خواص حریره بادام ؛ طبع و عوارض سرلاک حریره بادام خیراندیش برای نوزاد و بزرگسالان

خواص حریره بادام

خواص حریره بادام ؛ طبع و عوارض سرلاک حریره بادام خیراندیش برای نوزاد و بزرگسالان

خواص حریره بادام ؛ طبع و عوارض سرلاک حریره بادام خیراندیش برای نوزاد و بزرگسالان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با حریره بادام

حریره بادام از جمله مواد غذایی مفید بعنوان غذای کمکی در نوزادان است . در این مقاله طرز تهیه حریره بادام و خواص آن را توضیح خواهیم داد.

بهتر است در دوران شش ماهگی که قصد دارید از غذاهای کمکی استفاده کنید. “حریره بادام” و شیر بادام تهیه کنید .

از این ماده غذایی بهره ببرید زیرا یه دلیل داشتن مواد مغذی به جلوگیری از نرمی استخوان ها و کلسیم سازی در این دوره بسیار کمک می کند.

بهتر است بادام را به دلیل سرشار بودن از مواد مغذی و فواید فراوان فقط به دوران نوزادی محدود نکنید.

و برای رشد بهتر کودکان ار آن در رژیم غذایی دوران کودکی فرزندانتان استفاده کنید.

خواص حریره بادام در طب سنتی

از نظر طب سنتی حریره بادام دارای طبع گرم و تر است.

مواد مغذی موجود در بادام که به بخشی از آن اشاره شد می تواند به سلامت و رشد مغز بخصوص در کودکان کمک کند.

بادام دارای ریبوفلاوین و ال کارنیتین موجب بالا بردن فعالیت مغز کودک می شود.

در صورت حساسیت نداشتن کودک به بادام، دادن حریره بادام به کودکان می تواند نیاز روزانه آنها را به مواد مغذی بخوبی تامین کند.

حریره بادام خلط آور است و خس خس سینه را خوب می کند. خوردن حریره بادام برای درمان گلودرد و سرفه مفید است.

و از آنجایی که حریره بادام یک غذای آبدار است خوردن آن در مواقع سرماخوردگی به شدت توصیه می شود.

خوردن حریره بادام می تواند به کاهش وزن کمک کند.

حریره بادام قند خون را کاهش می دهد.

کلسترول مضر بدن را تنظیم می کند.

چربی حریره بادام جز چربی های سالم است.

حریره بادام مشکلات گوارشی را رفع می کند.

کلسیم و فسفر از پوکی استخوان جلوگیری می کند و تراکم معدنی استخوانی بدن را بهود می بخشد.

شیره و حریره بادام به دلیل ارزش غذایی بالا به افزایش قدرت و قوت نیروی بدنی کمک کرده و برای رفع ناتوانی جنسی مفید است.

افراد دچار یبوست و التهاب دستگاه گوارشی یا زخم مقعد (شقاق) می توانند هر ۸ ساعت یک قاشق غذاخوری-

ترجیحا نیم ساعت بعد از غذا- از روغن بادام شیرین استفاده کنند.

خواص حریره بادام برای نوزادان و کودکان

مواد مغذی موجود در بادام که به بخشی از آن اشاره شد می تواند به سلامت و رشد مغز بخصوص در کودکان کمک کند.

بادام دارای ریبوفلاوین و ال کارنیتین موجب بالا بردن فعالیت مغز کودک می شود.

قبل از اینکه از حریره بادام بعنوان غذای کمکی در کودکان استفاده کنید بهتر است

ابتدا مقدار کمی از بادام را له کنید و به کودک بدهید تا از حساسیت نداشتن او نسبت به بادام اطمینان حاصل کنید.

در صورت حساسیت نداشتن کودک به بادام، دادن حریره بادام به کودکان می تواند نیاز روزانه آنها را به مواد مغذی بخوبی تامین کند.

بادام حاوی مواد مغذی مختلف است که کمک به سلامت و رشد مغز کودک می کند.

