خواص نان جو خشک شویدی برای مو و لاغری و دیابت در بارداری و طبع و عوارض
خواص نان جو
خواص نان جو ؛ خشک شویدی برای مو و لاغری و دیابت در بارداری و طبع و عوارض همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با نان جو
جو یکی از مهمترین و پرکاربردترین غلات در زندگی روزمره است که به طرق مختلف و در بسیاری از نانها و غذاهای سنتی یافت میشود
و اغلب مردم با اینکه هر روز این غلهی مهم را مصرف می کنند از خواص نان جو برای سلامتی بدن و ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن آگاه نیستند.
نان جو دارای خواص و مزایای بسیار خوبی است، از خواص مصرف نان جو می توان به مبارزه با یبوست، تقویت استخوان ها و درمان برخی بیماری ها اشاره کرد.
نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است
و آن را اکسیر سلامت نیز می نامند. در ادامه خواص بیشتر این نان را بررسی خواهیم کرد.
نان باید بخشی از رژیم غذایی باشد مواد مغذی موجود آن را به غذایی مهم و ضروری برای انسان ها می سازد.
انواع مختلفی از نان در سراسر دنیا وجود دارد. گندم، جو، آفتابگردان، چاودار، ذرت، شیر و حتی سویا .
نان غذایی اصلی است که در بخش بزرگی از جمعیت جهان مصرف می شود و رایج ترین و اساسی ترین غذا در آشپزخانه است.
خواص نان جو در طب سنتی
از نظر طب سنتی طبع نان جو سرد و خشک است.
هر ۱۰۰ گرم نان جو ۲۸۲ کالری دارد.
مصلح نان جو عسل و خرما هستند.
نان جو بخورید تا قند خونتان کاهش پیدا کند: پس نان جو برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
سیستم ایمنی بدن تقویت می شود: این نوع نان با دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان
و اسید چرب های مفید برای بدن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با رشد تومورها مقابله می کند.
نان جو سرشار از فیبر است: همین ویژگی موجب پاک سازی دیواره های معده
و روده از ذرات آلوده می شود و از بیماری های دستگاه گوارش جلوگیری می شود.
خاصیت رژیمی نان جو: از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن می توان
به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد می شود.
با استفاده از این نان فشار خون شما تعدیل می یابد.
کاهش کلسترول خون: با خوردن نان جو از تولید چربی های زیان آور در خون جلوگیری می شود.
از بیماری های قلبی عروقی پیش گیری می شود.
موجب تنظیم فعالیت های دستگاه گوارشی بدن می گردد.
باعث تحریک انسولین سازی در بدن فرد می شود و برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مصرف نان جو بسیار توصیه می گردد.
وجود ویتامین های گروه ب: موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیش گیری از نرمی استخوان در کودکان می شود.
از خواص نان جو می توان به وجود مواد ضدسرطانی اشاره داشت که باعث سرکوب عوامل سرطان
به خصوص پیش گیری از بروز سرطان در بستر روده ها می شود.
علاوه بر این با خوردن نان جو می توان موجب تومورهای سرطانی شد.
با خوردن نان جو سبوس دار از سفید شدن زودرس موهایتان نیز جلوگیری کنید.
مواد معدنی و املاح فراوان در نان جو در افزایش سلامت و استحکام استخوان های شما نقش به سزایی دارد.
خواص نان جو برای لاغری
جو یکی از غلات بسیار مفید برای بدن است و به دلیلی داشتن ارزش غذایی بالا یک غذای کامل به شمار می رود.
جو در دسته غلات پر مصرف در جهان قرار گرفته و به شکل ها و طعم های متفاوتی موجود و دارای خواص بی شماری است.
اما خواص نان جو در چیست که این همه قدمت و طرفدار دارد؟خواص نان جو و سبوس
نان جو از قدیم همیشه در دسترس مردم بوده و غذای اصلی گلادیاتورهای رومی محسوب می شده است
و به همین دلیل آنان را هوردیری به معنای خورندگان نان جو می نامیدند.
سبوس یکی از غنی ترین منابع غذایی فیبر و الیاف گیاهی است.
به همین دلیل با افزایش حجم مدفوع با یبوست و بیماری های کولون به مبارزه برمی خیزد.
فیبر گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شود که سبوس گندم جز فیبرهای نامحلول است
که برای جلوگیری از یبوست و سایر بیماریهای روده بزرگ از آن استفاده میشود.
سبوس یکی از مهم ترین راه ها برای درمان یبوست است.
