کمردرد و اموزش درمان کمردرد و علت کمردرد ناگهانی در زنان و درمان برای همیشه
کمردرد
کمردرد ؛ اموزش درمان کمردرد و علت کمردرد ناگهانی در زنان و درمان برای همیشه همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
توضیحاتی در مورد کمردرد
کمردرد بیماری بسیار شایعی میباشد. حداقل ۸۵ % مردم یکبار این درد را تجربه میکنند . بعد از سرماخوردگی شایعترین علت مراجعه به پزشک، کمر درد است. کمردرد به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی می شود.علائم و نشانه های کمردرد عبارتند از: درد عضلانی درد تیر کشنده یا ضربان دار دردی که به پا انتشار پیدا کند. انعطاف پذیری محدود یا محدودیت حرکت کمر . برخی کمردرد ها به تدریج با درمان خانگی و مراقبت از خود، معمولا ظرف دو هفته بهبود می یابند. اگر کمر درد شما شدید باشد یا بعد از سه روز بهبود نیابد، بهتر است یه یک پزشک مراجعه کنید. اگر دردتان ویژگی های زیر را دارد با پزشک خود تماس بگیرید: شدید است و با استراحت بهبود نمی یابد. به یک یا هر دو پا انتشار پیدا کرده است ، به ویژه اگر درد به زیر زانو انتشار پیدا کرده باشد. باعث ضعف، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در یک یا هر دو پا شده باشد. همراه با کاهش وزن غیر قابل توضیح باشد.در مواردی نادر، کمردرد می تواند یک مشکل جدی پزشکی را نشان دهد. اگر کمر درد شما باعث مشکلات زیر شد فورا به پزشک مراجعه کنید :۱- کمردرد به همراه تب در این نوع کمردرد علل عفونی باید بررسی شود. ۲- کمردرد با درد شبانه کمردردی که با درد شبانه همراه باشد در واقع شب هنگام خواب، درد بیمار تشدید شود. در این موارد بدخیمی ها بررسی می شود. ۳- کمردرد با خشکی صبحگاهی اگر شخص مبتلا صبح ها پس از برخواستن دچار خشکی صبح گاهی می شود واین خشکی طول می کشد از لحاظ بیماری های روماتیسمی یا سر خوردگی و لغزندگی مهره ها بررسی شود. ۴- کمردرد با علایم نورولوژیک درد و خواب رفتگی پاها، کاهش قدرت پاها و انگشتان ۵- کمردرد به دلیل ضربه به دنبال سقوط، ضربه به کمر و یا آسیب دیگر باشد. ۶- کاهش وزن غیر قابل توضیح کمردرد همراه با کاهش وزن ناگهانی می تواند خطرناک باشد. ۷-از دست رفتن کنترل روده یا مثانه اگر همراه با کمردرد کنترل ادرار و مدفوع خود را نیز از دست داده اید. همچنین اگر کمر دردتان برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی شروع شده است یا سابقه سرطان، پوکی استخوان، مصرف استروئید، یا مصرف مواد مخدر یا الکل داشته باشد، به پزشک خود مراجعه کنید.
علل کمردرد
کمر درد ممکن است به طور ناگهانی و کمتر از شش هفته (حاد) ایجاد شود، که ممکن است ناشی از سقوط یا بلند کردن جسم سنگین باشد. کمر دردی که بیش از سه ماه طول می کشد (مزمن) کمتر از کمر درد حاد شایع تر است. اغلب کمردرد بدون علت خاصی ایجاد می شود که پزشک می تواند با یک آزمایش یا عکس از کمر، علت آن را تشخیص دهد. شرایطی که معمولا با کمردرد مرتبط هستند عبارتند از:بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا حرکتی ناگهانی ممکن است به عضلات کمر و رباط های نخاعی فشار وارد کند. اگر در وضعیت فیزیکی ضعیف هستید، فشار ثابت روی کمر ممکن است موجب اسپاسم عضلانی دردناک شود.
