خواص حبوبات ؛ جدول خواص کلی حبوبات و تعریف حبوبات چیست

خواص حبوبات

خواص حبوبات ؛ جدول خواص کلی حبوبات و تعریف حبوبات چیست

خواص حبوبات ؛ جدول خواص کلی حبوبات و تعریف حبوبات چیست همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با حبوبات

حبوبات بسیار کم چرب هستند و منبع پروتئین گیاهی و گلوسیدها محسوب می‌شوند.

از این گذشته این مواد غذایی مفید دارای مواد معدنی و ویتامین‌های مختلفی از جمله کلسیم، پتاسیم، آهن و ویتامین‌های گروه B می‌باشند.

حبوبات از جمله گیاهان پروتئینی هستند که مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی

مثل آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌ها خصوصاً ویتامین‌های گروه B دارند.

حبوبات یا “بُنشن” شامل انواع دانه های خوراکی مانند لوبیا، عدس، ماش، نخود، لپه و غیره می‌باشد.

حبوبات دارای مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند:آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین آ می‌باشند.

خواص حبوبات در طب سنتی

طبع لوبیا چشم بلبلی از نظر طب سنتی کمی گرم و تر است.

در ۱۰۰ گرم از این لوبیا ۱۱۶ کالری موجود است.

کالری لپه در هر ۱۰۰ گرم ۳۴۱ است و لپه دارای طبع نسبتا گرم و خشک است.

عدس دارای طبع سرد و خشک است و هر ۱۰۰ گرم عدس خام ۳۵۳ کالری دارد.

طبیعت باقلا تازه سرد و تر و طبع باقلا خشک سرد و خشک می باشد.

کالری ۱۰۰ گرم باقلا پخته ۱۱۰ کالری و ۱۰۰ گرم باقلا خام ۳۴۱ کالری است.

لوبیا قرمز از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و تر است.

هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز خام ۳۳۷ کالری داد.

هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز پخته شده ۱۲۷ کالری دارد.

از نظر طب سنتی لوبیا سفید دارای طبع معتدل است.

هر ۱۰۰ گرم لوبیا سفید دارای ۱۳۹ کالری می باشد.

از نظر طب سنتی نخود دارای طبع گرم و خشک است.

هر ۱۰۰ گرم نخود خام ۳۶۴ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم نخود پخته ۱۶۴ کالری است.

هر ۱۰۰ گرم نخود پخته شده با روغن ۲۳۶ کالری دارد.

هر ۱۰۰ گرم کنسرو نخود ۱۱۹ کالری دارد.

عدس دارای طبع سرد و خشک است و هر ۱۰۰ گرم عدس خام ۳۵۳ کالری دارد.

از نظر طب سنتی لوبیا سیاه دارای طبع گرم و تر است.

هر ۱۰۰ گرم لوبیا سیاه دارای ۱۳۲ کالری می باشد.

طبع لوبیا چیتی در طب سنتی گرم و تر است.

هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز خام ۳۳۷ کالری داد.

هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز پخته شده ۱۲۷ کالری دارد.

حبوبات سرشار از آمینو اسید هستند . آمینو اسید یک ماده مغذی برای ساخت پروتئین است

و باعث رشد موها، زیبایی پوست و ناخن ها می گردد و همچنین انرژی لازم فرد را تامین خواهد کرد .

فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که احساس سیری به فرد می دهد ، به گوارش او کمک می کند ،

باعث می شود که مواد اضافی از بدن او خارج شوند ، قند خون را تنظیم می کند و همچنین کلسترول را پایین تر می آورد .

یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد

که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند

آهن نیز یکی دیگر از اجزای معدنی ضروری است که اکسیژن را به سلول های خونی

از ریه به دیگر قسمت های بدن می رساند و به افزایش سطح انرژی و استقامت بدن کمک خواهد کرد.

تیامین یا ویتامین ب ۱ نقش فعالی در متابولیسم کربوهیدرات دارد و آن را به انرژی قابل مصرف تبدیل می کند .

