خواص گوشت بره گوسفندی ؛ فواید گوشت بره گوسفندی در طب سنتی

خواص گوشت بره گوسفندی

خواص گوشت بره گوسفندی ؛ فواید گوشت بره گوسفندی در طب سنتی

خواص گوشت بره گوسفندی ؛ فواید گوشت بره گوسفندی در طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص گوشت بره گوسفندی

طبع گوشت بره گرم و تر است. گوشت بره بهترین گوشت برای انسان است زیرا منبع غنی از آهن و روی می­باشد و به همین دلیل مصرف آن مخصوصا برای زنان و کودکان توصیه می­شود. گوشت بره باعث افزایش قوای ایمنی بدن و مبارزه بهتر با بیماری ها می گردد.گشنیز، مرزه و سماق مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گوشت گوسفند هستند.کالری هر ۱۰۰ گرم گوشت بره با چربی ۳۳۰ کالری است. کالری هر ۱۰۰ گرم گوشت بره بدون چربی ۱۶۵ کالری است.

گوشت بره ای که مورد بحث است گوشت بره اهلی است که در گله ها موجود است.گوشت گوسفندی در هر سنی یک نام دارد مثلا گوشت گوشت یک ساله را گوشت بره می نامند و گوشت گوسفند بالای یک سال گوشت هاگست و وقتی هم به بزرگسالی می رسند گوشت گوسفند نامیده می شود. این گوشت از نظر علم تغذیه و بهداشت یک منبع بسیار غنی از مواد معدنی، از جمله آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، پتاسیم، مس و منیزیم است و همچنین ویتامین‌های مختلف گروه B را دارد. تحقیقات علمی ثابت کرده است چهار اونس از گوشت بره شامل حدود ۲۸ گرم پروتئین است، اما تقریباً ۲/۳ از چربی های اشباع مورد نیاز روزانه بدن شما را نیز تأمین می‌کند، و همین امر باعث می شود که این گوشت را متعادل بخورید و زیاده روی نکنید تا دچار مشکل نشوید. نکته جالبتر این است که همان چهار اونس از این گوشت حاوی بیش از ۳۳۰ کالری است. علاوه بر چربی‌های اشباع‌ شده، گوشت بره دارای برخی از چربی‌های غیراشباع نیز می باشد.

مهم‌ترین مزایای ناشی از مصرف این گوشت شامل محافظت از بدن در برابر کم‌خونی، افزایش توده عضلانی، بهبود سلامت استخوان، بهبود سیستم ایمنی بدن و سلامت سیستم عصبی، جلوگیری از نقایص زایمان و غیره است.لینولئیک اسید (CLA) موجود در گوشت بره در سطوح قابل‌توجهی یافت شده است و این ترکیب در تعدادی از مطالعات در مبارزه با سرطان سینه در ارتباط است. جلوگیری از ایجاد بیماری کم‌خونی با مقدار خوبی از هر دو کلسیم و آهن، این نوع از گوشت قرمز می‌تواند در پیشگیری از بیماری کم‌خونی با ارائه آهن به‌اندازه کافی برای ایجاد گلبول‌های قرمز جدید کمک کند. کمک به فرایند کاهش وزن علیرغم بالا بودن کالری و چربی‌های اشباع‌شده، شواهدی وجود دارد که گه گاه گوشت بره می‌تواند به افزایش حس سیری و افزایش فعالیت متابولیک کمک کند و پروتئین‌های زیادی نیز تولید کند.

شاید تاکنون نشنیده باشید ولی برای مزاج انسان بهترین نوع گوشت، گوشت گوسفند است. گوشت بره ای که کمتر از شش ماه دارد، از گوشت گوسفند هم بهتر است. نکته دیگر این است که برای مصرف خانگی گوشت قسمت راسته یا سردست یا دست و سینه گوسفند از ناحیه ران بهتر است.گوشت گوسفند سریع الهضم ترین گوشت است و خیلی راحت هضم می شود و برای دستگاه گوارش مفید است.تری گوشت گوسفند بیشتر از گوشت های دیگر است و خونی که گوشت گوسفند تولید می کند غلظت خون بهتری دارد و برای بیماران سوداوی مفید است و افزایش دهنده قوای جنسی در زن و مرد است.

