; لرزش دست ؛ کمبود چه ویتامینی باعث لرزش دست میشود؟ و درمان گیاهی لرزش دست
نشستن نوزاد ؛ عوارض زود و دیر نشستن نوزاد در بغل از چند ماهگی و در سه ماهگی

نشستن نوزاد ؛ عوارض زود و دیر نشستن نوزاد در بغل از چند ماهگی و در سه ماهگی

نشستن نوزاد نشستن نوزاد ؛ عوارض زود و دیر نشستن نوزاد در بغل از چند ماهگی و در سه ماهگی همگی در سایت فال و …

عصبانیت و علت و تعریف و ریشه خشم و عصبانیت لحظه ای زنان و مردان چیست

عصبانیت و علت و تعریف و ریشه خشم و عصبانیت لحظه ای زنان و مردان چیست

عصبانیت عصبانیت ؛ علت و تعریف و ریشه خشم و عصبانیت لحظه ای زنان و مردان چیست همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این …

سرطان اثنی عشر ؛ درمان قطعی و خانگی زخم و سرطان اثنی عشر با عسل

سرطان اثنی عشر ؛ درمان قطعی و خانگی زخم و سرطان اثنی عشر با عسل

سرطان اثنی عشر سرطان اثنی عشر ؛ درمان قطعی و خانگی زخم و سرطان اثنی عشر با عسل همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم …

لرزش دست

لرزش دست ؛ کمبود چه ویتامینی باعث لرزش دست میشود؟ و درمان گیاهی لرزش دست

لرزش دست ؛ کمبود چه ویتامینی باعث لرزش دست میشود؟ و درمان گیاهی لرزش دست همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد لرزش دست

لرزش دست‌ها یکی از مشکلات بسیار شایع است که افراد بزرگسال را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شایع‌ترین دلیل دست‌های لرزان شرایطی است که به نام لرزش اساسی (Essential Tremor) شناخته می‌شود و به واسطه اختلال در عملکرد طبیعی مخچه رخ می‌دهد. از دیگر دلایل دست‌های لرزان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: شرایط پزشکی از قبیل پرکاری تیروئید، اختلالات مخچه، و بیماری هانتینگتون. عوارض جانبی دارو. به طور ویژه، برخی داروهای آسم، برخی داروهای ضدافسردگی، لیتیم و برخی داروهای آرامبخش که در صورت توقف ناگهانی مصرف می‌توانند به لرزش دست‌ها منجر شوند.

لرزش دست و کافئین

مصرف بیش از حد کافئین که می‌تواند سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهد. قند خون پایین که می‌تواند لرزش را موجب شود زیرا اعصاب و عضلات خالی از سوخت شده‌اند. قند خون پایین می‌تواند پس از ورزش سنگین نیز رخ دهد. برخی کمبودهای تغذیه‌ای مشخص مانند استرس، اضطراب و عصبانیت لرزش دست‌ها را کلید می‌زنند. اگرچه لرزش دست‌ها مشکلی نیست که زندگی فرد را تهدید کند، اما می‌تواند انجام وظایف روزانه را دشوار سازد. اگر مشکل شدیدتر شود، فرد در نگه داشتن لیوان بدون ریختن نوشیدنی موجود در آن، غذا خوردن به صورت عادی، اصلاح کردن و نوشتن با دست‌خط خوانا نیز دچار مشکل خواهد شد. مشکل لرزش دست‌ها باید جدی گرفته شود، زیرا می‌تواند نشانه هشداردهنده اولیه از برخی بیماری‌های عصبی و انحطاطی باشد. پیش از انتخاب روش درمان، تشخیص دلیل دست‌های لرزان از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر این مشکل به واسطه یک بیماری زمینه‌ای شکل گرفته است، درمان آن بیماری می‌تواند میزان لرزش را کاهش داده یا به طور کامل برطرف کند.