خوردن بادام نیز سطح هوش کودک خود را حمایت می کند.

بادام حاوی ریبوفلاوین و ال کارنیتین که باعث افزایش فعالیت مغز کودک شما کمک خواهد کرد.

هر چند این مزیت در حال حاضر به کمک کودک شما نیست،

اما بادام خوردن کمک می کند سطح کلسترول خون کودک در سطح مناسبی قرار گیرد.

خوردن بادام مانع از مبتلا شده کودکان به بیماری دیابت در سال های آینده می شود.

در میان آجیل بادام غنی ترین مواد مغذی را دارا میباشد و حاوی بالاترین مقدار ویتامین E می باشد.

بادام حاوی فسفر است که منبع مفید و ایده آلی برای تقویت استخوان‌ها و دندان‌های کودکان به خصوص در سال‌های رشدشان است.

بادام همچنین دارای خواص دارویی است که کودکان را در برابر خطرات مربوط به پوکی استخوان در سال‌های بالاتر، محافظت می‌کند.

همانطور که پیشتر گفتیم، بادام سرشار از ریبوفلاوین و کارنیتین است، که برای سلامتی و افزایش عملکرد مغز مناسب است.

برای رشد و توسعه عملکرد مغز کودکان می‌توان از بادام استفاده کرد.

این عملکرد یکی از خواص بادام برای کودکان است که به همین راحتی نمی‌توان از آن عبور کرد.

با وجود این مواد در بادام می‌توان از آلزایمر در بزرگسالی جلوگیری کرد. همچنین برای سیستم عصبی بسیار مفید است.

در بادام مس و منگنز به وفور یافت می‌شود که باعث افزایش انرژی در کودکان است.

با خوردن بادام سوخت و ساز بدن کودکان افزایش می‌یابد و در نتیجه در افزایش انرژی در آن‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند.

کاهش وزن یکی دیگر از خواص بادام برای کودکان است. والدین می‌توانند از بادام برای کاهش و کنترل وزن کودکان خود استفاده کنند.

اگر کودک شما دارای اضافه وزن می‌باشد، بهتر است بادام را در برنامه غذایی وی جای دهید تا نتیجه آن را بعد از مدتی به چشم مشاهده کنید.

مواد قلیایی به افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند بادام نیز جزو همین مواد غلیایی است، در نتیجه به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

کودکان در دوره رشد و خردسالی دچار سرماخوردگی‌های متعددی می‌شوند، در نتیجه بهتر است در برنامه غذایی کودکان جای دهید.

همانطور که در ابتدا گفتیم بادام سرشار از سدیم و پتاسیم است.

این دو ماده پرارزش باعث تنظیم سطح فشار خون می‌شود.

در نتیجه با خوردن بادام کودکان در آینده به بیماری‌های فشار خون مبتلا نمی‌شوند

و باعث کنترل نوسانات فشار خون در آن‌ها می‌شود.

امروزه کودکان زیادی هستند که به بیماری یبوست مبتلا هستند و از آن رنج می‌برند.

بهترین راهکار برای درمان این بیماری مصرف بادام و شیر بادام است.

بادام دارای فیبر است که جزء موادی است که می‌توان از آن برای درمان یبوست استفاده کرد.

خواص حریره بادام برای بزرگسالان

به گفته یک متخصص فیزیولوژی، شیره و حریره بادام به دلیل ارزش غذایی بالا به افزایش قدرت و قوت نیروی بدنی کمک کرده و برای رفع ناتوانی جنسی مفید است.

دکتر سید مهدی میرغضنفری گفت: مصرف بادام درختی برای افرادی که از نظر جنسی کم‌توان شده اند بسیار مناسب است.

از آنجا که حریره و شیره بادام طبع رو به گرمی دارند، نه تنها سبب تقویت و افزایش انرژی و توان بدنی در کسانی می‌شود

که دچار ضعف قوای جنسی شده اند بلکه به تقویت حافظه نیز کمک شایانی می کند.

