; ورم کلیه و برای ورم کلیه چی بخوریم و آیا ورم کلیه خطرناک است - فال و خواب
متن دوست داشتن خیلی زیاد ؛ واقعی کوتاه یعنی تو و یواشکی و دلتنگی همسر

متن دوست داشتن خیلی زیاد ؛ واقعی کوتاه یعنی تو و یواشکی و دلتنگی همسر

متن دوست داشتن خیلی زیاد متن دوست داشتن خیلی زیاد ؛ واقعی کوتاه یعنی تو و یواشکی و دلتنگی همسر همگی در سایت فال و …

جراحی بینی استخوانی ؛ بدون عمل مردانه و زنانه با عکس طبیعی

جراحی بینی استخوانی ؛ بدون عمل مردانه و زنانه با عکس طبیعی

جراحی بینی استخوانی جراحی بینی استخوانی ؛ بدون عمل مردانه و زنانه با عکس طبیعی همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد …

سرطان دستگاه گوارش و سرطان شکمی و از کجا بفهمیم سرطان معده داریم

سرطان دستگاه گوارش و سرطان شکمی و از کجا بفهمیم سرطان معده داریم

سرطان دستگاه گوارش سرطان دستگاه گوارش ؛ سرطان شکمی و از کجا بفهمیم سرطان معده داریم همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب …

ورم کلیه

ورم کلیه ؛ برای ورم کلیه چی بخوریم و آیا ورم کلیه خطرناک است

ورم کلیه ؛ برای ورم کلیه چی بخوریم و آیا ورم کلیه خطرناک است همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد ورم کلیه

بهتر است بدانید التهاب کلیه یا نفریت بیماری است که کلیه‌ها را گرفتار می‌سازد و بعد از عفونتهای استرپتوکوکی مانند ورم لوزه Tonsillitis ایجاد میشود برای مقابله با این گونه عفونتها بدن به تولید آنتی بادی می‌پردازد اما بخاطر نقصی که در دستگاه ایمنی بدن وجود دارد این آنتی بادی‌ها حتی بعد از برطرف شدن عفونت همچنان تولید می‌شوند و به دلیل اشتباه سیستم ایمنی بدن این آنتی بادیها علیه کلیه‌ها وارد عمل شده در نتیجه آنها دچار التهاب و ورم میشوند و نمی‌توانند کار خود را درست انجام دهند این بیماری به طورناگهانی در کودکان ایجاد میشود و علائمی از قبیل ادرار قهوه‌ای مایل به قرمز و ورم خفیف صورت و قوزک پاها را بوجود خواهد آورد. ورم کلیه آیا خطرناک است؟ بهتر است بدانید که اگر التهاب کلیه درمان نشود می‌تواند به بیماری جدی‌تری به اسم سندروم نفروتیک بیانجامد. در ابتدا مشاهده بیماری چه کار باید بکنید؟ ۱جالب است بدانید در ابتدا که اگر کودکتان به تازگی دچار گلو درد بوده است و شما متوجه ادرار قهوه‌ای مایل به زرد قرمز شده‌اید ببینید آیا چیزهایی از قبیل چغندر خورده است زیرا اینگونه مواد رنگ ادرار را قرمز می‌ نماید. ۲) اگر متوجه شدید که پف کرده‌گی و باد صورت در کودک وجود دارد قوزکهای پا و شکم او را نیز از نظر ورم نگاه کنید. مشورت با دکتربرای ورم کلیه لازم است؟ اگر ادرار کودکتان قهوه‌ای مایل به قرمز باشد ( و به خوردن چیزی ارتباط نداشته باشد) و یا اگر صورت، قوزک پا و شکم بطور غیرطبیعی باد کرده‌اند بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. دکتر چه اقدامی در ارتباط با این بیماری انجام خواهد داد؟ توجه داشته باشید که دکتر ادرار کودکتان را آزمایش خواهد کرد فشارخون او را خواهد گرفت و نمونه‌ایی از خون را برای آزمایش می‌فرستد. امکان دارد که کودک را جهت استراحت در بیمارستان بستری می‌کند و رژیم غذایی مخصوص برای پائین آوردن نمک، مایعات و پروتئین تجویز می‌نماید. (آزمایشات ویژه‌ای درخواست میشود و در شرایط خاصی ممکن است پزشک نمونه‌برداری از کلیه را ضروری بداند).