لرزش دست و استرس

استرس یکی از عوامل اصلی یا منجر شونده به شکل‌گیری دست‌های لرزان است. در حقیقت، استرس، اضطراب و عصبانیت می‌توانند زمینه‌ساز دست‌های لرزان باشند. از این رو، شما باید تا حد امکان برای کسب آرامش و کاهش استرس و تنش در زندگی خود تلاش کنید. مدیتیشن، یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاهش استرس است که باید مد نظر قرار بگیرد. مدیتیشن شفافیت را به ذهن باز می‌گرداند و اعصاب را آرام می‌کند. تنفس عمیق، یکی دیگر از تکنیک‌های خوب برای مبارزه با استرس است. تنها ۱۰ دقیقه تنفس عمیق از طریق دیافراگم می‌تواند تا حد زیادی به نفع سیستم عصبی و القا آرامش تمام شود.

لرزش دست و بابونه

یا استفاده از روغن بابونه بابونه گیاهی دارویی دارای ویژگی‌های تسکین دهنده و آرامش‌بخش است. این گیاه می‌تواند سیستم عصبی را آرام کند و همچنین استرس و اضطراب را از بین می‌برد. بابونه یک گیاه ضداسپاسم موثر است که به شل کردن اسپاسم‌های عضلانی- می‌توانند موجب لرزش دست‌ها شوند – کمک می‌کند. روزانه دو تا سه فنجان چای بابونه بنوشید. برای تهیه چای بابونه، یک چای بابونه کیسه‌ای یا یک قاشق غذاخوری گل بابونه را در یک فنجان ریخته و سپس آب داغ به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. چای را صاف کرده و در شرایطی که همچنان گرم است بنوشید. همچنین، شما می‌توانید چند قطره روغن بابونه را به آب وان حمام اضافه کنید تا به آرامش اعصاب کمک کند. نکته: افرادی که داروهای دیابت مصرف می‌کنند باید در استفاده از بابونه حد اعتدال را رعایت کنند و این کار را زیر نظر پزشک انجام دهند.

لرزش دست و انجام تمرینات

انجام تمرینات دست تمرینات مربوط به دست می‌توانند موجب تقویت این اندام‌ها شوند و از شدت لرزش‌ها کاسته یا به طور کامل از آن‌ها جلوگیری کنند. یک توپ مخصوص کاهش استرس را کف دست خود قرار دهید. توپ را تا آن جا که می‌توانید محکم فشار دهید. این وضعیت را برای حدود پنج ثانیه حفظ کرده، سپس به آرامی از فشار کم کنید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. این تمرین را چند بار در روز انجام دهید. همراه با تمرینات مخصوص دست‌ها، از یوگا نیز بهره ببرید. یوگا در کاهش استرس موثر است و به خواب بهتر کمک می‌کند. استرس و خواب کم دو عامل کلیدی در لرزش دست‌ها هستند. بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز به انجام یوگا بپردازید تا ایجاد تفاوت در سلامت خود را شاهد باشید.

لرزش دست و چای اسطوخودوس

نوشیدن چای اسطوخودوس یا استفاده از روغن اسطوخودوس اسطوخودوس یک درمان طبیعی موثر برای مدیریت لرزش دست‌هاست. این گیاه دارویی برای سیستم عصبی بسیار خوب است که نقشی کلیدی در درمان این مشکل ایفا می‌کند. افزون بر این، اسطوخودوس به افراد در غلبه بر اضطراب و استرس کمک می‌کند که به طور معمول موجب لرزش دست‌ها می‌شوند. رایحه آرامش‌بخش اسطوخودوس سطوح اسید گاما آمینوبوتیریک مغز را افزایش می‌دهد که یک انتقال‌دهنده عصبی موثر در مبارزه با استرس است. بدون در نظر گرفتن این که چه میزان عصبی یا دچار استرس هستید، اثر آرامش‌بخش اسطوخودوس می‌تواند خلق و خوی شما را بهتر کند. اسانس اسطوخودوس می‌تواند به روبالشی‌ها یا آب وان حمام اضافه شود تا به آرامش عضلات منقبض و دچار تنش کمک کند. همچنین، شما می‌توانید روزانه چند فنجان چای اسطوخودوس بنوشید. برای تهیه چای اسطوخودوس، سه قاشق غذاخوری از گل‌های تازه این گیاه یا یک قاشق و نیم از اسطوخودوس خشک شده را به دو فنجان آب داغ اضافه کنید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد.