وی ادامه داد: مصرف شیره و حریره بادام به کودکان، افراد ضعیف و کم خون، کسانی ‌که مزاج یا معده سرد دارند،

سالمندانی که جویدن و هضم معده برایشان مشکل است و زنانی که قصد حاملگی دارند یا باردارند نیز توصیه شده است.

خواص حریره بادام برای سرماخوردگی و سرفه

حریره بادام خلط آور است و خس خس سینه را خوب می کند.

خوردن حریره بادام برای درمان گلودرد و سرفه مفید است.

و از آنجایی که حریره بادام یک غذای آبدار است

خوردن آن در مواقع سرماخوردگی به شدت توصیه می شود.

مواد قلیایی به افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند بادام نیز جزو همین مواد غلیایی است،

در نتیجه به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. کودکان در دوره رشد و خردسالی دچار سرماخوردگی‌های متعددی می‌شوند،

در نتیجه بهتر است در برنامه غذایی کودکان جای دهید.

خواص حریره بادام برای اسهال

حریره بادام به دلیل وجود بادام می توند به درمان اسهال کمک کند.

خواص درمانی بادام برای اسهال را نمی توان نادیده گرفت به طوری که متخصصان تغذیه

برای درمان چنین مشکلی و به منظور پیشگیری از آن توصیه به مصرف بادام دارند.

*بادام به دلیل داشتن طبع گرم و تر بهترین گزینه برای فصول سرد سال می باشد

تا طبع متعادلی در بدن ایجاد کند. مصرف بیش از اندازه بادام برای اسهال خوب نیست،زیرا طبع بادام ملین است.

*روغن بادام برای اسهال و درمان یبوست نقش موثری دارد از این روغن بیشتر برای یبوست کودکان استفاده می کنند.

خواص حریره بادام در بارداری

مصرف شیره و حریره بادام به کودکان، افراد ضعیف و کم خون، کسانی ‌که مزاج یا معده سرد دارند،

سالمندانی که جویدن و هضم معده برایشان مشکل است و زنانی که قصد حاملگی دارند یا باردارند نیز توصیه شده است.

بادام یکی از آجیل های فوق العاده مقوی و سالم هست که توصیه میشه خانم های باردار حتما در طول بارداری خود از این آجیل استفاده کنند

و از فواید و مزایایی که داره بهره مند بشید. بادام نوعی اسید فولیک طبیعی هست

و تاثیر خیلی خوبی در جلوگیری از ایجاد نقص های مادرزادی در جنین داره.

به طور میانگین توصیه میشه در بارداری روزانه ۱۰ تا ۲۰ عدد بادام بخورید.

شما میتونید این تعداد بادام رو در تهیه حریره بادام استفاده کنید و از مزایای دو چندان بادام و شیر بهره مند بشید.

طرز تهیه حریره بادام برای نوزادان و کودکان

مواد لازم

بادام ۵ تا ۶ عدد

آرد برنج ۲ قاشق سوپ خوری

شیر پاستوریزه یک فنجان

آب نصف فنجان

شکر ۱ قاشق

دستور پخت حریره بادام برای نوزاد و کودک

ابتدا بادام ها رو یک ظرف آب در حال جوش بریزید و اجازه بدید به مدت ۱ دقیقه درون آب بجوشد.

سپس بادام ها رو از ظرف آب جوش خارج کنید و روی بادام ها آب سرد بریزید تا بتونید به راحتی پوست بادام رو جدا کنید.

در این مرحله باید بادام رو درون آسیاب بریزید تا به خوبی پودر شده و حالت نرم پیدا کنند.

بادام پودر شده رو به همراه شکر درون قابلمه بریزید و شیر رو اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار بدید.

لازمه که این مواد رو به طور مرتب هم بزنید و اجازه بدید پودر بادام و شیر به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شوند.

سپس آرد برنج رو در آب سرد حل کرده و به ترکیب شیر و پودر بادام اضافه کنید.

به هم زدن ادامه بدید تا حریره بادام قوام پیدا کنه و غلظتی شبیه به ماست داشته باشه.

