خواص زیره سیاه در طب اسلامی با برنج کوهی برای لاغری شکم و قاعدگی
ویتامین b12 برای پسردار شدن ؛ گرم کردن رحم با ویتامین b12
ویتامین b12 برای پسردار شدن ویتامین b12 برای پسردار شدن ؛ گرم کردن رحم با ویتامین b12 همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …
خواص زرشک در دوران بارداری و فواید مصرف زرشک برای سلامت زن باردار
خواص زرشک در دوران بارداری خواص زرشک در دوران بارداری ؛ فواید مصرف زرشک برای سلامت زن باردار همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …
عوارض کلم بروکسل ؛ مضرات مصرف کلم بروکسل برای الرژی فصلی
عوارض کلم بروکسل عوارض کلم بروکسل ؛ مضرات مصرف کلم بروکسل برای الرژی فصلی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …
خواص زیره سیاه
خواص زیره سیاه ؛ در طب اسلامی با برنج کوهی برای لاغری شکم و قاعدگی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با زیره سیاه
زیره ی سیاه گیاهی است دوساله مانند هویج (بعضی از ارقام آن یکساله است )،ساقه آن توخالی و برگهای آن سبز با بریدگی و تقسیمات دو مرتبه ای به طوری که به صورت نوار نخی مانند شود درمی آید.
گلهای آن سفید رنگ به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه های گل دهنده که بلندی آنها ۹۰-۵۰ سانتی متر می رسد طاهر می شود.
ریشه آن دو کی شکل و میوه ان دراز باریک به طول ۵ میلی متر که در دو طرف باریک می شود.
ارقام دو ساله زیره احتیاج به یک دوره رویش دوم برای رسیدن میوه دارد.
بذری که در بهار کاشته می شود پس از ۲۰-۱۵ روز جوانه می زند و به رشد خود ادامه می دهد و در تابستان سال بعد رشد گیاه کامل شده و به دانه می نشیند.
خاکهای رسی کمی سبک که قابل نفوذ و پرقوت و غنی از مواد آلی باشند،برای زیره مناسب است.
زیره سیاه از طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری برخوردار است ، که بسیاری از آنها در رژیم های غربی وجود ندارد. اینها شامل آهن ، روی ، کلسیم و فیبر هستند.
خواص زیره سیاه در طب سنتی
زیره سبز دارای طبع گرم و خشک است و هر صد گرم زیره سیاه دارای ۳۳۳ کالری است.
زیره سبز نسبت به زیره سیاه عموماً گرمی و خشکی کمتری دارد.
زیره سیاه به دلیل داشتن انواع ویتامین ها به بهبود کیفیت خواب بسیار کمک می کند.
ترکیبات زیره سیاه موجب کاهش رفتارهای اعتیادآور و علائم آن می شوند.
از مهمترین و پرکاربردترین خواص زیره سیاه ، تحلیل بادها و کاهش نفخ است.
مصرف آن در معده های ضعیف و افراد مبتلا به نفخ، آروغ و ترش مناسب است.
زیره سیاه دارای خواص ضد میکروبی است که خطر ابتلا به عفونت های مواد غذایی را کاهش می دهد.
زیره یک درمان موثر برای لاغری و کاهش وزن است.
قابض طبع است و برای کسانی که دارای رودههای رطوبی و سست و قارو قور شکم هستند مناسب است.
مانع بالا آمدن بخارات سایر اعضا به مغز میشود.
ویتامین E موجود در زیره سیاه به عنوان آنتی اکسیدان به تقویت دیواره مویرگی در پوست کمک می کند و رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد.
این ویتامین برای افرادی که به دلیل استرس ، سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار مفید است.
در اغلب افرادی که بواسطه نفخ و سنگینی معده دچار سردرد میشوند، مصرف زیره سیاه برایشان مفید است.
زیره سیاه تنگی نفس را بهبود میبخشد.
زیره سیاه گرمکننده معده و تسکیندهنده درد آن است.
زیره دارای ویتامین C است و استفاده از آن به عنوان ادویه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
فیبر بالای زیره سیاه به طور طبیعی موجب تحریک سیستم گوارش ، بهبود هضم و درمان هموروئید می شود.
علاوه برآن خواص ضد قارچ و میکروبی دانه های زیره موجب درمان عفونت های ناشی از هموروئید می شود.
اشتها آور است.