کمردرد و بیماری دیسک
دیسک ها به عنوان بالشت بین استخوان ها (مهره ها) در ستون فقرات عمل می کنند. مواد نرم در داخل یک دیسک می تواند پاره یا بیرون زده شود و بر روی یک عصب فشار وارد کند. با این حال، می توانید یک دیسک ترک خورده و یا بیرون زده داشته باشید که باعث کمر درد نشود. بیماری دیسک اغلب به طور تصادفی هنگام عکس گرفتن با اشعه ی ایکس از ستون فقرات به دلایل دیگر تشخیص داده می شود .
آرتروز و کمردرد
استئوآرتریت می تواند بر پایین کمر تاثیر بگذارد. در بعضی موارد، آرتروز در ستون فقرات می تواند منجر به محدود شدن فضای اطراف نخاع شود، وضعیتی که تنگی کانال نخاعی نامیده می شود.
عوامل تشدید کننده کمردرد چیست
هر کسی می تواند به کمر درد دچار شود حتی کودکان و نوجوانان. تحقیقات هنوز ثابت نکرده است که چه چیزی باعث کمر درد می شود. با این حال، این عوامل ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به کمردرد قرار دهند: # سن کمردرد با افزایش سن شایع تر می شود مخصوصا حدود ۳۰ یا ۴۰ سالگی . # عدم فعالیت فیزیکی عضلات ضعیف و استفاده نشده در کمر ممکن است علت ایجاد کمردرد باشند. # اضافه وزن اضافه وزن بیش از حد استرس و فشار اضافی بر روی کمر قرار می دهد. # انواع آرتروز و سرطان برخی از انواع آرتروز و سرطان می توانند منجر به کمر درد شوند. # بلند کردن های نا به جا استفاده از کمر به جای پاها برای جابه جایی اجسام ممکن است منجر به کمر درد شود. # شرایط روحی به نظر می رسد افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب بیشتر به کمر درد مبتلا می شوند. # سیگار کشیدن سیگار می تواند باعث شود بدن مواد مغذی کافی به دیسک در کمر نرساند .
تشخیص کمردرد
اگر برای کمر درد خود به یک پزشک مراجعه کنید، او کمر شما را معاینه خواهد کرد و توانایی شما در نشستن، ایستادن، قدم زدن و بلند کردن پاها را ارزیابی می کند. همچنین ممکن است از شما بخواهد درد خود را در یک مقیاس از صفر تا ۱۰ قرار دهید و به شدت آن امتیاز دهید و با شما در مورد چگونگی عملکرد با دردتان صحبت کند. این ارزیابی ها تعیین می کند که درد از چه زمانی شروع شده، درد چه میزان فعالیت های قبلی شما را تحت تاثیر قرار داده و یا اینکه اسپاسم عضله دارید یا خیر .
علت کمردرد چیست
گاهی کمردرد میتواند نشانهای از یک بیماری بسیار حادتر در بدن مانند سرطان باشد. مثلاً بعد از انجام معاینات پزشک مشخص میشود که علت کمردرد یک متاستاز و انتشار سرطان از یک نقطه دیگر بدن مثل پروستات و تخمدان و.. باشد حالآنکه تا آن زمان سرطان اولیه علائم ایجاد نکرده است. چیزی که مهم است و بیماران باید به آن اهمیت بدهند این است که علت درد کمر یک علامت است و اگر احساس میکنند ظرف چند روز از شدت آن کاسته نمیشود باید به یک متخصص طب ورزش یا طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنند تا در مرحله اول علت کمردرد شناسایی شود . علل کمردرد متعدد است و خود انواعی دارد مانند: کمردرد سیاتیک یا مکانیکال ، کمردرد عصبی ، کمردردهای التهابی و ارجاعی. کمردرد شغلی
