; خواص ترشک در طب سنتی و فواید مصرف ترشک از نظر طب سنتی - فال و خواب
مضرات گیاه بومادران و بی خوابی و کاهش فشار خون

مضرات گیاه بومادران و بی خوابی و کاهش فشار خون

مضرات گیاه بومادران مضرات گیاه بومادران ؛ بی خوابی و کاهش فشار خون همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش …

مضرات مویز در دوران بارداری و همه چیز درباره ضرر خوردن مویز برای زن باردار

مضرات مویز در دوران بارداری و همه چیز درباره ضرر خوردن مویز برای زن باردار

مضرات مویز در دوران بارداری مضرات مویز در دوران بارداری ؛ همه چیز درباره ضرر خوردن مویز برای زن باردار همگی در سایت فال و …

خواص دمنوش ریحان برای پوست ؛ فواید دمنوش ریحان برای پوست صورت

خواص دمنوش ریحان برای پوست ؛ فواید دمنوش ریحان برای پوست صورت

خواص دمنوش ریحان برای پوست خواص دمنوش ریحان برای پوست ؛ فواید دمنوش ریحان برای پوست صورت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب …

خواص ترشک در طب سنتی

خواص ترشک در طب سنتی ؛ فواید مصرف ترشک از نظر طب سنتی

خواص ترشک در طب سنتی ؛ فواید مصرف ترشک از نظر طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص ترشک در طب سنتی

گیاه ترشک از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است و برای افرادی که دارای جوش های موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.ترشک گیاه کم کالری و دارای میزان بالایی آب است که برگ های این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن دارای خاصیت دارویی است. ایندر حالی است که ترشک در مناطق معتدل کشور ایران رویش می کند و از زمان های قدیم به عنوان یک سبزی مفید و مؤثر از آن استفاده شده است.

سبزی ترشک یک گیاه بسیار مغذی با ارزش غذایی بالا است. ترشک علاوه بر کالری کم، از نظر فیبر و ریزمغذی هایی چون منیزیم، ویتامین A و ویتامین C غنی است. ارزش غذایی یک فنجان (۱۳۳ گرم) گیاه ترشک خام حاوی موارد زیر است: کالری: ۲۹ پروتئین: ۲٫۵ گرم چربی: ۱ گرم کربوهیدرات: ۴ گرم فیبر: ۴ گرم ویتامین سی: ۷۱ درصد ارزش روزانه (DV) منیزیم: ۳۳ درصد DV ویتامین آ: ۳۰ درصد DV منگنز: ۲۰ درصد DV مس: ۱۹ درصد DV آهن: ۱۸ درصد DV پتاسیم: ۱۱ درصد DV ریبوفلاوین: ۱۰ درصد DV ویتامین ب۶: ۱۰ درصد DV فسفر: ۷ درصد DV

ترشک گیاهی چندساله است که در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به عمل می آید. به گزارش «هلث مد» برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی دارد. نام‌های دیگر آن: حَماض، ترشک اسفناجی، حماض البقر، حماض‌الماء، ترشه، حمیضه، ساق تروشک، ساق ترشک، نیره خراسانی، اوزیل، رومکس، استاک، ترشک درشت، پاسیانها، ترشکهای شیرین، حماض شیرین، حلیمون، طوطاق، اشلیه پاتم، امروله و اشلیه کیاتم می‌باشد. این گیاه در مناطق معتدل کشور ما رویش دارد و از قدیم الایام به عنوان یک سبزی مفید و مؤثر از آن استفاده می شده است. گرچه در رابطه با مسائل غذایی از آن استفاده های فراوانی می شده ؛ ولی اکنون این استفاده کاهش یافته است و در عوض موارد درمانی این گیاه افزایش پیدا کرده و در همه زمینه ها از آن استفاده می شود و هیچگونه عارضه ای ندارد. در میان عشایر مرسوم است که از دانه های این گیاه استفاده می کنند.

