; قانقاریا چیست و آیا واگیر دارد و قانقاریا گوسفندی در اثر سرما چیست - فال و خواب
سفیدی زبان ؛ علت سفیدی زبان و بوی بد دهان و کرونا در طب سنتی روازاده

سفیدی زبان ؛ علت سفیدی زبان و بوی بد دهان و کرونا در طب سنتی روازاده

سفیدی زبان سفیدی زبان ؛ علت سفیدی زبان و بوی بد دهان و کرونا در طب سنتی روازاده همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم …

قرص گلوکوفاژ ؛ بهترین زمان مصرف قرص گلوکوفاژ برای کیست تخمدان و مو

قرص گلوکوفاژ ؛ بهترین زمان مصرف قرص گلوکوفاژ برای کیست تخمدان و مو

قرص گلوکوفاژ قرص گلوکوفاژ ؛ بهترین زمان مصرف قرص گلوکوفاژ برای کیست تخمدان و مو همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد …

سلولیت پا ؛ درمان سلولیت پا و بهترین دستگاه برای از بین بردن سلولیت

سلولیت پا ؛ درمان سلولیت پا و بهترین دستگاه برای از بین بردن سلولیت

سلولیت پا سلولیت پا ؛ درمان سلولیت پا و بهترین دستگاه برای از بین بردن سلولیت همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب …

قانقاریا

قانقاریا ؛ چیست و آیا واگیر دارد و قانقاریا گوسفندی در اثر سرما چیست

قانقاریا ؛ چیست و آیا واگیر دارد و قانقاریا گوسفندی در اثر سرما چیست همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

قانقاریا یا سیاه‌مُردِگی فساد و عفونتی است که در قسمتی از ماهیچه یا استخوان پیدا شود و آن را سیاه و فاسد کند. این بیماری در اثر عفونت با باکتری کلوستریدیوم پرفرنژنس که حتی در زباله های خانگی هم یافت می‌شود ایجاد می‌شود. این بیماری یکی از انواع بافت‌مردگی در بدن است و عفونت زخم‌ها یا آسیب خوردن به بافت‌ها باعث آن می‌شود. هنگامی که بافت بخشی از بدن به خاطر فقدان خون‌رسانی بمیرد این بیماری رخ می‌دهد. مرض قند یا سختی رگ (تصلب شرایین) نیز می‌تواند باعث سیاه‌مردگی شود.

قانقاریا چیست

قانقاریا به معنی بافت مرده است. قانقاریا وقتی ایجاد می شود که زخم عفونت پیدا کند یا بافت در اثر وارد آمدن آسیب دچار تخریب شود. قانقاریا می تواند در هر نقطه ای از بدن رخ دهد، اما شایع ترین جاهایی که این بیماری ممکن است رخ دهد عبارتند از پا، انگشتان پا و ساق پا، انگشتان دست، دست، و ساعد. خطرناک ترین جایی که ممکن است دچار این بیماری شود احشای شکمی است.

انواع قانقاریا

دو نوع مهم بیماری قانقاریا عبارتند از قانقاریای خشک و قانقاریای تر. بسیاری از علل بیماری قانقاریای خشک، عفونی (میکروبی) نیست. ولی همه انواع قانقاریای تر، عفونی می باشند، یعنی در اثر باکتری به وجود می آیند. محل شایع بروز هر دو نوع قانقاریا، شامل انگشتان دست و پا، بازوها و ساق پاها می باشد.

قانقاریای تر

قانقاریای تر که نام مرطوب نیز خوانده می شود، یکی از خطرناک ترین انواع قانقاریا می باشد. اگر این نوع از این بیماری درمان نشود، معمولا بیمار دچار عفونت خون (سپسیس) می شود و بعد از چند ساعت و یا چند روز می میرد. اگر قسمتی از بدن دچار عفونت شود و عفونت آن درمان نگردد، به علت ورم بافت در آن محل، خون کافی به آنجا نمی رسد و گاز و مواد سمی باکتریایی تولید می شوند و در نهایت همه این عوامل باعث ایجاد قانقاریای مرطوب می شوند. همچنین کاهش جریان خون به علت بریدگی و یا آسیب عروقی نیز می تواند قانقاریای مرطوب را ایجاد کند. قانقاریای مرطوب دارای ترشحات آبکی و یا چرکی در محل ضایعه می باشد، به همین خاطر به نام مرطوب خوانده می شود.