مصرف متعادل آن همراه با غذا، مقوی بدن و چاق کننده آن است.
مصرف زیاد آن بویژه در گرم مزاجها باعث تشدید لاغری میشود.
در افرادی که بواسطه سردی و رطوبت معده هضم ناقص دارند و در نتیجه آن مواد خام در بدن تجمع کرده و چاق شدهاند، با مصرف زیره لاغر میشوند.
باعث از بین رفتن کرم روده ها میشود. زیره این عمل را با گرم کردن معده و رفع رطوبات زائد آن انجام میدهد.
زیره مصلح غذاهای نفاخ است.
به چشم کشیدن آن باعث روشنایی چشم میشود.
زیاده روی در مصرف زیره سیاه سبب سوزش سر دل، کاهش مایع منی، کاهش قند خون، آسیب رسی به کلیه، کبد و ریه، ایجاد آلرژی و حساسیتهای پوستی و سقط جنین یا زایمان زودرس می شود.
مصرف زیاد زیره سیاه برای افراد گرم مزاج، که در صورت مصرف، بهتر است در سرکه خیسانده شده و سپس مصرف شود، افراد دارای آلرژی، افراد دیابتی، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به امراض کلیوی یا ناراحتیهای کبدی چه افرادی توصیه نمیشود.
خواص زیره سیاه برای لاغری
زیره سبز و زیره سیاه دارای مقادیر زیادی از فیبر هستند ، فیبر باعث کاهش اشتها شده و افزایش متابولیسم بدن را به دنبال دارد ، اگر می خواهید لاغری را تجربه کنید
بهتر است از زیره استفاده کنید چرا که باعث کاهش چربی های شکمی می شود.
پودر زیره سیاه را با مقداری آب لیمو ترش تازه و آب ترکیب کنید و قبل از هر وعده غذایی میل کنید.
این ماده باعث کاهش چربی دور شکم شده و میزان سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.
زیره سیاه برای لاغری یک گیاه کالری سوز برای بدن انسان است که با کاهش چربی های شکمی که در اثر بی تحرکی و پشت میز نشینی زیاد ایجاد می شود به لاغری و در نتیجه کاهش وزن انسان کمک شایانی می کند.
در واقع زیره سیاه با کاهش کلسترول خون به لاغری فرد کمک می کند و یا با کاهش قندخون و ایجاد کم اشتهایی در انسان ، چاقی را کاهش می دهد.
مصرف زیره برای لاغری تا ۱۵% ،توانایی بدن را در سوزاندن چربی ها افزایش می دهد که این میزان چشمگیر است.
با توجه به ضائقه شما ممکن است زیره سیاه یا سیاه تاثیر بیشتری برای لاغری داشته باشد.
خواص زیره سیاه برای قاعدگی و رحم و زنان
زیره قاعدهآور است و در تسکین دردهای پیش از قاعدگی اثرات بسیار سودمندی دارد.
این دانههای مقوی چرخهی قاعدگی را تنظیم میکنند.
زیره درد شکم و سایر علائم قاعدگی را تسکین میدهد و به این ترتیب به زنان کمک میکنند تا چرخهی قاعدگی بهتری داشته باشند.
بنابراین، همیشه توصیه میشود آب زیره یا دمنوش زیره بخورید تا عوارض جانبی قاعدگی را در خودتان تسکین دهید.
یکی از عوارض زیره این است که منجر به خونریزی زیاد در دوران قاعدگی می گردد.
در این دوران بهتر است با احتیاط مصرف شود. این گیاه قاعدهآور است و در تسکین دردهای پیش از قاعدگی اثرات بسیار سودمندی دارد.
در مواردی که ترشحات زنانه وجود دارد، زیره میتواند به عنوان یک درمان طبیعی محسوب شود.
خواص زیره سیاه برای بارداری و سقط جنین
مصرف بیش از اندازه زیره ممکن است سبب سقط جنین در زنان باردار و یا القاء زایمان زودرس شود. بنابراین زنان باردار نباید مقادیر زیادی از این دانه را استفاده کنند.
در صورت امکان دانه های کامل زیره سیاه را به جای پودر زیره سیاه خریداری کنید چون درصورتی که پودر باشد خیلی زودتر طعم خود را از دست می دهد.
دانه های زیره سیاه را به راحتی می توانید با هاون آسیاب کرد.