از دیگر ویژگی های ترشک این است که تصفیه کننده و هضم کننده بسیار خوبی نیز است و به برای افرادی که دارای جوش های موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است. این گیاه از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است، اما انواع ترشک ها حاوی ویتامین C هستند. همچنین توصیه می شود که جهت رفع بیماری یرقان افراد از دم کرده ریشه آن استفاده کرده و برگ ترشک را میل کنند. ترشک تقویت کننده کبد است و خوردن برگ آن برای تقویت معده توصیه می شود.

این گیاه جادویی تقویت کننده، شادی‌آور، رفع‌کننده‌ خستگی، پرخاشگری و اضطراب است، همچنین ترشک تقویت کننده‌ قلب، ضدفشارخون، ضدالتهاب و بیماری های قلبی عروقی است. همچنین قابض، سنگ شکن، ضداسهال خونی حاد و مزمن، درمان ویار و بیماری‌های دهان و دندان، کم‌کننده‌ خونریزی و ترشحات مختلف زنانگی و چربی خون است. داروی گیاهی ترشک به خاطر داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و به طور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، زیرا برای مثانه و کلیه مضر است.

ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز به‌عنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاهای منطقه قائنات می‌توان آن را مشاهده کرد. در میان عشایر مرسوم است که از دانه‌های این گیاه استفاده می‌کنند. طریقه استفاده‌ی آن هم به این ترتیب است که دانه‌های این گیاه را می‌کوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل می‌گذارند و به‌عنوان مُسَکن از آن استفاده می‌کنند.

این گیاه به دلیل داشتن مقدار فراوان آهن برای درمان کم خونی موثر است. مصرف آن برای رفع اختلالات خونی، آلرژی های بهاری، سل غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C توصیه می شود. دانه های این گیاه به عنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل استفاده می شود. جوشانده برگ و دانه های آن به صورت موضعی برای درمان دمل موثر است. ترشک برای تصفیه خون، دفع زرداب و کارآیی کبد، کلیه و روده ها موثر است. به عنوان داروی ضدعفونی کننده و منقبض کننده خون به صورت موضعی استفاده می شود. به هنگام یبوست استفاده می شود. برای تنظیم طبیعی اسیدمعده به کار می رود. از آن جا که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست موثر است.

ترشک پاک کننده خوبی است اگر چند برگ آن را در شیشه‌ای روغنی ریخته و آب بریزیم روغن آن شیشه را پاک می‌کند. برای پاک کردن لکه جوهر از لباس چند برگ تازه این گیاه را به لکه بمالید سپس با صابون بشوئید این عمل را چند بار تکرار کنید تا کاملاً پاک شود.

آشنایی با دیگر خواص ترشک

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص ترشک آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص ترشک

ترشک درشت (نام علمی: Rumex acetosella) گیاهی است (دوپایه) که برگ، ریشه و دانه آن برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.ترشک با این نامها شناخته می شود: حماض، ترشه، حمیضه، ساق تروشک، ساق ترشک، نیره خراسانی، اوزیل، رومکس، استاک، حلیمون، طوطاق، اشلیه پاتم، امروله، اشلیه کیاتمترشک،

ترشک دارای انواع مختلفی است از جمله: گیاه ترشک کوهی، گیاه ترشک شبدری، ترشک درشت، ترشک میشی، ترشک مواج گیاهی است که برگ، ریشه و دانه آن برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته شده است. این گیاه شبیه اسفناج و بومی قاره اروپا بوده و حاوی اسید “اگزالیک” است که باعث طعم اسیدی آن می شود.

برگ های آن به جهت دارا بودن اسیدهای آلی، طعم ترشی دارد. ترشک سرشار از ویتامین c، آهن، فسفر و پتاسیم است.گیاه ترشک دارای منبع ویتامین C بوده، بنابراین برای افرادی که کمبود ویتامین C دارند، این گیاه می تواند ویتامین C مورد نیاز بدن آنها را تامین کند.