قانقاریای خشک

اگر قانقاریای خشک عفونی نشود، باعث مرگ بیمار نمی شود. به هر حال؛ این نوع از این بیماری در اثر مرگ بافت بوجود می آید. معمولا قانقاریای خشک به کندی یشرفت می کند و روزها تا ماه ها طول می کشد. بسیاری از بیماری ها منجر به قانقاریای خشک می شوند، این بیماری ها عبارتند از: دیابت، آترواسکلروز (تصلب شرایین)، اعتیاد به دخانیات و سیگار کشیدن. هنگامی که رگ های خونی بسته می شوند و جریان خون به قسمتی از بدن قطع می شود، در عرض چند ساعت تا چند روز قانقاریای خشک رخ می دهد. اغلب قانقاریای خشک، ضایعه ای سرد، خشک و بی رنگ و بدون ترشحات آبکی و یا چرکی است و به همین دلیل به نام خشک معروف است.

درمان قانقاریا با فلفل قرمز

مهم ترین چیزی که باید در مورد گانگرین به خاطر داشته باشید این است که نوع خطرناک آن شامل عفونت های شدیدی است. این عفونت ها به همراه کمبود خون اکسیژن دار به بافت ها اسیب زیادی وارد می کنند. اگر بتوانید عفونت را کمتر کنید، مشکلات بعدی را راحت تر مدیریت خواهید کرد. فلفل قرمز یک تقویت کننده عالی برای سیستم ایمنی بدن است و به درمان التهاب و عفونت کمک می کند.

داروهای بیماری قانقاریا

۱- داروهای ضد درد ۲-داروهای ضد انعقاد برای جلوگیری از تشکیل لخته خون ۳- استفاده از آنتی بیوتیک داخل وریدی برای مبارزه با عفونت در مراحل اولیه

علائم قانقاریا

• سیاه شدن پوست همراه با مردن عضلات و استخوان زیر آن از علائم این بیماری هستند. • از نشانه های این بیماری، ترق و تروق کردن پوست است در این حالت انگار که روی حباب های هوا در زیر پوست فشار آورده می شود. • تورم از دیگر علایم این بیماری است. • درد یا بی حس شدن ناحیه نیز از نشانه های شایع این بیماری می باشد. • از علائم شایع این بیماری، ترشحات بدبو از زخم های موجود در بافت های مرده است. • تب خفیف تا ۳/۳۸ درجه سانتیگراد نیز از علائم این بیماری است.

علائم قانقاریای خشک

– بی حسی و سردی بافت از علائم قانقاریای خشک است – تغییر رنگ بافت مبتلا به این بیماری (از قرمز به قهوه ای و در نهایت سیاه می شود) – بافت مبتلا به این بیماری ، خشک و مومیایی می شود و ممکن است پوسته خارجی آن بیفتد.

علائم قانقاریای تر

◊ ورم و درد شدید در منطقه درگیر از نشانه های قانقاریای مرطوب است. ◊ ترشحات بد بو از بافت، از دیگر علایم قانقاریای مرطوب است. ◊ در قانقاریای تر ظاهر بافت مرده، مرطوب و سیاه می شود. ◊ داشتن تب و علائم عفونت خون از دیگر نشانه های قانقاریای مرطوب است. ◊ از نشانه های قانقاریای تر، قرمز شدن بافت و خروج ترشحات آبکی و یا چرکی از آن است.

عوارض قانقاریا

عوارض قانقاریا بستگی به علت و محل بروز این بیماری ، وسعت آن و شرایط کلی فرد دارد و شامل موارد زیر است: ο از کار افتادگی عضو در اثر قطع و یا برداشتن بافت مرده از عوارض این بیماری می باشد. ο در این بیماری ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا زخم التیام یابد. ο ممکن است در این بیماری ، نیاز به جراحی ترمیمی وجود داشته باشد، برای مثال پیوند پوست.

درمان قانقاریا با هیدراتاسیون

یکی از مهم ترین موادی که می توان وارد بدن کرد، آب است. از آنجایی که ۷۰ درصد از بدن ما از آب تشکیل شده است این ماده برای بدن و عملکرد طبیعی آن ضروری است. آب به عملکرد طبیعی همه اندام ها کمک می کند، فشار خون را تنظیم می سازد، گردش خون و تعادل مایعات را بهبود می بخشد و کارایی سیستم ایمنی را افزایش می دهد. اگر دوست دارید زخم هایتان عفونت کمتری داشته باشد آب بنوشید.

