; خواص ادویه ؛ جات مختلف در طب سنتی و کاربردهای درمانی هر کدام - فال و خواب
عوارض بلوط و مصرف میوه بلوط چه مضراتی برای بدن دارد

عوارض بلوط و مصرف میوه بلوط چه مضراتی برای بدن دارد

عوارض بلوط عوارض بلوط ؛ مصرف میوه بلوط چه مضراتی برای بدن دارد همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم …

عوارض بادام هندی و آشنایی با عوارض مصرف بیش از حد بادام هندی برای سلامتی

عوارض بادام هندی و آشنایی با عوارض مصرف بیش از حد بادام هندی برای سلامتی

عوارض بادام هندی عوارض بادام هندی ؛ آشنایی با عوارض مصرف بیش از حد بادام هندی برای سلامتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

گرفتن تلخی مربای بالنگ و بهترین روش برای از بین بردن تلخی مربای بالنگ

گرفتن تلخی مربای بالنگ و بهترین روش برای از بین بردن تلخی مربای بالنگ

گرفتن تلخی مربای بالنگ گرفتن تلخی مربای بالنگ ؛ بهترین روش برای از بین بردن تلخی مربای بالنگ همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

خواص ادویه

خواص ادویه ؛ جات مختلف در طب سنتی و کاربردهای درمانی هر کدام

خواص ادویه ؛ جات مختلف در طب سنتی و کاربردهای درمانی هر کدام همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با ادویه ها

ادویه به حالت پودر شده و یا عصاره حاصل از ریشه، پوست ساقه گیاه و یا دانه بعضی از گیاهان گفته می شود.

ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم و خوش بو کردن غذا هستند. تنها هدف از مصرف ادویه طعم دار کردن غذا نیست بلکه ادویه ها موجب کاهش مصرف نمک هنگام طبخ می شوند. شما با اضافه کردن بهترین ادویه ها به غذای خود می توانید علاوه بر خوش طعم کردن غذا از فواید آنها برای سلامتی خود استفاده کنید.

ادویه هایی مثل زردچوبه، هل، دارچین هنوز هم به دلیل ارزش غذایی قدرتمند ویژگی های درمانی دارند. علاوه بر این، دیگر ادویه ها مثل تمبر هندی، پاپریکا و جوز هندی نه تنها به معطر کردن غذا کمک می کنند، بلکه مشکلاتی مثل سوء هاضمه، حالت تهوع و سوزش معده را برطرف می کند.

علاوه بر طعم دهی غذا، از خواص ادویه جات می‌توان به جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مثل: قند خون بالا، فشار خون، بیماری‌های قلبی، ضعیف شدن بدن، مشکلات پوستی، سرماخوردگی، آنفولانزا و سرطان اشاره کرد. به طور کلی ادویه جات موجب افزایش گردش خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین بردن میکروب‌ها می‌شوند.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات ادویه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص ادویه ها و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص ادویه جات مختلف

ادویه قسمتی از گیاهان معطر است که به عنوان چاشنی به غذاها اضافه می‌شود. ادویه عامل مهمی برای طعم و عطر مطلوب غذا است. همچنین طیف وسیعی از مزه‌ها را ایجاد می‌کند ادویه عضوی جدا نشدنی از غذا است و بدون آن غذا اصلا طعم خوبی نخواهد داشت.

زردچوبه :

زرد چوبه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و کل سیستم ایمنی بدن را حمایت می کند و سلامتی پوست و قلب را هم به دنبال دارد و همچنین برای حفظ وزن هم مفید است.

زردچوبه تنها منبع خوراکی کورکومین است. تاثیر کورکومین موجود در زردچوبه در کاهش درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن و در کاهش سلول های سرطانی بیش از بسیاری از داروها است.

یک قاشق زردچوبه را داخل شیر گرم بریزید و دو بار در روز بنوشید یا می توانید یک قاشق چای خوری از آن را به سبزیجات و برنج به عنوان چاشنی اضافه کنید.

