خواص آنغوزه و برای بارداری ، لاغری و درمان کیست تخمدان - فال و خواب

خواص آنغوزه و برای بارداری ، لاغری و درمان کیست تخمدان

خواص آنغوزه

خواص آنغوزه ؛ برای بارداری ، لاغری و درمان کیست تخمدان

خواص آنغوزه ؛ برای بارداری ، لاغری و درمان کیست تخمدان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

 آشنایی با آنغوزه

آنغوزه نام گیاهی با نام علمی Ferula assa-foetida L است که از گیاهان دارویی مهم خانواده چتریان به شمار می رود و در نواحی استپی و بیابانی ایران مانند خراسان، بلوچستان و مناطق مختلف رویش دارد.

این گیاه دارویی در استان‌های جنوب ایران مانند هرمزگان، کرمان، دشت مرغاب، آباده، نائین رشد می کند و همچنین در زمین های بایر و خشک و آهکی مناطق گرم آسیا دیده شده است.

میوه آنغوزه حاوی دو تخم به رنگ قهوه‌ایی تیره و سیاه، بیضی کمی پهن و بسیار بدبو هستند که یک نوع آن خوشبو و نوعی دیگر بد بو که نوع بدبوی آن در ایران پرورش می دهند و دارای استفاده درمانی است.

بوی بسیار تند آنغوزه که شبیه سیر می‌باشد، مربوط به ترکیبات گوگرددار آن است.

این گیاه به دلیل خواص ضد میکروبی، برای کاهش برونشیت مزمن و سرفه مفید و دارای خواص ضدبارداری می‌باشد که در طب سنتی به عنوان دارویی برای جلوگیری از بارداری استفاده شده است.

گیاه آنغوزه محافظ خوبی در برابر تری گلسیرید و کلسترول حاصل از خوردن غذاهای چرب است، ماده‌ای به نام کومارین در این گیاه، سبب رقیق شدن خون می شود.

این گیاه با طعمی قوی‌تر از پیاز یا سیر به شکل گم رزین یا محلول همچنان در دسترس است و در داروخانه‌ها و فروشگاه های مواد غذایی سالم و محلی نیز به عنوان نگهدارنده یا ادویه به فروش می‌رسد.

گاهی به میزان کم در برخی از شکلات‌ها، نوشابه‌ها، چاشنی‌ها و سس‌ها به کار می‌رود و نیز برای درمان سرطان شکم، میخچه، پینه، ادرارآور، مسکن و محرک به کار گرفته می‌شود.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات آنغوزه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص آنغوزه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص آنغوزه در طب سنتی

آنغوزه طبیعتی بسیار گرم و نسبتا خشک دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است.

آنغوزه از دیرباز به عنوان طعم دار کردن و گیاهان دارویی استفاده می شده است این گیاه هنوز هم گاهی در گیاه درمانی های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد که به ویژه در درمان هیستری، برخی شرایط عصبی، برونشیت، آسم و سیاه سرفه بسیار ارزشمند است.

صمغ ضد انقباض، داروی ضد نفخ، اخلاط اور، ملین، آرام بخش است. روغن موجود در صمغ برای درمان آسم بسیار عالی است.

آنغوزه در درمان اختلالات تنفسی مانند سیاه سرفه، آسم و برونشیت مفید است.

از خواص گیاه آنغوزه، تسکین درد دندان است به این منظور مقداری از آن را با آبلیمو مخلوط کرده و با پنبه بر روی دندان‌تان قرار دهید.

برای درمان بیماریهایی شامل، درمان یبوست، حمله‌های هیستری، هضم غذا، خاصیت آنتی بیوتیکی، درمان عفونت‌های قارچی معده، درمان کزاز، یرقان، مسکن درد گوش و تقویت بینایی بسیار مناسب است.

استفاده از انغوزه به همراه عسل برای تقویت بینایی، قطع آبریزش و درمان ناخنک چشم مفید است.

خوردن گیاه انغوزه همراه با انجیر برای درمان یرقان مفید است.

به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی بیوتیک، قرار دادن انغوزه بر روی ورم‌ها، باعث خروج چرک از ورم و خشک شدن آن می‌شود.

خواص آنغوزه برای سرماخوردگی

یکی از خواص آنغوزه درمان آنفولانزا است.

آنغوزه برای مقابله با آنفولانزای خوکی و ویروس H1N1 مفید است.

همچنین برای درمان آسم و برونشیت و سرماخوردگی و آنفولانزای اطفال استفاده می‌شود.

علاوه بر این به دلیل عملکرد ضدمیکروبی‌اش، برای کاهش برونشیت مزمن و سرفه مفید است.

خواص آنغوزه برای لاغری

گیاه انغوزه سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث بهبود هضم غذا می شود. در نتیجه با داشتن این خواص می تواند متابولیسم چربی را نیز تحریک نماید. این مانع گردش و افزایش LDL یا همان کلسترول در خون انسان خواهد شد. بنابراین مصرف این گیاه می تواند مشکلات قلبی ناشی از کلسترول بالا را کاهش داده و همچنین با افزایش سوخت و ساز چربی در بدن تا حدودی به لاغری کمک نماید.
خواص آنغوزه برای بارداری

با توجه به این که آنغوزه دارای خاصیت قاعده‌آور است، مصرف زیاد آن می‌تواند موجب سقط جنین شود؛ بنابراین توصیه می‌شود در دوران بارداری و شیردهی مصرف نشود.

