; خواص ارده برای استخوان و مغز در بدنسازی و ارده کنجد و شیره خرما - فال و خواب
خواص استخوان بلدرچین و فواید استخوان بلدرچین برای سرطان

خواص استخوان بلدرچین و فواید استخوان بلدرچین برای سرطان

خواص استخوان بلدرچین خواص استخوان بلدرچین ؛ فواید استخوان بلدرچین برای سرطان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص …

زنجبیل و سرفه ؛ خاصیت مصرف زنجبیل برای سرماخوردگی و سرفه اطفال

زنجبیل و سرفه ؛ خاصیت مصرف زنجبیل برای سرماخوردگی و سرفه اطفال

زنجبیل و سرفه زنجبیل و سرفه ؛ خاصیت مصرف زنجبیل برای سرماخوردگی و سرفه اطفال همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

لبو برای بارداری و پیشگیری از دیابت بارداری با خوردن لبو

لبو برای بارداری و پیشگیری از دیابت بارداری با خوردن لبو

لبو برای بارداری لبو برای بارداری ؛ پیشگیری از دیابت بارداری با خوردن لبو همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …

خواص ارده

خواص ارده ؛ و شیره برای لاغری ، بدنسازی و در بارداری

خواص ارده ؛ و شیره برای لاغری ، بدنسازی و در بارداری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با ارده

ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد . از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده می کنند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند.

ماده اصلی تشکیل دهنده ارده، کنجد است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می‌رود. ویتامین‌های موجود در ارده شامل ویتامین‌های گروه ب، ویتامین آ، د. و … است.

ارده سرشار از اسید‌های چرب غیر اشباعی نظیر امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است.
دانه‌های کنجد موجود در ارده دارای ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتئین، ۵۰ درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. همچنین ارده از نظر اسید‌های آمینه سولفوردار و تریپتوفان نیز غنی است.

رنگ ارده قهوه ای مایل به زرد است، بافت نرم و صاف روغنی داشته و طعم آن کمی تلخ می باشد.

ارده سرشار از مواد مغذی است که خطر ابتلا به التهاب را کاهش می دهند، برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید بوده و خواص ضد سرطانی دارند.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات ارده را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص ارده و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص ارده در طب سنتی

طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.

به طور معمول هر قاشق غذاخوری از ارده سنتی بدون هیچ گونه افزودنی حدود ۹۰ کالری دارد.

این در حالی است که میزان چربی موجود در یک قاشق ارده چیزی حدود ۸ گرم می باشد.

ارده برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است . اگر به طور غلیظ خورده شود

دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .

ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .

ارده کنجد، غذایی انرژی زا است و بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن نیاز دارد.

مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود.

ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است وسبب استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها می شود.

مصرف ارده برای کودکان بسیار توصیه می شود زیرا به دلیل تحرک بالای کودکان، انرژی لازم را برای آنها تامین می کند و سبب تقویت حافظه شان می شود.

یکی از خواص مصرف ارده کنجد این است که سفتی ها و ورم های سفت داخلی و دمل ها را نرم می کند.

مصرف ارده ، دمل و جوش ها را در سردمزاج ها پخته و باز می کند بنابراین می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان گردد.

در دانه کنجد و مواد غذایی حاصل از آن آنتی اکسیدان های فراوان موجود است که وجود این آنتی اکسیدان ها از سرطان در بدن پیشگیری می کند.

مصرف ارده سبب نرم شدن و تسهیل کار روده ها می شود و از این رو از یبوست پیشگیری می کند.

ارده قاعده اور است و مصرف آن سبب رفع بیماری های رحم خواهد شد.

مصرف ارده در تقویت قوای جنسی بسیار موثر است.

مصرف ارده برای رفع بیماری ها ی رحم مفید می باشد.

مصرف ارده از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

ارده کنجد و خواص باور نکردنی آن برای کاهش وزن

مصرف ارده در سردمزاجان سبب کاهش وزن و لاغری آنها خواهد شد زیرا خوردن یک تا دو قاشق ارده پیش

از وعده غذایی اشتها را کم می کند و باعث می شود که فرد غذای کمتری بخورد و لاغرتر شود.

خواص ارده برای لاغری

ارده چربی زیادی دارد اما به دلیل مقادیر قابل توجه پروتئین و فیبر موجود در آن با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

از مهمترین خواص ارده برای لاغری، کاهش اشتها است. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند، افراد برای کاهش وزن و لاغری،

یک یا نیم ساعت قبل از وعده غذایی اصلی، به‌میزان یک یا دو قاشق غذاخوری

ارده کنجد بخورند، با این کار اشتها کم شده و غذای کمتری خواهند خورد.