رژیم غذایی بیماری قانقاریا

هنگام بافت آسیب دیده در حال بهبود و ترمیم است، باید رژیم پرپروتئین و پرکالری داشت. باید مکمل ویتامینی و معدنی ، از جمله روی ، دریافت شود. مایعات به مقدار کافی نوشیده شود بطور مثال (حداقل ۸-۶ لیوان در روز ) درمان این بیماری به فراخور شدت آسیبی که بافت دیده از تجویز آنتی بیوتیک تا قطع بخش مبتلای بدن متفاوت است. در صورت تشخیص به موقع، درمان با آنتی بیوتیک بسیار قوی و در صورت عدم بهبود نیز جراحی و قطع عضو مبتلا صورت می گیرد. تا زمانی که پیشرفت این بیماری متوقف و بهبود آن آغاز نشده باشد، بیمار باید در رختخواب استراحت کند. سپس می تواند به تدریج فعالیت هایش را از سر بگیرد. در صورتی که قطع عضو ضرورت یافته باشد، فیزیوتراپی نیز لازم است. بدون درمان ، این بیماری می تواند منجر به عفونت مرگبار شود.

قانقاریا و مراجعه به پزشک

اگر هر یک از این عوامل برای فرد پیش آید، باید فورا به پزشک مراجعه کند: زخمی که خوب نشود و یا زخم های زیادی در یک منطقه وجود داشته باشد. یک منطقه پوست که به رنگ آبی و یا سیاه درآید. وجود ترشحات بدبو در زخم های بدن دردهای شدید و دائمی در منطقه درگیر وجود تب شدید و بدون علت مشخص

علل قانقاریا

  این بیماریوقتی رخ می دهد که جریان خون به یک قسمت از بدن متوقف شود یا به شدت کاهش یابد. جریان خون می تواند در موارد زیر متوقف و در نتیجه این بیماری ایجاد شود: ·عفونت با باکتری کلستریدیوم پرفرنژانس می تواند منجر به این بیماری شود. ·از دیگر علل ایجاد بیماری قانقاریا تشکیل لخته خون در یک سرخرگ است. ·آسیب بافتی در اثر حوادث، جراحی، یا زخم های سوراخ کننده عمقی می تواند باعث ایجاد بیماری قانقاریا شود. ·له شدگی که باعث قطع جریان خون شود می تواند سبب بیماری قانقاریا شود. ·از دیگر علل این بیماری تصلب شرایین (سفت و انعطاف ناپذیر شدن سرخرگ ها) است. ·سرمازدگی طولانی مدت می تواند منجر به بیماری این بیماری شود.

درمان قانقاریا با استفاده کمتر از میوه ها

اگرچه استفاده از میوه های مختلف برای بهبود سلامت ایمنی بدن بسیار مفید است اما زمانی که صحبت از این بیماری به میان می اید استفاده نکردن از میوه ها یا کاهش آن بسیار مهم خواهد بود. میوه ها معمولا شکر بسیار زیادی دارند و همین امر مشکلات مرتبط با این بیماری را بدتر می کند به خصوص اگر بدن شما جریان خون کافی به بافت هایش را نداشته باشد.

عوامل افزایش خطر قانقاریا

* دیابت شیرین از عوامل موثر در ایجاد این بیماری است. * جریان خون کم در یک بافت خاص می تواند باعث ایجاد این بیماری شود. * سن بالا، از عوامل تاثیر گذار بر ابتلا به این بیماری است. * سیگار کشیدن، از عوامل موثر در ایجاد این بیماری است زیرا باعث اختلال در خونرسانی می شود. * سوء مصرف الکل، که در کار رگ های خونی اختلال ایجاد می کند می تواند منجر به این بیماری شود.

درمان قانقاریا با استفاده بیشتر از سبزیجات

در حالیکه تغییر رژیم غذایی برای کنترل شرایط مرتبط با این بیماری بسیار عالی است، سبزیجات باید در رژیم غذایی شما حضور داشته باشند. این سبزیجات می توانند مواد مغذی که در اثر حذف میوه ها از دست داده اید را جایگزین نمایند. این مواد دارای آنتی اکسیدان و مواد معدنی زیادی هستند که به مبارزه با عفونت کمک می کند.