اگرچه ادویه ها و گیاهان معطر خشک به طور گسترده در فروشگاه ها در دسترس هستند اما ترجیحاً از مغازه های محلی خریداری نمایید. اغلب این مغازه های محلی گیاهان باکیفیت تر و تازه تری دارند.
همانند سایر محصولات زیره سیاه ارگانیک خریداری کنید تا مطمئن شوید تحت تشعشع قرار نداشته است.
پودر و دانه های زیره سیاه را باید در ظرف شیشه ای با در محکم در مکانی خشک، تاریک و خنک نگهداری کنید.
پودر زیره سیاه حدود شش ماه قابل نگهداری است اما دانه های کامل آن تا یک سال تازه می مانند.
برای استفاده کامل از طعم و عطر زیره سیاه ، دانه های کامل زیر سیاه را پیش از مصرف کمی بو دهید.
دانه زیره سیاه نیز پس از خشک شدن دور از نور و گرما و و در ظروف کاملا در بسته نگهداری شود.
مصرف زیره در دوران بارداری را حتما در برنامه غذایی خود بگنجانید. این دانه ها نیاز مادر و جنین را به آهن تامین می کند.
محتوای کلسیم آن برای استخوان بندی جنین مفید است.
همچنین زیره سیاه، باعث بهبود گوارش در بارداری می شود و ضد یبوست بارداری است.
تنظیم فشار خون بارداری و خاصیت آرامش بخش زیره از فواید دیگر آن است.
همچنین زیره ضد دیابت بارداری و تنظیم کننده قند خون است.
بطور مثال خوردن زیره پلو و یا غذایی که ادویه زیره در آن استفاده شده اشکالی در بارداری پیش نمی آورد.
اما مصرف زیره به صورت روغن یا نوشیدنی که کاربرد درمانی دارد در دوران بارداری توصیه نمی شود.
خواص زیره سیاه برای کودکان
امروزه می توان به جرئت ادعا کرد که درمان نفخ های شکمی و دل درد و به خصوص مشکلات گوارشی و مربوط به معده، می تواند توسط گیاهان دارویی برطرف گردد.
یکی از بهترین نوع این گیاهان دارویی، زیره سیاه می باشد که یکی از قوی ترین ضدنفخ های شناخته شده در جهان است که مورد استفاده قرار می گیرد.
زیره سیاه دارای طبیعت گرم و خشک و خاصیت آنتی اکسیدانی فراوان است. زیره سیاه سبب افزایش شیر مادر و برای دل درد کودکان مفید است.
خواص زیره سیاه برای معده
در زیره سیاه ترکیبی وجود دارد که غدههای مسئول ترشح اسیدها، صفرا و آنزیمها را تحریک میکند و باعث هضم بهتر غذا در معده و روده میشود.
هموروئید یا یبوست، ناشی از افزایش فشار روی رگهای انس و رکتوم است.
۷۵ درصد از افراد در مقطعی از زندگی هموروئید را تجربه میکنند.
فشار روی رگها موجب تورم، درد و خونریزی میشود. زیره سیاه فیبر بالایی دارد و به صورت طبیعی با تحریک سیستم گوارش و بهبود هضم به درمان هموروئید کمک میکند.
دانه های زیره سیاه همچنین دارای خواص ضد قارچی و ضد میکروبی است، بنابراین اگر عفونت وجود داشته باشد که یکی از نشانههای هموروئید است، زیره سیاه به درمان این مشکل کمک خواهد کرد.
زیره سیاه با جلوگیری از تشکیل گاز در دستگاه گوارش به هضم کمک میکند.
خواص زیره سیاهبرای مقابله با نفخ شکم که میتواند به درد شکم و فشار شکمی منجر شود بسیار مفید است.
زیره سیاه برای کمک به هضم غذا از تشکیل گاز در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.
همچنین دارای خواصی است که برای مقابله با نفخ شکم، که می تواند به درد شکم و درد و فشار شکمی منجر شود بسیار مفید است.
نوشیدن دمنوش زیره سیاه می تواند احساس سوزش معده را کاهش دهد.
همه کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق چایخوری زیره سیاه را به ۴ لیتر آب اضافه کنید و جوش بدهید.
ظرف را از از روی حرارت بردارید و در آن را بگذارید.
می توانید این آب را موقع احساس تشنگی و بعد از وعده های غذایی خود مصرف کنید.