خواص آنغوزه برای پوست و مو

آنغوزه با افزایش رساندن اکسیژن به بافت های صورت کمک می کند تا پوست درخشنده شود. با مخلوط کردن آنغوزه با آب و گلاب خمیری بدست می آید می توانید مقداری پودر چوب صندل نیز به آن اضافه کنید این را به طور مرتب بر روی صورت خود بمالید تا به نتایج موثر برسید.

خواص ضد التهاب آنغوزه تولید آکنه را کاهش می دهد در حالی که خواص ضد باکتری آن، مانع رشد جوش ها و آکنه می شود همه کاری که باید انجام دهید این است که آنغوزه را به گلاب اضافه کنید و روی موضع آسیب دیده اعمال کنید.

آنغوزه می تواند برای موهای مجعد و خشک به دلیل خواص مرطوب کنندگی آن شگفتی ایجاد کند. ماسک مو با ماست، روغن بادام وآنغوزه درست کنید و روی موهای خود بمالید و یک ساعت بعد با آب ولرم، آن را بشویید.

خواص آنغوزه برای معده

آنغوزه مقوی معده و بادشکن است.

انغوزه اغلب برای افرادی که دچار بیماری های گوارشی مانند: گاز، کرم روده، و عوارضی مانند سوهاضمه شده اند می تواند توصیه شود و اختلالات دستگاه گوارش شامل : درد، نفخ، یبوست، اسهال، زخم های گوارشی مانند زخم معده و نفخ شکم ، مسمومیت غذایی و حتی بیماری های جدی تری مانند سرطان روده بزرگ زا می تواند تا حد زیادی بهبود ببخشد.

خواص آنغوزه برای زنان

این گیاه محرک رحم است و می‎تواند اسپاسم را از بین ببرد.

همچنین اگر بانوان از انغوزه بالافاصله پس از زمان زایمان استفاده کنند، از هر گونه عفونت در امان می‎مانند.

گفته می‎شود یکی دیگر از خواص گیاه انغوزه برای بانوان معالجه ترشحات ادراری و منظم کردن سیکل عادت ماهیانه است. به طوری که اگر انغوز را با فلفل ترکیب و میل کنید، ترشحات بیش از حد رحم درمان می‎شود.

برای خارج کردن جنین سقط شده از شکم مادر هم شیاف گیاهی انغوزه تهیه می‎شود.

این گیاه خاصیت ضدبارداری هم دارد. به طوری که اگر بلافاصله بعد از اتمام عادت ماهیانه به مدت یک هفته روی نیم گرم از صمغ آن خورده شود، از بارداری به طور موقت جلوگیری می‎کند. البته زیاده روی در این کار گاهی باعث نازا شدن هم می‎شود.

خواص آنغوزه در پریودی

قاعدگی برای اغلب زنان دردناک است با این حال، ممکن است آنغوزه با تسکین درد و گرفتگی عضلات شکم ، کمر به شما کمک کند. رقیق کننده خون طبیعی است، به جریان خون بدون آسیب زدن به بخشی از بدن شما کمک می کند. همچنین ترشح را افزایش و جریان خون را بهبود می دهد و در نتیجه باعث تسکین درد می شود. مقدار کمی نمک، پودر شنبلیله و کمی نمک را در یک فنجان ابدوغ مخلوط کرده و آن را در طول دوره های مختلف مصرف کنید.

آنغوزه برای سنگ کلیه

استفاده زاز دمنوش آنغوزه موجب از بین رفتن سنگ کلیه می شود.

آنغوزه برای چاقی

ترکیبات موجود در صمغ، روغن و پودر گیاه آنغوزه شامل پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است که برای تقویت بدن بسیار مفید است.

آنغوزه برای فشار خون

یکی دیگر از خواص گیاه انغوزه کاهش فشار خون است. به همین دلیل می‎توان از آن به عنوان یک داروی گیاهی موثر در درمان بیماری‎های ‎قلبی و عروقی نام برد.

آنغوزه برای سیاتیک

از دیگر خواص گیاه انغوزه باید به درمان بیماری‎های ‎نقرس، روماتیسم و سیاتیک اشاره کرد. همچنین این گیاه رطوبت ناشی از بلغم را هم کاهش می‎دهد. برای درمان این بیماری‌ها آن را به صورت دم کرده مصرف می‎کنند. همینطور مالیدن شیره آن روی بدن و نواحی صدمه دیده می‎تواند به تسریع روند درمان کمک کند.

روغن آنغوزه

روغن آنغوزه به عنوان یک عامل طعم دهنده در غذاهای خاص مورد استفاده قرار می گیرد و نیز به عنوان یک محرک عصبی و ریه است. این روغن به عنوان یک ادرار آور استفاده می شود، روغن آنغوزه نیز برای اختلالات روده و به عنوان یک تصفیه کننده خون مورد استفاده قرار می گیرد.