با وجودی که گوشت بره، بافت ماهیچه‌ای متراکم و پر حجمی ندارد، اما اغلب مردم به دلیل آن‌که رنگ صورتی مطلوبی دارد و حداکثر مقدار گوشت و حداقل مقدار چربی را داراست آن را به گوشت گوسفند ترجیح می‌دهند. اما گوشت بره چه ویژگی متمایزی دارد و آیا مصرف آن توصیه می‌شود؟ گوشت بره از نظر تردی و خوشمزگی در میان دیگر گوشت حیوانات حرف اول را می‌زند و قابلیت هضم بالایی دارد. این گوشت حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است و می‌تواند در ساختن بافت‌های جدید مفید باشد. گوشت بره مقدار قابل ملاحظه‌ای فسفر همراه با کلسیم و آهن دارد و از نظر ویتامین‌های گروه B بخصوص B12 غنی است. این گوشت به دلیل بهترین طعم و کمترین میزان چربی گزینه مناسبی است.

درباره طعم آن می توان گفت که این گوشت، دارای مزه ملایمی است و آن را از گوشت مرغ یا گاو لذیذتر می کند. طعم دل نشین آن در زمان پخت در باربیکیو و یا به حالت تنوری، محبوب و مورد علاقه در همه جای دنیا است. این گوشت که عموما از بره های جوان به دست می آید خود دارای دو گونه مختلف است؛ Hogget و Mutton. نوع اول از بره بین یک تا حداکثر دو سال و Mutton از انواع بالغ ترگوسفند به دست می آید. مزه این گوشت بستگی به سن بره دارد و هر چه سن آن بیشتر شود، گوشتش هم سفت تر می شود. به همین دلیل است که اغلب مردم، گوشت بره را ترجیح می دهند که نسبت به دیگر انواع گوشت، نرم و لذیذتر است.به واقع گوشت میش و بز نسبت به گوشت بره دیرپز است اما در عین حال گوشت بز هم نسبت به گوشت میش سفت تر است. اما به گوسفندی که نر و بالغ است شیشک گفته می شود و گوشت شیشک هم نسبت به گوشت میش هم لطیف تر است. گوشت قوچ هم مقوی است و برای جوانان توصیه می شود. و البته از گوشت شیشک هم دیرپز تر است.

آشنایی با دیگر خواص گوشت بره

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گوشت بره آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص گوشت بره

گوشت بره ، گوشت حاصل از گوسفندی است که در اوایل زندگی خود قرار دارد. گوشت بره را جزو گوشت قرمز می دانند ، زیرا دارای سطوح بالایی از میوگلوبین و پروتئینی است که در بافت‌های عضلانی حیوانات خاص (مانند گاوها) یافت می‌شود که هنگامی‌ که با اکسیژن مواجه می‌شود، به رنگ قرمز در می آید.

در شرایط کنونی ، درحالیکه گوشت بره یک گوشت قرمز است ، ولی شک نکیند که  گوشت حاصل از انواع تغذیه‌ شده بره توسط علف تازه به‌طورکلی کاملاً سالم و منبع قابل‌ اعتمادی از پروتئین هستند.

گوشت بره دارای چربی بسیار کمی است که آن را در میان سایر گوشت ها منحصر بفرد می کند. وقتی که از آن استفاده می کنیم، گوسفند دارای طعم ملایم است که از گوشت مرغ یا گوشت گاو مطلوبتر است و هنگام کباب طعمی بی نظیر دارد

سه نوع گوشت در برخورد با گوشت گوسفند داریم.گوشت بره که گوسفند نا بالغ است.گوشت گوسفند یک تا دو ساله که به اصطلاح به آن Hogget می گویند و گوشت گوسفند بالغ که طعم و عطرش تشدید می شود ولی سخت تر می شود.در بین این سه نوع گوشت ، گوشت بره بهترین است.