جلوگیری از یبوست به ما کمک می کند که دچار بواسیر، التهاب دیورتیکول، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های گوارشی نشویم.
به دلیل اینکه سبوس در واقع یک غذای مسهل به حساب می آید و آب بدن را جذب می کند توصیه می شود همراه آن مایعات و آب فراوان استفاده کنید.
سبوس جو و برنج جز فیبرهای محلول است که تاثیر مثبتی روی کاهش کلسترول خون دارد
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد
و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود و از سالهای دور مصرف آن توصیه شده است
چنانچه امام جعفر صادق (ع) می فرمایند :خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد،
به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی جلوگیری کند
و شاید همین یک مورد برای اثبات تاثیر آن در لاغری و کاهش وزن کافی باشد.
خواص نان جو برای مو
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در نان جو به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شوند.
نان جو دارای خواص ضد التهابی است که خارش پوست سر را کاهش داده و به درمان شوره سر کمک می کند.
نان جو حاوی مقادیر بالای مواد مغذی است که به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و ریزش مو را درمان می کنند.
اسید های چرب امگا ۶ موجود در جو دوسر هم به درمان مو های آسیب دیده کمک کرده و ریزش مو را کاهش می دهد.
جو دوسر به عنوان یکی مرطوب کننده عالی برای مو ها عمل کرده و به براق تر شدن و درخشان تر شدن موی سر کمک می کند.
خواص نان جو برای معده
نان جو سرشار از فیبر است: همین ویژگی موجب پاک سازی دیوارههای معده
و روده از ذرات آلوده میشود و از بیماریهای دستگاه گوارش جلوگیری میشود.
بهترین نان برای درمان رفلاکس معده نان جو است.
اگر معده درد دارید نان جو می تواند برای شما مفید باشد.
خواص نان جو برای دیابت
نان جو بخورید تا قند خونتان کاهش پیدا کند: پس نان جو برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
باعث تحریک انسولین سازی در بدن فرد می شود و برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مصرف نان جو بسیار توصیه می گردد.
سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر ۱۰۰ گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد.
از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بسیار مفید است
زیرا هر فرد دیابتی روزانه به ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی
از آن را می توان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزی ها جبران کرد.
اگر به دیابت بارداری مبتلا هستید بهترین شکل مصرف نان، استفاده از نان سبوس دار
ان است و بهترین گزینه ها استفاده از نان سنگک و نان جو است.
خواص نان جو برای بدنسازی
نان جو دو برابر نان گندم پروتئین دارد و به کندی هضم میشود. مزه خیلی خوبی دارد.
نان گندم سیاه نیز باعث افزایش حساسیت به انسولین میشود که باعث کاهش گرسنگی میشود.
مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات در مواد غذایی برای افراد بدن ساز بسیار پرکاربرد است و جو دوسر این خاصیت را دارد.
کربوهیدرات های موجود در جو دوسر باعث افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران برای تمرینات ورزشی و بدنسازی می شود.
ورزشکاران ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع تمرینات ورزشی یک وعده حاوی جو دو سر پرک استفاده کنند.
خواص نان جو برای کودکان
وجود ویتامین های گروه ب: موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیش گیری از نرمی استخوان در کودکان می شود.
املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها کمک شایانی میکند.
همچنین با مصرف این نان، نرمی استخوان کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقاتی که انجام شده اگر به نوزادان پس از سن ۵ ماهگی جو دوسر پرک داده شود،
خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد زیرا دارای خواص ضد التهابی می باشد.
جوشانده دانه های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد
داروی بسیار مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن می باشد.
خواص نان جو برای یبوست
فیبر موجود در جو از یبوست جلوگیری میکند و به تنظیم عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
آبِ علفِ جو باعث میشود شیرههای گوارشی شدیدتر کار کنند. این امر باعث افزایش سوخت و ساز بدن شما میشود.
این ویژگی در کسانی که از مشکل نفخ شکم رنج میبرند، اهمیت ویژهای دارد.
خواص نان جو برای زنان باردار
مصرف نان جو حس خستگی را از بین می برد و به بدن انرژی روزانه را می دهد اگر در بارداری خیلی احساس خستگی می کنید
حتی اگر هیچ فعالیت فیزیکی نکرده اید، ممکن است کمبود مواد مغذی داشته باشید
به علاوه، این بیماری از غش و بیماری های تنفسی جلوگیری می کند.