همچنین ترشک دارای آهن و فسفر کافی است.ترشک ایرانی گیاهی متعلق به خانواده علف هفت‌بند که برخی منابع طب گیاهی آن را حمّاض نامیده‌اند، برگ‌های آن ترش مزه است ساقه آن برافراشته و گل‌ها در ساقه گل‌دهنده پراکنده‌اند. در ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد. سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر در ترکیب آن گزارش شده است.

خواص ترشک برای لاغری

دم کرده ترشک کاهش دهنده کلسترول و کاهش دهنده میزان تری گلیسیرید بوده و با افزایش تولید ادرار در پایین آوردن وزن موثر است.همچنین ترشک سرشار از فیبر است که نظم دفع و احساس سیری را افزایش داده و در لاغری فرد موثر است. همچنین بواسطه وجود فیبر به تثبیت سطح قند خون کمک می کند.

خواص ترشک برای کبد

یک معجون ترکیبی از آب ترشک و روغن کرچک به اندازه مساوی، به طور موثر بی خوابی را درمان کرده، عملکرد قلب و کبد را تقویت می کند و با التهاب های مختلف بدن مقابله می کند. ترشک تقویت کننده کبد است و خوردن برگ آن برای تقویت معده توصیه می شود.

خواص گیاه ترشک برای پوست

گیاه ترشک از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است و برای افرادی که دارای جوش های موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.آنتی اکسیدان موجود در ترشک با پیری و چین و چروک پوست مقابله کرده و منبع عالی ویتامین A، B۹ و C است. این گیاه جادویی، خشکی و آسیب دیدگی مو را برطرف کرده و خاصیت سم زدایی آن باعث می شود که سموم مضر بیماری زا و عامل عفونت را از بدن دفع کند.

از آن جا که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست موثر است. جهت جمع شدن و سفت شدن پوست صورت برگ ترشک را له نموده با عرق رازیانه مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارند.

ترشک برای زن باردار

درباره مصرف گیاه ترشک در دوران بارداری و حاملگی اطلاعات زیادی در دسترس نیست . بهتر است قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنید .

ترشک برای دیابت

ترشک سرشار از فیبر است که نظم دفع و احساس سیری را افزایش داده و بواسطه وجود فیبر به تثبیت سطح قند خون کمک می کند.آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که بواسطه خنثی نمودن رادیکال های آزاد مضر، از سلول های بدن در برابر آسیب محافظت می کنند. آنتی اکسیدان ها به پیشگیری از بسیاری بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ کمک می کند. سبزی ترشک سرشار از آنتی اکسیدان است که برای سلامت بدن و حتی سلامت و جوانی پوست موثر خواهد بود. آتی اکسیدان های موجود در سبزی ترشک شامل موارد زیر است: اسیدهای فنولیک فلانوئیدها تریترپن ها کاروتنوئیدها آنتراکینون ها نفتالن ها استیلبنوئیدها

ترشک برای زردی نوزاد

گیاه ترشک برای زردی نوزاد مفید است اما قبل از مشورت با پزشک از این گیاه برای نوزاد خود استفاده نکنید.همانطور که مصرف بسیاری از قرص‌ها و داروهای شیمیایی با عوارض جانبی همراه است، مصرف برخی از گیاهان دارویی نیز با عوارض جانبی همراه است، بنابراین پیشنهاد من این است که برای مصرف این گیاهان حتما با درمانگر یا متخصص طب سنتی مشاوره کنید تا از بروز تداخل دارویی پیشگیری کنید و با عوارض احتمالی گیاهان دارویی مانند ترنجبین و شیرخشت نیز آشنا شوید.

این گیاهان دارویی به درمان زردی کمک می‌کنند اما ممکن است موجب بروز اسهال و دل‌پیچه در برخی از نوزادان شود. در صورتی که والدین با مشاوره متخصص طب سنتی و تحت نظر او این کار را انجام دهند می‌توانند این مسئله را کنترل کرده و میزان آن را در نوزادشان به حداقل برسانند.

