; ترنج در طب سنتی و بررسی خواص درمانی ترنج از دیدگاه طب سنتی - فال و خواب
خواص سنا مکی و گل محمدی و فواید و خاصیت مصرف سنا مکی و گل محمدی

خواص سنا مکی و گل محمدی و فواید و خاصیت مصرف سنا مکی و گل محمدی

خواص سنا مکی و گل محمدی خواص سنا مکی و گل محمدی ؛ فواید و خاصیت مصرف سنا مکی و گل محمدی همگی در سایت …

نحوه استفاده از تخمه شربتی ؛ طرز استفاده از تخمه شربتی برای لاغری

نحوه استفاده از تخمه شربتی ؛ طرز استفاده از تخمه شربتی برای لاغری

نحوه استفاده از تخمه شربتی نحوه استفاده از تخمه شربتی ؛ طرز استفاده از تخمه شربتی برای لاغری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این …

خواص گل بابونه برای مو ؛ تاثیر استفاده از گل بابونه برای درمان ریزش مو

خواص گل بابونه برای مو ؛ تاثیر استفاده از گل بابونه برای درمان ریزش مو

خواص گل بابونه برای مو خواص گل بابونه برای مو ؛ تاثیر استفاده از گل بابونه برای درمان ریزش مو همگی در سایت فال و …

ترنج در طب سنتی

ترنج در طب سنتی ؛ بررسی خواص درمانی ترنج از دیدگاه طب سنتی

ترنج در طب سنتی ؛ بررسی خواص درمانی ترنج از دیدگاه طب سنتی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

ترنج در طب سنتی

از نظر طبیعت طبق نظر متخصصان طب سنتی طبع پوست زرد ترنج کمی گرم و خشک است و بخش گوشتی سفید داخلی میوه که در زیر آن است در نوعی که مغزش شیرین است، سردتر خواهد بود. برگ و شکوفه آن نیز گرم و خشک است. امام باقر (ع) فرموده اند: ترنج وقتی خورده می شود سنگین است و نان خشک آن را هضم می کند. پس نان خشک مصلح ترنج است . ترنج سرشار از آلفا پینن، آلفا برگاپتن، آلفا ترپینئول، لیمونن، لینالول، لینالیل استات و میرسن است.پوست میوه ترنج در طب سنتی ایران به عنوان مقوی قلب، کبد و معده است. روغن بالنگ گرم و خشک است و به صورت موضعی برای رفع بی حسی، درد مفاصل و سیاتیک و خوش بو کردن عرق بدن کاربرد دارد.در منابع طب سنتی بیشتر با نام اترج کبیر ذکر شده است که دارای تخم سرد و خشک است که به صورت خوراکی ضد کرم و کاهنده تب است.

شکوفه های ترنج به صورت دم کرده محرک و قابض است و ضماد آن ها همراه با برگ بر طرف کننده انواع جوش است. ترنج برای رفع خونریزی لثه، تقویت کبد و ضد کرم کار برد دارد. اگر پوست داخلی در الکل خسیانده شود به عنوان ضد آسم مصرف دارد. ضماد تهیه شده از پوست ترنج که در سرکه جوشانده شده برای نقرس و یا درد مفاصل موثر است. در چین از جوشانده ریشه و پوست ترنج به عنوان ضد سرفه و نرم کننده سینه استفاده می کنند.در مطالعه اخیر محققین هندی نشان دادند که عصاره اتر دو پترولی تخم ترنج اثرات استروژنیک۱۱ قابل توجه و کاربردی روی موش دارد. از اسانس ترنج برای تهیه عطر و ادکلن و به عنوان طعم دهنده ی به انواع چای، شیرینی و کیک استفاده می شود پوست ترنج را برای تهیه روغن آن به کار می برند؛ از روغن ترنج برای تهیه صابون، شامپو، کرم، لوسیون و دارو استفاده می کنند روغن ترنج را به صورت موضعی برای درمان درد و تقویت معده به کار می برند

ترنج (Citrus bergamia Risso) گیاهی از خانواده مرکبات است که میوه آن به اندازه پرتقال و به رنگ زرد لیمویی و خوش و عطر و بو است. مزه میوه ترنج اندکی تلخ‌تر از گریپ‌فروت است ولی ترشی آن از لیمو کمتر است. گرچه خاستگاه این گونه روشن نیست ولی این گیاه در مناطق مدیترانه‌ای می‌روید و در کشورهای ایتالیا و فرانسه به صورت تجاری کشت می‌شود. از اسانس ترنج برای مزه دادن به انواع چای و شیرینی استفاده می‌شود. درخت ترنج تا اندازه‌ای به یخبندان حساس بوده و در مناطق با یخبندان و سرمای کم به خوبی می‌روید. ترنج را می‌توان با پیوند زدن و یا از طریق رویش دانه تکثیر کرد.