منگنز نیز مسئول تولید و نگهداری از هورمون های جنسی ، تنظیم قند خون ، عملکرد عصبی و مغزی، تنظیم کلسیم و جذب آن می باشد

منیزیم مسئول افزایش سلامت قلبی عروقی ، بهبود فعالیت عضلانی و ریلکسیشن ، تولید انرژی و استخوان های سالم می باشد.

آنتی اکسیدان موجود در حبوبات برای مبارزه با رادیکال های آزاد همراه با پیری ، سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی عروقی مناسب است.

حبوبات بر پایه گیاه هستند و شامل مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می باشند

زیرا گلایسمیک کمی دارند و دیابت را کنترل می کنند و بیماری های قلبی عروقی را می کاهند.

فیبر موجود در حبوبات به فرد احساس سیری می دهد و به کاهش وزن کمک می کند .

طبق مطالعات انجام شده افرادی که حبوبات مصرف می کنند ، فیبر، پتاسیم ، آهن و مس بیشتری دریافت می کنند .

در نتیجه علاوه بر کاهش وزن، یک بدن سالم خواهند داشت.

خواص حبوبات برای کودکان

مصرف حبوبات برای کودکان تا قبل از ۹ ماهگی ممنوعیت دارد. اما بعد از آن باید این مواد غذایی را وارد برنامه تغذیه کودک کنید.

حبوبات دارای فیبر بسیار زیادی هستند که از مبتلا شدن به انواع سرطان در قسمت های متفاوت دستگاه گوارشی جلوگیری می کند

و همچنین باعث درمان یبوست های مزمن می شود و به طور کلی تغذیه مناسبی برای کودکانی که به فاویسم مبتلا نیستند، می باشد.

مصرف حبوبات برای کودکان تا قبل از ۹ ماهگی ممنوعیت دارد.

اما بعد از آن باید این مواد غذایی را وارد برنامه تغذیه کودک کنید. حبوبات برای کودکان می تواند جای کمبود گوشت و تخم مرغ را بگیرد

زیرا دارای مواد پروتئینی بسیار زیادی می باشد و همچنین نسبت به گوشت و تخم مرغ مواد معدنی بسیاری هم هست.

فیبر ها و قند هایی که در حبوبات مشاهده می شوند باعث عملکرد بهتر سیستم گوارش می شوند و اشتها را کنترل می کنند

و از لاغری و چاقی مفرط جلوگیری می کند. حبوبات را بهتر است با گروه غلات به کودک بدهید تا پروتئین کافی برای رشد وی فراهم شود.

از خواص دیگر حبوبات می توان به بالا بودن ترکیبات گیاهی آن ها اشاره کرد.

ترکیبات گیاهی می تواند بدن کودک شما را از مواد سمی و مضری که در محیط وجود دارد حفظ کند.

با توجه به اهمیتی که حبوبات دارد می توان آن ها را در هفته ۳-۴ بار در برنامه تغذیه کودک جایگزین کنید.

خواص حبوبات برای لاغری

فیبر موجود در حبوبات به فرد احساس سیری می دهد و به کاهش وزن کمک می کند .

طبق مطالعات انجام شده افرادی که حبوبات مصرف می کنند ، فیبر، پتاسیم ، آهن و مس بیشتری دریافت می کنند .

در نتیجه علاوه بر کاهش وزن، یک بدن سالم خواهند داشت.

خواص حبوبات برای مو

مقادیر بالای پروتئین، منگنز و روی موجود در لپه به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و برای درمان ریزش مو مفید می باشد.

ویتامین A و روی موجود در نخود فرنگی به کاهش التهاب پوست سر کمک کرده و برای درمان شوره سر مفید هستند.

گفته می شود که اگر گل باقلا را له کنید و بر روی موی سر بمالید برای جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها مفید می باشد.

ماساژ پوست صورت و بدن با باقلا می تواند به رفع موهای زائد بدن کمک کند.

برای تهیه ماسک باقلا برای مو های زائد پوست به این شکل عمل کنید.