در این مرحله شعله رو خاموش کنید و اجازه بدید حریره بادام از حرارت بیوفته

و سپس حریره بادام رو به ظرف مناسب انتقال بدید و برای تغذیه نوزاد و کودک خود مورد استفاده قرار بدید.

باقی مونده حریره بادام رو در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان

برای تهیه شیره بادام، تعدادی بادام را چند ساعت خیس کنید و برای هضم آسان تر، پوست نازک آن را جدا نموده، سپس در مخلوط‌کن خرد کنید.

کمی شکر یا پودر نبات یا عسل هم به آن بیفزایید. برای تهیه حریره بادام نیز مقداری پودر بادام

را به همراه کمی شکر و آب حرارت دهید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود.

از این فراورده ها می توانید روزانه به میزان متعادلی استفاده کنید.

بادام درختی دو نوع تلخ و شیرین دارد گفت: بادام تلخ برای خوردن مناسب نیست زیرا سمومی دارد

که برای سلامت مضرند اما مصرف روغن آن به صورت موضعی فواید زیادی دارد.

از دیدگاه طب سنتی، طعم‌ها دارای مزاج مشخصی هستند و طعم تلخ، مزاج گرم دارد و از این رو بادام تلخ مزاج گرم و خشک داشته و حرارت بالایی دارد.

بنابراین ماساژ عضلات و مفاصل مخصوصا در افراد سردمزاج که دچار اسپاسم

و درد عضلانی و یا تورم و درد مفصل بویژه هنگام صبح هستند بسیار توصیه شده است.

ماساژ این روغن روی شکم، برای تقویت معده و روده‌های سرد و نفاخ یا یبوست ناشی از کم تحرکی روده‌ها بسیار مفید است.

موارد مصرف این بادام به دو صورت خوراکی و موضعی است و استفاده از آن برای اغلب افراد مفید است

زیرا حرارت زیادی ایجاد نمی کند و در مصارف موضعی با اغلب پوست‌ها سازگار است.

طرز تهیه حریره بادام بدون شیر

مواد لازم برای یک نفر

آب ۱٫۵ لیوان

آرد برنج یک قاشق غذا خوری پر

بادام سابیده نصق قاشق غذا خوری

عسل، شکر، قند یا نبات بعنوان شیرین کننده

 آرد برنج دارای نشاسته است و نشاسته برای اینکه گلوله گلوله نشود،

باید حتماً در آب سرد حل شود. بنابراین آرد برنج را با ۱٫۵ لیوان آب سرد یا ولرم حل کنید.

بادام و یک قاشق غذا خوری شکر (یا هر شیرین کننده دیگری که دوست دارید.) به آب اضافه کنید.

این مواد را روی شعله قرار دهید. حرارت شعله را زیاد کنید و تا به جوش آمدن آن مدام مواد حریره را با قاشق بهم بزنید تا ته نگیرد.

وقتی به جوش آمد؛ حرارت شعله را خیلی کم کنید و دیگر نیاز به هم زدن ندارد. اجازه دهید ۳ تا ۷ دقیقه بجوشد.

به همین راحتی حریره بادام و آرد برنج شما آمادست تا نوش جان کنید.

برای سرماخوردگی بهتر است میزان شیرینی حریره کم باشد و از عسل استفاده کنید.

و برای مادران شیرده و کودکان چون آرد برنج طبع سرد دارد، کمی نبات به حریره اضافه کنید.

ابتدا یک قاشق شکر به حریره اضافه کنید وقتی به جوش آمد آن را بچشید

و اگر دوست دارید مقدار شکر و … را بیشتر کنید تا شیرین تر شود.

می توانید به همراه بادام از دیگر مغز ها مانند پسته، گردو و … نیز به حریره بزنید.