عسل آنغوزه

عسل آنغوزه حاصل کندویی است که در مجاورت مزارع گیاه آنغوزه قرار گرفته و زنبورهایش از شهد این گیاه تغذیه کرده اند.

منطقه و زمان برداشت عسل آنغوزه بیشتر در مناطق سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و فصل پاییز است.

رنگ عسل آنغوزه نیز به منشأ اصلی شهد و گیاه مبدأ آن بستگی دارد. عسل های تیره تر، املاح معدنی بیشتری دارند و میزان کلسیم، پتاسیم، روی، منگنز، گوگرد و.‌‌.. در آن ها بیشتر است. منطقه برداشت و مدت نگهداری عسل نیز، طیف رنگی سفید روشن تا مایل به قهوه ای تیره را ایجاد می کند.

عسل آنغوزه یکی از بهترین عسل ها جهت تقویت سیستم عمومی بدن می باشد. به دلیل دارا بودن ترکیبات سولفور در آن، بوی تند و طعمی تلخ دارد. رزین موجود در آنغوزه به عنوان خلط آور، ضدنفخ و ضد اسپاسم روده ای مورد استفاده قرار می گیرد. عسل آنغوزه محرک نیروی جنسی است، جهت آشنایی کامل در مورد رفع مشکلات جنسی آقایان (افزایش میل جنسی آقایان در طب سنتی) و خانم ها (افزایش میل جنسی بانوان در طب سنتی) می توانید مقالات مربوطه را مطالعه بفرمایید.

همچنین این عسل یکی از محصولات مفید برای مشکلات عصبی از جمله صرع و تشنج می باشد.

 آنغوزه برای گوش

جوشاندن مقداری انغوزه در روغن زیتون و ریختن چند قطره از آن در گوش برای تسکین درد گوش، کاهش کری کهنه و رفع طنین و صدا در گوش مفید است.

طریقه مصرف آنغوزه

آنغوزه را هم می‌توانید به صورت پودر، روغن و ادویه در غذاهای مختلف استفاده کنید.
صمغ این گیاه را می‌توانید به صورت محلول در آب یا مخلوط با عسل، فلفل و روغن زیتون استفاده کنید.

بعد از جدا کردن قسمت اصلی ساقه آنغوزه و شستشوی کامل، به مدت یک ساعت در دیگ پر از آب بجوشانید تا کامل پخته شود. سپس آن را آبکش کرده و با نمک، ادویه و تخم مرغ در روغن تفت داده و کاملا بپزید. بعد نیم پز شدن انغوزه، به آن برنج اضافه کنید و بعد از دم کشیدن برنج روی آن روغن دهید تا آماده استفاده شود.

خواص انغوزه برای باردار شدن

یکی از کاربردهای باستانی آنغوزه استفاده از آن به عنوان محرک جنسی است و نشانه های ناتوانی یا ناباروری زنان و مردان را از بین می برد. با تحریک فعالیت هورمونی و افزایش انرژی ، جریان خون را تسهیل می کند و به راحتی در دسترس است و هیچ عارضه جانبی ندارد.

مضرات آنغوزه

مصرف این گیاه برای بزرگسالان عوارضی ندارد ولی در کودکان سبب ایجاد مسمومیت می‌شود و در زمینه مصرف درمانی، برای آنغوزه تاکنون عوارضی مشاهده نشده است.

اما در بعضی افراد ممکن است مصرف زیاد آن موجب اسهال، نفخ، سوزش هنگام ادرار، سوزش معده، سردرد، گیجی و تشنج شود.

با توجه به این که آنغوزه دارای خاصیت قاعده‌آور است، مصرف زیاد آن می‌تواند موجب سقط جنین شود؛ بنابراین توصیه می‌شود در دوران بارداری و شیردهی مصرف نشود.

در بعضی از موارد باعث تحریک گلو، تورم لب‌ها، آروغ زدن، گاز معده و اسهال شود و علاوه بر این‌ها افرادی که دارای بیماریهای عصبی هستند.

مصرف این گیاه ممکن است اثرات تحریکی برای آن‌ها ایجاد کند، اگر مبتلا به صرع هستید، از این گیاه استفاه نکنید زیرا ممکن است مورد حملات صرع قرار بگیرید.

آنغوزه ممکن است باعث حساسیت‌های پوستی مثل قرمز، خارش و تحریک پوستی شود، در این حالت باید با پزشک خود مشورت کنید تا بدن‌تان واکنش‌های آلرژیک نشان ندهد.

مقدار مصرف بی‌رویه این گیاه موجب سرگیجه، سردرد و کاهش هوشیاری در هنگام کار خواهد شد و اگر مبتلا به بیماری فشارخون بالا یا پایین هستید از این گیاه استفاده نکنید.

مصرف ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم آنغوزه در افرادی که مشکل عصبی دارند، باعث تشنج می‌شود.

اگر به صورت پیوسته از آنغوزه استفاده کنید ممکن است دچار اسهال شوید.

مصرف گیاه و روغن انغوزه برای کودکان مجاز نیست و ممکن است آن ها را مسموم نماید.

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.