خواص گوشت بره شتر

گوشت شترهای کم‌سن و سال که بین یک تا ۳ ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است. اما دلایلی که باعث شده مردم گمان کنند این گوشت دیرپز است، استفاده از گوشت شتر پیر است. هر چه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافت‌های گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر می‌گذارد. در ضمن گوشت شتر پیر برای سرخ کردن هم مناسب نیست؛ چرا که میزان کلاژن آن زیاد و حین سرخ کردن ناپز می‌ماند.

خواص گوشت بره برای مردان

برای بهبود زندگی جنسی باید انواع گوشت را در رژیم غذایی خود گنجاند. گوشت گاو، گوساله و گوسفند و بره حاوی کارنیتین، ال آرژنین و روی است. کارنیتین و ال آرژنین اسیدهای آمینه ای هستند که جریان خون را بهبود بخشیده و گردش خون بدون وقفه ای را در اندام های جنسی مردان و زنان بیشتر می کنند. طبق گفته پژوهشگران حوزه مواد غذایی، این دو ماده مغذی (کارنیتین و ال آرژنین) ممکن است به طور موثری اختلال نعوظ را در برخی از مردان درمان کنند. گیاهخواران می توانند غلات سبوس دار، آجیل و لبنیات را انتخاب کنند.

گوشت بره بهتره یا کهره

گوشت گوسفند و بز به دلیل شباهتی که با هم دارند، ممکن است برای بسیاری از افراد قابل تشخیص نباشد. اما با اندکی دقت، تفاوت گوشت گوسفند و بز را می توان از هم تشخیص داد. از جمله تفاوت گوشت گوسفند و بز در ظاهر این دو می باشد. بدن گوسفند پوشیده از پشم است و دارای ظاهر صاف و یکدستی نیست. در حالی که بدن بز پوشیده از موهای یکدست است. می توان گوشت بز را جایگزین گوشت گوسفند کرد، اما در گوشت بز نمی توان تمام مزایای گوشت گوسفند را پیدا کرد.

گوشت بره برای معده

گوشت گوسفند به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. صد گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷ گرم پروتئین می باشد که بسیار عالی است. پروتئین برای عضله سازی مفید بوده و همچنین پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.

کباب کردن گوشت قرمز مواد مغذی آن را حفظ می کند. گوشت قرمز مانند گوشت شتر، گوساله و گوسفند و بره ، پروتئین٬ میوگلوبین و کلسترول بیشتری نیز دارند. سرخ کردن، کبابی کردن، آب پز کردن و داخل فر قرار دادن روش های متفاوتی برای پخت و مصرف گوشت قرمز است که بهترین نوع آن کباب کردن آن است که بیشتر مواد مغذی آن حفظ می شود.برای درمان درد معده و زخم معده از کباب برگ استفاده کنید.

گوشت بره برای کباب

کباب بره یکی از لذیذترین و مجلسی ترین کباب های ایرانی است که به خاطر طعم فوق العاده خوبش طرفداران بسیاری دارد. این کباب به دلیل استفاده از گوشت بره بسیار لذیذ است و از گران قیمت ترین کباب های ایرانی محسوب می شود.مواد لازم کباب بره گوشت بره ۶۰۰ گرم سیر ۳ حبه پیاز متوسط ۲ عدد گوجه فرنگی ۴ عدد سرکه سفید ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی . ابتدا گوشت را بشویید و پس از آبکشی به اندازه قطعات کباب چنجه خرد کنید. یک کاسه مناسب انتخاب کنید و گوشت بره را پس از خرد کردن داخل آن بریزید. یکی از پیازها را رنده کنید و به کاسه حاوی گوشت اضافه کنید.