طرز تهیه حریره بادام با نشاسته

مواد لازم برای تهیه حریره بادام برای نوزاد با نشاسته گندم

بادام ۷۰ گرم

نشاسته گندم ۱ قاشق سوپخوری

شکر ۱ قاشق مرباخوری

پوست بادام‌ها را گرفته و چرخ کنید یا در مخلوط کن پودر کنید و سپس آن را در پارچه نازکی ریخته

، ۳ لیوان آب گرم روی آن بریزید و شیره بادام را کاملا بگیرید.

نشاسته گندم را در شیره بادام ریخته و با پشت قاشق کاملا نشاسته را در شیره بادام حل کنید.

شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید، مرتب به هم بزنید

تا قوام یابد و غلظتی مانند ماست پیدا کند، سپس از روی حرارت بردارید.

نوزاد شش ماهه، به تدریج می‌تواند غذای با قوام نیمه جامد مثل ماست را فرو دهد

و کم کم باید به او یاد داد تا در غذا خوردن شرکت نماید.

در این مطلب با طرز تهیه ۴ نوع حریره آشنا شدید که

می‌تواند برای کودک ۶ تا ۷ ماهه غذای کمکی مناسبی باشد.

حریره بادام با شیر خشک یا شیر مادر

مواد لازم برای تهیه حریره بادام

بادام: ۶ عدد

آرد برنج: ۱ قاشق غ خ

آب : نصف استکان برای بادام

شیر خشک یا شیرمادر ۱ پیمانه (حدود ۳۰ میلی‌لیتر)

آب سرد: ۱ استکان (حدود ۶۰ میلی‌لیتر) برای آردبرنج

مرحله اول

برای تهیه حریره بادام برای نوزاد ابتدا بادام ها را درون آب جوش برای مدت زمان ۳۰ ثانیه قرار دهید سپس آنها را آبکش کنید

و روی شان آب سرد بگیرید بعد از انجام این کار خیلی سریع و راحت پوست آنها را جدا کنید

حالا بادام ها را با نصف استکان آب درون مخلوط کن بریزید و با هم میکس کنید .

مرحله دوم

حالا مخلوط بدست آمده را از صافی رد کنید و برای مدت زمان ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدید

و مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد . حالا آرد برنج رو داخل آب سرد حل کنید

و به مخلوط روی اجاق گاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود .

مرحله سوم

زمانی که پخته شد و آن را از روی اجاق گاز برداشتید ،یه پیمانه شیر خشک یا اینکه دو قاشق مربا خوری شیر مادر بهش اضافه کنید .

مقدار مصرفی غذای نوزاد را برداشته و الباقی آن را می توانید درون ظرف در دار برای دو روز در یخچال نگهداری کنید .

مرحله چهارم

اگه حریره‌بادام زیاد درست کردی فقط به وعده غذایی نوزاد شیر اضافه کنید .

اگه کوچولوی شما به پروتئین گاوی حساسیت نداره می تونید آرد برنج رو به جای آب با شیر پاستوریزه مخلوط کنید .

حریره بادام برای نوزاد رفلاکسی

سعی کنید آرد برنجی را که برای تهیه فرنی نوزاد استفاده می‌کنید، خودتان تهیه کنید.

به این ترتیب احتمال بروز هر گونه واکنش آلرژیک را به حداقل و حتی صفر می‌رسانید.

تهیه یک آرد برنج خانگی کار سختی نیست؛

کمی برنج مرغوب را به مدت دو ساعت خیس کنید.

سپس آب آن را بگیرید و برنج خیس خورده را در پارچه ای کاملا پهن کنید

و در سایه بگذارید و اجازه دهید طی چند روز کاملا خشک شود.

سپس برنج خشک شده را با دستگاه کاملا آسیاب و پودر کنید.

از این آرد برای تهیه فرنی نوزاد خود استفاده کنید.

فرنی نوزاد را یا باید با آب جوشیده سرد شده و یا با شیر مادر تهیه کنید.

البته اگر این دو ماده در دسترس نبود، استفاده از شیر خشک نیز می‌تواند بلامانع باشد.

اما توجه کنید که از شیر گاو برای تهیه فرنی نوزاد استفاده نکنید.