از مهمترین خواص ترنج در طب سنتی کمک به هضم بهتر غذا و سلامت دستگاه گوارش است. مصرف این میوه باعث افزایش ترشحات اسید‌های گوارشی، آنزیم‌ها و اسید‌های صفرا شده که روند گوارش را آسان‌تر و به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.ترنج باعث بهتر شدن حرکات روده می‌شود و در نتیجه مصرف آن برای رفع یبوست مفید است. به طور کلی ترنج برای معده و احشای داخل شکم مفید است و برای از بین بردن و جلوگیری از نفخ شکم و همچنین کمک به هضم غذا در طب سنتی تجویز می‌شود.

ترنج دارای موادی است که ترشح هورمون دوپامین و سروتین (هورمون‌های شادی) هستند را افزایش می‌دهد و مصرف آن باعث ایجاد آرامش، کاهش استرس و اضطراب می‌شود. به دلیل همین ویژگی‌ها، مصرف این میوه در رفع افسردگی و داشتن خوابی آرام نیز مفید است.این میوه سرشار از ویتامین C است. این ویتامین سیستم ایمنی بدن را کاملا تقویت میکند. همچنین خاصیت الاستیک و نرمی پوست را حفظ میکند. در حقیقت یک ترنج متوسط تمام ویتامین C که در روز یک فرد بالغ به آن احتیاج دارد را تامین می کند.این میوه حاوی دیگر ویتامین ها و مواد معدنی است که بدن برای عملکرد مناسب به آنها احتیاج دارد. این مواد شامل ویتامین B، پتاسیم، فسفر، منیزیم و مس هستند. ترنج حاوی مقادیر زیادی از موادی است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. این مواد شامل بیش از ۶۰ نوع فلاونوئید، کاروتنوئید و روغن های ضروری است که فواید بی شماری از انواع مرکبات را شامل می شود.

مقادیر بالای مواد مغذی موجود در روغن ترنج به پاک سازی پوست صورت و روشن تر شدن آن کمک کرده و برای درمان جای جوش صورت مفید می باشند.از دیگر خواص ترنج وجود موادی است که باعث ترشح هورمون‌های کاهش دهنده حساسیت عصب به درد می‌شوند. به همین دلیل در طب سنتی از روغن ترنج و عرق آن برای تسکین سردرد و درد‌های عضلانی استفاده می‌شود. این مواد به کاهش احساس درد کمک چشمگیری می‌کنند.

کمک به برطرف کردن برخی بیماری‌های پوستی از دیگر خواص ترنج است. استفاده از روغن این میوه برای درمان زخم ناشی از بریدگی، تبخال، ترک‌های پاشنه پا، داء الصدف و آکنه مفید است. امروزه از روغن ترنج در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود. تحقیقات نشان داده است، مواد موجود در این میوه به تولید کلاژن و ترمیم بافت‌های پوستی کمک می‌کند.ترنج دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده است و استفاده از عصاره این میوه می‌تواند رشد میکروب‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها را مهار کند. استفاده از روغن ترنج باعث محافظت از آلوده شدن زخم‌ها و پیشرفت کزاز کشنده می‌شود. همچنین اثرات عفونت‌های دیگر را درمان می‌کند و مانع از تشکیل مجدد آن‌ها می‌شود.

ترنج و به طور کلی مرکبات حاوی مقادیر بالایی از فیبر هستند. یک لیوان از آب مرکبات حاوی ۴ گرم فیبر است. گفته می شود بهتر است به ازاری هر ۱۰۰۰ کالری که دریافت می کنید، ۱۴ گرم فیبر به بدن برسانید. در این بین تنها ۴ درصد مردان و ۱۳ درصد زنان در جامعه ای مانند آمریکا این تناسب را رعایت می کنند.فیبرها فواید بیشماری دارند، فیبرها به سلامت دستگاه هاضمه و کنترل وزن کمک بسیاری می کنند. ترنج و به طور کلی مرکبات حاوی فیبر محلول هستند که به پایین آوردن کلسترول خون کمک زیادی میکند. در مقایسه با دیگر میوه ها و سبزیجات مرکبات حاوی فیبر محلول و نامحلول بالاتری هستند.