کمردرد های التهابی
کمردردهای التهابی یکی از دلایل کمردرد است که اغلب با استراحت تشدید میشود و بیمار صبح که از خواب بلند میشود، دارای درد شدیدی در ناحیه کمر است. درحالیکه درد کمر در حین فعالیتهای روزانه بیمار اغلب بهتر میشود. البته باید توجه کنید در فاز حاد و تحریکی دیسک کمر و حملات آرتروز کمر هم با دردهای مقطعی که صبح تشدید میشوند مواجه هستیم. در این نوع کمر درد بیماران بههیچوجه به دلیل تشدید درد در صبح قادر به انجام فعالیتهای روزمره نیستند. همچنین در کمرهای التهابی گاهی علت میتواند روماتیسم مفاصلی باشد که روماتیسم خود در اکثر موارد علت ژنتیکی دارد و از والدین به فرزندان منتقل میشود. اگر علت کمردرد عفونت هم باشد با همین تظاهرات التهابی خود را نشان میدهند. یعنی مثلاً بیماری که به دلیل تب مالت در حال حاضر درد ناحیه کمر دارد عمدتاً کمردرد وی در صبح و اصولاً با استراحت تشدید میشود. بسیاری از انواع سرطانها و تومورهای نخاعی هم ممکن است خود را بهصورت درد شبانه نشان دهند. البته مجموعه درد التهابی کمردرد یعنی تمام انواع کمر دردهای دارای منشأ روماتیسم، عفونی و سرطانی مجموعاً ۱۰ تا ۱۵ % علل کمر درد را بیشتر تشکیل نمیدهند.
کمردرد عصبی
در این حالت اغلب عصبی شدن و ناراحت شدن فرد موجب اسپاسم عضلانی و ازجمله اسپاسم کمر میشود و به همین دلیل پاتولوژی موجود در کمر را تشدید میکند. از طرف دیگر گاهی کمردرد عصبی ممکن است نوعی رفتار عادتی باشد که بیمار را به سمت مرخصی و استراحتهای خانگی بکشد.
کمردرد شغلی
تمام افراد حداقل یکبار در طول عمر دچار کمردردهای شغلی میشوند و ۲۰% مردم سالی یکبار به این نوع کمردردها دچار میشوند. کمردرد شغلی یک واقعیت است و شایعترین شکایت شغلی است و علت بیشترین ساعت کار ازدسترفته میباشد. کمردردهای شغلی درمجموع پرهزینهترین مشکل بهداشتی محیط کار میباشد و در هر مقطع از زمان ۲% از جمعیت زیر ۴۵ سال را ناتوان میکند و در مجموع در آمریکا سالی ۵۰ بیلیون دلار فقط هزینه اجتماعی دارد.عوامل بروز درد کمر در کمر درد شغلی اعمال فشار و نیروی اضافی وضعیت ایستا ( خصوصاً نشستن طولانی) و به ویژه رانندگی خم شدن مکرر در حین برداشتن وسایل پیچش کمر در حین حمل وسایل ارتعاش ساعت کار طولانی و شیفتهای پشت سر هم مشکلات روحی و عصبی حین کار نشستن بدون تکیهگاه علل کمردرد ایجادشده بعد از کار آیا فقط فشار مکانیکی ناشی از دیسک کمر میباشد؟ شایعترین علت التهاب و واسطههای شیمیایی ناشی از آن میباشد به همین دلیل هم مهمترین درمان طبی بدون جراحی جهت کاهش التهاب است و در مرحله دوم فشار و آسیب عناصر عصبی ( نخاع یا ریشههای عصبی) و سومین علت پلاستیسیتی شدید یا به بخاطرآوری درد به واسطه نقش احاطه مراکز فوقانی عصبی و مغز است. بنابراین اطلاق کمردرد و تشخیص آن به صرف انجام MRI کار غلط و بیهوده است و حتماً باید در کنار معاینه بیمار یا سایر تستها مانند نوار عصب و عضله تفسیر شود.