ترکیبات فوق را مدتی روی حرارت بگذارید تا پخته و اندکی غلیظ شود.

فرنی نوزاد در روزهای اولیه باید بسیار رقیق باشد.

یعنی کمی غلیظ‌تر از شیر مادر باشد، اما غلظت آن به اندازه ماست نباشد.

به مرور زمان که معده نوزاد با این غذا آشنایی پیدا کرد

و کودک واکنش آلرژیک نشان نداد، حجم و غلظت فرنی بیشتر می‌شود.

حریره بادام در داروخانه ها

سرلاک حریره بادام به همراه شیر به دلیل دارا بودن انواع ویتامین‌ها، در طول رشد نوزاد می‌تواند به عنوان یک مکمل کمکی مغذی مصرف شود.

ممکن است کودک علائمی همچون گرسنه بودن پس از شیر خوردن، علاقه به خوردن غذا در بشقاب،

بازکردن دهان هنگام نزدیک شدن قاشق، بهتر کنترل کردن سر و گردن و … نشان دهد.

تمامی این رفتار‌ها نشان از زمان شروع مصرف سرلاک می‌دهد.

از پایان ۶ ماهگی، کودک علاوه بر شیر مادر نیاز به دریافت ریزمغذی‌ها و انرژی اضافی وجود دارد.

حریره بادام و یبوست

روش های متفاوتی برای درمان خانگی یبوست نوزادان عنوان می شود

اما نوشاندن آب کافی و مایعات دیگر به نوزاد و استفاده از رژیم های غذایی فیبردار نظیر حریره بادام ،

پوره میوه و انواع لوبیا می تواند به درمان این مشکل در آنها کمک فراوانی می کند .

به طور کلی درمان یبوست کودکان با تغییر سبک غذایی به آسانی امکان پذیر است.

حریره بادام و حساسیت نوزاد

بعضی از این مواد حساسیت زا در کودکان، مغزها و مخصوصا گردو و بادام زمینی هستند

و بنابراین مادران باید بدانند که اگر کودکشان نسبت به هر کدام از این موادغذایی حساسیت دارند

نسبت به غذا یا هر فرآورده ای هم که با آنها تهیه می شود حساسیت خواهند داشت.

به عنوان نمونه اگر کودکی به بادام حساسیت دارد نمی تواند حریره بادام را که از بادام تهیه شده بخورد

و باید موادغذایی دیگری را به عنوان جایگزین درنظرگرفت.

البته اکثریت کودکان حساسیتی به بادام ندارند. زمانی که ما از حساسیت غذایی صحبت می کنیم

معمولا به گروه معدودی از مواد غذایی اشاره می کنیم که درصد کمی از کودکان نسبت به آنها حساسیت دارند.

البته علت ایجاد حساسیت، نوع پروتئینی است که در یک ماده وجود دارد. زمانی که این پروتئین حرارت می بیند،

ساختارش دچار تغییر می شود و ممکن است حساسیت زایی آن یا از بین برود یا خیلی کم شود.

به همین دلیل زمانی که غذاهای حساسیت زا پخته می شوند حساسیت کمتری در افراد ایجاد می کنند.

ضمن اینکه بادام با پخته شدن نه تنها خواص غذایی اش را از دست نمی دهد بلکه بهتر هم می شود.

نکته مهم این است که برای تهیه حریره بادام اجازه بدهید بادام با حرارت مناسب پخته شود و مرحله پخت بیش از حد طول نکشد.

تجربه ای هم که بسیاری از مادران به آن اشراف دارند این است که ممکن است بعضی از بادام ها تلخ باشند

بنابراین مادر باید مقدار کوچکی از هر بادام را امتحان و مزمزه کند تا اگر تلخ بود،

از آن استفاده نکند. تلخی بادام به دلیل وجود ماده ای به نام آمیگدالین

است که مضر نیست ولی اگر استفاده نشود، بهتر است.