تشخیص قانقاریا

– معاینه بدنی بیمار توسط پزشک – آرتریوگرام: اشعه ایکس مخصوصی که انسداد در رگ های خونی را مشخص می کند. – آزمایش خون: در بیماری قانقاریا تعداد گلبول های سفید خون ممکن است خیلی زیاد شوند. – انجام سی تی اسکن در این بیماری به منظور بررسی اعضای داخلی بدن – کشت بافت مبتلا به این بیماری و یا ترشح زخم برای شناسایی عفونت باکتریایی – بررسی بافت مشکوک به قانقاریا، زیر میکروسکوپ برای دیدن اینکه سلول ها مرده اند یا نه. – جراحی برای یافتن و برداشتن بافت های مرده – تشخیص قانقاریا از طریق عکس‌برداری با اشعه ایکس

درمان قانقاریا با استفاده از کوله خاس

کوله خاس یا Butcher’s Broom ممکن است یکی از گیاهان رایج موجود در خانه نباشد اما قطعا تاثیر بسیار خوبی بر روی قانقاریا خواهد داشت. این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند گردش خون را بهبود ببخشد. با افزایش جریان خون به بافت های اسیب دیده، این سلول ها بهبود پیدا خواهند کرد.

درمان قانقاریا

در بیماری قانقاریا برای سالم ماندن سایر بافت ها و جلوگیری از عفونت های بعدی، باید بافت مرده یا فاسد را برداشت. اگر درمان قانقاریا با تاخیر صورت گیرد، موجب گسترش قانقاریا در بدن می گردد. درمان بیماری قانقاریا بستگی به منطقه درگیر، شرایط بیمار و علت قانقاریا دارد و شامل موارد زیر است: ♦ قطع عضو مبتلا به قانقاریا ♦ جراحی برای برداشتن بافت مرده و مبتلا به بیماری قانقاریا ♦ عمل جراحی برای بهبود جریان خون در قسمت مبتلا به قانقاریا ♦ تجویز آنتی بیوتیک برای درمان قانقاریا ♦ جراحی مکرر برای برداشتن بافت مرده و مبتلا به قانقاریا

درمان قانقاریا با حبوبات

غذاهای بسیار کمی وجود دارد که بتوان آن ها را به عنوان پروتئین کامل معرفی کرد. حبوباتی همچون لوبیا از جمله موادی هستند که باعث افزایش متابولیسم بدن و عملکرد سیستم ایمنی خواهند شد. اگر یک زخم عفونی داشته باشید یا بخشی از بدن جریان خون کافی دریافت نکند، حبوبات می تواند با محتوای پروتئین بالایش به فرایند درمان و افزایش جریان خون کمک کند.

پیشگیری از قانقاریا

برای پیشگیری از ابتلا قانقاریا حتما لازم است در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، دستورات درمانی را به دقت رعایت کنید. پای خود را مرتباً از لحاظ علایم ناشی از بافت بیمار کنترل کنید. ناخن های خود را همیشه کوتاه نگاه دارید. کفش های راحت و اندازه پایتان بپوشید. سعی کنید آسیبی به بدنتان وارد نشود. در صورت بروز علایم عفونت (گرمی، تورم، قرمزی، درد یا حساس بودن به لمس ) در یک آسیب پوستی، به پزشک مراجعه کنید.

درمان قانقاریا با اکیناسه

قرن هاست که اکیناسه به عنوان یکی از موثرترین درمان ها برای اختلالات سیستم ایمنی در نظر گرفته می شود. این گیاه می تواند درد و التهاب را کاهش دهد و برای زخم و نواحی آلوده ضروری است. با کاهش تورم و حذف پاتوژن ها، می توان به درمان قانقاریا امیدوار بود.

درمان قانقاریا با عصاره برگ زیتون

برگ زیتون برای بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره برگ آن نیز می تواند این فرایند را تسریع نماید. این عصاره را می توان به صورت موضعی در محل زخم به کار برد که آنتی اکسیدان های موجود در آن فرایند بهبود را سرعت می بخشد.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 7 مهر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.