لرزش دست و چای سنبل‌ الطیب

نوشیدن چای سنبل‌الطیب یا استفاده از عصاره آن سنبل‌الطیب سالیان متمادی است که برای آرامش عضلات و کاهش تنش مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای درمان لرزش دست‌ها مهم است. افزون بر این، اثر آرامش‌بخش این گیاه استرس را کاهش داده و خواب را بهبود می‌بخشد که دو عامل مهم در بهبود مشکل آزاردهنده دست‌های لرزان هستند. نصف قاشق چایخوری عصاره مایع سنبل‌الطیب را روزانه برای کنترل لرزش دست‌ها مصرف کنید. گزینه دیگر نوشیدن چای سنبل‌الطیب چند بار در هفته است. برای تهیه چای سنبل‌الطیب، یک قاشق چایخوری ریشه سنبل‌الطیب خشک شده را در یک فنجان آب داغ بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد. چای را صاف کرده و آن را بنوشید. نکته: مصرف سنبل‌الطیب طی دوران بارداری، دوران شیردهی یا در صورت مصرف داروهای خواب‌آور تجویز شده یا مسکن‌های ضد درد بی‌خطر نیست.

لرزش دست و ب-کمپلکس

مصرف متعادل ب-کمپلکس برای درمان لرزش دست‌ها، مصرف متعادل ب-کمپلکس ضروری است. انواع مختلفی از ویتامین B وجود دارند که به حفظ سلامت اعصاب و عضلات قوی کمک می‌کنند. به عنوان مثال، ویتامین‌های ب۱۲، ب۱ و ب۶ برای حفظ اعصاب سالم و محافظت از آن‌ها در برابر آسیب ضروری هستند. کمبود ویتامین‌های B ممکن است به از دست دادن هماهنگی و تعادل بین اندام‌های مختلف منجر شود که به نوبه خود موج لرزش دست‌ها می‌شود. این مسئله می‌تواند به ضعف عضلانی نیز منجر شود. برای مصرف مکمل‌های ب-کمپلکس همواره با پزشک مشورت کنید. همچنین می‌توانید مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین B مانند غلات کامل، زرده تخم‌مرغ، لوبیا، نخود، سبزیجات سبز برگ، محصولات لبنی و گوشت ماکیان را مد نظر قرار دهید. همچنین، مصرف غذاهای فرآوری شده را کنار بگذارید زیرا دارای ارزش تغذیه‌ای حداقلی یا بدون ارزش هستند.

لرزش دست و رژیم غذایی

رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ اسیدهای چرب امگا-۳ برای سیستم عصبی بسیار مفید هستند. این اسیدهای چرب یک پوشش محافظ برای میلین اعصاب ایجاد می‌کنند که برای حفظ سلامت سلول‌های عصبی و رفع التهاب مهم است. حتی التهاب خفیف می‌تواند شرایط افرادی که از دست‌های لرزان رنج می‌برند را بدتر کند. مصرف ماهی‌هایی مانند سالمون، تن و ساردین، در کنار کبد ماهی و روغن ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. افرادی که رژیم گیاهخواری دارند می‌توانند اسیدهای چرب امگا-۳ را از دانه کتان، روغن دانه کتان، دانه‌های کدو تنبل و گردو دریافت کنند.