حریره بادام و دل درد نوزاد

دل درد نوزاد دلایل متعددی می تواند داشته باشد و جایگزین کردن فرنی و حریره بادام با سرلاک، لزوما باعث جلوگیری از دل درد و نفخ نوزاد نخواهد شد.

همواره توصیه می شود شروع غذای کمکی با موادغذایی تازه و ساده باشد.

زیرا نمی خواهیم در ذائقه و عادات غذایی نوزاد تغییر چشمگیر ایجاد شود تاجاییکه نسبت به شیر مادر

و غذاهای بدون طعم (حریره، لعاب برنج، سوپ و…) بی اشتها شود.

در این مرحله غذای کمکی جنبه وزن گیری برای نوزاد ندارد و صرفا جهت آشنایی سیستم گوارش با مواد غذایی این عمل انجام می شود.

بنابراین می توانید حجم فرنی و حریره را به ۱/۴ قاشق غذاخوری بعد از شیردهی کاهش دهید.

حریره بادام و گردو و پسته

تنها تفاوت این حریره ها این است که به جای بادام گردو و پسته ریخته می شود.

دادن حریره گردو و پسته به نوزاد می تواند موجب حساسیت شود.

حریره بادام و کرونا

بادام، مویز، کشمش و نخودچی از تنقلات مفید برای مصرف در همه ایام سال هستند.

اما به عنوان عصرانه «فرنی» و «حریره بادام» در این روزها توصیه می‌شود که بهتر است همراه با کمی هل و دارچین مصرف بشود

و برای شیرینی آن هم بهتر است از شیره انگور استفاده بشود.

خوردن موارد بالا باعث تقویت بدن می شود و در ایام کرونا به شدت توصیه می شود.

علائم حساسیت نوزاد به حریره بادام

علائم آن طیف گسترده ‌ای از تحریکات پوستی خفیف تا مشکلات تنفسی شدید را شامل می‌شود.

این واکنش‌های آلرژی معمولاً ظرف چند دقیقه تا چند ساعت پس از خوردن بروز می‌کنند.

اگر چه این امکان وجود دارد که با بزرگ شدن کودک آلرژی او نیز برطرف شود،

اما یک پژوهش نشان می‌دهد احتمال باقی ‌ماندن آلرژی به مغزهای گیاهی در بزرگسالی بیشتر است.

در صورتی که به بادام آلرژی دارید هر چه بیشتر درباره آن بدانید بهتر می‌توانید به خود و پزشک کمک کنید.

علائم پوستی، متداول‌ترین علائم واکنش آلرژی‌های غذایی است که مورد توجه پزشکی قرار می‌گیرد.

این علائم عبارتند از کهیر یا انواع دیگر جوش‌های خارشی و معمولاً ظرف یک ساعت پس از خوردن بادام، نمایان می‌شوند.

علائمی که در دهان ایجاد می‌شوند، گاهی اوقات به عنوان سندرم آلرژی دهانی شناخته می‌شوند.

ممکن است دهان یا گلو احساس خارش یا سوزش داشته و زبان متورم شود.

این علایم معمولاً ظرف ۵ تا ۱۰ دقیقه پس از خوردن بادام ایجاد می‌شوند و در افرادی دیده می‌شوند که به گرده درخت توس نیز آلرژی دارند.

این علائم معمولاً به محدوده فراتر از دهان گسترش نمی‌یابد.

با این حال حدود نه درصد از بیماران ممکن است علائم سیستمی را نیز تجربه نموده

و حدود دو درصد از افراد ممکن است دچار واکنش آلرژی شدید به نام آنافیلاکسی شوند که می‌تواند مرگبار باشد.

علائم دستگاه تنفسی معمولاً شامل گرفتگی بینی، خارش بینی و همچنین عطسه می‌باشد.

در کودکان، آلرژی به مغزهای گیاهی اغلب همراه با آسم است که شامل سرفه کردن و کوتاهی تنفس است.

علایم گوارشی معمولاً شامل دل درد، تهوع، استفراغ و یا اسهال می‌باشد.