مصرف ارده به ویژه در وعده صبحانه میل به پرخوری و ریزه‌خواری را در طول روز کاهش می‌دهد.

همچنین ارده به دلیل احساس سیری، اشتهای فرد را برای غذای بعدی کم می‌کند.

به طور کلی صرف یک صبحانه کامل و مملو از کربوهیدارت و پروتئین و رعایت یک رژیم غذایی

کم کربوهیدارت و کم کالری در بقیه روز، موجب کاهش وزن و حفظ آن می‌شود.

خواص ارده برای دیابت

ارده کنجد به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و محتوای چربی های اشباع نشده موجود در آن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

منیزیم موجود در دانه‌های کنجد، در کاهش ابتلا به دیابت و کنترل علائم آن نقش بسزایی دارد.

به علاوه عملکرد داروی گلی‌بن‌کلامید را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود می‌بخشد

و سطوح انسولین و گلوکز را در بدن تنظیم و به این ترتیب به کنترل علائم دیابت کمک می‌کند.

خواص ارده برای پوست

ارده منبع خوب اسیدهای آمینه، ویتامین E، ویتامین های گروه B، مواد معدنی و اسیدهای چرب است

که همگی برای جوان سازی سلول های پوستی و جلوگیری از علائم پیری مفید هستند.

ارده چه به صورت خوراکی یا موضعی به یکپارچگی و استحکام پوست کمک می کند و مواد معدنی موجود

در این سس برای ترمیم بافت های آسیب دیده، افزایش کلاژن و الاستیسیته پوست مفید است.

روغن کنجد نیز از هزاران سال پیش برای درمان زخم ها، سوختگی، حساسیت و خشکی پوست استفاده می شده است.

ارده به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی که دارد با افزایش تولید کلاژن

و بهبود الاستیسیته پوست باعث رفع چین و چروک و جوان سازی پوست صورت می شود.

خواص ارده برای معده

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی در جامعه ایرانی بیماری رفلکس معده یا بازگشت اسید معده است.

این بیماری به دلایل متعدد بسیاری از افراد را گرفتار می‌کند. استفاده مداوم و منظم از روغن ارده کنجد می‌تواند در کنترل و درمان این بیماری موثر باشد.

خواص ارده برای کودکان

مصرف ارده برای کودکان بسیار توصیه می شود زیرا به دلیل تحرک بالای کودکان، انرژی لازم را برای آنها تامین می کند و سبب تقویت حافظه شان می شود.

خواص ارده برای مو

اگر شما به دنبال بهبود سلامت موی خود هستید. افزودن دانه های کنجد همانند روغن کنجد، ارده و حلواارده به رژیم غذایی شما بسیار مفید خواهد بود

استفاده از روغن طبیعی مانند روغن کنجد، بهترین تاثیر را بر رشد و خوش حالت شدن مو های شما دارد.

استفاده از روغن کنجد می تواند به رشد سریع تر موهایتان کمک کند، ریشه های قوی تری داشته باشید و نوعی درخشندگی را در موهایتان داشته باشد.

دانه های کنجد به دلیل محتوای بالای آهن، کلسیم، منیزیم، پروتئین و فسفر باعث ایجاد رنگ طبیعی مو می شود و ریزش مو را کاهش میدهد.

همچنین اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳، ۶ و ۹ موجود در این دانه های کنجد باعث می شود تا موهای شما سریعتر رشد کنند،

بنابراین برای داشتن موهای سالم و خوش حالت مصرف ارده و حلواارده را در دستور کار خود قرار دهید.

خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری فراورده های کنجدی مانند ارده، حلواارده یا روغن کنجد (ترجیحا هر روز صبح) بهترین روش برای دیدن تاثیرات کنجد بر موهای شما است.

خواص ارده برای چاقی

خوردن بیش از حد ارده کنجد به این دلیل که حاوی چربی بالا و کالری زیادی است موجب چاقی و اضافه وزن خواهد شد

پس اگر شما فرد کم تحرکی هستید و پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، با خوردن زیاد این ماده غذایی حتما چاق خواهید شد.

توصیه می شود افرادی که لاغر هستند و تمایل بسیاری به چاق شدن دارند، از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند .

 ارده برای بارداری و شیردهی

ارده با توجه به تامین کلسیم در بدن برای خانم‌های باردار و یا شیرده نیز بسیار توصیه شده است.

ارده با توجه به تامین کلسیم در بدن مادر باردار، نقش بسزایی در ضریب هوشی جنین و تقویت حافظه او می گذارد.