لرزش دست و منیزیم

مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم الکترولیت‌هایی مانند منیزیم به انتقال تکانه‌های الکتریکی از اعصاب به عضلات کمک می‌کنند. از این رو، زمانی که بدن با کمبود این مواد معدنی مهم مواجه می‌شود، ممکن است اسپاسم عضلات را تجربه کنید که این شرایط می‌تواند به لرزش دست‌ها منجر شود. از جمله مواد غذایی سرشار از منیزیم می‌توان به دانه‌های کنجد، حبوبات، مغزهای خوراکی و دانه‌ها و سبزیجات سبز برگ اشاره کرد. مصرف مکمل‌های منیزیم نیز می‌تواند به اصلاح کمبود این ماده معدنی در بدن کمک کند، اما پیش از آغاز مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

لرزش دست و اجتناب از کافئین

اجتناب از کافئین اگر از لرزش دست‌ها رنج می‌برید، زمان آن فرا رسیده تا میزان مصرف کافئین خود را به حداقل برسانید یا به طور کامل قطع کنید. مصرف زیاد کافئین می‌تواند موجب تحریک سیستم عصبی مرکزی شود و این شرایط می‌تواند موجب شکل‌گیری لرزش در دست‌ها شود. در کنار لرزش دست‌ها، مصرف زیاد کافئین می‌تواند به سردرد، سرگیجه، اضطراب و تپش قلب جدی منجر شود که انجام فعالیت‌های روزانه را دشوار می‌کنند. نه تنها قهوه، بلکه باید از تمام نوشیدنی‌ها و مواد غذایی حاوی کافئین پرهیز کنید. سیگار را ترک کنید هنگامی که موضوع تغییرات سبک زندگی- که به کنترل لرزش دست‌ها کمک می‌کنند، مطرح می‌شود- ترک سیگار عامل کلیدی است. نیکوتین بیش از اندازه در بدن می‌تواند موجب شکل‌گیری لرزش در دست‌ها شود و با گذشت زمان شرایط وخیم‌تر نیز می‌شود.

علل لرزش دست

علل لرزش های دست و انگشتان دست چیست ؟ لرزش لرزش دست یا انگشتان دست در انسان از جمله مشکلاتی است که ممکن است انسان را در هر سنی گرفتار کند، لرزش دست‌ها هنگام عصبانیت ، اضطراب و خستگی بیش از حد، ورزش‌های پراسترس و کار زیاد روزمره از موارد شایعی است که در اکثر بیماران مراجعه‌ کننده به پزشکان به چشم می‌خورد. لرزش دست می‌تواند در اثر بیماری‌های عمومی مثل سوءتغذیه یا ضعف عمومی باشد یا در اثر مشکلات غددی مثل پرکاری تیروئید رخ دهد که لرزش و تعریق دست‌ها از علائم آن است. معمولا منشأ لرزش انگشتان دست با سیستم عصبی در ارتباط است و علل مختلفی دارد از جمله بیماری های تروئید مثل داشتن گواتر و یا بیماری عصبی که می تواند لرزش ایجاد کند که در صورت ادامه دار بودن حتما باید توسط پزشک متخصص بررسی شود. همچنین لرزش دست می‌تواند جنبه خانوادگی داشته باشد که این نوع لرزش در سنین پایین‌تر شروع شده و در شرایط خستگی و استرس بیشتر می‌شود و با دارودرمانی مناسب قابل کنترل است. این افراد معمولا زمانی که چیزی دست می گیرند لرزش بیشتر می شود و این لرزش نسبتا ریز با حرکات دامنه ای خیلی کوچک است که با حالاتی شبیه عصبانیت، خستگی، شب بیداری و مصرف مواد کافئین دار این لزرزش معمولا بیشتر می شود. برخی افراد عادت دارند برای رفع خستگی به انگشتان دستان خود فشار وارد کنند یا انگشتان را پیچ دهند که موجب بروز صداهایی در ناحیه مفاصل می‌شود و به اصطلاح قولنج آن می‌شکند ! و طرف برای مدت کوتاهی احساس رفع خستگی در انگشتان خود می کند. این حرکت در دراز مدت به مفاصل انگشتان آسیب می رساند و در آینده می تواند یکی از علل لرزش دست و انشگتان یا بیماری جدی به نام پارکینسون شود. بررسی‌های جدید نشان می‌دهند،‌ هنگامی که ماهیچه‌ها و اندام‌های بدن خشک باشند ماهیچه‌های دست دچار نوعی انقباض می‌شوند که این انقباض باعث لرزش دست‌ها می‌شود.