باقلا سبز را رنده کرده و سپس خشک کنید. وقیت که خشک شد آسیاب کنید،

آرد باقلا را با آب لیمو ترش تازه یا سرکه مخلوط کرده و در یک ظرف دربسته بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند.

بعد از برداشتن مو های زائد صورت و بدن، این ترکیب را بر روی پوست ماساژ دهید

و سپس با آب سرد بشویید. این کار را آنقدر انجام دهید تا مو های زائد کاملا از بین بروند.

عدس به دلیل دارا بودن آهن، پروتئین و فولات برای سلامت موها بسیار مفید است.

فولات و آهن به تولید گلبول های قرمز و اکسیژن رسانی سلول های پوست کمک کرده و ریشه موها را تقویت می کنند.

خواص حبوبات برای دیابت

حبوبات بر پایه گیاه هستند و شامل مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می باشند

زیرا گلایسمیک کمی دارند و دیابت را کنترل می کنند و بیماری های قلبی عروقی را می کاهند.

مصرف منظم حبوبات به بدن کمک می کند تا سطح کلسترول را کاهش دهد

و بتواند فشار خون را کنترل کند . مطالعات این قضیه را به اثبات رساندند

که مصرف روزانه حبوبات به شدت در کاهش فشار خون بالا، تری گلیسیرید و وزن موثر است.

خواص حبوبات برای جنین در بارداری

یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد

که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند

تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند ، انرژی زیادی به دست بیاورند و تولید سلول های قرمز خون افزایش پیدا کند.

فولیک اسید در کاهش حملات قلبی ، سکته و بیماری های عروقی موثر است.

خواص حبوبات برای پرندگان

لپه به دلیل داشتن خواص زیاد برای پرندگان از جمله کبوتر و عروس هلندی مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف لپه باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی پرندگان می شود.

مواد لازم :

لوبیا :یک پیمانه

جو : نصف پیمانه

لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه

عدس: نصف پیمانه

نخود : بصف پیمانه

ماکارانی و برنج : به میزان لازم

سبزیجات : جعفری، گشنیز، اسفناج خرد شده

پنج حبوبات نامبرده شده را به مدت یکساعت بپزید (حبوبات نیم پز شود) سپس

به آن برنج ،ماکارانی و سبزی را اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه همه مواد را با هم بپزید .

مقدار آب را به اندازه ای بریزید که سوپ سفتی حاصل شود. .( اجازه دهید بیشتر آب بخار شود)

این سوپ را در اندازه های یکسان توسط نایلون بسته بندی کرده و فریز نمایید

و هر بار یک بسته را پس از همدما شدن با محیط به طوطی خود بدهید به یاد داشته باشید

این مقدار برای خوراک یک هفته پرنده مناسب است و بهتر است

بیشتر از آن پخته و فریز نشود تا مواد غذایی خود را به طور کامل از دست ندهند.

خواص حبوبات برای پوست

مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا چشم بلبلی

به رفع چین و چروک پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

مقادیر بالای ویتامین A موجود در لوبیا چشم بلبلی به سلامت پوست کمک کرده

و با تشکیل سلول های جدید، باعث ترمیم پوست آسیب دیده می شود.

در لپه فولات ، روی و ویتامین های زیای وجود دارد که به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده

و باعث می شود تا پوست در مقابل اشعه ماورا بنفش خورشید آسیب نبیند.

مصرف لپه باعث کاهش خطر آفتاب سوختگی می شود.

لپه به پاک سازی پوست صورت کمک کرده و باعث روشن تر شدن و سفید تر پوست صورت می شود.

پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن،

با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه،

از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

باقلا منبع خوبی از ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی شناخته می شود

و علائم پیری زودرس مانند چین و چروک صورت و چروک دور چشم را رفع کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

باقلا می تواند به عنوان یک اسکراب طبیعی برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت استفاده شود.

برای تهیه ماسک باقلا و سرکه برای لک پوست صورت به این صورت عمل کنید.