در ادامه سیرها را خرد کنید و به همراه روغن زیتون ، سرکه سفید ، فلفل سیاه و مقداری نمک به کاسه اضافه کنید. مواد را با دست زیر و رو کنید تا با هم مخلوط شوند و تمام نقاط گوشت بره را پوشش داده و طعم دار کنند.پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردید روی درب کاسه را با سلفون بوشانید و آنرا به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت نرم و طعم دار شود. پس از گذشت دو ساعت کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کنید.قبل از سیخ کردن ، حتما خرده های سیر و پیاز را از روی قطعات گوشت جدا کنید زیرا در هنگام کباب کردن ، خیلی سریع می سوزند و باعث بد طعم شدن کباب می شوند. پیاز باقیمانده را برای قرار دادن بین قطعات گوشت به صورت تکه ای خرد کنید.

در بین هر دو قطعه گوشت یک قطعه پیاز سیخ کنید. پس از اینکه سیخ کردن گوشت به پایان رسید منقل ذغال را آماده کنید. توجه داشته باشید حتما تمام دغال ها به صورت یکدست روشن شده باشند زیرا دی اکسید کربن موجود در ذغال های خام برای بدن مضرر است.ضمن اینکه ذغال های خام باعث می شوند کباب شما بوی دود بگیرد. سیخ ها را روی منقل بچینید و به صورت متداوم بچرخانید تا کباب ها به صورت یکدست بپزند. در صورت تمایل می توانید مقداری کره هم آب کنید و روی کباب ها بمالید.در ادامه گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید ، سپس به سیخ بکشید و روی منقل کباب کنید. در کنار کباب بره می توانید از فلفل کبابی هم استفاده کنید. در پایان پس از اینکه کباب بره آماده شد ، آنرا به همراه نان یا برنج سرو کنید.

گوشت بره برای دیابت

صرف گوشت بره گوشت بره ممکن است عوارضی هم به دنبال داشته باشد؛ خصوصاً اگر بیش از اندازه آن را مصرف کنید. عوارضی همچون: خطر جدی ابتلا به فشار خون افزایش مقدار کلسترول دیابت مشکلات قلبی و عروقی همان طور که گفته شد، این گوشت دارای چربی های اشباع شده نیز می باشد؛ پس استفاده به میزان متعادل از این نوع گوشت، مانعی ندارد. اما اگر بیش از اندازه در وعده های غذاییتان وجود داشته باشد، سطح کلسترول بدن را به شدت افزایش خواهد داد.همچنین به دنبال آن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا و انواع دیابت نیز وجود دارد.

مصرف گوشت قرمز را به کمتر از روزی یک بار برسانید یک مطالعه با مقیاس بالای طولانی مدت از دانشگاه‌ هاروارد که ۱۲۰ هزار نفر را طی دوره ۲۰ ساله تحت نظر داشت،نشان داد که مصرف هر روزه گوشت ارتباط قابل توجهی با شیوع بیشتر بیماری‌های قلبی و سرطان دارد که مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به آنها هستند. این ارتباط در مورد گوشت‌های فرآوری شده بیشتر نیز وجود دارد.

گوشت بره برای سرماخوردگی

اگر شما به طور منظم و به اندازه کافی عنصر روی (زینک) را دریافت نکنید سیستم ایمنی بدن شما به خوبی عمل نمی کند این بدان معناست که شما به احتمال زیاد دچار مشکلاتی از قبیل سرماخوردگی ، عفونت های جدی و مشکلات بهداشتی میشوید . مصرف گوشت گوسفند و بره می تواند سطح روی بدن شما را در یک حد سالم قرار داده و عملکرد کلی بدن شما را افزایش دهد .

به دلیل سلنیوم موجود در گوشت گوسفند که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از آن بهره بگیرید. افزایش سیستم ایمنی بدن به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.

گوشت بره برای زردی نوزاد

خوراکی های مضر برای زردی بچه ، پرهیز ها برای تغذیه مادران :  گوشت گاو و غذاهای غلیظ و چرب .  ادویه جاتی مانند فلفل ، دارچین ، زنجبیل ، عسل و زعفران و غذاهای فست فودی و آماده. گوشت قرمز نیز نباید زیاد مصرف شود.