فلفل سیاه :

فلفل سیاه در غذاهای زیادی در سراسر جهان استفاده می شود. این ادویه طعمی خاص و ملایم را به غذا می دهد. فلفل سیاه یا همان فلفل را برای تزیین سالاد نیز استفاده می کند. اما افراد کمی خبر دارند که فلفل سیاه مقدار زیادی مواد مغذی دارد. پودر فلفل سیاه، سوء هاضمه، لختگی خون و نفخ را از بین می برد. این ماده همچنین ضد یبوست بوده و و اختلالات معده را درمان می کند.

زیره سیاه :

زیره سیاه از سس گرفته تا فیله ماهی را می تواند طعم دار کند. در بیشتر بخش های دنیا، زیره سیاه به گشنیز رومی معروف است. این ادویه نیز مانند دیگر ادویه ها مصارف دارویی دارد. بنابراین در مواقع دندان درد، یبوست، و سردرد استفاده از این ادویه را فراموش نکنید.

هل :

هل علاوه بر عطر استثنایی خود، دارای خاصیت تقویت کننده برای سیستم گردش خون و قلب، دیوریتیک و ادرار آور، نشاط آور و فرح افزا، تقویت کننده ریه و تنفس و ضد جرم دندان و میکروب های دهانی است.

هل می تواند اشتها را افزایش دهد، قوای جنسی را تقویت کند و فشار خون را در حد متعادل نگه دارد. هل با خواص ضد میکروب و آرامش بخش خود، می تواند در درمان گلودرد، سرفه و التهاب حلق و لوزه ها مؤثر باشد.

خواص انواع ادویه

عطر و طعم ادویه جات، به همراه خواص و فواید شگفت انگیز آنها، باعث شده است تا مردم بومی هر منطقه، بر اساس ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی و مزاج بدن ساکنین منطقه خود، از ترکیب مخصوصی از ادویه جات در تهیه خوراک خود استفاده کنند. هند یکی از بزرگترین تولید کنندگان ادویه در جهان است.

دارچین :

دارچین به سطح انسولین خون کمک می کند، کمی دارچین را با صبحانه می کنید. دارچین همچون انسولین عمل می کند و موجب تحریک گیرنده های چربی و سلول های عضلانی می شود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول ها ذخیره می کند.

فلفل قرمز :

معمولاً کبد سموم را دفع می کند و چربی های اضافه را تجزیه می کند. یک لیوان آب گرم با لیمو و مقداری فلفل قرمز را ترکیب و قبل از صبحانه میل کنید تا این چربی ها دفع شوند.

نعناع :

نعناع به تسکین سردرد و میگرن کمک می کند. بخار چای نعناع نیز می تواند بینی های مسدود شده را باز و به این ترتیب به مشکلات تنفسی کمک می کند. برگ های خشک و تازه نعناع را می توان به چای اضافه کرد.

خواص دارویی ادویه ها

از خواص ادویه های تند می‌توان به بالا بردن متابولیسم بدن اشاره کرد. استفاده کردن از فلفل و زنجبیل موجب افزایش دمای بدن، تعرق و لاغری می‌شود. علاوه بر آن‌ها زردچوبه و دارچین هم متابولیسم بدن را بالا می‌برند.

مصرف دمنوش زنجبیل یا اضافه کردن آن به غذاها، معجزه‌ای برای درمان معده درد است. دارچین و هل هم برای درمان مشکلات گوارشی و رفع حالت تهوع مفید هستند.

مصرف رازیانه موجب تنظیم هورمون‌های زنانه می‌شود. از فواید زعفران می‌توان به قاعده‌آور بودن آن اشاره کرد. نوشیدن چای آویشن و پونه یا اضافه کردن آن‌ها به غذا سبب تسکین دردهای دوران پریود می‌شود.

اگر بدن شما ملتهب است و دردهای عضلانی دارید، مصرف زردچوبه را فراموش نکنید. این ادویه دارای کورکومین است که سبب درمان التهابات بدن می‌شود.