این نان در گستره وسیعی از مواد مغذی ضروری به گزینه ای جالب تبدیل می شود به عنوان مثال، این منبع ایده آل از پروتیین است
در حالی که به خاطر نوعی نان غنی از کربوهیدرات پیچیده، معروف است.
از سوی دیگر، هم چنین به طور عمده ویتامین های ب را تامین می کند،
در حالی که در میان مواد معدنی، آهن و کلسیم مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف نان جو حس خستگی را از بین می برد و به بدن انرژی روزانه را می دهد اگر در بارداری خیلی احساس خستگی می کنید
حتی اگر هیچ فعالیت فیزیکی نکرده اید، ممکن است کمبود مواد مغذی داشته باشید
به علاوه، این بیماری از غش و بیماری های تنفسی جلوگیری می کند.
اگر به دیابت بارداری مبتلا هستید بهترین شکل مصرف نان، استفاده از نان سبوس دار
ان است و بهترین گزینه ها استفاده از نان سنگک و نان جو است.
خواص نان جو برای کبد
سلنیم یک مادهی معدنی بوده که در کمتر غذایی یافت میشود.
سلنیم به عملکرد آنزیمهای کبدی و سم زدایی بدن از برخی ترکیبات سرطانزا کمک میکند.
اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید بهتر است از نان جو استفاده کنید.
خواص نان جو در روایات و طب اسلامی
در روایات پزشکی امام رضا علیه السلام از سویق جو (آرد بوداده) به عنوان غذایی کامل و مفید یاد شده است.
در منابع پزشکی اسلامی آمده است که سویق بهترین غذا در هنگام گرسنگی است
اما امساک کن اگر سیر باشی تا غذایت هضم شود، برای برسام (ورم پرده حجاب حاجز) مفید است
و صالح برای آن است که غذای بیمار باشد. گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می کند
و اگر کسی چهل روز از آن بخورد شانه هایش پر از نیرو می شود و سودا و بلغم را از معده می کند.
ابوهاشم جعفرى می گوید: در محضر امام رضا (علیه السلام ) بودم . به سختى تشنه شدم ؛
اما از هیبت ایشان ترسیدم که در مجلس ایشان ، آن بطلبم . امام (علیه السلام ) خود، آبى طلبید
و جرعه اى از آن نوشید و سپس فرمود: ((اى ابوهاشم ! بنوش ؛ چرا که سرد و خوب است )).
نوشیدن . سپس دیگر بار، تشنه شدم .امام (علیه السلام ) به خدمتگزار نگریست
و فرمود: نوشابه اى از آب و مقدارى سویق و شکر برایش بیاورد. آن گاه فرمود: سویق را مرطوب کن
و قدرى شکر رویش بپاش. پس از آن ، به من فرمود: اى ابوهاشم ! بنوش ؛ چرا که عطش را از میان مى برد.
امام رضا علیه السلام همچنین در بیانی دیگر می فرماید: سویق ، چه نیکو خوراکى است
! اگر گرسنه باشى ، سیر مى کند و اگر سیر باشى ، غذایت را گوارش مى دهد.
خواص نان جو و گندم سبوس دار
خواص نان جو به صورت زیر است.
جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون
تنظیم فعالیت دستگاه گوارش
تعدیل فشار خون
تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون
پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده
مقابله با رشد تومور در بدن
جلوگیری از چاقی
سبوس جذب قند را کم می کند و زمینه ابتلا به دیابت را کاهش می دهد لذا با مصرف نان گندم کامل قند خون
با سرعت کمتری نسبت به نان سفید افزایش می یابد. در افراد دیابتی نیز قند خون را تنظیم و مانع افزایش سریع آن می شود.
تامین بخشی از ویتامین های گروه B: وقتی سبوس غلات جدا می شود،
اسیدفولیک، ویتامینB1 یا تیامین در آن ها کم می شود. در واقع، منبع اصلی ویتامین های گروه B، نان گندم کامل است
اما نان سفید و بدون سبوس از این لحاظ فقیر تلقی می شود. نان گندم کامل منبع خوب اسیدفولیک می باشد
که این ویتامین خطر نقص لوله های عصبی را در جنین تا نصف کاهش می دهد.
آرد گندم کامل غنی از تیامین (ویتامین B1) می باشد که در صورت عدم مصرف
با بی اشتهایی، کاهش وزن و علائم قلبی و عصبی مشخص می گردد.
سبوس گندم داروی شفا بخش یبوست است و مطلقاً هیچ ماده یا دارویی دراین مورد رقیب سبوس گندم نیست.