گوشت بره برای کوبیده

سینه و قلوه گاه یکی از قسمت های سفت و محکم گوسفند است که برای چرخ کردن و همچنین قلوه گاه گوسفندی برای کباب کوبیده استفاده می شود. از این قسمت بهترین گوشت برای کباب کوبیده استفاده می شود.به منظور تهیه این کباب سنتی ایرانی برای چهار الی پنج نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه ذکر می‌شود، نیاز دارید. مواد لازم گوشت گوسفند یک کیلوگرم پیاز ۲ الی ۳ عدد گوجه فرنگی، نمک و فلفل به میزان لازم نکته: از گوشت سردست یا قلوه گاه گوسفند استفاده کنید. اگر قلوه گاه را انتخاب کردید، طرز تهیه آن کمی متفاوت خواهد شد که در ادامه به آن اشاره می شود.

پیاز را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. برای این منظور پیاز را در یک پارچه نخی تمیز یا الک گذاشته و با دست فشار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. اکنون پیاز، گوشت، نمک و فلفل را مخلوط کنید. به مدت چند دقیقه گوشت را ورز دهید. اگر پس از ورز دادن، گوشت گرم شده بود، آن را حدود ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود. یک کاسه آب کنار دست خود قرار دهید و دست خود را با آن مرطوب کنید. سپس مقداری از مایه گوشت را بردارید و به سیخ بگیرید. مایه را روی سیخ قرار دهید و با حرکت دست به سمت بالا و پایین آن را روی سیخ پهن کنید، در حین اینکار چندین مرتبه لبه‌های کار را دوباره روی سیخ برگردانید. اینکار را تکرار کنید تا گوشت روی سیخ پهن شده و به آن بچسبد.

برای کباب کردن به آتش نیاز دارید. آتش را روشن کنید و زمانی که کاملا گرفت، سطح آن را در منقل مسطح کنید تا کباب‌ها به طور یکسان حرارت ببینند. سیخ‌ها را روی منقل بچینید و مرتب آن‌ها را زیرورو کرده و آتش را باد بزنید. زمانی که گوشت خودش را گرفت، دیگر نیازی نیست آتش را باد بزنید. کباب‌ها را تا زمانی که بپزند، دائما زیرورو کنید تا دو طرف آن یکنواخت بپزد وگرنه گوشت از سیخ جدا خواهد شد. گوجه زمانی کمی برای کباب شدن نیاز دارد، بنابراین در اواخر پخت کباب‌ها گوجه را روی منقل قرار دهید. در صورت تمایل مابین گوجه فلفل سبز نیز به سیخ بکشید و کباب کنید. پس از آنکه کباب آماده شد، آن را در بین نان و در ظرف قرار دهید و مقداری سماق کوبیده روی آن بپاشید. هنگامی که کباب‌ها کمی از حرارت افتاد، ابتدا و انتهای کباب را با دست از سیخ آزاد کنید و سپس بین نان قرار دهید، یک دست را روی نان بگذارید و اندکی فشار دهید و با دست دیگر سیخ را بیرون بیاورید. کباب کوبیده گوسفندی آماده است، دور آن را با گوجه کبابی، جعفری خرد شده، خیار شور وغیره تزیین کرده و سرو نمایید.

آب پیاز را کاملا بگیرید، در غیر اینصورت گوشت هنگام کباب کردن از سیخ جدا می‌شود. کباب‌ها را دائما روی منقل بچرخانید تا دو طرف کباب‌ها به یک اندازه پخته شود. در صورتی که یک طرف کباب‌ها سریعتر بپزند، هنگام زیرورو کردن سیخ ها، کباب از سیخ جدا خواهد شد. گوشت قلوگاه گوسفند بسیار چرب است. در صورتی که کباب را از این گوشت تهیه کردید، برای آنکه هنگام کباب کردن گوشت از سیخ جدا نشود، قبل از سیخ گرفتن کباب، به گوشت دو عدد تخم مرغ اضافه کنید. اگر آب پیاز را کاملا گرفته باشید و کباب را در فواصل زمانی کوتاه روی منقل بچرخانید، مطمئن باشید که هنگامی کباب کردن گوشت از سیخ جدا نخواهد شد.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
}