مهمترین مواد موجود در ترنج فلاونوئیدها، کارتنوئیدها، اسید‌های ارگانیک شامل مالیک اسید و سیتریک اسید است. این میوه حاوی عناصر ضروری پرمصرف مورد نیاز بدن مانند آهن، کلسیم و فسفر است، همچنین در پوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال است. از دیگر اجزای تشکیل دهنده آب میوه ترنج نئوریوسیترین، نارنجین، نئوهیسپیریدین، پونسریتین، ملیتیدین و بلوتیریدین، ملیتیدین و بلوتیریدین است که ملیتیدین و بلوتیریدین به تازگی کشف شدند و تنها در این گونه وجود دارند.

آشنایی با دیگر خواص ترنج

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص ترنج آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص ترنج

ترنج (به انگلیسی : bergamot orange و با نام علمی : Citrus bergamia) یکی از اعضای خانواده ی مرکبات است و نام خود (برگاموت) را شهر برگامو در لمباردی ایتالیا گرفته است. جالب است بدانید که ترنج از پیوند درخت لیمو و درخت پرتقال به وجود آمده است.

میوه ترنج که به نام برگاموت هم شناخته می شود، میوه ای گرمسیری از خانواده مرکبات بوده که مثل پرتقال به نظر می رسد با این تفاوت که پوست آن مانند لیمو ترش زرد است و امروزه در ایتالیا و فرانسه به صورت تجاری کشت می شود.

ترنج میوه‌ای پرخاصیت و کمیاب است که در ذهن و زبان مردم ما رنگ اسطوره‌ای به خود گرفته است. نارنج و ترنج در افسانه‌ها و اشعار ایرانی جایگاه ویژه‌ای داشته است. در فرهنگ فارسی، مصدر ترنجیدن، “چین و چروک داشتن” معنا می‌دهد. به دلیل داشتن حالت چین‌دار در پوست این میوه، نام آن را ترنج گذاشته‌اند.

جالب است بدانید که در ایران میوه بالنگ را نیز ترنج می نامند؛ گرچه ترنج و بالنگ از یک خانواده هستند اما دو میوه کاملا متفاوت محسوب می شوند!

میوه ترنج مزه ای تلخ دارد و به همین دلیل قابل استفاده نیست، اما پوست آن را برای تهیه روغن ترنج استفاده می کنند که برای سلامت پوست و مو مفید است، به درمان افسردگی کمک می کند و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.میوه، پوست داخلی، تخم، میوه و ریشه و شکوفه های ترنج به عنوان غذا یا دارو مصرف می شوند.

ترنج برای سوختگی نوزاد

مصرف خوراکی روغن ترنج برای نوزادان و کودکان بسیار خطرناک بوده و می تواند عوارض جانبی جدی مانند تشنج و مرگ را به همراه داشته باشد. برای سوختگی پای نوزاد پودر گیاهی به اسم ترنج هست که رنگش نارنجی هست و تو عطاریها پیدا میشه و برای سوختگی پای نوزاد استفاده میشه اما بهتر قبل مصرف از پزشک مشورت بگیرید.

ترنج برای سرماخوردگی

استفاده از ترنج در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی مفید است. همچنین اضافه کردن چند قطره از روغن ترنج به دستگاه بخور برای تسکین گرفتگی و مشکلات تنفسی، به ویژه در طی سرماخوردگی و سرفه موثر است. این روغن می‌تواند برای افراد مبتلا به سرفه شدید و مزمن، شرایط تنفسی و آسم نیز مفید باشد.

برای تسکین علایم سرماخوردگی و گلودرد دم کرده برگ های این گیاه مفید است. ترنج دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است به همین دلیل خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفلونزا، برونشیت، مالاریا، عفونت ادراری و عفونت مثانه را کاهش می دهد.

ترنج برای زن باردار

هنوز مطالعاتی از عوارض روغن ترنج در زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی، روغن ترنج را به صورت خوراکی و موضعی به هیچ وجه استفاده نکنند.

ترنج برای فشار خون

ترنج (به انگلیسی : bergamot orange و با نام علمی : Citrus bergamia) یکی از اعضای خانواده ی مرکبات است و خوردن مرکبات می تواند برای قلب مفید باشد. در یک تحقیق در ژاپن نشان داده شده است که کسانی که مرکبات بیشتری مصرف می کنند، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی در آن ها پایین تر است. در یک تحقیق در سال ۲۰۱۷ ارتباطی بین گریپ فروت و بیماری فشار خون سیستولیک دیده شده است.