سبوس گندم موجب می شود مدفوع به سرعت و به راحتی از کولون خارج و سلامت روده بزرگ را تضمین می نماید.
حسن دیگر سبوس، القای حس سیری و جلوگیری از چاقی است زیرا نان گندم کامل بیشتر
از نان سفید (فاقد سبوس) در دستگاه گوارش می مانند و آب به خود می گیرد و احساس سیری بیشتری به فرد می دهد
کاهش جذب کلسترول: سبوس باعث کاهش چربی بد خون شده و غیر مستقیم از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.
سبوس ۱۱-۱۵ درصد کلسترول خون را پایین می آورد؛ مثلاً فردی که کلسترول ۲۲۲ دارد،
اگر روزانه نان کامل مصرف کند، این کلسترول به زیر ۲۲۲ یعنی حد طبیعی می رسد.
کاهش فشار خون: این ماده غیر مستقیم بر فشارخون هم تأثیر دارد. به این ترتیب که کاهش وزن
و کاهش چربی خون می تواند باعث کاهش فشار خون شود اما مستقیم در درمان فشار خون موثر نیست.
جویدن بهتر و بیشتر سبوس برای دندان ها مفید است.
تامین بخشی از املاح مورد نیاز بدن مثل آهن، منیزیم، کلسیم و فسفر.
فیبرموجود در نان سبوس دار: اکثریت خواص مفید سبوس به فیبر بر می گردد.
فیبر به معنی الیاف بوده و بدون هضم از بدن دفع می شود.حداکثر فیبر مجاز مصرفی روزی ۳۲ گرم است
یعنی اگر نان ها را سبوس دار انتخاب کنیم و در روز ۳-۲ واحد میوه و ۲ فنجان سبزی مصرف کنیم،
این مقدار فیبر به دست می آید. فیبر سبوس از فیبر میوه، حبوبات و سبزی نیز بیشتر است.
خواص نان جو و شوید
نان جو خاصیت لاغر کنندگی دارد ولی با اضافه کردن شوید این قدرت چند برابر می شود و شوید مصلح جو و نان جو است.
نان جو برای بلغمی ها
افراد با مزاج بلغمی بهتر است از نان جو سبوس دار استفاده کنند تا از بروز امراضی چون فشار خون، دیابت و تصلب شرائین جلوگیری کنید.
نان جو برای سگ
آرد جو برای سگ ها مشکلی ایجاد نمیکند بنابراین بهتر است به جای نان سفید نان جو به سگ خود بدهید.
جو خواص بسیاری برای گوارش سگها دارد حتی از سگ هایی که به گندم حساسیت دارند میتوانند از نان جو و آرد جو استفاده کنند.
نان جو در رژیم کتوژنیک
خوردن نان جو در این رژیم ممنوع است.
نان جو در شیردهی
جو از موادغذایی ای است که باعث آرامش مادر می شود و به تولید شیر کمک می کند.
این ماده غذایی باعث ترشح هورمون اکسی توسین می شود که در تولید شیر دخیل است،
بنابراین خوردن سوپ جو، نان جو و هر غذایی که از جو تهیه شده است، به شما توصیه می شود.
نان جو و فشار خون
از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن می توان به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد می شود.
با استفاده از این نان فشار خون شما تعدیل می یابد.
با خوردن نان جو از تولید چربی های زیان آور در خون جلوگیری می شود.
نان جو و روده تحریک پذیر
خوردن نان جو برای کسانی که از مشکل روده تحریک پذیر رنج می برند مناسب است.
مقدار مصرف روزانه نان جو
حداکثر در روز می توانید ۳۰۰ گرم نان جو بخورید.
خواص آرد جو برای پوست صورت
جو دوسر یکی از بهترین مواد طبیعی برای کاهش چربی پوست می باشد؛
افرادی که پوست چرب دارند بیشتر دچار آکنه و جوش صورت می شوند
و جو دوسر می تواند به درمان این بیماری پوستی کمک کند.
همچنین جو دوسر دارای خواص ضد التهابی قوی است که می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.
برای تهیه ماسک جو دوسر پرک برای جوش کافی است که نصف فنجان جو دو سر پرک را در یک سوم فنجان آب گرم بریزید
و بگذارید تا خنک شود، آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
اسکراب بلغور جو دوسر همچنین هم می تواند به درمان آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش کمک کند.