خواص ادویه ها برای پوست

ادویه جات سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی هستند. همچنین خاصیت تسکین داشته و برای موها و پوست شما نیز مفید می باشند. استفاده از ادویه به همراه لوسیون ها و تونیک ها پوستی همیشه سالم برای شما به همراه خواهد داشت.

استفاده از گیاهان دارویی و همچنین معجون های خانگی برای مراقبت از پوست بسیار توصیه می شود. گیاهان دارویی و درمان های خانگی به سلامت پوست آسیب نمی رسانند اما به سلامت پوست شما کمک می کنند.

یکی از ادویه هایی که برای شفاف کردن پوست صورت از آن خیلی استفاده می شود زردچوبه است که بیشتر در مناطق هند،آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه در غذا ها به کار می رود و زردرنگ است.زردچوبه گل سر سبد ادویه های روشن کننده پوست است.

زردچوبه سرشار از ویتامین ها بخصوص ویتامین C و پتاسیم است که رطوبت دهی خوبی را به پوست انجام می دهد.

در کشور هند زنان و حتی مردان ماسک زردچوبه را که ترکیبی از زردچوبه و روغن آفتاب گردان است برای روشن کردن و شادمانی پوست صورت به کار می برند.

در زردچوبه ماده کورکومین وجود دارد که باعث کاهش ملانین می شود که عامل سرطان پوست است و این بیماری در اثر تماس بیش از حد پوست در برابر آفتاب ایجاد می گردد.کورکومین برای درمان التهابات مزمن ، تحریکات پوستی و صدمات ناشی از آفتاب که باعث پیری زودرس پوست می شوند مفید است.

معمولاً ماسک زردچوبه را اشخاصی به کار می برند که رنگ پوست صورت آنها تیره است و افرادی که پوست سفید یا بور دارند ماسک زردچوبه باعث ایجاد لکه در آنها می شود.

برای رهایی از جوش های سر سیاه ، آکنه ،تمیزی پوست و شفافیت آن یک قاشق مربا خوری پودر گشنیز را با یک قاشق مربا خوری آب لیمو ترکیب و به روی زخم های پوست بزنید و بعد از یک ساعت آن را شستشو دهید.

خواص ادویه ها برای مو

زنجبیل به علت دارابودن آنتی‌اکسیدان و روغن فرار پرخاصیت یکی از مواد تشکیل‌دهنده اصلی محصولات آرایشی مو محسوب می شود، از زنجبیل در اسپری ضد شوره مو نیز استفاده می‌شود زیرا زنجبیل جریان خون را در فولیکول‌های مو افزایش می دهد و رشد موها را بیشتر و به دلیل خواص فوق العاده ای که دارد از ریزش مو جلوگیری می کند.

خواص ادویه ها در طب سنتی

به طور کلی ادویه‌ها را به ۲ دسته ادویه‌های گرم مزاج (دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زنجبیل و زردچوبه) و ادویه‌های سرد مزاج (سماق، تخم گشنیز، گرد لیمو و گرد قوره) تقسیم بندی می کنیم.

استفاده از ادویه‌های گرم در فصل زمستان و ادویه‌های سرد در فصل تابستان توصیه می‌شود.

ادویه‌ها علاوه بر اینکه به سلامت و زیبایی فرد کمک می‌کنند؛ به عنوان داروی مسکن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پودر سیر و پودر دارچین در کاهش چربی خون و درمان فشار خون بالا بسیار اثرگذار بوده؛ علاوه بر آن دارچین در هضم گوشت گوساله و گاو هم کمک کننده است.

فلفل سیاه هضم غذا را آسان‌تر کرده و زیره برطرف کننده نفخ شکم است.

تخم گشنیز به عنوان داروی فوق العاده در درمان وسواس و سینوزیت عمل می‌کند.

ادویه‌ها علاوه بر اینکه به سلامت و زیبایی فرد کمک می‌کنند؛ به عنوان داروی مسکن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زعفران ادویه‌ای نشاط آور است و برای افراد افسرده توصیه می‌شود؛ به طور کلی این ادویه در درمان بیماری‌های اعصاب و روان کمک کننده است و ضربان قلب را تنظیم می‌کند.

