قندی را که ببیند جذب میکند و بزرگتر میشود. مطالعه محققان آژانس استاندارد غذا در انگلیس نشان میدهد، زمانی که مواد غذایی حاوی کربوهیدرات در معرض دمای بالا قرار میگیرند، سمی به نام آکریل آمید تولید میکنند که سرطان زا ست. به همین دلیل پژوهشگران اعتقاد دارند مصرف بیش از اندازه نان سوخاری (تُست شده) احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد. طبق اعلام آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC)، گوشت خوک و فراوردههای آن مانند گوشت دودی، ژامبون، سوسیس خوک و سایر گوشتهای فرآوری شده حامل این مواد، به اندازه استعمال سیگار، خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. پرتوها: برخی از پرتوها همچون پرتوهای فرابنفش خورشید، باعث ایجاد سرطانهایی چون سرطان پوست میشوند. عفونتهای باکتریایی یا ویروسی: برخی سرطانها همچون سرطان گردن رحم به علت عفونتهای ویروسی (ویروس پاپیلومای انسانی) بروز میکنند. محققان دانمارکی موفق به کشف پروتیینی شدند که به آنزیم ADAM17 اجازه میدهد با زدودن مولکولها از سطح سلولهای سرطانی به رشد آنها کمک کند. پروتیین PACS-2 به آنزیم ADAM17 کمک میکند تا به درون و خارج از سلولهای سرطانی انتقال یابد؛ اگر به توان این پروتیین را مهار کرد، میتوان در مهار رشد تومور سرطانی موفق بود
ایجاد شدن سلول های سرطان
یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به یک سلول سرطانی تبدیل شود، ولی در اغلب موارد ، تبدیل در اثر مواجهه مکرر با مواد سرطان زا مانند الکل و دخانیات صورت میگیرد. شکل ظاهری و نیز عملکرد سلول های سرطانی شده با سلول های طبیعی تفاوت دارد. جهش یا تغییر ایجاد شده در DNA یا ماده ژنتیکی سلول اتفاق میافتد (DNA همان مسئول کنترل شکل ظاهری و عملکرد سلول است). وقتی DNA یک سلول تغییر میکند، آن سلول با سلول های سالم کنار خود تفاوت مییابد و دیگر کار سلول های طبیعی بدن را انجام نمیدهد. این سلول تغییر یافته از سلول های همسایهاش جدا میشود و نمیداند چه زمانی رشدش باید به پایان برسد و بمیرد. به عبارت دیگر سلول تغییر یافته از دستورها و علائم داخلی که سلول های دیگر در کنترل آنها هستند، پیروی نمیکند و به جای هماهنگی با سلول های دیگر خودسرانه عمل میکند.
سرطان یک اختلال ژنتیکی
سرطان یک اختلال ژنتیکی ست که در آن کنترل نرمال رشد سلول از بین رفتهاست. ژنتیک سرطان هماکنون یکی از تخصصهای در حال گسترش است. در سطح مولکولی، سرطان به دلیل وقوع جهش یا جهشهایی در DNA اتفاق میافتد که باعث تکثیر بیش از حد سلول میشوند و بیشتر این جهشها در سلولهای سوماتیک رخ میدهند. با این وجود، برخی افراد جهشها را به ارث میبرند. جهشها در دو گروه از ژنهای سلولی مشاهده میشوند: اُنکوژنها و ژنهای سرکوبگر توموری.
نشانه های سرطان
خونریزی غیر طبیعی در هر نقطه از بدن. پیدایش هرگونه توده سفت سلولی در زیر پوست، مثلا در سینه یا نقاط دیگر. پیدایش زخمی که به آسانی بهبود نمییابد (بویژه در اطراف زبان ، دهان و لب ها). سوء هاضمه دائمی. تغییراتی در وضع خال ها یا زگیل از قبیل تغییر رنگ ، بزرگ شدن ، خارش ، دردناک شدن و یا خونریزی از آن ها که به مدت طولانی ادامه یابد. پیدایش آشفتگی در اعمال رودهها یا مثانه که با درمان های عادی بهبودی نیابد. سرفه ، گرفتگی صدا و یا مشکل شدن عمل بلع به مدت طولانی. * اگر هر یک از این علائم فوق بیش از دو هفته ادامه یابد، باید بیمار تحت بررسی تخصصی قرار گیرد. البته در بیشتر موارد این علائم حاکی از وجود سرطان نیستند.