مقداری باقلا خشک را آسیاب کنید تا آرد شود، آرد باقلا را با مقداری آب، سرکه و گلاب ترکیب کنید

و خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید.

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در باقلا می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت مفید باشد.

برای تهیه ماسک باقلا برای جوش صورت به این صورت عمل کنید.

مقداری باقلای پخته شده را له کنید و با شنبلیله و عسل مخلوط کنید

و بر روی جوش صورت بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در لوبیا قرمز احتمال پیری زودرس را کاهش داده

و با کاهش چین‌وچروک پوست به جوان‌سازی صورت کمک می کند.

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن،

حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده

و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

خاصیت آنتی اکسیدانی لوبیا قرمز از آسیب سلولی پوست جلوگیری کرده

و فلاونوئیدها علائم پیری همچون چین و چروک و خطوط ناخوشایند را کاهش می دهد.

روی موجود در لوبیا قرمز اثر مثبت در سلامتی پوست داشته و با کنترل عملکرد غدد چربی از بروز جوش و آکنه جلوگیری می کند.

اسید فولیک نیز با بازسازی منظم سلول های پوست، منافذ را پاکسازی کرده و احتمال بروز آکنه را کاهش می دهد.

خواص حبوبات در بدنسازی

لوبیا چشم بلبلی حاوی مقادیر بالای پروتئین بوده و یکی از بهترین منابع پروتئین

گیاهی برای گیاهخواران و ورزشکاران به خصوص بدنسازان محسوب می شود.

لوبیا چشم بلبلی به دلیل داشتن کربوهیدرات فراوان می‌تواند به ریکاوری عضلات پس از تمرینات بدن‌سازی کمک کند.

لوبیا بلبلی به دلیل داشتن فیبر فراوان به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای لاغری و کاهش وزن ورزش‌کاران مفید است.

منیزیم موجود در لوبیا بلبلی باعث سنتز پروتئین شده و به عضله‌سازی در بدن سازان کمک می‌کند.

ویتامین ب نیز درلپه وجود دارد ریبوفلاوین و نیاسین متابولیسم کربوهیدرات را افزایش می دهند

و از ذخیره سازی چربی جلوگیری و سطح انرژی را افزایش می دهند این برای افرادی مناسب است

که در آب و هوای خشک زندگی می کنند، کار فیزیکی انرژی را به سرعت کاهش می دهد.

لپه یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است.

۲۶ درصد از انرژی موجود در لپه مربوط به ساختار پروتئینی آن می‌شود.

از این رو، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی تبعیت می‌کنند می‌توانند

آن را به عنوان یکی از منابع اصلی پروتئین جایگزین گوشت کنند.

مصرف باقلا به دلیل وجود آهن سبب افزایش انرژی بدن می شود

زیرا آهن برای تولید هموگلوبین لازم است و هموگلوبین اکسیژن را به سلول ها می دهد.

کمبود آهن سبب کاهش اکسیژن در بدن و احساس خستگی و کسلی می شود.

یک لیوان باقلای پخته شده ۱۴ درصد آهن موردنیاز روزانه ی شما را تأمین می کند.

باقلا سرشار از فولات و آهن و روی است و به همین دلیل برای ورزشکاران مفید است.

لوبیا سفید یکی از بهترین انواع حبوبات برای بدنسازان و ورزشکاران محسوب می شود؛

مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا سفید به لاغری و کاهش وزن کمک می کند

و پروتئین موجود در آن باعث تقویت ماهیچه ها و عضله سازی در بدنسازی می شود.

انواع حبوبات

نخود سفید

نخود سیاه

نخود فرنگی سبز

لوبیا چیتی

لوبیا قرمز

لوبیا سفید

لوبیا چشم بلبلی

لوبیا سیاه

لوبیا عروس

لپه

عدس سیز

عدس قرمز

عدس قهوه ای

عدس نارنجی

ماش

باقلا

لیست خشکبار

لیست اقلام خشکبار شامل انواع خرما پیارم، خرما آلویی، توت خشک، کشمش مویز، انجیر خشک،

آلبالو خشک، انواع برگه، پسته، انواع تخمه، آلو بخارا، زعفران، قیسی، کنجد، انواع آجیل شور و شیرین و غیره می‌باشد.