ترکیب زنجبیل با روغن زیتون و استفاده به صورت پماد، برای درد‌های مفصلی از جمله زانو درد بسیار مفید است.

انواع زیره سبز و سیاه درد‌های کیسه صفرا را کاهش داده و جویدن میخک و نگهداشتن آن روی دندان در بهبود درد‌های دندان اثر دارد.

ادویه جات لازم در خانه

ادویه جات ضروری در خانه بنا بر سلیقه هر کس متفاوت است. اما اگر می خواهید از تمام ادویه جات ضروری در خانه اطلاع داشته باشید باید لیست کاملی از آن ها در اختیار داشته باشید تا بدانید کدام ادویه را می پسندید.

دارچین ، رازیانه ، زردچوبه ، زرشک ، زعفران ، زنجبیل ، زیره ، زیره سبز ، سماق ، سیاه‌دانه ، فلفل بهار ، فلفل سفید ، فلفل سیاه ، فلفل تند ، کاری ، کنجد ، گرم مَصالح ، گُلپَر ، گلرنگ ، گل محمدی (گل سرخ) ، میخک صدپر ، آنقوزه (آنغوزه) ، نمک خوراکی ، واسابی ، وانیل ، هل سبز ، هل سفید ، هل سیاه ، آویشن ، انیسون ، برگ بو ، پاپریکا ، تخم شنبلیله ، تخم شوید ، تخم گشنیز ، جوز هندی ، تمر هندی ، خردل ، خسرودارو

شاه ادویه ها

از صد ها سال پیش تاجران فلفل سیاه را شاه ادویه ها می دانستند و آن را طلای سیاه می خواندند. فلفل سیاه اولین کالای تجاری هند و اروپا بود.

فلفل سیاه می تواند به ترک سیگار کمک کند: در یک تحقیق نشان داده شد که روغن فلفل سیاه به شکل موثری می تواند به ترک سیگار کمک کند. در این مطالعه افرادی که روغن فلفل سیاه را بو کرده بودند تمایلشان برای کشیدن سیگار به میزان قابل توجهی پایین آمده بود. بسیاری از آنان نیز سیگار به طور کلی کنار گذاشتند.

 فلفل سیاه سرشار از انواع آنتی اکسیدان های مختلف است که برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشد.

 روغن فلفل سیاه می تواند در درمان فشارخون بالا و دیابت بسیار موثر باشد. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد روغم فلفل سیاه به طور طبیعی دو آنزیم تجزیه کننده نشاسته به قند ساده را مهار می کند. این اثر می تواند در جذب گلوکز تاخیر ایجاد کند و باعث تنظیم قند خون شود.

 فلفل سیاه می تواند مشکلات بلع را برای افراد مسن کاهشش دهد.

 فلفل سیاه می تواند خواص ضد باکتری از خود نشان دهد. در یک مطالعه نشان داد شد که روغن فلفل سیاه می تواند به درمان بیماری E. coli کمک کند.

گرمترین ادویه

در طول فصول سرد، فقط چشم دوختن به پوشیدن لباس های گرم یا استفاده از پتو در خواب شاید به اندازه کافی مناسب نباشد. شما باید بدن خود را از درون گرم نگه دارید. این ادویه جات گرم می توانند در فصول سرما خون را در بدن شما به گردش در بیاورند و به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی نمایند و باعث پیشگیری از انواع سرماخوردگی و آنفولانزا شوند.

فلفل سیاه ، هل ، فلفل کاین (Cayenne) ، دارچین ، زنجبیل ، سیر ، ترب کوهی جزء ادویه های گرم هستند.

لیست ادویه جات هندی

معمولا چاشنی های هندی از تندی بیشتری برخوردارند و نسبت به سایر ادویه ها در سرتاسر جهان تندتر هستند.