افراد بارداری که دچار کم خونی هستند و یا از فقر آهن در رنجند، می‌توانند از ارده به عنوان

یک مکمل غذایی غنی در مصرف روزانه سبد غذایی خود گنجانده و استفاده کنند.

مصرف ارده موجب افزایش شیر در دوران شیردهی می شود.

اما باید توجه داشت که مصرف ارده در سه ماه اول بارداری موجب سقط جنین می شود.

خواص ارده برای بدنسازی

ترکیب شیره انگور و ارده کنجد به کسانی که کارهای سنگین و طاقت فرسا انجام می دهند

توصیه می شود، چرا که علاوه بر مقوی بودن باعث افزایش حجم عضلات می شود

خواص ارده در صبحانه

بهتر است مواد غذایی سالم و در عین حال مقوی، اولویت اصلی در وعده صبحانه باشند.

یکی از این گزینه‌ها محصولات بر پایه کنجد نظیر ارده، حلوا ارده و کرم کنجد است.

ارده از آسیاب کردن کنجد بدون پوست و رست شده به دست می‌آید که برای تولید مواد غذایی مختلف از جمله حلوا و کرم کنجد به کار می‌رود.

خواص ارده فراوان است و به دلیل بالا بودن ارزش غذایی، به ویژه پروتئین مرغوب،

اسیدهای چرب مفید، ویتامین E و آنتی اکسیدان، یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه محسوب می شود.

خواص ارده و عسل

ارده و عسل، هر یک به تنهایی خواص بسیاری را شامل می‌شوند ترکیب ارده و عسل برای استخوان درد و مشکلات وابسته به استخوان، ثابت شده است.

این دو ماده خوراکی مفید با ترکیباتی که به همراه دارند به درمان مشکلات استخوان و آرتروز کمک بسزایی می‌کنند.

همچنین ارده و عسل هر دو طبع گرمی دارند که برای سلامت استخوان‌ها نیز مفید هستند.که به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کنند.

ترکیب ارده و عسل برای استخوان درد و مشکلات وابسته به استخوان، ثابت شده است.

این دو ماده خوراکی مفید با ترکیباتی که به همراه دارند به درمان مشکلات استخوان و آرتروز کمک بسزایی می‌کنند.

همچنین ارده و عسل هر دو طبع گرمی دارند که برای سلامت استخوان‌ها نیز مفید هستند.

ترکیب ارده و عسل به دلیل قند و چربی مفید، به افزایش انرژی بدن کمک بسزایی می‌کنند.

از این جهت ارده و عسل برای صبحانه کودکتان بسیار مفید خواهد بود.

افرادی که با مشکل کم خونی مواجه هستند، در صورتی که تغذیه سالمی داشته باشند

و از غذاهای سرشار از آهن همچون ارده و عسل بهره‌مند شوند، کمتر دچار ضعف عضلانی، خستگی بی‌دلیل و خواب نامنظم خواهند شد.

خواص ارده و شیره خرما

ارده، طبعی بسیار گرم دارد و معمولا با موادی همچون عسل، شیره انگور و شیره خرما ترکیب می شود

که در این صورت ارزش غذایی آن چند برابر می شود. شیره خرما دارای ویتامین های بسیاری مانند A،B،C، E ، آهن، فسفر

و مقداری املاح معدنی میباشد. ترکیب ارده و شیره خرما بسیار انرژی زا است که می تواند به عنوان تغذیه سالم

و افزایش قدرت ذهنی برای کودکان استفاده شود. شیره خرما همان خواص خرما را دارد.

ارده و شیره خرما چاق کننده و برطرف کننده کم خونی و کمبود آهن میباشد.

خواص ارده و شیره انگور

معمولا ارده را با شیره انگور ترکیب می کنند. برای جلوگیری از شیرین شدن زیاد آن باید مقدار کمتری از شیره انگور استفاده کنید.

شیره انگور دارای ویتامینهای A,B,C ، آهن ، منیزیم ، فسفر و مقداری کلیسیم است و تا حدود زیادی مواد مغذی انگور را دارا می باشد .

مخلوط ارده و شیره انگور از نفخ جلوگیری می کند. این ترکیب بسیار پرکالری و انرژی زا است ،

بنابراین مصرف نقداری از آن باعث جبران انرژی از دست رفته می شود.

ترکیب ارده و شیره انگورگزینه مناسبی برای درمان افسردگی است.

ارده و شیره انگور دارای طبع گرم است بنابراین افراد گرم مزاج بهتر است به همراه این ماده غذایی از پونه ، ماست ،

کاسنی و مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنند تا دچار مشکل ناشی از گرم بودن این ترکیب نشوند.