این علایم معمولاً اندکی پس از خوردن ایجاد می‌شود.

آنافیلاکسی یک واکنش آلرژی جدی است که در آلرژی به مغزهای گیاهی و بادام ‌زمینی دیده می‌شود.

آنافیلاکسی تنفس را تحت تأثیر قرار داده و همچنین گردش خون را دچار اشکال می‌کند.

علائم معمولاً ظرف چند دقیقه تا چند ساعت نمایان می‌شود

و ممکن است شامل سوزش گلو، کوتاهی تنفس، اشکال در بلع، درد سینه، افت فشار خون،

سرگیجه و کاهش هوشیاری باشد. در صورتی که فوراً درمان پزشکی انجام نشود آنافیلاکسی ممکن است منجر به مرگ شود.

در صورتی که به بادام آلرژی دارید باید حواستان به مصرف تمامی مغزهای گیاهی باشد.

چرا که احتمال واکنش به همه آنها وجود دارد. همیشه برچسب روی محصولات غذایی را با دقت بخوانید

و به خاطر داشته باشید بسیاری از انواع نوشیدنی با طعم مغزهای گیاهی نیز ممکن است

حاوی ترکیبات مغزهای گیاهی باشند در حالی که بر روی محصول نشده است.

مدت زمان نگهداری حریره بادام

حریره بادام را خیلی نگه ندارید و تازه درست کنید و به نوزاد بدهید، نهایتا ۲ تا ۳ روز می توانید در یخچال نگهداری کنید.

طرز پوست کندن بادام برای حریره بادام

مطمئن شوید که بادام حتماً ساده و خام است . از بادام‌های شور ، بو داده و روغنی استفاده نکنید .

یک ماهی‌تابه کوچک را آب کرده و جوش بی آورید . اندازه ماهی تابه را نسبت به مقدار بادامی که میخواهید پوست بکنید انتخاب کنید .

ماهی‌تابه را از روی گاز برداشته و بادام‌ها را داخل آن بریزید .

اگر بیشتر از ۱ دقیقه بادام را بگذارید در آب جوش بماند تردی آن از دست خواهد رفت .

به‌وسیله آبکش بادام‌ها را با آب سرد آبکشی نموده و بگذارید

تا به‌اندازه‌ای که بشود آن را در دست گرفت ؛ خنک شوند .

چند عدد دستمال‌کاغذی یا تکه‌ای پارچه بردارید و بادام‌ها را روی آن بگذارید سپس آن‌ها را خشک‌کنید.

در این مرحله پوست بادام باید مقداری چروک شده باشد .

بادام را بین انگشت شست و اشاره خود قرار داده و مقداری فشار دهید تا پوست به‌سادگی جدا شود .

در این هنگام دست دیگر خود را جلوی بادام قرار دهید تا بادام داخل اتاق پرت نشود .

بعضی‌اوقات پوست بادام به‌سادگی کنده نمی‌شود که باید با انگشت شست خود پوست باقی‌مانده را تراش بدهید .

اگر پوست کندن بادام‌ها بعد از جوشاندن بازهم سخت بود زمان بیشتری آن‌ها را داخل آب جوش قرار دهید .

با توجه به دستور پخت یا کاری که می‌خواهید انجام دهید ممکن است نیاز به بادام خشک بدون پوست داشته باشید .

بادام‌ها را روی کاغذ پخت‌وپز در داخل ماهی‌تابه قرار دهید و چند روز بگذارید تا بماند و خشک شوند .

در طول این مدت ماهی‌تابه را مقداری تکان دهید تا هر ۲ طرف بادام خشک شود .

از قرار دادن بادام در فر یا ماکروویو اجتناب کنید زیرا در این صورت شما بادام‌ها را می‌پزید .

مضرات حریره بادام

حریره بادام ضرر خاصی ندارد فقط در بعضی از افراد ایجاد حساسیت می کند.

ایجاد حساسیت باعث مشکلات پوستی و تنفسی می شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.