Asafoetida (آنغوزه) ، Cardamom (هل) ، Lal Mirch ( فلفل هندی) ، Cilantro ( گشنیز) ، دارچین (Dalchni) ، میخک (Luong) ، Amchur (پودر انبه) ، Rai ( دانه های خردل) ، Adrak ( زنجبیل)

خواص ادویه برای لاغری

ادویه های بسیاری وجود دارند که سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود و برای سوزاندن چربی و لاغر شدن مفید هستند. ادویه های لاغرکننده چیزهای عجیب و غریبی نیستند بلکه آنها همان ادویه هایی هستند که ما در غذاهایمان گاهی از آنها استفاده می کنیم.

یک یا چند عدد هل را داخل قوری چایتان بیندازید و بنوشید یا در یک فنجان آب جوش، یک قاشق چای خوری دانه های ریز هل بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید و بعد از غذا یک فنجان از این دم کرده بنوشید تا لاغر شوید.

یکی از بهترین ادویه ها برای سوزاندن چربی شکم و پهلو و رسیدن به تناسب اندام، سیاه دانه می باشد. برای استفاده از سیاه دانه آن را آسیاب نکنید و سیاه دانه را با عسل طبیعی ترکیب کنید و روزانه یک قاشق چای خوری سرخالی از این ترکیب را میل کنید و یا می توانید مقداری سیاه دانه را به وعده صبحانه یا عصرانه خود اضافه کنید و یا حدود ۲۰ تا ۳۰ قطره از روغن آن را به یک تکه نان بمالید و بعد مصرف کنید.

زیره سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیتواسترول می باشد و با جذب کلسترول مضر در دستگاه گوارش باعث کاهش وزن شود.

زیره ادویه بسیار کم کالری است. دو قاشق چای خوری زیره تنها ۱۶ کالری دارد.

مصرف چای فلفل سیاه یا افزودن فلفل سیاه به غذاها از بهترین روش های مصرف فلفل سیاه برای کاهش وزن است. شما می توانید هر روز ۱ – ۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه را برای کاهش وزنتان مصرف کنید.

ادویه برای ماهی

آویشن خشک خورد شده ۵ قاشق چایخوری ، نمک ۲ قاشق چایخوری ، فلفل قرمز ۲ قاشق چایخوری ، فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری ، پودر زیره ۱ قاشق چایخوری ، پودر پیاز ۱ قاشق چایخوری ، پودر سیر ۱ قاشق چایخوری ، پرک فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری ، پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری

تمام ادویه ها را در کاسه بزرگی بریزید و با چنگال به خوبی هم بزنید تا مخلوط و یکدست شود.

ادویه ماهی باید در جای خشک ، خنک و تاریک نگهداری شود و در ظرف دربسته باشد.

این ادویه را می توانید به ماهی ، میگو و انواع غذاهای دریایی اضافه نمایید.

ادویه برای کباب کوبیده

سماق ۱/۲ قاشق چای خوری ، پودر پیاز ۱/۲ قاشق چای خوری ،  پودر لیمو عمانی ۱/۲ قاشق چای خوری ،  زردچوبه ۱/۲ قاشق چای خوری ، پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چای خوری ، فلفل سفید به مقدار لازم ، پودر برگ بو ۱/۲ قاشق چای خوری ، پودر خردل ۱/۲ قاشق چای خوری ، زیره سیاه۲ /۱ قاشق چای خوری ، پاپریکا ۱/۲ قاشق چای خوری ، نمک به مقدار لازم

تمامی مواد را در هاون دستی بریزید و بکوبید تا به قطعات کوچک تبدیل شوند سپس آن ها را در آسیاب برقی بریزید و به شکل پودر درآورید.

باید ادویه بدست آمده به شکل کاملا یکنواخت شود. سپس آن را در شیشه دردار بریزید و درب آن را محکم ببندید.