علل ورم کلیه

التهاب کلیه علل مختلف و متعددی دارد. در برخی موارد، علت آن ممکن است چندان شاخص و بارز نباشد. التهاب کلیه و بیماری کلیوی اغلب در خانواده‌ها بروز پیدا کرده و همین نشان‌دهنده وجود نوعی ارتباط ژنتیکی است. عفونت‌هایی مانند HIV و هپاتیت B و یا C هم می‌توانند مسبب بروز التهاب کلیه باشند. حدودا ۶۰ درصد از افرادی که دچار زخم آکله هستند – نوعی بیماری خودایمنی – دچار التهاب کلیه هم می‌شوند. در نتیجه می‌توان گفت بین این بیماری و مشکلات مربوط به سیستم ایمنی هم ارتباط‌هایی وجود دارد. در برخی موارد، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها هم می‌توانند به کلیه آسیب وارد کرده و منجر به التهاب کلیه شوند. مصرف زیاد قرص‌های مسکن، داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب و قرص‌های ادرارآور هم می‌توانند سبب بروز التهاب کلیه شوند.

علائم ورم کلیه

درد ناگهانی یا شدید در پهلو یا کمر حالت تهوع استفراغ تکرر ادرار یا درد و سوزش هنگام ادرار خون در ادرار ضعف یا احساس ناخوشی تب ناشی از عفونت مجرای ادرار

ورم کلیه در جنین‌ و نوزادان

در جنین‌ و نوزادان مبتلا به هیدونفروز معمولاً علائم انگشت‌شماری مشاهده می‌شود یا اصلاً هیچ گونه علائمی بروز نمی‌یابد. علائم زیر در کودکان بزرگ‌تر مبتلا به موارد متوسط تا شدید عارضه دیده می‌شود: درد در کمر و پهلو خون در ادرار کودکان بزرگ‌تر نیز به عفونت مجرای ادرار مبتلا می‌شوند که با علائم زیر همراه است: تکرر ادرار: احساس نیاز مداوم به ادرار کردن درد و سوزش هنگام ادرار کردن خون‌آلود شدن یا عدم شفافیت ادرار تب استفراغ

هدف از درمان ورم کلیه

هدف از درمان، بازیابی امکان جریان ادرار از کلیه و کاهش تورم و فشار ناشی از تجمع مایعات است. بسته به دلیل زمینه‌ای هیدرونفروز، روش‌های متعددی برای درمان آن وجود دارد. گزینه‌های درمانی باید با اورلوژیست مورد بحث قرار بگیرند. در صورتی که هیدرونفروز حاد یا ناگهانی باشد، ممکن است یک استنت یا لوله نرم (لوله نفروستومی) وارد کلیه شود تا ادرار اضافه را تخلیه کند یا ممکن است یک لوله پلاستیکی نرم به نام استنت حالب بین کلیه و مثانه قرار داده شود تا مایعات اضافی را تخلیه کند.

ورم کلیه بر اثر هیدرونفروز

هیدرونفروز نوعی بیماری است که معمولاً هنگامی رخ می‌دهد که کلیه به علت ناتوانی در تخلیه ادرار از کلیه به مثانه دچار تورم می‌گردد. این تورم اغلب تنها یک کلیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند بر دو کلیه نیز تأثیر داشته باشد. هیدرونفروز یک بیماری اولیه محسوب نمی‌شود، بلکه یک بیماری ثانویه می‌باشد که ناشی از دیگر بیماری‌های زمینه‌ای است. این عارضه یک بیماری ساختاری است که درنتیجه انسداد یا گرفتگی مجاری ادراری ایجاد می‌گردد.