توصیه می شود که آن را گرم بخورید تا مزایای بیشتری از آن به دست بیاورید.
خواص زیره سیاه برای مردان
زیره سیاه اگر با نبات مصرف شود باعث افزایش اسپرم در مردان می شود.
زیره منبغ غنی از پتاسیم و روی می باشد که سلامت جنسی را بهبود می بخشد.
روی زیه تولید اسپرم سالم را تحریک می کند و چای تهیه شده از زیره از مشکلات باروری جلوگیری می کند.
زیره خواص درمانی زیادی داشته و مصرف غذایی زیادی دارد.
از خواص زیره سیاه می توان به افزایش میل جنسی اشاره کرد.
زیره سیاه ناتوانی جنسی را رفع می کند. برای استفاده از زیره سیاه می توانید ترکیبی نوشیدنی از عسل، روغن زیره سیاه و جوز هندی را تهیه کرده و شب ها قبل از خواب بنوشید.
خواص زیره سیاه برای کبد چرب
نارسایی کبد باعث بوجود آمدن بیماریهای بسیاری میشود و زیره از بروز آنها ممانعت میکند.
زیره سموم مضر بدن را دفع کرده و به روند سمزدایی کبد کمک میکند.
زردچوبه و زیره از جمله ادویههایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه میشوند.
سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه بیشتر استفاده کنید.
شربت زردچوبه هم برای درمان کبد چرب مفید است.
مواد لازم شربت زردچوبه (۲ لیتر)
زردچوبه ۵۰ گرم
زنجبیل ۱۵ گرم
دارچین ۱۵ گرم
زیره ۲۰ گرم
عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت زردچوبه
برای تهیه این شربت ابتدا ادویه ها را نیم کوب کرده و داخل ۲ لیتر آب معدنی میریزیم.
اجازه میدهیم به مدت ۱۲ ساعت تا یک روز بماند.
سپس به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
پس از متعادل شدن حرارت تا ۵۰ درجه سانتی گراد، شربت را صاف کرده و به آن عسل اضافه میکنیم.
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت زردچوبه
برای تهیه یک لیوان از این شربت ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال باید به جای آب جوشیده از آب سرد استفاده کرد؛ همچنین میتوان چند قطره آب لیموترش هم به آن اضافه کرد.
خواص زیره سیاه در برنج و غذا
زیره سیاه دارای طبع گرم است و استفاده از آن برای غذاهای سرد به خصوص برنج خیلی مفید است چرا که طبع سرد این غذا ها که عامل بسیاری از بیماری ها است را از بین می برد.
خواص زیره سیاه در شیردهی
بسیاری از مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند به دنبال راه هایی برای افزایش شیر خود در طول دوران شیردهی هستند.
بسیاری از آن ها از داروهای گیاهی برای بهبود شیردهی استفاده می کنند.
اثر بخشی داروهای گیاهی در افزایش شیر به طور علمی ثابت نشده است اما بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که مصرف گیاهان به افزایش شیر مادر کمک می کند.
یکی از این گیاهان زیره سیاه است. زیره سیاه سرشار از آهن است.
این ماده ی معدنی برای مادران در طی دوران بارداری و شیردهی ضروری است.
زیره همچنین حرکات روده را تنطیم می کند و به درمان نفخ و بیماری های معده کمک می کند.
کمبود آهن در مادران شیرده می تواند به کم خونی منجر شود.
همچنین اختلالات گوارشی می تواند در کودکان آزاردهنده باشد.
مصرف زیره در مادران در دوران شیردهی به حل این مشکلات کمک می کند.
برای بهره مندی از تاثیر زیره در افزایش شیر مادر، یک قاشق چای خوری زیره و شکر را با شیر گرم مخلوط کنید و هر شب قبل از خواب میل نمایید. همچنین می توانید دانه های زیره سیاه را به صورت ادویه به مواد غذایی اضافه کنید. مصرف روزانه ی دمنوش زیره برای بهبود شیردهی مفید است.
به دلیل اینکه هنوز اطلاعات موثق و علمی درباره ی ایمنی مصرف زیره سیاه برای بانوان شیرده وجود ندارد.
بهتر است این بانوان، پیش از مصرف زیره با پزشک خود مشورت کنند.
خواص زیره سیاه و عسل
مصرف زیره سیاه و عسل باعث افزایش شیر مادران شیرده می شود.