کودکان و نوجوانان برای رشد خود نیازمند مواد مغذی بسیاری هستند. شیره انگور علاوه بر تامین کالری مورد نیاز، مواد مغذی برای رشد بدن را نیز فراهم می کند.

بنابراین مصرف ارده و شیره انگور را می توان در وعده های غذایی مخصوصا در صبحانه گنجاند.

ارده شیره  از مخلوط مساوی شیره انگور با ارده کنجد مرغوب و یا مخلوط مساوی عسل و ارده کنجد بدست می آید .

ارده برای کبد چرب

از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود .

ارده حاوی ترکیباتی است که به سم زدایی و دفع سموم بدن کمک کرده و باعث بهبود عملکرد کبد و کلیه می شود.

مصرف دانه کنجد به افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد کمک کرده و خطر ابتلا به مشکلات کبدی را کاهش می دهد،

اگرچه مقدار این ترکیبات در ارده نسبت به دانه کنجد و عصاره آن کمتر است.

ارده برای سرماخوردگی

مصرف حلوا ارده به دلیل داشتن اسید چرب امگا ۶، در پیشگیری از ابتلا به عفونت های سرماخوردگی موثر است.

ارده برای کدام شهر است

قطب اصلی تولید حلوا ارده و ارده در یزد و شهرستان اردکان میباشد تولید فراورده های کنجدی در اردکان به سال های دراز بر میگردد

ارده برای زنان

ارده از بهترن مواد غذایی برای زنان بوده و بسیاری از نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامین ها را تامین می کند. مصرف ارده در زنان قاعده آور بوده و بیماری های رحم را رفع می کند.

مصرف ارده از بروز کم خونی پیشگیری کرده و بخاطر داشتن فولات مصرف آن برای زنان حامله نیز توصیه می شود.

ارده و فشار خون

کنجد به دلیل چربی مفید همچون امگا۳ و امگا۶، به درمان فشار خون بالا کمک می‌کند. طبق آزمایشی، افرادی که فشار خون بالا داشتند، به مدت ۳ ماه هر روز یک قاشق ارده کنجد مصرف کردند و در نهایت با کاهش فشار خون خود مواجه شدند.

خواص ارده برای قلب

ارده با استفاده از دانه های کنجد تهیه می شود که حاوی مقادیر بالای فیتواسترول ها هستند و به کاهش فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالای خون و LDL (کلسترول بد خون) کمک کرده و نقش مهمی در سلامت قلب دارد.

در یک مطالعه بر روی ۵۰ نفر مبتلا به پوکی استخوان مشخص شد که مصرف ۴۰ گرم (۱٫۵ قاشق غذا خوری) ارده به مدت ۲ ماه باعث کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون می شود.

ارده کنجد همچنین می تواند به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش دهد.

انواع ارده

آشنایی با انواع ارده :

ارده سنتی : منظور از ارده های سنتی ارده های تهیه شده در استان هایی است که نسبت به تهیه انواع ارده پیشتاز بوده اند.

ارده سیاه ( سبوس دار) : این نوع از ارده به طور معمول به منظور درمان و یا پیشگیری از برخی بیماری های گوارشی تولید می شود.

ارده های طعم دار

ارده دو آتیشه : کنجد مورد استفاده در ارده دو آتیشه کنجد وارداتی از سودان و پاکستان است.

ارده را با چی بخوریم

ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده را به طرق مختلفی می‌توان مصرف نمود.

می‌توان آن را بصورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد و یا مواد شیرینی از قبیل:

عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه نمود. میزان افزودنی بسته به ذایقه افراد متفاوت است.

مضرات ارده

افرادی که به دانه کنجد و یا سایر آجیل ها و دانه ها حساسیت دارند باید در مصرف ارده احتیاط کنند.

ارده کنجد انرژی زاست و کالری زیادی دارد و در صورت مصرف بیش از حد و عدم تحرک سبب چاقی و اضافه وزن شما خواهد شد.

روغن ارده را می توان تنها برای استعمال و پخت و پز استفاده کرد و نباید از آن برای سرخ کردن استفاده شود.

ارده کنجد برای سردمزاجان مفید است اما نباید بیش از حد مصرف گردد و همراه غذای دیگر خورده شود زیرا در هضم اختلال ایجاد می کند.

زیاده روی در خوردن ارده سبب گرفتگی در رگ هامی شود.

برای اصلاح عوارض ارده می توان سرکه, ترشیجات, آب لیموی ترش و شیرین استفاده نمود.

ارده حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۶ می باشد که مصرف زیاد آن ممکن است باعث برهم خوردن تعادل آن نسبت به امگا ۳ در بدن شود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 23 آبان 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.