هیدرونفروز چیست

هیدرونفروز خود یک بیماری محسوب نمی‌گردد، بلکه می‌تواند ناشی از بیماری‌های داخلی و خارجی باشد که بر کلیه و سیستم جمع‌آوری ادرار تأثیر می‌گذارد. یکی از شایع‌ترین علل هیدرونفروز هیدرونفروزکلیه، اوروپاتی انسدادی حاد یک‌طرفه است. این عارضه یک انسداد ناگهانی در یکی از مجاری ادرار، لوله‌هایی که کلیه‌ها را به مثانه متصل می‌کنند، می‌باشد. شایع‌ترین علت این انسداد، سنگ کلیه است، اما اسکار و لخته شدن خون نیز می‌تواند باعث بروز اروپاتی انسدادی حاد یک‌طرفه گردد. احتباس مجاری ادرار موجب بازگشت ادرار به کلیه و درنتیجه ایجاد ورم کلیه می‌گردد. این برگشت ادرار به ریفلاکس ادرار معروف است. سایر علل انسداد عبارت‌اند از: تنگی محل اتصال مجاری ادراری به لگنچه کلیه، محلی که مجرای ادرار با لگنچه کلیه تلاقی می‌کند بزرگی غده پروستات در مردان، که می‌تواند ناشی از پروستاتیت باشد. بارداری، که به دلیل رشد جنین باعث فشرده‌سازی می‌گردد. تومورهای داخل یا اطراف مجاری ادرار تنگی مجرای ادرار ناشی از جراحت یا نقص مادرزادی

ایجاد شدن هیدرونفروز در اثر سنگ در کلیه

در صورتی که هیدرونفروز در اثر سنگ در کلیه یا حالب‌ها ایجاد شده باشد، این روش‌ها موجود می‌باشند: سنگ‌شکنی با امواج ضربه‌ای: متداول‌ترین روش جهت درمان سنگ کلیه می‌باشد. امواج ضربه‌ای با انرژی بالا توسط یک دستگاه در خارج از بدن ایجاد می‌شوند تا سنگ‌ها به ذرات کوچک‌تر بشکنند و بتوانند از بدن خارج شوند. یورتروسکوپی: یک لوله باریک با ابزار مخصوص وارد مجرای ادرار می‌شود تا پزشک سنگ‌ها را بشکند و به بیرون بکشد. این روش اغلب برای سنگ‌های موجود در مثانه یا نیمه‌ی پایین حالب استفاده می‌شود. یورتروسکوپی ممکن است همراه با تکنیک‌های دیگری مانند لیزر رنگی پالسی یا سنگ شکنی الکتروهیدرولیک جهت شکستن سنگ‌ها مورد استفاده قرار گیرد. این روش برای زنان باردار، بیماران مبتلا به اختلالات لخته شدن خون و افراد مبتلا به چاقی مفرط انتخاب می‌شود. جراحی: هنگامی که سنگ‌های کلیه بسیار بزرگ و از بین بردن آنها دشوار باشد، احتمالاً نیاز به عمل جراحی خواهد بود. همچنین ممکن است در صورت وجود تومور یا انواع دیگر انسداد نیز انجام عمل جراحی ضروری باشد. داروهای مورد استفاده برای درمان هیدرونفروز عبارتند از: آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است به منظور پیشگیری یا درمان عفونت مجرای ادرار تجویز شوند. داروهای مسکن ممکن است جهت تسکین درد استفاده شوند.