هنگامی که پودر زیره سیاه با عسل و فلفل مخلوط شود، به عنوان یک داروی تقویت کننده قوای جنسی عمل می کند. این دارو در بین اعراب بسیار محبوب است.
برای از بین بردن نفخ عذاهای نفاخ می توانید گرد زیره را به مقدار یک گرم عسل مخلوط کرده و استفاده کنید.
با استفاده از عرق زیره می توان از خواص زیاد مانند کاهش وزن و لاغری بهره مند شد.
این عرق گیاهی سرشار از فیبر است که موجب کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن می شود و مصرف روزانه یک فنجان از عرق زیره در رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می شود.
می توان عرق زیره را به همراه یک قاشق عسل طبیعی مصرف نمود.
بهترین زمان برای مصرف عرق زیره، نیم ساعت قبل از وعده غذایی است.
خواص زیره سیاه و رازیانه
زیره در آشپزی کاربرد زیادی دارد و در هر آشپزخانهای، مقداری از آن پیدا میشود.
البته مصرف غذایی، تنها کاربرد زیره نیست. از این دانه برای برخی از اهداف پزشکی نیز استفاده میشود.
زیره برای درمان سرماخوردگی، کمخونی، بیخوابی و رفع اختلالات تنفسی کارآمد بوده و تاثیرات محسوسی بر سیستم گوارش بدن دارد و به عنوان تسریعکننده معده نیز استفاده میشوند.
رازیانه مانند زیره، خواص دارویی و غذایی فراوانی داشته و در اشکال متفاوتی استفاده میشود.
عرق رازیانه، روغن رازیانه و دمنوش رازیانه، از جمله فرآوردههای گیاه رازیانه هستند که هرکدام موارد مصرف متفاوتی دارند.
علاوهبر مصارف خوراکی و غذایی، رازیانه در جایگاه یک گیاه درمانگر نیز بسیار کارآمد است و در بسیاری از عطاریها یافت میشود.
این گیاه برای درمان بیماریهای هورمونی و گوارشی استفاده میشود و برای درمان چاقی و پیشگیری از برخی سرطانها کارآمد است.
اخیرا تحقیقاتی درباره تاثیر رازیانه بر فشار خون انجام شده که ثابت میکند رازیانه فشار خون زیاد را نیز تا حدودی درمان میکند.
طریقه مصرف زیره سیاه
زیره سیاه از نظر عطر و طعم شبیه به آنیسون یا بادیان رومی است.
از دانههای آن غالباً در پخت غذا استفاده میشود.
دانههای آن در انواع نان چاودار که یک نان سنتی در انگلیس است وجود دارد.
همچنین از زیره سیاه در دسرهای طعم دار، سوپها، کالباسها، سبزیجات و … استفاده میکنند.
آنها گاهی اوقات برای تهیه ترشی نیز استفاده میشوند.
اضافه کردن زیره به سالاد سیب زمینی یا سالاد کلم.
اضافه کردن آن به انواع سسها یا سوپها بر پایه گوجه فرنگی.
مخلوط کردن آن در تهیه پنیر.
استفاده از زیره در پخت انواع کیک، نان، کوکی یا کلوچهها.
اضافه کردن زیره برای طعم دادن به گوشت گاو.
به هر نوع دستورالعمل غذایی که شامل کلم است.
دمنوش زیره سیاه
برای تهیه دمنوش زیره سیاه کافی است یک قاشق غذاخوری پودر زیره سیاه را آسیاب کنید و در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مانند چای دم کنید.
بعد این دمنوش را با یک قاشق عسل و آبلیمو نوش جان کنید.
افرادی که از این دمنوش برای کاهش وزن استفاده میکنند بهتر است که نیم ساعت قبل از غذا این دمنوش را مصرف کنند و از معجزه آن بهرهمند شوند.
اگر هم برای کاهش نفخ و کمک به هضم غذا از این دمنوش استفاده میکنید، بهترین زمان مصرف آن ۳ وعده و پس از صرف غذاست.
دم کرده زیره سیاه یکی از دمنوشهای مفید برای معده است و اگر بخواهید معده را کاملا تقویت کنید، باید ۲۰ گرم زیره سیاه را با مرزنجوش و بابونه در یک لیتر آب به مدت ده دقیقه بجوشانید و پنج دقیقه دم کرده و هر روز صبح و شب یک فنجان از آن را مصرف کرد.