ترنج در فال قهوه

فال قهوه که دارای پیشینه تاریخی چند هزار ساله است زیر شاخه علم پنهان شناسی (نهان شناسی) می‌باشد می‌توان گفت فال قهوه همواره از پر رونق ترین موارد طالع بینی بوده و است و این اشتیاق با گسترش روزانه مصرف قهوه در جهان روز به روز در حال بیشتر شدن است. درباره نماد ترنج در فال قهوه اطلاعات زیادی در دسترس نیست. ای ترنج از چه تو رنجیده ای؟ بیا تا برایت فال قهوه بگیرم من پلک میزنم تو انگشت به قهوه سوخته چشمانم بکش اینده خوبیست راه درازی میبینم فقط کمی بارانی ست با خودت چتر ببر

خواص چای ترنج

ترنج یا برگاموت (به انگلیسی: Bergamot orange) و با نام علمی (Citrus bergamia Risso) گیاهی از خانوادهٔ مرکبات است که میوه آن به اندازه پرتقال و به رنگ زرد لیمویی و خوش و عطر و بو است. مزه میوه ترنج اندکی تلخ‌تر از گریپ‌فروت است ولی ترشی آن از لیمو کمتر است. گرچه خاستگاه این گونه روشن نیست ولی این گیاه در مناطق مدیترانه‌ای می‌روید و در کشورهای ایتالیا و فرانسه به صورت تجاری کشت می‌شود

چای برگاموت یا چای ترنج از دم کردن برگ‌های گیاه برگاموت تهیه می‌شود. این چای فواید متعددی دارد و افراد زیادی از آن برای درمان سرفه ، سرما خوردگی ، سینوزیت و غیره استفاده می‌کنند.چای برگاموت ممکن است عوامل خطر خاصی را برای بیماری های قلبی بهبود بخشد. محصولات برگاموت نشان داده شده است که سطح کلسترول را کاهش می دهد ، در حالی که چای سیاه با کاهش فشار خون مرتبط است.

فرق ترنج و بالنگ

ترنج، بالنگ و بادرنگ جز خانواده مرکبات به حساب می آیند. سه گیاه مذکور در واقع از یک ریشه هستند. میوه ترنج و بالنگ هر دو جزء زیر دسته بادرنگ یا بادرنج قرار میگیرند. ترنج کمی کوچکتر است و از دو طرف ابتدا و انتهای آن باریک است ولی بالنگ گردتر و بزرگ تر است.جالب است بدانید که در ایران میوه بالنگ را نیز ترنج می نامند؛ گرچه ترنج و بالنگ از یک خانواده هستند اما دو میوه کاملا متفاوت محسوب می شوند!

فرق ترنج و نارنج

نارنج و ترنج میوه‌هایی از گروه مرکبات هستند که هرکدام خواص زیادی برای سلامتی دارند. فرق نارنج و ترنج در مواردی زیادی مثل ظاهر و طعم بوده و می‌توان به راحتی این دو میوه را از هم تشخیص داد.برگ‌های درخت نارنج، سبز شفاف، بیضی شکل و نوک تیز است؛ برگ‌های درخت ترنج، سبز تیره، کشیده و دارای دمبرگ است.نارنج به رنگ نارنجی تیره و ترنج زرد لیمویی است.میوه ترنج مزه‌ای کاملا تلخ داشته و نارنج ترش و خوشمزه است. (مزه میوه ترنج، تلخ‌تر از گریپ‌ فروت است.)نارنج میوه‌ای با طبع سرد و خشک است؛ در حالی که طبع ترنج گرم و خشک است.

خواص ترنج در طب اسلامی

پیامبر (ص ) فرمودند : ترنج دل را نورانی می کند و قدرت نظر را بالا می برد . امام صادق ( ع ) فرمودند : قبل از غذا ترنج بخورید . امام رضا ( ع ) می فرمایند : ترنج را در شب نخورید که چشم را چپ می کند . نان خشک ترنج را هضم می کند . ترنج گرم است و برای بعضی ها و سوداوی ها مناسب است . امام صادق می فرمایند : مربای ترنج بخورید که بوی مشک می دهد

آخرین بروز رسانی در : شنبه 11 تیر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.