کمردرد بارداری
به موازات افزایش وزن جنین، کمردرد در دوران بارداری هم تشدید میشود از یک طرف هم در دوران حاملگی هورمونی به نام ریلکسین در بدن ترشح میشود و همچنین افزایش هورمون پروژسترون از یک طرف سبب شلی لیگامانی تشدید کمردرد در دوران بارداری میشود. بسیاری از خانمها قبل از دوران حاملگی دارای کمر دردهای گاهوبیگاه و بعضاً شدید میشوند که باید قبل از اقدام به حاملگی در پی درمان کمردرد خود باشند و در غیر این صورت بهاحتمال قریب به یقین دچار کمردرد در حاملگی خواهند شد. درمان کمردرد در دوران بارداری بسیار مشکلتر از درمان کمر درد خارج از این دوران میباشد. چون از یک طرف بسیاری از دستگاههای فیزیوتراپی برای بیماران ممنوعیت دارد و از طرفی نمیتوان چندان به بیماران دارو برای درد کمر داد و حتی ورزش در دوران بارداری و برای کمردرد دوران بارداری محدودیتهای خاص خود را دارد و نمیتوان به بیماران هر ورزشی را داد. از طرفی بعضی از ورزش کمر درد در بارداری سهماهه اول مناسب است درحالیکه ممکن است همان ورزشها در سه ماهه سوم ممنوع باشد.
کمردرد خطرناک چیست
در کمردرد، پزشکان متخصص یک سری از علایم تحت عنوان پرچم قرمز دارند که نشان میدهد منشأ این کمر درد مهمتر از یک درد ساده و زودگذر میباشد و نیاز به مطالعات تشخیصی بیشتر یا پیگیریهای جدیتر دارند. علائم پرچم قرمز عبارتاند از: کلیه کودکان زیر ۱۸ سال و کلیه افراد بالای ۵۵ سال با درد کمر باید تحت بررسیهای جدی قرار بگیرند. کمردردهایی که بعد از ضربات شدید مانند تصادف یا افتادن یا زمین خوردن ایجاد میشوند. کمردردهایی که ماهیت درد مکانیکال را ندارند مانند کمردردی که با فعالیت تغییری ندارد و یا درد بیمار در شب و موقع خواب زیاد میشود. کمر درد در بیمارانی که سابقه استفاده زیاد از کورتون دارند. کمر درد در بیماری که سابقه سرطان دارد . کمر درد در بیماران دارای نقص ایمنی مانند بیماران دارای ایدز. کمردرد در بیماری که دارای ضعف عمومی یا تعریق شبانه و یا کمردرد بیمار همزمان با یک کاهش وزن جدی در بیمار میباشد. کمردرد در بیماری که پزشک در معاینه فیزیکی خودش در بیمار یک دفورمیتی مانند انحراف ستون فقرات شک میکند. در بیمارانی که خشکی کمر و یا کمردرد صبحگاهی شدید دارند . کمردرد بیماران که دردهای ارجاعی شدید به پاها دارد و به نوعی جزئی شدید از کمر درد سیاتیک شدید میباشد و یا درد کمر که با نقص پیشرونده عصبی دارند یا معاینات عضلات آنها ضعیف میباشد. کمردرد در بیمارانی که سابقه بیماریهای روماتیسمی یا درگیری مفاصل محیطی دارند.
کمردرد چیست
کمردرد (به انگلیسی: Low Back Pain) مشکل و شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو میشوند. آمار نشان میدهد که ۸۰٪ از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کردهاند.اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران ازطریق شکایت بیمار، آزمونهای بالینی و آزمایشگاهی و همچنین بخش تصویر برداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به دلیل شایع بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به وجود آورنده کمردرد مشکل است. در ستون فقرات، درصورت ضایعه و درگیرشدن عناصر حساس به درد همانند ماهیچهها و تاندون آنها، رباطها، فاسیا، مفاصل بین مهرهای پشتی (مفاصل فاست یا آپوفیزیال)، اعصاب نخاعی و ریشههای آنها، عروق خونی و طناب نخاعی به هر دلیلی، احتمال ایجاد درد وجود دارد که ممکن است در همان ناحیه یا نقاط دورتری به شکل دردهای تیرکشنده احساس گردند.