سرطان و اُنکوژنها
اُنکوژنها یا ژنهای تومورزا، ژنهای تغییر یافتهای هستند که در حالت عادی پروتئینهایی را که در کنترل رشد و تکثیر سلولها نقش دارند، بیان میکنند. این ژنها در حالت عادی پروتواُنکوژن نامیده میشوند؛ ولی در صورت بروز جهش در پروتواُنکوژنها، آنها به اُنکوژنها تبدیل میشوند. اُنکوژنها باعث بروز سرطان میشوند. جهشهایی که پروتواُنکوژنها را به اُنکوژنها تبدیل میکنند، اغلب باعث بیان بیش از حد فاکتورهای کنترلی، افزایش تعداد ژنهای کدکننده آنها یا تغییر فاکتورهای کنترلی، به صورتی که فعالیت فاکتورها افزایش یابد یا نیمه عمر آنها در سلول زیاد شود، میگردد. ابتدا اُنکوژنها در ویروسها کشف شدند که اُنکوژنهای ویروسی نامیده میشوند. به واسطهٔ جهش در پروموتر پروتواُنکوژنها آنها به اُنکوژنهای فعال تبدیل شده و بیان آنها زیاد شده، تکثیر سلولها افزایش یافته و تومور ایجاد میشود
انواع سرطان و رژیم غذایی
رژیم غذایی در دستکم، ۳۵ درصد از کل موارد سرطانها دخالت دارد که این رقم در زنان به ۵۰ درصد میرسد. چاقی و نوشیدن مشروبات الکلی بهعنوان ریسکفاکتورهای اصلی سرطان به اثبات رسیده است. مردانی که رژیم غذایی مصرفی آنها به رژیم غذایی غربی نزدیکتر است، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارند و مردانی که رژیم غذایی آنها به رژیم غذایی سالم نزدیکتر است با احتمال کمتری به سرطان پروستات مبتلا خواهند شد. الگوی غذایی غربی، غنی از انواع شیرینی، دسر، گوشت، چای و قهوه، سیبزمینی سرخ کرده، نمک، نوشابههای گازدار، گوشت قرمز یا فراوری شده و الگوی غذایی سالم غنی از حبوبات، ماهی، محصولات لبنی، میوهها و آبمیوهها، سبزیجات، سیبزمینی آبپز، غلات و تخممرغ است.
چگونگی گسترش سرطان
سرطان به سه طریق به شرح زیر در بدن گسترش مییابد: از طریق بافت: سرطان به بافت نرمال مجاور حمله میکند. از طریق دستگاه لنفاوی: سرطان به دستگاه لنفاوی حمله میکند و در عروق لنفاوی حرکت مینماید و به دیگر نقاط بدن میرسد. از طریق خون: سرطان به سیاهرگها و مویرگها حمله میکند و همراه خون به دیگر نقاط بدن میرسد. هنگامیکه سلولهای سرطانی از تومور اولیه (اصلی) جدا میشوند و همراه لنف یا خون به دیگر نقاط بدن میرسند، ممکن است توموری دیگر (ثانویه) تشکیل شود. این فرایند را متاستاز مینامند. تومور ثانویه (متاستازی) از همان نوع تومور اولیه است. بهعنوان مثال، اگر سرطان پستان به استخوانها گسترش یابد، سلولهای سرطانی در استخوان در واقع سلولهای سرطان پستان هستند، و بیمای سرطان متاستازی پستان است و سرطان استخوان نمیباشد.