لیست غلات

جو؛ برنج قهوه‌ای؛ گندم سیاه؛ بلغور (گندم ترک خورده)؛ ارزن؛ بلغور جو دوسر؛ ذرت بو داده؛ نان؛ پاستا یا کراکر گندم کامل؛

گرفتن نفخ حبوبات

برای به حداقل رساندن نفخ ناشی از مصرف حبوبات می توانیداین چند راه ساده را امتحان کنید

حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.

بهتر است هر ۲ ساعت یک بار، آب حبوبات خیش شده را عوض کنید.

حبوبات خیس شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست شان را جدا کنید.

جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها می شود.

هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.

حبوبات را با ادویه های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.

حبوبات را حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانید.

از مصرف هم زمان حبوبات با سایر خوراکی های نفاخ مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید.

۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه های به خودی خود باعث ایجاد نفخ می شوند

و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.

جوش شیرین در پخت حبوبات

اندازه نوک انگشت جوش شیرین را درون حبوبات در حال پخت اضافه کنید،

موجب نرم شدن آن ها می شود و دیگر زیر دندان نمی آیند.

این ترفند به ویژه برای لوبیا و نخودهای مانده و کهنه بسیار موثر است.

حبوبات آبگوشت

از حبوبات مورد استفاده در آبگوشت می توانیم به نخود و لوبیا سفید اشاره کنیم.

حبوبات آش رشته چیست

لوبیا چیتی

نخود

عدس

لوبیا سفید

حبوبات برای سگ

اگر چه لوبیای چشم بلبلی هیچ مادۀ سمّی ‌برای سگ‌ها ندارد، ولی می‌تواند در سقف دهان

یا گلو یا روده تل‌انبار شود و مشکلاتی برای حیوان به وجود آورد.

لپه به دلیل داشتن پروتئین فراوان برای سگ خوب است به شرطی که کاملا پخته شده باشد و در مصرف زیاده روی نکند.

از دادن باقلا به سگ ها خودداری کنید.

باقلا به سدت حساسیت زا است و می تواند حیوان شما را مسموم کرده و در عرض چند ساعت بکشد.

حبوبات پخته مقادیر بالای ویتامین و املاح معدنی برای سگ‌ها دارد ؛ و به هیچ وجه منجر به مسمومیت در سگ نشده

و در دستور اغلب غذاهای خانگی سگ وجود دارد.مثلا عدس برای سگ بصورت پخته شده قابل استفاده است.

حبوبات برای کبد چرب

لپه زرد حاوی مقادیر قابل توجه مولیبدن است که به سم زدایی و پاک سازی کبد

از سولفیت های کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های کبد را کاهش می دهد.

خوردن لپه باعث درمان بیماری کبد چرب می شود.

در مورد اینکه باقلا برای کبد چرب فایده دارد یا ضرر مطلبی با مبنای علمی پیدا نشد.

برای درمان کبد چرب با روش خانگی حتما از لیمو ترش استفاده کنید.

همچنین لبو و آب لبو هم می تواند باعث درمان کبد چرب شود.

انواع توت و انگور نیز برای این بیماری مفید است.

عدس به دلیل داشتن فیبر فراوان باعث پاکسازی کبد و سم زدایی از کبد می شود ، شما می توانید برای درمان کبد چرب از عدس کمک بگیرید.

مصرف عدس قرمز همچنین به کاهش تشنگی و حرارت کبد و نیز پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می‌کند.

یکی از خواص مهم لوبیا چیتی برای بدن این است که برای سم زدایی و پاک سازی کبد بسیار مناسب است.

لوبیا چینی حاوی مقادیر غنی از مولبیدن است که برای پاک سازی کبد از آلودگی ها و سموم بسیار مفید و موثر است.