برای درمان برونشیت از دمنوش زیره سیاه استفاده کنید.
برای برطرف کردن سوء هاضمه دم کرده زیره سیاه مفید است.
از خواص دمنوش زیره برطرف کردن ترشحات زنانگی است.
برای رفع نفخ روده و معده میتوانید دم کرده زیره را مصرف کنید.
زیره سیاه ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است.
فرق زیره سیاه و سبز
طبع زیره سیاه خیلی گرم و خشک است. زیره سیاه دارای خواص مدر، بادشکن، مقوی، زیادکننده شیر، قاعدهآور، نیرودهنده، ضد کرم، هضم کننده، ضد تشنج، قابض، معرق، مقوی معده، قاطع اسپرم است.
زیره ی سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی – تجاری متنوعی به کار می رود.
روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنی ها، دسرها و چاشنی ها مصرف می شود و همچنین جزء معطر کرم ها، لوسیون ها و عطریات است.
زیره سبز از نظر طعم قوی تر از زیره سیاه است؛ زیره سیاه طعم و مزه ای مانند شیرین بیان دارد و از نظر ظاهری بیشتر با انیسون و رازیانه مقایسه می شود در حالیکه زیره سبز طعم تلخ و زمینی دارد و مزه ی آن تندتر است.
رنگ دانه های زیره سبز از دانه های زیره سیاه روشن تر است.
دانه های زیره سبز از نظر اندازه بزرگ تر از دانه های زیره سیاه هستند.
زیره سیاه دانه های کوچک هلال شکل و چند وجهی دارد.
زیره سبز و زیره سیاه از گیاهان مختلفی به دست می آیند؛ زیره سبز میوه خشک شده ی گیاه Cuminum cyminum است در حالی که زیره سیاه میوه ی خشک شده گیاه Carum carvi می باشد و در فارسی به نام های دیگری همچون زیره کرمانی، شاه زیره و زیره کوهی معروف است
دانه های زیره سیاه را بیشتر برای تهیه غذا های آلمانی، نان چاودار، نان تست فرانسوی، کیک و کلوچه و سوسیس خانگی استفاده می کنند.
در حالی که زیره سبز را بیشتر برای تهیه غذا های مکزیکی و هندی به کار می برند.
زیره سبز یکی از اجزای اصلی ادویه های گرام ماسالا و پودر کاری است.
زیره سیاه یک گیاه دو ساله است در حالی که زیره سبز یک گیاه یک ساله می باشد.
زیره سیاه و فشار خون
بیشتر گیاه شناسان مصرف زیره و سرکه را برای پایین آوردن فشار خون توصیه می کنند.
یکی از روشهای درمان فشار خون بالا استفاده از ترکیب رایانه و زیره است.
به این منظور مقدار مساوی از رازیانه و زیره و یک حبه قند کوچک را آسیاب نموده و صبح و شب بعد از غذا یک قاشق چایخوری از این مخلوط میل شود.
از این ترکیب برای درمان خانگی فشار خون بالا در بارداری استفاده میشود.
زیره سیاه و دیابت
تحقیقات انجام گرفته نشان می دهد که مصرف زیره در روز برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باعث کاهش کلسترول خون در آنها می شود.
دانه های زیره به دلیل داشتن کمیمالدئید باعث کاهش قند خون شده چرا که بهبود تحمل گلوکز را شامل می شود.
مصرف مقادیر زیاده زیره موجب کاهش قند خون می گردد. در مواردی مانند اعمال جراحی که حفظ قند خون ضروری است این مساله اهمیت بیشتری پیدا می کند.
اگر شما در آینده عمل جراحی در پیش دارید حداقل دو هفته قبل از عمل مصرف زیره را متوقف کنید تا در هنگام عمل جراحی دچار مشکل افت قند خون نشوید.
همانطور که گفته شد زیره به سرعت موجب کاهش قند خون می شود.
افرادی که دیابت دارند باید قند خون شان همواره کنترل شود و نوسان قند خون به هیچ عنوان برای سلامتی شان خوب نیست.
بنابراین دیابتی ها زیره را مصرف نکنند و یا اگر مجبور به مصرف هستند حتما اعتدال را رعایت کنند.
زیره سیاه و ماست برای لاغری
در سال ۲۰۱۴ پژوهشی بر روی خانمهایی با اضافه وزن انجام شد. در این تحقیق ۸۸ خانم به دو گروه تقسیم شدند و به مدت ۳ ماه تحت آزمایش قرار گرفتند.