تشخیص ورم کلیه

تشخیص به‌ موقع ورم کلیه از اهمیت بسیاری برخوردار است. عدم درمان هیدرونفروز کلیه در درازمدت می‌تواند موجب نارسایی دائم کلیه‌های شما گردد. احتمالاً پزشک با یک ارزیابی کلی از وضعیت سلامتی شما کار خود را آغاز می‌کند و سپس بر روی علائم ادراری شما متمرکز می‌شود. پزشک شما ممکن است با ماساژ آرام شکم و پهلوها بتواند بزرگ شدن کلیه را تشخیص دهد. پزشک ممکن است از یک کاتتر برای تخلیه مقداری ادرار از مثانه شما استفاده کند. اگر پزشک قادر به تخلیه مقدار قابل‌توجهی از ادرار به این شیوه نباشد، بدین معناست که مثانه یا مجاری ادرار شما دچار انسداد می‌باشد. پزشک همچنین ممکن است انجام یک سونوگرافی کلیه یا سی‌تی‌اسکن را برای بررسی میزان تورم و تعیین محل انسداد برای شما تجویز کند. هر دو روش امکان مشاهده تصویری از داخل بدن شمارا برای پزشک فراهم می‌آورد، اما سونوگرافی کلیه عموماً به‌عنوان استاندارد طلایی برای تشخیص هیدرونفروز در نظر گرفته می‌شود. سونوگرافی امکان بررسی دقیق‌تر کلیه را برای پزشک فراهم می‌آورد. ورم مثانه ممکن است با معاینه شکم تشخیص داده شود. معمولاً در مردان، یک معاینه مقعدی برای ارزیابی سایز پروستات انجام می‌شود. در زنان آزمایش لگن برای ارزیابی رحم و تخمدان‌ها انجام می‌گیرد.

ورم کلیه و جراحی

مراقبت اولیه برای بیمار باهدف کاهش درد و پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری انجام می‌شود. در غیر این صورت، ممکن نیاز به جراحی باشد. زمان انجام جراحی به علت اصلی هیدرونفروز و هیدروترتر و بیماری‌های احتمالی موجود بستگی دارد.

ورم کلیه در بیماران مبتلا به سنگ کلیه

در بیماران مبتلابه سنگ کلیه، درصورتی‌که جریان ادرار در آن‌ها به‌طور کامل توسط سنگ مسدود نشده باشد، ۲-۱ هفته زمان داده می‌شود تا سنگ تنها با کنترل درد حمایتی دفع گردد. اما، چنانچه بیمار به عفونت مبتلا گردد یا تنها یک کلیه داشته باشد، مداخله جراحی به‌طور اورژانسی ممکن است برای خارج کردن سنگ نیاز باشد. لیتوتریپسی با امواج شوک ( یا لیتوتریپسی با امواج شوک اکستراکورپوریل) شایع‌ترین درمان برای سنگ کلیه است. امواج شوک از خارج از بدن سنگ کلیه را هدف قرار داده و موجب می‌شوند که سنگ به قطعه‌های کوچکی که قابلیت دفع از طریق ادرار را دارا هستند، شکسته شوند.

ورم کلیه و مصرف آب

یک فوق تخصص بیماری‌های کلیه و فشارخون توصیه کرد: افرادی که به هرعلتی دچار ورم کلیه، سندروم نفروتیک همچنین نارسایی مزمن کلیه هستند باید در مصرف آب احتیاط کنند. دکتر ایرج نجفی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: افراد سالمی که دارای هیچ گونه بیماری کلیوی نیستند می‌توانند در طول روز به هر میزان که تمایل دارند آب بنوشند. همچنین بیماران مبتلا به سنگ کلیه یا عفونت کلیه پلی کیستیک باید روزانه بیش از سه لیتر یا در حدود ۱۲ لیوان مایعات مصرف کنند. وی منظور از مایعات را مجموع آب، چای، سوپ‌های رقیق و آبکی، شیر و آب میوه‌ها عنوان کرد و هشدار داد: افرادی که به هرعلتی دچار ورم کلیه یا نفریت همچنین نارسایی مزمن کلیه هستند باید در مصرف آب احتیاط کنند. این بیماران معمولا با توجه به حجم ادرار می‌توانند بطور روزانه معادل نیم لیتر مایعات استفاده کنند. رییس بخش نفرولوژی بیمارستان شریعتی اظهار کرد: از آنجا که بیماران مبتلا به سندروم نفروتیک، گرفتار دفع پروتئین از کلیه هستند لذا باید مصرف آب، نمک و رژیم های پر پروتئین را محدود کنند چرا که نوشیدن آب به مقدار زیاد موجب رقیق شدن خون و کاهش سطح سدیم در آن شده و حتی ممکن است فرد در این شرایط دچار تشنج شود. این فوق تخصص بیماری‌های کیه و فشارخون در پایان یادآور شد: در یک رژیم غذایی طبیعی، نوشیدن مایعات حدود ۱٫۵ تا سه لیتر، معادل شش لیوان مایعات به افراد سالم توصیه می‌شود.