ادویه برای عدسی

مواد لازم برای تهیه ادویه عدسی :

زیره (پودر شده): ۲ قاشق چایخوری ، تخم گشنیز : ۱ قاشق سوپ‌خوری ، چوب دارچین: یک برش ۲.۵ سانتی ، هل سبز : ۲ عدد ، میخک : ۴ عدد ، تخم رازیانه : ۱ قاشق چایخوری ، پاپریکا : ۲ قاشق چایخوری ، فلفل قرمز : ۲ عدد

برای تهیه ادویه عدسی مخلوط ابتدا هل و فلفل قرمز خشک شده را روی حرارت ملایم برشته کنید. سپس بقیه ادویه ها را به ترتیب به ظرف اضافه کنید و ظرف را مرتب تکان دهید تا ادویه ها نسوزد. تا زمانی این کار را ادامه دهید که عطر ادویه ها بلند شود. اجازه دهید ادویه های برشته شده خنک شوند. فلفل قرمز های خشک را از وسط باز کرده و تخم های آنها را خارج کنید. سپس ادویه های بوداده شده و فلفل قرمزها را داخل آسیاب بریزید و پودر کرده و استفاده کنید.

ادویه برای خوشمزه شدن مرغ

گیاهان معطر زیادی برای این کار مناسبند اما بهترین اونها ریحان، جعفری، آویشن، پونه کوهی و رزماری هستن.

ادویه های مناسب پودر سیر، پودر پیاز و نمک، پاپریکا ، فلفل قرمز و فلفل سیاه هستن.

اگه میخواید مزه ها رو در این ترکیب بیشتر کنید از گیاهان معطر و پاپریکا به نسبت بیشتری استفاده کنید و اگه میخواید مرغتون تند تر باشه از فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید.

ادویه برای قرمه سبزی

پودر گل محمدی ‏به میزان ۲ قاشق غذا خوری ، پودر غوره ۲ قاشق غذا خوری ، زردچوبه به میزان ۱ قاشق غذا خوری ، پودر فلفل سیاه به میزان ۱ قاشق غذا خوری ، پودر رازیانه به میزان ۱ قاشق غذا خوری ، شنبلیله خشک به میزان ۲ قاشق غذا خوری ، تره خشک به میزان ۲ قاشق غذا خوری ، جعفری خشک به میزان ۲ قاشق غذا خوری ، گشنیز خشک به میزان ۲ قاشق غذا خوری ، اسفناج خشک ۲ قاشق غذا خوری

تمام ادویه ها را با هم مخلوط کنید و سپس داخل یک شیشه در بسته ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنین. این چاشنی وادویه خوش عطر و طعم رو در موقع پخت به قورمه سبزی اضافه کنید

ادویه برای سقط جنین

مصرف دارچین سبب منقبض شدن ماهیچه های رحم می شود و سرانجام انقباض رحم به سقط جنین منجرمی گردد.

پونه شامل ماده ای به نام پولگان است که موجب خونریزی و انقباض رحم میشود و مصرف زیاد آن به سقط جنین می انجامد.

خانم های باردار در دوز های بسیار کم میتوانند از بابونه استفاده کنند اما استفاده زیاد از بابونه به علت دارا بودن ترکیبی در بابونه به نام “تاهونِی” باعث انقباض رحم میگردد و ممکن است سبب سقط جنین گردد.

مصرف زعفران در ماه های اول بارداری برای خانم های باردار بسیار خطرناک است ومصرف ۲ -۱ گرم از ان سبب سقط جنین می شود؛ بنابر این اگر در مصرف زعفران تعادل را رعایت کنید و کمتر از مقدار ذکرشده از ان مصرف کنید، منجر به سقط جنین نخواهد شد.

گلپر درمان کننده بیماری های گوارشی به خصوص نفخ و هضم کننده غذا و تقویت کننده معده است. در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز باعث سقط جنین می شود. اما مصرف مقدار کم این گیاه به سقط جنین منجر نمی شود.

ادویه برای خوشمزه شدن کتلت

ادویه کتلت معمولا زردچوبه، نمک و فلفل است اما اگر شما ترکیب دیگری جز این ادویه هایی که همیشه بکار می برید، استفاده کنید، خواهید دید که تا چه اندازه عطر و طعم کتلت شما تغییر پیدا می کند.