برای تهیه اسکراب جو دوسر و عسل کافی است که یک قاشق غذا خوری جو دوسر پرک را با یک قاشق غذا خوری شکر قهوه ای،
یک قاشق غذا خوری عسل طبیعی و یک قاشق غذا خوری روغن جوجوبا ترکیب کنید.
بر روی صورت بمالید و به مدت ۱۰ دقیقه به صورت حرکات دایره ای ماساژ دهید، سپس با آب گرم بشویید.
براساس یک مطالعه، بلغور جو دوسر به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها
و خواص ضد التهابی که دارد، برای درمان خشکی پوست و خارش پوست مفید می باشد.
جو دوسر یک مرطوب کننده طبیعی پوست محسوب می شود
که به داخل پوست نفوذ کرده و رطوبت مورد نیاز پوست را فراهم می کند.
جو دوسر به عنوان یک روشن کننده و سفید کننده طبیعی پوست عمل می کنید.
شما می توانید هر روز از ماسک جو دوسر و شیر استفاده کنید تا رنگ پوست روشن تر و سفید تر شود.
جو دو سر حاوی ترکیباتی به نام ساپونین است که به عنوان
پاک کننده های طبیعی عمل می کنند و به پاک سازی پوست صورت کمک می کنند.
خواص نان جو برای سرطان
در نان جو آنتی اکسیدان های بسیار وجود دارد از همین رو باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود. این نان می تواند از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کند. نان جو میزان چربی های ناحیه شکم را کاهش داده و با توجه به اینکه میزان لیگنین در آن زیاد است، موجب می شود تا خطر ابتلا به انواع سرطان سینه و … کاهش یابد.
برتری نان جو به نان گندم
با توجه به توضیحاتی که در بالا عنوان شد، می توان متوجه خواص نان جو شد. در این مقاله برخی از خواص نان جو بیان شده است تا اهمیت استفاده از آن مشخص گردد. این نان میزان اسید اوریک کلسترول و قند را در بدن بسیار کاهش داده اما در عین حال دارای سطح انرژی بالایی است. متخصصان بیان می دارند که میزان سبوس در نان جو حدود ۲ برابر نان گندم است و از سوی دیگر میزان فیبر موجود در آن ۴ برابر نان گندم خواهد بود. در بدن افراد دیابتی که به فیبر زیادی نیاز است، می توان از نان جو به عنوان یک منبع غذایی کامل استفاده نمود اما در کنار آن عموما پیشنهاد می شود تا حبوبات و سبزیجات نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مضرات نان جو
جو محتوی گلوتن است. بنابراین برای مبتلایان به بیماری سلیاک و کسانی که رژیم بدون گلوتن را دنبال میکنند، مناسب نیست.
بنابراین جوانه، نوشیدنیهای تهیهشده از جوانه مانند آبجو و طعمدهندههای تهیهشده از جو نیز محتوی گلوتن هستند.
برای افزایش فیبر مصرفیتان، باید این کار را بهطور تدریجی ظرف ۱ تا ۲ ماه انجام بدهید.
این روش از مشکلات گوارشی جلوگیری کرده و به بدن اجازه میدهد که خود را با این روند تطبیق بدهد.
مصرف مایعات فراوان در زمان افزایش مصرف فیبر میتواند از یبوست جلوگیری کند.
سعی کنید در مصرف جو دوسر زیاده روی نکنید زیرا دارای میزان بالایی فیبر است که نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها را به همراه خواهد داشت.
مصرف جو دوسر و جود دوسر پرک ممکن است باعث نفخ و احتباس گاز در روده ها شود به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند
که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف جو دوسر و ترکیبات آن اجتناب کنند.
در اغلب موارد، مصرف جو دوسر در بدن افراد سالم هیچ گونه عارضه جانبی را به همراه نداشته و به خوبی تحمل میشود.
با این حال، افراد دارای حساسیت به آونین (avenin) ممکن است پس از مصرف این غله علائمی نامطلوب و مشابه با عدم تحمل گلوتن را تجربه کنند.
بنابراین، بهتر است این قبیل افراد جو دوسر را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
به علاوه، ممکن است جو دوسر در طول روند فرآوری با سایر غلات نظیر گندم ترکیب شده
و استفاده از آن برای مبتلایان به بیماری سلیاک یا آلرژی به گندم مناسب نباشد.
لازم است توجه داشته باشید که افراد دارای حساسیت یا اشخاصی که به عدم تحمل گندم
یا سایر غلات دچار هستند باید انواع خالص و تایید شده جو دوسر را تهیه کنند.