همه چیز درباره کلیه ها

کلیه‌ها دو اندام لوبیا‌شکل و اندازه مشت دست هستند که درست زیر دنده‌ها و در ناحیه چپ و راست ستون فقرات قرار دارد. کلیه‌ها، مواد ناخالص و آب اضافی را از خون خارج ساخته و حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ کوارت (معادل ۹۸/۰ لیتر) از خون را به طور روزانه تصفیه می‌کنند. هر کلیه متشکل از هزاران ساختار به نام گردیزه است که در آن عمل اصلی تصفیه‌سازی خون انجام می‌شود. در گردیزه‌ها، یک فرآیند پاکسازی دو مرحله‌ای انجام می‌شود و آنچه بدن به آن نیاز دارد، از آنچه نیاز ندارد و باید از شرش خلاص شود، تفکیک می‌شود. فیلتری به نام گویینه، سلول‌های خونی و پروتئین را در حیطه خود قرار می‌دهد، بعد آب و مواد زائد را به فیلتر دوم می‌فرستد که آن را نایچه می‌نامند. مواد معدنی در نایچه جمع می‌شوند. بعد از آن، چیزی که به جا می‌ماند در قالب ادرار بدن را ترک می‌کند. التهاب کلیه نوعی بیماری است که در آن نایچه‌های کلیه و بافت‌های هم‌جوار آن عفونی شده و همین مسئله به کلیه آسیب وارد می‌کند. زمانی که کلیه‌ها آسیب می‌بینند، نمی‌توانند عملکرد درستی داشته باشند. مواد زائد و رسوبات در آن تجمع پیدا کرده و منجر به بروز مشکلات جدی سلامت می‌شود. اگر این بیماری خیلی حاد باشد یا مدت زمان زیادی ادامه یابد، منجر به نارسایی کلیه می‌شود.

انواع التهاب و ورم کلیه

گلومرولونفریت حاد: این نوع التهاب کلیه می‌تواند به ناگهان بعد از یک عفونت شدید مانند گلودرد میکروبی، هپاتیت و یا HIV تشدید پیدا کند. از طرفی ممکن است زخم آکله هم سبب بروز آن شده و بیماری‌هایی که شیوع کمتری دارند مانند سندروم گودپاسچر و یا گرانولوماتوز همراه با پلی‌آنژیت (GPA) هم مسبب آن باشد. این بیماری به مراقبت‌های شدید پزشکی به منظور پیشگیری از آسیب نیاز دارد. سندروم آلپورت: این بیماری می‌تواند به نارسایی کلیه و نیز مشکلات بینایی و شنوایی بیانجامد. این بیماری اغلب در خانواده‌ها رخ داده و در مردان حادتر است. گلومرولونفریت مزمن: این بیماری به کندی پیشرفت کرده و در مراحل اولیه، تنها علائم کمی از خود نشان می‌دهد و می‌تواند سبب آسیب به کلیه و نارسایی آن شود. این بیماری اغلب در خانواده‌ها بروز پیدا کرده و ممکن است بعد از بروز یک بیماری حاد، شدید شود. نفروپاتی IgA: یکی از شایع‌ترین التهاب‌های کلیه سوای بیماری‌های مرتبط با دیابت یا زخم آکله، همین بیماری است. این بیماری زمانی تشدید پیدا می‌کند که مواد زائد و رسوبات پادتن‌ها در کلیه شکل گرفته و سبب التهاب می‌شوند. این بیماری در مردان شایع‌تر از زنان بوده و به ندرت در جوانان بروز پیدا می‌کند چرا که علائم اولیه آن به راحتی قابل شناسایی نیست. این بیماری را می‌توان با داروهای مربوط به فشار خون درمان کرد. نفریت بینابینی: این بیماری اغلب خیلی سریع تشدید پیدا کرده و به خاطر مصرف دارو یا انواع عفونت رخ می‌دهد. این بیماری بر بخشی از کلیه که اغلب به نام بخش بینابین در کلیه شناخته می‌شود تأثیر می‌گذارد. اگر بیماران بلافاصله مصرف داروهایی را که سبب بروز مشکلات‌اند قطع کنند، ظرف چند هفته بهبود پیدا خواهند کرد.