ادویه برای جوجه کباب

چاشنی زعفرانی شامل: پیاز، عصاره لیمو، عصاره زعفران، فلفل شمشیری، سبز، سبزیجات معطر، ادویه‌های محلی، نمک و روغن

چاشنی بندری شامل: فلفل دلمه‌ای، فلفل شمشیری، سبزیجات و ادویه‌های محلی خوزستان، آبلیمو، پیاز، زردچوبه، نمک و روغن

چاشنی عشایری شامل: پیاز کباب، سرکه خانگی، سبزیجات معطر کوهپایه، زیره، عصاره دود طبیعی، نمک و روغن

چاشنی جنگلی شامل: سبزیجات معطر و ادویه جات محلی گیلکی، فلفل شمشیری، فلفل دلمه‌ای، سیر، پیاز، نمک و روغن

ادویه در غذای نوزاد

هنگامی که قصد دارید برای اولین بار ادویه را به غذای او اضافه کنید ، مراقب باشید تا در این کار زیاده روی نکنید و در وهله اول و برای اولین بار نیز فقط باید از یک ادویه استفاده کنید و بعد کم کم میزان آن را افزایش دهید و هنگام اضافه کردن ادویه مراقب باشید تا از انواعی استفاده کنید که سدیم کمی دارند و همچنین مراقب ادویه هایی باشید که قند یا نمک بسیار زیادی دارند .

ادویه و کبد چرب

طبق گفته یک محقق طب سنتی زردچوبه به عنوان گیاهی که دارای طبعی گرم و خشک است می تواند برای کبد مفید بوده و بویژه در درمان کبد چرب موثر واقع شود. زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و مصرف آن می تواند مانع از انباشته شدن چربی در کبد شود و یک درمان مناسب برای کبد چرب شناخته می شود. در ضمن زردچوبه با بهبود توانایی بدن در هضم چربی ها، از تجمع یافتن آنها در کبد جلوگیری به عمل می آورد.

برای استفاده از زنجبیل به منظور حفظ سلامت کبد می توانید یک تکه از زنجبیل تازه را در درون یک کاسه ماست رنده کرده و بعد از صرف وعده های غذایی آن را میل کنید. استفاده از دمنوش زنجبیل نیز در کنترل بیماریهای کبد می تواند موثر واقع شود. نوشیدن دمنوش زنجبیل منجر به کاهش جذب چربی در اطراف کبد می شود.

طبق مطالعاتی که روی ادویه دارچین و دمکرده آن صورت گرفته اهمیت آن در حفظ سلامت کبد و بویژه درمان کبد چرب به اثبات رسیده است. برای بهره مندی از خواص مفید دارچین روی کبد بهتر است آن را به صورت پودر نشده استفاده نمایید.

مضرات ادویه ها

جوز هندی باعث خوش‌طعمی غذا‌ها می‌شود، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. این ادویه از درخت جوز بویا حاصل می‌شود که خواص مسکنی و آنتی باکتریال دارد و برای تسکین دندان درد مشهور است. اما درعین حال می‌تواند توهم زا باشد.

دارچین حاوی ترکیبی به نام کومارین است که میزان بالای آن می‌تواند به کبد و کلیه‌ها آسیب بزند.

فلفل جزو ادویه‌های پرطرفدار است که تأثیر زیادی در خوش طعم شدن غذا دارد. اما اگر با دست باز این ادویه را به غذا‌های خود اضافه می‌کنید باعث تشدید احساس سوزش معده می‌شود. می‌تواند خطر ریفلاکس معده (یا همان سوزش و ترش کردن) را بیشتر کند؛ بنابراین اگر بیشتر اوقات دچار سوزش معده هستید از مصرف فلفل اجتناب کنید.

افرادی که به طور روزانه دارو‌های ضدانعقاد (دارو‌های رقیق کننده خون و برطرف کننده لخته‌های خونی) مصرف می‌کنند باید نسبت به میزان ویتامین K. مصرفی روزانه خود حساس باشند، چون ممکن است تداخل دارویی ایجاد شود. باید بدانید برخی مواد غذایی و ادویه‌ها مانند زنجبیل حاوی این ویتامین است.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 5 اردیبهشت 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.