ترشک برای یبوست

گیاه ترشک برای ییوست مفید است . جهت تقویت معده از برگ آن مانند سبزی خوردن به طور مستمر استفاده گردد.یک نسخه برای معالجه یبوست ۱۰۰ گرم برگ ترشک، ۳۰۰ گرم کاهو، کمی جعفری خشک، یک لیتر آب حدود ۲۰۰ گرم نان برشته سبوس‌دار با کمی ادویه پخته و هر شب از این سوپ استفاده گردد و هر شب یک بشقاب میل شود بعد از چند روز یبوست از بین خواهد رفت.

طریقه مصرف گیاه ترشک

نحوه ی استفاده از گیاه دارویی ترشک، هم به این ترتیب است که دانه های گیاه ترشک را می کوبند و بعد از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل می گذارند و به عنوان مُسَکن از آن استفاده می کنند. گیاه ترشک منبع ویتامین C است. بنابراین کسانی که کمبود ویتامین C دارند این گیاه می تواند برای آنها منبع ویتامین C باشد. علاوه بر آن، گیاه ترشک دارای آهن و فسفر کافی نیز می باشد. همچنین این گیاه دارویی اشتها آور و تصفیه کننده و هضم کننده بسیار خوبی می باشد و به خاطر خاصیت تصفیه کنندگی اش برای کسانی که دارای جوشهای موضعی و پوستی هستند بسیار مفید خواهد بود.

ترشک دارای طعمی ترش و لیمویی است و می توان از آن در انواع دستورالعمل ها استفاده کرد. استفاده از ترشک به ویژه در سوپ ها و خورش ها محبوب بوده و اغلب با موادی از جمله سیب زمینی، هویج، مرغ و خامه ترش ترکیب می شود. همچنین می توان از سبزی ترشک برای طعم دادن به سالاد یا ترکیب آن با شیرینی ها استفاده کرد. سس ترشک نیز از دستورالعمل های محبوب بوده که از ترشک در ترکیب آن استفاده می شود. از این سس در کنار غذاهای دریایی از جمله سالمون استفاده می شود. بیشتر دستورالعمل ها ترشک را با موادی از جمله پیازچه، خامه غلیظ، کره و جعفری ترکیب می کنند.

مضرات ترشک

کم کننده ی میل جنسی در افراد سرد مزاج- ورم کلیه(بذر)- تحریک روده و معده- اسیدی کننده ی خون- عرق آور- ایجاد مسمومیت(پختن در ظروف مسی) زیاده روی در مصرف آن امکان دارد به خاطر داشتن اسید اکسولید زیاد و بطور مداوم برای کلیه و مثانه ضرر داشته باشد.مصرف زیاد این گیاه باعث تولید سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا می‌گردد.این گیاه را نباید در ظروف مسی پخت زیرا باعث مسمومیت می‌گردد.کسانی که اسید اوریک دارند از خوردن این گیاه خودداری کنند.

برخی بزرگسالان به گیاه ترشک حساسیت نشان می دهند. اگر در صورت مصرف این گیاه یا گیاهان هم خانواده همچون ریواس، گندم سیاه و نات وید (Knotweed) علائم ناخوشایندی را تجربه کردید، از مصرف آنها پرهیز نمایید.نکته مهم دیگر این است که ترشک حاوی اگزالات است. اگزالات به عنوان یک ترکیب گیاهی جذب مواد معدنی از جمله کلسیم را مسدود می کند.کلسیم و اگزالات نیز می توانند به هم متصل شوند. این امر به تشکیل سنگ کلیه کلسیم اگزالات منجر می شود. این رسوبات معدنی سخت در کلیه ها قرار گرفته و علائمی از جمله درد، تهوع و استفراغ ایجاد می کنند.

غذاهای سالم و مقوی بسیار یحاوی اگزالات هستند. به همین علت به جای حذف مواد غذایی سرشار از اگزالات از جمله ترشک، میزان کلسیم مصرفی خود را افزایش داده و مصرف نمک را کاهش دهید. بخاطر داشته باشید که نوشیدن آب فراوان از ایجاد سنگ های کلیه کلسیم اگزالات جلوگیری می کند.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 31 تیر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.