به گروه اول دو وعده در روز ماست به همراه ۳ گرم زیره و به گروه دوم دو وعده ماست بدون زیره داده شد.
در عین حال تمامی شرکت کنندگان از برنامه غذایی یکسانی پیروی میکردند.
بعد از سه ماه مشخص شد گروهی که ماست را همراه با زیره میخوردند نسبت به گروه دیگر کاهش وزن بیشتری را تجربه کردهاند.
برای لاغری با زیره و ماست ، یک قاشق چایخوری پودر زیره را همراه با یک قاشق چایخوری ماست مخلوط کنید و هر روز بعد از صرف غذا به مدت ۱۵ روز بخورید.
طریقه مصرف عرق زیره برای لاغری
با استفاده از عرق زیره می توان از خواص زیاد مانند کاهش وزن و لاغری بهره مند شد.
این عرق گیاهی سرشار از فیبر است که موجب کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن می شود و مصرف روزانه یک فنجان از عرق زیره در رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می شود.
می توان عرق زیره را به همراه یک قاشق عسل طبیعی مصرف نمود.
بهترین زمان برای مصرف عرق زیره، نیم ساعت قبل از وعده غذایی است.
طرز شستن زیره سیاه
زیره را باید با دست پاک کنی و شستن زیره سیاه با آب منطقی نیست و نمی شود مانند خاکشیر آن را شست.
پودر زیره سیاه
زیره سیاه چون این خاصیت را دارد که به عنوان ادویه مورد استفاده قرار گیرد بهتر است که به صورت پودر در یاید مانند فلفل سیاه و دارچین و … مصرف شود.
مضرات زیره سیاه
زنان باردار بهتر است در مصرف زیره احتیاط کنند چرا که باعث سقط جنین می شود.
زیاده روی در خوردن زیره و عرق زیره می تواند در بلند مدت به کبد و کلیه ها آسیب بزند.
این دانه دارای خواص مخدری است و می تواند باعث مشکلات ذهنی و خواب آلودگی و .. شود در صورتی که بیش از حد مصرف شود.
مصرف مقادیر زیاد از دانه زیره منجر به خونریزی شدید در دوران قاعدگی می گردد برای همین جدا توصیه می شود در این دوران با احتیاط مصرف شود.
بیماران دیابتی برای اینکه سطح قند خون طبیعی داشته باشند، بایستی قند خون خود را کنترل کرده و با رعایت نکاتی که بارها گفته ایم مانع از نوسانات قند خون خود شوند.
دانه زیره ممکن است به سرعت قند خون شما را کاهش دهد.
بنابراین، افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید از مصرف آنها خودداری کنند.
زنان شیرده باید از مصرف زیاد زیره جلوگیری کنند زیرا این امر ممکن است به تولید کم شیر منجر شود.
اگرچه، این عارضه جانبی برای همه رایج نیست، اما مقدار زیاد زیره در رژیم غذایی شما می تواند صدمات بیشتری را نسبت به سلامتی شما ایجاد کند.
با توجه به فواید این دانه ها همچنین نباید از خوردن آنها به طور کامل خودداری کنید. فقط مصرف را تا حد متوسط نگه دارید.
دانه های زیره به دلیل خاصیت تسکین مشکلات گوارشی شناخته شده است ، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند عامل یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی ، سوزش سر دل نیز باشد که در این بین سوزش سر دل از شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است با مصرف بیش از اندازه زیره بروز کند.
طبق بررسی های انجام شده زیره موجب سرکوب تستوسترون می شود که منجر به ناباروری در مردان می شود.
مصرف بیش از اندازه زیره موجب خارش پوست و آلرژی می شود. افراد مبتلا به آلرژی اگر مجبور به استفاده از زیره هستند حتما در مقادیر کم از این دانه مصرف کنند.
صبق نتایج تحقیقات ، زیره سیاه ممکن است با برخی از آنتی بیوتیک ها و دارو های کاهش دهنده قند خون تداخل داشته باشد.
زیره سیاه در بعضی از نوزادان موجب حساسیت می شود.
اگر برای لاغری از زیره سیاه بهره می رید بهتر است که زیاده روی نکنید چرا که هر کدام از موارد بالا ممکن است برای شما پیش بیاید.