لوبیا چیتی علاوه بر اینکه می تواند کبد را از آلودگی ها و فلزات سنگین که باعث صدمه زدن به کبد می شوند

پاک سازی و سم زدایی کند می تواند خطر ابتلا به بیماری های شایع کبدی مانند کبد چرب را نیز به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد.

حبوبات برای گربه

حبوبات سمی و خطرناک نیستن. اما باعث نفخ گربه میشن و ممکن اذیتش کنن.

در حد یکی دو تا دونه عدس ایرادی نداره. سعی کنید فقط زیاده‌روی نشه.

حبوبات برای پسردار شدن

برای افزایش احتمال پسر دار شدن شما باید غذاهایی را دریافت کنید که سدیم و پتاسیم بالایی دارند، اما حاوی کلسیم و منیزیم پایینی هستند.

برای رسیدن به هدف باید توصیه های زیر را به کار بندید: افزایش دریافت سدیم: با اضافه کردن نمک به غذاها

افزایش دریافت پتاسیم: با دریافت میوه (تازه و خشک)، سبزی (مثل سالاد) و حبوبات

کاهش دریافت کلسیم: با کاهش دریافت لبنیات توصیه می شود

این نوع رژیم غذایی حداقل چند دوره قاعدگی پیش از باردار شدن آغاز شود.

حبوبات در رژیم کتوژنیک

در رژیم غذایی کتوژنیک مصرف یکسری از غذاها و میوه‌ها غیر مجازه.

منظور از خوراکی‌های غیر مجاز، اونهایی هستن که درصد کربوهیدراتشون بالاس

حبوبات هم جزو این مواد غذایی هستند.

حبوبات در شیردهی

مصرف حبوبات چون باعث نفخ نوزاد می شود توصیه نمی شود.

حبوبات و رفلاکس معده

حبوبات جزو غذاهای مجاز برای کسانی است که به رفلاکس معده دچارند و می تواند به درمان بیماری آنها کمک کند.

حبوبات و نقرس

اگر از بیماری هایی مثل نقرس رنج می برید ، برای مصرف حبوبات حتماً با پزشک مشورت کنید .

افراد مبتلا به نقرس نباید سرخود از حبوباتی مثل لوبیا یا نخود استفاده کنند

زیرا گاهی اوقات احتمال ابتلا به بیماری را فراهم می کند ،

اوریک اسید را بالا می برد که عاملی برای حمله نقرس است.

حبوبات و غلات

تفاوت اصلی دیگر بین غلات و حبوبات در این است که حبوبات فاقد کربوهیدرات های موجود در غلات هستند.

در عوض حبوبات منبع مواد مغذی دیگری مثل پروتئین و اسیدهای آمینه محسوب می شوند.

غلات گیاهان علفی هستند که دانه های آنها قابل خوردن است. این محصولات به مقدار زیادی تولید می شوند

و در بسیاری از کشورهای جهان ماده اصلی غذایی مردم محسوب می شوند.

برای همین از غلات به عنوان محصولات اصلی غذایی نام برده می شود.

غلات سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی، چربی ها و روغن هستند.

این محصولات از سبوس، جوانه و اندوسپرم تشکیل شده اند. اگر سبوس و جوانه حذف شوند، اندوسپرم به عنوان کربوهیدرات باقی می ماند.

غلات مهم مصرفی در جهان شامل گندم، برنج، چاودار، جو دوسر و ذرت است.

این محصولات بسیار مغذی هستند و فواید زیادی برای سلامتی دارند.

حبوبات دانه های خوراکی متعلق به خانواده حبوبات هستند.

حبوبات محصولات یک ساله هستند و به صورت دانه خشک برداشت می شوند.

این محصولات سالم و مقوی هستند و پخت آسانی هم دارند.

صدها نوع حبوبات در سراسر جهان رشد می کند.

تولید حبوبات باعث بهبود کیفیت خاک و کاهش گازهای گلخانه ای می شود.

علاوه بر این حبوبات نسبت به سایر محصولات به آب کمتری هم برای رشد نیاز دارند.

حبوبات منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی هستند و پتاسیم، فسفر، آهن، منیزیم، روی، فولات، تیامین و نیاسین فراوانی هم دارند.