پیشگیری از التهاب کلیه

با رعایت و انجام این دستورالعمل‌های سلامتی، می‌توانید تا حد زیادی از بروز التهاب کلیه جلوگیری کنید: -داشتن وزن متعادل -ترک سیگار -حفظ فشار خون با وجود محدودیت‌های سلامت -حفظ قند خون در سطح متعادل با توجه به محدودیت‌های سلامت -ورزش یک رژیم غذایی سالم از سلامت کلیه‌ها محافظت خواهد کرد. به افرادی که مشکلات کلیوی دارند اغلب توصیه می‌شود تا پروتئین کمتری خورده و مصرف نمک را قطع کنند. یکی دیگر از کارهایی که می‌توان انجام داد، مشورت با متخصص غذایی است تا بتوان یک رژیم غذایی متناسب با عملکرد کلیه را پیش گرفت و تا حد امکان از مصرف داروهایی مانند داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی که به کلیه‌ها آسیب وارد می‌کند پرهیز نمود.

ورم کلیه و هیدرونفروز در نوزادان

هیدرونفروز در بیشتر نوزادان یک مشکل خفیف است که به خودی خود برطرف می شود. این احتمال دارد که تولید ادرار افزایش یافته توسط نوزاد قبل از زایمان را نشان دهد که با گذشت زمان از بین می رود. به ندرت، هیدرونفروز ممکن است به خاطر انسدادی باشد که توسط رشد ناهنجار حالب (مجرایی که ادرار را از کلیه به مثانه هدایت می کند) ایجاد شده باشد. هیدرونفروز ممکن است هدایت ادرار از مثانه به کلیه را نشان دهد که به عنوان رفلاکس وزیکورترال شناخته شده است.در بیشتر موارد، تصویر برداری اولتراسوند برای کشف کلیه هایی که هیدرونفروتیک هستند، استفاده می شود. زمانی که کلیه مبتلا به این شرایط باشد، بسته به سن و جنسیت کودک، اشعه ایکس مثانه می تواند برای نگاه به حرکت ادرار به کلیه یا انسداد در مجرای پیشاب در صورتی که نوزاد پسر است، انجام شود. در موارد دیگر که در آن شرایط شدید است، اسکن هسته ای کلیه باید برای مشخص کردن انسداد کلیه انجام شود. انسداد ممکن است نیاز به مداخله جراحی برای حفظ کلیه داشته باشد. اگر هیدرونفروز هر دو کلیه را درگیر کند، ارزیابی بیشتر با تست خون استاندارد باید در بیمارستان یا مطب انجام شود تا اطمینان حاصل شود که عملکرد کلیه طبیعی است.

پیلونفریت یا عفونت کلیه‌

پیلونفریت به معنی عفونت کلیه‌ها است که ناشی از عفونت مثانه‌ای می‌باشد که به کلیه‌ها گسترش پیدا می‌کند یا در اثر عفونت در خون ایجاد می‌شود. علائم و نشانه‌های آن ممکن است شامل بزرگ شدن کلیه‌ها، حساسیت در یک یا هر دو طرف پایین کمر، تب، سوزش و تکرر ادرار، ادرار بد بو، ادرار تیره و اسپاسم‌هایی باشد که می‌توانند باعث درد شدید شوند. زنان دیابتی و باردار و افرادی که دارای سیستم ایمنی سرکوب شده هستند بیشتر در خطر عفونت کلیه هستند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.