خطر لرزش دست

چه موقعی باید لرزش دست را جدی گرفت ؟ در مواردی که لرزش دست در سنین پایین‌تر شروع شود یا با علائم دیگری همراه باشد، یا در طول زمان بیشتر شده و در واقع پیشرفت کند، باید جدی گرفته شود. در بیماری‌های ارثی یا اکتسابی مانند بیماری‌های تحلیل برنده مغز مثل MS یا بیماری‌های مخچه‌ای یا پارکینسون این نوع لرزش‌ها دیده می‌شود. نوعی از لرزش دست که هم درمیانسالی و هم کهنسالی دیده می‌شود انواع بیماری پارکینسون است که این بیماری به علت کم شدن رنگدانه‌های غدد قاعده‌ای مغز می‌باشد و همراه با کندی حرکات بدن، سفتی و خشکی اندام‌ها بوده و به لحاظ ماهیت پیشرونده آن باید تحت درمان متخصص مربوط قرار بگیرد. بیماری MS و انواع تعادلی آن نیز می‌تواند با علامت لرزش دست و عدم تعادل خود را نشان دهد که این جزو علائم هشداردهنده یک بیماری جدی است. آلودگی هوا، مسمومیت با فلزات سنگین از جمله سرب و کبالت نیز می‌تواند موجب لرزش دست در سنین پایین‌تر شود. مصرف موادمخدر و ترکیبات آمفتامین و داروهای روان‌گردان و استفاده بی‌رویه داروهای اعصاب که به طور خوددرمانی صورت می‌گیرد هم می‌تواند عامل لرزش دست شود.

پیشگیری و درمان لرزش دست

روش های پیشگیری و درمان لرزش ها انگشتان دست ؟ وقتی خستگی عضلات بوجود بیاید کشیدگی آن عضله و ماساژ دادن عضلات برای پیشگیری از بروز بیماری ها مفید است برای اینکه گردش خون محل عضله را بیشتر می کند و برای رفع مواد سمی که دراثر فعالیت زیاد عضله ای ایجاد می شود ماساژ دادن خیلی خوب است اما خود انگشتان که خسته می شود به علت اینکه زمان طولانی در یک وضعیت قرار می گیرد کشیدگی آن اگر با نرمش همراه باشد و هدف آن فقط نرم کردن بندها و رفع خستگی باشد اشکالی ندارد و اگر اصرار اصطلاحا بر شکستن بندها باشد که با صدا همراه باشد روش مناسبی نیست و عوارض خواهد داشت. نرمش و ورزش دست نتایج مطالعات نشان می‌دهند که با “ماساژ دست‌ها” و ورزش‌هایی که با دست و پا زیاد در ارتباط باشد و با مصرف “میوه و سبزیجات” فراوان می‌توان لرزش دست را از بین برد. شنا کردن ٫ یکی از ورزش های که عضلات بدن را شاداب می کند شنا کردن است. سعی کنید الان که فصل شنا کردن است بیشتر از این ورزش سالم و شاداب استفاده کنید. مصرف بی‌رویه الکل در جوامع غربی و بی‌خوابی و شب زنده‌داری نیز یکی از علل ایجادکننده لرزش دست است. بنابراین برای پیشگیری از این عارضه باید از نظر تغذیه، به مصرف سبزی، میوه‌ها و پروتئین به طور مناسب توجه کرده و از مصرف قهوه و چای بی‌رویه و محرک‌های مغزی، داروهای روان‌گردان و خواب‌آور به صورت خوددرمانی پرهیز کرد. همچنین در زمان آلودگی هوا باید از خروج غیرضروری از منزل اجتناب ورزید.