پیشگیری از سرطان
پیشگیری از سَرَطان به مجموعه اعمالی گفته میشود که میتواند احتمال بروز بیماری سرطان را کاهش دهد. بسیاری از سرطانها قابل پیشگیریاند. بیماریهای سرطان اگر به موقع تشخیص داده شوند قابل درمان هستند. در حال حاضر بسیاری از سرطانها چون زود تشخیص داده میشوند میتوان بیمار را تا حد زیادی زنده نگهداشت و بیمار میتواند به زندگی خود ادامه دهد این کار با انجام خود آزمایی و غربالگری امکانپذیر است
تشخیص به موقع سرطان
یکی از مهمترین مشکلات در درمان سرطان بحث تشخیص به موقع و زودهنگام آن است. بسیاری از بیماران به دلیل تشخیص دیرهنگام این بیماری قادر به درمان آن نبودهاند که از جمله دلایل آن سخت بودن روندهای تشخیصی این بیماری است. به تازگی محققان سوئدی آزمایش خونی ابداع کردهاند که گفته میشود در ۹۶ درصد از موارد، ابتلا به سرطان را به دقت تشخیص میدهد و در ۷۱ درصد از موارد نیز نوع آن را به درستی اعلام میکند.. برخی از روشهای کلی مانند عدم استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، پرهیز از عوامل تراتوژن (برخی مواد شیمیایی صنعتی مانند آزبست، اشعه یونیزان مانند کار در رادیولوژی، نور آفتاب و…)، ورزش و خودداری از رفتارهای پرخطر جنسی در پیشگیری از سرطان موثرند. بتازگی محققان در پژوهشهای خود روی حیوانات دریافتند که دویدن تا ۵۰ درصد اندازه تومورها را کاهش میدهد. مطالعات جدید نشان میدهد که سبک زندگی و عوامل محیطی، عامل ۷۰ تا ۹۰ درصد انواع سرطان است. به همین دلیل کارشناسان اعتقاد دارند که سرطان با زندگی سالم قابل اجتناب است
دسته بندی سرطان ها
اغلب سرطان ها به ۳ دسته عمده تقسیم میشوند: کارسینوم : شامل سرطان هایی میشود که از سلول هایی که سازنده پوست هستند (مثل سرطان پوست) و یا لایه داخلی اعضا را میپوشانند (مثل سرطان ریه) و یا سازنده غدد هستند (مثل سرطان سینه) منشاء میگیرد. سارکوم : این دسته سرطان هایی هستند که از بافت همبند مثل غضروف ، استخوان و ماهیچه منشاء میگیرند. از این رو سرطان استخوان یا سرطان ماهیچه را در هر نقطه از بدن سارکوم میگویند. لوسمی و لنفومها : شامل سرطان هایی است که از سلول های تشکیل دهنده خون و سلول های ایمنی منشاء میگیرند.
سرطان و رژیم صحیح غذایی
سیر کلم، کلم بروکلی، آجیل و خشکبار، مرکبات، زغال اخته، ماهی، کیوی، پیازچه و کلم ترش مواد غذایی هستند که با قرار دادن آنها در برنامه غذایی خود میتوانی از سرطان جلوگیری کرد. انگور اثر انگور بر پیشگیری از سرطان هنوز بهطور کامل به اثبات نرسیده اما موادی در انگور وجود دارند که میتوانند در بهبود انواع سرطان مؤثر باشند. انار مصرف روزانه ۲۵۰ گرم آب انار، در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نقش دارد. سیر سیر حاوی ترکیبات گوگرد است دستگاه ایمنی بدن را تحریک میکند و یکی از عوامل مؤثر در پیشگیری از سرطان معده است. کلم بروکلی کلم بروکلی از جمله گیاهان ضد سرطان است. اما مصرف آن بیشتر به صورت خام توصیه میشود. گرما و امواج مایکروویو میتواند خاصیت ضد سرطانی آن را تا ۹۷ درصد کاهش دهد. چای چای هم از نوع قرمز و هم از نوع سبز دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان میباشد. آجیل و خشکبار آجیل سرشار از سلنیم است. سلنیوم سلولهای سرطانی را وادار به خودکشی میکند و همچنین به سلولهای جهش یافته کمک میکند که DNA خود را ویرایش کنند. مرکبات مصرف مرکبات، خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو و معده را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. زغال اخته زغال اخته بیشترین میزان آنتی اکسیدان را در بین میوهها به خود اختصاص داده. گوجه فرنگی گوجه فرنگی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است. مصرف گوجه فرنگی به خصوص به حالت پخته در کاهش انواع سرطان به خصوص سرطان سینه، پروستات ریه و معده نقش به سزایی دارد. ماهی مصرف ماهی به خصوص ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین، تن و میگو با کاهش سرطان اندومتر در خانمها نسبت مستقیم دارد. کیوی کیوی دارای میزان زیادی ویتامین C، ویتامین E، لوتئین، مس و خاصیت آنتی اکسیدانی است. پیازچه پیاز میتواند خطر سرطان پروستات در مردان را تا ۵۰ در صد کاهش دهد. کلم ترش کلم ترش به کلم رنده شده و آبپز با سرکه گفته میشود. تخمیر موجب ایجاد ترکیبات ضد سرطانی میشود.
توضیحات تکمیلی در مورد سرطان در سایت فال و خواب
موز رسیده و به اصطلاح سیاه شده می تواند از ابتلای شما به سرطان کند.