حبوبات و محصولات جالیزی

جالیز یا پالیز به کشتزاری گفته می‌شود که محصولاتی از رده صیفی جات مانند خربزه و هندوانه

و خیار در آن کاشت و برداشت می‌شوند. در شهرهای قدیمی ایران جالیز را، جیلیز می‌گویند.

بُنشن یا حبوبات که جمع کلمه حبوبه است و شامل نوعی از دانه‌های خوراکی ماند لوبیا، عدس، ماش، نخود و غیره می‌باشد.

حبوبات از منابع مهم غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیه به شمار می آید. ارزش بیولوژیکی

پروتئین حبوبات به سبب دارا بودن بسیاری از اسید های آمینه ضروری در مقایسه با سایر منابع تامین کننده پروتئین بسیار بالا می باشد.

حبوبات یا بنشن ازجمله گیاهان پروتئینی هستند که مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات

و مواد معدنی آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌ها خصوصا ویتامین‌هایB گروه دارند.

حبوبات و یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در لپه به بهبود حرکات روده کمک کرده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

به دلیل آنکه لپه دارای فیبر محلول است مصرف آن می‌تواند خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد.

مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا قرمز باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

طیکی از بهترین خواص لوبیا قرمز تاثیر مثبت آن روی گوارش است.

فیبر موجود در لوبیا قرمز باعث افزایش تولید آب معده شده و حرکت روده ها را تنظیم می کند،

به همین دلیل استفاده منظم لوبیا قرمز به کاهش یبوست و نفخ کمک کرده

و خطر بروز سرطان روده بزرگ، بواسیر و زخم معده را کاهش می دهد.

حبوبات و فشار خون

مصرف منظم حبوبات به بدن کمک می کند تا سطح کلسترول را کاهش دهد و بتواند فشار خون را کنترل کند .

مطالعات این قضیه را به اثبات رساندند که مصرف روزانه حبوبات به شدت در کاهش فشار خون بالا، تری گلیسیرید و وزن موثر است.

حبوبات و سنگ کلیه

در صورت پایین بودن میزان کلسیم شما، سطح اگزالات می تواند افزایش یابد.

کلسیم دریافتی از مواد غذایی بهتر از کلسیم موجود در مکمل ها است،

زیرا این عوامل با تشکیل سنگ کلیه در ارتباط هستند.

منابع خوب کلسیم شامل شیر، ماست، پنیر و انواع دیگر لبنیات می شود.

منابع گیاهی کلسیم شامل حبوبات، توفو کلسیم، سبزیجات سبز تیره، آجیل، مغزها و شیره سیاه است.

فواید حبوبات و لبنیات

برای اینکه توده استخوانی بدن دچار تخلخل نشود و ساخت بافت استخوانی جدید که به صورت طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد، ادامه پیدا کند،

باید عوامل متعددی در نظر گرفته شود. یکی از مهم ترین موارد آن تامین کلسیم کافی برای بدن است.

لبنیات و شیر یکی از اصلی‌ترین منابع طبیعی و خوراکی قابل استفاده بدین منظور است.

شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر این‌ که مصرف شیر می‌تواند از بروز سرطان‌ روده بزرگ و سینه در زنان جلوگیری کند.

از مهمترین خواص لبنیات برای بدن انسان تامین کلسیم است.

تامین نامناسب کلسیم در طول زندگی، باعث افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان می‌شود.

تقاضای بدن برای کلسیم در سنین رشد و در دوران کودکی و نوجوانی بیشتر است.

هنگامی ‌که صحبت از خواص لبنیات برای بدن انسان و مزایای مصرف شیر برای سلامتی می‌شود،

همگی ما به یاد تأثیرات آن بر رشد و استحکام استخوان‌ها و تامین کلسیم بدن می‌افتیم.

حبوبات سرشار از آمینو اسید هستند . آمینو اسید یک ماده مغذی برای ساخت پروتئین است

و باعث رشد موها، زیبایی پوست و ناخن ها می گردد و همچنین انرژی لازم فرد را تامین خواهد کرد .

فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که احساس سیری به فرد می دهد ، به گوارش او کمک می کند ،

باعث می شود که مواد اضافی از بدن او خارج شوند ، قند خون را تنظیم می کند و همچنین کلسترول را پایین تر می آورد .

یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد

که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند

آهن نیز یکی دیگر از اجزای معدنی ضروری است که اکسیژن را به سلول های خونی

از ریه به دیگر قسمت های بدن می رساند و به افزایش سطح انرژی و استقامت بدن کمک خواهد کرد.

تیامین یا ویتامین ب ۱ نقش فعالی در متابولیسم کربوهیدرات دارد و آن را به انرژی قابل مصرف تبدیل می کند .

خواص آب حبوبات پخته شده

آب نخود دارای طبعی گرم و خشک است.

آب نخود باعث تقویت نیروی جنسی می شود.

برای بدن های ضعیف خوب است و قوت می بخشد.

باد را و همچنین بیماری های ناشی از باد را از بین می برد.

برای بیماری های کلیه و مثانه و مالیخولیایی خوب است.

باعث تثبیت کلسیم استخوان ها می شود و برای تقویت عضلات و جلوگیری از اسپاسم مفید است.

دارای فسفر است و تقویت کننده سلول های مغزی است.

دارای اسید فولیک و آهن است و می تواند به درمان کم خونی کمک کند.

ملین ات و در تخلیه و پاکسازی روده ها موثر است و از یبوست پیشگیری می کند.

چونکه سرشار از ویتامین های گروه بی است برای داشتن انرژی و جلوگیری از سستی و خستگی مفید است.

اگر چندماه به صورت مستمر استفاده شود برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.

آب نخود پخته برای درمان سرفه و عفونت ریوی مفید است و گرفتگی صدا را درمان می کند و مجاری ادراری را ضد عفونی می کند.

برای کاهش تورم لثه ها مفید است و برای بیماری های ناشی از بلغم و سودا مفید است.

مضرات حبوبات

بعضی از حبوبات ها حاوی ماده ای به نام تیرامین هستند که میگرن را تشدید می کنند .

این غذاها معمولاً باعث ایجاد واکنش آلرژیک در بعضی از افراد نیز می شوند.

اگر از داروهایی مثل MAO برای درمان افسردگی استفاده می کنید ،

احتمالاً فرد مصرف چنین داروهایی همراه با حبوبات با افزایش فشارخون روبرو شود.

بعضی از حبوبات مثل سویا حاوی ماده ای هستند که جذب بتاکاروتن و ویتامین ب ۱۲ و دی را مختل می کنند .

البته اگر چنین غذاهایی حرارت دیده شوند و به اصطلاح پخته مصرف شوند ، اثرشان در ایجاد اختلال در جذب ویتامین ها کاهش پیدا می کند.

اگر از بیماری هایی مثل نقرس رنج می برید ، برای مصرف حبوبات حتماً با پزشک مشورت کنید .

همانطور که می دانید حبوبات عامل اصلی مشکلات گوارشی و ایجاد نفخ در فرد می باشند ،

بخصوص اگر این حبوبات را خشک مصرف کنید . زمانی که بدن شما قند موجود در این مواد غذایی را بشکند ، گاز تولید می گردد .

مواد گیاهی مثل لیمو یا رازیانه می تواند از وجود این نفخ ها جلوگیری کنند.

خوردن حبوبات مانده و تاریخ گذشته و حشره زده خطرناک است و می تواند باعث مسمومیت شدید شما شود.

مصرف حبوبات در بارداری باعث نفخ می شود.

فریز کردن حبوبات برای مدت طولانی باعث می شود ارززش غذایی خود را از دست بدهند.

حبوبات برای دردهای کلیه خوب است ولی در کسانی که حساسیت دارند می تواند عکس عمل کند.

خیس کردن حبوبات باعث از بین رفتن نفخ آنها می شود و ضرر خاصی ندارد.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.