شایع‌ ترین نوع لرزش

شایع‌ترین نوع لرزش، لرزش اساسی (Essential Tremor) است که متخصصان آن را با نام مخفف ET نیز به کار می‌برند. ‌این بیماری، شایع‌ترین بیماری سیستم عصبی است که معمولا با لرزش دست‌ها آغاز می‌شود، اما می‌تواند نواحی دیگر بدن از قبیل بازو، سر، صدا یا دیگر نقاط را هم به لرزش مبتلا کند. ‌ لرزش اساسی زمانی دست‌ها ‌را گرفتار می‌کند که آنها هنوز در حال حرکت هستند و به همین دلیل با انواع دیگر لرزش‌ها متفاوت است. معمولا شکل‌های دیگر لرزش زمانی رخ می‌دهند که آن عضو مبتلا شده از بدن، ثابت و بی‌حرکت است. لرزش می‌تواند از بروز یک تغییر در ژن‌ها ناشی شود (پزشک شما شاید این تغییر را «جهش» بنامد). این تغییر به آن معنا است که اگر یکی از والدین شما لرزش داشته باشند، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری بیشتر می‌شود. سموم موجود در محیط زیست نیز می‌توانند سبب بروز این بیماری شوند، اما برای درک بهتر رابطه‌ی سموم با این بیماری، به تحقیقات بیشتری نیاز است. سن عامل دیگر خطر است. اگرچه ET می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما ابتلا به آن در سنین بالای ۴۰ سال بیشتر است. با بالا رفتن سن، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر می‌شود. ET تهدیدی برای زندگی ما نیست، اما به مرور زمان می‌تواند تشدید شود. استرس، خستگی شدید و مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند باعث بدتر شدن این بیماری شود. ممکن است در مرحله‌ای از این بیماری، خوردن، نوشیدن، نوشتن و تمام فعالیت‌های روزانه‌ی دیگری که با دست‌های‌مان انجام می‌دهیم به یک چالش بزرگ تبدیل شوند. درمان این وضعیت می‌تواند سخت باشد. داروهایی برای درمان این عارضه وجود دارند، اما هیچ یک از آنها اثر مداوم ندارند. جراحی نیز یک گزینه است، در این روش که به آن «تحریک عمقی مغز» می‌گویند، پزشکان وسیله‌ای را در مغز قرار می‌دهند که به کنترل لرزش کمک می‌کند. اگر از لرزش دست‌تان نگرانی دارید، درباره‌ی این گزینه و آشنایی بیشتر با آن، با پزشک خود مشورت کنید.

لرزش دست و بیماری پارکینسون

لرز‌ش، نشانه‌ی اولیه‌ی بیماری پارکینسون است که ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. مبتلایان به این بیماری، لزوما دچار لرزش نمی‌شوند، اما اغلب افراد در مراحل اولیه‌ی این بیماری، لرزش جزئی دست‌ها، پاها یا حتی یک انگشت دست‌شان را تجربه می‌کنند. اغلب اوقات، لرزش فقط یک طرف بدن را درگیر می‌کند. این حالت معمولا زمانی رخ می‌دهد که عضلات در حال استراحت هستند. به همین دلیل به آن لرزش استراحت (Resting Tremor) می‌گویند. زمانی که حرکت می‌کنید، لرزش متوقف می‌شود. حتی خم کردن جزئی انگشتان‌تان هم می‌تواند به توقف لرزش کمک کند. در مورد انواع دیگر لرزش، استرس یا هیجان می‌تواند لرزش را بدتر کند. به مرور زمان متوجه خواهید شد که لرزش ممکن است از یک سمت بدن به سمت دیگر گسترش یابد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 23 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.